MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 30-08-08, 17:07   #1
wawy
MiM team Guru
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Mafia's Montenegro
Postovi: 6,140
wawy nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default Župljani organizovali straže

Quote:
Mještani nikšićke Župe organizovali su straže na putu ka Borovim brdima kako bi spriječili planirano uništenje vojnog oružja na toj lokaciji.
Predstavnik NVO "Proizvodnja zdrave hrane" Jovo Radulović kazao je agenciji Mina da će na putu ka Borovim brdima naizmjenično stražariti deset mještana.


Protest Župljana podržali su danas Pokret za promjene i Narodna stranka.

"Uništavanje eksploziva u Borovim brdima u Župi nikšićkoj, u uslovima koji vladaju na tom području, u civilizovanoj zemlji moglo bi da se shvati kao teroristički akt", ocijenio je Pokret za promjene.

Kako prenosi Radio Antena M, poslanik PZP Slavko Hrvačević je ocijenio da se radi "o trećem pokušaju pretvaranja nikšićke Župe u ogledni poligon uticaja privatnih interesa na ljude i životnu okolinu".

Narodna stranka je pozvala nadležne da od novca koji se dobija rasprodajom vojnih lokacija obezbijede skladištenje i uništavanje zastarjelih viškova naoružanja na odgovarajućem mjestu i daleko od naselja.

"Opravdani revolt građana Župe pokrenuli su još jednu temu o neodgovornosti države koja u ovom slučaju može imati i nesagledive posledice", rekao je portparol narodnjaka Slaviša Guberinić.

Uništavanje oružja može izazvati novi "balkanski sindrom" (29. Aug 2008, 11:59)

Mr sci dr Danko Živković rekao je da uništavanje viška naoružanja i municije iz vojnog skladišta u Brezoviku kraj Nikšića u napuštenom rudokopu na Borovim brdima, moze izazvati novi "balkanski sindrom".

Dr Živković je podsjeto na loše primjere iz okruženja kada je zbog bombardovanja porastao broj oboljelih od leukemije i malignih oboljenja, a "vegetaciju i životinje zahvatile neke čudne bolesti".

"Šta bi značilo da se 600.000 kg razne municije, 18.000 mina tipa RB, oko hiljadu tona morskih mina i ručnih bombi, 1.500 raketa strela 2m za predviđene dvije godine uništi u nikšićkoj Župi? To bi značilo uništenje i bolest za oko 7.000 stanovnika ovog kraja. To bi značilo neki novi "balkanski sindrom", stoji u pismu podrške dr Živkovića Župljanima koji se protive uništavanju oružja u njihovoj blizini.

"Podsjetio bih ministra Vučinića na njegove riječi prilikom posjete fabrici Poliex u Beranama kada je kazao da fabrika ima dobru infrastrukturu i da se može uz dodatna ulaganja i osavremenjivanje uključiti u program uništavanja viška naoružanja i municije", poručio je Danko Živković
30. Aug 2008, 15:33, PCNEN
__________________
blog
wawy is offline  
Reply With Quote
Reply

Tags
organizovali, straže, Župljani

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:55 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM