MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 02-08-08, 07:31   #1
Homer
MiM team King
 
Homer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 13,966
Homer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auru
Default Raspad koalicije?

Vanredni izbori ako bude trebalo
ĐUKANOVIĆ TVRDI DA JOŠ NIJE UGROŽEN OPSTANAK KOALICIJE, ALI NE ISKLJUČUJE NI DRUGU OPCIJU
Podgorica - Premijer Milo Đukanović nije sinoć isključio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i razlaza sa manjim koalicionim partnerom zbog spora oko Predloga zakona o koncesijama.
Gostujući na TV Crne Gore, Đukanović je rekao da bi bilo „ishitreno izvoditi zaključak da je vladajuća koalicija u krizi“, dodajući da između DPS-a i SDP-a postoje „evidentne“ razlike o nekim pitanjima, koje su i ranije isplivavale na površnu.
Upitan da li su mogući prijevremeni izbori, Đukanović je rekao da je „sve moguće, ali se nadamo da nije neophodno“.
„Ne treba katastrofično gledati na političke razlike i odmah predvidjeti najgori scenario. Nadam se da je razlike, koje su uobičajeni dio političkih života, moguće prevazići u interesu nacionalnog dobra i ostvarenja nacionalnih interesa“, kazao je Đukanović.
Isto tako, dodao je on, DPS i SDP su u jednoj višegodišnjoj uspješnoj koaliciji doveli Crnu Goru do nekih veoma značajnih državno-političkih ostvarenja.
„Ključno pitanje je bilo obnova nezavisnosti. Sad to više nije na dnevnom redu, sad je pitanje razvoja...Ako i dođe do razlike u nekom trenutku i dođe do prijevremenih izbora, pa i do pojedinačnog nastupa DPS i SDP, ja to vidim kao logičnu fazu u demokratskom razvoju Crne Gore“, naveo je Đukanović.
Govoreći o spornom zakonu o koncesijma, on je kazao da mu se čini da SDP pretjerano insistira na važnosti državnog vlasništva, dok DPS smatra da je manje važno da li je nešto državno ili privatno, već da je važno da vlasništvo proizvodi efekte koji će dovesti do ekonomskog blagostanja.
On je dodao da region i Crnu Goru teško mogu zaobići posljedice globalne finansijske, energetske i prehrambene krize koje se osjećaju u čitavoj Evropi, te da Vlada to pokušava preduprijediti nekim novim, kreativnim rješenjima koja će privući strane investitore. On je ocijenio da upravo Vladin Predlog zakona o koncesijama i neki drugi zakoni sadrže takva rješenja.
„SDP smatra da se treba razvijati, vrlo vodeći računa da se sačuva što više državnog kapitala. Mi ne mislimo tako. Mi smatramo da se treba što dinamičnije razvijati. Ako to postane prepreka našoj koalicionoj saradnji, onda je poštenije izaći na izbore samostalno, odmjeriti se, ko zna hoće li biti postizbornih koalicija i kako će one izgledati“, rekao je Đukanović.
Šef SDP-a i parlamenta Ranko Krivokapić ocijenio je preksinoć da vladajuća koalicija nije u krizi.
Krivokapić je rekao da je to što su poslanici SDP-a napustili zasjedanje uoči glasanja o Predlogu zakona o koncesijama „zdravi, principijelni spor“ o jednom članu zakona.
On je naveo da je SDP tražio da osnovni rok za koncesiju, o kom odlučuje Vlada, bude 30 godina, dok bi o još tri decenije mogućeg produženja odlučivala Skupština.
Krivokapić je rekao da je Vlada nudila da parlament može da odredi rok za koncesiju bez limita.
Šef parlamenta smatra da niko, pa ni Skupština, ne treba da ima neograničenu vlast da, bez limita, gazduje budućnošću Crne Gore.
Homer is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-08, 07:31   #2
Homer
MiM team King
 
Homer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 13,966
Homer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auru
Default

DPS traži zamjenu za SDP
POKRET ZA PROMJENE I SRPSKA LISTA O IZBORU MILIĆA I ŠOĆA ZA ŠEFA NSEI I ČLANA SUDSKOG SAVJETA
Podgorica - Pokret za promjene i Srpska lista ocijenili su juče da je izborom lidera SNP-a Srđana Milića za šefa Nacionalnog savjeta za evropske integracije i poslanika NS-a Dragana Šoća za člana Sudskog savjeta, DPS pokazao koji poslanici iz opozicije su za njih prihvatljivi kao novi koalicioni partneri, te da je riječ o novom izigravanju većinske opozicione volje.
"Ti poslanici bi ili u potpunosti zamijenili SDP ili zajedno sa njima podijelii ovaj dio vlasti koji sada kontoroliše samo SDP", kaže se u saopštenju PzP-a.
Dodaje se da je Pokret i ranije upozoravao na namjeru vlasti da realizuje prekonfiguraciju političke scene u Crnoj Gori i tako što će naći kooperativne koalicione partnere među opozicionim strankama i “ smanjiti uticaj SDP-a koji ima mnogo veći komad vlasti nego što mu to po političkoj snazi pripada".
“Svaki onaj poslanik ili opoziciona stranka koja prihvati ovakve danajske darove od režima samo nanosi štetu naporima opozicije da dođe do demokratskih političih promjena", stoji u saopštenju.
Oni su pozvali sve opozicione stranke i poslanike da razmisle da li je “mjesto u nekom savjetu ili upravnom odboru ili beznačajno ministarsko ili ambasadorsko mjesto značajnije od ostvarivanja zajedničkog cilja- smjene posljednjeg nedemokratskog režima u Evropi”.

PzP je siguran da je sve bolja saradnja najjačih opozicionih stranaka, a posebno sve snažniji opozicioni front među manjinskim partijama i sve bolji i intenzivniji međunarodni kontakti koje opozicija ima, veoma zabrinula vlast.
"Zbog toga je pokrenut ovaj specijalni rat u kojem se hoće, potpuna diskreditacija parlamentarizma, kontrola elektronskih medija i uvlačenje dijela opozicije u vlast", kaže se u saopštenju.
Iz Srpske liste ocjenjuju da izborom Milića i Šoća DPS nanovo poništava volju većine u opoziciji.
„Kada se na ovakav način simulira jedan zaista bitan posao, onda ostaje samo da se konstatuje da su oba rješenja u stvari lažni predstavnici opozicije“, saopštila je Press služba SL-a, prenosi agencija MINA.
Ocijenjeno je da su oni koji se „najgrlatije“ zalažu za jedinstvo opozicije “najveći njeni razbijači i da su u službi DPS-a”.
„Šoća, u namjeri da postane član Sudskog savjeta nije čak predložio ni njegov poslanički klub, jer je predsjednik DSS-a Ranko Kadić podržao izbor Zorana Žižića“, saopšteno je iz SL.
U toj koaliciji tvrde da je SDP „politička adresa“ koja stoji iza kandidature Šoća, koji je „političku kožu prodao DPS-u“.
„SL podsjeća da je Šoća zvanično kandidovao Ivan Brajović, šef poslaničkog kluba SDP-a. Nije nimalo dobro što je Šoć izabran voljom režima u trenutku kada Žižića podržavaju tri četvrtine opozicije“, smatraju u SL.


Stanić ne misli kao Press služba SL-a

Različitu ocjenu od Press službe SL-a iznio je potpredsjednik SNS-a Novica Stanić koji je kazao da je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva te stranke zaključeno je da će ona učiniti sve da se odnosi među opozicionim partijama poprave, jer je to jedan od preduslova da dođe do promjene vlasti u Crnoj Gori.
„Učinićemo sve u cilju poboljšanja odnosa unutar opozicije kako bi došlo do promjene u Crnoj Gori, da ne bismo bili jedina država u regionu i Evropi u kojoj se vlast nije mijenjala od pada Berlinskog zida“, rekao je Stanić agenciji MINA.
Saopštenje SL-a juče je potpisala Press služba te koalicije, iako je uobičajeno da to čini Informativna služba SNS-a ili Srpske liste.
Homer is offline   Reply With Quote
Old 02-08-08, 13:47   #3
wawy
MiM team Guru
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Mafia's Montenegro
Postovi: 6,140
wawy nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Kakva farsa...
wawy is offline   Reply With Quote
Old 02-08-08, 14:07   #4
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Ako SDP moze da ocuva partiju nacijelo oko par pitanja mozda se mogu malo i potkociti. Stanje je jednostavno barem 3 poslanika SDP-a izdvajaju misljenje po pojedinim pitanjima (Banovic, Miko i Sabovic). Da li postoji vecina bez njih?

Ko je prva rezerva za SDP odnosno ko je nas Dacic? Sustinski to bi bio i najgori ishod ove perturbacije odnosno dokaz da DPS moze u svakom trenutku da nadje neku manju stranku pa popuni potrebnu rupu u birackom tijelu. Doslo bi i do dodatnog osipanja opoziciono orijentisanih glasaca jer bi se pokazalo kao misija nemoguce da se vlast srusi izborima.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?

Last edited by Nabuko; 02-08-08 at 14:14..
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 06:04   #5
Homer
MiM team King
 
Homer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 13,966
Homer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auru
Default

Milo zategao konopac
JOVIĆEVIĆ KAŽE DA JE VLAST U VELIKOJ KRIZI

Podgorica (Beta) - Profesor Svetozar Jovićević ocijenio je da je više neko ikada ranije realno da će doći do raskida koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.
Jovićević je kazao da je premijer Milo Đukanović "riješio da zategne konopac do kraja i da zbog toga jedan dio rukovodstva SDP-a ne spava mirno".
On je kazao da se SDP nalazi u istorijski prelomnom trenutku i da se u toj stranci profilišu dvije struje - jedna koja nije toliko vezana ličnim interesima i koja je svjesna da uzmaka više nema jer su u pitanju nacionalni resursi i drugu koju čine oni funkcioneri koji imaju lične interese i koji nijesu spremni da ih se odreknu“, dodao je Jovićević.
"U posljednje tri-četiri godine je bilo je više sporova između DPS-a i SDP-a oko krupnih privatizacija koje nijesu bile u interesu Crne Gore, ali su se završavali tako što su se nalazili kompromisi koji bi prividno sačuvali obraz SDP-u. Taj scenario teško da se više može prodati jer je riješeno pitanje nezavisnosti", kazao je Jovićević.
On je kazao da u slučaju prijevremenih izbora ne može doći do predizborne koalicije između DPS i SNP-a, a da je malo vjerovatna i postizborna koalicija dviju strana bivšeg jedinstvenog DPS-a.
"Za Crnu Goru bi najpovoljnije rješenje bilo da se objedine demokratske snage koje imaju jasan stav prema državi, a tu spada i SNP. Takva koalicija ima šansu da ugrozi DPS, ali nijesam siguran da će do nje doći", kazao je Jovićević.
On je kazao da ni u kom slučaju ne treba da dođe do ujedinjenja cijele opozicije i koalicije sa Srpskom listom jer bi DPS glatko pobijedila na izborima.
Homer is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 08:05   #6
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

Znači da sumiramo: Vlast nije u krizi već koalicija.
Ne znam što se diže tolika frka.
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 08-08-08, 11:58   #7
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default

Pa da vidimo koliko ce uze da se zategne...

Sudbina vladajuće koalicije biće poznata najvjerovatnije u decembru

Vanredni izbori u martu?


PODGORICA - Ukoliko Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija početkom jeseni ne nađu zajednički jezik oko zakona o konscesijama, zakona o svojinsko - pravnim odnosima kao i o privatizaciji energetskog sektora vanredni parlamentarni izbori biće održani najvjerovatnije u martu - saznaje Republika.
Najjuži vrh DPS-a odredio je nedavno članove Predsjedništva te partije Igora Lukšića i Branimira Gvozdenovića da pregovaraju sa manjom članicom vladajuće koalicije u pogledu prevazilaženja novonastalog spora oko zakona o koncesijama i ostalih otvorenih pitanja u funkcionisanju izvršne vlasti.
Sagovornik lista iz vrha DPS-a je kazao da bi neformalni pregovori mogli početi već početkom septembra i da je okiviran rok decembar ove godine do kojeg će se vidjeti da li je moguće naći kompromis.
- Razlike između DPS-a i SDP-a su postale toliko velike da se može već odavno govoriti o koncepcijskim razlikama. Ako se ne dogovorimo sa manjim koaliciomnim partnerom oko globalnog koncepta razvoja države vanredni parlamentarni najvjerovatnije biće održani u martu – kazao je sagovornik iz vrha DPS-a navodeći da će njegova partija na sljedeće izbore nastupiti najvjerovatnije samostalno.
On je precizirao da je o mogućnosti da budu organizovani vanredni izbori razgovarano na nekoliko posljednjih sjednica Predsjedništva DPS-a ali da nije pominjan termin održavanja izbora.
- Nismo sagradili Buk Bijelu, nijesmo privatizovali energetski sektor, skočila je cijena struje, a i investitori su u određenom dijelu zaobišli Crnu Goru zbog tvrdih stavova SDP-a. Oni nijesu ponudili alternativu i ako je ne ponude razlaz je definitivan – prenio je sagovornik lista zaključke sa posljednjeg sastanka najužeg rukovodstva DPS-a.
Da DPS ozbiljno računa na vanredne izbore govori podatak da ta partija još uvijek nije raspustila svoje izborne mini-štabove i da je kompletna partijska infrastruktura i dalje veoma aktivana.
- Pitanje je da li i mi i SDP možemo izdržati još godinu i po dana za kad su predviđeni izbori....Pitanje je da li je pošteno toliko čekati jer imamo Vladu koja jednoglasno predlaže projekte, a poslanički klub SDP-a odbija takve projekte – kazao je sagovornik lista iz vrha DPS-a. Lideri DPS-a i SDP-a Milo Đukanović i Ranko Krivokapić u svojim izjavama takođe nijesu isključivali mogućnost vanrednih parlamentarnih izvora.
Kriza u odnosima dva koaliciona partnera koja ''tinja'' još od osnivanja Vlade dodatno je produbljena prije petnaestak dana kada su poslanici SDP-a napustili sjednicu crnogorskog parlamenta uoči glasanja o Predlogu zakona o koncesijama, jer Vlada nije prihvatila njihove amandmane.
SDP je tražila da osnovni rok za koncesiju, o kojem odlučuje Vlada, bude 30 godina, dok bi o još tri decenije mogućeg produženja odlučivala Skupština Crne Gore.
U predlogu Zakona koji je jednoglasno usvojen na Vladi, nije precizirana dužina koncesionog aranžmana već je ostavljeno da to bude precizirano u koncesionom ugovoru.
Kao tačke neslaganja u vladajućoj koaliciji pored zakona o koncesijama dobri poznavaoci političkih prilika navode zakon o svojinsko - pravnim odnosima, privatizaciju energetskog sektora kao i dinamiku izgradnje auto-puteva sa kojom nije zadovoljan premijer Đukanović.
N.Zečević

Zakonom definisati samostalan nastup
Šef poslaničkog kluba DPS-a u crnogorskom parlamentu Miodrag Vuković kazao je juče da je za njegovu partiju prihvatljiva inicijativa CEMI-ja da se zakonom reguliše da svaka partija samostalno izlazi na izbore. - Država od 650.000 stanovnika ima 15 parlamentarnih stranaka. To je premnogo i za mnogo veće države - kazao je Vuković za Republiku. - Ko na primjer zna za partiju Demokratska stranka jedinstva Zoran Žižića. Kada je ta partija održala sjednicu Glavnog odbora ili Predsjedništva - zapitao se Vuković. On je istakao da ''ta partija dobija sredstva od države, a ima tri ili četiri člana'' .
zoxy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-08, 12:06   #8
Madagaskar
Strašnji sud
 
Madagaskar's Avatar
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Kralja Nikole
Age: 49
Postovi: 11,547
Madagaskar uskoro postaje slavanMadagaskar uskoro postaje slavan
Default

Čisto sumnjam da će (autobus partija) SDP izaći iz koalicije, nisu ludi - svjesni su da ne bi samostalno ušli ni sa jednim članom u parlament.
Madagaskar is offline   Reply With Quote
Old 08-08-08, 13:02   #9
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

Quote:
Originally Posted by madagaskar View Post
Čisto sumnjam da će (autobus partija) SDP izaći iz koalicije, nisu ludi - svjesni su da ne bi samostalno ušli ni sa jednim članom u parlament.
I meni se čini.
Sa druge strane bili bi fer izbori: DPS protiv svih.
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 09-08-08, 18:27   #10
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Kada DPS primjeni zakon o birackim spiskovima i makne 5-10% biraca bez drzavaljanstva (vele da je to nesporan broj) morace DPS jos i da se jednom podijeli da bi bilo makar malo fer. QQ kakvi ce data potezi da pucaju.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 06:19   #11
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!
 
Yosemite Sam's Avatar
 
Registrovan: Mar 2008
Postovi: 12,381
Yosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čekaYosemite Sam briljantna budućnost ga čeka
Default

I veći su bili gore pa su sišli dolje, to je SDP porucio Milu danas.

Sto mislite, ko ce kome prvi da trlja nos ?
__________________
Oj, rakijo, sveta mučenice!
Koja si se ognjem pekla,
I kroz tanku lulu tekla.
Još metaše gradi u te,
Ljubim ti tvoje prekrasne skute.
Yosemite Sam is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 07:32   #12
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

Podgorica - Socijaldemokratska partija poručila je juče Demokratskoj partiji socijalista i njenom prvom čovjeku Milu Đukanoviću da „veličina nije i većina“ i da je „vrlo relativna i lako promjenjiva“.
„Onima koji su od prijetnji velikih došli na program nas, socijaldemokrata, jasno je - veličina nije i većina i vrlo je relativna i lako promjenjiva. I veći su bili gori pa su sad doli. Nikog nijesmo puškom ćerali da ide sa nama u koaliciju, niti ga lancima držimo u njoj“, naveo je član Predsjedništva SDP-a Raško Konjević.
Đukanović je prekjuče u Beranama kazao da nije iznenađen, već ohrabren mišljenjima iz SDP-a da manji koalicioni partner može sam izaći na izbore i obezbijediti ulazak u parlament, dodajući da u vladajućoj koaliciji nema krize.
Premijer je ocijenio da sve to doprinosi demokratizaciji Crne Gore jer se “time prekida praksa da se neko bez realne političke snage može zaklanjati iza nekog većeg političkog partnera ili autoriteta”.
“A smatram veoma korisnim što se svi politički subjekti u Crnoj Gori osjećaju sposobnim da izmjere svoju snagu pred biračima Crne Gore. Da li će tako biti između DPS-a i SDP-a, ostaje da se vidi”, rekao je Đukanović.
U pisanoj izjavi „Vijestima“, Konjević je dodao da je SDP napustio Vladu zbog Beogradskog sporazuma.
„I učinićemo to uvijek kada mislimo da je ugrožen vitalni interes Crne Gore“, naveo je Konjević, koji se osvrnuo i na poruke Pokreta za promjene da bi, u slučaju da SDP raskine koaliciju sa DPS-om, razgovarali o saradnji sa manjim koalicionim partnerom vladajuće koalicije.
On je ocijenio da je dobar znak demokratskog sazrijevanja Crne Gore „jasno opoziciono uvažavanje SDP-a, kao nezaobilaznog saveznika u izgradnji evropske Crne Gore“.
„Uslov slijedećeg demokratskog iskoraka je da počnemo cijeniti jedni druge na osnovu djela koja smo za sobom ostavili. To će omogućiti i građanima da lakše mjere doprinose i greške svakog od nas. SDP, srećom, za političku scenu Crne Gore svojom prošlošću garantuje obećanja za budućnost“, naveo je Konjević.
Prema njegovim riječima, SDP nema što da krije „od naše rabote“ u ove dvije decenije.
„Pokazali smo i da smo spremni da pružimo ruku svakom ko napusti pogrešnu politiku konfrontacije sa cijelim svijetom ili sa Crnom Gorom. Sarađivali smo sa opozicijom i u odbrani Tare i održivosti Elektroprivrede Crne Gore. Naš moralni kapital smo spremni podijeliti sa svima koji žele da doprinesu izgradnji nezavisne Crne Gore kao evropskog doma njenih građana“, zaključio je Konjević.


Ko o čemu qrva o poštenju!A još kad to izađe iz usta mlađanog R.Konjevića tj Ranka Krivokapića II...
A taman da će puć ta koalicija da ne gledam Ranka,Rama,Vujicu,i ostale kadrove iz te velike stranke
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 07:40   #13
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Sto imas protiv Rama. Covjek je odlican. Kulturan pristojan i u ovom trenutku vodi najveci i najznacajniji projekat za CG od opsteg interesa.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 08:12   #14
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

A to je?
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 08:13   #15
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,458
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

onkoloska klinika. Ubitacno slozen projekat. Ako se malo nesto u tajmingu unosenja uredjaja pogrijesi a to ne zavisi samo od Rama nije to vise bezbjedno koliko bi recimo moralo da bude.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 08:25   #16
sindarela
MiM team Početnik
 
sindarela's Avatar
 
Registrovan: Sep 2008
Postovi: 163
sindarela na dobrome putu
Default

Jel to onaj što liči na onog lovca iz crtanih filmova?
__________________
U meni jesen je...
sindarela is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 10:52   #17
Rakoon
jagnjeca brigada
 
Rakoon's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Lokacija: šume Striborove
Postovi: 19,044
Rakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjemRakoon dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by sindarela View Post
Jel to onaj što liči na onog lovca iz crtanih filmova?

Rakoon is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
koalicije, raspad

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:11 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM