|
|
Registracija | Marketing | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
![]() |
#21 | |
Φιλημον
Registrovan: Sep 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MiM team Forumaš
Registrovan: Mar 2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Naravno!
to je tacno sto si spomenuo, jasno je da se ti i ja dobro razumijemo oko toga. Cesto se kaze nesvjesno ne laze samo tumac. Problem je npr. jedan najobicniji san sa nekim neobicnim prizorima, recimo zivotinja uzbudjena u kuci i skace kroz prozor i dole lezi smrckana. Jung je ovdje vidio da taj snevac ce uskoro zavrsiti letalno , povezao je taj san sa njegovom buducom smrti. Pa nekad se to i dogodi, ali pitanje je uvjek, dali svki put kad se sanjaju crne vrane na kuci znaci neciju smrt ? Ili sanjanje zmije i ugriza , doci ce los dan kao oni Jungovo primjeri u ''arhaicnom covjeku'' itd.. Tesko je uhvatiti prorocanske snove, mnogi se zalete svojim osjecajim aa na kraju od tog anista n ebude, p ase moze kasnije tjesiti da su to ipak bili snovi zelja ili neke male kompenzacije svijesti. Poenta moje price je sama cinjenica jungove podjele snova na pet ili sest vrsta. Meni se jednom desilo da sanjam neki prizor, mjesto i odredjena radnja, dogadjaji itd.. Prosklo je nekoliko god od tog sna i u Dubrovniku se nadjem na istom mjestu iz tog sna u nevjerovatnim detaljima je sve apsolutno isto. Ali cinjenica je da nikad prije to nisam vidio niti sam bio na tom mjestu, niti postoje neke slike da bi vidio i zapamtio prizor. Vise sam ovakvih snova imo u zivotu narocito kad sam bio u 20-tim godinama. Fascinantno i neobicno. Last edited by MARINER; 23-02-12 at 00:00.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Φιλημον
Registrovan: Sep 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovo može i ovdje.
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
MiM team Forumaš
Registrovan: Mar 2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jednom prilikom medju grupom pacijenata na prijemu na odjeljenju Karadzica jedan malo uznemireniji se poceo isticati, a na to Raso rece sestri : '' Medju rogove ga udri '', ( ha.. ha.) Momentalno pacijent izvadi skriveni noz i pojuri za njim. Ovaj brzo potrca prema kancelariji zakljuca se i usuti ko mis. Malo kasnije ta sestra s ledja uze tom pacijentu noz iz ruke i smiri ga, a Raso ne smje otvoriti vrata na kucanje sestre satima drzeci zakljucana vrata. Ha..ha..
Sta kazes na ovo ? On je jako specifican lik,ko iz stripa. a u emisiji ''raspakivanje'' je puno toga receno. Last edited by MARINER; 10-05-12 at 18:31.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MiM team King / Queen
Registrovan: Dec 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa da, kukavice kad mogu, postanu najveci nasilnici...Fuj, fuj, fuj!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
društva, pitanja, psihološka, savremenog |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|