MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Politika

Notices

Politika Za rasprave bez vrijedjanjaReply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 31-05-10, 22:35   #1
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default Svadba Safeta Kalica

http://www.youtube.com/watch?v=mT984...eature=related


eto vam da uživate u šenlučenju a ja odo u krevet.
Pera Detlic is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-10, 09:24   #2
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

ovo je zlatni rudnik za opširnu i sistematsku studiju iz oblasti socijalne patologije.
Jel se slažete?
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 01-06-10, 09:38   #3
nestasni_cipiripi
MiM team King / Queen
 
nestasni_cipiripi's Avatar
 
Registrovan: Feb 2008
Lokacija: tu u blizini tebe, osjetices moj dah
Postovi: 10,630
nestasni_cipiripi uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to nestasni_cipiripi Send a message via Yahoo to nestasni_cipiripi
Default

Pero,ništa strašno,svadba stara nekoliko godina...
Ne vidim razlog podizanja prašine oko toga.
Sudstvo će reć da je to zastario slučaj...
nestasni_cipiripi is offline   Reply With Quote
Old 01-06-10, 10:38   #4
u prolazu
MiM team Forumaš i po'
 
u prolazu's Avatar
 
Registrovan: Feb 2009
Postovi: 1,406
u prolazu nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Imaju li naši mrčeni policajci ovlašćenja da bar pođu kući kod ovih da ih pitaju: "čiko imate li još onaj automat sa snimka jer znate kod nas je to nelegalno, a oprostite što Vas ovo pitam poslali su me a ne bih ja nikad doša sam"
__________________
potpis
u prolazu is offline   Reply With Quote
Old 02-06-10, 18:34   #5
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

NA JUTJUBU OBJAVLJEN KOMPLETAN SNIMAK SVADBE SAFETA KALIĆA IZ ROŽAJA 2001. GODINE

Milioni za vjenčanicu

~Sajo je lake ruke što se žena tiče i ponosno je objavio da je ova egzotična vjenčanica od čistog zlata i dijamanata vrijedna 55 miliona eura - navedeno je u komentaru snimka sa svadbe Snimak svadbe kontroverznog rožajskog biznismena Safeta - Saja Kalića iz 2001. godine otkriva da je vjenčanicu za svoju buduću suprugu platio čak 55 miliona eura. To se može vidjeti tokom gledanja snimka, nepoznatog autora, koji je objavljen prije par dana na internet sajtu Jutjub.
Snimak pokazuje kako su visokopozicionirani članovi crnogorske policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, ali i pripadnici nekih kriminalnih organizacija bili gosti na svadbi kontroverznog biznismena.
Podatak o cijeni vjenčanice koju je 2001. godine nosila Kalićeva buduća supruga naveden je u "titlu" filma, koji sadrži ono što je rečeno tokom svadbe.
- Sajo je lake ruke što se žena tiče i ponosno je objavio da je ova egzotična vjenčanica od čistog zlata i dijamanata vrijedna 55 miliona eura - navedeno je u komentaru snimka sa svadbe Kalića sa kćerkom bivšeg šefa rožajske policije Šemsa Dedeića, koja skoro deceniju plijeni pažnju, kako domaće tako i međunarodne javnosti.
Uz teške optužbe na račun kontroverznog rožajskog biznismena, koje prate snimak koji traje nešto više od pola sata, vide se funkcioneri policije i ANB-e Zoran Lazović i Ljubiša Mijatović, nekada šef surčinskog klana Ljubiša Buha Čume, drugi predstavnici surčinskog klana, predstavnici zemunskog klana, kontroverzni Safet Kalić i još neka druga lica. Nije, ipak, poznato ko je objavio ovaj snimak, ali ni ko stoji iza podataka koju su predstavljeni - a to je da je klan iz Rožaja među najmoćnijim kriminalnim strukturama u regionu.
Svojevremeno, tvrdilo se u nekim medijima da je ovaj snimak MUP Srbije dostavio crnogorskim kolegama. Naravno, Safet Kalić je posljednjih godina odlučno demantovao optužbe da je povezan sa trgovinom drogom, što su potencirali pojedini mediji, ali najviše MUP Srbije u svom saopštenju 2003. godine (koga danas nije moguće naći). Kalić je podnio nekoliko tužbi za klevetu zbog napisa da je narkokriminalac, a tokom postupaka je tvrdio da je bogatstvo zaradio baveći se isključivo legalnim poslovima. Zaista, nema nijedne pravosnažne sudske presude da se Kalić bavi kriminalom.
No, kadrovi sa svadbe počinju letom helikopterom, u kome su Kalić i njegova buduća supruga, zatim slijeću na parking-plac benzinske pumpe M-petrol, nakon čega jedan od Kalićevih rođaka, okružen brojnim zvanicama, drži pozdravni govor.
Slijede scene žestoke pucnjave, iz automatskog oružja se ispaljuju desetine rafala, a autor snimka potom "titluje" tvrdnju da je zbog upotrebe oružja stigla posebna jedinica policije, koju su, međutim, da interveniše navodno spriječili upravo visoki policijski funkcioneri koji su bili sa Kalićem na svadbi.
- A jesi vidio, pa nije brat nevješt - kaže Kalić, nakon ispaljenog rafala iz automatskog oružja.
U opuštenoj atmosferi, gosti nastavljaju da se zabavljaju, mlada se pojavljuje u zlatom ukrašenoj vjenčanici, a autor snimka bira jednog po jednog od zvanica, koji važe za kontroverzne ljude. Sve se, inače, može lako vidjeti na Jutjubu ako se ukuca "svadba Safeta Kalića".
Dio ovog snimka posvećen je tvrdnjama da su neki od zvanica dio vehabijskog pokreta, kao i da se međunarodna teroristička mreža Al Kaida finansira najvećim dijelom od prodaje droge.
Ranije, dijelovi ovog zapisa bili su poznati javnosti i došlo je do optužbi na račun policajaca Lazovića i Mijatovića zbog prisustva na svadbi, koje su oni odbacivali. U jednom trenutku, snimak svadbe (kada se u kadru nađe Mijatović) se prekida i zamjenjuje ga scena sa Cetinja 22. maja 2006. godine, dan nakon referenduma, kako Mijatović prati slavljenički rasploženog crnogorskog premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića.
Inače, na snimku se vidi i kako Lazović i Mijatović izlaze iz džipa marke "linkoln", kakvo je koristilo obezbjeđenje Mila Đukanovića.
Kraj snimka je obilježen prikazivanjem kamiona za koga autor tvrdi da predstavlja vozilo kakvo koristi mafija iz Turske da bi, sa saradnicima, preko teritorije Crne Gore, i drugih zemalja ovog regiona, transportovala heroin ka zapadnoj Evropi.

M.V.


Optužbe MUP-a Srbije


Safet Kalić je dugo godina u fokusu domaće javnosti, važi za jako imućnog čovjeka, ali niko nikada nije prezentovao konkretan dokaz da je on povezan sa kriminalnim radnjama.
On je u međuvremenu tužio medije koji su pronosili takve tvrdnje i dobio je neke sporove, a niko nema tekst spornog saopštenja MUP-a Srbije 2003. godine, u kome se, navodno, tvrdilo da je Kalić umiješan u poslove sa drogom. Prema pričama koje se mogu čuti na sjeveru Crne Gore, nakon što se vratio iz inostranstva, Kalić je bio i jedan od finansijera izgradnje crkve i džamije u Rožajama.

Pjevala i Severina

Među posebnim gostima na Kalićevoj svadbi bila je i poznata hrvatska pjevačica Severina Vučković, koja u kratkom govoru koji se može čuti kaže da je prvi put u Crnoj Gori i koristi priliku da mladencima poželi svaku sreću u životu. Slavlje, bar onoliko koliko se može vidjeti, obogatili su najveći hitovi ove poznate estradne umjetnice.
- Prvi put sam u Crnoj Gori, i drago mi je što sam vas upoznala, sve vas, okupljene ovdje - kaže Severina.
Ona nije u kasnijim javnim nastupima negirala da je bila gost na Kalićevoj svadbi, ali je zato saopštavala da to ne doživljava kao neku kontroverznu činjenicu.

Pustili čovjeka sa 500 hiljada u kešu

Na kraju video snimka emituje se i zapis navodnog razgovora čelnika DB u Mojkovcu Vlatka Rakočevića sa graničnim policajcem, koji ga obavještava da je privedeno lice u čijem vozilu je nađeno oko 500 hiljada eura u kešu.
- Pa ništa, ništa, pustite ga slobodno - navodno kaže Rakočević, nakon što ga policajac obavještava da se privedeno lice pozvalo na Duška Markovića i Rakočevića
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 02-06-10, 20:19   #6
wawy
MiM team Guru
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Mafia's Montenegro
Postovi: 6,140
wawy nepoznate kvantitete u ovom trenu
Default

Zaboravih da prokomentarišem ovu temu...

TRPEZNE I PODTRPEZNE KUČKE GLAVNOG MAFIJAŠA I ZLOČINCA ĐUKANOVIĆA, RASPOREĐENI IZA NJEGOVIH VLADINIH RESORA ILI IZA NJEGOVIH KALAŠNJIKOVA!

Eto toliko.
__________________
blog
wawy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-10, 23:04   #7
NSX
MiM team Forumaš i po'
 
Registrovan: Dec 2008
Lokacija: Podgorica
Age: 35
Postovi: 1,148
NSX uskoro postaje slavan
Default

55 miliona kako da ne, samo potvrda da ti ne treba puno mozga da bi dosao do para u CG
NSX is offline   Reply With Quote
Old 01-10-10, 10:56   #8
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

šta bi sa ovim snimkom? je li dokaz ili nije? evo nađoh ovo u potrazi za odgovorima.

Specijalni tretman Kalićeve svadbe


16 Jul 2010 u fokusu - Broj 1029
Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić nedavno je u parlamentu imala zanimljiv nastup. „Kriminalci, znate, imaju svoj moral i oni to strašno znaju da cijene. Zato ja nikada nisam imala problema, zato što nikada nikome na teret nijesam stavila ono za šta nijesam imala dokaze", obavijestila je Čarapić poslanike. Tužiteljka govori istinu. Prećutala je samo da neke ljude nije gonila ni kada su joj očigledni dokazi bili pred nosom. Monitor je još u julu prošle godine pisao da se na snimku svadbe Safeta Kalića, kome se tužilaštvo sada agilno posvetilo, vidi kako kontroverzni Rožajac, skupa sa zvanicama, ispred svoje benzinske pumpe, ispaljuje na stotine hitaca iz automatskog oružja. Pojedini kadrovi šenlučenja napravljeni su i iz kola sa rotacionim svijetlom.

Naš nedjeljnik je takođe pisao da su po naređenju tadašnjeg visokog starješine javne policije Vuka Boškovića patrole pokušale da obuzdaju pomahnitale svatove, ali im je to uspjelo tek iz drugog puta, pošto su ih Kalićevi prijatelji i gosti isprva ignorisali. To dokumentovano krivično djelo, uprkos prisustvu policije, nikada nije procesuirano, niti je iko od izgrednika odgovarao za nedozvoljeno držanje automatskog oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Ranka Čarapić koja se danas u parlamentu poziva na moral kriminalaca i njihov dobar utisak o njenom radu imala je praktično objašnjenje. Prošle godine izjavila je da je pregledom dostavljenog video materijala konstatovala „silno pucanje, ali da je obeshrabrilo što se radi o snimku iz 1994. godine".

Državna tužiteljka je antidatirala ovaj događaj. Monitor ne namjerava da utvrđuje motive, ali ih možda valja potražiti u njenoj obnarodovanoj potrebi da se dopadne počiniocima krivičnih djela. Kalićeva svadba, više su puta potvrdili naši izvori, a valja podsjetiti i tužilaštvo, organizovana je početkom dvijehiljaditih. Ako državnom tužiocu već nije pošlo za rukom da datum održavanja veselja tačno odredi na osnovu uvida u vjenčani list, mogle su se iskoristiti i alternativne metode.

Da svadba ne datira iz prve polovine devedesetih, već smo pisali, potvrđuju podaci sa zvaničnog sajta hrvatske pjevačice Severine Vučković, glavne zvijezde na proslavi Safeta Kalića. Ona, kako je zabilježeno na spornom video snimku, mladencima posvećuje dobro poznatu pjesmu Prijateljice, koja je, piše na Sevinoj veb stranici objavljena na njenom albumu Djevojka sa sela, izdanje Croatia records, tek 1997. godine.

Za neupućene i za tužilaštvo - po starom krivičnom zakoniku za izazivanje opšte opasnosti, a masovni rafali iz automatskog oružja u gradskoj zoni morali bi se tako kvalifikovati, zaprijećena je bila kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Ista je kazna bila propisana i za nedozvoljeno posjedovanje oružja, a nije poznato da je ova država građanima, sa dozvolom, izdavala automatsko oružje. Osim ako Kalić i njegovi prijatelji sa stranica crne hronike nijesu uživali povlastice koje su i motivisale tužilaštvo da im obezbijedi zastaru za, ponavljamo, očigledno krivično djelo koje bi običnog građanina odvelo iza rešetaka.

Sumnju da su svatovi imali specijalan tretman podgrijava i prisustvo visoko pozicioniranih bezbjednosnih službenika Crne Gore Zorana Lazovića i Ljubiše Mijatovića, koji se dugo starao za bezbjednost premijera Mila Đukanovića. Ranka Čarapić i čelnici ANB-a uporno tvrde da su ti ljudi tamo bili na zadatku. Svrhu njihovog prisustva i grljenja sa čovjekom koji se u dokumentu Uprave policije opisuje kao saradnik odbjeglog Darka Šarića niko ne pojašnjava.

Ostaje nam da nagađamo da li su čelnici ANB-a i tužioci zaista bili iskreni u vezi sa ovim okolnostima. Možda su pripadnici tajne službe na svadbi zaista bili poslom - ali to i jeste problem. Na nadležnima je da objasne šta su oni radili u ovom veselom društvu, jer je teško povjerovati da su operativci koje prepoznaju brojni građani tamo bili na tajnom zadatku. Ako je, pak, u pitanju bio državni posao izvinjavamo se - nećemo ni da pitamo.

Eingma je i zašto se tužilaštvo tek sada pozabavilo snimkom kojim raspolaže više od godinu. Nije valjda da je snimilo dobru priliku da sasluša predstavnike medija i nevladinih organizacija koji tužilaštvu odavno signaliziraju da je taj video materijal, bez obzira na evidentne propuste, greške u opremi, a možda i falsifikate, zanimljiv za gledanje. Pojedine djelove na kojima se vidi prisni kontakt tajne policije sa čovjekom koga srpska policija označava kao jednog od regionalnih narko bosova niko ne dovodi u pitanje.

Interesovanje tužilaštva i inicijativa ANB-a da se utvrdi porijeklo tog video materijala koincidira sa optužbama direktora Uprave policije Veselina Veljovića koji je pojedine medije i nevladine organizacije svrstao u petu kolonu. Još se i zainatio pa je na pitanje da poimenice prozove ljude koje tako teško optužuje odgovorio da će to učiniti kada mu bude volja!

Do tada će valjda riješiti i tridesetak nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori za koja je, uprkos činjenici da počinioci nikada nijesu završili iza rešetaka, svojevremeno ustvrdio da nemaju političku pozadinu. Ili će policija svaki od tih slučajeva držati otvorenim da se ubice ne bi drznule da tako nešto ponove.

Skupštinski odbor za bezbjednost i odbranu koji je, ne tako davno, konstatovao nepostojanje koordinacije u radu nadležnih istražnih organa trebalo bi ozbiljno da preispita tu dijagnozu. Nezavisni posmatrači misle drugačije. Tužilaštvo, policija i tajna policija briljantno sarađuju kada su zadata meta - kritičari režima, novinari i nevladini aktivisti. Tu su i kriminalci da potvrde pregnuća tužilaštva.


Petar KOMNENIĆ
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 01-10-10, 10:56   #9
Pera Detlic
Banned
 
Registrovan: Jan 2007
Lokacija: Korumpirana žabokrečina u stečaju
Postovi: 12,050
Pera Detlic na dobrome putu
Send a message via Yahoo to Pera Detlic
Default

šta bi sa ovim snimkom? je li dokaz ili nije? evo nađoh ovo u potrazi za odgovorima.

Specijalni tretman Kalićeve svadbe


16 Jul 2010 u fokusu - Broj 1029
Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić nedavno je u parlamentu imala zanimljiv nastup. „Kriminalci, znate, imaju svoj moral i oni to strašno znaju da cijene. Zato ja nikada nisam imala problema, zato što nikada nikome na teret nijesam stavila ono za šta nijesam imala dokaze", obavijestila je Čarapić poslanike. Tužiteljka govori istinu. Prećutala je samo da neke ljude nije gonila ni kada su joj očigledni dokazi bili pred nosom. Monitor je još u julu prošle godine pisao da se na snimku svadbe Safeta Kalića, kome se tužilaštvo sada agilno posvetilo, vidi kako kontroverzni Rožajac, skupa sa zvanicama, ispred svoje benzinske pumpe, ispaljuje na stotine hitaca iz automatskog oružja. Pojedini kadrovi šenlučenja napravljeni su i iz kola sa rotacionim svijetlom.

Naš nedjeljnik je takođe pisao da su po naređenju tadašnjeg visokog starješine javne policije Vuka Boškovića patrole pokušale da obuzdaju pomahnitale svatove, ali im je to uspjelo tek iz drugog puta, pošto su ih Kalićevi prijatelji i gosti isprva ignorisali. To dokumentovano krivično djelo, uprkos prisustvu policije, nikada nije procesuirano, niti je iko od izgrednika odgovarao za nedozvoljeno držanje automatskog oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Ranka Čarapić koja se danas u parlamentu poziva na moral kriminalaca i njihov dobar utisak o njenom radu imala je praktično objašnjenje. Prošle godine izjavila je da je pregledom dostavljenog video materijala konstatovala „silno pucanje, ali da je obeshrabrilo što se radi o snimku iz 1994. godine".

Državna tužiteljka je antidatirala ovaj događaj. Monitor ne namjerava da utvrđuje motive, ali ih možda valja potražiti u njenoj obnarodovanoj potrebi da se dopadne počiniocima krivičnih djela. Kalićeva svadba, više su puta potvrdili naši izvori, a valja podsjetiti i tužilaštvo, organizovana je početkom dvijehiljaditih. Ako državnom tužiocu već nije pošlo za rukom da datum održavanja veselja tačno odredi na osnovu uvida u vjenčani list, mogle su se iskoristiti i alternativne metode.

Da svadba ne datira iz prve polovine devedesetih, već smo pisali, potvrđuju podaci sa zvaničnog sajta hrvatske pjevačice Severine Vučković, glavne zvijezde na proslavi Safeta Kalića. Ona, kako je zabilježeno na spornom video snimku, mladencima posvećuje dobro poznatu pjesmu Prijateljice, koja je, piše na Sevinoj veb stranici objavljena na njenom albumu Djevojka sa sela, izdanje Croatia records, tek 1997. godine.

Za neupućene i za tužilaštvo - po starom krivičnom zakoniku za izazivanje opšte opasnosti, a masovni rafali iz automatskog oružja u gradskoj zoni morali bi se tako kvalifikovati, zaprijećena je bila kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Ista je kazna bila propisana i za nedozvoljeno posjedovanje oružja, a nije poznato da je ova država građanima, sa dozvolom, izdavala automatsko oružje. Osim ako Kalić i njegovi prijatelji sa stranica crne hronike nijesu uživali povlastice koje su i motivisale tužilaštvo da im obezbijedi zastaru za, ponavljamo, očigledno krivično djelo koje bi običnog građanina odvelo iza rešetaka.

Sumnju da su svatovi imali specijalan tretman podgrijava i prisustvo visoko pozicioniranih bezbjednosnih službenika Crne Gore Zorana Lazovića i Ljubiše Mijatovića, koji se dugo starao za bezbjednost premijera Mila Đukanovića. Ranka Čarapić i čelnici ANB-a uporno tvrde da su ti ljudi tamo bili na zadatku. Svrhu njihovog prisustva i grljenja sa čovjekom koji se u dokumentu Uprave policije opisuje kao saradnik odbjeglog Darka Šarića niko ne pojašnjava.

Ostaje nam da nagađamo da li su čelnici ANB-a i tužioci zaista bili iskreni u vezi sa ovim okolnostima. Možda su pripadnici tajne službe na svadbi zaista bili poslom - ali to i jeste problem. Na nadležnima je da objasne šta su oni radili u ovom veselom društvu, jer je teško povjerovati da su operativci koje prepoznaju brojni građani tamo bili na tajnom zadatku. Ako je, pak, u pitanju bio državni posao izvinjavamo se - nećemo ni da pitamo.

Eingma je i zašto se tužilaštvo tek sada pozabavilo snimkom kojim raspolaže više od godinu. Nije valjda da je snimilo dobru priliku da sasluša predstavnike medija i nevladinih organizacija koji tužilaštvu odavno signaliziraju da je taj video materijal, bez obzira na evidentne propuste, greške u opremi, a možda i falsifikate, zanimljiv za gledanje. Pojedine djelove na kojima se vidi prisni kontakt tajne policije sa čovjekom koga srpska policija označava kao jednog od regionalnih narko bosova niko ne dovodi u pitanje.

Interesovanje tužilaštva i inicijativa ANB-a da se utvrdi porijeklo tog video materijala koincidira sa optužbama direktora Uprave policije Veselina Veljovića koji je pojedine medije i nevladine organizacije svrstao u petu kolonu. Još se i zainatio pa je na pitanje da poimenice prozove ljude koje tako teško optužuje odgovorio da će to učiniti kada mu bude volja!

Do tada će valjda riješiti i tridesetak nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori za koja je, uprkos činjenici da počinioci nikada nijesu završili iza rešetaka, svojevremeno ustvrdio da nemaju političku pozadinu. Ili će policija svaki od tih slučajeva držati otvorenim da se ubice ne bi drznule da tako nešto ponove.

Skupštinski odbor za bezbjednost i odbranu koji je, ne tako davno, konstatovao nepostojanje koordinacije u radu nadležnih istražnih organa trebalo bi ozbiljno da preispita tu dijagnozu. Nezavisni posmatrači misle drugačije. Tužilaštvo, policija i tajna policija briljantno sarađuju kada su zadata meta - kritičari režima, novinari i nevladini aktivisti. Tu su i kriminalci da potvrde pregnuća tužilaštva.


Petar KOMNENIĆ
Pera Detlic is offline   Reply With Quote
Old 28-07-11, 08:35   #10
Madagaskar
Strašnji sud
 
Madagaskar's Avatar
 
Registrovan: Apr 2008
Lokacija: Kralja Nikole
Age: 47
Postovi: 11,547
Madagaskar uskoro postaje slavanMadagaskar uskoro postaje slavan
Default

Rožaje: Uhapšeni supruga i brat Safeta Kalića
Za isto krivično djelo osumnjičen je i Safet Kalić (41), koji je u bjekstvu. Mersudin je Safetov rođeni brat, a Amina njegova supruga

Supruga i brat Safeta Kalića, Amina i Mersudin Kalić, optuženi za pranje novca, privedeni su sinoć u 4.25 u zgradu tužilaštva kod specijalnog tužioca Đurđine Nine Ivanović.

Kaliće je u Podgoricu dovela beranska policija u marici koju je obezbjeđivao džip posebne jedinice policajaca naoružanih dugim cijevima.

Saslušanje je trajalo do oko 5 časova izjutra kada su Kalići sprovedeni u prostorije za zadržavanje policijske područne jedinice Podgorica.

Danas u toku dana će biti ponovo saslušani.

Za krivično djelo pranje novca osumnjičen je i Safet Kalić (41), koji je u bjekstvu.

Juče je obavljen pretres kuća i vikendica ove porodice u Rožajama i okolini.

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost Kalića je ranije označila kao bezbjednosno interesantnu osobu. Srbijanska policija je 2003. saopštila da je Kalić glavni narkobos tadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore, a direktno je povezivan sa kriminalcima takozvanog "zemunskog klana" koji je sproveo ubistvo premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

Mediji u regionu ga nazivaju “kraljem heroina”.

Na Kalićevoj svadbi koja je postala hit na internetu pojavila su se lica za koja policije više zemalja tvrde da su šefovi organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, Srbiji, Kosovu i Bosni i Hercegovini, zajedno sa visokim funkcionerima crnogorske Agencije za nacionalnu bezbijednost.

Da ispita okolnosti postavljanja video snimka crnogorska policija je ispitivala novinara Petra Komnenića i direktorku MANS-a Vanju Ćalović. Ćalović je javno poručila policiji da je bolje da se pozabavi onim što se vidi na snimku.
Madagaskar is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
kalica, safeta, svadba

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:23 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM