View Full Version : Bijelo Polje
Ma pojma nemam zasto ali ponekad i nije toliko lose u rodnom mi gradu! Jes da sam rijetko tamo ali ljeti je dobro. osnovna karakteristika Bijelog Polja je OPSTE SIVILO!!
Malo mjesto svi bez prebijene pare i ne trude se da promijene nesto.Svi cekaju vikend da se nabiju u par lokala (najbolje rade oni mali jer bjelopoljci vole da se guraju u malom prostoru! ) i onda kad se popije to pice parovi bicno idu do Kisjele na partiju intimizacije! Velika vecina novh stanovnika grada je upravo tu zaceta .
Imamo fakultete !?? Imaju neke skupine ljudi koji kao studiraju u B.P. a ne kontaju da se na fakultetu ne uci samo gradivo vec i zivot. A sta moze neko da nauci u Bijelom Polju?!NISTA. Kulture ima u fragmenima ,grad je prljav i prilicno monoton!
ajd sad vi da cujemo i dobre strane grada osim cuvene CESE !!!
ma nije ni cudo rijetko ko posjecuje Bijelo Polje i sjever tek onako! Uobicajeni razlozi su rodbina ,svadbe , sahrane ,seminari ,
POLITIKA i kad crkne voz
Znam da je moje drustvo uclanjeno u folkloru, stalno posecivalo Bijelo Polje. I ti ljudi su dolazili ovamo. Kao neka vrsta razmene studenata.
Nađoh slučajno ovo. Nešto me žacnu.
Da ti rečem nešto. Nije važno stanje guzice već stanje duha.
E ja znam jednu dobru stranu - u buticima je ista garderoba kao u PG, a po duplo nizim cijenama! :) Cula i provjerila.
Bila sam samo jednom, snijeg je padao i super mi je bilo! :) Ne sjecam se imena lokala, ali je jako lijep bio, narod vrlo ljubazan i dokon. Opustena atmosfera, osjeca se neki dokonluk, sto dobro utice na nas napete :)
Grad je zapusten, ali ne cine ga zgrade i ulice, nego ljudi. Treba im samo dobar gradonacelnik, ali ne kao Mugi :)
Vidi se šta je osoba koja koristi mozak.
Ima li iđe još koji BP porijeklom da piše o svim gradu. Razočaraćete me.
Ljudi nema mjesta na kojem sevdah ljepše hvata.
Ljudi nema mjesta na kojem sevdah ljepše hvata.
Ovim mog rodnog grada, naravno... :yes513:
Ovim mog rodnog grada, naravno... :yes513:
Grešiš sinak grdno grešiš. Pogled sa terase paba na Lim je nešto što se ne ponavlja.
Ali moram sa Frkadelom da se slozim, makar djelimicno. Ne dirajte Pljevlja, stvarno su sva od duha.;) Kad ce forumasi da se skupe u Milet basti, da nas organizuje Frx? ;)
Pa OK. Nisu loša. Četiri sobe, Milet bašta, park na Breznici. Ostavili Austrougari šmek stare Evrope. Neka bude za NG ili tu neđe.
Ljetos, dok otopli (sad je tamo -11 stepeni, a ne rade cistaci snijega... sta nam rade, to nema nidje)... :D
A onda idemo na jedno mjesto da gledamo Pljevlja... E to je pogled... A tu dolaze i mladi da se vole u kolima, sto govori koliko je dobar pogled i u kakvim uslovima zivi omladina... :D
Svidja mi se ona putanja od baste do manastira, park, suma, sta li je.
Nego, vratimo se BElom Polju :)
Evo ja sam jednom davno bio u Bijelom polju, nisam se mnogo zadrzavao, samo sam malo prosetao i lici mi na pv (i ostali sjever), osim sto mi pricamo kao Bosanci, a vi kao Podgoricani... :D
Nije los grad... A sto se mene tice, bar po onome sto ja cujem, imate dobrog gradonacelnika...
To za Podgorički naglasak to nema šanse. Čist jezik bez Navođenja. Mada ima ih razni. To se ovi malo povedu za PG. Nebih izražavao svoje mišljenje o njima. Sjever je takav kakav je baš zbog raka zvanog Podgorica. Usisa sve pare.
Pa dobro, nisam mislio da je isti podgoricki... Nego me podsjeca pomalo; kad cujem nekoga iz Bijelog Polja ili Mojkovca kad prica nisam odmah siguran odakle je dok razgovor malo ne odmakne... Posle se vidi...
I to sto kazes... Ali koliko vidim nijedna se partija ne zalaze za decentralizaciju, valjda je svim politicarima lakse da citavu cg kontrolisu iz jednog grada... A i navika...
Navika. To si u pravu. Park u Pljevljima vrijedi Podgorice. Šteta što je zapušten. A naši političari su isti kao i mi. Nema im se što zamjerit.
Pitaj i jednog muškarčinu Crnogorca bi li odbio da bude presjednik da može? A što da ne čoče. Svaki listom. A odgovor na lopovluk u vlasti. A ti nebi? Tužno.
Neka ti ta prica da park vrijedi Podgorice. Jes da samo nas troje citamo ovu temu, :) ali ne pretjeruj:nono2:
A sad se sjetih, bila sam u BP jos jednom, prosle godine, bila je promocija SEAT LEON. Je li tamo gradonacelnik zena ili je zamjenik ili neko trece bitno lice gradskog vijeca? Mozda sam umislila...:)
Gradonačelnik je Tarzan (pravo ime) Milošević. A u gradskoj vladi ima priličan broj žena (u odnosu na ostale gradove). Vrijedi stvarno. Da ne ispadnem sad neka ko satlno ide protiv. Sem kafića ništa. Vjer da iz vazduha nema čak ni odlike grada. Nit primorski, nit sjevernjački grad, nit kasaba, moderan nije sigurno. Duh stare3 Podgorice ispario. Bezličan. Makneš studente šta osta?
Čiji se to gradonačelnik zove Tarzan? :clapping:
Čiji se to gradonačelnik zove Tarzan? :clapping:
Gradonačelnik Bijelog Polja. :thumb_yello:
Gradonačelnik Bijelog Polja. :thumb_yello:
Znate li kako je reagovao gospodina Tarzan Milosevic kad su ga pitali ima li neprijatnosti zbog imena (mislim da je neka strana delegacija u BP, ispravite ako grijesim), a on odgovorio:
"A ne, nismo mi od tih Milosevica".:photo: :D
:hammer5425:GRRRRR. Ne tačat mi Takija. Nije idealan. Ali mislim da boljeg u CG nema. Ono nije mu ni neka konkurencija.
Pa dobro, necu o tome da pricam jer ne znam nista o njemu i njegovom radu, samo mi je bilo simpaticno :)
Tarzo je dobra dusa al je okruzen vukovima ....
Tarzo je dobra dusa al je okruzen vukovima ....
A demokratija je čudo. Mada je lik svaki vikend je u pabu.
Vukovi ko vukovi pravi Bjelopoljski.
|
|