|
|
Registracija | Marketing | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
Književnost i lingvistika Malo o književnosti, kulturi jezika, govoru i svemu što nas zanima vezano za narječja. |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
![]() |
#21 | |
Carpe Diem
Registrovan: Aug 2006
![]() |
![]() Quote:
A moram da procitam i Lovac na zmajeve, mnogo mi se svidja stil pisanja ovog pisca.
![]() |
![]() |
#22 |
Bez piva ne biva!
Registrovan: Mar 2009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ao, citav spisak...Narcis i Zlatousti, Majstor i Margarita, Grobnica za Borisa Davidovicha, Tihi Don, Sto godina samoce...ima jos sigurno, samo ne mogu da se setim trenutno.
Sećanje je jedini raj iz koga ne možemo biti proterani... Ima ljudi čiji je život trag vrelog železa u tle utisnut. Gde stupe, pod njima gori. Kad minu, dim spaljene zemlje dugo još vređa oči. Oni su kao zvezde čije rađanje vidimo milionima godina pošto su zgasle ali ga nikad ne čujemo. Smrt starog sunca izgleda kao rađanje novog; umiranje ovakvih ljudi uvek je rađanje novog i neizvesnog. Oni su bića Vatre. Vatra je njihov Element. Njihova priroda i sudbina. B. Pekić |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MiM team Forumaš i po'
Registrovan: Apr 2009
![]() |
![]() dvije:
Rože Marten di Gar - Žak Tibo i Pierre La Mure - Mjesečina.
![]() |
#24 |
Strašnji sud
Registrovan: Apr 2008
![]() ![]() |
![]() Preksinoć pročitah "Ispovijest iz harema", što mi je to trebalo??????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MiM team Početnik
|
![]() Zamalo uz Dzoni je krenuo u rat ..
![]() |
#26 |
Najbolja Forumašica
Registrovan: Jan 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nisam nešto sklona plakanju, ali sam pustila par suza i mnogo me je potresla knjiga ženski rodoslov, bilo je to pre otprilike 10 godina... Dva dana sam bila utučena...
Otad nisam zaplakala uz knjigu a čitala sam mnogo bolje romane od tog, ali eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Na'vi
Registrovan: Jul 2006
![]() |
![]() osnovi berze
![]()
![]() |
#28 |
MiM team Expert
Registrovan: Jan 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Inšallah, Madonna, inšallah" Miljenka Jergovića
Toliko potresnih priča na jednom mjestu, dođe ti da umreš od slomljenog srca. Mnogo čitam i mnogo zaboravljam radnje i likove, ali njegove likove i njihove sudbine ne mogu da izbijem iz glave.
![]() |
#29 |
MiM team Početnik
Registrovan: Jan 2008
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Registrovan: Apr 2010
![]() jedna iz skolski dana... svi me vole samo tata ne - djuro zrakic
ni dan danas se ta knjiga ne moze uzeti, a da se ne skupi u grlu... "Digao se, smognuo je snage, jer neko je morao prekinuti tu šutnju nijeme sobe. Čekali smo svi na njega i on je počeo: - Bacite se na mene kamenom, osudite me jer to zaslužujem. Možete to učiniti svi, samo jedan to nikada neće moći, jedan se neće baciti, a imao je najviše prava na to. Kriv sam, samo ja sam kriv za te žuljne ruke, koje su vlastitim žuljevima hranile sebe i majku, za sve neprospavane noći Marijine, Ivanove, Eline, Ljiljanine, za mladost koje više nema, a koja je bila samo traženje mene, čekanje na moj pogled, nadanje da ću ipak doći. Ne, nisam došao, nisam ga pogledao, čitav život ostavio sam ga sama. Sad je u mojoj kući kad više života nema. Danas sam ga želio primiti, radovao sam se njegovu dolasku jer bi on unio mir u ovu kuću, u kojoj mira nema. Čekat će ga ova kuća dugo. Ja nemam pravo reći: zašto si poginuo baš danas, danas smo te čekali? Ti si me, Ivane, čekao već davno, a nisi me dočekao." ili... "Otac je stajao između dva groba. Jedan je tako svjež - samo prije nekoliko trenutaka zatrpan je lijes. Na humku su vijenci i više se ne vidi zemlja. U njoj leži njegov sin. Na drugom grobu nije bilo vijenca, samo su ruže procvjetale - a u njemu je ležala Marija. Njezino je ime izgovorio nebrojeno puta, urezivao u drveće. Ime koje mu još stoji na ruci, vrijeme ga nije izbrisalo. Stajao je Mladen dugo između dva groba i plakao. Sedamnaest godina nisu bili blizu jedni drugima kao danas samo zato što je on otišao. Otići će opet, jer za njegovim leđima čekali su ga Klara, Ela i Inga. Više nije potreban onima koji su u grobu, ali su ga voljeli i oprostili mu."
![]() |
#31 |
Carpe Diem
![]() |
![]() Zamalo da sam se rasplakala kad sam stigla do kraja knjige Vileta od Sarlote Bronte i skontala da je to samo prvi dio, a drugi necu naci ni da je pisem ponovo jer je izdanje iz 1956. godine i kako mi se cini vise je nisu ni stampali od tada
![]()
![]() |
#32 | |
MiM team Guru
Registrovan: Apr 2008
![]() |
![]() Quote:
link ako razumiješ dovoljno za čitanje
![]() |
![]() |
#33 | |
Carpe Diem
![]() |
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
MiM team Početnik
Registrovan: May 2010
![]() |
![]() Savjest probuđena iza rešetaka...
![]() |
#35 |
gleDna džekson
Registrovan: Mar 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sjutra počinjem Lovca na zmajeve, a Hiljadu čudesnih sunaca upravo pročitala...vidji nešto...ovih dana sam nešto nakrivo nasadjena, i nije mi trebalo da čitam ovo!!! Sad mi samo žao što nijesam na mjestu Obame, pa da se riješi situacija!
![]() |
#36 |
otisla
Registrovan: Dec 2007
![]() |
![]() uvek i iznova...
Sense & Sensibility Pride & Prejudice knjige kojima se vracam....i uvek iznova oplacem... ![]() nepopravljivi sam romanticar ... ![]()
![]() |
#37 |
MiM team Expert
![]() Djecak iz vode,knjiga me bas potresla....
" Nežnost je zarazna. Ko me dodirne ili udahne usnama, biće romantičan. Nemoj da piješ iz moje čaše. Dobićeš potrebu da voliš ljude, ceo svet.. čovečanstvo... " ![]() ![]() "...al' zumbuli su zumbuli, a ruza je ruza pa da na kraj sveta iznikne..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Registrovan: Mar 2007
![]() Bijelo Ciganče - preplakah cijelu knjigu....
![]() ![]() Bobilj i Druškan - tu smo na casu preplakali u horu dok je uciteljica citala ![]() pa onda, neka pricica u drugom osnovne kad ptić mali polomi krila pa ne moze sa ostalim drugarima da leti na jug ...ta mi je bas bila..... ![]() Malo kasnije, 13/14 god., Zbogom Oruzje - E.Hemingway.... zimski raspust, kod babe na selu u Nk....isplakah se kraj sporeta kO velika sto je na kraju na porodjaju umrla i Ketrin i beba....., a sve krijuci, nabila knjigu na lice i u plac, suza suzu stize...sramota me bilo od ujakaa ![]()
![]() |
#39 |
MiM team Expert
![]() Da dodam Hiljadu čudesnih sunaca-Haled Hoseini,uh. . .
![]()
" Nežnost je zarazna. Ko me dodirne ili udahne usnama, biće romantičan. Nemoj da piješ iz moje čaše. Dobićeš potrebu da voliš ljude, ceo svet.. čovečanstvo... " ![]() ![]() "...al' zumbuli su zumbuli, a ruza je ruza pa da na kraj sveta iznikne..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
charlie
Registrovan: Nov 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bog malih stvari, Arundhati Roy
mislim da posle ove nije napisala ni jednu knjigu....
![]() |
Tags |
knjiga, koje, ste, zaplakali, zbog |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|