|
|
Registracija | Marketing | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
Književnost i lingvistika Malo o književnosti, kulturi jezika, govoru i svemu što nas zanima vezano za narječja. |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
![]() |
#21 |
MiM team Expert
Registrovan: Mar 2007
![]() |
![]() Previse su suvoparni... Obojica...
Treba unijeti malo emocija u tekstove... Ali odreci se ljubavi zbog filosofije... Ipak je Kjerkegor neprikosnoven... Moje je Matthew Quinn (Matija Mudri)... Malo je prepotentno sto sam ga sam sebi dao, ali nema veze... ![]() Salim se... Quinn je stvarno cesto prezime u Irskoj, a znaci "mudar"... A "Matthew" je po mom pravom imenu... ![]() A usput da se slozim sa Liv... ![]() Ja sam trebao da studiram filosofiju i to u Novi Sad... Ali sam ipak upisao pravu u pg... Prvo, jer mi je lakse zavrsiti ga (privatni faks)... Drugo, trebaju mi neke pare da izdam neke svoje gluposti sto pisem, a to sa filosofijom ne bih imao... ![]()
Treba da zamenim lik, stari da zaboravim! Naravno, nije on loš; malo nek se popravi... Gledam da sačuvam mir, u kišu da se pretvorim; tada će jedan od nas najzad da se odmori! ![]() Last edited by Davy I; 02-08-07 at 00:30.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MiM team Početnik
|
![]() Ma protiv Kjerkegora su uglavnom " logichari", aka - racionalni do srzi umovi.
Nama je profa logije rekao da Kjerkegora mogu voleti samo psihicki nestabilne i neizgradjene licnosti ![]() Well in that case I'm proud to be psycho ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MiM team Expert
![]() |
![]() Pa to je to...
![]() Postacu ludak, radi spasa svoje duse; da parafraziram sebe sa jedne teme... ![]()
![]() |
#24 |
MiM team Forumaš i po'
|
![]() kako upokojiti vampira-pekic! odlicna knjiga!drugi put je citam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MiM team Početnik
Registrovan: Jul 2007
![]() |
![]() "Kratka istorija vremena" S.H
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
Registrovan: Jul 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ženski rodoslov - ljiljana habjanović djurović
"...Priče istinite, potresne, upozoravajuće, kojima me pripremala za život. One su bile najvažniji deo mog vaspitnog prtljaga. Njih sam, odlazeći iz rodne kuće, ponela umesto devojačke spreme, i nikada ih nisam odbacila. Nanizane poput blistavih perli neke raskošne ogrlice na istu nit našeg neprekinutog ženskog rodoslova, postale su mala ogledala u kojima neprestano tražim različite odraze svoje ženske suštine..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nobleman in exile
![]() ![]() |
![]() Po peti put pažljivo čitam ''Istorija Srba do XVv.'', zvanično najboljeg poznavaoca istorije balkanskih naroda, Konstantina Jiričeka.
![]() |
#28 |
Super Moderator
Registrovan: Sep 2006
![]() |
![]() Citam forum i jos ponesto sa strane
![]()
![]() |
#29 | |
Nobleman in exile
![]() ![]() |
![]() Quote:
Što se mene tiče, Kjerkegor je briljantan. Šopenhauer i Vitgenštajn su mi jako zanimljivi, Niče je biser, ali Kant je jedan jedini i neponovljivi. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
MiM team Expert
![]() |
![]() Kant mi se svidja, naravno...
Ali Kjerkegor... ![]() Vitgenstajna nisam imao prilike da bolje "upoznam", ali se nadam da cu to ubrzo promijeniti... ![]() A Sopenhauer je bio majstor... Njega obozavam... Naravno, Nice je mozda i najveci um svih vremena... To su dugo pripisivali Hegelu, ali... ![]()
![]() |
#31 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() Pogledaj dom svoj andjele- Tomas Vulf
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
MiM team Forumaš i po'
|
![]() posto ucim, trenutno citam poeziju, a posto mi je period nesto nikakav, malo sam mazohista pa citam zmaja, po ko zna koji put. steta sto ljudi pouceni pjesmicama (moram upotrijebiti deminutiv!!)iz srednje skole nemaju volje da se bolje upoznaju sa njegovim opusom.
predlazem vam zbirku "Djulici uveoci", posvecenu pokojnoj zeni i djeci koja su umirala jedno za drugim. to je potpuno drugaciji zmaj od onoga kojeg poznaju siroke narodne mase, iskreniji, dublji, predaniji poeziji i emocijama, a lisen komercijale (kuku, kako se ovaj ruzni izraz uvukao pod kozu, ne mogu se sjetiti sinonima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
MiM team Expert
|
![]() Savremeni leksikon stranih reci,Ljubo Micunovic
![]() |
#34 |
MiM team Expert
![]() |
![]() Ja citam "Dnevnik jednog carobnjaka" od Koelja...
![]() |
#35 |
MiM team Forumaš
|
![]() Odlicna knjiga.
Ja trenutno citam "Zena s greskom" od Anabele Basalo.
![]() |
#36 | |
MiM team Expert
![]() |
![]() Quote:
Mislim, moram da odam postovanje covjeku koji ne na putu dozivio prosvjetljenje i to nam prenosi u knjigama... ![]() Kakva je Anabela? ![]() Ima divnu mastu, a i dobro izgleda... ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
MiM team Forumaš i po'
|
![]() kako se vi trujete! uuuu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
MiM team Expert
![]() |
![]() Ne volis Koelja?
Ja ne volim da citam Anabelu, nego sam primjecujem kako ima interesantna "razmisljanja" i dobro izgleda... ![]()
![]() |
#39 |
MiM team Forumaš
|
![]() Zasto se trujemo?Pa necu ceo zivot da citam poeziju.
Paulo Koeljo je odlican pisac. Anabela Basalo je napisala interesantnu knjigu,dosta je vulgarna,ali mi se u svakom slucaju dopada. To je moje misljenje.O ukusima ne treba raspravljati,niti se praviti pametan i nametati drugima svoju volju.
![]() |
#40 | |
MiM team Forumaš i po'
|
![]() Quote:
![]() poeziju ili prozu... ali kvalitetnu. a sta je kvalitetno nisam ja odredila ![]() ![]() ovu frazu-o ukusima se ne raspravlja ne volim (milcee, nemoj misliti da je ovo atak na tebe, samo povezah), ja bas mislim da treba i da je to zapravo jedino o cemu se moze raspravljati. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
čitate, trenutno, Šta |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|