MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 20-08-08, 10:03   #1
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default Barović: Dok sam ja gazda TV Vijesti neće na BBM

NAKON NEKOLIKO MJESECI IZGOVORA, TAJKUN KOJI JE BOGATSTVO STEKAO SUMNJIVIM POSLOVIMA SA DRŽAVOM OTVORIO KARTE


Podgorica - Iako je proteklih nekoliko mjeseci više puta najavljivano da će Televizija Vijesti biti emitovana sa kablovskog sistema Broadband Montenegro (BBM), čiji je vlasnik biznismen Veselin Barović, od toga uskoro neće biti ništa.
- Pretplatnici kablovske mreže Broadband Montenegro neće ni ubuduće moći da gledaju program Televizije Vijesti, jer im to samovoljno zabranjuje Veselin Barović, koji je preko svoje firme Comersa vlasnik 50 odsto BBM-a. Barović je članu naše uprave nedavno saopštio da, dok je on vlasnik BBM-a, program TV Vijesti neće se emitovati preko tog kablovskog sitema. Taj biznismen je naglasio da će tu odluku sprovesti bez obzira na moguće reakcije pretplatnika i štetu koju može imati - kazao je Slavoljub Šćekić, direktor Televizije Vijesti.
On je rekao da su na taj način pali u vodu svi izgovori koji su u posljednje vrijeme navođeni kao razlog što se program Televizije Vijesti još ne može pratiti preko kablovskog sistema BBM.
- To govori i da su i dva preostala vlasnika BBM-a, direktor Jovan Gordijan, inače službenik američke ambasade u Podgorici, i slovenački državljanin Bela Čerpnjak, bez obzira na to da li se privatno slažu sa Barovićevim shvatanjem i demonstracijom privatne države, direktni saučesnici u ograničavanju slobode medija i u otvorenoj diskriminaciji TV Vijesti - rekao je Šćekić.
BBM i TV Vijesti su početkom aprila potpisali Pismo o razumijevanju, u kojem se navodi da će se BBM “potruditi da u postojećem ili proširenom opsegu svoje ponude obezbijedi adekvatno mjesto za Televiziju Vijesti. S obzirom na to da ni nakon proširenja opsega BBM za 200 megaherca u 12 najvećih crnogorskih gradova nije bilo prostora za Televiziju Vijesti, očigledno je da su tu po srijedi neki drugi, a ne tehnički razlozi.
- Početna pravdanja da u postojećem opsegu nema mjesta izgubila su na uvjerljivosti kada je početkom ljeta BBM od Agencije za radio-difuziju dobio proširenje opsega za nove TV kanale. Od tada je direktor Gordijan u kontaktima sa nama govorio da, navodno, nije stigla nova oprema, iako je u međuvremenu nekoliko TV kanala uklonjeno sa njihovog sistema, a postavljeni su novi - kazao je on.
Barovićeva samovolja da kreira medijsku scenu Crne Gore, kako je kazao Šćekić, do kraja je razobličila čitavu priču i otvorila nekoliko pitanja.
- Na jedno od tih pitanja treba da odgovore pretplatnici BBM-a od kojih se desetine svakodnevno interesuju kada će moći da prate naš program. Na njima je da odluče da li pristaju na situaciju u kojoj će da plaćaju da bi gledali samo on što im odredi Barović i nikako ne mogu ono što im Barović zabrani - objasnio je Šćekić.
On kaže da u ovom problemu ima "posla i za usnulu Agenciju sa radio-difuziju koja je privatniku povjerila na korišćenje nacionalni resurs, koji on sada koristi za diskriminaciju”.
- TV Vijesti su jedina crnogorska televizija za koju nema mjesta na BBM-u. Inertnost Agencije koja poslije povlačenja TV Fox nije raspisala tender za raspoložive frekvencije u Podgorici samo je vjetar u jedra Baroviću i njegovim istomišljenicima koji žele da medijski prostor skroje po svojim aršinima. Kao kompanija u kojoj je značajan dio i američkog kapitala, vjerujemo da ovoga puta nema razloga ni za ćutanje ambasade SAD - smatra Šćekić.
On ističe da će TV Vijesti "nastaviti sa objektivnim informisanjem, gajeći visoke profesionalne standarde, bez obzira sviđalo se to nekome samodržcu ili ne".
- Ali ćemo nastaviti i borbu za demokratizaciju medijskog prostora i protiv svakog oblika diskriminacije. Pored domaće, o tome ćemo redovno obavještavati i međunarodnu javnost i organizacije koje se bave ovim pitanjima - kazao je Šćekić.
Iz kompanije BBM juče ni nakon više poziva i kontakata "Vijesti" nijesu uspjele da dobiju odgovor na pitanje kada će program Televizije Vijesti biti dostupan preko tog kablovskog sitema.
Direktor i suvlasnik BBM-a Jovan Gordijan je rekao da nema o čemu da govori i da ne “osjeća potrebu da bilo šta kaže na tu temu”.
Ni direktor Agencije za radio-difuziju Abaz Džafić juče nije htio da govori na ovu temu.
- Ne želim da komentarišem privatne razgovore - kazao je Džafić.
Na pitanje jesu li kablovski operateri obavezni da u svoj osnovni paket uvrste sve domaće elektronske medije, Džafić je rekao da ne postoji takva obeveza, jer se privatnim kompanijama ne može nametati tako nešto.


Bog može sve

Odranije je najširoj javnosti poznato da kontroverzni biznismen, koji gotovo nikad ne daje izjave za medije, ima prijateljske veze sa najvišim predstavnicima državnog vrha, posebno sa premijerom Milom Đukanovićem, još kada je ranih 90-tih vodio državni posao tranzita cigara, što je bio zametak njegovog današnjeg ogromnog bogastva. Sa premijerom je često viđen na tribinama sportskih borilišta i u poznatim crnogorskim lolalima. To mu, po svemu sudeći, osim dobre pozicije u brojnim privatizacijama i poslovnim kombinacijama omogućava i potpuno komotno ponašanje i u medijskoj sferi.
Da Barović može šta god naumi, svjedoči i ne tako davni incident u kazinu hotela Maestral u Miločeru. Zbog Barovićevog nasilnog ponašanja prema osoblju kazina, uprava je bila prinuđena da zatvori taj luksuzni objekat i pozvala državne organe da im obezbijede normalne uslove za rad. Barović je tada nakratko priveden u policuiju na saslušanje, i na tome se sve završilo. Čovjek je očigledno iznad zakona.
Iako je prošlog ljeta devet operatera dobilo pravo da gradi kablovske televzije, dva bežičnim (MMDS) i sedam optičkim putem (KDS), do danas, osim Barovićevog BBM-a, gotovo da niko nije mrdno sa mjesta.
Drugi MMDS operater, slovenački Telekabl se povukao prije starta.
Vlasnik te slovenačke kompanije Rok Mencej tada je optužio ARD i Barovića da sve rade da ga izbace iz igre. On je tada kazao da je Barović rekao njegovim ljudima " ja sam Bog i država" i da može sve.
Preostalih sedam (KDS) operatera do danas tapka u mjestu. Telekom ne želi da im ustupi kablovsku infrastrukturu kroz koju bi trebalo da razvuku kablove, a lokalne uprave, prije svih Opština Podgorica, ne daju im da kopaju kanale po gradovima. Kao posljedicu toga imamo da oni svoje pretpatnike, uglavnom u komšiluku antena, broje desetinama, a Barović desetinama hiljada
Bonja the Zmaj is offline  
Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:05   #2
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

A VOZIO JE TAXI U NJIHOVOJ EMISIJI
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:10   #3
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahaha
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:13   #4
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Quote:
Originally Posted by nestasni_cipiripi View Post
A VOZIO JE TAXI U NJIHOVOJ EMISIJI
Gleda li neko TV Vijesti. Ja ga gledah u 'otelu na primorju. Nesto je to jos bljutavo. Dako im raspisu ovaj konkurs za vrekvenciju sada vise nema opravdanja da ne raspisu.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:16   #5
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

Quote:
Originally Posted by Nabuko View Post
Gleda li neko TV Vijesti. Ja ga gledah u 'otelu na primorju. Nesto je to jos bljutavo. Dako im raspisu ovaj konkurs za vrekvenciju sada vise nema opravdanja da ne raspisu.
JA JE GLEDAH 2 PUTA...I TO KAD SU TAXI VOZILI DEJO SAVICEVIC I VESKO BAROVIC...
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:19   #6
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Nabuko View Post
Gleda li neko TV Vijesti. Ja ga gledah u 'otelu na primorju. Nesto je to jos bljutavo. Dako im raspisu ovaj konkurs za vrekvenciju sada vise nema opravdanja da ne raspisu.
dok im god ne raspisu tender, slabo ce to ici
ako ste primijetili, TV IN je vec promijenio mnogo stvari u informativnom programu (uzivo javljanja, i sl) jer svi ocekuju da TV Vijesti tu razbijaju
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:20   #7
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Quote:
Originally Posted by Slowpoke Rodriguez View Post
dok im god ne raspisu tender, slabo ce to ici
ako ste primijetili, TV IN je vec promijenio mnogo stvari u informativnom programu (uzivo javljanja, i sl) jer svi ocekuju da TV Vijesti tu razbijaju
E ako im je ovo sto sada prezentaju napredak. Pih. I dalje je za klasu najbolji informativni na Montenu a eno kakva je to suplja tv pa ti vidji.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:46   #8
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default

Zavisi sta se ocekuje, Vijesti u informativnom programu forsiraju ove sto bi svi rekli zivotne teme i to je korak naprijed u odnosu na ostale televizije, stvarno mi ne treba ako vec hocu da pogledam sta je novo, da gledam prvih 15 minuta sta je koji politicar rekao, po milioniti put na istu temu, pri cemu je to vec u toku dana prezvakano 10 puta. A tu je i ovo sto je slow pomenuo, izvjestaji sa lica mjesta, razgovori uzivo...nije to bbc nivo, ali jeste novina kod nas i napredak u odnosu na ovaj sterilitet od informativnog programa koji gledamo decenijama. Ima mjesta za poboljsanje naravno, ali kod koga nema. Ostatak programa je prilicno kvalitetan, vjerovatno ce biti jos autorskih emisija sa zavrsetkom ljetnje sezone...sve u svemu, za pocetak dobri. A sto se tice VB...ja ocekujem da makar Abaz Dzafic, onako ljutito i sa autoritetom kako je navikao, reaguje i prekori BBM
zoxy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:50   #9
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Nabuko View Post
E ako im je ovo sto sada prezentaju napredak. Pih. I dalje je za klasu najbolji informativni na Montenu a eno kakva je to suplja tv pa ti vidji.
najbolji informativni program kod elektronskih medija je imala Antena M, barem dok je nije napustila glavna ekipa novinara.
TV su svugdje iste: MINA (najveci snabdijevac vijesti u CG), saopstenja za stampu, suve izjave i to je to. Kad se to makne, ostaje jedan mali prostor u kojem se ide na balansiranost ili na ljepsi izgled... ali je svugdje isto...
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:51   #10
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by zoxy View Post
ja ocekujem da makar Abaz Dzafic, onako ljutito i sa autoritetom kako je navikao, reaguje i prekori BBM
Umjetnost Belog je da odabere i osobu na koju se treba drati i tajming kada to treba uraditi

Vec je reagovao: BBM nema obavezu
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:55   #11
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

TACNO TAKO,NJIHOVO JE ZAKONSKO PRAVO KOGA CE UVRSTIT NA MREZU A KOGA NE...I STO CE KOME TA TV-VIJESTI?ETO DOSTA JE TE IH KUPUJEMO...A OVI SA BBM NEKA NAM DADU NEKI XXX KANAL,DA GLEDAMO KAKO DRUGI TO RADE,KAD NAS VESKO PRCAAAAA

JA SAM INACE ZADOVOLJNI KORISNIK EXTRA TV
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 10:55   #12
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Slowpoke Rodriguez View Post
Umjetnost Belog je da odabere i osobu na koju se treba drati i tajming kada to treba uraditi

Vec je reagovao: BBM nema obavezu
Eto tako
zoxy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 11:00   #13
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Bra'o mu ga. Ima startnu reakciju kao usain bolt.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 12:42   #14
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

a provjericu - jer je bila prica da kablovski operateri imaju obavezu da u svoju ponudu uvrste sve nacionalne emitere - mada se postavlja i pitanje, da li se pod nacionlani operater podrazumijeva TV koja ne pokriva toliki broj stanovnika (samo u PG zivi vise od 1/4 stanovnika CG)
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 12:48   #15
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

nazalost- ipak nema obavezu, sem za javne servise
taj dio je prilicno izbjegnut u Pravilniku.
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 13:32   #16
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

Naravno da nema obavezu. Ne znam šta će im ta priča. Jes krivo im je al jbg. tako je to u show business-u.
Čak i ovo
Quote:
kablovski operateri imaju obavezu da u svoju ponudu uvrste sve nacionalne emitere
je po meni izuzetno glupo.
Prisiljavaju te šta da prodaješ u svojoj radnji.
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 14:27   #17
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Pera Detlic View Post
Prisiljavaju te šta da prodaješ u svojoj radnji.
vec ga prisiljavaju sa javnim servisima.
poenta je cijele price - da kablovski operateri mogu da sjebu sve zemaljske emitere, io da bi se to izbjeglo, onda kbalovski u svoju ponudu moraju/trebaju da ukljuce zemaljske. tako svi zaradjuju
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 14:59   #18
wawy
MiM team Guru
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Mafia's Montenegro
Postovi: 6,140
wawy nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

komplet ova prica oko vijesti i barovica me ne tangira uopste jer se svodi na to da barovic trazi da mu plate 5 miliona ispod zita a oni nisu pristali na vise od 3, i ne mogashe se pogodit. ka na pjacu...

vijesti...jedna od najsramotnijih uredjivackih politika koje sam vidio, dje se dobrano fingiraju opozicioni stavovi, a bitni problemi u drzavi ili uopste ne objasnjavaju, ili se prikazuju iskrivljeno. o istrazivacom novinarstvu ni pomena. a o placenim tekstovim i s vremena na vrijeme ubacenim db-prichicama izlishno je govorit. a kakve novine takva i televizija. mislim da je bolje da se ugase i novine i televizija da bi se vidjelo istinsko medijsko stanje u crnoj gori nego sto postoje pa se zavaravamo da je ipak nesto odmaklo na tom polju.


a ono sto je cini mi se promaklo u ovom tekstu i sto je strahovito dobar reper trenutnog greotnog polozaja nasheg drushtva je i ovo:

Quote:
Preostalih sedam (KDS) operatera do danas tapka u mjestu. Telekom ne želi da im ustupi kablovsku infrastrukturu kroz koju bi trebalo da razvuku kablove, a lokalne uprave, prije svih Opština Podgorica, ne daju im da kopaju kanale po gradovima. Kao posljedicu toga imamo da oni svoje pretpatnike, uglavnom u komšiluku antena...
sve ovo govori o teskoj monopolshtini u danasnjoj crnoj gori, i sto se tice kablovskih operatera, a i medija. a iza svih tih monopola zna se ko stoji.
tako da nema brige, medijska scena crne gore je perfektno stabilna, stabilnija no ikada...
__________________
blog
wawy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 15:18   #19
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by wawy View Post
vijesti...jedna od najsramotnijih uredjivackih politika koje sam vidio, dje se dobrano fingiraju opozicioni stavovi, a bitni problemi u drzavi ili uopste ne objasnjavaju, ili se prikazuju iskrivljeno. o istrazivacom novinarstvu ni pomena. a o placenim tekstovim i s vremena na vrijeme ubacenim db-prichicama izlishno je govorit.
Wawy, daleko od toga da se uredjivacka politika Vijesti (govorim za period nakon juna 2002, ulaska WAZ i odlaska Erakovica sa mjesta glodura; o periodu prije toga - druga prica, i o tome mozemo na topicu o medijima) moze okarakterisati kao sramotna. U poredjenju sa ostalim CG medijima pogotovo.
Nazalost, uredjivacka politika Vijesti, o cijim cemo se manama dobrano sloziti - samo je refleksija crogorske drustvene zbilje. Ona s jedne strane odslikava interes jednog kruga ljudi (koji je prosao svoje faze od podrske DPS pa do otpora istom... iz ovih i onih razloga), a s druge- i tuznog statusa nivoa i obrazovanja u CG, ali i generalnog interesovanja posjecnog gradjanina (u situaciji gdje su politika i crna hronika dvije najcitanije rubrike, tesko je forsirati neke bitnije teme - s obzirom da one malo uticu na prodaju, a s druge strane upravo zbog toga se i zapada u senzacionalizam).Quote:
Originally Posted by wawy View Post
sve ovo govori o teskoj monopolshtini u danasnjoj crnoj gori, i sto se tice kablovskih operatera, a i medija. a iza svih tih monopola zna se ko stoji.
Sa ovim se potpuno slazem. Sada je jasnija pozadina odluke da se pored Tcoma privatizuju i kompletni kablovski sistemi, tako da o njima odlucuje privatnik, a ne drzava. A privatnika je vazda lako ubijediti...
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 15:25   #20
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Javna je tajna da ljudi placaju vijesti da im objavljuju ovakve ili onakve vijesti i cesto da preko tih novina se pici po ljudima i kreiraju afere. Ljudima su trazili lovu da im objave prakticno nesto sto bi trebalo da se granici sa nivoom agencijske vijesti.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
barović, bbm, dok, gazda, neće, sam, vijesti

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:25 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM