MADEinMONTENEGRO.COM

Go Back   MADEinMONTENEGRO.COM > Alternativa > Mistika

Mistika Beyond the science...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 31-07-10, 04:18   #911
Arkhetren
MiM team Forumaš i po'

Arkhetren's Avatar

Registrovan: Apr 2009
Arkhetren uskoro postaje slavanArkhetren uskoro postaje slavanArkhetren uskoro postaje slavan

neko se preračunao...
Arkhetren is offline   Reply With Quote
Old 31-07-10, 05:35   #912
Yosemite Sam
Say your prayers, freaks!

Yosemite Sam's Avatar

Registrovan: Mar 2008
Yosemite Sam ima famoznu auruYosemite Sam ima famoznu auruYosemite Sam ima famoznu auruYosemite Sam ima famoznu auru

Quote:
Originally Posted by Kublai Khan View Post
najveci kameni blok za koji ja znam da je ugradjen u neku gradjevinu nalazi se u Libanu(Balbek)
ti kameni blokovi nijesu niđe ugrađeni, nego leže u kamenolomu i dalje, još od rimskog vremena

prvi ima oko 1000, a drugi oko 1250 t.

Quote:
tezak je 1200 tona,ni njega ni jedna danasnja dizalica ne moze da podigne iz mesta a kamoli da ga prenese na odredjenu udaljenost.
užas jedan kako ova današnja mašinerija ništa ne valja

Manitovoc 31000
Liebher LR11350
Yosemite Sam is offline   Reply With Quote
Old 31-07-10, 10:12   #913
Terrestrial
MiM team Forumaš

Terrestrial's Avatar

Registrovan: Jul 2010
Terrestrial uskoro postaje slavanTerrestrial uskoro postaje slavan

Quote:
Nema ni u jednoj piramidi tako veliki kameni blok o kome vi pricate...najveci kameni blok za koji ja znam da je ugradjen u neku gradjevinu nalazi se u Libanu(Balbek) i tezak je 1200 tona,ni njega ni jedna danasnja dizalica ne moze da podigne iz mesta a kamoli da ga prenese na odredjenu udaljenost.
Na to sam i mislio 2000 tona a ne 20 000..
Terrestrial is online now   Reply With Quote
Old 31-07-10, 10:16   #914
Terrestrial
MiM team Forumaš

Terrestrial's Avatar

Registrovan: Jul 2010
Terrestrial uskoro postaje slavanTerrestrial uskoro postaje slavan

Quote:
Originally Posted by wawy View Post
Evo izgleda da je terestrial bio u pravu
i ostali koji zastupaju to mišljenje...

Pronađeni tragovi života na Marsu

Naučnici su otkrili kamenje koje verovatno sadrži fosilne ostatke iz ranog perioda razvoja Marsa. Tragovi su pronađeni u stenama područja poznatog kao Nili Fose (Nili Fosae) koje je trebalo da bude mesto sletanja misije „Naučne laboratorije za Mars” (Mars Science Laboratory-MSL) 2012. godine.

Izvor: www.bbc.co.uk/news/science-environment-10790648

Novim istraživanje tim pod vođstvom Edrijena Brauna iz Instituta za potragu za vanzemaljskom inteligencijom (SETI) utvrdio je da je Nili Fose gotovo identična kopija područja u Australiji u kojem su pronađeni neki od najranijih dokaza o postojanju života na Zemlji.

Prema izveštaju objavljenom u časopisu „Naučni spisi o Zemlji i planetama” (Earth and Planetary Science Letters), stručnjaci smatraju da su se isti hidrotermalni procesi koji su tragove života očuvali na Zemlji odvijali i na Crvenoj planeti.

Kada su 2008. godine u tim stenama prvi put otkriveni karbonati, rezultati su izazvali oduševljenje naučne zajednice jer se za njima dugo tragalo kao za konačnom potvrdom da je na Marsu postojao život. Karbonatni minerali najčešće se talože u morima kao ostaci ljuštura morskih organizama. Ostaci živih organizama obično se pretvaraju u njih ako se ne pretvore u naftu. Nalaze se i u evaporitnim stenama i krševitim predelima.

U novoj studiji naučnici su detaljno istražili karbonate na Marsu. Braunov tim je pomoću instrumenta zvanog Krism na NASA-inom Rekonesens Orbiteru analizirao stene infracrvenim svetlom. Nakon toga istom je tehnikom snimio kamenje na severozapadu Australije, u području poznatom kao Pilbara.

„Pilbara je deo Zemlje koji je uspeo da ostane na površini oko 3,5 milijardi godina, gotovo tri četvrtine njene istorije.Ono predstavlja maleni prozor u zbivanja na našoj planeti u ranim stadijumima.

”Naučnici smatraju da su karakteristične oznake stena Pilbare koje se nazivaju stomatoliti nastale spajanjem cijanobakterija s mikročesticama prašine i peska.

„Ova obeležja stvorio je život. Možemo sa sigurnošću reći da ih je mogao stvoriti samo život, a ne geološki procesi”, objasnio je dr Braun. „Ako je bilo dovoljno živih organizama da nastanu ovi slojevi, neke vrste korala ili nastambi mikroba, moguće je da su se tamo odvijali isti fizički procesi kao na Zemlji.” U istom području otkriveni su i tragovi metana koji je na Zemlji takođe čest znak delovanja živih organizama.

Dr Braun i mnogi drugi naučnici želeli su da upravo Nili Fose bude mesto sletanja NASA-ine misije koja bi trebalo da bude lansirana 2011. godine, međutim, ideja je u junu ove godine odbačena jer se lokacija pokazala previše opasnom.

„Letelicom se upravlja na daljinu, bez pilota i sve zavisi od robota. To je vrlo opasno. Stoga je za istraživanje potrebno imati 20-ak kilometara ravnog terena, a Nili Fose je, nažalost, prilično neravno kamenito područje. MSL će posetiti neka druga zanimljiva područja, međutim, to je mesto na kojem bi trebalo tražiti život na Marsu”, rekao je Braun.

MSL će biti poslednja letačka misija koja će istraživati površinu susedne planete do 2018. jer je finansiranje takvih letova izuzetno skupo.
Znate li kada bi ovo rekli do pre 15 godina nikad!
Vi ne shvatate koliko je ovo vazna informacija. ....Ne samo sto su rekli da je postojao zivot,nego sta mislite da su oni to tek sada otkrili ili su to znali pre deset godina?Sve su oni to znali..Sada ce polako ici objave i sve do jednog normalnog dana....i onda videcete..da vam ja ne otkrivam ti tajnu..
Terrestrial is online now   Reply With Quote
Old 31-07-10, 13:30   #915
Kublai Khan
MiM team Početnik

Kublai Khan's Avatar

Registrovan: Nov 2009
Kublai Khan nepoznate kvantitete u ovom trenu

Quote:
Originally Posted by Yosemite Sam View Post

užas jedan kako ova današnja mašinerija ništa ne valja

Manitovoc 31000
Liebher LR11350
Izgleda da cu morati da update-ujem bazu podataka
Old 31-07-10, 13:54   #916
H U L K
MONTENEGRO

H U L K's Avatar

Registrovan: Sep 2006
H U L K uskoro postaje slavanH U L K uskoro postaje slavan
Send a message via MSN to H U L K Send a message via Skype™ to H U L K

Quote:
Originally Posted by Yuffie View Post
Mit.

Leteće tanjire i zvruisali su njemački inženjeri sredinom prošlog vijeka. Ameri se dokopaše skica nakon pada Hitlera, otud silna najezda NLO od pedesetih pa nadalje. Skoro sve fotografije i snimci odnose se na Zemlju, zašto ih ne snimiše nikada na nekom drugom dijelu Sunčevog sistema, već se naglo "stvore" iznad naših glava. Think about it.
Evo malo slika

Old 31-07-10, 17:42   #917
Fenixxx
MiM team Forumaš i po'

Fenixxx's Avatar

Registrovan: May 2008
Fenixxx na dobrome putu

Sjećam se jednog dokumentarca, vjerujem da je nekima od vas poznato, ne mogu se točno sjetiti imena ali u pitanju je otok sa velikim kamenim glavama i očitim znakovima kultutre osobito na području građevina koje su klesane u kamenu nevjerojatnom preciznošću ako se uzmu u obzir tadašnji alati.

Ono što mi nije jasno a odnosi se na postojanje drugih vrsta, vode se na svim forumima rasprave o tome, napisane su stotine članaka ali rijetko tko postavlja pitanje Što ako postoji druga vrsta koja će uspostaviti kontakt? Jer ovo pitanje postoje li izvanzemaljci ili ne podsjeća me na onu što je prije nastalo, kokoš ili jaje? Ljudi nikako da se maknu s osnova, kao da bi to uzrokovalo još veće probleme od ove male teorijske rapsrave koja je već itekako stvarna.
Old 31-07-10, 17:52   #918
kliko
Sai Ram

kliko's Avatar

Registrovan: Sep 2006
kliko has disabled reputation

pretpostavljam da mislis na Uskrsnje ostrvo
Old 01-08-10, 15:45   #919
Fenixxx
MiM team Forumaš i po'

Fenixxx's Avatar

Registrovan: May 2008
Fenixxx na dobrome putu

Moguće da je u pitanju upravo to. Znam da se više primjera spominjalo ali taj je najpoznatiji.
Old 01-08-10, 16:24   #920
wawy
MiM team Guru

Registrovan: Apr 2008
wawy uskoro postaje slavanwawy uskoro postaje slavanwawy uskoro postaje slavan

Quote:
Originally Posted by kliko View Post
pretpostavljam da mislis na Uskrsnje ostrvo
e ovo me vazda fasciniralo, to bi trebalo neđe po$etit i stvarno mi nije jasno kako su ih premiješali...

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules