MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaClosed Thread
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 21-09-07, 09:08   #1
mary
MiM team Guru
 
mary's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 7,600
mary has disabled reputation
Default Državljanstvo Srbije traži 25.000 Crnogoraca
Državljani Crne Gore podneli su tokom 2006. i 2007. godine oko 25.000 zahteva za dobijanje državljanstva Srbije, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Reč je o državljanima Crne Gore koji su imali prebivalište u Srbiji i državljanstvo Jugoslavije, odnosno SCG.

Ukupno je tokom 2006. i 2007. godine podneto 76.000 zahteva za državljanstvo Srbije, po svim osnovama.

Skupština Srbije završila je prošle nedelje načelnu raspravu predloženim izmenama i dopunama Zakona o državljanstvu po kojim će državlajnstvo Srbije moći da dobiju i državljani Crne Gore i drugih zemalja koji nemaju prebivalište u Srbiji.

Izmene i dopune zakona predložene su, kako je saopšteno, radi uskladjivanja te oblasti sa promenama nastalim posle raspada državne zajednice.

Ukoliko zakon bude usvojen, svi pripadnici srpskog naroda mogu da dobiju državljanstvo Srbije bez obzira na to da li imaju prebivalište u Srbiji i bez odricanja stranog državljanstva.

Uslov za dobijanje državljanstva je podnošenje zahteva, potvrda o poslovnoj sposobnosti i izjava da se Srbija prihvata kao svoja država.

Kako je predloženo, državljaninom Srbije smatra se i crnogorski državljanin koji je 3. juna 2006. godine imao prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, ako podnese pismenu izjavu da se smatra državljaninom Srbije i zahtev za upis u evidenciju državljana Srbije.

Izmene i dopune Zakona o državljanstvu su, prema rečima ministra policije Dragana Jočića, neophodne kako bi se ta oblast regulisala nakon raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore i propisi uskladili sa novim Ustavom Srbije.

(Beta)
mary is offline  
Old 21-09-07, 10:48   #2
matrica
MiM team Forumaš i po'
 
matrica's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Lokacija: Discopolis
Postovi: 1,469
matrica has disabled reputation
Default

Jočić: Kriminalci neće dobiti državljanstvo

Radikali naveli da MUP nema mehanizme da spreči da državljanstvo Srbije po novom zakonu dobiju kriminalci iz okolnih država

Sigurno je da državljani drugih država koji se bave kriminalom neće, ni po novom zakonu, moći da dobiju državljanstvo Srbije, poručio je juče ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić u toku skupštinske rasprave o amandmanima na vladin predlog zakona o državljanstvu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ima diskreciono pravo da oceni šta je dobro za Srbiju, tačnije, da proveri poreklo, zanimanje ili dosije podnosioca zahteva i da na osnovu toga odluči o izdavanju potvrde o državljanstvu. Svako ko u Srbiji planira neke kriminalne radnje biće sprečen da dobije državljanstvo”, istakao je Jočić odgovarajući time na optužbe radikala da MUP nema nikakav pravni mehanizam da ne omogući „crnogorskim kriminalcima u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji” da dobiju državljanstvo samo zato što imaju prebivalište u našoj zemlji.

Ministar policije podsetio je da je prihvatanjem amandmana poslanika DSS-a Miroslava Petkovića, vlada omogućila svim Srbima u svetu da, iako nemaju prebivalište ovde, dobiju srpsko državljanstvo, a da se ne odreknu stranog, s tim da su punoletni i da im zakonskim postupkom nije oduzeta radna sposobnost. Pod istim uslovima, to je ovim amandmanom, omogućila i pripadnicima drugih naroda i etničkih zajednica koje žive u Srbiji. Ovo pravo, podsetio je Jočić, za crnogorske državljane koji žive u Srbiji predviđeno je već i prvom verzijom vladinog predloga zakona, koji reguliše pitanje njihovog državljanstva nakon razdruživanja.

Poslanici Srpske radikalne stranke kritikovali su predložene izmene smatrajući ih samo delimično prilagođenim amandmanu SRS-a, koji je vlada odbila, a kojim su radikali zahtevali da državljani drugih država koji traže državljanstvo Srbije treba da podnesu pismenu izjavu da se smatraju pripadnicima srpskog naroda i da smatraju Srbiju svojom državom. Ipak, SRS neće glasati protiv zakona, rekao je šef poslaničke grupe Tomislav Nikolić.

Radikali samo traže da se zakonom izdvoje, po pravu na sticanje državljanstva, pripadnici srpskog naroda, objasnio je Nikolić, a prvenstvena namera vlade, po njegovom mišljenju, jeste da se zakonom time omogući državljanstvo građanima Crne Gore „koji su se u većini izjasnili za nezavisnost”.

„Na ovom zakonu se lomi sudbina Srbije, hoće li nas biti petnaest ili trideset miliona”, kaže Nikolić. „Zakon će omogućiti crnogorskim kriminalcima da dobiju državljanstvo, a onemogućuje naše građane iz dijaspore da postanu državljani Srbije, čime se krši Ustav”, naglasio je Nikolić. On je zatražio i da bude prihvaćen amandman SRS-a po kome bi naši građani u inostranstvu mogli u tamošnjim diplomatskim predstavništvima da podnose zahteve i dobiju uverenje o državljanstvu.

Poslanici LDP-a naveli su da neće podržati zakon, jer je, kako je obrazložio šef poslaničke grupe Čedomir Jovanović, nedemokratski propis koji predviđa da državljanstvo može dobiti samo neko ko je punoletan i ima radnu sposobnost. On je naveo i da su iznenađeni da je Demokratska stranka koja ima većinu u vladi prihvatila takvo rešenje i upitao da li „onemogućavanjem poslovno nesposobnih da se nazovu državljanima Srbije stvaramo arijevsku rasu”. On se složio sa ocenom SRS-a da je ovakav predlog vladin pokušaj da prikupi političke poene.
Poslanici su juče obavili i raspravu o amandmanima na Predlog zakona o duvanu. Poslanici SRS insistirali su da se novim zakonom, ipak, ne ukine obaveza proizvođača cigareta da otkupljuju 50 odsto duvanskih sirovina od domaćih proizvođača, jer smatraju da država mora da stimuliše poljoprivrednu, pa i duvansku proizvodnju.
M. Nikić- Politika
__________________
matrica is offline  
Old 23-09-07, 20:24   #3
desert-eagle
desert-eagle
 
desert-eagle's Avatar
 
Registrovan: Dec 2006
Postovi: 1,256
desert-eagle na dobrome putu
Default

u Srbiji ispade da su samo crnogorci kriminalci.
kad je rijec o nacijama crnogorci ne postoje,to je po njima "izmisljeni narod"
A sa druge strane puna su im usta "crnogorskih kriminalaca"
kad je kriminal u pitanju onda crnogorci i te kako postoje.
sramota!
desert-eagle is offline  
Old 30-09-07, 23:47   #4
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Promenite naslov teme u "Drzavljansto trazi 25.000 Srba iz Crne gore"
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 01-10-07, 11:08   #5
mala_mu
MiM team Expert
 
mala_mu's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: destination > cosmos
Age: 38
Postovi: 3,036
mala_mu na dobrome putu
Send a message via MSN to mala_mu
Default

Quote:
Originally Posted by milos86 View Post
Promenite naslov teme u "Drzavljansto trazi 25.000 Srba iz Crne gore"
Htjedoh reci isto...
__________________
mala mu...uh to bice je toliko fino i umiljato moglo biti, ali mislim da je odbrambeni mehanizam uzeo maha kod nje ..tako je sva svatka , ali pravi mali fighter, sto se licno meni ne svidja...mazio bih je po citav dan ali bi mi ruke polomila ( da to tako predstavim)...
mala_mu is offline  
Old 03-10-07, 00:46   #6
matrica
MiM team Forumaš i po'
 
matrica's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Lokacija: Discopolis
Postovi: 1,469
matrica has disabled reputation
DefaultZakon o državljanstvu Srbije tema u Strazburu
Utorak, 2. oktobar 2007. 12:18

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović zatražio je od Saveta Evrope da proveri da li je Zakon o državljanstvu Srbije u skladu sa evropskim standardima.

Kako su objavile podgoričke "Vijesti", Vujanović je proveru Zakona o državljanstvu Srbije tražio u razgovorima sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene Van de Lindenom i generalnim sekretarom te organizacije Terijem Dejvisom.

List navodi tvrdnju neimenovanog sagovornika da je Dejvis obećao da će SE razmotriti taj zakon.
Crnogorske vlasti u više navrata su kritikovale nedavno usvojeni Zakon o državljanstvu Srbije, dok je opozicija pozdravila usvajanje tog akta.
Vujanović je u utorak održao govor u Parlamentarnoj skupštini SE u kome je istakao privrženost Crne Gore evropskim vrednostima, dobrosusedskim odnosima i saradnji u regionu.

(Beta)
__________________
matrica is offline  
Old 03-10-07, 11:57   #7
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Ma njega ce da pitaju dal ce da uzmu drzavljanstvo, uostalom kako bi neko znao ko uzima drzavljanstvo Srbije pa da mu da ispis? Slace spijune po kucama? Ma daj.. Dobice svi drzavljastvo...
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 04-10-07, 20:01   #8
matrica
MiM team Forumaš i po'
 
matrica's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Lokacija: Discopolis
Postovi: 1,469
matrica has disabled reputation
DefaultZavršeni pregovori o ustavu u Crnoj Gori
Cetvrtak, 4. oktobar 2007. 20:52

Predstavnici crnogorskih vlasti i parlamentarne opozicije završili su u četvrtak pregovore o novom crnogorskom ustavu.

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević rekao je novinarima da će opozicione partije uskoro "zauzeti konačan stav o tim razgovorima".
On je kazao da su predstavnici opozicije na sastanku dobili konačne stavove vladajuće koalicije o preostalim važnim pitanjima i da su "razjašnjeni pojedinačni stavovi", koliko je, kako je rekao, "to bilo moguće".

Medojević je ocenio da je sada nastupila "najosetljivija faza u čitavim pregovorima" jer treba doneti odluke.
On je dodao da će od razgovora unutar opozicije zavisiti i da li će biti daljih pregovora sa vladajućom koalicijom i ko će u njima učestvovati.
Medojević nije želeo da komentariše povlačenje Narodne stranke iz pregovora.
NS je saopštila da se povukla iz pregovora, jer su za tu partiju neprihvatljivi svi predlozi vladajuće koalicije.
Kako je Beti rečeno, predstavnici vlasti su predložili da se službeni jezik zove crnogorski, a da u službenoj upotrebi budu i srpski, bošnjački, albanski i hrvatski jezik.

U preambuli Ustava bili bi pomenuti svi narodi pojedinačno, uz isticanje koncepta gradjanske države, ali se ne bi koristio termin narodi već - Crnogorac, Srbin i slično.

Predloženo je da svi koji su imali dvojno državljanstvo na dan proglašenja nezavisnosti Crne Gore 3. juna 2006. ta državljanstva zadrže.
Za sve koji su u medjuvremenu stekli pored crnogorskog i drugo državljanstvo bio bi ostavljen rok od godinu dana, od dana usvajanja ustava kako bi se pitanje rešilo bilateralnim ugovorima.

Predstavnici vlasti su predložili i da za izmene bitnih odrebi ustava na referendumu bude potrebna podrška 60 odsto gradjana, a da za izmene izbornih zakona, izbor Sudskog saveta i pitanja iz oblasti imovinskih prava stranaca bude neophodna podrška dve trećine poslanika.

Vanredni izbori na kojima opozicija insistira trebalo bi, prema predlogu, da budu održani 2009. godine, odnosno godinu dana pre redovnih izbora i godinu dana kasnije u odnosu na zahtev opozcije.
Kako se dodaje, to pitanje bi bilo uredjeno Ustavnim zakonom.

(Beta)
__________________
matrica is offline  
Old 04-10-07, 22:08   #9
desert-eagle
desert-eagle
 
desert-eagle's Avatar
 
Registrovan: Dec 2006
Postovi: 1,256
desert-eagle na dobrome putu
Default

ne trezi ih vise od 25 hiljada?
desert-eagle is offline  
Old 05-10-07, 13:31   #10
BlackWoman
MiM team Expert
 
BlackWoman's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 2,943
BlackWoman has disabled reputation
Default

25.000 traži državljanstvo? Osta li iko kući?
__________________
BlackWoman is offline  
Old 05-10-07, 14:43   #11
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Rusi i Albanci
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 05-10-07, 18:25   #12
Ribica
MiM team Forumaš i po'
 
Ribica's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Postovi: 1,874
Ribica na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by desert-eagle View Post
u Srbiji ispade da su samo crnogorci kriminalci.
kad je rijec o nacijama crnogorci ne postoje,to je po njima "izmisljeni narod"
A sa druge strane puna su im usta "crnogorskih kriminalaca"
kad je kriminal u pitanju onda crnogorci i te kako postoje.
sramota!
Sramota , slažem se, ali naša sramota što nam je vlast i vlada tražena po sudovima za razne kriminalne aktivnosti. Što smo susjedima natovarili na leđa jednog Nikšićanina Karadžića , jednog Miloševića i ostale...Toga se pametan čovjek stidi i ćuti.
Ribica is offline  
Old 05-10-07, 18:38   #13
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Dal je Karadzic Nikshicanin? 5 bambija za Nikshic, sad nikshicane 3x vishe gotivim... Nego stvarno li podgorichani najgori ljudi u Cg... Nisam bio pa ne mogu da pricham. Pozzz
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 05-10-07, 22:12   #14
Homer
MiM team King
 
Homer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 13,966
Homer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auru
Default

Quote:
Originally Posted by desert-eagle View Post
ne trezi ih vise od 25 hiljada?
Ovi ti dođu kao tehnološki višak

Oće li dobit otpremninu???
Homer is offline  
Old 06-10-07, 00:33   #15
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Ne batice to su oni koji ne podrzavajuovo :A evo par linka na you tube kad se otkuca "nezavisna crna gora"

http://www.youtube.com/watch?v=xZ8fejhQAT0
Citajte komentare sto vam pishu braca Shiptari
http://www.youtube.com/watch?v=eDFBzYr-TBQ (prvi deo)

http://www.youtube.com/watch?v=y6z3EanaLec (drugi deo)

http://www.youtube.com/watch?v=RE_gmmoX3TU (treci deo)
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 06-10-07, 08:09   #16
Filip
MiM team Forumaš
 
Filip's Avatar
 
Registrovan: Jul 2006
Lokacija: Isto dje i Zagor te nej
Postovi: 674
Filip na dobrome putu
Default

aoo milose. kalm daon. na ovaj forum sirimo bratstvo i jedinstvo a ne mrznju. aj brisi ovo plz
__________________
in my country we say to let woman drive car is like let monkey fly plane. very dangerous yes
Filip is offline  
Old 06-10-07, 08:18   #17
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Nek obrise mod ako smatra da treba, mislim da homer uredjuje ovu temu, nije namera sirenja mrznje...
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 06-10-07, 08:29   #18
Homer
MiM team King
 
Homer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Postovi: 13,966
Homer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auruHomer ima famoznu auru
Default

Pa ovi likovi što drže ove dvije svezane zastave mi nešto ne liče ni na Crnogorce ni na Hrvate. Neka ostane da bude primjer kakve se podvale čine.

Znam da je neke zaboljelo odvajanje CG iz zagrljaja Srbije, ali je taj zagrljaj počeo da davi.
Ako neko želi državljanstvo druge države, sretno mu bilo. Ovdje bi onda mogao ostvariti prava kao svaki drugi strani državljanin, i to je to.

Ova tema mi je inače malo sr*** i mislio sam da je obrišem čim sam je vidio. No neko i to voli.

Samo se nemojte "psovat"! A moja preporuka je da idete na temu Sex i Erotika a ostavite ova sranja od politike budalama da se zanimaju.
Homer is offline  
Old 06-10-07, 09:21   #19
milos86
MiM team Početnik
 
milos86's Avatar
 
Registrovan: Sep 2007
Postovi: 83
milos86 na dobrome putu
Default

Pa zato ti kazem ako mislis da nije u redi brishi... E sad namestaljka, na nekom klipu ima ona slika gde su albanska i crnogorska zastava na slavlju nezavisnosti... Mene iskreno bas briga nit mi u dzep nit mi iz dzepa, na more ne idem tamo, slabo nekog i poznajem po cg... jedino podrzavam da svako ko je srbin uzme drzavljastvo Srbije nesmetano ako to zeli ako ne zeli i to podrzavam. Pozdrav!
__________________
Pokazi sta znas http://www.berza.co.nr
milos86 is offline  
Old 06-10-07, 15:45   #20
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,456
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Svima koji uzmu drzavljanstvo strane drzave bez ugovora o dvojonom drzavljanstvu treba oduzeti nase i tacka. Ako zele da imaju tajno neka ga imaju ali kad se otkrije neka im je zdravo to strano sto da se radi. To nam je jedini nacin da se zastitimo od mnogo cega pa izmedju ostalog i Rusa.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline  
Closed Thread

Tags
crnogoraca, državljanstvo, srbije, traži

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 11:47 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM