|
|
28-10-07, 20:44
|
|
|
Ko reskira profitira!
Registrovan: Mar 2006
Likes (Received): 825
|
Recepti za posna jela
Ovdje bi mogli postavljati recepte za posna jela.
Evo jedan jednostavan za pocetak:
POGAČICE SA TUNJEVINOMSastojci:
1 pakovanje lisnatog testa, 1 konzerva tunjevine, 50 g susama, malo kima
Lisnato testo rastanjiti. Tunjevinu isitniti i premazati po lisnatom testu. Testo uviti u rolnu i iseci na okruglice od 2 cm. Okruglice poloziti i svaku posuti sa dosta susama i malo kima. Poredjati u pleh i peci na temperaturi od 220 stepeni dok ne porumene.
|
|
|
29-10-07, 08:10
|
|
|
MiM team Expert
Registrovan: Jan 2007
Likes (Received): 5
|
Evo i od mene nesto, iako ja ne jedem posno...
PUNJENE SUVE PAPRIKE
Sastojci:
15 suvih crvenih paprika, 300 g pirinca, 400 g crnog luka, 1/2 solje ulja
Paprike oprati i preliti vrelom vodom. Dok stoje u vodi pripremiti nadev. Na ulju prodinstati isecen crni luk, dodati pirinac kiji je do pola skuvan, zatim dodati so, biber, malo persuna i po zelji malo paradajz pirea. Sve izmesati pa tim nadevom puniti paprike i redjati u posudu za djuvec. Posebno zagrejati malo ulja, dodati 1 kasiku brasna, alevu papriku, promesati i dodati dve case vrele vode sa 1/2 solje pirea od paradajza.Sve promesati pa preliti paprike da ogreznu i dodati jos vode ako je potrebno. Posudu sa paprikama staviti u zagrejenu rernu i peci dok sva tecnost ne ispari.
PIRINAČ SA TUNJEVINOM
Sastojci:
300 g pirinca, po dve zelene i dve crvene babure, 200 g tunjevine (iz konzerve), glavica crnog luka, kasika soka od limuna, cen belog luka, majcina dusica, mleveni muskatni orascic, persunov list, biber, so, ulje
Pirinac kuvati oko 15 minuta u posoljenoj vode, isprati ga i ocediti. Tunjevinu ocediti od ulja i isitniti. Paprike oprati, ocistiti od semenki i iseckati na stapice. Sve spojiti, dodati iseckan crni i beli luk, persun, majcinu dusicu, strugani muskatni orascic, so, biber. Ulje pomesati sa sokom od limuna, umesati u salatu i drzati do sluzenja na hladnom mestu.
mala mu...uh to bice je toliko fino i umiljato moglo biti, ali mislim da je odbrambeni mehanizam uzeo maha kod nje ..tako je sva svatka , ali pravi mali fighter, sto se licno meni ne svidja...mazio bih je po citav dan ali bi mi ruke polomila ( da to tako predstavim)...
|
|
|
12-02-08, 23:12
|
|
|
MiM team Početnik
Registrovan: Feb 2008
Likes (Received): 0
|
|
|
|
13-02-08, 07:25
|
|
|
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
Registrovan: Jul 2007
Likes (Received): 2886
|
PAPRIKE PUNJENE PECURKAMA
Sastojci:
# 2 šoljice ulje
# 500 g paradajz
# 3 glavice crveni luk
# 2 male šoljice pirinač
# 500 g pecurka
# 10 kom paprika
# vezica persunov list
# so
Priprema jela:
Proprziti na ulju iseckan luk, dodati seckane pecurke, propržite pa dodajte baren pirinac i seckan persunov list.
Sve izmesajte, dodajte so i biber i ostavite da se hladi.
Paprike ocistite, operite, izvadite im drske i punite nadevom.Redjajte u podmazan zemljani ili vatrostalni sud.
Paradajz oljustite, sitno iseckajte i njime prelijte slozene paprike.
Dodajte i malo vode da jelo ogrezne u tecnosti.Pecite u zagrejanoj pecnici, na jakoj temperaturi dok ne provri, zatim nastavite peci na tihoj vatri dok jelo po povrsini ne dobije rumenu boju.
|
13-02-08, 07:27
|
|
|
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
Registrovan: Jul 2007
Likes (Received): 2886
|
Posna sarma
Sastojci:
# 350 gr pirinač
# 2 dl ulje
# 1 kupusa
# 3 crveni luk
# 1 kasika paradajz
# 1 kasicica vegeta
# 100 gr suseni tucani semenki
# 1 kasika brašno
Priprema jela:
Proprziti crni luk, kada porumeni dodati oprani pirinac i prziti jos pet minuta. Naliti malo tople vode i kuvati dok pirinac ne omeksa a voda ne provri. Skinuti sa vatre, dodati vegetu, so, biber, nanu i tucane semenke. Sve dobro promesati.
Kupus ocistiti i odbaciti suvisno korenje. Ako je kupus slatki, treba ga predhodno popariti vrucom vodom da bi se mogao savijati. Na svaki list stavljati fil, preklopiti ga sa strane i savijati sarmice.
Poredati sarmu u serpu, naliti mlaku vodu i kuvati dok kupus ne omeksa a voda ne provri. Napraviti tanku zaprsku od ulja, brasna, aleve paprike i paradajz pirea, te preliti po vrku sarmice i malo zapeci u rerni.
|
09-05-08, 13:16
|
|
|
MiM team King / Queen
Registrovan: Feb 2007
Likes (Received): 2037
|
Kritske spagete
potrebno je:
500gr.spageta
2.konzerve tunjevine
200gr.kecapa
biber,origano,lute papricice
Skuvati spagete
Sos: Na vrelom tiganju staviti tunjevinu sa uljem iz konzerve,ubaciti kecapa,origano,po zelji ljute papricice,promesati i sos je gotov.
Pomesati sos sa spagetama,rucak je spreman
Prijatno!
|
|
09-05-08, 13:20
|
|
|
MiM team King / Queen
Registrovan: Feb 2007
Likes (Received): 2037
|
Posne palacinke
1 solja brasna
1 kasicica soli
1 kasicica secera
PRIPREMA
U brasno dodajte solju vode, so i secer i mesajte mikserom dok se ne razbiju grudvice. Ako je testo gusto, dodajte malo vode, a ako je previse retko, slobodno dodajte malo brasna i nastavite da mesate. Ukoliko postite na vodi, u teflonski tiganj ili neki za koji se testo bez ulja nece lepiti kutlacom izlijte testo i pecite dok ne pozuti. Okrenite palacinku i pecite drugu stranu dok ne porumeni.
Palacinke servirajte sa medom i orasima, secerom ili pekmezom
|
|
12-09-08, 13:18
|
|
|
Moderator
Registrovan: Aug 2008
Likes (Received): 300
|
Oprosti, ne bih da bude da te ignorišem ali nijesam pročitala ni jedan tvoj post niti znam kako se to radi! Pozz!
|
12-09-08, 13:20
|
|
|
otisla
Registrovan: Dec 2007
Likes (Received): 1
|
Quote:
Originally Posted by zmzm
Oprosti, ne bih da bude da te ignorišem ali nijesam pročitala ni jedan tvoj post niti znam kako se to radi! Pozz!
|
hahahahahahahahahah....ma covek je vanzemaljac...imam posetu sdruge strane galaksije  
|
|
|
12-09-08, 13:22
|
|
|
Moderator
Registrovan: Aug 2008
Likes (Received): 300
|
Ma nešto mi i ova krntija od kompjutere blokira od njegovih postova, a bih da se družim, Endži znaš ti mene.
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|