MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Every day > Roditeljski kutak

Notices

Roditeljski kutak Savjeti za roditeljeReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 15-01-11, 13:33   #1
Tetka...
tinky tinky is offline 15-01-11, 13:33
Rejting: (1 votes - 5.00 average)

Dobila sam jedan divan tekst - odu Tetkama. Potpuno sam se raznježila i sebe pronašla u velikom broju opisa.

Quote:
Tetka - ekološko sklonište dečje duše


Tetka može, a ne mora da ima svoju decu. Tetkina deca mu nekako idu uz nju. Sa njima se volimo i ne volimo, tučemo kao mali, družimo kao odrasliji, oslanjamo jedni na druge kao sasvim odrasli. Zanimljivo je da deca obično misle kako bi ona druga mama, dakle u ovom slučaju tetka, bila možda bolja od sopstvene. To, doduše, misle i tetkina deca za naše majke. Ali, ono što je bitno jeste Tetka.

Tetka je nešto poput dobre vile iz lepih dečjih bajki. Zna sve, razume sve, ume da uteši, rasplaši, kada se rodimo, na poklon obavezno donese dukat (pa red je, Tetka je, ali to je nekako više za mamu i tatu), a nama naše prvo ćebence ili neku plišanu igračku od kojih se ne odvajamo, nekada ni do svadbe. Onda donosi razne benkice, zeke, kapice, šalčiće, sapunčiće, flašice, cipelice, odelca, haljinice, sve za Tetkino zlato.

Obožava da se slika sa nama i imamo gomilu slika na kojima nas drži čvrsto, čvrsto i smeje se onako, nekako najlepše. Kako idu godine, mi sve veći na slikama, tetka u prvo vreme sve lepša, a onda polako počnu da joj se vide godine. No, to vide drugi. Za nas tetke ostaju nekim čudom uvek mlade. Mama može i da ostari, ali Tetka... nemoguće! Ona nam da parče čokolade koju kriju kao neprijatelja da nam se ne pokvare zubi, da se ne gojimo kada odrastemo, kupi sladoled iako su roditelji strogo zabranili jer „dete ima osetljivo grlo“, kupi prvu mini suknju, pa makar se mama razbesnela, „izboksuje“ prvi džeparac, prvog dečka, prvo samostalno letovanje. Ćušne neke pare u džep, onako, da nam se nađe, dopuni mobilni, kupi „na rasprodaji“ nešto „kao za tebe da su pravili“. Kod nje se uvek nađe neki parfem, dopola potrošen koji „mi, ma kad ti kažem, zaista ne treba“. Ona ima najbolji izbor dijeta baš za našu krvnu i ostale grupe, ima oštro oko kada dobijemo gram više ili oslabimo taj isti gram. Zna kada je tata besan po frekvenciji njegovog glasa, kada mama ima migrenu, pa treba hodati na prstima, kada su se posvađali zbog njene nove bluze ili njegove stote rekreativne partije tenisa u ovom polugođu.

Zna ona i više od toga, ali ume da se ponaša kao neko ko ne zna ama baš ništa. Tako se od Tetke uči da se zna a ne zna, da se ne zabadaju nosevi u tuđe tanjire, da je lepo imati najbolju drugaricu, ali da ne treba zbog toga oterati sve druge, da je normalno da se drugarice ponekad i posvađaju. Tetka nas uči kako se ljubi, na koju stranu ide nos, kako da ne pocrvenimo ako nas On gleda, a ako i pocrvenimo, da On to ne vidi. Ona zna i koji su najbolji filmovi koje treba gledati na prvom dejtu, da li pri prvom susretu treba sesti u ovaj ili onaj kafić. Uči nas kako se krišom stavlja maskara a da razredna ne primeti (mama je već naučila na razne vrste maskiranja), kako može da se pozajmi baš onaj fantastični top od drugarice a da pri tom ne priča o tome koja sila bakterija vreba baš na nas odatle i koje karakondžule mogu da nas pojedu ako pozajmimo tuđu stvar. Znate šta su karakondžule? Ako ne znate, pitajte Tetku. Sve je to već preživela.


Tetki sme da se kaže koliko je jedinica u dnevniku a da nas ne kazni i ne oda, sme da se pobegne iz škole i da samo ona zna. Ume da nam uradi domaći da roditelji ne vide, hoće da nam pomogne oko latinskog, fizike, tako nekih predmeta za koje u tom periodu nismo sigurni čemu služe sem da muče đake. Tetka najbolje zna koje kolokvijume imamo, kada su ispiti, nagradi za položen ispit i ne mršti se zbog šestice. Pred tetkom sme da se plače zbog neuzvraćene ljubavi ili zbog toga što nas je neko „dvojkirao“.

Tetka će umeti da nam objasni kako za prekid veze nismo krive mi nego on, sigurno nas je mnogo voleo, ali smo mi jače, snažnije, nije mogao da nas prati. Šta stvarno misli, samo ona zna. Nikada nam neće direktno reći da nam dečko nije baš previše bistar ili previše lep. Reći će da je OK, da je baš „cool“, ali možda mi možemo i bolje. Ništa njemu ne fali, ali smo mi ipak tako nekako vrlo posebne. Istini za volju, Tetka veruje u tu posebnost. Tetka je neko ko autentično i bezuslovno voli, poštuje, veruje u našu ispravnost i nepogrešivost. Daje podršku, hrabri, gura, podstiče, kreće iz četvrte, a koči u mestu.

Zašto je tetka tako značajna osoba? Tetka je žena, dakle neko ko po mnogo čemu podseća na majku. Za razliku od majke, tetka nema taj stepen odgovornosti, zebnje, straha, zbunjenosti koji ima majka u prvom susretu sa svojom bebom. Zato je tetka slobodnija, deluje neposrednije, spontanije. Tetka sme da bude umorna, majka to ne može. Tetka može da kaže da nešto ne može ili ne ume. Majka ne može. Tetki je dozvoljeno da pogreši, majci ne. Uostalom, od „grešaka“ majki, viđenih očima njihove dece, živi čitava jedna profesija – psihoterapeuti. Tetkama je lakše jer se bave decom sa one lepše strane.

Roditelji su zaduženi i za ono što deca ne vole: jedi, peri ruke, peri zube, složi igračke, namesti krevet, ustaj za školu, vrati se kući na vreme i sl. Mnogo je manje područja života u kojima može da dođe do sukoba između Tetki i njihovih „zlata“. Nikada niko nije zvao Tetku u obdanište zbog toga što su se deca potukla. U školu na roditeljske idu roditelji. Društvo pravi značajnu razliku između roditeljske kompetencije i tetkine ljubavi i to je u redu, zar ne? Međutim, Tetka može da bude vrlo dobra zamena za majku u onim oblastima u kojima se dete ustručava da se poveri, ima strah ili loše iskustvo, kada zna da je pogrešilo i žao mu je, a plaši se kazne. Od Tetke mogu da se dobiju prva uputstva o svemu prvom u životu a da to, naročito u periodu adolescencije, nema tu težinu koju ima takav razgovor sa roditeljem. Došla je neka moda da se roditelji trude da budu prijatelji sa decom.


Pazite, deca sama biraju prijatelje. Roditelj je jedinstvena osoba u životu i tu ulogu nikada ne treba mešati sa drugarskom. Tu drugu lepo može da ostvari tetka. Ona i jeste prijatelj, pa i mnogo više od toga. Tetka predstavlja onu slobodnu, emocionalno čistu zonu u kojoj je sklonište za naše duše i kada nam ne ide i kada nam je dobro. Tu ne postoji sistem nagrada i kazni, grdnja, strah. Postoji okeansko osećanje svemoći koje smo zaboravili kada smo ga osetili prvi put – kada smo se rodili.

Tetke, sa svoje strane, apsolutno obožavaju decu svojih sestara i braće. Decom se hvale, diče, voze ponosno kolica, tricikle, bicikle, rolere, klizaljke sa decom. Koliko su samo ponosne kada neko kaže: „O, kako je lepo ovo tvoje dete“. Pa to i nije greška. Naše tetke nas i smatraju svojom decom. U psihološkom smislu to zaista i jesmo.

Pomeranje vremena udaje i rađanja dovelo je do toga da je mnogo mladih žena u statusu Tetke. One, psihološki, imaju decu, imaju to osećanje trijumfa koje dete donosi, ispunjene su ljubavlju koja im je uzvraćena, imaju o kome i za koga da brinu, uzajamnost odnosa ih bogati, osećaju se korisno i ostvareno. Sve ovo nije iluzija, to je realnost. Stvari postanu malo drugačije kada dobiju svoju decu, ali to su nijanse. Tetkino dete jednom – tetkino dete zauvek.

Jedno istraživanje rađeno nedavno u našim školama pokazalo je da se učenici pre poveravaju tetkicama nego profesorima ili psiholozima i pedagozima. Nije ni čudo da se tetkica zove tetkica. Tetkica u školi takođe je neko od koga se ne strepi i ko ne kažnjava, a ume da uteši i pomogne.

Ako vam se učini da je ovo oda Tetkama, niste pogrešili. U eri brige za ekološki opstanak naše planete, valjalo bi razmisliti i o psihičkoj ekologiji naše duše. Taj resor suvereno drže Tetke.

• Ko nije imao tetku, ne zna šta je time izgubio.
• Tetka je rođaka, drugarica, prijateljica, saveznik.
• Tetke su jedinstvena bića; svaka je neponovljiva.
• Svaka tetka ima svoje „zlato“.
• Blago „zlatu“.
• Tetka nije zamena za majku; ona je njena dopuna.
• Tetka je živa enciklopedija, od nje se uči o životu.
• Niko ne može da vas uteši kao Tetka, naročito kada ste u svađi sa roditeljima.
• Tetke zažmure pred pravilima ne zato što su neposlušne nego zato što imaju samo svoja.
• Tetke su najbolji prijatelji dece.
• „Ljubav između tetke i mene je neopisiva“, reči su jedne devojčice.

Vesna Brzev-Ćurčić, psihoanalitičar

Pa šta je bre to sa Tetkama? Koliko je istine u ovom tekstu? Jesu li one zaista takve? Koliko je Tetka Vama bila ili jeste važna? Kako Vi nosite titulu Tetke ukoliko je imate? Mijenja li se taj odnos kada Tetka dobije svoje dete ili je tetkino dijete uvijek tetkino dijete?
__________________
Nekad sam jurišala na vetrenjače...
Danas ih gledam kako mirno stoje. I ne mrdam.

 
tinky's Avatar
tinky
ツ ♫ ツ♫ ツ
Registrovan: Nov 2008
Lokacija: Iskrajkam se iz prikrajka.
Postovi: 4,157
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 1172
Pregledi: 28521
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 2 Likes, 0 Dislikes
Likes Naxy, pehar Liked
Old 15-01-11, 13:37   #2
Villa
MiM team Forumaš i po'
 
Villa's Avatar
 
Registrovan: Nov 2010
Postovi: 2,305
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Villa na dobrome putu
Default

Moju tetku volim najvise...!I barem je pola ovog texta istinito...Lepo je imati tetku...
Villa is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 15:59   #3
zagorski
N.N.
 
zagorski's Avatar
 
Registrovan: Aug 2007
Postovi: 11,322
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 876
zagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjemzagorski dragulj među dragim kamenjem
Send a message via Yahoo to zagorski
Default

I Dušan Radović je imao lijepo mišljenje o tetkama:

Mame, rađajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke
su najlepši, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
zagorski is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 15-01-11, 16:10   #4
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,711
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 558
Calathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auru
Default

Niko ne može da voli dijete više od tetke! Tu negdje do desete godine, poslije tetke dosade...

Moj je sestrić kad je imao par godina poslije dana provedenog sa tetkama sav ozaren legao u krevet i u polusnu pitao majku: "Mama, kad si bila mala, jesi li imala ti tetke?"

Još ako tetka nema svoje djece još, e to je prava stvar!
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 16:29   #5
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,218
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 455
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

Imam šest tetaka, tri mamine i tri tatine sestre, jedna mamina sestra je umrla, a bila je sjajna žena i sigurno je zasluživala jednu Odu sličnu ovoj.
Moja dobra prijateljica je moja najmlađa tetka, tj. mamina najmlađa sestra. Oduvjek smo se super slagale, ja prerano sazrela i ona razmažena, najmlađa, nekako nikad sazrela.
Ja se udala relativno rano, a ona prilično kasno, kako da kažem nekako smo u isto vrijeme bile u žaru zaljubljenosti, .... sad imamo djecu približnog uzrasta i eto i dalje smo prijateljice i koliko obaveze dozvoljavaju, družimo se. Najvažnije od svega, ono što ja njoj kažem, sigurna sam da će s njom poći u crnu zemlju. U rođenu majku nijesam toliko sigurna.

S druge strane, nikad nijesam izistinski željela da imam žensko dijete, čak mogu reći da sam strahovala od toga jer prosto ne znam kako bih ga vaspitala ~ ne sviđa mi se vaspitanje moje mame, a ne znam kako bih drugačije.
Eto dao Bog imam dvojicu dječaka kao što sam oduvjek sanjala, a imami jednu preslatku djevojčicu kojoj sam tetka i zbog toga sam jako srećna. Ona je počela u školu, duša mala i onda se ona s puno povjerenja meni obraća da mi ispriča šta je sve naučila. Volim da joj udovoljavam, volim da se družim s njom, volim da je učim svemu, i tačno ima nešto specifično u tom odnosu tetka ~ sestrična, nije to prazna priča.
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 17:12   #6
rebeka
muzika je put do ♥
 
rebeka's Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: sve bliže cilju....
Postovi: 13,378
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 51
rebeka uskoro postaje slavanrebeka uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to rebeka
Default

tetka je nesto najbolje na svetu, bolje i od mame i tate, ona ne postavlja suvisna pitanja, brani te cak i kada nisi u pravu, njoj mozes sve ama bas sve da kazes cak i kada prvi put spavas sa deckom, daje ti kintu kada ti zatreba, ona te ne kritikuje sto si se zaljubila u decka svoje drugarice, pozajmljuje ti svoju garderobu, dozvoljava ti da kada imas 5 godina nosis njene cipele na stiklu, ne tera te da jedes sladak kupus i zelenu boraniju, kod nje mozes da prespavas kada se posvadjas sa roditeljima, uvek ti da pravi savet, podrska u svakom trenutku
zivele tetke
__________________
rebeka is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 15-01-11, 18:54   #7
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 32
Postovi: 7,470
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 907
Afrika has disabled reputation
Default

Tetka sam jednom slatkisu od dvije ipo godine.
A inace imam tri tetke. Jedna od njih je totalni 'ljevicar' Ima 70 godina, obozava Stonse, organizuje barem jednom mjesecno zurkice u svom stanu, i trebalo mi je grdilo vremena da je ubijedim da tetoviranje ne prilici njenim godinama
__________________
Free Bird
Afrika is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 2 Likes, 0 Dislikes
Likes Paramanand, pehar Liked
Old 15-01-11, 23:25   #8
Yello
Hejter.
 
Yello's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 12,038
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 1156
Yello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjemYello dragulj među dragim kamenjem
Default

a ja imam i jednu tetku na forumu računa li se to?
Yello is online now   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes Paramanand Liked
Old 16-01-11, 10:52   #9
njanja1011
*look by njanja*
 
njanja1011's Avatar
 
Registrovan: Sep 2010
Lokacija: Podgorica-Montenegro
Age: 27
Postovi: 7,072
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
njanja1011 nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

ja obozavam svoje sestrice...
ovaj stariji koji ima 5 godina mi kaze:
-Ova mi je tetka ka aviJon
HAHAHAHAHAAAAAAAA....
__________________
Kad bih znala da su ovo posljednje minute što te vidim, rekla bih ti 'volim te' i ne bih glupo pretpostavljala da to znaš...

Last edited by njanja1011; 16-01-11 at 10:54..
njanja1011 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 21:50   #10
Southern
MiM team Početnik
 
Southern's Avatar
 
Registrovan: Jul 2010
Postovi: 219
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Southern nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Da, tacno je sve, od rijeci do rijeci
Tetka...imam srecu pa imam i tri tetke.
Southern is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 01:30   #11
Temis
MiM team Forumaš
 
Temis's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Lokacija: PG...
Age: 34
Postovi: 969
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 360
Temis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auru
Default


Imam jednu tetku sa majcine strane,ima blizu 80 god,nekih 16,17 god starija od majke i nisam nista nesto posebno bila vezana za nju nit ona za mene ali kad god dodjem pita me kad cu da spavam kod nje,kao da mi je 10 godina....Ostarala tetka boga mi no joj je milo vazda da nas svako od sestre vidi...)

Ja sam tetka ukupno 6 djece od sestri i brata...Vezana sam toliko da ne mogu bas da nadjem pravu rijec za dvoje od sestre starije jer su prvijenci i imala sam taj neki poseban odnos sa njima;puno sam ih cuvala,presvlacila,kupala,setala sa njima,vodila ih u vrtice,kupovala im...Imala sam svega 16 god kad sam postala prvi put tetka pa sam se odnosila prema njima kao da su bas moji... I nikad ali nikad nisam od njih cula da mi kazu i jednu ruznu rijec...Kasnije su djeca od brata stizala jedno za drugim pa nekako nije isto ko sestrina,a opet podjednako ih volim,i sad evo najmladje od sestre je centar paznje svima nama...Ona mi donese kad je vidim onako slatku zelju za sopstvenim majcinstvom,sva me raznijezi...Uglavnom zaista vjerujem da su tetke posebne,da ima ta neka posebna veza koja se ne moze bas rijecima opisati...
__________________
jedan kineski mudrac jednostavno je objasnio svrhu života:愛

http://i.imgur.com/f7EFogt.png
Temis is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 17-01-11, 19:51   #12
Bann'dito
Matador
 
Bann'dito's Avatar
 
Registrovan: Aug 2007
Lokacija: Korida
Age: 5
Postovi: 22,387
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 797
Bann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjemBann'dito dragulj među dragim kamenjem
Default

E tacno mi dodje da pozelim da postanem tetak.
__________________
I dok sjedim ovdje u Baru
i kroz monitor posmatram njega
kontam da je Frojd u pravu
i da je keks korjen svega
Bann'dito is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 20:52   #13
tinky
ツ ♫ ツ♫ ツ
 
tinky's Avatar
 
Registrovan: Nov 2008
Lokacija: Iskrajkam se iz prikrajka.
Postovi: 4,157
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 1172
tinky has disabled reputation
Default

Tetka sam jednoj maloj damici od tri ipo godine. Koliko je volim, ne može se opisati. Ako nekada budem imala svoju djecu ne vjerujem da ću ih moći više voljeti od nje. Svaki minut slobodnog vremena trudim se da provedem sa njom - em me oduševljava svojim konstatacijama, em me često ostavi bez teksta svojim postupcima, em voli da me gnjaviiiii, em svašta nešto...

"Tetka, ja viŚe ne mogu da Ćekam kad ćeŚ viŚe doći"

Kad joj kažu da joj se tetka udala, odmah krene da ih udara i viče: "Ne valja to pjićati..."


nekim čudnim slovima piše T-E-T-K-ADuša tetkina...
__________________
Nekad sam jurišala na vetrenjače...
Danas ih gledam kako mirno stoje. I ne mrdam.

Last edited by tinky; 19-01-11 at 20:53..
tinky is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 21:36   #14
Temis
MiM team Forumaš
 
Temis's Avatar
 
Registrovan: Oct 2007
Lokacija: PG...
Age: 34
Postovi: 969
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 360
Temis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auruTemis ima famoznu auru
Default


hahaha slatko ja ponekad znam da kazem ovoj maleckoj od brata da cu da pakujem sad kofere i da idem da se udam a ona samo sto ne place "nemoj,nemoj"...Dok ova druga starija kad me pita "kad ces se udavat vise" a ja joj odgovorim da necu da se udajem da ocu da zivim sa njom do kraja zivota ona ni pet ni sest "ti ces poludjet" hahahah a napisala mi je jedno 50 pisama o tome kako ona mene vidi i kako ona mene postuje i voli i kad me ponekad ono mrshne ,a nerijetko se desi da mi ispise na vrata kredom da me voli...) Ja cesto inace glumim pred njima strogocu i ono uvodim red jer su ih baba i deda dosta razmazili,al one ipak osjecaju tu moju ljubav i da bih svisla da im se sto desi...
__________________
jedan kineski mudrac jednostavno je objasnio svrhu života:愛

http://i.imgur.com/f7EFogt.png
Temis is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 21:48   #15
srna
MiM team Početnik
 
Registrovan: Jan 2011
Postovi: 354
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
srna nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Imam i ja 'tetkina zlata' i osjećam se bogatom
srna is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 00:29   #16
sneguljica
gleDna džekson
 
sneguljica's Avatar
 
Registrovan: Mar 2008
Lokacija: Old airport PG
Postovi: 4,536
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 408
sneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu aurusneguljica ima famoznu auru
Default

oooooooooooo, jesam tetka, mada moram priznati da je prvjenče za tetku uvijek posebno! Tetki je to dozvoljeno, apsolutno, za razliku od roditelja koji ne smiju da imaju mezimce medju sopstvenom djecom...
Dakle, moja mezimica je rodjena kad sam ja bila djevojka, živjele smo pod istim krovom i nema riječi koje mogu da opišu tu ljubav i vezu!
Danas ona ima svoje bebe i jako ih volim i mnogo mi je bitna u životu i dalje, moram priznati najviše od sve bratove djece!
I ja imam tetke, dvije, koje su bile djevojke kad sam se rodila i ono što je interesantno je da je najraniji dogadjaj kojeg se sjećam iz ranog djetinjstva, udaja mojih tetki!!!
Udale su se u relativno kratkom vremenskom periodu, imala sam 3 i 4 ipo godine! E pa da znate da su mi to traume, jer se iz tako ranog djetinjstva sjećam samo trauma!
Ono što znam jeste da su prva djeca mojih tetaka, sinovi u oba slučaja, bili moji dušmani u tom periodu i tetke su na jade bile od moje ljubomore! Ja sam mislila d aimam preče pravo jer ih duže poznajem, a mislim da sam zadugo braći od tetaka živote zagorčavala tom činjenicom, da me njihove majke više vole jer ih duže poznajem....logično!

I danas jako često odem kod tetaka, sa sestrom (jedinom) od tetke sam i sestra i drugarica, nerazdvojna, već godinama i stvarno je veza posebna!
__________________
Zena nikad ne zaboravlja muskarce koje je mogla imati...
muskarac nikad ne zaboravlja zene koje nije mogao imati...
sneguljica is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 07:21   #17
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,711
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 558
Calathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auru
Default

Tetkino dijete danas puni deset godina!
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 07:44   #18
_qwerta_
MiM team Forumaš i po'
 
_qwerta_'s Avatar
 
Registrovan: May 2008
Lokacija: in da building
Postovi: 1,971
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 20
_qwerta_ has disabled reputation
Default

Moja tetka mene vovi kao niko kao niko
moja tetka srce ima ovoviko ovoviko...
__________________
_qwerta_ is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 20-01-11, 08:08   #19
writer
MiM team Početnik
 
writer's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 356
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
writer nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Quote:
Originally Posted by Calathea View Post
Tetkino dijete danas puni deset godina!
Bog'me tetka, ima da se danas isprsiš
Ja sam tetka dvjema sestričnama, to mi je stalna funkcija- „naša draga tetkavica“...
E sad, starija od deset god. kaže „tetkice, najdraža si nam tetkica, doduše i jedina“, a mlađa, diplomata već sa sedam godina kaže- „tetkice draga, ti bi nam bila najdraža tetkica čak i da nijesi jedina“
Pa da im ne kupim lutke posle toga, ajde bogati
writer is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 08:24   #20
Superwoman
MiM team Forumaš i po'
 
Superwoman's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Lokacija: Prigradsko naselje
Postovi: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 11
Superwoman na dobrome putu
Default

Quote:
Originally Posted by writer View Post


Bog'me tetka, ima da se danas isprsiš
Ja sam tetka dvjema sestričnama, to mi je stalna funkcija- „naša draga tetkavica“...
E sad, starija od deset god. kaže „tetkice, najdraža si nam tetkica, doduše i jedina“, a mlađa, diplomata već sa sedam godina kaže- „tetkice draga, ti bi nam bila najdraža tetkica čak i da nijesi jedina“
Pa da im ne kupim lutke posle toga, ajde bogati
hahaha...

Ma ti si dusa...kupila bi ti njima sve, cak i da nisu ako ljubazne i slatke koliko ih volis...
__________________
***************
Sva je moja dusa ispunjena Tobom...
Superwoman is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 08:43   #21
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,711
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 558
Calathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auru
Default

Quote:
Originally Posted by writer View Post


Bog'me tetka, ima da se danas isprsiš
Ja sam tetka dvjema sestričnama, to mi je stalna funkcija- „naša draga tetkavica“...
E sad, starija od deset god. kaže „tetkice, najdraža si nam tetkica, doduše i jedina“, a mlađa, diplomata već sa sedam godina kaže- „tetkice draga, ti bi nam bila najdraža tetkica čak i da nijesi jedina“
Pa da im ne kupim lutke posle toga, ajde bogati
Ofkors! Moja đeca su diplomate - imaju tri tetke, ali uvijek najviše vole onu koja im je najbliža...
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 09:02   #22
njanja1011
*look by njanja*
 
njanja1011's Avatar
 
Registrovan: Sep 2010
Lokacija: Podgorica-Montenegro
Age: 27
Postovi: 7,072
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
njanja1011 nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

hahahhahaaaaa...
smijem se postovima,imala sam i ja slicnih situacija...hahahaaaaa...
meni sestric bas juce napisao poruku:
-Tetka idem ti u skolicu,al mi se ne svidja drugari su pogani pa cu reci majki da ih izbije ahhahahaaaa...
a brata ja bijem zato sto ne slusa...
tetka oli mi kupit motor?!
hahahahahaaaaaa...padanje od smijeha...
__________________
Kad bih znala da su ovo posljednje minute što te vidim, rekla bih ti 'volim te' i ne bih glupo pretpostavljala da to znaš...
njanja1011 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 10:32   #23
Madagaskar
Strašnji sud
 
Madagaskar's Avatar
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Kralja Nikole
Age: 44
Postovi: 11,547
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 41
Madagaskar uskoro postaje slavanMadagaskar uskoro postaje slavan
Default

Mene stariji bratanić, nakon gnjavaže redovno časti sa: "Spuki, ti si konj!"
Madagaskar is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 11:19   #24
njanja1011
*look by njanja*
 
njanja1011's Avatar
 
Registrovan: Sep 2010
Lokacija: Podgorica-Montenegro
Age: 27
Postovi: 7,072
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
njanja1011 nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

hahahahhaaaaa...
meni sestric kad je ljut kaze: Tetka,debela si!
__________________
Kad bih znala da su ovo posljednje minute što te vidim, rekla bih ti 'volim te' i ne bih glupo pretpostavljala da to znaš...
njanja1011 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-12, 21:32   #25
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Imam to blago sestricine,sestrice,bratanice zato sto su moji meni su najlepsiNe zovu me tetka,a volela bih da me tako zovu,po milinon puta ponovim zovi me tetka,ali ne haju za to teraju po svome.Obicno mi tepaju skracenicu od imena,najstarija ima 18 godina,sve tajne deli sa mnom,non-stop joj treba dopuna za kredit,novi mobilni,zbog nje cesto ostajem bez para i letim u velike minuse,pare za grad,sminka a ono najmladje najmirnije vuce cuclu ima godinu dana,nadam se da ce biti miran,najintrigantniji su dva zvrka od 4 i 3 godinice,indijanci,oni bi se i na luster popeli he,a da mudrica djacic prvacic i ona pocela o stiklama,zatim zvrcici od 11godina i 13 godina zahuktali sa pubertetom,volim ih sve,kad se okupljamo svi zajedno onda ne prestaju da pricaju tada slusam i tehno muziku,recitacije,zikino kolo,i sve njihove detinjaste dogadavstine
pehar is offline   Reply With Quote
Old 11-01-12, 13:55   #26
Calathea
MiM team Expert
 
Calathea's Avatar
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: kucni pritvor
Postovi: 3,711
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 558
Calathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auruCalathea ima famoznu auru
Default

Da prijavim da sam opet tetka!
__________________
Dani su dugi, a godine lete...
Calathea is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 11-01-12, 16:59   #27
laufer
MiM team King / Queen
 
laufer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 10,140
Thanks (Received): 326
Likes (Received): 1856
laufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čeka
Default

vbolim i ja tetke, al trpim, uglavnom. zivjele tetke!!
__________________
SPES MEA IN DEO EST
je me souviens!
laufer is offline   Reply With Quote
Old 11-01-12, 17:00   #28
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Tetka je tetka ako je majcina sestra.I te su tetke druge majke.

Ako je tatina sestra,onda je to majcina z(l)aova,a ne tetka-to je neko ko ti majku po rodbini i gdje stigne ogovara,rovari joj po braku iza ledja, jer joj se,eto,bas ona za ljubljenog brata udala...
arwen is offline   Reply With Quote
Old 11-01-12, 20:00   #29
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Ako je oceva sestra onda je ujka,salim se,ah i ona moze biti isto tako dobra tetka kao sto je majcina sestra dobra tetka
pehar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 00:32   #30
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by brana View Post
Ako je oceva sestra onda je ujka,salim se,ah i ona moze biti isto tako dobra tetka kao sto je majcina sestra dobra tetka
Moze,moze...

Pa i corava koka nekad potrefi zrno.
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 08:19   #31
Madagaskar
Strašnji sud
 
Madagaskar's Avatar
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Kralja Nikole
Age: 44
Postovi: 11,547
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 41
Madagaskar uskoro postaje slavanMadagaskar uskoro postaje slavan
Default

Quote:
Originally Posted by arwen View Post
Tetka je tetka ako je majcina sestra.I te su tetke druge majke.

Ako je tatina sestra,onda je to majcina z(l)aova,a ne tetka-to je neko ko ti majku po rodbini i gdje stigne ogovara,rovari joj po braku iza ledja, jer joj se,eto,bas ona za ljubljenog brata udala...
Ogavnije konstatacije odavno ne pročitah! Kuku čega sve ima.

Imam zaovu koju obožavam i da mi što bude đecu bi njoj povjerila.
Zaova sam koja snahu obožava i znam da bi glave lećele kad bi neko pokušao u mom prisustvu da je ogovara ili daleko bilo rovari im po braku.

Uaaa za podjele tetaka!!!
Madagaskar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 08:49   #32
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,048
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 3929
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

Quote:
Originally Posted by arwen View Post
Tetka je tetka ako je majcina sestra.I te su tetke druge majke.

Ako je tatina sestra,onda je to majcina z(l)aova,a ne tetka-to je neko ko ti majku po rodbini i gdje stigne ogovara,rovari joj po braku iza ledja, jer joj se,eto,bas ona za ljubljenog brata udala...
ovo je vjerovatno iz tvog licnog iskustva.. moje je potpuno drugacije.. moja tetka po ocevoj strani je jedna divna zena i ja je bas volim.. sa mojom majkom se slagala kao da su sestre rodjene..

i sama sam tetka i to 10 puta ( 2 djecaka i 8 djevojcica ) uvijek sam se trudila da prema svakome budem jednaka ali mi se ovo zadnje malo gace pod kozu uvuklo.. ista je tetka..
__________________
......
seka is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 09:52   #33
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by arwen View Post
Moze,moze...

Pa i corava koka nekad potrefi zrno.
Ljudi su specificni,vazno je da imas topao osecaj te majkine sestre koja ti je draga tetka,a ova koja nije bas dobra mozda se popravi.Meni su sve tetke iste dobre su mi samo ponekad pocnu da dele savete,tako da ja kao tetka ove moje sestrice bratanice ne smaram puno,svi su mi jednako dragi i ono od godinu dana a i najstarija od 18.godina,volim ih kad prave nerde,kad se smeju,lupaju case,galame,igraju se,kad me pozove telefon i kaze:Imas pare da mi das za vikend?Hoces da me vodis na klizanje veceras,mama i tata ne mogu?;Ja bih da dodjem da pravimo indijansku kolibu,samo baka da ne vice iKad cemo da igramo fudbal na poljance?Jedu mi se kiflice,napravi ih u subotu,pitaj mamu i tatu da dodjem da spavamDobio sam od Deda Mraza novi voz,ja bih dosao ali da ne vodim brata,on samo placeAjd e pozovi tatu pa mu kazi da me pusti veceras u grad do desetImam rodjendan kod druga,a ne znam sta da kupim,predlozi mi nestoJednostavno meni oni svi zajedno ulepsavaju zivot,pored njih zaboravim na probleme
pehar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 11:58   #34
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by Madagaskar View Post
Ogavnije konstatacije odavno ne pročitah! Kuku čega sve ima.

Imam zaovu koju obožavam i da mi što bude đecu bi njoj povjerila.
Zaova sam koja snahu obožava i znam da bi glave lećele kad bi neko pokušao u mom prisustvu da je ogovara ili daleko bilo rovari im po braku.

Uaaa za podjele tetaka!!!
Moja (ogavna) konstatacija je,nazalost,prilicno realna u nasoj sredini.

Mozda ti imas idealne odnose sa zaovom,a i sama si takva,ali nisu sve zene takve sreckovicke.

Moja je zaova odvratna kucketina (zasto to ne reci?),isfrustrirana i iskompleksirana.Ne voli nikoga,a kamoli moju djecu.Vjeruj mi na rijec.
Nemam tetku sa oceve strane,ali moj muz ima.Njegove tetke sa oceve strane su zemlja i nebo sa tetkama sa majcine strane.

Jedna od njegovih tetaka po ocu nikad,ali nikad nije bila ni T od Tetke.
Ona ne zna,cak,ni kako mu djeca izgledaju (zivi jedno stotinjak km od naseg grada,isto u Cg),a moj joj muz nista nazao nije napravio,cak joj je i njenog sina zaposlio.

Oko mene je puno slicnih primjera,samo se mnoge zene foliraju da imaju super snahe i zaove,ali cim malo zagrebes po povrsini-vidis da su ti njihovi odnosi jako neiskreni i nedobronamjerni.

Ali,taj nas lazni moral je neka druga tema...
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 16:30   #35
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 32
Postovi: 7,470
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 907
Afrika has disabled reputation
Default

Za svaki odnos su potrebne dvije strane, pa je svaljivane krivice zbog losih relacija samo na jednu stranu prilicno licemjeran stav. Bogami, kad snaha pushti jezicinu, digne nos, i oformi stav da joj nijedna nije ravna najlakse je sve zasluge na zLaovu svalit.
Tako mi moga laznoga morala, zaova sam, i mogu rec' da sa snahom imam odnos skoro kao sa rodjenom sestrom!
__________________
Free Bird
Afrika is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 17:37   #36
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by Afrika View Post
Za svaki odnos su potrebne dvije strane, pa je svaljivane krivice zbog losih relacija samo na jednu stranu prilicno licemjeran stav. Bogami, kad snaha pushti jezicinu, digne nos, i oformi stav da joj nijedna nije ravna najlakse je sve zasluge na zLaovu svalit.
Tako mi moga laznoga morala, zaova sam, i mogu rec' da sa snahom imam odnos skoro kao sa rodjenom sestrom!
A snaha bi trebala biti kus,spustene glave i misljenja kako je Bozija miljenica sto je uljegla u takvu familiju...?


P.S.Tebe niko nije prozvao za lazni moral i pojma nemam zasto ga spominjes.
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 17:43   #37
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 32
Postovi: 7,470
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 907
Afrika has disabled reputation
Default

Nisam se ni osjetila prozvanom, a imam pravo da ga spominjem kad si ga se vec dohvatila.
Snaha treba da bude onakva kakva jeste, a ako joj 'vaspitanje' kucno nalaze da bude nevaspitana onda je to njen problem, nije zaovin
Eto, cisto da se malo dohvatimo i one druge strane
__________________
Free Bird
Afrika is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 17:50   #38
laufer
MiM team King / Queen
 
laufer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 10,140
Thanks (Received): 326
Likes (Received): 1856
laufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čeka
Default

ketfajt, ketfajt!
vruci, kakve su prgonoze? ova je nasa opasna, ma ni ova nova nije zabacit.
homere, reci zeni da ides na sluzbeni put u zabjelo, dodji, ovo se mora gledat!
__________________
SPES MEA IN DEO EST
je me souviens!
laufer is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 17:54   #39
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Nevaspitanu ili vaspitanu snahu,svejedno, je odabrao brat, odnosno sin i svaka ce dobra sestra ili majka postovati tu cinjenicu.
Neka im je satisfakcija njegova sreca.

Znam "nevaspitane" snahe koje su zaovama krive samo zato sto,eto,misle svojim glavama i imaju svoje JA.

Jedna se zaova nikako nije pomirila sa cinjenicom sto joj je snaha zadrzala svoje prezime,a druga je kivna sto joj bratu nije rodila sina...

Bas me nekad iskreno fascinira necija sestrinska "ljubav" prema bratu...
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 18:00   #40
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 32
Postovi: 7,470
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 907
Afrika has disabled reputation
Default

Nijedna generalizacija nije zdrava. Sto ljudi-sto cudi.
__________________
Free Bird
Afrika is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 18:12   #41
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Ja i ne generalizujem;iznosim neka svoja i tudja iskustva.

I prihvatam da ima i rijetko sloznih,u ljubavi i slozi zivujucih snaha i zaova.

Ali su se neke zaove na forumu razgoropadile i krenule sa uvredama ad hominem,a to nije u redu.
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 18:15   #42
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by laufer View Post
ketfajt, ketfajt!
vruci, kakve su prgonoze? ova je nasa opasna, ma ni ova nova nije zabacit.
homere, reci zeni da ides na sluzbeni put u zabjelo, dodji, ovo se mora gledat!
Kad vec ucestvujes na topiku,reci nam svoja iskustva na relaciji zaova-snaha.

Lijepo je o tome cuti i musko misljenje.
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 18:21   #43
Afrika
Hakuna Matata
 
Afrika's Avatar
 
Registrovan: Nov 2009
Lokacija: andada siiiiii
Age: 32
Postovi: 7,470
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 907
Afrika has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by arwen View Post
Ali su se neke zaove na forumu razgoropadile i krenule sa uvredama ad hominem,a to nije u redu.
Neka te to ne $ekira, to im je u opisu posla.
__________________
Free Bird
Afrika is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 18:58   #44
arwen
MiM team Expert
 
arwen's Avatar
 
Registrovan: Dec 2011
Lokacija: Podgorica
Postovi: 3,620
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1447
arwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjemarwen dragulj među dragim kamenjem
Default

Naviknut cu se vec.

A i one na mene,bogami.
arwen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 19:54   #45
laufer
MiM team King / Queen
 
laufer's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 10,140
Thanks (Received): 326
Likes (Received): 1856
laufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čekalaufer briljantna budućnost ga čeka
Default

kake kets, take i fajts.
__________________
SPES MEA IN DEO EST
je me souviens!
laufer is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 22:40   #46
Dekster
i tri četvrt
 
Dekster's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 9,363
Thanks (Received): 631
Likes (Received): 3517
Dekster has disabled reputation
Default

Ostali samo dugmići..
Dekster is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 01:15   #47
tempesta
Moderator
 
tempesta's Avatar
 
Registrovan: Mar 2007
Postovi: 2,609
Thanks (Received): 45
Likes (Received): 1337
tempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjemtempesta dragulj među dragim kamenjem
Default

Quote:
Originally Posted by arwen View Post
Tetka je tetka ako je majcina sestra.I te su tetke druge majke.

Ako je tatina sestra,onda je to majcina z(l)aova,a ne tetka-to je neko ko ti majku po rodbini i gdje stigne ogovara,rovari joj po braku iza ledja, jer joj se,eto,bas ona za ljubljenog brata udala...
Imaju li i stričevi isti status kao tetke sa oceve strane ili ukidaš samo tetke po ovom principu svojoj djeci?
__________________
Rob si riječi koje izgovoriš, a gospodar onih koje prećutiš...


Last edited by tempesta; 13-01-12 at 01:17..
tempesta is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 09:39   #48
Liv
Carpe Diem
 
Liv's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Nicija zemlja
Age: 29
Postovi: 6,806
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 632
Liv has disabled reputation
Default

Kako ste dosli do odnosa zaova i snajki na temi o tetkama
__________________
“I’ve had a lot of worries in my life, most of which never happened.”
Liv is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 10:09   #49
Madagaskar
Strašnji sud
 
Madagaskar's Avatar
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Kralja Nikole
Age: 44
Postovi: 11,547
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 41
Madagaskar uskoro postaje slavanMadagaskar uskoro postaje slavan
Default

Quote:
Originally Posted by liv_tyler View Post
Kako ste dosli do odnosa zaova i snajki na temi o tetkama
Pi, ni moderatori nisu što su nekad bili
Madagaskar is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 12:37   #50
Liv
Carpe Diem
 
Liv's Avatar
 
Registrovan: Aug 2006
Lokacija: Nicija zemlja
Age: 29
Postovi: 6,806
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 632
Liv has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by Madagaskar View Post
Pi, ni moderatori nisu što su nekad bili

Ja mnogo volim svoje tetke, imam ih 4 rodjene i sve su potpuno razlicite

A biti tetka je nesto predivno, to je jedno neponovljivo iskustvo koje te prepuni ljubavlju i toplinom Od onih trenutaka kad su bebice, pa ih ljuljuskas i pjevusis im, pa posle kad malo porastu, pa pritrce pa te ljubnu onako usput, a tebi srce raste Pa onda kad bi nesto da ti ispricaju, da se povjere, najpogodnija je tetka, jer ce da saslusa, a nece da kritikuje
__________________
“I’ve had a lot of worries in my life, most of which never happened.”
Liv is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 16:05   #51
Demo
MiM team Guru
 
Demo's Avatar
 
Registrovan: Sep 2010
Lokacija: Vanity Fair
Postovi: 7,437
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 2418
Demo has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by liv_tyler View Post
A biti tetka je nesto predivno, to je jedno neponovljivo iskustvo koje te prepuni ljubavlju i toplinom Od onih trenutaka kad su bebice, pa ih ljuljuskas i pjevusis im, pa posle kad malo porastu, pa pritrce pa te ljubnu onako usput, a tebi srce raste
Istina, predivno iskustvo, ponekad mi se čini da ni svoju djecu ne mogu više voljeti. Mnoge od najsrećnijih momenata u životu dugujem tim neodoljivim mrvicama. Evo već me pomalo duša boli kad pomislim da će biti sve manje vezani za mene kako budu odrastali, a to je neminovno.

I zaista ne shvatam koji bi to mogao biti prelomni moment koji bi učinio da budem gora tetka bratovoj djeci nego sestrinoj. Neslaganje sa njegovom ženom mi se ne čini dovoljnim, imala sam i ja tetku koja se nije slagala s mojom majkom, a mene je obožavala. Isto tako, imam tetku po majci koja mi je potpuni stranac. Koliko vidim, ljubav i pažnja se ne dobijaju i ne pružaju po mjestu na porodičnom stablu, već po mjestu koje neko ima u našem životu. Može biti da sam grozna osoba, ali ja nikoga ne volim samo zbog krvne povezanosti. Volim one koji mi kao osobe odgovaraju, koje bih voljela i da mi nisu ništa. Tako je i sa tetkama, neke volim manje, neke više, sve po zaslugama, i ne očekujem za sebe drugačiji tretman.
Demo is offline   Reply With Quote
Old 11-03-12, 16:02   #52
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Doziveh da mi jedno tetince kaze:Tetka srecan rodjendan,to je bio najdrazi poklon,bas sam bila ponosna,doduse obratila se tako samo tada,nakon toga,i dalje mi deli skracenicu imena,a ostali indijanci ni t od tetka
pehar is offline   Reply With Quote
Old 30-03-12, 08:02   #53
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Pesma o tetki
pehar is offline   Reply With Quote
Old 04-04-12, 14:24   #54
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

Ljudi bicu tetka za koji mesec,jedne lepe i zdrave princeze,ako Bog da,verujem u dobrotu.Aminositeza je pokazala da je bebica normalna i zdrava.Zamislite mene,ovo je od rodjene sestre prva beba,presrecna sam
pehar is offline   Reply With Quote
Old 04-04-12, 14:32   #55
bloom
Moderator
 
bloom's Avatar
 
Registrovan: Aug 2008
Postovi: 8,218
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 455
bloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu aurubloom ima famoznu auru
Default

.... ona me obožava, ona se meni divi, osjećam, a to je prilična čast i odgovornost .....
__________________
Za ljubav, a ne za mržnju ja sam rođena. Antigona ( by Sofokle)
bloom is offline   Reply With Quote
Old 26-07-12, 17:24   #56
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

moja ljubav beskrajna SOFI tetince:"Uh,bas sam se uplasila da se nece roditi opet musko.Pravo da ti kazem srecna sam sto cu imati sestru,sa ovom bracom je vise nemoguce.Sve moram da im popustam i stalno mi ponavljaju:Ti si starija,oni su klinci.A ja tek imam 8 godina,svuda gde krenem mora Aki,ili Ogi sa mnom,Marko je jos uvek mali.Kakvo je to ime Hana,cudno?Kad se rodio Aki ,ti si mu birala ime,tako su se slozili mama i tata,a Hana to nije tvoja ideja sigurno,znam to rekla mi mama ti bi volela da se zove Brana."Moram sad da idem kod bake,dodji i ti ako mozes,i ponesi mi onu zlatnu torbicu,obecala si mi da ces mi je pokloniti.Zaljubila sam se opet u onog Stefana iz vrtica,al nemoj da kazes mami.Evo mama me zove,cujemo se"
pehar is offline   Reply With Quote
Old 31-07-12, 10:00   #57
pehar
MiM team King / Queen
 
pehar's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 19,374
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 3253
pehar has disabled reputation
Default

MIM,ZENSTULUK

RODILA SE HANA ZIVA I ZDRAVA 3,5KG 52CM!POSTALA SAM TETKA!
pehar is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes seka Liked
Old 31-07-12, 10:12   #58
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,048
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 3929
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

cestitam pehar neka je ziva i zdrava
__________________
......
seka is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 31-07-12, 13:44   #59
Neko Drugi
MiM team Expert
 
Registrovan: Jul 2012
Postovi: 3,508
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 5229
Neko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tuneluNeko Drugi svjetlost u tunelu
Default

Neka je ziva i zdrava i sto godina da napuni
Neko Drugi is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes pehar Liked
Old 31-07-12, 13:54   #60
templarlady
MiM team Početnik
 
templarlady's Avatar
 
Registrovan: Feb 2009
Lokacija: Majka Srbija
Age: 46
Postovi: 325
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
templarlady nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Moja jedina tetka na svetu koju volim, iako je umrla, još uvek mi je u srcu- bliska, osećam je blizu, da me pazi,voli, čuva, čeka.. Još uvek se gušim od bola što je nema. Kolač sam prvo dobijala ja pa njeni sinovi, ručak ja pa onda ostali, krila je poslednje parče pite sa višnjama za mene, krpila mi čarape, kuvala mi griz kao bebi u pola noći kada sam se vraćala iz svojih skitnji i pravila najdeblje prženice na svetu.. učila me da pletem i heklam- davala mi je svoje pletivo pa posle parala nevešte petlje bez ljutnje i sa osmehom, krila me od majke kada zabrljam i puštala me da spavam do 12 sati.. Užasno mi nedostaje..
__________________
stone in the forrest
templarlady is offline   Reply With Quote
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes peggy Liked
Reply

Tags
tetka

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:18 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COMAd Management plugin by RedTyger