MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Every day > Roditeljski kutak

Notices

Roditeljski kutak Savjeti za roditeljeReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 15-01-11, 14:33   #1
tinky
ツ ♫ ツ♫ ツ
 
tinky's Avatar
 
Registrovan: Nov 2008
Lokacija: Iskrajkam se iz prikrajka.
Postovi: 4,163
tinky has disabled reputation
Default Tetka...

Dobila sam jedan divan tekst - odu Tetkama. Potpuno sam se raznježila i sebe pronašla u velikom broju opisa.

Quote:
Tetka - ekološko sklonište dečje duše


Tetka može, a ne mora da ima svoju decu. Tetkina deca mu nekako idu uz nju. Sa njima se volimo i ne volimo, tučemo kao mali, družimo kao odrasliji, oslanjamo jedni na druge kao sasvim odrasli. Zanimljivo je da deca obično misle kako bi ona druga mama, dakle u ovom slučaju tetka, bila možda bolja od sopstvene. To, doduše, misle i tetkina deca za naše majke. Ali, ono što je bitno jeste Tetka.

Tetka je nešto poput dobre vile iz lepih dečjih bajki. Zna sve, razume sve, ume da uteši, rasplaši, kada se rodimo, na poklon obavezno donese dukat (pa red je, Tetka je, ali to je nekako više za mamu i tatu), a nama naše prvo ćebence ili neku plišanu igračku od kojih se ne odvajamo, nekada ni do svadbe. Onda donosi razne benkice, zeke, kapice, šalčiće, sapunčiće, flašice, cipelice, odelca, haljinice, sve za Tetkino zlato.

Obožava da se slika sa nama i imamo gomilu slika na kojima nas drži čvrsto, čvrsto i smeje se onako, nekako najlepše. Kako idu godine, mi sve veći na slikama, tetka u prvo vreme sve lepša, a onda polako počnu da joj se vide godine. No, to vide drugi. Za nas tetke ostaju nekim čudom uvek mlade. Mama može i da ostari, ali Tetka... nemoguće! Ona nam da parče čokolade koju kriju kao neprijatelja da nam se ne pokvare zubi, da se ne gojimo kada odrastemo, kupi sladoled iako su roditelji strogo zabranili jer „dete ima osetljivo grlo“, kupi prvu mini suknju, pa makar se mama razbesnela, „izboksuje“ prvi džeparac, prvog dečka, prvo samostalno letovanje. Ćušne neke pare u džep, onako, da nam se nađe, dopuni mobilni, kupi „na rasprodaji“ nešto „kao za tebe da su pravili“. Kod nje se uvek nađe neki parfem, dopola potrošen koji „mi, ma kad ti kažem, zaista ne treba“. Ona ima najbolji izbor dijeta baš za našu krvnu i ostale grupe, ima oštro oko kada dobijemo gram više ili oslabimo taj isti gram. Zna kada je tata besan po frekvenciji njegovog glasa, kada mama ima migrenu, pa treba hodati na prstima, kada su se posvađali zbog njene nove bluze ili njegove stote rekreativne partije tenisa u ovom polugođu.

Zna ona i više od toga, ali ume da se ponaša kao neko ko ne zna ama baš ništa. Tako se od Tetke uči da se zna a ne zna, da se ne zabadaju nosevi u tuđe tanjire, da je lepo imati najbolju drugaricu, ali da ne treba zbog toga oterati sve druge, da je normalno da se drugarice ponekad i posvađaju. Tetka nas uči kako se ljubi, na koju stranu ide nos, kako da ne pocrvenimo ako nas On gleda, a ako i pocrvenimo, da On to ne vidi. Ona zna i koji su najbolji filmovi koje treba gledati na prvom dejtu, da li pri prvom susretu treba sesti u ovaj ili onaj kafić. Uči nas kako se krišom stavlja maskara a da razredna ne primeti (mama je već naučila na razne vrste maskiranja), kako može da se pozajmi baš onaj fantastični top od drugarice a da pri tom ne priča o tome koja sila bakterija vreba baš na nas odatle i koje karakondžule mogu da nas pojedu ako pozajmimo tuđu stvar. Znate šta su karakondžule? Ako ne znate, pitajte Tetku. Sve je to već preživela.


Tetki sme da se kaže koliko je jedinica u dnevniku a da nas ne kazni i ne oda, sme da se pobegne iz škole i da samo ona zna. Ume da nam uradi domaći da roditelji ne vide, hoće da nam pomogne oko latinskog, fizike, tako nekih predmeta za koje u tom periodu nismo sigurni čemu služe sem da muče đake. Tetka najbolje zna koje kolokvijume imamo, kada su ispiti, nagradi za položen ispit i ne mršti se zbog šestice. Pred tetkom sme da se plače zbog neuzvraćene ljubavi ili zbog toga što nas je neko „dvojkirao“.

Tetka će umeti da nam objasni kako za prekid veze nismo krive mi nego on, sigurno nas je mnogo voleo, ali smo mi jače, snažnije, nije mogao da nas prati. Šta stvarno misli, samo ona zna. Nikada nam neće direktno reći da nam dečko nije baš previše bistar ili previše lep. Reći će da je OK, da je baš „cool“, ali možda mi možemo i bolje. Ništa njemu ne fali, ali smo mi ipak tako nekako vrlo posebne. Istini za volju, Tetka veruje u tu posebnost. Tetka je neko ko autentično i bezuslovno voli, poštuje, veruje u našu ispravnost i nepogrešivost. Daje podršku, hrabri, gura, podstiče, kreće iz četvrte, a koči u mestu.

Zašto je tetka tako značajna osoba? Tetka je žena, dakle neko ko po mnogo čemu podseća na majku. Za razliku od majke, tetka nema taj stepen odgovornosti, zebnje, straha, zbunjenosti koji ima majka u prvom susretu sa svojom bebom. Zato je tetka slobodnija, deluje neposrednije, spontanije. Tetka sme da bude umorna, majka to ne može. Tetka može da kaže da nešto ne može ili ne ume. Majka ne može. Tetki je dozvoljeno da pogreši, majci ne. Uostalom, od „grešaka“ majki, viđenih očima njihove dece, živi čitava jedna profesija – psihoterapeuti. Tetkama je lakše jer se bave decom sa one lepše strane.

Roditelji su zaduženi i za ono što deca ne vole: jedi, peri ruke, peri zube, složi igračke, namesti krevet, ustaj za školu, vrati se kući na vreme i sl. Mnogo je manje područja života u kojima može da dođe do sukoba između Tetki i njihovih „zlata“. Nikada niko nije zvao Tetku u obdanište zbog toga što su se deca potukla. U školu na roditeljske idu roditelji. Društvo pravi značajnu razliku između roditeljske kompetencije i tetkine ljubavi i to je u redu, zar ne? Međutim, Tetka može da bude vrlo dobra zamena za majku u onim oblastima u kojima se dete ustručava da se poveri, ima strah ili loše iskustvo, kada zna da je pogrešilo i žao mu je, a plaši se kazne. Od Tetke mogu da se dobiju prva uputstva o svemu prvom u životu a da to, naročito u periodu adolescencije, nema tu težinu koju ima takav razgovor sa roditeljem. Došla je neka moda da se roditelji trude da budu prijatelji sa decom.


Pazite, deca sama biraju prijatelje. Roditelj je jedinstvena osoba u životu i tu ulogu nikada ne treba mešati sa drugarskom. Tu drugu lepo može da ostvari tetka. Ona i jeste prijatelj, pa i mnogo više od toga. Tetka predstavlja onu slobodnu, emocionalno čistu zonu u kojoj je sklonište za naše duše i kada nam ne ide i kada nam je dobro. Tu ne postoji sistem nagrada i kazni, grdnja, strah. Postoji okeansko osećanje svemoći koje smo zaboravili kada smo ga osetili prvi put – kada smo se rodili.

Tetke, sa svoje strane, apsolutno obožavaju decu svojih sestara i braće. Decom se hvale, diče, voze ponosno kolica, tricikle, bicikle, rolere, klizaljke sa decom. Koliko su samo ponosne kada neko kaže: „O, kako je lepo ovo tvoje dete“. Pa to i nije greška. Naše tetke nas i smatraju svojom decom. U psihološkom smislu to zaista i jesmo.

Pomeranje vremena udaje i rađanja dovelo je do toga da je mnogo mladih žena u statusu Tetke. One, psihološki, imaju decu, imaju to osećanje trijumfa koje dete donosi, ispunjene su ljubavlju koja im je uzvraćena, imaju o kome i za koga da brinu, uzajamnost odnosa ih bogati, osećaju se korisno i ostvareno. Sve ovo nije iluzija, to je realnost. Stvari postanu malo drugačije kada dobiju svoju decu, ali to su nijanse. Tetkino dete jednom – tetkino dete zauvek.

Jedno istraživanje rađeno nedavno u našim školama pokazalo je da se učenici pre poveravaju tetkicama nego profesorima ili psiholozima i pedagozima. Nije ni čudo da se tetkica zove tetkica. Tetkica u školi takođe je neko od koga se ne strepi i ko ne kažnjava, a ume da uteši i pomogne.

Ako vam se učini da je ovo oda Tetkama, niste pogrešili. U eri brige za ekološki opstanak naše planete, valjalo bi razmisliti i o psihičkoj ekologiji naše duše. Taj resor suvereno drže Tetke.

• Ko nije imao tetku, ne zna šta je time izgubio.
• Tetka je rođaka, drugarica, prijateljica, saveznik.
• Tetke su jedinstvena bića; svaka je neponovljiva.
• Svaka tetka ima svoje „zlato“.
• Blago „zlatu“.
• Tetka nije zamena za majku; ona je njena dopuna.
• Tetka je živa enciklopedija, od nje se uči o životu.
• Niko ne može da vas uteši kao Tetka, naročito kada ste u svađi sa roditeljima.
• Tetke zažmure pred pravilima ne zato što su neposlušne nego zato što imaju samo svoja.
• Tetke su najbolji prijatelji dece.
• „Ljubav između tetke i mene je neopisiva“, reči su jedne devojčice.

Vesna Brzev-Ćurčić, psihoanalitičar

Pa šta je bre to sa Tetkama? Koliko je istine u ovom tekstu? Jesu li one zaista takve? Koliko je Tetka Vama bila ili jeste važna? Kako Vi nosite titulu Tetke ukoliko je imate? Mijenja li se taj odnos kada Tetka dobije svoje dete ili je tetkino dijete uvijek tetkino dijete?
__________________
Nekad sam jurišala na vetrenjače...
Danas ih gledam kako mirno stoje. I ne mrdam.
tinky is offline  
Reply With Quote
Old 15-01-11, 14:37   #2
Villa
MiM team Forumaš i po'
 
Villa's Avatar
 
Registrovan: Nov 2010
Postovi: 2,305
Villa na dobrome putu
Default

Moju tetku volim najvise...!I barem je pola ovog texta istinito...Lepo je imati tetku...
Villa is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 16:59   #3
zagorski
N.N.
 
zagorski's Avatar
 
Registrovan: Aug 2007
Postovi: 11,375
zagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjem
Send a message via Yahoo to zagorski
Default

I Dušan Radović je imao lijepo mišljenje o tetkama:

Mame, rađajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke
su najlepši, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
zagorski is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 17:10   #4
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,943
Calathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjem
Default

Niko ne može da voli dijete više od tetke! Tu negdje do desete godine, poslije tetke dosade...

Moj je sestrić kad je imao par godina poslije dana provedenog sa tetkama sav ozaren legao u krevet i u polusnu pitao majku: "Mama, kad si bila mala, jesi li imala ti tetke?"

Još ako tetka nema svoje djece još, e to je prava stvar!
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 17:29   #5
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,272
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

Imam šest tetaka, tri mamine i tri tatine sestre, jedna mamina sestra je umrla, a bila je sjajna žena i sigurno je zasluživala jednu Odu sličnu ovoj.
Moja dobra prijateljica je moja najmlađa tetka, tj. mamina najmlađa sestra. Oduvjek smo se super slagale, ja prerano sazrela i ona razmažena, najmlađa, nekako nikad sazrela.
Ja se udala relativno rano, a ona prilično kasno, kako da kažem nekako smo u isto vrijeme bile u žaru zaljubljenosti, .... sad imamo djecu približnog uzrasta i eto i dalje smo prijateljice i koliko obaveze dozvoljavaju, družimo se. Najvažnije od svega, ono što ja njoj kažem, sigurna sam da će s njom poći u crnu zemlju. U rođenu majku nijesam toliko sigurna.

S druge strane, nikad nijesam izistinski željela da imam žensko dijete, čak mogu reći da sam strahovala od toga jer prosto ne znam kako bih ga vaspitala ~ ne sviđa mi se vaspitanje moje mame, a ne znam kako bih drugačije.
Eto dao Bog imam dvojicu dječaka kao što sam oduvjek sanjala, a imami jednu preslatku djevojčicu kojoj sam tetka i zbog toga sam jako srećna. Ona je počela u školu, duša mala i onda se ona s puno povjerenja meni obraća da mi ispriča šta je sve naučila. Volim da joj udovoljavam, volim da se družim s njom, volim da je učim svemu, i tačno ima nešto specifično u tom odnosu tetka ~ sestrična, nije to prazna priča.
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 18:12   #6
rebeka
muzika je put do ♥
 
rebeka's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: sve bliže cilju....
Postovi: 13,378
rebeka uskoro postaje slavanrebeka uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to rebeka
Default

tetka je nesto najbolje na svetu, bolje i od mame i tate, ona ne postavlja suvisna pitanja, brani te cak i kada nisi u pravu, njoj mozes sve ama bas sve da kazes cak i kada prvi put spavas sa deckom, daje ti kintu kada ti zatreba, ona te ne kritikuje sto si se zaljubila u decka svoje drugarice, pozajmljuje ti svoju garderobu, dozvoljava ti da kada imas 5 godina nosis njene cipele na stiklu, ne tera te da jedes sladak kupus i zelenu boraniju, kod nje mozes da prespavas kada se posvadjas sa roditeljima, uvek ti da pravi savet, podrska u svakom trenutku
zivele tetke
__________________
rebeka is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 19:54   #7
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 35
Postovi: 7,488
Afrika has disabled reputation
Default

Tetka sam jednom slatkisu od dvije ipo godine.
A inace imam tri tetke. Jedna od njih je totalni 'ljevicar' Ima 70 godina, obozava Stonse, organizuje barem jednom mjesecno zurkice u svom stanu, i trebalo mi je grdilo vremena da je ubijedim da tetoviranje ne prilici njenim godinama
__________________
Dobro se dobrim vrahahahhahaha...
Afrika is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 00:25   #8
Yello
Hejter.
 
Yello's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 12,046
Yello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjem
Default

a ja imam i jednu tetku na forumu računa li se to?
Yello is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 11:52   #9
njanja1011
*look by njanja*
 
njanja1011's Avatar
 
Registrovan: Sep 2010
Lokacija: Podgorica-Montenegro
Age: 30
Postovi: 7,072
njanja1011 nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

ja obozavam svoje sestrice...
ovaj stariji koji ima 5 godina mi kaze:
-Ova mi je tetka ka aviJon
HAHAHAHAHAAAAAAAA....
__________________
Kad bih znala da su ovo posljednje minute što te vidim, rekla bih ti 'volim te' i ne bih glupo pretpostavljala da to znaš...

Last edited by njanja1011; 16-01-11 at 11:54..
njanja1011 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 22:50   #10
Southern
MiM team Početnik
 
Southern's Avatar
 
Registrovan: Jul 2010
Postovi: 219
Southern nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Da, tacno je sve, od rijeci do rijeci
Tetka...imam srecu pa imam i tri tetke.
Southern is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 02:30   #11
Temis
MiM team Forumaš
 
Temis's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Lokacija: PG...
Age: 37
Postovi: 972
Temis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auru
Default


Imam jednu tetku sa majcine strane,ima blizu 80 god,nekih 16,17 god starija od majke i nisam nista nesto posebno bila vezana za nju nit ona za mene ali kad god dodjem pita me kad cu da spavam kod nje,kao da mi je 10 godina....Ostarala tetka boga mi no joj je milo vazda da nas svako od sestre vidi...)

Ja sam tetka ukupno 6 djece od sestri i brata...Vezana sam toliko da ne mogu bas da nadjem pravu rijec za dvoje od sestre starije jer su prvijenci i imala sam taj neki poseban odnos sa njima;puno sam ih cuvala,presvlacila,kupala,setala sa njima,vodila ih u vrtice,kupovala im...Imala sam svega 16 god kad sam postala prvi put tetka pa sam se odnosila prema njima kao da su bas moji... I nikad ali nikad nisam od njih cula da mi kazu i jednu ruznu rijec...Kasnije su djeca od brata stizala jedno za drugim pa nekako nije isto ko sestrina,a opet podjednako ih volim,i sad evo najmladje od sestre je centar paznje svima nama...Ona mi donese kad je vidim onako slatku zelju za sopstvenim majcinstvom,sva me raznijezi...Uglavnom zaista vjerujem da su tetke posebne,da ima ta neka posebna veza koja se ne moze bas rijecima opisati...
__________________
jedan kineski mudrac jednostavno je objasnio svrhu života:愛

http://i.imgur.com/f7EFogt.png
Temis is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 20:51   #12
Bann'dito
Matador
 
Bann'dito's Avatar
 
Registrovan: Aug 2007
Lokacija: Korida
Age: 8
Postovi: 22,390
Bann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjem
Default

E tacno mi dodje da pozelim da postanem tetak.
__________________
I dok sjedim ovdje u Baru
i kroz monitor posmatram njega
kontam da je Frojd u pravu
i da je keks korjen svega
Bann'dito is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 21:52   #13
tinky
ツ ♫ ツ♫ ツ
 
tinky's Avatar
 
Registrovan: Nov 2008
Lokacija: Iskrajkam se iz prikrajka.
Postovi: 4,163
tinky has disabled reputation
Default

Tetka sam jednoj maloj damici od tri ipo godine. Koliko je volim, ne može se opisati. Ako nekada budem imala svoju djecu ne vjerujem da ću ih moći više voljeti od nje. Svaki minut slobodnog vremena trudim se da provedem sa njom - em me oduševljava svojim konstatacijama, em me često ostavi bez teksta svojim postupcima, em voli da me gnjaviiiii, em svašta nešto...

"Tetka, ja viŚe ne mogu da Ćekam kad ćeŚ viŚe doći"

Kad joj kažu da joj se tetka udala, odmah krene da ih udara i viče: "Ne valja to pjićati..."


nekim čudnim slovima piše T-E-T-K-ADuša tetkina...
__________________
Nekad sam jurišala na vetrenjače...
Danas ih gledam kako mirno stoje. I ne mrdam.

Last edited by tinky; 19-01-11 at 21:53..
tinky is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 22:36   #14
Temis
MiM team Forumaš
 
Temis's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Lokacija: PG...
Age: 37
Postovi: 972
Temis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auru
Default


hahaha slatko ja ponekad znam da kazem ovoj maleckoj od brata da cu da pakujem sad kofere i da idem da se udam a ona samo sto ne place "nemoj,nemoj"...Dok ova druga starija kad me pita "kad ces se udavat vise" a ja joj odgovorim da necu da se udajem da ocu da zivim sa njom do kraja zivota ona ni pet ni sest "ti ces poludjet" hahahah a napisala mi je jedno 50 pisama o tome kako ona mene vidi i kako ona mene postuje i voli i kad me ponekad ono mrshne ,a nerijetko se desi da mi ispise na vrata kredom da me voli...) Ja cesto inace glumim pred njima strogocu i ono uvodim red jer su ih baba i deda dosta razmazili,al one ipak osjecaju tu moju ljubav i da bih svisla da im se sto desi...
__________________
jedan kineski mudrac jednostavno je objasnio svrhu života:愛

http://i.imgur.com/f7EFogt.png
Temis is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 22:48   #15
srna
MiM team Početnik
 
Registrovan: Jan 2011
Postovi: 354
srna nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Imam i ja 'tetkina zlata' i osjećam se bogatom
srna is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 01:29   #16
sneguljica
gleDna džekson
 
sneguljica's Avatar
 
Registrovan: Mar 2008
Lokacija: Old airport PG
Postovi: 4,538
sneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu auru
Default

oooooooooooo, jesam tetka, mada moram priznati da je prvjenče za tetku uvijek posebno! Tetki je to dozvoljeno, apsolutno, za razliku od roditelja koji ne smiju da imaju mezimce medju sopstvenom djecom...
Dakle, moja mezimica je rodjena kad sam ja bila djevojka, živjele smo pod istim krovom i nema riječi koje mogu da opišu tu ljubav i vezu!
Danas ona ima svoje bebe i jako ih volim i mnogo mi je bitna u životu i dalje, moram priznati najviše od sve bratove djece!
I ja imam tetke, dvije, koje su bile djevojke kad sam se rodila i ono što je interesantno je da je najraniji dogadjaj kojeg se sjećam iz ranog djetinjstva, udaja mojih tetki!!!
Udale su se u relativno kratkom vremenskom periodu, imala sam 3 i 4 ipo godine! E pa da znate da su mi to traume, jer se iz tako ranog djetinjstva sjećam samo trauma!
Ono što znam jeste da su prva djeca mojih tetaka, sinovi u oba slučaja, bili moji dušmani u tom periodu i tetke su na jade bile od moje ljubomore! Ja sam mislila d aimam preče pravo jer ih duže poznajem, a mislim da sam zadugo braći od tetaka živote zagorčavala tom činjenicom, da me njihove majke više vole jer ih duže poznajem....logično!

I danas jako često odem kod tetaka, sa sestrom (jedinom) od tetke sam i sestra i drugarica, nerazdvojna, već godinama i stvarno je veza posebna!
__________________
Zena nikad ne zaboravlja muskarce koje je mogla imati...
muskarac nikad ne zaboravlja zene koje nije mogao imati...
sneguljica is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 08:21   #17
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,943
Calathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjemCalathea dragulj među dragim kamenjem
Default

Tetkino dijete danas puni deset godina!
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 08:44   #18
_qwerta_
MiM team Forumaš i po'
 
_qwerta_'s Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: in da building
Postovi: 1,971
_qwerta_ has disabled reputation
Default

Moja tetka mene vovi kao niko kao niko
moja tetka srce ima ovoviko ovoviko...
__________________
_qwerta_ is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 09:08   #19
writer
MiM team Početnik
 
writer's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 356
writer nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Quote:
Originally Posted by Calathea View Post
Tetkino dijete danas puni deset godina!
Bog'me tetka, ima da se danas isprsiš
Ja sam tetka dvjema sestričnama, to mi je stalna funkcija- „naša draga tetkavica“...
E sad, starija od deset god. kaže „tetkice, najdraža si nam tetkica, doduše i jedina“, a mlađa, diplomata već sa sedam godina kaže- „tetkice draga, ti bi nam bila najdraža tetkica čak i da nijesi jedina“
Pa da im ne kupim lutke posle toga, ajde bogati
writer is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 09:24   #20
Superwoman
MiM team Forumaš i po'
 
Superwoman's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: Prigradsko naselje
Postovi: 1,546
Superwoman na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by writer View Post


Bog'me tetka, ima da se danas isprsiš
Ja sam tetka dvjema sestričnama, to mi je stalna funkcija- „naša draga tetkavica“...
E sad, starija od deset god. kaže „tetkice, najdraža si nam tetkica, doduše i jedina“, a mlađa, diplomata već sa sedam godina kaže- „tetkice draga, ti bi nam bila najdraža tetkica čak i da nijesi jedina“
Pa da im ne kupim lutke posle toga, ajde bogati
hahaha...

Ma ti si dusa...kupila bi ti njima sve, cak i da nisu ako ljubazne i slatke koliko ih volis...
__________________
***************
Sva je moja dusa ispunjena Tobom...
Superwoman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tetka

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 11:34 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM