|
|
Registracija | Marketing | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
Roditeljski kutak Savjeti za roditelje |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
![]() |
#241 |
i tri četvrt
Registrovan: Feb 2007
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |||||
Matador
Registrovan: Aug 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]()
I dok sjedim ovdje u Baru i kroz monitor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je keks korjen svega Last edited by Bann'dito; 29-04-12 at 20:30.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
MiM team Expert
Registrovan: Dec 2011
![]() Quote:
![]() Tako je moj muz prijetio prutom sa liscem (naglasak na liscu),pa je teatralno silazio ispred zgrade,pomno birao i brao prut,pa ga pokazivao malome za svaki slucaj,stavljao ga na vidno mjesto (da se vidi)... Jednom ga se mali bez pitanja docepao i kako se prut bio sasusio i ono lisce skvrcilo,cim ga je malo zavitlao ovaj se slomio. E,kako se dijete razocaralo..."Ovom mi je grancicom prijetio?!" Osjecao se potcijenjenim. ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
MiM team Guru
Registrovan: Apr 2007
![]() Najčešći oblici verbalnog kažnjavanja:
- omalovažavanje - okrivljavanje bez razloga - pretnje - zastrašivanje - ograničavanje kretanja - ismevanje - diskriminacija svake vrste Kaznjavam ih tako da im ogranicavam kretanje. Mada, nidje veze sa verbalnim kaznjavanjem... Najčešći oblici fizičkog kažnjavanja: - šamaranje - šutiranje - bacanje - trešenje - davljenje - prebijanje Od ovoga nista, jedino ovu malu ludacicu ponekad pljusnem po guzi, preko pelene, napravim ozbiljnu facu, malo viknem o tome sta mislim i naljutim se. Onda ona napravi placnu facu, vidim da kapira i da zna da ne valja. Onda se izgrlimo i po starom... Ja se prestravim kad mislim o tome da mogu zivot izgubiti u sekundi, zbog sitnog nemara... I onda hocu da ih isprepadam, a mogu jedino tako... Evo i primjera... Sin puni sedam godina ubrzo. On ne zna sta su batine, ne zna sta prut radi i koliko boli. Ja prije neki dan ubrala prut i prijetim, zato sto izaziva sestru i dovodi je u razne opasnosti... A on sve smijuci se obigrava oko mene i pokusava da mi ga otme. Al zazire, isto... Jos kad se izvristim ![]() E, on... imao je tri godine i vracao se iz vrtica svaki dan slinavih rukava. I dzaba sam ja pricala sa njim satima, to nije dopiralo do njega. Setaju setalistem, drustvance neko... i on malo prehladjen, brise rukavom nos. Opominje ga suprug nekoliko puta. I odjednom on stane i zove: Tata... I, kad se tata okrenuo, on poce da brise nos rukavom... A tata se malo izvikao, povukao za uvo, naljutio... Vjerujte da nikada vise nije obrisao nos rukavom. Cetiri godine ima od tad... ![]() Procitala sam puno knjiga o svemu i znam kako treba. A djeca nisu ista. Ova moja nemaju sekunde mirovanja... I znam kako treba sa njima. I niko ne moze da mi kaze da ih ne vaspitavam kako treba. Posebno ne oni koji nemaju djecu i smatraju da treba ovako ili onako... I ja sam svojevremeno mislila da znam kako. Pa se to malo modifikovalo... Funkcionise... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
MiM team Expert
![]() Quote:
Ali se ipak ne bih usudila sa sigurnoscu reci da znam uvijek kako treba sa njima. ![]() Jedino u sto sam potpuno sigurna je to da im uvijek i svakodnevno treba pokazivati ljubav i podrsku. Sto se tice ljudi koji nemaju djece ![]() Istina je da (jos) nisu roditelji,ali su nekad bili djeca i znaju sto zamjeraju svojima,a na cemu su im zahvalni. A mozda imaju sestrice i bratanice koje vole i u cijem odgajanju vise ili manje ucestvuju. Ili naprosto imaju spontanost i filing za djecu. ![]()
![]() |
![]() |
#246 | ||||
MiM team Guru
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Evo sta se desilo prije nekih godinu dana: Sjedim sa poznanicom u nekom lokalu i pijemo kafu. Ja sa bebom od desetak mjeseci. Nece u kolica, vrpolji mi se u narucju, nista joj ne odgovara. A usput slusam jedno sat vremena njen monolog o tome kako treba sa djecom, kako ih vaspitavati, kako hraniti, igrati se sa njima, bla, bla… Rekoh: Ajde je uzmi malo, daj joj ovaj sokic, samo da ja popijem kafu, pet minuta… A ona je uze, sva se uzvrpolji, potpuno je neprirodno drzi, nekako daleko od sebe. Kao da hoce okolini da kaze: Nije to moje dijete, nije… Nijesam mu ja majka. I onda govori smijuljeci se: Vidis li ti dje smo mi? Sto mi je dade sad? E, rekoh: Daj mi to dijete ovamo i prestani da savjetujes… Ili kad neko, recimo, kaze: Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Moderator
Registrovan: Aug 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
I opet kažem, nijesu sva djeca ista jer nijesu ni svi roditelji isti, zato smatram da poznajući sebe i svog muža, ipak ja najbolje poznajem i svoju djecu i znam kako treba ..... Moja neudata teta, koja nije majka ali smatra da je njeno iskustvo ogromno, kroz učestvovanje u životu svih nas, voli da posavjetuje. Ok. Saslušaću, poštujem dobru namjeru, ali ipak ..... "nemoj teto, molim te, da mi govoriš da prećerujem u posvećivanju djeci i da previše uzimam srcu sve što je vezano za njih .... "
![]() |
![]() |
#248 |
Say your prayer, freaks!
Registrovan: Mar 2008
![]() U pravu je žena, stvarno prećeruješ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Moderator
Registrovan: Aug 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() I ti stalno bačaš špice, pa šta.
Znam ja da je ona ponekad i u pravu, no što mi ne pokaza svojim životnim primjerom, kako da to idealno uradim.
![]() |
#250 |
Say your prayer, freaks!
![]() Budi strpljiva, njeno vrijeme tek dolazi.
Ja se slažem sa objema, lako je reć nekome sa strane " to treba tako, a ovo ovako", a onda se izmicat i zauzimat odbrambenu pozu od đetinje ofanzive. Ja se trudim da učim od drugih, ako mi se nečija ideja ili savjet čini ispravan razmislim o tome, bili roditelji ili ne. Ono što izbjegavam je da a priori odbijem. Rekoh prije, roditelj je težak posao i treba ga stalno učit i usavršavat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Amor fati
Registrovan: Mar 2011
![]() |
![]() Quote:
Last edited by Alessandra; 01-05-12 at 15:33.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 | ||
MiM team Guru
![]() Quote:
Quote:
Ne mislim da su moja djeca glupa, naprotiv... Ali su zato jako nestasni, aktivni, radoznali, tvrdoglavi. I znam da im pridjem, kao sto sam vec rekla. Moj nacin komunikacije sa djecom mijenja se sa njihovim rastom i razvojem. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
MiM team Expert
![]() Quote:
Nijedan roditelj nije u stanju da nadzire dijete 24/7 sati neprekidno i dese se nekad situacije koje se otmu kontroli. Dvogodisnjak nece razumijeti koliko je zapravo opasno naginjanje preko ograde,on ce zapamtiti da ce ako to pokusa dobiti dlanom po guzi. Izmedju moje djece je razlika od 5 i po godina,pa sam mogla lakse da se angazujem i skacem za njima. Od sveg srca se divim zenama-dobrim i posvecenim majkama kod kojih je mala razlika medju djecom,jos ako ih imaju vise od dvoje. ![]()
![]() |
![]() |
#254 | |
Amor fati
![]() |
![]() Quote:
Da, naravno, svaka majka zna vec instinktivno sta je najbolje za njeno dete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
MiM team Guru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Amor fati
![]() |
![]() Procitaj jos jednom ceo tekst.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
MiM team Guru
![]() Nijesam znaci? Uh, dobro je... prepadoh se da ce mi se desiti nesto cim sam to pomislila...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 | ||
MiM team Guru
![]() Procitah opet:
Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
gleDna džekson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() p.s. moje dijete glupo rođeno, utrpalo prst u šteker sa čak 3 godine... ![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#260 |
MiM team Guru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |