MADEinMONTENEGRO.com

Go Back   MADEinMONTENEGRO.com > Nauka > Psihologija

Notices

Psihologija Za one koji vole da analiziraju

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 05-04-08, 18:48  
Strah od starosti
Leptirić Leptirić is offline 05-04-08, 18:48

Mnogi ljudi vjekovima su pokushavali pronaci eliksir mladosti. To je preprichavano kroz bajke, pjesme, legende... Danashnja omladina za sve stvari koje se tichu proshlosti ( bilo da su istorijski tachne ili ne,da su to narodna vjerovanja ili obichaji) imaju predrasude. Medjutim tema o mladosti je uvijek aktuelna.
Primjetila sam da mnogo mog drushtva ima neki strah od odrastanja,od tog chudnog svijeta odraslih... Neko o tome govori otvoreno,a neko to iskazuje po svojim postupcima. Pa evo i ja priznajem da je i mene strah. Ne znam zashto...A poznajem i mnogo ljudi koji su djeca zarobljeni u tjelima odraslih osoba,medjutim ono nezadovoljstvo svojim izgledom se kad-tad pokaze...

Da li vam ovo mozda zvuchi poznato? Shta Vi mislite o tome? Slichna iskustva?

Leptirić's Avatar
Leptirić
Čuperak
Registrovan: Jan 2008
Likes (Received): 5
Pregledi: 3743
Reply With Quote
Old 25-04-12, 22:07   #31
arwen
MiM team Expert

arwen's Avatar

Registrovan: Dec 2011
Likes (Received): 503
arwen has disabled reputation

Ja se pomalo plasim starosti.

Ne samo zbog nemoci i moguce bolesti vec i zbog prolaznosti mladosti,svjezine i ljepote.
Old 25-04-12, 23:00   #32
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!

Yosemite Sam's Avatar

Registrovan: Mar 2008
Likes (Received): 951
Yosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjem

Quote:
Originally Posted by MARINER View Post
Narocito kao ono u filmu Soylent Green , ako se sjecas ?
A dobro sad, dal u vafle ili onako u rinfuzi, sudbina je ista.
Yosemite Sam is offline   Reply With Quote
Old 25-04-12, 23:07   #33
bajo
i tri četvrt

bajo's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Likes (Received): 1510
bajo has disabled reputation

Jedino me malo strah ako me što opali,a ne bude dovoljno jako...
bajo is offline   Reply With Quote
Old 25-04-12, 23:38   #34
MARINER
MiM team Početnik

MARINER's Avatar

Registrovan: Mar 2011
Likes (Received): 104
MARINER uskoro postaje slavanMARINER uskoro postaje slavan

Quote:
Originally Posted by Yosemite Sam View Post
A dobro sad, dal u vafle ili onako u rinfuzi, sudbina je ista.
Ha ha.. Al nisam mislio na one krekere s pijace... ha..ha.. Dobar si !

Mislio sam na onu scenu kada onaj stari ode u onu agenciju sto lici na drakstor pa odabere po svojoj zelji muziku, sliku, potrebno vrijeme koliko misli da mu je dovoljno ..itd.

Znas sad na sta mislim ?
MARINER is offline   Reply With Quote
Old 25-04-12, 23:51   #35
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!

Yosemite Sam's Avatar

Yosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjemYosemite Sam dragulj među dragim kamenjem

Podsjetilo me sad to na onaj film od Kurosave đe starce vode na planinu da umru po običaju, a jedna alternativna baba se ne da, svi joj zubi na broju.
Old 26-04-12, 06:18   #36
Basta
MiM team Forumaš i po'

Basta's Avatar

Registrovan: Jan 2012
Likes (Received): 13
Basta nepoznate kvantitete u ovom trenu

Brine me ovo

Quote:
Tačno, teret sebi, teret drugome.
ali, srećom

Quote:
Smrt sama sobom ne boli, ali umiranje može boljet. Srećom, i za to ima lijeka.
tako da se ne opterećujem previše. Ponekad razmišljam što ću ja biti kad se ne budem više mogao baviti stvarima koje volim i koje mi pričinjavaju zadovoljstvo, na što će se život svesti i nije mi prijatno, ali nije ni toliko loše da izaziva anksioznost i depresiju. Preguraću ko i drugi.
Basta is offline   Reply With Quote
Old 26-04-12, 06:27   #37
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!

Yosemite Sam's Avatar

Quote:
Originally Posted by Basta View Post
Ponekad razmišljam što ću ja biti kad se ne budem više mogao baviti stvarima koje volim i koje mi pričinjavaju zadovoljstvo, na što će se život svesti i nije mi prijatno, ali nije ni toliko loše da izaziva anksioznost i depresiju. Preguraću ko i drugi.
Mišljenja sam da se afiniteti mijenjaju prema okolnostima i mogućnostima, kad izdaju noge onda sport zamijeni filatelija, kad ruke počnu da dhte onda nešto treće, itd. Ako ništa ostaje kibicovanje partija šaha u Njegošev park.
Old 26-04-12, 10:58   #38
zagorski
N.N.

zagorski's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Likes (Received): 286
zagorski ima famoznu auruzagorski ima famoznu auruzagorski ima famoznu auruzagorski ima famoznu auruzagorski ima famoznu auru
Send a message via Yahoo to zagorski

Što reče jedan mudar čovjek: O tri stvari ne žuri da govoriš. O Bogu - dok ne utvrdiš vjeru u njega, o tuđem grijehu - dok se ne sjetiš svoga i o sjutrašnjem danu - dok ne svane. Drugim riječima, niko nam ne garantuje ni sjutrašnji dan, a kamoli starost. A ako dođe, kao što mnogima dođe, rezonovati kao iguman Stefan - "sve što dođe ja sam mu naredan". Onda, u to ime, takođe kao iguman Stefan, popiti koju pa reći:

"a dušu sam napojio kapljom
pa mi stara igra povrh vina
ka blijedi plamen po rakiji."
Old 03-12-12, 00:29   #39
Yosemite Sam
Say your prayer, freaks!

Yosemite Sam's Avatar

Quote:
Originally Posted by Basta View Post
Preguraću ko i drugi.
Kako mi ovo promače?
Old 04-12-12, 13:26   #40
beskrajnost
MiM team Forumaš i po'

beskrajnost's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Likes (Received): 532
beskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu aurubeskrajnost ima famoznu auru
Send a message via MSN to beskrajnost

Uopce me nije strah starosti. Mislim da je dobro imat zavrsni ciklus vremena.
beskrajnost is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
starosti, strah

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules