|
|
Registracija | Marketing | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
Astrologija Pod srecnom zvijezdom |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan: Nov 2006
![]() |
![]() Efemeride predstavljaju tabele položaja planeta ili drugih nebeskih tela za određeni period vremena. Uobičajeno je da se pred kraj godine izdaju efemeride planeta, Sunca i Meseca za narednu godinu. Efemeride nam mogu biti od najveće koristi pri planiranju i pripremi astronomskih posmatranja.
Obavjestenje -gdje mozete kupiti efemeride http://www.yu4you.com/items/sr/knjiga/item_3455.html Vrlo ih je lako koristiti,ako imate bar malo znanja o astrologiji.Napravljene su tako,da su horizontalno postavljene planete a uspravno datumi.(sa lijeve strane) Npr.nadjete Saturn u zaglavlju,pa se spustate,ispod njega su stepeni i sazvezdje u kom se on krece.Lijevo nadjete datum,povucete liniju,npr danas je 20.07.06.a Saturn je na 12 st Lava pa oni koji imaju Sunce na 12 st Lava,tranzitni Saturn im pravi konjukciju,osjecace se depresivno,imace osjecaj usamljenosti... Oni koji imaju Sunce na 12 st Vodolije natalno imace opoziciju sa tranzitnim saturnom ,pa ce se slicno osjecati,moguc i pad imuniteta,kako i osobe koje imaju Sunce na 12.st Bika i Skorpije,imace 90 st odnosno kvadrat sa tranzitnim Saturnom . (kao sto znamo konjukcije,kvadrati i opozicije sa maleficnim planetama su negativni aspekti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() Svajcarske efemeride
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm Takodje na istom sajtu mozete naci efemeride za: Quaoar, Sedna, Eros , Hermes... Efemeride su date u odnosu na 00:00 (U.T.) Universal Time tj. (GMT) - Greenwich Mean Time. Mi smo, za one koji ne znaju, u (GMT +01:00). ftp://ftp.astro.com/pub/swisseph/programs/ program swewin32.zip - mozete unijeti i vrijeme i geografsku sirinu i duzinu po zelji, vidjeti poziciju asteroida, AC, MC, Vertex-a... Mislim sve su ovo varijacije na istu temu... Last edited by catch22; 29-06-07 at 02:23.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MiM team Guru
Registrovan: Feb 2007
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MiM team Guru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MiM team Guru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
MiM team Početnik
Registrovan: Mar 2009
![]() |
![]() Quote:
Mislim, za spore planete nema potrebe, a sta je sa brzim? Ako se u solarnom horoskopu posmatra orbis od 1 stepena, onda je bitno, kod brzih planeta, gde se koja nalazi, zar ne? By the way, koji orbis vi uzimate za solarni i lunarni horoskop? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MiM team Početnik
Registrovan: Apr 2010
![]() |
![]() thanks mary for sharing here....
hey catch22..ur links are also usefull. thank u both
![]() |
#9 |
MiM team Početnik
Registrovan: Jun 2010
![]() |
![]() Thanks guys!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MiM team Početnik
Registrovan: Oct 2010
![]() |
![]() super stvar.baš me zanimalo gdje kupit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Fata_morgana
Registrovan: Jan 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mogu se kupiti u knjižarama, a inače se online mogu naći na http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm, za 6000 godina, samo izabereš godinu koju želiš....
![]() |
#12 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() za 6 000 godina? ufff to bi mi moglo zatrebat jednog dana hehe
![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() baš gledam tablice.čitala sam u jednoj knjizi kako se čitaju no sad mi ništa nije jasno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Fata_morgana
![]() Quote:
Evo, na primjer uzecu ovu tabelu ![]() 1. april 2008. godine sunce (simbol kruga u trećoj koloni) nalazilo se na 11°38' ovna, jer pored stepeni nalazi se i simbol ovna, i tako sve redom dole u koloni do 20. aprila kada je prešlo u znak bika, pa se tu nalazi simbol bika i onda dalje redom nalazilo se u znaku bila sve dok ne promijeni znak, onda se ubacuje simbol sljedećeg zodijačkog znaka...
![]() |
![]() |
#15 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() ma to mi je jasno no nije mi jasno kad je netko npr rođen 1. aprila u 11:30, a najranije vrijeme u tablici je 12:38
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() Drug sutra ide na sajam knjiga,dala sam mu oko 2500 da mi kupi efemeride i tablice kuca ali sad ne znam da li to moze naci tamo i rekla bih da su skuplje nego sto sam mislila
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Fata_morgana
![]() Quote:
http://www.novo-doba.net/?155,efemeride-2001-2010
![]() |
![]() |
#18 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() Preko fona ulazim jer mi je u kvaru pa nmg da vidim,mislis li da se na sajmu te dve knjige mogu naci za tu cenu? Neko mi je rekao da su oko 100e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MiM team Početnik
![]() |
![]() Htedoh reci comp mi je u kvaru. A da,koje konkretno efemeride i tablice da trazim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Fata_morgana
![]() Quote:
Ova knjiga koju sam uzela za primjer su efemeride za period od 2001. do 2020. godine i izdala ih je Metaphysica Evo i Kepler institut je štampao efemeride za 100 godina, od 1930. do 2030. , ali mi nije poznata cijena, može se pogledati ovdje http://rs.keplerunited.org/index.php...zi=vest&id=338 Takodje postoji knjiga "Efemeride za XX vek" koja se može naći putem interneta po antikvarnoj cijeni, a vjerujem da se mogu naći i na sajmu...
![]() |
![]() |
Tags |
efemeride |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|