MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Every day > Gastronomija

Notices



Reply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 28-10-07, 21:44   #1
Derek_Trotter
Ko reskira profitira!
 
Derek_Trotter's Avatar
 
Registrovan: Mar 2006
Lokacija: Podgorica
Age: 40
Postovi: 8,585
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 1999
Derek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjemDerek_Trotter dragulj među dragim kamenjem
Default Recepti za posna jela

Ovdje bi mogli postavljati recepte za posna jela.

Evo jedan jednostavan za pocetak:

POGAČICE SA TUNJEVINOMSastojci:
1 pakovanje lisnatog testa, 1 konzerva tunjevine, 50 g susama, malo kima

Lisnato testo rastanjiti. Tunjevinu isitniti i premazati po lisnatom testu. Testo uviti u rolnu i iseci na okruglice od 2 cm. Okruglice poloziti i svaku posuti sa dosta susama i malo kima. Poredjati u pleh i peci na temperaturi od 220 stepeni dok ne porumene.
__________________
MADEinMONTENEGRO.com™ | Nezavisni internet portal
You came here as free man and free man you are!
Vijesti - Crna Gora
Kviz u sve 16 | BESPLATNO reklamiraj firmu
Derek_Trotter is offline  
Reply With Quote
Old 29-10-07, 09:10   #2
mala_mu
MiM team Expert
 
mala_mu's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: destination > cosmos
Age: 32
Postovi: 3,037
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 11
mala_mu na dobrome putu
Send a message via MSN to mala_mu
Default

Evo i od mene nesto, iako ja ne jedem posno...

PUNJENE SUVE PAPRIKE
Sastojci:
15 suvih crvenih paprika, 300 g pirinca, 400 g crnog luka, 1/2 solje ulja

Paprike oprati i preliti vrelom vodom. Dok stoje u vodi pripremiti nadev. Na ulju prodinstati isecen crni luk, dodati pirinac kiji je do pola skuvan, zatim dodati so, biber, malo persuna i po zelji malo paradajz pirea. Sve izmesati pa tim nadevom puniti paprike i redjati u posudu za djuvec. Posebno zagrejati malo ulja, dodati 1 kasiku brasna, alevu papriku, promesati i dodati dve case vrele vode sa 1/2 solje pirea od paradajza.Sve promesati pa preliti paprike da ogreznu i dodati jos vode ako je potrebno. Posudu sa paprikama staviti u zagrejenu rernu i peci dok sva tecnost ne ispari.


PIRINAČ SA TUNJEVINOM
Sastojci:
300 g pirinca, po dve zelene i dve crvene babure, 200 g tunjevine (iz konzerve), glavica crnog luka, kasika soka od limuna, cen belog luka, majcina dusica, mleveni muskatni orascic, persunov list, biber, so, ulje

Pirinac kuvati oko 15 minuta u posoljenoj vode, isprati ga i ocediti. Tunjevinu ocediti od ulja i isitniti. Paprike oprati, ocistiti od semenki i iseckati na stapice. Sve spojiti, dodati iseckan crni i beli luk, persun, majcinu dusicu, strugani muskatni orascic, so, biber. Ulje pomesati sa sokom od limuna, umesati u salatu i drzati do sluzenja na hladnom mestu.


__________________
mala mu...uh to bice je toliko fino i umiljato moglo biti, ali mislim da je odbrambeni mehanizam uzeo maha kod nje ..tako je sva svatka , ali pravi mali fighter, sto se licno meni ne svidja...mazio bih je po citav dan ali bi mi ruke polomila ( da to tako predstavim)...
mala_mu is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 00:12   #3
Matador84
MiM team Početnik
 
Matador84's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: Podgorica
Age: 30
Postovi: 217
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Matador84 na dobrome putu
Send a message via MSN to Matador84
Default

http://www.zalogaj.com/content/section/4/61/
Matador84 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 08:25   #4
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 28,952
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 3687
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

PAPRIKE PUNJENE PECURKAMA

Sastojci:

# 2 šoljice ulje
# 500 g paradajz
# 3 glavice crveni luk
# 2 male šoljice pirinač
# 500 g pecurka
# 10 kom paprika
# vezica persunov list
# so


Priprema jela:

Proprziti na ulju iseckan luk, dodati seckane pecurke, propržite pa dodajte baren pirinac i seckan persunov list.
Sve izmesajte, dodajte so i biber i ostavite da se hladi.
Paprike ocistite, operite, izvadite im drske i punite nadevom.Redjajte u podmazan zemljani ili vatrostalni sud.
Paradajz oljustite, sitno iseckajte i njime prelijte slozene paprike.
Dodajte i malo vode da jelo ogrezne u tecnosti.Pecite u zagrejanoj pecnici, na jakoj temperaturi dok ne provri, zatim nastavite peci na tihoj vatri dok jelo po povrsini ne dobije rumenu boju.
__________________
......
seka is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 08:27   #5
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 28,952
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 3687
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

Posna sarma


Sastojci:

# 350 gr pirinač
# 2 dl ulje
# 1 kupusa
# 3 crveni luk
# 1 kasika paradajz
# 1 kasicica vegeta
# 100 gr suseni tucani semenki
# 1 kasika brašno


Priprema jela:

Proprziti crni luk, kada porumeni dodati oprani pirinac i prziti jos pet minuta. Naliti malo tople vode i kuvati dok pirinac ne omeksa a voda ne provri. Skinuti sa vatre, dodati vegetu, so, biber, nanu i tucane semenke. Sve dobro promesati.

Kupus ocistiti i odbaciti suvisno korenje. Ako je kupus slatki, treba ga predhodno popariti vrucom vodom da bi se mogao savijati. Na svaki list stavljati fil, preklopiti ga sa strane i savijati sarmice.

Poredati sarmu u serpu, naliti mlaku vodu i kuvati dok kupus ne omeksa a voda ne provri. Napraviti tanku zaprsku od ulja, brasna, aleve paprike i paradajz pirea, te preliti po vrku sarmice i malo zapeci u rerni.
__________________
......
seka is offline   Reply With Quote
Old 09-05-08, 14:16   #6
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,379
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 3212
pehar has disabled reputation
Default

Kritske spagete
potrebno je:

500gr.spageta
2.konzerve tunjevine
200gr.kecapa
biber,origano,lute papricice

Skuvati spagete

Sos: Na vrelom tiganju staviti tunjevinu sa uljem iz konzerve,ubaciti kecapa,origano,po zelji ljute papricice,promesati i sos je gotov.
Pomesati sos sa spagetama,rucak je spreman
Prijatno!
pehar is offline   Reply With Quote
Old 09-05-08, 14:20   #7
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,379
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 3212
pehar has disabled reputation
Default

Posne palacinke

1 solja brasna
1 kasicica soli
1 kasicica secera

PRIPREMA
U brasno dodajte solju vode, so i secer i mesajte mikserom dok se ne razbiju grudvice. Ako je testo gusto, dodajte malo vode, a ako je previse retko, slobodno dodajte malo brasna i nastavite da mesate. Ukoliko postite na vodi, u teflonski tiganj ili neki za koji se testo bez ulja nece lepiti kutlacom izlijte testo i pecite dok ne pozuti. Okrenite palacinku i pecite drugu stranu dok ne porumeni.

Palacinke servirajte sa medom i orasima, secerom ili pekmezom
pehar is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 14:18   #8
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,193
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 424
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

Oprosti, ne bih da bude da te ignorišem ali nijesam pročitala ni jedan tvoj post niti znam kako se to radi! Pozz!
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 14:20   #9
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 239
Angelina75 has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by zmzm View Post
Oprosti, ne bih da bude da te ignorišem ali nijesam pročitala ni jedan tvoj post niti znam kako se to radi! Pozz!
hahahahahahahahahah....ma covek je vanzemaljac...imam posetu sdruge strane galaksije
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 14:22   #10
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,193
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 424
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

Ma nešto mi i ova krntija od kompjutere blokira od njegovih postova, a bih da se družim, Endži znaš ti mene.
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 14:23   #11
Angelina75
otisla
 
Registrovan: Dec 2007
Postovi: 12,006
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 239
Angelina75 has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by zmzm View Post
Ma nešto mi i ova krntija od kompjutere blokira od njegovih postova, a bih da se družim, Endži znaš ti mene.
ma znam draga...no ti sad napisi recept koji kad si vec tu
__________________

Foul appearance hide fair reality!
Angelina75 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 14:25   #12
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,193
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 424
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

Ma ja htjedoh da pročitam šta ovaj vanzemaljac krčka ali ništa od toga.
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 26-10-08, 02:54   #13
Bann'dito
Matador
 
Bann'dito's Avatar
 
Registrovan: Aug 2007
Lokacija: Korida
Age: 5
Postovi: 22,365
Thanks (Received): 44
Likes (Received): 775
Bann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjem
Default

Ahahaaahah a kako je ovo dobro I to bas na posna jela i to bas u ovo vrijeme kad se post zavrsio
__________________
I dok sjedim ovdje u Baru
i kroz monitor posmatram njega
kontam da je Frojd u pravu
i da je keks korjen svega
Bann'dito is offline   Reply With Quote
Old 23-11-08, 13:20   #14
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,379
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 3212
pehar has disabled reputation
Default

Posna salata od spanaća
Sastojci
300 grama mladog spanaća
200 grama svežih šampinjona
1 kašika senfa
malo zelene salate
1 limun
maslinovo ulje
peršun
so

Način pripreme
Operite spanać i zelenu salatu, pa ih trešenjem prosušite. Isecite ih na rezance. Pečurke takođe operite, pa ih nasecite na tanke rezance i potopite u malo vode u koju ste prethodno nacedili sok od limuna. Sve dobro izmešajte, pa prelijte mešavinom maslinovog ulja, limunovog soka, senfa, peršuna i soli.
pehar is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jela, posna, recepti

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 22:34 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COMAd Management plugin by RedTyger