MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 15-08-08, 02:39   #1
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!
 
Yosemite Sam's Avatar
 
Registrovan: Mar 2008
Postovi: 12,381
Yosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čeka
Default Stampa objavljuje - politika

Ovdje prenosimo zanimljive politicke vijesti iz dnevne stampe.
__________________
Oj, rakijo, sveta mučenice!
Koja si se ognjem pekla,
I kroz tanku lulu tekla.
Još metaše gradi u te,
Ljubim ti tvoje prekrasne skute.
Yosemite Sam is offline  
Reply With Quote
Old 15-08-08, 02:40   #2
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!
 
Yosemite Sam's Avatar
 
Registrovan: Mar 2008
Postovi: 12,381
Yosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čeka
Default Milović opet u Sloveniji

DRŽAVNI VRH NAŠAO ZAMJENU BRANKU PEROVIĆU

Podgorica – Dr Ranko Milović preuzeće dužnost ambasadora Crne Gore u Sloveniji. Milović, ugledni privrednik koji radi kao konsultant stranih kompanija i bivši član Odbora direktora nikšićke Željezare, zapravo se vraća u Ljubljanu gdje je bio ambasador državne zajednice Srbija i Crna Gora od 2004. do sredine 2006.
Ministarstvo inostranih poslovam objavilo je juče da je predsjednik Slovenije Danilo Turk dao agreman Miloviću. MIP je, kako se navodi, zvanično obaviješten da je Turk u srijedu, 13. avgusta, dao agreman Miloviću za sprovođenje dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Sloveniji.
Milović, kojeg državni vrh izuzetno cijeni, imao je ranije ponudu da preuzme ambasadorsku poziciju u nekim od vodećih članica Evropske unije, ali je odbio s obzirom na svoj angažman u biznisu. U javnosti se rijetko pojavljivao, a dok je radio u Ljubljani najviše je bio posvećen jačanju ekonomskih veza Slovenije sa Srbijom i Crnom Gorom. U političkom kontekstu je za vrijeme službovanja u Ljubljani pomenut samo jednom kada je se u junu 2005. nije pojavio na parastosu stradalim građanima Crne Gore u Sloveniji na kraju Drugog svjetskog rata.
Tada je kazao da će, zbog najave dolaska Matije Bećkovića i Amfilohija Radovića, skup imati politička obilježja i da zbog toga nije želio da bude prisutan.
Milović je magistrirao i doktorirao na Univerzitetu u Birmingemu, a radio je i kao “senior ekspert” u jednoj njemačkoj kompaniji. Bio je i savjetnik Vlade za Željezaru, a od 1989. do 1992. je bio poslanik u Skupštini Crne Gore.
Vlada ga je u oktobru 2007. imenovala za nacionalnog koordinatora za WORLD EXPO 2010.
U Ljubljanu ide nakon što je Vlada u junu opozvala dotadašnjeg ambasadora Branka Perovića zato što nije htio da sprovede instrukciju MIP-a o načinu proslave Dana državnosti.
__________________
Oj, rakijo, sveta mučenice!
Koja si se ognjem pekla,
I kroz tanku lulu tekla.
Još metaše gradi u te,
Ljubim ti tvoje prekrasne skute.
Yosemite Sam is offline   Reply With Quote
Old 17-08-08, 09:11   #3
koke_st
SpaŁatina
 
koke_st's Avatar
 
Registrovan: Oct 2006
Lokacija: ST
Postovi: 11,458
koke_st has disabled reputation
Cool izgleda da ONI brže praštaju nego običan narod

"Srbi i Hrvati se u Haagu najnormalnije druže jer su kao brodolomci na pustom otoku"KARADŽIĆEV odvjetnik Goran Petronijević rekao je da se njegov branjenik nalazi na istom katu na kojem i hrvatski general Ante Gotovina. Mi možemo samo zamisliti kako je protekao susret nekada najtraženijeg Hrvata i najtraženijeg ratnog zločinca od 2. svjetskog rata.

No, ne treba sumnjati da se Gotovina i Karadžić vide svaki dan, jer je već notorna činjenica da Hrvati i Srbi s istoga kata dijele svoju svakodnevnu zatvoreničku rutinu, i da se kao pritvorenici s istoga kata mogu nesmetano družiti.

Goran Mikuličić, odvjetnik Mladena Markača za Index je rekao kako nije ništa čudno da se srpski i hrvatski pritvorenici druže u Scheveningenu.

"Poznata solidarnost među pritvorenicima Srbima i Hrvatima"

"Nije ni najmanje čudno ako se druže Gotovina i Karadžić. Poznata je solidarnost među pritvorenicima Srbima i Hrvatima i tamo vladaju najnormalniji odnosi. Ipak su oni tamo kao brodolomci na pustom otoku. Zajedno kuhaju, vježbaju, igraju društvene igre i šeću", slikovit je Markačev odvjetnik.

Mikuličić s gnušanjem odbacuje mogućnost da bi ljudi koji vode pritvor u Scheveningenu morali posebnu pozornost posvetiti susretu Gotovine i Karadžića i misliti na eventualne incidente.

"Za boga miloga! Pa bili su tamo i Šešelj i Slobodan Milošević i nikada nije bilo problema", kaže Mikuličić.

Čermak i Markač nisu Gotovinine "sreće"

Generali Ivan Čermak i Mikuličićev branjenik su na drugom katu, te oni nemaju tu "sreću" da se druže s Radovanom Karadžićem, ali ni s Antom Gotovinom.

"Zatvorenici s istog odjela nemaju nikakvih ograničenja u međusobnom kontaktu, dok se sa zatvorenicima s drugog odjela mogu vidjeti rijetko u nekim zajedničkim aktivnostima. Tako se Čermak i Markač s Gotovinom mogu vidjeti samo za vrijeme šetnji dvorištem i na misama, dok se međusobno mogu viđati stalno", rekao nam je Mikuličić.

Luka Mišetić, odvjetnik generala Gotovine nije htio ništa komentirati, rekavši da se ne smije pričati ništa što spada u privatnost pritvorenika.


Haag sprijateljio Šešelja i Tutu

Jedno od najzanimljivijih prijateljstava začetih unutar pritvora u Scheveningenu bilo je ono između Mladena Naletilića Tute i Vojislava Šešelja, koji su tamo postali nerazdvojni. Šešeljeva supruga Jadranka ispričala je svojedobno novinarima da njih dvoje igraju zajedno šah i "dosta se zezaju".

"Šešelj prijeti da će, ako mu se ne povećaju mesne porcije, pojesti Tutu, a Tuta ga upozorava da ima tuberkulozu pa mu neće prijati“, pričala je Jadranka novinarima nakon posjeta svom Vojislavu.

Šaljivdžije uvalile Milutinovića u nevolje sa stražarima

Posredstvom odvjetnika svojedobno je procurila još jedna šala koju su Naletilić, Šešelj i Zoran Žigić priredili bivšem predsjedniku Srbije Milanu Milutinoviću. Rekli su mu da će u pritvoru biti provedena kontrola svih prostorija i da je jako važno da svaka ćelija bude sređena, a ako ne bude, mogao bi u zatvor. Milutinović je to ozbiljno shvatio i pospremio svoju ćeliju.

Nakon što je zaspao, Tuta, Šešelj i Žigić su iz hodnika u Milutinovićevu ćeliju ugurali veliki zajednički frižider. Kada je straža ujutro vidjela da u hodniku nema frižidera i da je kod bivšeg srpskog predsjednika, Milutinoviću je trebalo pola sata da se opravda dokaže da to nije on učinio jer nikako ne bi mogao sam gurati veliki frižider.
__________________
Si vis esse sanus, ablue saepe manus
koke_st is offline   Reply With Quote
Old 17-08-08, 09:58   #4
Bonja the Zmaj
Defensor Pacis
 
Bonja the Zmaj's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Lokacija: Kapadokijski klanci
Postovi: 4,343
Bonja the Zmaj na dobrome putu
Default

smijem se i smijem njihovim salama, a onda shvatim koliko smo skupo platili mogucnost tim saljivdzijama da se nadju na jednom mjestu (uslovi zivota u Sheveningenu su nesto sto 80% Balkanaca moze da sanja) i zafrkavaju...

Kao da je sve ovo bila jedna velika igra. Neko bukvalno najebao, a neko dobio mogucnost da se igra i u produzecimaa.
Bonja the Zmaj is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
objavljuje, politika, stampa

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:24 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM