View Full Version : Internet konekcija

problematican
01-02-07, 23:50
Kakvu vrstu internet konekcije koristite, ja imam neku ADSL konekciju i uopste mi se ne svidja. A vi ?

Homer
04-02-07, 00:02
I ja imam ADSL i prilično sam zadovoljan!
Bio sam nezadovoljan sa ISDN-om.

Arabea
04-02-07, 15:24
ADSL Flat

Miki_from_the_block
04-02-07, 16:23
Bezicni DSlon, 512kb/s (55 kb/s download), 1500Mb download limit.

problematican
05-02-07, 03:17
Jao divno znaci opremljeni ste hi tech opremom divno ja nikada taj internet nisam voleo nekako mi je dosadno da buljim u monitor i da listam neki sadrzaj po internetu. Zasta vi naj vise koristite internet dok ste na internetu ?

Filip
06-02-07, 03:15
ja imam neki bezicni internet i stalno sam povezan na internet. samo ne kad mi je kompjuter ugasen. nemam pojma kako to sve radi. ovaj drug sto mi je to poveziva - zoki objasnjavao mi je nedje 10 puta al sam ga ja nisam nista shvatio. cini mi se da nekako telepatski moj kompjuter salje signale internetu a internet onda njemu isto telepatski.

otkad mi je to poveza sad mogu po citavoj kuci s laptopom a da sam na internet. mada ga ja najvise koristim kad sam u wc. tamo se najbolje koncentrisem za forum.

sto se tice brzine brz je ko munja. mozda ne ko ovaj mikijev mercedes slon al sigurno moze da dostigne do 250 km/s.

Cosmic_girl
18-02-07, 04:18
wirelles 128Mbps

problematican
18-02-07, 08:13
ja imam neki bezicni internet i stalno sam povezan na internet. samo ne kad mi je kompjuter ugasen. nemam pojma kako to sve radi. ovaj drug sto mi je to poveziva - zoki objasnjavao mi je nedje 10 puta al sam ga ja nisam nista shvatio. cini mi se da nekako telepatski moj kompjuter salje signale internetu a internet onda njemu isto telepatski.

otkad mi je to poveza sad mogu po citavoj kuci s laptopom a da sam na internet. mada ga ja najvise koristim kad sam u wc. tamo se najbolje koncentrisem za forum.

sto se tice brzine brz je ko munja. mozda ne ko ovaj mikijev mercedes slon al sigurno moze da dostigne do 250 km/s.

ah...divno zaista...sav sam se rastopio od ovoga teksta...ah smrtz, idem da surfujem...

inzaghi9
30-03-07, 00:04
sa laptopa koristim bežični u PG
ADSL kad sam kod kuće

mary
13-05-07, 17:21
ADSL sa kompa
Dial up sa laptopa

anon1
13-05-07, 18:03
ADSL/Dial-up/GPRS (sa PC i sa mob)

LooDuck
13-05-07, 22:22
Bezicna/Dial up konekcija i sa laptopa i sa desktopa... GPRS konekciju preko mobilnog sam probao jednom davno i znam da su me odrali iako sam iskljucio ucitavanje slika...:wallbash:

koke_st
13-05-07, 23:10
ADSL...i to MAX-ADSL

zevs009
25-06-07, 17:06
adsl... jel zna ko kada ce kablovski internet kod nas ...

anon1
25-06-07, 17:23
za sad nema najva... do daljnjeg... ne vjerujem da ce ove godine.

anon1
25-06-07, 17:41
Evo da se odma demantujem:
Povoljne cijene za brzi internet
BBM je jedini kabl-operater koji trenutno ima licencu za tzv. bežični internet, koju mu je dodijelila Agencija za telekomunikacije. Cijene još nijesu precizirane, ali Gordijan ističe da će one svakako biti povoljnije od trenutno jedinog provajdera ADSL-a u Crnoj Gori. - Do sada smo imali jednog operatera brzog interneta i prilično visoke cijene i nezadovoljavajući kvalitet usluge. Dobijanjem WiMAX licence, kompanija BBM moći će da pristupi svakom korisniku i obezbijedi mu pristup brzom internetu. Naše cijene će biti vrlo povoljne za krajnje korisnike i najavili smo da ćemo sa ovom uslugom krenuti za oko mjesec dana – kazao je Gordijan.

Koliko sam ja shvatio do zgrada ce se ditribuirati preko WiMax-a a do krajnjih korisnika preko instaliranih kablova za "kablovsku" televiziju.

Bon Jovi
25-06-07, 20:52
imam i adsl i kablovski,ovoga meseca mi je uplacen adsl,jer je jeftiniji

anon1
25-06-07, 20:57
Dje to? U CG nije svakako, jer kablovski jos uvijek ne postoji:) .. mada u svijetu je svuda kablovski internet jeftiniji...

Stevo
27-08-07, 08:58
U svijetu je jeftiniji ali kod nas nije.

TheTrooper
13-09-07, 18:48
ADSL i nisam pretjerano zadovoljan.

BlackWoman
12-11-07, 14:12

Filipe, baš si me nasmijao! :)
I ja koristim tu telepatsku konekciju, zvanu wirelles.

zagorski
02-02-08, 12:21
Ja sam danas prešao na wimax. Prezadovoljan sam...

Ribica
02-02-08, 18:17
ADSL i nisam pretjerano zadovoljan.

Takođe. Nekada moram da se konektujem ko da palim traktor:D

anon1
02-02-08, 18:23
OD jutros vecina ADSL korisnika ima poteskoca sa konekcijom. Ak ovam IP adresa pocinje sa 77. onda su problemi jutros bili da konekcija nije uopste radila dok sad radi ali nesto polovicno...

Ribica
02-02-08, 18:33
OD jutros vecina ADSL korisnika ima poteskoca sa konekcijom. Ak ovam IP adresa pocinje sa 77. onda su problemi jutros bili da konekcija nije uopste radila dok sad radi ali nesto polovicno...

Da, da ja se obradujem kad čujem da je do njih. Obično me zezao modem i adapter.

anon1
02-02-08, 18:34
Da, da ja se obradujem kad čujem da je do njih. Obično me zezao modem i adapter.

obicno nije problem do routera nego do njih, ali oni vole uvijek da svale krivicu da dio korisnikove opreme...

Ribica
02-02-08, 19:02
obicno nije problem do routera nego do njih, ali oni vole uvijek da svale krivicu da dio korisnikove opreme...
Ne, pa to je njihova oprema... Nije radila ni deset dana pokvarila se. Čas sam mogla da se konektujem , čas ne.
Kad sam ih zvala i objašnjavala problem davali su mi neke upute da idem na kontrolnu tablu, pa na mrežne veze, pa da isključim, pa da izvadim adapter iz struje 5 minuta, pa da omogućim lokal area, pa da uključim kabal, pa da restartujem kompjuter. Tako sam se konektovala, a onda ni to nije palilo. Jednom sam ih zvala i operater mi kaže "E ja stvarno ne znam, nemojte nas više zvat" i spusti mi slušalicu:shocked542:. Nisam mogla da vjerujem.
Sledeći put mi se javi neki ok lik koji je, čim sam mu dala username, znao o kome se radi:biggrin: i rekao mi da odem u t-com i da će mi oni dati novu opremu.
Od tad je sve ok, sem kad je do njih, ko danas

anon1
02-02-08, 19:09
a dobo desava se i taj router da otkaze... :D mada cesto routeri zabudale pa ih je potrebno resetovati (ima jedno dugmence pozadi koje mora necim da se pritisne (hemijskom olovko npr, ali upaljenom:) ) s tim da se poslije toga mora izvrsiti ponovno podesavanje routera...

Sto se tice ljubaznosti osoba u call centar znam da tamo ima raznih koji rade... ali tesko je svaliti krivicu na njih. Oni mogu rijesiti samo jedan ogranicen broj problema, a cesto nijesu ni upuceni u sve sto se desava na mrezi kako bi makar mogli dati neko obavjestenje.

Mnogo tu ima problema u toj njihovoj mrezi i ovo sto upravo rade je mozda pokusaj da to rijese... ali ja sam skeptican tak oda mislim da nece jos dugo proci dok predjem na mtel ili na promonte ako pocne uskoro da radi.

Ribica
02-02-08, 20:20
a dobo desava se i taj router da otkaze... :D mada cesto routeri zabudale pa ih je potrebno resetovati (ima jedno dugmence pozadi koje mora necim da se pritisne (hemijskom olovko npr, ali upaljenom:) ) s tim da se poslije toga mora izvrsiti ponovno podesavanje routera...

Ma meni je smetalo što to moram da radim svaki dan:D A zapravo je adapter bio loš, na kraju je crkao

Sto se tice ljubaznosti osoba u call centar znam da tamo ima raznih koji rade... ali tesko je svaliti krivicu na njih. Oni mogu rijesiti samo jedan ogranicen broj problema, a cesto nijesu ni upuceni u sve sto se desava na mrezi kako bi makar mogli dati neko obavjestenje.

Nisam ja svaljivala krivicu na njih. Samo je trebao neko odma da kaže "Ok, to je pokvareno, pođite u T-com" a ne "ne znam šta bi ti reka, nauči da koristiš kompjuter" Ma ne pominji mi ga. Sad bi pošla tamo da ga udavim:D

Mnogo tu ima problema u toj njihovoj mrezi i ovo sto upravo rade je mozda pokusaj da to rijese... ali ja sam skeptican tak oda mislim da nece jos dugo proci dok predjem na mtel ili na promonte ako pocne uskoro da radi.

Evo ja se nadam da će se ispraviti:)

anon1
02-02-08, 20:37
Evo ja se nadam da će se ispraviti:)

ja sam razocaran... i radnicima i uslugom... naravno uvijek ima izuzetaka (kad su ljudi u pitanju).. ali kad vec postoji alternativa zasto se muciti sa konekcijom koja je losa i skupa...?

Zoran
03-02-08, 23:49
Treba mi wireless internet u kuci, jer stalno sa lap-topom setam kroz kucu.
Sta mi preporucujete?

Homer
03-02-08, 23:50
Sta mi preporucujete?

Ne šetaj sa lap-topom po kući! :D

anon1
03-02-08, 23:56
Sta mi preporucujete?

pretpostavljam da vec imas nekakvu internet konekciju... treba ti samo access point da zakacis na internet i to je to... (pod uslovom naravno na laptop da imas wifi, ako nemas moras nabavit pcmci wifi karticu)

ivanmak021
07-02-08, 21:51
U svijetu je jeftiniji ali kod nas nije.

Koliko je ADSL kod vas?
Ja sam u Srbiji preko SBBa imam paket bez ogranicenja
512Kb(download)/64kb(upload) bez ogranicenja za nekih 17eur mesecno

anon1
07-02-08, 21:55
Ima raznih tarifa na adsl i WiMax

www.t-com-cg.com (http://www.t-com-cg.com)
www.mtel-cg.com (http://www.mtel-cg.com)

anon1
18-02-08, 18:28
Jeste offtopic... ali nema za to bolja tema.

T-Com poceo da zove korisnike koji su prestali da koriste (raskinuli ugovor) ADSL servis da ih pitaju za razlog. Prave se naivni??? Valjda znaju i sami koliko problema imaju u mrezi.

Derek_Trotter
19-02-08, 08:05
Nisam znao da se ugovor moze raskinuti. Mislio sam da se mora sacekati da ugovoreni period prodje pa da im se "zahvali za uslugu". Kad im dodje "voda do poda" pocece ici i po kucama da pitaju sto ih vise ljudi nece;)

anon1
19-02-08, 13:18
Ne, nijesam mislio na raskidanje dok traje obavezni dio ugovora od 1 ili 2 god. nego na period poslije toga. Ovaj prvi dio se isto moze raskinuti ali da im platis sve do kraja, ili ako postoji bas neki dobar razlog...

anon1
30-03-08, 17:44
EPCG se može baviti i telekomunikacijama

DRŽAVNA ENERGETSKA KOMPANIJA RAZVLAČI 420 KILOMETARA OPTIČKIH KABLOVA

Nikšić - Elektroprivreda Crne Gore u skoroj budućnosti moći će da se bavi i telekomunikacijama, pružanjem usluga mobilne i fiksne telefonije.
Osnova za to je planirano instaliranje telekomunikacionog sistema, uključujući i linkove sa elektroprivredama u okruženju, nakon što je Vlada Crne Gore dobila kredit od Međunarodnog udruženja za razvoj, za APL3 Projekat.
Uprava EPCG potvrdila je da se realizacijom projekta stvaraju svi uslovi za bavljenje telekomunikacijama, ali nije precizirala da li će posao otići do operaterske djelatnosti.
- Cilj je povećanje efikasnosti i pouzdanosti energetskog sistema u Crnoj Gori kroz veću sigurnost snabdijevanja i bolju integraciju na regionalnim tržištima - navodi se u informaciji EPCG dostavljenoj Vijestima.
Osnovu novog sistema činiće telekomunikaciona mreža, jedinstvena transportna infrastruktura bazirana na optičkim vlaknima u zemljovodnim užadima na dalekovodima, te sistemima prenosa baziranim na optičkoj transportnoj mreži.
Instaliranje kablova, od oko 420 kilometara, biće završeno do kraja naredne godine. Mreža prenosa za prenos govora i podataka u okviru tehničkog i poslovnog sistema upravljanja, omogućiće uštedu uslijed reducirane upotrebe telekomunikacionih kapaciteta iznajmljenih od operatora fiksne i mobilne telefonije, ali i obezbjeđenje kapaciteta za pružanje širokog spektra usluga na telekomunikacionom tržištu.
- Stvaraju se uslovi da se EPCG pojavi kao alternativni telekomunikacioni provajder usluga, primjenom raznih modela pružanja spoljnih komercijalnih usluga, kao što su iznajmljivanje optičkih vlakana, iznajmljivanje kapaciteta u mreži prenosa, obezbjeđivanje određenih servisa... Mreža prenosa će obezbijediti velike kapacitete i zadovoljiti visoke zahtjeve u pogledu pouzdanosti i raspoloživosti sistema - navodi se u izjavi uprave EP.

izvor: ND Vijesti

Supernova
28-04-08, 19:09
Ja sam na kablovskom internetu, zadovoljna sam za sada, međutim perfomanse padaju sa povećanjem broja korisnika, pa je najbolji komšija onaj koji nema kablovski internet. Modem je motorola i interesuje me da li modem ima veze sa brzinom učitavanja stranice i da li je neko od vas instalirao speed internet optimizer i kako to funkcioniše?

bambica
07-05-08, 01:28
Pozdrav svima!iz Srbije sam pa me zanima koji internet provajderi postoje u Budvi a preko kojih mogu da koristim internet na laptopu bilo gde u Budvi,da li je to preko nekih kartica ili postoji neki drugi nacin,nisam upucena u ovo jer od skoro imam laptop a kod kuce koristim bezicni internet(preko antene) a ponela bih kompjuter i kad krenem na odmor!Unapred sam zahvalna na odgovorima!

Bugi
23-05-08, 14:02
U Budvi možeš koristi usluge T-Com -a i MontSky -a na dial-upu pošto predpostavljam da ćeš to koristiti za vrijeme odmora.

Isto tako imaš hot-spot po Budvi na koje možeš da zakačiš koristeći T-Mobile vaučer.

Mada ja preporučujem staro dobro lopinjanje wirelles -a :biggrin:

IVAN SRBIJA
18-06-08, 02:18
Kao što rekoh, koristim ADSL flat paket, brzina 512/64 Kbps i zadovoljan sam. A mislim da je kablovski internet najbolji vid internet konekcije.