MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Umjetnost i kultura > Arhitektura, urbanizam i uređenje prostora > Feng shui

NoticesReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 27-04-08, 16:45   #1
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default Feng-shui za novac

Feng shui za poboljšanje prihoda

Feng shui majstori tvrde da je najlakši i najbrži rezultat primjene feng-shuija povećanje prihoda. Postoji mnogo različitih preporuka i metoda za bogaćenje, međutim osnovni simbol novca u feng-shuiju je voda. Da biste privukli sreću boljih prihoda, najbolja metoda je uvođenje vodenog elementa u svoj životni prostor. On ne smije biti isuviše velik, jer bi mogao postati opasan, uvijek treba imati u vidu ravnotežu, nekada je manje bolje nego više.

Neki od načina za poboljšanje prihoda:

Izgradnja jezerca ispred kuće

Dimenzije koje se preporučuju za prečnik jezerca su 104 i 110,5 cm, ili 124,5 do 132 cm, što predstavlja pojas od žada i prostorije pune novca. Treba voditi računa da ono bude sa lijeve strane od ulaznih vrata, gledano iznutra prema van. Potrebno je obezbijediti neprestan dotok vode (pumpa i filter za pročišćavanje), jer to stvara dragocjenu jang energiju. Prljava voda donosi otrovan zadah. U jezercu možete uzgajati različite vrste ribe, ali po feng-shuiju najpovoljnije je držati 9 primjeraka japanskog šarana.

Kornjača na sjevernom sektoru

U sjevernom sektoru doma poželjno je držati kornjaču bilo živu ili kao keramičku figuru kornjače, jer njeno prisustvo donosi bogatstvo i sreću. Kao nebesko biće, ona predstavlja pomoć drugih ljudi, novac. Ono što treba zapamtiti je to da se kornjače ne drže u paru, jer više vole da budu same. Jedinica je takođe broj koji odgovara sjeveru.

Akvarijum sa zlatnim ribicamaAkvarijum sa zlatnim ribicama je idealno rješenje za privlačenje sreće bogatstva, ako se drži u jugoistočnom sektoru. Najpovoljnija kombinacija je 9 zlatnih ribica, od čega bi jedna trebala biti crna. Smatra se da će ona simbolički apsorbovati bilo kakvu nesreću koja vam je namijenjena. Ako vam u akvarijumu ugine zdrava ribica, postoji vjerovanje da se to dogodilo jer je apsorbovala nesreću namijenjenu vama, ne paničite već je zamijenite drugom.

Feng-shui ribom naziva se arowana, koju neki biznismeni drže radi privlačenja velikog bogatstva.

Biljke u jugoistočnom sektoru

Kada je riječ o biljkama, povoljne su biljke okruglih, mesnatih listova, dok se biljkom novca u feng-shuiju smatra krasula. Međutim, možete držati i druge biljke, pod uslovom da ih redovno zalijevate, mijenjate zemlju, odstranjujete uvelo i trulo lišće, ili jednostavno dotrajalu biljku bacite i zamijenite novom. Nije preporučljivo držati kaktuse niti biljke špicastih listova koje odašilju otrovne strelice. Takođe, bonsai biljke (biljke patuljastog rasta) ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.
Potrebno je napomenuti da nije povoljno u domu držati suhe biljke poput suhog cvijeća i suhe grane drveta jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću.

Crassula je biljka iz porodice sukulenata i postoje različite vrste:


1. Crassula ovata 'Jade'
2. Crassula argentea 'monstrose', 'gollum' & 'hobbit'
3. Crassula argentea "Finger Jade"
4. Crassula arborescens "Silver Dollar Jade"
5. Crassula portulacea minima "Mini Jade"
6. Crassula ovata "Whirly Bird"
7. Crassula ovata "Lemon & Lime"
Supernova is offline  
Reply With Quote
Old 29-04-08, 19:05   #2
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default

Feng Shui,kao i natalne karte ,se rade ,u ovom sluchaju,za svaki stambeni objekat posebno.

Postoje ljudi koji rade Feng Shui,mada se to mozhe bilo ko uraditi,uz malo prouchavanja ovog shtiva.

Meni je maceha uradila Feng Shui za stan u kom zhivim.
Savjetovala me da stavim cvijece sa istochne strane na balkonu (koji gleda ka jugu) ,kako bi imali novchani priliv u kuci
Dobila sam na poklon biljchicu ,sitnih plodova ,nalik mandarini,zvanu Fortunela ,koja nam je dodatno mamila novac u kucu ...:P

Ima neshto u tom Feng Shui-u
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 19:53   #3
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

boga mi i u mojoj kuci je svanulo i polijepo se oparilo kad nam je komshinka poslozhila pare po coshkova u prostorijama kuce..Jedno 3,4 dana su pravile planove u kojem dijelu shto treba staviti...znam da je majka nervne napade imala dobit' kad god bi chistile sestra i ja, da sluchajno ne pomjerimo novchic odatle ...E kad smo se preselili u potkorvlje, to nijesmo 'prenijeli'..al' da kucnem, ne osjeti se na budzet nashe familije
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 20:34   #4
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Biće još tekstova o aktiviranju sektora novca, majstori feng-shui tvrde da se taj sektor najlakše aktivira i najbrže osjeti njegov uticaj. Ja sam nabavila neke simbole za privlačenje novca i osjetila sam poboljšanje kućnog budžeta i drugačiji pristup novcu, odnosno od tada ga imam dovoljno jer mi novac ne otiče iz kuće kao ranije.

Navešću još neke detalje na koje je potrebno obratiti pažnju: otvoren poklopac na wc-školjki simbolizira oticanje kućne sreće i prihoda, pa ga treba uvijek držati zatvorenog. Kupatilo je mjesto otpuštanja negativne i nečiste energije, pa je potrebno vrata toaleta i kupatila uvijek držati zatvorenim, kako pozitivan chi ne bi skretao u te prostorije i odlazio kroz kanalizacione odvode, te tako odnosio svu pozitivnu energiju. Takođe, slavine koje cure nisu povoljne za prihode doma, pa je potrebno iste odmah popraviti ili zamijeniti drugima. Zapušeni odvodi takođe zadržavaju i vraćaju negativnu energiju ne dozvoljavajući joj da isteče iz doma, ovo su sve stvari na koje je potrebno obratiti pažnju, tako da aktiviranje jugoistoka nikada neće donijeti željene rezultate ako se ne otklone ovi nedostaci.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 20:45   #5
MirIam
Put Your Lights On
 
MirIam's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Postovi: 19,818
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
MirIam na dobrome putu
Default

Ovu biljku 1. Crassula ovata 'Jade' i ja gajim i interesantno je da kad buja stvarno pare pristižu sa svih strana, ozbiljno. Nisam imala pojma da ima neke veze sa Feng shui-jem.
__________________
Što manje možeš.....sve više misliš........
MirIam is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 22:14   #6
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Crasula – još se naziva biljka novca i ona je na prvom mjestu kada je u pitanju energiziranje sektora bogatstva i blagostanja (istok i jugoistok).

Izuzetno povoljne biljke su:Spathiphyllum – biljka koja je jednostavna za održavanje, ne zahtjeva puno svjetla a osim toga dobro upija negativna zračenja iz elektronskih uređaja .

Schefflera – dekorativna biljka koja raste u visinu ( simbolizira rast i napredak ) te također ne zahtjeva puno svjetla .


Bambus – simbolizira dugovječnost.

Calathea – sve vrste.

Ficus benjamin – voli jako svjetlo , ali ne podnosi propuh .

Zamioculacas

cvjetnice poput orhideje, božura, narcisa i ljiljana


Ne preporučuju se:

Sve biljke s trnjem ili iglicama poput kaktusa.

Biljke koje imaju oštre listove poput sablji ( na primjer palme ). One su nepovoljne jer energiju prostora pretvaraju u agresivan oblik.

Ne preporučuju se Agava, Yucca (drvo života), Dracaena, sve palme i Diffenbachia.

Bonsai je simbol sputane prirode i izuzetno štetno djeluje u bilo kojem prostoru .

Biljka "slonova noga" je izuzetno nepovoljna (simbolizira nazadovanje i spriječen razvoj).

Biljke koje rastu prema dolje (npr. puzavci) predstavljaju nazadovanje.

Suho cvijeće nema života, ono predstavlja mrtvu energiju i smrt te ga nije dobro držati u prostoru.

Umjetno cvijeće od svile treba redovno čistiti, te svakih 6 do 12 mjeseci zamijeniti novim.


Najpovoljnije mjesto za biljke je istočni, jugoistočni i južni dio doma ili prostorije.
Njegujte svoje biljke, uklanjajte ocvale cvjetove i uvelo lišće, redovno režite grane koje su previše izrasle i dodajte hranjive sastojke u zemlju. Biljke će vam to vratiti svojom ljepotom i pozitivnom energijom.

Najvažnije od svega je održavanje svježeg izgleda biljke, redovno zalijevanje i odstranjivanje trulih i suhih listova.

Feng-shui zaista djeluje, ali isključivo kao pravilno korištenje energija. Ne trebate dati ogroman novac feng-shui majstoru, da bi vam rekao kako trebate dobro očistiti dom, a čist dom je pola dobrog feng-shuija. Pored temeljitog čišćenja doma i bacanja nepotrebnih, starih i oštećenih stvari, potreban vam je kompas da odredite strane svijeta, simboli i aktivatori prostora, koji predstavljaju energije pojedinih sektora.

Svi mi u svom domu imamo dosta aktivatora za koje nismo ni svjesni kako nam mogu donijeti pozitivnu energiju samo ako ih pravilno koristimo, ali često nesvjesno privučemo mrtvu energiju raznim dekoracijama od suhog cvijeća, umjetničkim slikama sa negativnim prizorima, posebno ako ih držimo u sektoru bogatstva i blagostanja (jugoistok), pa je takve stvari potrebno odstraniti iz doma.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 23:29   #7
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default

Quote:
Originally Posted by Supernova View Post
Biće još tekstova o aktiviranju sektora novca, majstori feng-shui tvrde da se taj sektor najlakše aktivira i najbrže osjeti njegov uticaj. Ja sam nabavila neke simbole za privlačenje novca i osjetila sam poboljšanje kućnog budžeta i drugačiji pristup novcu, odnosno od tada ga imam dovoljno jer mi novac ne otiče iz kuće kao ranije.

Navešću još neke detalje na koje je potrebno obratiti pažnju: otvoren poklopac na wc-školjki simbolizira oticanje kućne sreće i prihoda, pa ga treba uvijek držati zatvorenog. Kupatilo je mjesto otpuštanja negativne i nečiste energije, pa je potrebno vrata toaleta i kupatila uvijek držati zatvorenim, kako pozitivan chi ne bi skretao u te prostorije i odlazio kroz kanalizacione odvode, te tako odnosio svu pozitivnu energiju. Takođe, slavine koje cure nisu povoljne za prihode doma, pa je potrebno iste odmah popraviti ili zamijeniti drugima. Zapušeni odvodi takođe zadržavaju i vraćaju negativnu energiju ne dozvoljavajući joj da isteče iz doma, ovo su sve stvari na koje je potrebno obratiti pažnju, tako da aktiviranje jugoistoka nikada neće donijeti željene rezultate ako se ne otklone ovi nedostaci.
Kako se lijepo mozhe napraviti spoj higijenskog i materijalno-feng shui-korisnog

E,(kako je grdno pocheti rechenicu sa "E"..@explosion sigurno dobija ospice) kad vec pricamo o Feng Shui-u,moram se pozhaliti.

Naime,od kad sam se uselila u novi stan,trika nema,da mogu prvi sa prvim povezati..josh da bude gore,u velikim sam dugovima.
Naravno,postoji vishe razloga za takvo stanje,ali sad OKRIVLJUJEM losh Feng Shui u stanu!

Bavi li se ko ovom disciplinom ,makar iz hobija,da mu proslijedim shemu stana,chisto da se malo uvjezhba ?
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 23:32   #8
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Mistique, možeš ovdje postaviti tlocrt svog stana, ali obavezno naznači strane svijeta. U svakom domu ima dosta nedostataka i nijedan nije savršeno postavljen, ali zato postoje feng-shui lijekovi da poprave neke nedostatke.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 23:36   #9
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default

haha Dobro si napisala da je potreban kompas!

Od kad sam doshla u Pg ,potpuno sam dezorijentisana!

Vidjecu da nema oko zgrade kakve maGovine da se orijentishem
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 23:45   #10
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Kompas je osnova svega u feng-shuiju, bez njega ne treba ni pomišljati da započnemo. Ako pravilno odredimo glavne i sporedne strane svijeta, obavili smo pola posla.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 23:47   #11
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default Feng shui - promijeni trenutni raspored

Samo da znash,da vec crtam tlocrt stana,i konsultujem se sa drugom gdje je koja strana svijeta
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 30-04-08, 00:37   #12
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default

NAdam se da ces se snaci

Uh,jedva ove strane svijeta pohvatah..

Ako treba da se naznachi jugo-zapad,sjevero-istok isl..javi mi ,kako bih korigovala skicu

tnx,unaprijed
Attached Images
File Type: jpg Feng Shui.JPG (31.3 KB, 26 views)
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 30-04-08, 20:07   #13
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Mistique,
- ti imaš problem u stanu koji danas većina nas ima (imam i ja), jer se ulazna vrata tvog doma sučeljavaju sa vratima od kupatila i toaleta, a to je nanepovoljnija postavka ulaznih vrata, jer prilikom ulaska u dom prvo što ugledaš to su ova vrata, pa sav chi koji uđe, odmah izađe van ili ako su vrata otvorena, sva pozitivna energija odlazi u kupatilo i pretvara se u negativnu energiju. Ovo se najviše odražava na prihode, oticanje novca i osjećaj kao da se novac ne može zadržati u domu. Takođe, kupatilo u sektoru bogatstva, zdravlja i blagostanja nije povoljno, jer ono predstavlja otpadnu energiju, a ovdje treba da je aktivirana energija života, biljke, voda...
- Ova vrata uvijek treba držati zatvorenima, mada je najbolje da ih obojiš u crveno,postaviš vjetrena zvona iznad vrata toaleta ili pored njih visoku biljku koja će skretati chi. Predsoblje je najvažniji snabdjevač doma chijem, tvoje se nalazi u jugoistočnom sektoru (4), pa bi trebao da je obojen nekom jang bojom (zelena), sa jakim svjetlom. Ispred vrata možeš postaviti neku zelenu prostirku. U lijevi ugao pored vrata, gledano iznutra prema van, možeš postaviti biljku ili sliku sa motivom vodopada. Na policu u predsoblju možeš postaviti maketu broda na koji ćeš staviti nekoliko novčića, bižuterijski nakit i sl. da izgleda kao da je pretrpan blagom, i to okrenut u pravcu ulaza u dnevni boravak, što će simbolizirati bogatstvo koje ulazi u kuću. Predsoblje treba uvijek održavati čistim, bez nagomilane obuće ispred ulaznih vrata.
- Ova TA peć predstavlja element vatre i njen položaj u sektoru drveta nije povoljan, jer u interaktivnom ciklusu elemenata vatra uništava drvo, što znači da umanjuje prihode i blagostanje, pa bi je trebala premjestiti u dio gdje je kuhinja. Na mjesto gdje je bila peć, treba postaviti guste i zdrave biljke, povoljnih oblika listova. Takođe, ovdje se može postaviti akvarijum sa zlatnim ribicama.
- U dnevnu sobu, u ugao gdje je tv možeš postaviti biljku, a na sto u sjeveroistočnom sektoru koji pripada elementu zemlje, možeš postaviti zemljanu vazu, kristale, lampu, svijeće. Takođe u ugao gdje je ljuljalica možeš postaviti kutnu policu oker boje, na koju ćeš staviti lampu, dvije crvene svijeće, kristale, fotografiju sebe sa dragom osobom, ovo je jugozapadni sektor i to je sektor ljubavi, majke, odnosa, pripada mu broj 2 pa se ovdje predmeti postavljaju u paru, nikako jedno ili troje. Ovo je zemljani sektor, pa aktiviranjem istog privlačiš sreću u ljubavi. To isto možeš učiniti u jugozapadnom kutu u trpezariji. Ovaj frižider iz jugozapadnog ugla trebala bi maknuti i postaviti negdje drugo, jer može simbolizirati zahlađenje u ljubavnim odnosima.
- I još nešto, u spavaćoj sobi bi trebala krevet postaviti na mjesto gdje je ormar, jer nije dobro spavati tako da su noge okrenute direktno prema vratima, idealan položaj za krevet je dijagonalno od ulaznih vrata, ako na ormaru postoji ogledalo, ne bi trebalo da se tvoj odraz vidi u njemu dok spavaš.

Ovo sam ti sada orijentaciono nabacila kako bi trebalo da izgleda, međutim biće u narednim postovima još dosta toga o feng-shui simbolima pa ćeš praćenjem istih saznati koje još simbole možeš postaviti radi aktiviranja određenih sektora.

Last edited by Supernova; 30-04-08 at 20:13..
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 30-04-08, 23:25   #14
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Feng-shui simboli koji donose sreću u novcu


Kineski novčići

Mogu se staviti vezani crvenom trakom na važna dokumenta i knjige prijemnih faktura kako biste imali uspjeha u poslu. Postavljanjem dva novčića sa crvenom trakom iznad ulaznih vrata u radnju privlačite bogatstvo, takođe možete ih okačiti iznad glavnog ulaza u kuću ili postaviti bilo gdje u domu, ispod tepiha, u novčanik (kako biste osigurali da nikada nije prazan), ali uvijek povezane crvenom vrpcom, sa jang stranom okrenutom prema gore (kineska slova).


Tronoga žaba

Tronoga žaba je simbol koji donosi najviše sreće u uvećanju vašeg bogatstva.
Minimalno je potrebno imati jednu, najviše devet. Važno je pri tom držati ih na podu, raspoređene po svim dijelovima sobe na neupadljivim mjestima, kao što su prostor ispod trosjeda, sofe, stola, police i sl. I neka budu okrenute prema različitim stranama svijeta.

Ako imate samo jednu žabu, ona ne bi trebala biti okrenuta prema ulaznim vratima, jer tako stvarate dojam da ona odlazi skupa s vašim novcem.Ako imate tri, neka jedna gleda van, kao da ide po novac, druga prema unutra, kao da ga unosi u dom, a treću postavite po želji. Možete i ispod svake žabe, koliko god ih imali, staviti pravu novčanicu ili kovanicu.

Dnevna soba je najpogodnija, može i u trpezariji i dijagonalno od glavnih ulaznih vrata, kao da dočekuju chi bogatstva, dok se ne preporučuje držati ih u spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu.Trgovački brod

Možete sami napraviti svoj brod bogatstva tako što ćete uzeti maketu bilo kakvog broda, napuniti ga raznim dragocjenostima, novčićima, lažnim zlatnim polugama i postaviti u predsoblje ili dnevnu sobu, okrenut tako da uplovljava u prostoriju, simbolično predstavljajući ulazak bogatstva u dom ili kancelariju.


Vaza izobilja

Kako biste napravili vazu koja donosi bogatstvo, izaberite vazu od porcelana, zemlje, kristala, metala i napunite je sljedećim sadržajem:
- sedam vrsta poludragog kamena, kristali, korali, lapis lazuli, biser, jaspis, kornain, kvarc, tigrovo oko, akvamarain, topaz, ametist, citrin, malahit...
- crvena torbica prepuna novca
- tri, šest ili devet kineskih novčića koji su vezani crvenom vrpcom
- pet vrsta sjemena ili zrnevlja staviti u male plastične kese
Vazu izobilja držite tako da je sklonjena od radoznalih pogleda.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 01-05-08, 02:15   #15
Milly
Tu sam i kad nisam
 
Milly's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: paris
Postovi: 10,892
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 111
Milly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auruMilly ima famoznu auru
Default

Vidim da si se dosta potrudila oko tumachenja ,na chemu ti veliko hvala
Sam raspored prostorija mi se ne dopada ( pogotovo odnos kupatilo-ulazna vrata)..
Spomenula si boje zidova.Srecom ,gazde su veoma pozitivni ljudi i okrechili su stan kako sam samo mogla da pozhelim,shto je bio i jedan od razloga da sam pozheljela da se uselim ovdje.

Predsoblje mi nije zeleno,ali je svijetlo plavo,trpezarija i kuhinja su zhute,dnevni boravak je boje breskve ,a spavaca soba lila boje

Shto se tiche pomicanja TA peci,frizidera-nije izvodljivo..Da ako izdrzhim josh koji mjesec,pa cu da se selim na drugo mjesto sa boljim Chi-jem
__________________
Ipak - šipak!
Milly is offline   Reply With Quote
Old 02-05-08, 19:24   #16
okianer
MiM team Početnik
 
okianer's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: Boka Kotorska
Postovi: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
okianer nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

evo ja sam nova ovdje i vec imam pitanje..primjetila sam da ima razlike u feng shui tumacenjima,jedni kazu do kuce traba da vodi blago krivudav put radi blazeg protoka ki energoje,a onda procitam da put treba biti prav..

negdje procitam da prema ulaniim vratima nije lose da stoje stepenice da bi imale protok kia na sprat,a onda procitam kao enerfgija nece n+zansti kuda da ide,molim objasnjenje od iskusnijih..
okianer is offline   Reply With Quote
Old 02-05-08, 20:10   #17
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Uvijek je bolje kada se chi kreće krivudavo, međutim ukoliko to nije slučaj, onda se postavljaju razni simboli, dekoracija, biljke i sl. koji će zadržati chi da ne protutnji previše brzo pravolinijskom putanjom.

Postoje pravila koja se odnose na stepenice, nije povoljno ako se penju prema domu pravolinijski,takođe, nije povoljno ako se na dnu stepeništa nalaze ulazna vrata i prvo što ugledamo kada otvorimo vrata je stepenište, bolje je ako u dnu stepeništa postoji mala kosina ili zavoj.

Kažu da nije dobro stepenište prekrivati prostirkom crvene boje jer to privlači nesreću (stepenište na dvoru ruskog cara Nikolaja).
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 03-05-08, 06:12   #18
okianer
MiM team Početnik
 
okianer's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: Boka Kotorska
Postovi: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
okianer nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

ja sam eto pokusala pri izgradnji kuce da se drzim koliko toliko feng shui nacela,ali to za stepenice mi je izgleda promaklo..

,,,ako se ne varam jugo istocni dio je za zensku djecu,tj najstarije zensko,kako se inace pospjesuje ugao zdravlja djece i gdje se on nalazi?
okianer is offline   Reply With Quote
Old 03-05-08, 10:28   #19
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by okianer View Post
ja sam eto pokusala pri izgradnji kuce da se drzim koliko toliko feng shui nacela,ali to za stepenice mi je izgleda promaklo..

,,,ako se ne varam jugo istocni dio je za zensku djecu,tj najstarije zensko,kako se inace pospjesuje ugao zdravlja djece i gdje se on nalazi?
Sektor zdravlja i blagostanja je istok, on ujedno pripada najstarijem sinu, jugoistok najstarijoj kćerci itd.

Da se ne bi udaljili od teme, ukratko ću navesti da se je istok sektor drveta, energizira se biljkama, zelenom i plavom bojom, dodavanjem simbola vode. Istok je mjesto zelenog zmaja, pa se u ovaj sektor može postaviti slika ili figura zmaja, međutim ovo će biti detaljnije opisano u jednoj od narednih tema.
Jugoistok je sektor bogatstva, a u ranijim postovima sam opisala na koji način se energizira.
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 14-05-08, 19:42   #20
veverice
MiM team Početnik
 
veverice's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Postovi: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
veverice na dobrome putu
DefaultVeć izvesno vreme čitam što šta o feng suiju,I čini mi se da sve što više čitam sve manje znam I sve mi je manje jasno. Stoga Vas molim,ako Vam nije teško da mi malo pomognete.
U mojoj kuhinji je raspored malo čidan-tjs leva na desno-ugradna reran,na njoj mikrotalasna,pored rerne ploča sa ringlama, ispod ploče sa ringlama mi se nalazi mašina za sudove,a pored ploče sudopera Preko puta rerne frižider I ostalo je radni deo Znam da je odnos voda vatra destruktivan ,ali I da je u mojoj kuhinji sve ugradno I da se ništa ne može izmestiti. Kuhinja je svetlo žute I sive kombinacije
u spavaćoj sobi ono što zahvata gornji levi ugao je orman
i na kraju evo nacrta stana sa tačnim dimenzijama i tačno utvrdjenim stranama sveta(kompas)
veverice is offline   Reply With Quote
Old 15-05-08, 21:27   #21
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

- Ova sučeljena ulazna vrata sa ulazom u spavaću sobu treba neutralisati postavljanjem visoke biljke koja će zadržati chi i primorati ga da polako prolazi i da se što više zadrži tako će donijeti više pozitivne energije
- Takođe, istu stvar treba uraditi između ulaza u dnevnu sobu i prostoriju preko puta (ne znam koja joj je namjena), postavljanjem visoke biljke ili neke dekoracije, pa čak i zastora preko vrata, vjetrenih zvona i sl.
- Na zid od toaleta koji dolazi u trpezariju postaviti bar jednu visoku biljku kako bi se neutralisala simbolika nečiste energije, mada položaj kupatila nije dobar jer zauzima središnji dio stana koji treba da je slobodan. Ovo najviše može da se odrazi na prihode kuće i međusobne odnose ukućana, odnosno opštu ravnotežu i harmoniju doma.
- Čini mi se da je krevet u spavaćoj sobi dobro okrenut što se tiče pravca u kome je glava okrenuta, ali s obzirom da ne znam tvoj lični kua broj ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali generalno energija istoka je dobra za zdravlje i blagostanje. Ormar je ogroman i predstavlja fizičku zapreku na ulaznim vratima, što opet nije povoljno, energija bi trebala da se slobodno kreće, prostor oko ulaza u bilo koju prostoriju ne bi trebao biti blokiran stvarima ili tepihom koji će zapinjati i sprečavati vrata da se slobodno otvaraju i stvaraju doja slobodnog protoka energije.
- Što se tiče kuhinje, ona se u prinicipu ne energizira, osim što bi se trebalo voditi računa o pravilnom postavljanju šporeta kao elementa vatre i slavine kao elementa vode. Ovdje bar možeš uvesti element drveta koje u produktivnom ciklusu hrani vatru, a iscrpljuje vodu, kako bi pojačala energiju vatre, ali u tom slučaju kuhinja bi se zaista morala mnogo koristiti kako bi se ta energija trošila, što se svakako preporučuje u feng-shuiju kao način da se kuhanjem hrane održava prirodna energija doma i ukućani zbližavaju. Možeš postaviti nekoliko zemljanih lončića sa začinskim biljem,
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 18:13   #22
dejansenka
MiM team Početnik
 
dejansenka's Avatar
 
Registrovan: Jan 2009
Postovi: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
dejansenka na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Supernova View Post
- Ova sučeljena ulazna vrata sa ulazom u spavaću sobu treba neutralisati postavljanjem visoke biljke koja će zadržati chi i primorati ga da polako prolazi i da se što više zadrži tako će donijeti više pozitivne energije
- Takođe, istu stvar treba uraditi između ulaza u dnevnu sobu i prostoriju preko puta (ne znam koja joj je namjena), postavljanjem visoke biljke ili neke dekoracije, pa čak i zastora preko vrata, vjetrenih zvona i sl.
- Na zid od toaleta koji dolazi u trpezariju postaviti bar jednu visoku biljku kako bi se neutralisala simbolika nečiste energije, mada položaj kupatila nije dobar jer zauzima središnji dio stana koji treba da je slobodan. Ovo najviše može da se odrazi na prihode kuće i međusobne odnose ukućana, odnosno opštu ravnotežu i harmoniju doma.
- Čini mi se da je krevet u spavaćoj sobi dobro okrenut što se tiče pravca u kome je glava okrenuta, ali s obzirom da ne znam tvoj lični kua broj ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali generalno energija istoka je dobra za zdravlje i blagostanje. Ormar je ogroman i predstavlja fizičku zapreku na ulaznim vratima, što opet nije povoljno, energija bi trebala da se slobodno kreće, prostor oko ulaza u bilo koju prostoriju ne bi trebao biti blokiran stvarima ili tepihom koji će zapinjati i sprečavati vrata da se slobodno otvaraju i stvaraju doja slobodnog protoka energije.
- Što se tiče kuhinje, ona se u prinicipu ne energizira, osim što bi se trebalo voditi računa o pravilnom postavljanju šporeta kao elementa vatre i slavine kao elementa vode. Ovdje bar možeš uvesti element drveta koje u produktivnom ciklusu hrani vatru, a iscrpljuje vodu, kako bi pojačala energiju vatre, ali u tom slučaju kuhinja bi se zaista morala mnogo koristiti kako bi se ta energija trošila, što se svakako preporučuje u feng-shuiju kao način da se kuhanjem hrane održava prirodna energija doma i ukućani zbližavaju. Možeš postaviti nekoliko zemljanih lončića sa začinskim biljem,
supernova dali mogu vama da posaljem nacrt stana tj kuce i da mi odredite gde sta ide?
dejansenka is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 18:31   #23
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by dejansenka View Post
supernova dali mogu vama da posaljem nacrt stana tj kuce i da mi odredite gde sta ide?
Postavi tlocrt, ali ne na ovu temu, vec na temu 'feng shui uredjenje doma', i ovi postovi ce biti premjesteni tamo. I navedi konkretno ono sto te interesuje.
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 12-01-09, 18:37   #24
dejansenka
MiM team Početnik
 
dejansenka's Avatar
 
Registrovan: Jan 2009
Postovi: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
dejansenka na dobrome putu
Default

hocu hvala
dejansenka is offline   Reply With Quote
Old 24-03-09, 13:11   #25
crvena
MiM team Početnik
 
Registrovan: Mar 2009
Postovi: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
crvena na dobrome putu
Smile

pozdrav,

tek se uključujem u ovo i zanima me, za početak, gdje mogu nabaviti ove novčiće?
crvena is offline   Reply With Quote
Old 07-04-09, 11:01   #26
tanita2
MiM team Početnik
 
Registrovan: Apr 2009
Postovi: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
tanita2 na dobrome putu
Default

molim pomoć, kupila sam napokon tronogu žabu i što više čitam to manje znam gdje da ju postavim tj. gdje ona treba gledati, prema zidu, unutrašnjosti ili?
stavila sam ju u dnevni boravak iza trosjeda u područje blagoslova da gleda prema zidu, al više nisam sigurna jel to pravi položaj?
tanita2 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 07:33   #27
Jagodica Bobica
MiM team Početnik
 
Registrovan: Oct 2008
Lokacija: Nedodjija
Postovi: 412
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 85
Jagodica Bobica uskoro postaje slavanJagodica Bobica uskoro postaje slavanJagodica Bobica uskoro postaje slavan
Default

Zaba se stavlja u jugoistocni deo. Ne bi je trebalo stavljati na neko visoko postolje, vec neko nize, a po nekim f-s konsultatntima trebalo bi da bude okrenuta zidu, tj. ledjima vratima (da novac ne izlazi i zkuce), a po drugim da bi trebalo da bude okrenuta vratima da docekuje novac.
Mozda nam moderatori mogu pomoci oko ove dileme.
Jagodica Bobica is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 09:23   #28
tanita2
MiM team Početnik
 
Registrovan: Apr 2009
Postovi: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
tanita2 na dobrome putu
Default

ja sam ju za sad okrenula prema zidu u jugozapadni dio jer mi je tu boravak, a u jugoistočnom je kuhinja i baš mi nekak taj jugoistočni dio nije sklon, bez nekog razloga nije mi prirastao srcu ko ovaj jugozapadni.
tanita2 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-09, 22:20   #29
ginger
MiM team Forumaš i po'
 
ginger's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: Arctic
Postovi: 2,264
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 12
ginger na dobrome putu
Default

Supernova
napisala si da za novac treba postaviti biljke u jugoistočni sektor
negdje piše da je to sjeverni sektor

što je ispravnije?

jel se poništava pozitivan uticaj ako metnem biljke na više pozicija (sjever, jugoistok, sjeverozapad...)
__________________
ginger is offline   Reply With Quote
Old 28-05-09, 07:51   #30
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by ginger View Post
Supernova
napisala si da za novac treba postaviti biljke u jugoistočni sektor
negdje piše da je to sjeverni sektor

što je ispravnije?

jel se poništava pozitivan uticaj ako metnem biljke na više pozicija (sjever, jugoistok, sjeverozapad...)
Sjeverni sektor odgovara području karijere i elementu vode, tako da se za energiziranje sjevera koristi voda, figura kornjače, crna i tamno-plava boja i ono što u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi vodu, a to je metal...Drvo, odnosno biljke, iscrpljuju vodu tako da u sjevernom sektoru umanjuju element vode.
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 28-05-09, 09:19   #31
ginger
MiM team Forumaš i po'
 
ginger's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: Arctic
Postovi: 2,264
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 12
ginger na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Supernova View Post
Sjeverni sektor odgovara području karijere i elementu vode, tako da se za energiziranje sjevera koristi voda, figura kornjače, crna i tamno-plava boja i ono što u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi vodu, a to je metal...Drvo, odnosno biljke, iscrpljuju vodu tako da u sjevernom sektoru umanjuju element vode.
a ima neka shema sa postavom one biljke mesnatih oblih listova u prvi desni ugao od ulaznih vratiju
jel to prvi desni ili neki drugi ugao?
__________________
ginger is offline   Reply With Quote
Old 28-05-09, 10:10   #32
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by ginger View Post
a ima neka shema sa postavom one biljke mesnatih oblih listova u prvi desni ugao od ulaznih vratiju
jel to prvi desni ili neki drugi ugao?

Tradicionalna škola feng-shui smatra da se dijagonalni ugao u odnosu na ulazna vrata može smatrati "sretnim kutkom" i tu se mogu plasirati simboli za privlačenje novca, biljke okruglih mesnatih listova se smatraju biljkama novca, posebno biljka iz porodice sukulenata tzv. "krasula".
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 28-05-09, 12:15   #33
ginger
MiM team Forumaš i po'
 
ginger's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: Arctic
Postovi: 2,264
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 12
ginger na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Supernova View Post
Tradicionalna škola feng-shui smatra da se dijagonalni ugao u odnosu na ulazna vrata može smatrati "sretnim kutkom" i tu se mogu plasirati simboli za privlačenje novca, biljke okruglih mesnatih listova se smatraju biljkama novca, posebno biljka iz porodice sukulenata tzv. "krasula".
da to su te biljke

hvala na odgovoru
__________________
ginger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 13:37   #34
salvador
MiM team Početnik
 
Registrovan: Dec 2009
Postovi: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
salvador na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by crvena View Post
pozdrav,

tek se uključujem u ovo i zanima me, za početak, gdje mogu nabaviti ove novčiće?
mene ovo isto zanima..gdje kupiti?..ja sam ekipo iz Zagreba...
__________________
...uhavti me ako možeš....
salvador is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 13:39   #35
salvador
MiM team Početnik
 
Registrovan: Dec 2009
Postovi: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
salvador na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by tanita2 View Post
molim pomoć, kupila sam napokon tronogu žabu i što više čitam to manje znam gdje da ju postavim tj. gdje ona treba gledati, prema zidu, unutrašnjosti ili?
stavila sam ju u dnevni boravak iza trosjeda u područje blagoslova da gleda prema zidu, al više nisam sigurna jel to pravi položaj?
Gdje si kupila žabicu?..i ja biiii....koliko para?.....ja sam iz Zagreba...
__________________
...uhavti me ako možeš....
salvador is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 14:27   #36
Antena
MiM team Početnik
 
Antena's Avatar
 
Registrovan: Jun 2009
Postovi: 353
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 39
Antena uskoro postaje slavan
Default

U Budvi,u starom gradu je najopremljenija prodavnica feng-shui predmeta sa strucnim prodavcem,zove se Marina na pp saljem broj mobilnog.
Antena is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 00:07   #37
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

moja crasula se sramotno ogolitila..skoro svaki list je pao s nje..a nijesu suvi bili..sad samo drške vire iz saksije..Što da radim, kako da joj pomognem...?
i dobismo Alonsicu (zlatnu ribicu, tako ju je krstio čo'ek od sestre mi -on joj je i kupio, pošto obožava Alonsa), pa ne znam đe ću s njom u koji kutak kuće...Pas je ljubomoran kad god joj se primaknemo..đe ću s njim?
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 07:10   #38
buda
MiM team Guru
 
Registrovan: Dec 2009
Lokacija: tamo negdje daleko, daleko
Postovi: 9,140
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 67
buda has disabled reputation
Default

ribicu najbolje u hodnik s lijeve strane vrata (gledajući iznutra prema vani), meni je to sjeverno-istočni sektor. najbolje će ti objasniti Supernova.
crassula će ti se oporaviti, samo je nemoj zanemariti i gledaj da ti nije na direktnom suncu jer to ne voli kao ni propuh.

Last edited by buda; 07-07-10 at 07:26..
buda is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 13:17   #39
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by Zor_djevojka View Post
moja crasula se sramotno ogolitila..skoro svaki list je pao s nje..a nijesu suvi bili..sad samo drške vire iz saksije..Što da radim, kako da joj pomognem...?
i dobismo Alonsicu (zlatnu ribicu, tako ju je krstio čo'ek od sestre mi -on joj je i kupio, pošto obožava Alonsa), pa ne znam đe ću s njom u koji kutak kuće...Pas je ljubomoran kad god joj se primaknemo..đe ću s njim?
Ne može samo jedna riba nikako...nabavi bar još jednu, ali je idealno 8 zlatnih plus jedna crna.
Najbolje da se smjesti negdje u jugoistočni dio dnevne sobe, u veliku staklenu kuglu....mada voda može i na sjever.

Što se tiče vrata, kao što reče buda, treba voditi računa da se voda ne postavlja sa desne strane vrata gledano iznutra prema van....
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 21:17   #40
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

hvala, primljeno k znanju..nabaviću joj nekog trkača..htjele smo danas, no zatvorena radnja bijaše...
a što mislite da crasulu zalivam mineralnom..kažu da to oporavlja biljke?
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 21:42   #41
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by Zor_djevojka View Post
hvala, primljeno k znanju..nabaviću joj nekog trkača..htjele smo danas, no zatvorena radnja bijaše...
a što mislite da crasulu zalivam mineralnom..kažu da to oporavlja biljke?
Provjeri je li korijen zdrav, pa je presadi u novu zemlju i ne u bijelu saksiju niti u nekoj boji metala, već u zelenu ili u boji zemlje, najbolje terakot posudu. Čim se biljka osušila, pokupila je neku nepovoljnost ili najavljuje nedostatak novca...ako imaš prirodnu mineralnu vodu koja nije gazirana, onda možeš da je zaljevaš ali ne previše već malo vode u podmetač za saksiju ili bolje da kupiš nešto za dohranjivanje biljaka...
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 21:49   #42
buda
MiM team Guru
 
Registrovan: Dec 2009
Lokacija: tamo negdje daleko, daleko
Postovi: 9,140
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 67
buda has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Zor_djevojka View Post
hvala, primljeno k znanju..nabaviću joj nekog trkača..htjele smo danas, no zatvorena radnja bijaše...
a što mislite da crasulu zalivam mineralnom..kažu da to oporavlja biljke?
moja crassula se počela ljuskati (prije nekoliko mjeseci). na svim listovima i po stabljici su bile ljuske (slično kao u ribe). kada biš je taknuo- sve ti ostane na prstima. i počeli su joj listovi padati i sušiti se vrh stabljike. ono što je bilo bez života-sam izvukla i bacila. presadila sam je i nisam je zaljevala nego tuširala jednom u 10 dana. i, oporavila mi se, sada je ko nova! probaj, nemaš šta izgubiti.
buda is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 21:53   #43
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

moraću je presađivati..saksija mi je inače u boji zemlje..stablo je zdravo, nije osušeno, ali listovi su skoro svi otpali..i iskrena da budem, otkako se to dešava, vjerovali li ili ne, para na sve strane...
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:33   #44
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

pa kako pare kad su listovi svi opali??
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:34   #45
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

e, ne znam, kod mene izgleda sve naopako..kako ona vene, tako meni cvjeta...Ne prećerujem, stvarno je tako..i to ja ne primijetih, no mi sestra...
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:36   #46
buda
MiM team Guru
 
Registrovan: Dec 2009
Lokacija: tamo negdje daleko, daleko
Postovi: 9,140
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 67
buda has disabled reputation
Default

kod Zorke je jesen, nema to veze s parama već s godišnjim dobima!!!!
šalim se, naravno
buda is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:39   #47
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

ja imam crasulu ovatu...i stvarno je da kucnem u drvo prelepa...eto kad su mi 2 pelcera iznikla....i bas je porasla....listovi su debeli,mesnati i prelepe zelene boje...
zalivam je obicnom ustajalom vodom ali ne cesto....i ima bas lep polozaj gde stoji jer prima bas onoliko svetlosti koliko joj je potrebno...i stoji bas na mom prosperitetu na JZ...ali para nigde....znaci kako dodje plata tako se pojave niotkuda troskovi pored standardnih regularnih,....
tako da kod mene Feng Shui ne radi...
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:41   #48
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

crasule idu u jugoistočni dio kuće -stana....
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:45   #49
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

ali ja sam stavila prema mom licnom Pa Kua broju -8 ...tako pise u knjizi Altea -e
i onda se po tom licnom broju stavlja crasula u sobi u kojoj najvise boravis a gde je prethodno uradjena kompasna direkcija..
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:49   #50
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

ja sam išla po Vuku, onako kako napisaše ovđe na forumU..jugoistočni dio...
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 23:55   #51
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

ee...vidis....na drugim forumima pise iskljucivo da se prati licni Pa Kua broj...meni je napr. JI veliki gubitak!
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 00:04   #52
Zor_djevojka
Pa$aka
 
Zor_djevojka's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Vojvotk|nja_od_Fund|ne
Postovi: 41,079
Thanks (Received): 223
Likes (Received): 5136
Zor_djevojka has disabled reputation
Default

al' zato nikako da ubijedim direktoricu da makne onu biljku 'slonovske noge' (kako li se već zove), nekakvu šiljatu palmu i bonsai iz kancelarije..otkako ih je donijela, sve nam se prevrnulo..a biljke još stoje i još mi je ostavila zadatak da ih zalivam i prskam...
__________________
Forum MadeInMontenegro na Facebook-u
Moja natalna karta
'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović
Voli te tvoja zver
Zor_djevojka is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 07:39   #53
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by Zor_djevojka View Post
al' zato nikako da ubijedim direktoricu da makne onu biljku 'slonovske noge' (kako li se već zove), nekakvu šiljatu palmu i bonsai iz kancelarije..otkako ih je donijela, sve nam se prevrnulo..a biljke još stoje i još mi je ostavila zadatak da ih zalivam i prskam...
Bonsai i slonova noga su jedne od najnepovoljnijih biljaka, gdje bas njih nadje da stavi u kancelariju, ovdje bi bas trebala jedna velika krasula, drvo narandze ili limuna, a nikako ovo sto si navela...
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 13:22   #54
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

Supernova...sta sad?!
Gde konkretno treba drzati crasulu??
po licnom pa kua broju ili po uopstenom znanju da je JI prosperitet?!
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 13:43   #55
Tiga
MiM team Guru
 
Registrovan: Mar 2009
Postovi: 5,290
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 55
Tiga uskoro postaje slavanTiga uskoro postaje slavan
Default

Ne razumem se u ovo, ali mi je stan na severozapadu, gde i stoji crasula. To verovatno nije dobro mesto, jer se novac gubi (pogotovo u poslednje vreme). Ne mogu da je stavim na drugo mesto jer nema dovoljno svetla. Kud sa njom?
Tiga is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 13:49   #56
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 241
Angelina75 has disabled reputation
Default

e ...velika nam je nedoumica...cekamo Supernovu
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-10, 14:56   #57
Supernova
Fata_morgana
 
Supernova's Avatar
 
Registrovan: Jan 2008
Lokacija: 18°E25' 43°N52'
Postovi: 11,543
Thanks (Received): 1595
Likes (Received): 5357
Supernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tuneluSupernova svjetlost u tunelu
Default

Quote:
Originally Posted by Angelina75 View Post
Supernova...sta sad?!
Gde konkretno treba drzati crasulu??
po licnom pa kua broju ili po uopstenom znanju da je JI prosperitet?!
Jugoistok je sektor novca i blagostanja, a kako mu pripada element drveta najbolje je u ovom dijelu držati biljke i vodu, pa tako i krasulu, bez obzira da li je ovo tvoj lični nepovoljan pravac, jer biljke ublažavju nepovoljnost, a i najviše im odgovara sektor drveta (istok i jugoistok).

Medjutim, nećeš pogriješiti ako ovu biljku postaviš u svoj povoljan sektor prema kua broju, a s obzirom da je kod tebe 8, onda je to sjeveroistok.
__________________
Insan se penje do u nebo, najčešće u ruševinama sopstvenih snova
Otkrivajući polako, da su mu svi njegovi porazi,bili njegovi uspjesi
.

U potrazi za smislom
Astrologija blog
Supernova is offline   Reply With Quote
Old 09-07-10, 08:38   #58
ari
MiM team Početnik
 
Registrovan: Jul 2010
Postovi: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
ari na dobrome putu
Default

Pretpostavljam da ovo o krasuli i povoljnim i nepovoljnim sektorima važi i za mene....
Naime po mojim proračunima moj kua broj je 4, što bi znaćilo da mi je JI povoljna direkcija, dok je suprug kua broj 7. Neću li nešto poremetiti, u ionako "teškom" stanju. Napominjem da mi se na JI nalazi trpezarija, dok je kupatilo u JJZ; također ulazna vrata kupatila su direktno naspram ulaznih vrata u stan. Kako srediti sve ovo....
ari is offline   Reply With Quote
Old 12-07-10, 14:45   #59
ari
MiM team Početnik
 
Registrovan: Jul 2010
Postovi: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
ari na dobrome putu
Default

Draga Supernova, hvala na pojašnjenjima. Doduše tek sam danas pogledala sve stranice na ovu temu, pa se eto izvinjavam što sam "ponovila" pitanje objašnjenja su ti stvarno super!
ari is offline   Reply With Quote
Old 05-04-11, 13:12   #60
bibijana2
MiM team Početnik
 
Registrovan: Mar 2011
Postovi: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
bibijana2 na dobrome putu
Default

Sto da postavim u deo bogatstvo i prosperiteta koji zahvata terasu i mali deo trpezarije i kuhinje?
bibijana2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fengshui, novac

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 20:07 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COMAd Management plugin by RedTyger