MADEinMONTENEGRO.com
 

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Društvo > Turizam

Notices

Turizam Montenegro tourist offer - aranžmani, agencije, slike turističkih središta, iskustva drugih...Reply
 
Opcije Teme Način Prikaza
Old 23-04-12, 16:37   #1
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default Projekat Kumbor

Evo tema i za jos jednu buducu mega investiciju Preferirani investitor iz kategorije onih koje najvise volimo, mocan i kontraverzan. Navika je cudo


Tenderska komisija o planovima naftne kompanije

SOCAR će uložiti 258 miliona i otvoriti 2.000 radnih mjesta

SOCARkoji nema iskustva u oblasti turizma, namjerava da angažuje britanski Triangle i da ima pismo o namjerama sa hotelskom kompanijom Melia.
Azerbejdžanska naftna kompanija (SOCAR), sa kojom će Vladina komisija pregovarati o zakupu državnog zemljišta u Kumboru, prikazuje da bi investirala 258 miliona eura u osmogodišnjem periodu. Od tog iznosa, 50 miliona eura bi obezbijedila “od prodaje nekretnina”.
To otkrivaju u izvještaju Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine o ishodu tendera za izdavanje lokacije sa kasarnom Orjenski bataljon na 90 godina.
Bez obzira na ukupno prikazanu sumu, investicioni program pobjednika na tenderu predviđa trogodišnje ulaganje od 57,6 miliona eura. Od toga, najavljuje investiciju od 18,8 miliona u prvoj godini, ali komisija bi moralo da utvrdi da li je realno prikazana. Da cifra može biti “naduvana” potvrđuje to što se projekat ne počinje od “sipanja novca” u gradnju hotela i stanova, koje će prodavati. Investitor prvo mora obezbijediti plansku dokumentaciju, rušiti postojeće objekte, obezbijediti dozvole za gradnju.
Komisija u izvještaju konstatuje da SOCAR namjerava da završi projekat u tri faze i da predviđa gradnju hotela, hotelskih apartmana, stambenog kompleksa, objekta za kongresni turizam, heliodroma, jaht kluba, marine sa 250 vezova.
"Planira 2.400 kreveta, od čega u hotelima 1.600 (800 soba), a u rezidencijalnim objektima 800 (200 stambenih jedinica). Završetak prve faze planira za tri godine, kojom je obuhvaćena izgradnja 200 hotelskih soba i 140 stambenih jedinica, kao i kongresna dvorana kapaciteta za hiljadu osoba", navedeno je u izvještaju.
Komisija tvrdi da je naftna kompanija u okviru ponude “posebnu pažnju poklonila elementima zaštite životne sredine”, a pominje i mogućnost zapošljavanja 2.000 osoba. Navodeno je da SOCAR, koji nema iskustva u oblasti turizma, namjerava da angažuje britanski Triangle i da ima pismo o namjerama sa hotelskom kompanijom Melia.
Drugorangirani ponuđač je konzorcijum, iza kojeg je američki NCH fond, koji je prigovorio komisiji zbog pobjede SOCAR-a, a nezvanično je najavljeno da razmišljaju o sudskom sporu.
zoxy is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-12, 16:11   #2
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default

Odbačen prigovor Amerikanaca oko zakupa Kumbora

Vlada je odbacila prigovor drugorangiranog američkog konzorcijuma NCH čiji predstavnici smatraju da je naftna kompanija Azerbejdžana SOCAR nezasluženo predložena za pobjednika na tenderu za zakup zemljišta u Kumboru.
"Cijeneći formalnu ispravnost Prigovora i ostale spise predmeta, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je odlučio da se odbaci prigovor NCH Konzorcijuma, jer nije uložen u roku koji je propisan čl. 22 st. 2 Uredbe o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera, a koji je oročen na 7 (sedam) dana od dana dostavljanja Odluke", saopšteno je iz Vlade.
SOCAR, sa kojim će Vladina komisija pregovarati o zakupu državnog zemljišta u Kumboru, prikazuje da bi investirala 258 miliona eura u osmogodišnjem periodu. Od tog iznosa, 50 miliona eura bi obezbijedila “od prodaje nekretnina”.
To otkrivaju u izvještaju Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine o ishodu tendera za izdavanje lokacije sa kasarnom Orjenski bataljon na 90 godina.
NCH je ponudio da godišnje plati dva eura svaki kvadrat od 304,5 hiljada kvadratnih metara zemljišta i varijabilnu zakupninu 5,1 odsto godišnjeg prihoda, dok je SOCAR ponudio euro po kvadratu i varijabilni dio od pet odsto. Razlika je oko 27 miliona na ukupni zakup od 90 godina.
SOCAR je ponudio da investira 57,6 miliona za tri godine, koje se vrednuju, a ukupno planira 258 miliona za osam godina. NCH je nudio trogodišnje ulaganje od 36,5 miliona, a narednih godina 54 miliona, najavljujući ukupnu investiciju preko 200 miliona.
zoxy is offline   Reply With Quote
Old 19-05-12, 10:50   #3
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,098
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

“SOCAR” U HERCEG NOVOM, BEZ MEDIJADelegacija naftne kompanije SOCAR iz Azerbejdžana (State oil company of Azarbaijan Republic) koja je po odluci Tenderske komisije prvorangirana za investiranje u bivšu vojnu kasarnu Kumboru i korišćenje u narednih 90 godina,danas je boravila Herceg Novom. Sastanak sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem bio je zatvoren za javnost, na zahtjev predstavnika SOCARA. Radio Jadran nezvanično saznaje, a moglo se i pretpostaviti, da je bilo riječi o projektu Kumboru, te da su biznismeni iz Azerbejdžana zadovoljni gradom, ocijenivši da ima uslova da se u njega investira. SOCAR, sa kojim će Vladina komisija pregovarati o zakupu državnog zemljišta u Kumboru, prikazuje da bi investirala 258 miliona eura u osmogodišnjem periodu. Od tog iznosa, 50 miliona eura bi obezbijedila "od prodaje nekretnina".
Ovo je naznačeno u izvještaju Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine o ishodu tendera za izdavanje lokacije sa kasarnom Orjenski bataljon na 90 godina.
SOCAR, kako se navodi, namjerava da završi projekat u Kumboru tri faze. Gradiće hotele, hotelskih apartmane, sa 2400 kreveta, stambeni i kompleks za kongresni turizam, heliodrom, jaht klub, marinu sa 250 vezova.
U prve tri godine Azerbejdžanci treba da investiraju 57,6 miliona eura, međutim komisija treba da utvrdi koliko je to realno, jer investitor prvo mora da obezbijedi plansku dokumentaciju, poruši postojeće objekte i obezbijedi sve saglasnosti i dozvole za gradnju.
Tenderska komsija navodi i da je naftna kompanija u okviru ponude "posebnu pažnju poklonila elementima zaštite životne sredine".


radio Jadran, četvrtak, 17 maj 2012
seka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-12, 08:52   #4
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,098
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

PROŠAO NACRT UGOVORA SA SOCAR-om O ZAKUPU KASARNE U KUMBORU

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je Nacrt Ugovora o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne „Orijenski bataljon“ u Kumboru, kao i izvještaj Tenderske komisije za turizam o rezultatima pregovora sa predstavnicima kompanije State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR). Odlučeno je da se sa SOCAR-om zaključi Ugovor o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne „Orijenski bataljon“ Kumbor.

U konkurenciji za lokalitet u Kumboru na tenedru su bile dvije ponude: NCH Konzorcijuma i State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR). Na osnovu izvještaja o rezultatima Tendera koji je pripremila Tenderska komisija, Savjet je donio odluku 6. aprila 2012. godine, kojom je ponuda SOCAR-a rangirana kao prva. Protiv Odluke Savjeta, NCH Konzorcijum je podnio prigovor Savjetu, koji je odbačen pa je Konzorcijum podnio i tužbu Upravnom sudu. Traženo je poništenje Odluke Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, ali je Upravni sud 28.06.2012 odbacio tužbu.

Prema izvještaju sa današnje sjednice Savjeta, kojom je predsjedavao premijer Igor Lukšić, Nacrtom ugovora o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne „Orjenski bataljon“ - Kumbor predviđen je period zakupa od 90 godina sa DRŽAVNOM NAFTNOM KOMPANIJOM REPUBLIKE AZERBEJDŽAN – SOCAR. Zakupnina se sastoji od fiksne zakupnine u iznosu od 1 EUR po m2 lokaliteta i varijabilne zakupnine u iznosu od 5% dobiti koju zakupac ostvari iz poslovanja na lokalitetu. Zakupac ima pravo da osnuje lokalnu kompaniju u Crnoj Gori na koju će prenijeti sva prava i obaveze iz ugovora o zakupu, uz obavezu da u potpunosti garantuje za sve obaveze takve lokalne kompanije.

Zakupac se obavezuje da u razvoj rizorta investira najmanje 52 miliona eura tokom prve četiri godine zakupa, odnosno ukupno 258 miliona eura EUR tokom prvih osam godina perioda zakupa.

Fiksna zakupnina će biti plaćena unaprijed za prvih 45 godina zakupa. Zakupac će takođe obezbijediti činidbenu garanciju u iznosu od 3.6 miliona eura za realizaciju ugovorene investicije, s tim da zakupodavac u slučaju raskida ugovora o zakupu ima pravo da zadrži iznos unaprijed plaćene zakupnine.

Nakon realizacije prvog dijela investicije od 52.000.000 EUR, zakupac može ustupiti ugovor trećem licu koje je u stanju da ispunjava sve finansijske obaveze iz ugovora o zakupu. Pod istim uslovima SOCAR može biti oslobođen garancije za obaveze lokalne kompanije kao zakupca.

Konačni investicioni plan za razvoj rizorta će biti donijet nakon usvajanja državne studije lokacije, što sve predstavlja uslove za zatvaranje ugovora.
seka is offline   Reply With Quote
Old 12-07-12, 15:10   #5
zoxy
MiM team Guru
 
zoxy's Avatar
 
Registrovan: Sep 2006
Postovi: 7,579
zoxy has disabled reputation
Default

POTPISAN UGOVOR SA AZERBEJDŽANCIMA O ZAKUPU VOJNE KASARNE U KUMBORU DO 22. VIJEKA

SOKAR-u kirija 24 miliona

Ugovor o dugoročnom zakupu kasarne „Orjenski bataljon” u Kumboru između Vlade i azerbejdžanske državne naftne kompanije SOKAR, potpisali su juče u vili „Gorica” potpredsjednik SOKAR-a Sulejman Hasimov i ministar turizma Predrag Sekulić, koji je nakon potpisivanja kazao da će zakupac unaprijed platiti 12 miliona eura, što je polovina ukupne fiksne zakupnine na 90 godina.
Skupština treba da potvrdi ugovor, nakon čega će SOKAR unaprijed platiti 12 miliona eura za 45 godina. ( sledeca polovina kad opet bude kriza ) Godišnji zakup je euro po kvadratu, odnosno 240.000 eura, plus pet odsto dobiti koju SOKAR ostvari od dobiti iz poslovanja na tom lokalitetu – rekao je Sekulić i dodao da će u narednih osam godina biti investirano 258 miliona eura.
– Ta cifra govori dovoljno. Imamo klauzulu da moraju da se grade hoteli visoke kategorije, što će uz dodatne investicije na tom prostoru doprinijeti turističkom razvoju – naveo je ministar.
Ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldar Hasanov obratio se novinarima nakon potpisivanja i rekao da će investicija naftne kompanije donijeti nova radna mjesta, privući investitore iz Azerbejdžana i razviti odnose dvije zemlje.
– Danas je istorijski dan, jer je ovo prvi veliki projekat između Azerbejdžana i Crne Gore, koji će biti samo početak važnog investicionog ciklusa. To što naše firme, bilo državne ili privatne, ulažu u doba krize u neku zemlju je dokaz prijateljstva i povjerenja. Izuzetan je primjer saradnje što smo se brzo dogovorili i ubijeđen sam da će svi biti zadovoljni – rekao je Hasanov i dodao da se nada da će biti završen projekat na vrijeme.
Na pitanje novinara da li je SOKAR negdje drugo gradio turističke komplekse, Hasanov nije odgovorio potvrdno ili odrično, već je počeo da hvali kompaniju.
– SOKAR je svjetski renomirana kompanija. Kada bih pričao o njima trebala bi mi dva dana. Investirali su oko šest milijardi u Turskoj za fabriku preradu, gasovode dok su ulagali u SAD, EU i mnoge druge zemlje – naveo je Hasanov, kojega je donekle izvukao Sekulić.
– Nije neuobičajeno da naftne kompanije ulažu u turizam. Važno je ko upravlja investicijom, a ne ko daje novac – rekao je Sekulić.
Ugovorom je predviđena i obaveza zakupca da obezbijedi činidbenu garanciju od 3,6 miliona eura za realizaciju ugovorene investicije, s tim da zakupodavac u slučaju raskida ugovora o zakupu ima pravo da zadrži iznos unaprijed plaćene zakupnine. Zakupac se ugovorom obavezao da u razvoj rizorta investira najmanje 52 miliona eura tokom prve četiri godine zakupa, odnosno ukupno 258 miliona za osam godina. Azerbejdžanska zastava će se vioriti u Kumboru narednih 90 godina. D.M.
zoxy is offline   Reply With Quote
Old 27-07-12, 12:39   #6
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,098
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

ZAKUP KASARNE KUMBOR AMINOVALA SKUPŠTINA CRNE GORE

Skupština Crne Gore saglasila se sa Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne “Orjenski bataljon” u Kumboru koji je Vlada sklopila sa naftnom kompanijom Socar iz Azerbejdžana. Ukupna površina zakupljenog zemljišta je 241.695 metara kvadratnih.

“Zeleno svjetlo” za dugoročni zakup od 90 godina, podrazumjeva zakupninu koja se sastoji od fiksnog dijela, od eura po metru kvadratnom i varijabile, od pet odsto dobiti koju koju zakupac ostvari. Fiksnu zakupninu SOCAR, koji je u državnom vlasništvu, mora da plati unaprijed za prvih 45 godina. Obaveza Socara je da za prve četiri godine investira 52 miliona eura, odnosno, 258 miliona tokom prvih osam godina perioda zakupa. Prihod koji se u državnom budžetu očekuje od ugovora za Kumbor u ovoj godini je 12 miliona eura.

Ugovor sa državnom naftnom kompanijom Azerbejdžan (State Oil Company of Azarbaijan Republic - SOCAR) prethodno je prošao Odbor za ekonomiju, finansije i budžet.

Za očekivati će da će o ovom aranžmanu, koji bi Herceg Novom konačno trebalo da donese nove hotelske luksuzne kapacitete, sjutra biti riječi i u opštini. Predjednik Dejan Mandić primiće ambasadora Nj.E. Eldara Hasanova i savjetnika Sejrana Mirzazade u Ambasadi Republike Azerbejdžan Crnoj Gori, nakon čega će usliejditi izjave za javnost.
seka is offline   Reply With Quote
Old 25-05-13, 11:54   #7
seka
..love..¸¸.•´Ż`♥ஐ
 
seka's Avatar
 
Registrovan: Jul 2007
Lokacija: dreamland
Postovi: 29,098
seka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čekaseka briljantna budućnost ga čeka
Default

OD JUNA RUŠENJE OBJEKATA, OD SEPTEMBRA GRADNJA KOMPLEKSA U KUMBORUProjekat turističkog kompleksa, vrijednog 258 miliona eura u Kumboru, na mjestu bivše kasarne, predstavljen je danas u prostorijama investitora kompanije „Azmont" u Herceg Novom. O detaljima su govorili vođa projekta, James Wilson, menadžerka izgradnje Tijana Čelik, kao i asistentica izvršnog direktora, Tijana Turković.
Predstavljen je koncept One&only hotela koji će biti izgrađen u Kumboru i koji će imati 100 soba, a najmanja će biti povšine 65 kvadarata.
- Pružićemo za sada neviđene usluge na Balkanu, a hotel će predstavljati i najveću konkurenciju evropskim. Posao u Kumboru biće nam lak, jer već postoji božanstven predio i zaliv Boke, što je 75 odsto projekta. Na 25 ha biće izgrađene, vile, apartmani, kongresni i spa centar, dva javna i ekloška parka, riblja pijaca - najavio je, pored ostalog, vođa projekta James Wilson.
On je kazao da planiraju da idućeg mjeseca počnu sa rušenjem 89 objekata u krugu bivše kasarne. Već čiste teren da bi u septembru počela gradnja. U maju 2016. godine rizort će biti otvoren. Konkursom će biti izabrano njegovo ime. Za sada se samo zna da će naziv hotela biti One&only. Ali, treba dati imena ulicama, trgovima....

Izuzetno je važno što će se kompleks uklopiti u staru arhitekturu Boke, sa crvenim krovovima i kamenim zdanjima. Imaće samo 3 ili 4 sprata, a hotel će biti sa 3, plus toranj, koji će dominirati naseljem. Unutar elitnog rizorta biće dosta vodenih površina, svaka vila i apartamn imaće svoj privatni bazen.. Na 3000 kvadrata prostiraće se SPA centar. Ovdje će dobar dio prostora biti podređen i kongresnom turizmu i u novom centru moći će da se smjesti 1000 učensika raznih skupova.
Kompleks će biti otvorenog tipa, imaće lungo mare, marinu s 250 vezova, restorane, brendirane prodavnice... Ono što je najvažnije radiće 12 mjeseci i živjeće sa lokalnom zajednicom.

- Lokalna zajednica izašla je već u susret Azmontu. Dobili smo mogućost da rekonstruišemo jednu zgradu u Kumboru gdje će za početak biti smještano 150 naših dizajnera, arhitekata, inžinjera i građevinaca, domaćih i iz regiona. Do septembra „Azmont" će imati 500 zaposlenih. To je i jedan od ključnih benefita ovog projekta. Zapošljavaće u punoj sezoni gradnje od 6 do 8 hiljada radnika, a kada se kompleks završi, imaće od 1000 do 1500 zaposlenih. Oglas je otvoren i ljudi odavde treba da se jave - poručio je Wilson.
On je objasnio da su angažovali i stručnjake da dobro ispitaju okolinu i akvatorijum, kako bi maksimalno ispoštovali ekološke standarde, zaštitili prirodu. Prebrojali su skoro 4000 biljaka, koje će sačuvati i još zasaditi nove. Iz Azmonta obećavaju potpunu zaštitu kulturnog i istorijskog naslijeđa na prostoru bivše kasarne, poput crkvice Sv. Neđelje i lansirne rampe.
Najzad, ono što ovog investitora razlikuje od mnogih, iz kompanije, iza koje stoji azerbejdžanski Sokar, uvjeravaju da imaju novac za sve i da neće zbog toga biti zastoja u projektu. Narednih mjeseci očekuju dozvole i saglasnosti od opštine do državnih institucija.seka is offline   Reply With Quote
Old 15-04-14, 12:47   #8
Derek_Trotter
Ko reskira profitira!
 
Derek_Trotter's Avatar
 
Registrovan: Mar 2006
Lokacija: Podgorica
Age: 43
Postovi: 10,560
Derek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čekaDerek_Trotter briljantna budućnost ga čeka
Default

Je li ovo tacno ili je samo novinarska patka. Nesto mi je cudno. Da tu nesto ima Vijesti bi davno namirisale ekskluzivu.


Kumbor: Gde su „nestali“ investitori projekta vrednog pola milijarde evra


Metin Guvener: Posao se nastavlja za 15 dana. Bilo mahinacija sa novcem. Najverovatnije ništa od kupovine Instituta Igalo, brodogradilišta u Bijeloj i ulaganja na severu Crne Gore


PODGORICA, HERCEG NOVI - Od početka aprila, kada je saopšteno da dotadašnji izvršni direktor Džejms Vilson napušta projekat, a na njegovo mesto dolazi građevinski inženjer Server Birkan, bilo je nemoguće kontaktirati sa nekim iz direkcije „Azmonta“ u Herceg Novom. Birkana još niko nije video, a na gradilištu nema radnika, ni građevinskih mašina.

Stanovnike Herceg Novog, koji su se nadali da su konačno dočekali „pravog i odgovornog“ investitora u svojoj opštini, zabrinula je tišina koja protekle dve sedmice vlada oko megalomanskog projekta, a ponajviše na gradilištu, koje bi trebalo da radi, kako se najavljivalo, danonoćno.

Umesto informacije šta se zaista dešava, bilo je mnogo spekulacija, od onih da je projekat „privremno stopiran“ zbog zloupotreba ovlašćenja bivšeg izvršnog direktora, preko toga da je bilo mahinacija sa novcem, do onih da je gradnja stopirana jer se ne slažu površina zemljišta koju je „Azmont“ dobio u zakup po knjigama i one na terenu, da zemljište klizi...


Posle celodnevnih pokušaja, uspeli smo da od Metina Guvenera, predsednika borda direktora „Triangla“ iz Londona, dobijemo uveravanje da projekat „Portonovi“, ni u kom smislu nije ugrožen, te da će biti ispoštovano sve što je dogovoreno.

- Tačno je da je formiran novi odbor direktora „Azmonta“ u kojem će učešće uzeti ljudi iz Azerbejdžana, za izvršnog direktora je izabran Server Birkan, a menadžment će i dalje voditi „Triangl“ - kazao nam je Guvener.

Po njegovim rečima, dinamika radova u Kumboru se odvija prema predviđenom planu i sada se prešlo na fazu izgradnje.

- Tvrdimo da ćemo ispuniti sve zacrtane planove, tim pre što imamo izuzetnu saradnju sa državom Crnom Gorom i opštinom Herceg Novi - kazao nam je Guvener.

Novi menadžment već „ulazi u posao“ a gradnja će, kako kaže Guvener, biti nastavljena za petnaestak dana. On tvrdi i da projekat ostaje na nivou 500 miliona evra i kaže da sigurno neće razočarati ni građane Herceg Novog, ni svoje partnere u državi i opštini.

U Opštini Herceg Novi su nam, nezvanično, kazali da nema problema sa projektom, ali da će biti malo redukovan, kao i da, najverovatnije, neće biti ništa od „bočnih“ planova koje su najavljivali azerbejdžanski investitori - kupovine Instituta Igalo, brodogradilišta u Bijeloj, ulaganja na severu Crne Gore.

U Ministarstvu turizma su nam takođe rekli da nisu upoznati da postoji bilo kakav problem, te da sve ide redovnim tokom. Prema ranijim najavama, luksuzno turističko naselje i marina, trebalo je da počne da se gradi septembra prošle godine. Sada već bivši izvršni direktor Vilson najavljivao je gradilište u Kumboru kao „najveće u Evropi“ i isticao da će zaposliti čak do 6.500 radnika.


KVADRATI

PREMA katastarskim podacima, ukupna površina parcela na mestu bivše vojne kasarne u Kumboru je 320.245 metara kvadratnih, dok u ugovoru o zakupu stoji površina od 241.695 metara kvadratnih sa 62.782 kvadrata pod objektima. Zabeležba o dugoročnom zakupu, evidentirana u podacima Uprave za nekretnine, upisana je na 204.344 metra kvadratna na parceli 674/1. Nismo uspeli da saznamo da li je ovo pitanje „sporno“.

Izvor: Novosti.rs
__________________
MADEinMONTENEGRO.com™ | Nezavisni internet portal
You came here as free man and free man you are!
Vijesti - Crna Gora
Kviz u sve 16 | BESPLATNO reklamiraj firmu
Derek_Trotter is online now   Reply With Quote
Old 15-04-14, 12:59   #9
Dekster
i tri četvrt
 
Dekster's Avatar
 
Registrovan: Feb 2007
Postovi: 13,399
Dekster has disabled reputation
Default

Lakse je bilo uci u kasarnu Kumbor u najcrnje vrijeme,nego sada doci do glavnijih u projektu.
Prije je provjeravala vojna policija i mora si imat dozvolu onoga kod koga ides,a sada se ne moze uci od mesetara koji bi da se ugrade u sve zivo.
__________________
Crveno i crno feat Marko Vlahovic-Udahni svijet

Kompleksi nas masakriraše!
Dekster is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:37 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
MADEinMONTENEGRO.COM