MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 17-08-07, 22:21   #1
THE COON
Nobleman in exile
 
THE COON's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: N.Y.C
Age: 38
Postovi: 3,518
THE COON uskoro postaje slavanTHE COON uskoro postaje slavan
Post Simić: Vreme je za povratak vojske na Kosovo

Quote:
Savetnik srpskog premijera Aleksandar Simić ocenio je da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, „došlo vreme” da se jedan broj srpskih vojnika i policajaca vrati na teritoriju Kosova i Metohije. Simić je agenciji Beta rekao da ta rezolucija, koja garantuje suverenitet Srbije, obavezuje Ujedinjene nacije i NATO da se srpska vojska i policija vrate na teritoriju pokrajine. „Mislimo da je za to došlo vreme”, kazao je on. Prema njegovim rečima, izjave lidera „albanskih separatista sa Kosmeta”, posle susreta sa pregovaračkom trojkom Kontakt grupe ukazuju da oni ne žele bilo kakve pregovore i da će naredni meseci, do 10. decembra, biti „puko trošenje vremena”. „To je samo još jedan dokaz da su jedina sila koja može naterati kosmetske Albance da pregovoraju SAD. Kada bi one odustale od stvaranja NATO države na Balkanu, stvarni pregovori bi bili mogući i u njima bi realno mogao da se očekuje kompromis koji je toliko potreban za balkansku ali i sveopštu evropsku stabilnost”, istakao je savetnik premijera Vojislava Koštunice.
Simić je dodao da samo dosledno poštovanje odluka Saveta bezbednosti garantuje poštovanje Povelje UN i međunarodnog prava i onemogućava „opasne i monstruozne kvazidržavne kreacije u srcu Srbije i srcu Balkana”.

Na pitanje da li učestale izjave državnih funkcionara o tome da NATO pokušava da napravi svoju državu na Balkanu znače da je Srbija odustala od ulaska u Savernoatlantsku alijansu, Simić je rekao da Vlada Srbije nije razgovarala o tome.

„Nije bilo razgovora jer to nije bila tema za vladu. Vlada je donela prezentacioni dokument za Partnerstvo za mir. To je jedna organizacija koja u sebi okuplja sve evropske države i njeni članovi su i Rusija, Belorusija i ostale zemlje”, kazao je on i dodao da su to okviri u kojima se kreće odbrambena i spoljna odbrambena politika Srbije.

Na pitanje zašto o formiranju NATO države na Balkanu govore samo ministri iz Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice ali ne i ostali članovi vlade iz Demokratske stranke i G17 plus, Simić je rekao: „to ćete morati njih da pitate”. (Mondo)
http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/14/38925/
__________________
Ako kaniš pobjediti ne smiješ
izgubiti.
THE COON is offline  
Reply With Quote
Old 17-08-07, 22:25   #2
THE COON
Nobleman in exile
 
THE COON's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: N.Y.C
Age: 38
Postovi: 3,518
THE COON uskoro postaje slavanTHE COON uskoro postaje slavan
Default

E ovo je već otvoreno igranje po ruskim notama. Inače, Rusi su ti koji miniraju jednostranu zapadno-albansku akciju bezuslovne nezavisnosti Kosova. Prije nešto više od desetak dana, Ivanov je rekao da je početak rješenja ovog problema 100% poštovanje i ispunjenje rezolucije SB 1244, što podrazumijeva i povratak vojske i policije na Kosovo. Drago mi je što su istupili otvoreno, dostasu se povlačili pred zapadnom pričom, tj. ucjenama.
Polako, tek je počelo. A završiće se nadam se, onako kako Ameri najmanje priželjukuju.
__________________
Ako kaniš pobjediti ne smiješ
izgubiti.
THE COON is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 15:06   #3
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,456
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Ovo je zbilja sprdnja Alf i ti ti Simic i Rusi. Znas li ti jadan na sto vojska lici? Kad proneses po Pgd dva kruga vojnicke cizme i omastis brke sa pet-sest SDO onda mozes o vojsci da pricas.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 15:33   #4
anon1
Super Moderator
 
anon1's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Lokacija: .
Postovi: 12,614
anon1 has disabled reputation
Default

Nabuko, mislim da nemas pravo da iznosis bilo kakve primjedbe na ALFov racun po pitanju ovog teksta kojeg je samo citirao.
__________________

anon1 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 18:14   #5
THE COON
Nobleman in exile
 
THE COON's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: N.Y.C
Age: 38
Postovi: 3,518
THE COON uskoro postaje slavanTHE COON uskoro postaje slavan
Default

NATO: Nema povratka srpske vojske na Kosovo

Quote:
NATO je odbacio zahtev Srbije da se vojska i policija vrate na Kosovo, javlja AP, dok je politički analitičar sa Kosova Baton Hadžiju ocenio izjavu savetnika srpskog premijera Aleksandra Simića, kao opasnu, glupu i nehumanu koja ide na ruku samo ekstremistima. „Srpskim snagama neće biti dozvoljen povratak”, rekao je portparol Kfora Mihael Knop, povodom izjave savetnika srpskog premijera Simića da je „došlo vreme” da se jedan broj srpskih vojnika i policajaca vrati na Kosovo. Knop je podvukao da su međunarodne snage „odgovorne za bezbednost na Kosovu” i da „ne postoji namera da se donese takva odluka” o vraćanju srpskih snaga na Kosovo. AP navodi i da je portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko rekao je da je „izjava srpskih zvaničnika vrlo neodgovorna” i da „je ne bi trebalo shvatiti ozbiljno”.

Hadžiju: Nek Simić dođe u uniformi
Politički analitičar sa Kosova Baton Hadžiju ocenio je kao „opasnu” izjavu savetnika premijera Srbije Aleksandra Simića.
„Ideja je glupa, opasna i nehumana. Kao da dolazi iz Miloševićevog vremena. Kome treba takva provokacija? Sećanje na 1999. na Kosovu još je veoma živo, a ekstremisti jedva čekaju da se tako nešto dogodi pa da okrvave ruke”, rekao je Hadžiju za novosadski „Dnevnik”.

On je ocenio da je možda reč i o „puštanju političkih balona”, ali je upozorio da je situacija preozbiljna za „takve igrarije”.

„Simić naprosto ne zna šta priča. Sedi u kabinetu u centru Beograda i prosto je nepojmljivo koliko je daleko od realnosti. Neka gospodin savetnik lepo obuče uniformu i dođe sam, ako mu se već dolazi, ali nek ne šalje decu”, poručio je Hadžiju.

Aleksandar Simić izjavio je da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, „došlo vreme” da se jedan broj srpskih vojnika i policajaca vrati na teritoriju Kosova i Metohije.

Simić je rekao da ta rezolucija, koja garantuje suverenitet Srbije, obavezuje Ujedinjene nacije i NATO da se srpska vojska i policija vrate na teritoriju pokrajine. „Mislimo da je za to došlo vreme”, rekao je on.


„Nema alternative nezavisnosti”
Priština je nevoljno pristala na nove pregovore s Beogradom, ali tim Kosova ipak putuje u Beč 30. avgusta.
Pregovaračkom timu Kosova poziv za sastanak u Beču nezvanično je upućen tokom nedavnog boravka trojke Kontakt grupe u Prištini. Političko vođstvo kosovskih Albanaca nije krilo da je nevoljno ušlo u novu pregovaračku rundu s Beogradom, ali je posle poslednje sednice pregovaračkog tima saopšteno da će prištinska delegacija otputovati za Beč s veoma jasnim konceptom.

„Potvrdićemo ponovo svoj konačan i jasan stav da nezavisnost Kosova nema alternativu”, rekao je predsednik Kosova i vođa pregovaračkog tima Fatmir Sejdiu.


„Srpska republika na Kosovu”
Predavač na teksaškom univerzitetu Ostin Alan Kuperman smatra da na Kosovu, gde se Srbi osećaju nesigurnima, plan Ujedinjenih nacija preti da se razvije u katastrofalan scenario. Posle proglašenja nezavisnosti, Srbi sa severa odvojiće se od Kosova, albanski ekstremisti odgovoriće napadima, ne samo na sever, već na znatno ranjivije enklave, u kojima živi srpsko stanovništvo, navodi Kuperman.
Kuperman predlaže da plan UN bude modifikovan tako što bi bila stvorena autonomna srpska republika Kosovo i Metohija na Kosovu, koja bi bila priznata kao nezavisna država, ali tek kada Albanci prihvate taj aneks. „To rešenje ne bi zadovoljilo nijednu stranu, ali bi moglo odagnati opasnost od izbijanja sukoba”, zaključio je Kuperman.

Kuperman u autorskom tekstu za Vol strit žurnal upozorava da bi SAD, u slučaju Kosova i Metohije, mogle da ponove greške iz devedesetih godina, kada su, zanemarujući interese Srbije, preuranjeno podržale nezavisnost Bosne i Hercegovine i Hrvatske. (agencije)
http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/14/38940/

P.S.
Nemojte mi se, molim vas, naljutiti na citate.
__________________
Ako kaniš pobjediti ne smiješ
izgubiti.
THE COON is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 18:36   #6
andrija
Banned
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 303
andrija na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by anon1 View Post
Nabuko, mislim da nemas pravo da iznosis bilo kakve primjedbe na ALFov racun po pitanju ovog teksta kojeg je samo citirao.
Ima pravo, jer ako ga citira, znaci da ga usvaja i da se u svemu sa njim slaze.
No nemoram ni da ponavljam na kakav nakaradan nacin doticni razmislja.
andrija is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 19:18   #7
THE COON
Nobleman in exile
 
THE COON's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: N.Y.C
Age: 38
Postovi: 3,518
THE COON uskoro postaje slavanTHE COON uskoro postaje slavan
Default

Quote:
Originally Posted by andrija View Post
Ima pravo, jer ako ga citira, znaci da ga usvaja i da se u svemu sa njim slaze.
Ne, to ne znači to. Tako razmišljati je potpuno pogrešno. Vidiš, naučio sam da razlikujem fakte, od kojih su neki u tom tekstu neosporni, od autorovih ličnih zaključaka. Tom logikom, svi bi smo se vjerovatno trebali ograničiti na čitanje samo jednog autora.
Quote:
Originally Posted by andrija View Post
No nemoram ni da ponavljam na kakav nakaradan nacin doticni razmislja.
Ne moraš ni da komentarišeš, što je bitnije.
__________________
Ako kaniš pobjediti ne smiješ
izgubiti.
THE COON is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 20:24   #8
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,456
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Pitajmo @belexa 'oce li on da ide na Kosovo? To je njegov jurisdikcija. Salim se vidi politicari mogu da odluce sto god hoce a ovi to i ne smiju jer ih drze da ne kazem za sto. Neka su sve to one bacuske naredile hajde da vidim Vladu RS koja bi smjela da ide toliku uz nos zapadu. Inace ovakve teme ne vriejdi ni otvarati jer se radi o utopiji.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 20:58   #9
THE COON
Nobleman in exile
 
THE COON's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: N.Y.C
Age: 38
Postovi: 3,518
THE COON uskoro postaje slavanTHE COON uskoro postaje slavan
Default

Generalno, ima smisla ovo što Nabuko kaže, ali moramo se sjetiti bezbroj primjera kako su greške i pogrešni proračuni mijenjali tok istorijskoh procesa. Uvijek postoji mogućnost 'greške u koracima', a mislim da upravo sad Zapad radi jednu, stavljajući se na stranu protiv Srba, koliko god to logično (iz ekonomskog ugla, prije svega) izgledalo.
A ako u obzir uzmemo i talenat Srbije da izazove svjetski rat, onda sam više nego dobar analitičar
__________________
Ako kaniš pobjediti ne smiješ
izgubiti.
THE COON is offline   Reply With Quote
Old 18-08-07, 22:38   #10
andrija
Banned
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 303
andrija na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by Nabuko View Post
Pitajmo @belexa 'oce li on da ide na Kosovo?
Kad me vec vuce za jezik

Srbija se budi sva, nije vise pospana,
Mi smo Srbi nek se zna,
ZIVELA NAM SRBIJADakle da nebi bilo nikakve zabune.
SRBIJA IZNAD SVEGA!

Last edited by andrija; 19-08-07 at 12:24..
andrija is offline   Reply With Quote
Old 19-08-07, 08:50   #11
Nabuko
Računam diskonte!
 
Nabuko's Avatar
 
Registrovan: May 2007
Lokacija: ekonomija koja se uspješno nosi sa krizom
Postovi: 16,456
Nabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auruNabuko ima famoznu auru
Default

Rado ide @belex (andro) u vojnike.
__________________
Rules of Acquisition:
190. Hear all; trust nothing

Lumpenproletarijat, ta pasivna trulež najdonjih slojeva starog društva, biće delimično ubačen u pokret proleterskom revolucijom, ali će se po čitavom svom životnom položaju radije dati potkupiti za reakcionarna rovarenja.
Iz komunističkog manifesta.


Ne potcjenjujem ničije predispozicije za bavljenje politikom, ali treba znati da u društvima kao što je crnogorsko, harizmu često održava jedna pokorna struktura, koja brani njegovu harizmu zarad očuvanja sopstvenih interesa i želje da bude blizu vođe, predstavljajući sebe kao nezavisne posmatrače

Nevjerovatan je broj tzv. “nevladinih organizacija” u Crnoj Gori, bore se za prava tuljana, sibirskih tigrova, vjeverica, homoseksualaca, za čiste plaže, orlove i sokolove, trudnice, slijepce i osobe sa ravnim tabanima. To je znak da Crna Gora postaje moderna i civilizirana država ?
Nabuko is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
kosovo, povratak, simić, vojske, vreme

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 12:22 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM