View Full Version : VII( sedma)kuca

Pages : [1] 2 3 4

andjela pizelli
14-01-07, 02:38
Vrh sedme kuće naziva se Descendent i označava se sa DC (DE, Desc). Objektivno, predstavlja naš brak, bračnog, kao i poslovnog partnera, javnost, javne neprijatelje, u ženskom horoskopu baku, a u muškom dedu. Veoma je važna, jer psihološki predstavlja naš odnos prema sopstvenoj suprotnosti, sposobnost da uspostavimo ravnotežu sa suprotnom stranom.

Ona se tice svih ljudskih odnosa, grupnih aktivnosti i rada, partnerskog duha, javnosti i javnog zivota (uopsteno, odnosa sa drugim ljudima). S obzirom da je ona 10. kuca brojano od 10, ona se takodje tice poslovanja i biznisa, ali prvenstveno privatnog biznisa, i ulaska u partnerske poduhvate.

U odnosu na prvu kucu, koja lezi preko puta ove kuce, sedma kuca se tice i otvorenosti i ekstrovertiranosti i potpunog izrazavanja. Znaci, svaka planeta koja se nalazi u ovoj kuci je veoma izrazena i eksponirana.

Prema teoriji izvedenih kuca, iz ove kuce posmatramo i komfor, lepe stvari u zivotu, zabave i razonode, zivotni prosperitet i napredak. Precizno posmatramo ona se odnosi na urinarni sistem, besiku, prostatu i predeo oko pupka.

Lilica
14-01-07, 19:07
A sta govori o nacinu, mjestu upoznavanju bracnog partnera?

andjela pizelli
14-01-07, 22:28
A sta govori o nacinu, mjestu upoznavanju bracnog partnera?

Vrh sedme kuce,odnosno DC(descendent),oznachava osobu kakvoj tezimo,a planeta koja se nadje u sedmoj kuci,obichno ono shto dobijamo.

Prilog,meni je DC u Raku,tezim osobi koja voli dom ,porodicu,boravak u kuci,a dobija Uran-Vodoliju,osobu koja voli slobodu,drushtvo.Ukratko recheno.
Vrlo slikovit primjer.
:rolleyes:

andjela pizelli
14-01-07, 22:36
@Psihologue

duboko izvinjenje shto je doshlo do greshke da sam ti izbrisala dio posta,htjela sam ti odgovoriti,na samo jednu rechenicu,pa sam zato izbrisala nespretno ostalo:confused:

Psihologue
14-01-07, 22:58
Nema veze ,kad budem imao vremena ispisacu ponovo...

andjela pizelli
16-01-07, 11:42
Nema veze ,kad budem imao vremena ispisacu ponovo...

:rolleyes:

milenaaaa
11-02-07, 19:04
moj dc je u djevici,a mene samo privlace blizanci :)))))))

LiQuiD_Dream
11-02-07, 19:10
Mozhda ti je Merkur (kao vladalac Device) upravo u Blizancima...? :D

milenaaaa
11-02-07, 19:11
merkur mi je vagi,ali mi je mjesec u blizancima :P

LiQuiD_Dream
11-02-07, 19:16
Josh ako je taj Mesec u 11. kuci.... :biggrin:

milenaaaa
11-02-07, 19:19
u 4.kuci je ......;))))

stvarno me blizanci privlace.....ali bas :))))))

goga99
12-02-07, 15:32
vrh moje VII kuće je u biku,na 9 stepeni,a vladalac bika,venera,nalazi se u strijelcu u prvoj kući na 20 stepeni.U horoskopu sam škorpija.Moj muž je u horoskopu bik,a vrh njegove VIIkuće je u strijelcu na 13 stepeni.Vladalac strijelca,jupiter,koji je retrogradan nalazi se u vagi na 23 stepena i u V kući.

Ovaj položaj planeta mi izgleda dobar,ali ipak ima problema i nije sve tako idealno.Možete li mi nešto reći o ovome.

mary
12-02-07, 23:39
Mlade najviše zanima ljubav, kada će sklopiti brak. Svaki vid sklapanja i odnosa sa drugima važnu ulogu uvek igra 7. kuća, vladaoc 7. kuće i planete u 7. kući. Sama 7. kuća predstavlja status braka i bračni odnosi a 4. kuca uvek opisuje kakva je harmonija u braku.

Kada se gleda osobi ženskog pola brak, obavezno se gleda Sunce i Mars. Prvo se razmotri koliko su Sunce i Mars udaljeni jedno od drugog. Sunce i Mars predstavljaju muškarca i seksualnog partnera. Ove dve planete daće vrlo jasnu sliku šta žena očekuje i kakvog muškarca traži. Prvi aplikacioni aspekat Sunca daće vam izuzetno precizne informacije kakav je taj muškarac koji vam odgovara i kakvog tražite.

Za muškarca se gleda Venera i Mesec. Prvi aplikacioni aspekat sa Mesecom daće vam precizne podatke i tip žene, odnosno šta traži muškarac od žene, kakva želi da bude, a kakvu će dobiti gleda se venera i 7. kuća (brak), planete i vladaoc 7. kuće. Kakav je mir i harmonija u braku, uvek se gleda 4. kuća jer 4. kuća predstavlja dom u kom živimo, dok 7. kuća uvek govori samo o sklapanju odnosa sa drugima.

Ako je vladaoc 7. kuće u dvojvom znaku ili je vladaoc otišao u polje dvojnosti ili u znaku dvojnosti, osoba će imati nestabilan brak i sa prekidom, rastankom i odlascima.
Svaki loš aplikacioni aspekat sa Venerom, Marsom, Suncem i Mesecom doneće osobi izuzetne probleme u braku.
Možete imati Veneru trigon Mars i da mislite kako će vam brak biti sretan i kako ćete dugo živeti sa partnerom, ali ako neka planeta od njih prima loš aspekat, u lošim znacima i u lošoj se kući nalazi, aspekat Venera trigon Mars neće doneti tada tu lepotu već će se odraziti veoma negativno, daće partnera lenjog, tupog, sklonog svim životnim užitcima.

Ako je prazna 7. kuća to ne znači da vi nećete sklopiti brak. Gledajte tada gde je vladaoc 7. kuće otišao, u kom je znaku i kakve aspekte pravi. Ako je Mars ima loše aspekte doneće osobi loš brak (ovo se odnosi za ženu a za muškarca se gleda Mesec).

Ako se slučajno nalaze u 7. kući određene planete kao što su: Mars, Saturn, Uran, Neptun, Plutom i Južni Mesečev Čvor i još ako su u dvojnim znakovima, u prvom braku osoba neće imati sreće. Mars uvek govori o svađama, Saturn o odbijanju, mrzovolji, gubitku bračnog partnera, Uran o naglosti, neobičnosti bračnog partnera, razvodu. Neptun govori o razvodu, vanbračnosti, Pluton o ogromnim gubitcima, Južni Mesečev Čvor o gubitcima, patnjama.

Ne treba odmah zapadati u očajanje niti brzopletno donositi nikakve zaključke na osnovu samo jednog aspekta koji pronađete. Ukoliko imate tri aspekta koji potvrđuju loš brak onda nema sumnje i garantuje se da će se aspekat ostvariti. Ostvaruje se onda kada u direkcijama i u Solarnoj karti bude loš aspekat.
Najviše zahlađenja u braku i u ljubavi uvek donosi Tranzitni Saturn kada pravi konjukciju sa Venerom, Marsom, Uranom, Neptunom, Plutonom, JMČ i još kada je retrogradan, tada je Saturn izuzetno jak i on deluje vrlo negativno.

mary
12-02-07, 23:40
7.kuĆa

Baka (rw)
Djed (rm)
OČev Djed
MajČina Baka
NeĆak Ili NeĆakinja
TreĆa Sestra
OČeva Karijera I Reputacija
Novac Suradnika
Parnice
VaŠe DruŠtvene Veze
Svi Stranci
Suparnici
Svi Lopovi
BivŠi BraČni Partner
PolitiČari
Svi AstroloŠki Klijenti
Netko Koga Savjetujete
Poslovni Kupci

milenaaaa
13-02-07, 15:49
jadna ja....imam spekte loseg braka ....

ryna
14-02-07, 09:27
Meni je VII kuca prazna, u Vodoliji. Uran je otisao u III kucu u Vagu, a Saturn u XI u Blizance (gde mi je i Venera i Mesec). Sunce i Mars u I kuci u Lavu.

Znam da je VII kuca u Vodoliji losa za brak, mada Uran i Saturn, koliko sam uspela da vidim ne prave lose aspekte sa oslalim planetama, uglavnom sekstili, ako je za utehu. Laik sam, pa ne umem da povezem.

Kakvog bi partnera mogla da ocekujem?

mary
15-02-07, 11:36
i meni je sedma prazna,a vladar neptun je u IV u jarcu na 1 stepenu,kvadrat mars u vagi u prvom polju na 1 stepenu,sekstil sunce u škorpiji u tećoj kući na 6 stepenu.

kakvog da očekujem?jel možda nekog mutnog tipa zbog kvadrata marsa i neptuna ili..?
kakav ce mi biti brak?

andjela pizelli
23-02-07, 02:10
vrh moje VII kuće je u biku,na 9 stepeni,

Goga tebi je vrh sedme na 22 st Bika
.
.Moj muž je u horoskopu bik,a vrh njegove VIIkuće je u strijelcu na 13 stepeni.
.

Muzu ti je tachan podznak,da li si tachno rodjena u 8h?

goga99
23-02-07, 10:56
Goga tebi je vrh sedme na 22 st Bika
.

Muzu ti je tachan podznak,da li si tachno rodjena u 8h?

U 8 ujutro ili najkasnije u 8.05.Tako kaže moja mama i vjerovati joj je.,jer u rodnom listu mi ne piše vrijeme rodjenja.

andjela pizelli
23-02-07, 11:15
U 8 ujutro ili najkasnije u 8.05.Tako kaže moja mama i vjerovati joj je.,jer u rodnom listu mi ne piše vrijeme rodjenja.

Pa kako ti DC ispada 9 st meni ispada 22?:confused:

goga99
23-02-07, 20:34
[QUOTE=andjela pizelly;23514]Pa kako ti DC ispada 9 st meni ispada 22?:confused:[/QUOTE

Moja greška!Sad pogledah i vidjeh da sam pogriješila.Ko zna šta mi bi pa napisah 9! Izvini!Ti si u pravu.

Lenora
24-02-07, 22:20
moj dc je u djevici,a mene samo privlace blizanci :)))))))

Imaš li Mars ili Sunce u blizancima?

milenaaaa
27-02-07, 19:00
ne...
mjesec mi je u blizancima

moze li to da bude presudno?
inace djevice ne volim....

Jacika
12-03-07, 20:28
Zanima me sta ako je 7 kuca prazna a vladar sedme ne pravi aspekte ni sa jednom planetom?

Znam da kuca u kojoj je predsatvlja mesto gde cemo se upoznati ili nacin na koji cemo se upoznati,npr ako je u 9 da ce biti stranac ili upoznavanje putem medija isl...Ali sta ako nema aspekata,kako onda posmatrati?

Cosmic_girl
14-03-07, 19:47
Pa ako ne pravi aspekte,onda samo pogledaj u koju kucu je otisao vladar 7.obicno aspekte koje pravi vladar 7 ukazuje sta cemo dobiti od braka.

Jacika
14-03-07, 19:52
Pa ako ne pravi aspekte,onda samo pogledaj u koju kucu je otisao vladar 7.obicno aspekte koje pravi vladar 7 ukazuje sta cemo dobiti od braka.

Pa to kazem,ne pravi vladar sedme nikakve aspekte i zato me bas i zanima sta onda gledati,samo znak i vladara kao karakteristike osobe ako je Mras znaci vatrenu prirodu i dominantnog partnera a ako je otisao u ribu ili raka istovremeno i emotivnog...
To je neko moje misljenje ali bas postavih pitanje da cujem jel mislim dobro :D

Maki
15-03-07, 02:43
Pogledaš znak u kome je vladar pa se baciš na dispozitora :)
Ja bih rekla, ali ne drži me za reč - ovo je samo moje razmišljanje, da ukoliko tvoj (ili bilo čiji) vladar sedme nema aspekata sa dr. planetama da ti onda treba partner koji će te ''gurati'' kroz život, koji će ti biti oslonac u životu što se braka tiče... Ja bih gledala prvenstveno znak u kome je vladar :)
Molim Andjelu za komentar, volela bih i ja da znam odgovor na ovu zavrzlamu ;)

Cosmic_girl
17-03-07, 18:23
@Jacika,ne mogu nista bez karte,ali ti kazem da je taj vladar morao otici u neku kucu,a to me interesuje gde ti je.Ako isti taj vladar nema nijedan aspekt,onda znaci da ce se stvari odvijati malo sporije,jer planeta nije dovoljno inkarnirana.

Jacika
17-03-07, 20:04
@Jacika,ne mogu nista bez karte,ali ti kazem da je taj vladar morao otici u neku kucu,a to me interesuje gde ti je.Ako isti taj vladar nema nijedan aspekt,onda znaci da ce se stvari odvijati malo sporije,jer planeta nije dovoljno inkarnirana.

Hvala na odgovru a karta i nije bitna,cista teorija ;)

abibe
20-03-07, 00:52
meni je 7 kuca u ovnu i tu mi je jupiter koji pravi sve trigone i samo jednu opoziciju sa plutonom iz 1 polja.moze li neko da mi kaze sta bi to moglo da znaci?

Jacika
20-03-07, 01:28
to znaci da ces imati srecan brak:)

Kalliopi77
26-03-07, 21:52
Opet ja i moja 7. kuca.
Prazna u jarcu, vladar saturn u lavu(egzil pretpostavljam) u 2. kuci.
Aspekti:saturn trigon neptun, saturn sekstil pluton, saturn kvadrat uran.
Venera u ovnu, 10. kuca.
Natalna mi je u indexu, pa ako moze neko objasnjenje..

abibe
18-04-07, 12:34
meni je 7 kuca u ovnu i tu mi je jupiter koji pravi sve trigone i samo jednu opoziciju sa plutonom iz 1 polja.moze li neko da mi kaze sta bi to moglo da znaci?
ako je nekome lakse karta mi je u kartama clanova

Titanija
18-04-07, 23:09
Imaš poziciju velikog zemljanog trigona, koji čini Ju sa vladarem 7. -Marsom i Neptunom u 3., pa su ti mogućnosti da imaš skladan brak vrlo naglašene.Pluton u opoziciji sa Jupiterom neće praviti velike probleme jer to je tvoje nadmoćno JA koje češ iskazati u braku, naravno, ne znači u odnosu na suprugu, nego na situacije koje češ rješavati

lana_sco
19-04-07, 00:31
A dali bi meni neko pogledao sedmu.U Indexu je. Da li moze na osnovu sedme da se odredi njegovo zanimanje?Izgled?
Vladar sedme je Merkur u 12 kuci.U konjukciji je sa uranom-neko neobican?u sekstilu sa jupiterom iz druge, i marsom iz devete.Vladar sedme u 12 je lose(jel tako) a da li ga vade ovi lepi aspekti.Iako je u strelcu, u sekstilu je sa jupiterom?Ispravite me ja sam pocetnik:)

Nella
23-04-07, 16:27
Šta bude kad se vertex nađe u 7. kući?

sneki73
06-05-07, 01:31
neka pogleda neko moju 7 kuću nikako mi ne ide tumačenje praznih kuća a meni je 7 kuća prazna počinje u vodoliji završava se u ribama karta mi je na indeksu a ako neko ima više brakova gde se to gleda?

princess
10-05-07, 20:26
Meni je 7 na 11 Blizanaca,Me0Asc dakle u 1,tu je jos i sira konjukcija sa Ne,pravi jos 90 sa Ju vladarem 1 i Ma vladarem 4 koji su u konjukciji u 9 kuci.
So pravi separacioni kvadrat sa Sa i aplikacioni trigon sa Ju(mada nije sigurno jer je orbis 9 stepeni).
Moze li to znaciti da se necu udati????

Svi moji imaju Mars ili u strelcu ili u ribama Ma0Ju.
So u Ribama ili Ovnu(Me 0 Ne:Me 90Ma)

Doduse jedan dodje sa So u Jarcu(So 90 Sa) i Marsom u Raku(nemam objasnjenje)i taj mi se ucini fatalan????

sneki73
11-05-07, 23:22
:toobad: :toobad: :toobad:

mene interesuje brak hoću li se opet udati možda:1002:

Vivien_Leigh
18-05-07, 21:53
Meni je vrh sedme u Ovnu kojim vlada Mars, zaista trazim jake muskarce, a moj Mars mi otisao u 9.-u u Raka......kazu neko iz inostranstva.

Kalliopi77
27-05-07, 16:26
Planete u 7 kuci:

Sunce- predstavlja muskarca u zrelim godinama, pa cesto do braka dolazi kasnije ili ukazuje na sretan brak u zrelim godinama.Partner ove osobe moze biti slavan, javna licnost ili na polozaju; ovo uglavnom ukazuje i da je partner dominantan.Ako je sunce aflikovano, partner moze biti suvise okrenut sebi ili previse dominantan.

Mesec- ovde polozen ukazuje na jake emocije i vezanost za partnera ili pod aflikcijama na promenjivo stanje u braku, kao i nesposobnost da se stvori osecaj bliskosti i porodice.Partner je emotivan i brizan ili pak preosetljiv i prilicno zahtevan.U muskom horoskopu ovo moze biti brak sa zrelom zenom koja vec ima dete ili je starija od natusa.Ukazuje i na vise brakova.Ako nema aflikcija, brak u dobi od 24 do 28 godina.Kuca dolazi kroz partnera ili natus odlazi da zivi kod partnera.

Merkur- partner je mladji od natusa, intelektualac, zabavan ili se bavi nekom od profesija merkura.Ovo je najcesce pokazatelj dva braka.Osoba moze partnera upoznati preko rodjaka, brata ili ga naci u komsiluku, okolini ili susednom gradu.Ovo moze biti i pokazatelj da deca odrzavaju brak:osoba upoznaje bracnog druga preko telefona ili oglasa.Ako je pod aflikcijama, lako se ulazi u flertova i veze.

Venera- je cesto znak srecnog i uspesnog braka, osoba ulazi u brak iz ljubavi ili zaljubljenosti.Ovo je znak skladnih odnosa, a sam partner je lep i prijatan ili se bavi nekom od delatnosti venere.Ako je aflikovana, onda je partner sklon flertu, zavodjenju, i udvaranju drugim osobama ili pak ukazuje na postojanje ljubavnica ili ljubavnika u braku.Takodje aflikovana venera cesto odlaze brak za kasnije godine.

Mars- ulazi u brak iz jake strasti ili se impulsivno i bez mnogo razmisljanja se na to odlucuje.brzo nakon vencanja pocinju prepirke i svadje, a pod jakim aflikciama mars dovodi i do grubosti i tuce.Ako je dobro postavljen ukazuje na zajednicki zivot pun dinamike i aktivnosti, ali ipak dovodi do nezadovoljstva i svadje.Jedino ako je seksualni zivot jak ili je muskarac u nekoj od profesija marsa, situacija se znatno poboljsava.Ovo je nezgodnije u muskom horoskopu, buduci da ovde polozeni mars ukazuje i da je partner dominantan i sklon nametanju svoje volje i misljenja.

Kalliopi77
27-05-07, 16:39
Jupiter- sreca i uspeh i prosperitet kroz brak i u braku.Lak ulazak u brak.Partner je iz inostranstva ili je stranog porekla, bogat ili visoko obrazovan, dobrocudan i optimista.Moze ukazati i da je partner zanimanja u simbolici jupitera.Brak zbog novca ili se novac stice kroz brak.Jupiter u 7. kuci daje mogucnost za vise brakova, ali ako je retrogradan ili na 29. stepenu ukazuje da se brak ne ostvaruje lako, kao i da ono sto je izgledalo i obecavalo osoba nije dobila ulaskom u brak.Aflikovan moze ukazati na partnera koji je sklon preterivanju, nepromisljenosti, hvalisavosti ili ljubavnim aferama.U promenjivom znaku cesto daje vise od jednog braka.

Saturn- trazi stabilnost trajnost i odgovornost, pa je uglavnom bolji za brak u kasnijim godinama ili kad je osoba dovoljno zrela za to.Ako je dobro aspektovan daje jedan stabilan brak.Ukazuje i na brak sa starijom osobom ali kako je saturn vreme, ovo moze ukazati(redje) i na mnogo mladju osobu.U svakom slucaju razlika postoji- da li u godinama, poreklu obrazovanju ili statusu.U slucaju losih aspekata, ukazuje da osoba mora da ceka na ljubav ili cak da do braka ne dolazi(samo u najtezim aspektima).Natus ima strah i nepoverenje, pa usled tog okelva da udje u brak ili je sklon da bira osobe koje su mu zbog necega nedostupne ili zabranjene.Problem u braku je sto nema dovoljno strasti i radosti.Sam partner moze biti hladan i nezainteresovan.Pod jakim aflikcijama, ovo ukazuje na napustenost i samocu.

Uran-je najcesci pokazatelj razvoda, jer je on najmanje srodan braku.Uran je upravo taj koji voli slobodu i razbija svaku formu, sto izmedju ostalog brak jeste.Veoma je tesko odrzati brak stabilnim, osim ako je partner vec razveden ili profesije u simbolici urana-astrolog, pilot. programer ili pak ekscentrican i nezavistan.Ovde opstaju brakovi neuobicajenog tipa, gde zbog okolnosti(npr. muz ima posao u drugom gradu ili drzavi) ili slobodne prirode osobe zive van uobicajenog procesa ili normi.Uglavnom prolaze kroz povremene krize.Dobro aspektovan, daje romantican i nagli ulazak u brak.Natus moze partnera upoznati preko prijatelja ili preko interneta, a pod aflikcijama-prijatelj se mesa u brak.U svakom slucaju sa uranom je uvek sve od samog pocetka neobicno i puno iznenadjenja.Jako aflikovan uran daje nezainteresovanost za brak ili nagle neprijatne obrte ili prekide.Cesto vise od jednog braka.

Kalliopi77
27-05-07, 16:47
Neptun- cesto daje da natus ima ipsred sebe neku vrstu magle i iluzije kroz koju vidi drugu osobu.Tako on ulazi u brak sa svojim predstavama o drugoj osobi, pa je skoro neminovno da nakon nekog vremena dodje do razocarenja.Natus cesto idealizuje partnera ili se zrtvuje za njega da bi posle izvesnog vremena shvatio da je bio u zabludi-nesto kao otreznjenje.U vrlo retkim slucajevima, kad je dobro postavljen i spektovan moze dati savrsen brak gde osoba u partneru vidi savrsenstvo i neprekidno postoji zaljubljenost i carolija.Dobro je ako je partner u simbolici neptuna-muzicar umetnik lekar ili duhovna osoba.Ako je neptun pod aflikcijama, partner moze biti sklon lazima, prevarama, neverstvu alkoholu i drogi.

Pluton- ukazuje na najdublju povezanost dve osobe, u krajnjem slucaju do smrti.On jako i neraskidivo povezuje ljude, pa cak i kad se osobe razvedu one ostaju u nekoj vezi.Ovo moze biti i pokazatelj da se osoba razvodi jer nalazi svog karmickog partnera kasnije(ako je pluton druga planeta po redu u 7. kuci ili se nalazi u drugoj polovini 7 kuce ili u drugom znaku od onog u kome pocinje 7 kuca).U svakom slucaju , on je pokazatelj karmickih veza i brakova i cesto odlaze razvod.Ovde se osoba odlucuje za tog partnera bez obzira na sve.Dobro aspektovan, ukazuje na neobicno duboku i strastvenu ljubav.Pod aflikcijom daje previse strasti koja vodi u ljubomoru i ceste svadje.Partner je dominantan, moze biti i opasan, kriminalac ili izuzetno mocan.Ovo moze da ukaze i na nasledstvo od partnera.

mary
31-05-07, 11:31
Meni je vrh sedme u Ovnu kojim vlada Mars, zaista trazim jake muskarce, a moj Mars mi otisao u 9.-u u Raka......kazu neko iz inostranstva.

Kada je vladar VII polozen u IX partner je imucan,lijep i odan.Postoje dobici od partnera i njegove porodice,a bracnoi partner moze biti religiozan ili duhovan,po svojoj prirodi,prisutna je i mogucnost prebivanja u inostranstvu.

milenaaaa
31-05-07, 12:56
Mars- ulazi u brak iz jake strasti ili se impulsivno i bez mnogo razmisljanja se na to odlucuje.brzo nakon vencanja pocinju prepirke i svadje, a pod jakim aflikciama mars dovodi i do grubosti i tuce.Ako je dobro postavljen ukazuje na zajednicki zivot pun dinamike i aktivnosti, ali ipak dovodi do nezadovoljstva i svadje.Jedino ako je seksualni zivot jak ili je muskarac u nekoj od profesija marsa, situacija se znatno poboljsava.Ovo je nezgodnije u muskom horoskopu, buduci da ovde polozeni mars ukazuje i da je partner dominantan i sklon nametanju svoje volje i misljenja.

vladar sedme u osmoj......

to i nije bas extra :/

Kalliopi77
31-05-07, 15:30
Situacija je bolja ako se muskarac bavi nekom od profesija marsa...to bi valjda moglo biti sledece:berberin, bokser,neki borilacki sport,fizioterapeut, fudbaler,gradjevinac, ginekolog,kuvar,mesar,mornar,pekar,telohranitelj,t uzlac,vatrogasac,vojnik, zidar.....

Cosmic_girl
02-06-07, 18:46
vladar sedme u osmoj......

to i nije bas extra :/

ne mora da znaci,moze biti da ces imati novca preko muza,jer je 8 kuca druga po redu od sedme.:yes513:

sto mu gromova
06-06-07, 21:46
Mene zanima moja 7. kuca,pa ako neko ko je strucan da mi kaze o tome nesto vise,brine me zapravo najvise mars u 7.kuci u vagi,mada je njegov dispozitor venera u skorpiji u 8. polju,tako da su ove dve planete u recepciji,pa se onda posmatra kao da su u svom sedistu...zapravo,volela bih da cujem kakav ovakav mars ima delovanje...

http://img230.imageshack.us/img230/3747/mojanatalnavy5.th.png (http://img230.imageshack.us/my.php?image=mojanatalnavy5.png)

beskrajnost
08-06-07, 07:59
ja imam mars u 7
nije dobro, volim strast, svadju, glavna da budem njemu jer moj asc je u skorpionu a mars vlada skorpionom...grozno

EnSan
08-06-07, 15:58
@beskrajnost
@sto mu gromova
Ala ste vas dve ratoborne u odnosima, ali i muskarci ce vam biti takvi....

beskrajnost
08-06-07, 16:45
pa bolje da se iskaze kao musko nego kao kukavica :D

andjela pizelli
02-07-07, 00:27
Mene zanima moja 7. kuca,brine me zapravo najvise mars u 7.kuci u vagi,mada je njegov dispozitor venera u skorpiji u 8. polju,tako da su ove dve planete u recepciji,pa se onda posmatra kao da su u svom sedistu...zapravo,volela bih da cujem kakav ovakav mars ima delovanje...

Tvoja sedma kuca,pochinje u Djevici,shto znachi da ce te u zivotu privlachiti osoba sklona analiziranju,pomalo cjepidlaka,racionalna....
vladar VII otishao na 2 st Strijelca na vrh IX kuce,na fiksnu zvijezdu Yed Prior,koja se smatra sretnom zvijezdom.Moguce je da ce te za partnerski odnos privuci osoba visokog obrazovanja,dobro materijalno situiaran(radi 2 st)moguce i iz inostranstva,sa nekom lichnom planetom u znaku Strijelca.(predispozicije)

Moguce je da ce biti velika razlika u godinama,jer na vladaru DC,Merkuru nalazi se satrun,planeta starosti,uspjeshnih ali teshkih ljudi.

Mars planeta u VII kuci je na 22 st koji je stepen jarca.Mars je dobro postavljen,on bi mogao i simbolizovati Ovna ili Shkorpiju,osobu borbenu a mozda i u uniformi.Poshto je u vagi,a tu je u padu,on ipak pomalo gubi svoje Marsovske osobine,pa je vishe okrenut svijetu umjetnosti nego borbe...a dispozitor Venera jeste u Shkorpiji ali je tu u padu...ako uzmemo recepciju....pa ispada kao da je svaka planeta u svom sjedishtu,od njih dvije:confused:

s_ana_dra
03-07-07, 22:36
Imam ja jedno pitanje, moja VII kuca je u u ribama, ali me zanima posto mi je merkur u vagi, da li to znaci da me privlace vage?
Hvala

Cosmic_girl
06-07-07, 05:03
ali me zanima posto mi je merkur u vagi, da li to znaci da me privlace vage?
Hvala

Ne,ne znaci:wink3:

s_ana_dra
06-07-07, 09:24
cosmicgirl
Hvala
pozdrav

andjela pizelli
06-07-07, 13:59
Imam ja jedno pitanje, moja VII kuca je u u ribama, ali me zanima posto mi je merkur u vagi, da li to znaci da me privlace vage?
Hvala

Merkur oznachava nachin na koji razmishljamo,znachi,razmishljash kao harmonichna Vaga,mada uvjek neshto vagash i nesigurna si u odlukama.
Merkur u Vagi-Prioritet je ovim osobama lijepo izrazavanje,fini maniri i diplomatsko rijesavanje sporova.Mrze svadje i ruzno ponasanje.Mana neodlucnost.
Vaga je i prirodna VII kuca, intelektualno slaganje bitno kod izbora partnera, često površne veze.:love54236:

s_ana_dra
06-07-07, 15:14
Andjo sve je tacno,
vagam, da da
Hvala
pozdrav, andjo

Ribica
06-07-07, 17:47
Hvala

A gdje ti je Neptun i kakve aspekte pravi?

s_ana_dra
06-07-07, 21:56
A gdje ti je Neptun i kakve aspekte pravi?

Neptun mi je u 4 kuci u Strelcu, a aspekti mesec u kojukciji sa mesecom, merkur u kvadratu sa neptunom, venera u trigonu sa nepunom, neptun u trigonu sa ascedentom, saturn sexsil sa neptunom, neptun sextil sa plutonom. Posto se ne snalazim bas sa aspektima procitala sam ih sa tumacenje na sajtu astro.com. Karta je u indeksu natalnih karata clanova foruma.

Hvala puno,
pozdrav:p
:thumb_yello:

andjela pizelli
15-07-07, 16:17
Neptun u VII kuci

Neptun je u sedmoj kuci, (odsustvo realnosti)

Kako ste osetljivi na tudje uticaje, veoma Vam je vazan izbor partnera. Ni Vi ni Vas partner ne sagledavate jedno drugo u pravoj svetlosti. S obzirom na ovakav polozaj Neptuna, trebalo bi da skinete ruzicaste naocari i da prestanete da idealizujete ljude u Vasem zivotu, kao i da naucite da se suocavate sa stvarnoscu. Takodje morate nauciti da dajete ne ocekujuci mnogo zauzvrat. Trebalo bi da se cuvate umesanosti u pravna pitanja i da pomno procitate svaki dokument pre nego sto ga potpisete. Ovakav polozaj Neptuna ponekad ukazuje na mogucnost braka ili partnerstva sa hendikepiranom osobom.

Kao da ste bili razocarani u svoj brak ili sentimentalnu vezu u svom proslom zivotu - ili u neku telepatsku vezu. Zbog toga Vas sada odlikuje jedan nerealni element u braku ili u ljubavnim vezama. Mozda smatrate da je Vasa sudbina da Vas neko u tome razocara?.

"U celini, prisustvo Neptuna u ovoj kuci nije pozeljno. Na prvom mestu, izabrani partner ce imati vecinom one osobine koje imaju osobe rodjene pod Neptunom, pa iako se za ovaj polozaj ne moze reci da je u potpunosti los, ipak ova osoba nece izabrati nekog ovako nesigurnog za zivotnog partnera. Ono sto se zaista trazi u braku je vernost. Brak je sablast na banketu romanse. Posto je bracna zajednica grob ljubavi, ono sto je najpozeljnije u zadovoljstvima je, ujedno, i najfatalnije u vezama u kojima je sporazum stvar kojoj se tezilo.

Pripadnikov stav u pogledu braka imace, takodje, pecat Neptuna. Verovatno je da ce sklopiti prenagljen savez sa cudljivim osnovama, ili putem neobicnog slucaja. Stalne veze bi trebalo da se uvek zasnivaju na dobro promisljenim postupcima, koji se dokazuju razumom i razmisljanjem. Pojavice se manjih uznemiravajucih stvari, i, opsta atmosfera u kuci ce, verovatno, biti nemirna. Bracna avantura ce se zavrsiti otvorenom svadjom, koja nece biti ni obicna ni jednostavna. U ovom slucaju je pre u pitanju neslaganje karaktera, nego bilo sta drugo ozbiljnije. Nevernost u braku pokazace oboje, i muz i zena, i odnos prema braku ce biti veoma neobican. Verovatno je da ce osoba u ovakvoj poziciji biti u potpunosti nezadovoljna svojim brakom, i odbacice ga ne bi li presekla sponu, koja kao da joj odseca udove. Najsigurnije je da ce iz jednog braka uskociti u drugi, koji moze da zavrsi na isti nacin. Ona uopste ne spada u osobe koje ce ozbiljno preuzeti odgovornost - nema dovoljno neophodne hrabrosti, svrhovitosti, strpljenja i dugog trpljenja, koji su neophodni da bi brak uspeo.

Sedma kuca se odnosi i na poslovne partnere, kao i na sve javne ugovore i dogovore, ukljucujuci i pravne. Svi ovakvi poslovi mogu da budu neuspesni, kao i sam brak; u stvari iz istih razloga. Sustina stvari jeste u tome da je Neptun posebno nepogodan za sve konacne, obavezujuce, materijalne stvari, jer svoj uticaj siri na duhovnom planu. On tezi da pomeri materijalan svet, donoseci ideje viseg i otmenijeg reda, te ako se one shvate nedovoljno mudro, samo nemir moze uslediti kao rezultat. Postoje i nagovestaji da partneri mogu da uniste posao zbog rasipnistva i cudljivosti... U pogledu pravnih stvari ce se, takodje, pojaviti slicni problemi. Verovatno ce biti umesan u sporove, dugacke i monotone. Niti ce sasvim izgubiti, niti pobediti. Spor ce se beskrajno odugovlaciti i niko ni za paru nece biti na dobitku.

Sedma kuca, takodje odredjuje covekove javne neprijatelje. Sto se ovog tice, nagovestaji nisu tako nepovoljni, jer ce neprijatelji biti kolebljivi i nedovoljno energicni da sprovedu napad. Mogu se pojaviti mnogi, ali nevazni problemi.

U najboljem slucaju, Neptun moze znaciti romanticne i platonske veze, sklonost umetnosti i sl. Medjutim, ako je iole u losijim aspektima, Neptun donosi mnogo otvorenih neprijatelja, ali necasnog i podmuklog nacina borbe, a brak je uzrok razocaranja, skandala i neverstava. Ovakva osoba je cesto pod uticajem sluzenja drugim ljudima.

U zakljucku mozemo primetiti da su ova i cetvrta kuca, u celosti, najgori polozaj za Neptun. Uopsteno govoreci, on ne bi trebalo da bude nisko na nebu, jer je njegova priroda toliko uzvisena da sto je vise postavljen, bolji je i njegov uticaj"... - beleze drevne Astroloske knjige.
www.astro-art.net

tinna-bg
16-07-07, 09:58
Cini mi se da sam juce ovde negde procitala da u muskom natalu prvi aplikacioni aspekat meseca opisuje zenu, a u zenskom prvi aplikacioni aspekat sunca opisuje muza. A, koji se onda aspekat gleda za opis drugog muza?

Algol
17-07-07, 00:11
Mislim da to samo moze da se primijeni u pojedinim slucajevima, jer sta cemo sa nekim ko nema aspektovano Sunce ili Mjesec? Taj prvi aplikacioni aspekt mozda moze da nam kaze kakva ce nas to osoba privuci, kakav je njen temperament isl. , mozda neko ko ima neki los aplikacioni aspekt Sunca uvijek nalazi partnere koji su potpuno drugaciji od nje ili se cesto svadjaju isl. u zavisnosti od toga koja je planeta u pitanju .
Prije svega - opis znaka u koji pada 7.polje, vladar 7. polja i planete koje se tu nadju najboljte opisuju bracnog partnera. Kazu da se za drugog partnera gleda 9. polje, ali neki to ne priznaju. Ja licno mislim da se kroz 7. moze vidjeti kako ce se zavrsiti 1. brak i da li ce biti drugog, ali da se drugi partner moze posmatrati i kroz simboliku 7. i 9. polja, mada je i to cini mi se individualno. \

tinna-bg
18-07-07, 10:45
Hvala Algol na odgovoru :)

Mislim da za drugi brak treba gledati sing. suvladar sedmog i vladara devetog i njihove dispozitore. Ako se prica potvrdi tj. kraj je ista planeta, to je onda to. Ali sta se desava kad se prica ne potvrdi? kad nam suvladar sedme govori jedno, a vradar devete drugo? Totalna mi je zbrka u glavi, do skoro sam gledala samo vladara devete za drugi brak, a onda mi je neko rekao da se ne gleda to, nego suvladar sedme. A onda se pitam, ako se brak gleda samo kroz sedmu kucu, sta se onda gleda npr. za one koji su u trecem braku. Sta je onda sing. tog braka? Zato ipak mislim, da se za drugi gleda 9, za treci 11, i tako u krug ;D

andjela pizelli
18-07-07, 23:01
Prije svega - opis znaka u koji pada 7.polje, vladar 7. polja i planete koje se tu nadju najboljte opisuju bracnog partnera. \

Znak u kome se nadje DC,opisuje partnera kome tezimo,planeta koja se nadje u VII polju,opisuje partnera ,kojeg dobijamo.

Ako nema planete u VII polju,trazimo gdje je otishao vladar(planeta).Chesto planeta izabere,nemora samo Sunce,vec i Mjesec,Veneru u znaku u kom se nadje.(vladar DC)

Primjer:
DC u Raku,Mjesec otishao u Lava,nemora ga privuci znak Lava,moze i osoba sa Venrom,Mjesecom u Lavu(posebno ako se nadju u konjukciji)

Meni je DC u Raku,tezila sam tipu Raka,Uran mi u VII kuci,dobila Vodoliju.Al mom muzu DC u Blizancu VII kuca se nastavlja u Raka,pa u njegvou VII kucu ulaze moje Sunce,Merkur, Mjesec...

Milichica
19-07-07, 10:04
Meni je vrh sedme u biku, bez planeta u 7k, venera otisla u 11k, u vagi
2 partnera su imala mesec i asc u Vagi..., a sedma se nastavlja u blizancima pa su prisutni bili i oni sa suncem ili venerom u blizancima ...ili lavu(zbog marsa koji je u lavu)

Nella
19-07-07, 17:36
Ajde da i ja probam nekako shvatiti svoju 7. kuću. Do sada sam je izbjegavala jer me bilo strah, ali dosta s bježanjem.

Vrh sedme mi je u raku i nastavlja se u lava.
Vladar raka, mjesec mi je otišao u 5. kuću u blizance i radi slijedeće aspekte:
trigon sunce
trigon merkur
trigon venera
opozicija mars
opozicija uran
kvadrat s Pars Fortunae

Dalje, gledam svoje sunce?
Sunce u 9. kući u vagi.... vaga je prirodni vladar 7. kuće...
aspekte radi:
konjukcija venera
sekstil mars
konjukcija saturn
kvadrat Ac

I mars.... on je u 11. kući u strijelcu
njegovi aspekti:
sekstil venera
kvadrat pars fortunae

:confused:
Dobro.... kako da to sve povežem?

mace
19-07-07, 22:37
Vrh sedme kuce,odnosno DC(descendent),oznachava osobu kakvoj tezimo,a planeta koja se nadje u sedmoj kuci,obichno ono shto dobijamo.

andjela pa to znaci da onaj ko nema tu planete nista ne dobija :)
meni je sedma u ovnu a nemam planete u sedmoj, a vladalac mars mi je ustrelcu na 7 stepenu a tu mi je u ju takodje u strelcu ali u 3 kuci, da li to znaci da ce mi buduci imati osobine strelca ili da je ce biti pravnik, ili sportista, jahac :) i da li to sto je i mars i ju u 3 znaci da nije odavde?

andjela pizelli
19-07-07, 23:48
andjela pa to znaci da onaj ko nema tu planete nista ne dobija :)
meni je sedma u ovnu a nemam planete u sedmoj, a vladalac mars mi je ustrelcu na 7 stepenu a tu mi je u ju takodje u strelcu ali u 3 kuci, da li to znaci da ce mi buduci imati osobine strelca ili da je ce biti pravnik, ili sportista, jahac :) i da li to sto je i mars i ju u 3 znaci da nije odavde?

vec pos to puta kao papagai ponavljamo,da se gleda vladar,kad nema planete u VII.

Kao shto sam vec napisala,obichno se dogadja,da nas privuche znak,sa Suncem,Mjesecom,Vnerom...u kom nam je vladar DC,shto se u tvom sluchaju upravo i dogodilo,jer ti je vladar DC,Mars otishao u Strijelca,gdje tvoj dragi ima Sunce i Mars,znachi,nishta nije sluchajno.
:bye1:
E sad ,dovoljno je da je on Strijelac,pa da te privukao,nemora biti iz inostranstva,ako je pravnik,takoodje je simbolika ispunjena,jer Strijelcem vlada Jupiter,a on je znak pravde,pravnika.

Ako je II brak IX kuca,kod njega,je IX u Strijelcu,vladar Jupiter otishao u znak,pogodi koji?Vodolije,zato si ga privukla...ali znash sama kako Vodolija,odnosno Uran podrzava brak...
Obzirom da mu je vladar IX kvadriran od Neptuna,moguce je da bi imao tajne od druge zene...

mace
20-07-07, 09:26
da to sam i ja razmisljala, pogotovo sto mu je ju u vodoliji na stepenu raka (4 stepen ?) a to je kao asocijacija na dom...mada iskreno kod mene (u stanu)smo se vidjali jer on ima dete, a sto se tice urana i podrzavanja urana to znam sta je simbolika ali opet imamo moj ju i njegov uran je trigon ...hm ali zato moj ju i njegov uran kvadr...uzas...mozda kad bi ludak hteo da se dozove pameti pa da zivimo zajedno...jer zivot zajedno bi ispunio simboliku urana.valjda....

bila22vila
03-08-07, 12:05
Draga, oćeš pogledati meni moju 7. koja je prikcana sa svim i svačim....
Sunce - 7. kuća - vaga ,28 stipnjeva
merkur - 7. kuća - škorpion , 5 stupnjeva
pluton - 7.kuća - škorpion , 1 stupanj
saturn - 7.kuća - škorpion ,16 stupnjeva

Aspekti :
Sunce konjukcija merkur
Sunce konjukcija pluton
Merkur konjukcija pluton

sto mu gromova
07-08-07, 17:55
Tvoja sedma kuca,pochinje u Djevici,shto znachi da ce te u zivotu privlachiti osoba sklona analiziranju,pomalo cjepidlaka,racionalna....
vladar VII otishao na 2 st Strijelca na vrh IX kuce,na fiksnu zvijezdu Yed Prior,koja se smatra sretnom zvijezdom.Moguce je da ce te za partnerski odnos privuci osoba visokog obrazovanja,dobro materijalno situiaran(radi 2 st)moguce i iz inostranstva,sa nekom lichnom planetom u znaku Strijelca.(predispozicije)

Moguce je da ce biti velika razlika u godinama,jer na vladaru DC,Merkuru nalazi se satrun,planeta starosti,uspjeshnih ali teshkih ljudi.

Mars planeta u VII kuci je na 22 st koji je stepen jarca.Mars je dobro postavljen,on bi mogao i simbolizovati Ovna ili Shkorpiju,osobu borbenu a mozda i u uniformi.Poshto je u vagi,a tu je u padu,on ipak pomalo gubi svoje Marsovske osobine,pa je vishe okrenut svijetu umjetnosti nego borbe...a dispozitor Venera jeste u Shkorpiji ali je tu u padu...ako uzmemo recepciju....pa ispada kao da je svaka planeta u svom sjedishtu,od njih dvije:confused:

Hvala na odgovoru,ali to je u neku reku ono sto me buni,koliko je ovaj mars ili venera losa posto se nalaze u znakovima izgona,ali i u prirodnim kucama znakova gde su i izgonu...vidim da ni ti nisi sigurna...

Ribica
07-08-07, 23:10
Evo i moje,ako je neko raspoložen:

Sedmo na 29 vodolije , Uran u strelcu na 2 stepena ,u četvrtoj kući.
Uran je u kvadratu sa Mjesecom,opoziciji sa Suncem (vladarem horoskopa) i trigonu sa Marsom.
U sedmoj imam Mjesec u Ribama na 10 stepenu.On je u trigonu sa Jupiterom,kvadratu sa Uranom i kvadratu sa Merkurom.
:throb:

astron
07-08-07, 23:55
Ajde da i ja probam nekako shvatiti svoju 7. kuću. Do sada sam je izbjegavala jer me bilo strah, ali dosta s bježanjem.
:confused:
Dobro.... kako da to sve povežem?

Mozes li ostaviti svoju natalnu kartu, iz ovog opisa ne znamo gdje su ove planete sto si ih spomenula u vezi sedme kuce...

Ribica, vazi i za tebe...

Ribica
08-08-07, 11:54
Može li pomoć oko postavljanja karte? ja je imam tu iz astro com na kompu al ne znam da je postavim.Astron,help ,ili je postavi ti 17.05.1982 11,30 Bar

andjela pizelli
08-08-07, 12:07
Može li pomoć oko postavljanja karte? ja je imam tu iz astro com na kompu al ne znam da je postavim.Astron,help ,ili je postavi ti 17.05.1982 11,30 Bar

evo ti je draga moja a stvit cu ti je u index karti

http://img527.imageshack.us/img527/1183/ribicafo9.png (http://imageshack.us)

Ribica
08-08-07, 12:10
Anđela,:hug432::throb:
Da li bi mi neko rekao par riječi o mom sedmom polju?

astron
08-08-07, 18:11
Anđela,:hug432::throb:
Da li bi mi neko rekao par riječi o mom sedmom polju?

Ti si u vezi osjecajna i intuitivna i volis kad postoji precutno razumijevanje.
Najbolje se razumijes sa partnerima koji su zanimljivi, sa kojima postoji odredjena vrsta nedosade, ali trebaju svakako biti i osjecajni i topli tipovi. Moguce da te privlace ne bas manekenski tipovi.. :) Tvoj muz bi mogao imati specificnu vezu sa majkom.
Najbolje bi bilo da ga potrazis u obliznjem komsiluku.
Ako se budete malo svadjuckali u braku, nemoj odmah da pomisljas na kraj jer kao sto rekoh, tebi odgovara malo napetosti i uzburkanih voda u vezi. :)

I vrlo vazna napomena: Sigurnost ne mozemo da nadjemo u drugim osobama ako sami nemamo u sebi osjecaj sigurnosti. ;)

Nadam se da shvatas. Dok god u sebi ne pronadjemo sigurnost, postoji opasnost da je trazimo u drugima, u kojima je naravno ne mozemo naci ako smo sami nesigurni. U takvoj situaciji prevelika je opasnost da se ide od jednog do drugog partnera, sve dok god ne izgradimo tu sigurnost unutar sebe.

milenaaaa
08-08-07, 21:58

I ja imam mars u vagi u 7oj kuci...venera je u strijelcu u devetoj
sedma kuca mi je takodje u djevici medjutim momci rodjeni u tom znaku me uopste ne privlace..naprotiv..mrzim one koji sve dovode do detalja,analiziraju..grr
neka te ne zabrinjava mars u 7oj..to i ne mora da bue tako los..ipak nam je u vagi :)
bice da se meni desilo ono o cemu smo andjela ja i ti pricala..sedma kuca se prrebacila i na znak vage..jer me vage itekako privlace()mars u vagi) i blizanci..mjesec u blizancima :)

andjela pizelli
09-08-07, 17:07
sedma kuca mi je takodje u djevici medjutim momci rodjeni u tom znaku me uopste ne privlace..naprotiv..mrzim one koji sve dovode do detalja,analiziraju..grr

cekaj milenice tek si pocela da zivis.....za sada si samo u svijetu blizanaca,zbog mjeseca....:notworthy:

sto mu gromova
09-08-07, 21:24
Ma,mene skroz zbunjuje ovaj Mars...nista mi se ne svidja sto se nalazi u 7. kuci...cas mi neko kaze da je dobar,cas da je los...dobar-valjda zbog te recepcije venere i marsa...a los-valjda zato sto je kako god da okrenes u izgonu,a venera anareta,jer se nalazi na krajnjem 29.stepenu skorpije,mada tesim se sto se tu nalazi fixna zvezda Bungula...

Ribica
10-08-07, 02:31
Ti si u vezi osjecajna i intuitivna i volis kad postoji precutno razumijevanje.
Najbolje se razumijes sa partnerima koji su zanimljivi, sa kojima postoji odredjena vrsta nedosade, ali trebaju svakako biti i osjecajni i topli tipovi. Moguce da te privlace ne bas manekenski tipovi.. :) Tvoj muz bi mogao imati specificnu vezu sa majkom.
Najbolje bi bilo da ga potrazis u obliznjem komsiluku.
Ako se budete malo svadjuckali u braku, nemoj odmah da pomisljas na kraj jer kao sto rekoh, tebi odgovara malo napetosti i uzburkanih voda u vezi. :)

I vrlo vazna napomena: Sigurnost ne mozemo da nadjemo u drugim osobama ako sami nemamo u sebi osjecaj sigurnosti. ;)

Nadam se da shvatas. Dok god u sebi ne pronadjemo sigurnost, postoji opasnost da je trazimo u drugima, u kojima je naravno ne mozemo naci ako smo sami nesigurni. U takvoj situaciji prevelika je opasnost da se ide od jednog do drugog partnera, sve dok god ne izgradimo tu sigurnost unutar sebe.
Ovo za napetost jee tačno,htjela ne htjela (Ipak sam je miroljubivi bik,al u vezi ispada drugačije) taj Uran ako si njega gledao radi svoje kvadrature i testira izdržljivost mog jadnog Mjeseca u ribama.Iako nemam taj Mars u sedmom,izgleda da mi svađuckanje ne gine.
Heh,takođe je istina da ne volim mršave tipove:D
Zaista čeznem za mirnim odnosom al Uran ne da,sve mora da bude burno :weeping:
Ima li nade u ovaj trigon Mjeseca sa Jupiterom?

saky
10-08-07, 13:40
http://i17.tinypic.com/63j876h.gif
bili meni netko pogledao 7 kucu

Joxy
17-08-07, 12:20
molim nekog da mi pogleda VII kucu,andjela mi je obecala da ce staviti kartu u index

sto mu gromova
20-08-07, 16:18
http://i17.tinypic.com/63j876h.gif
bili meni netko pogledao 7 kucu

bilo bi dobro da ostavis podatke rodjenja,zato sto ova karta koju si stavila je nepredledna,ne vidi se na kom su stepenu planeta,sto je vrlo bitno...
ajde ostavi podatke,pa da ti uradimo kartu na kojoj imas tacno naznacene stepene planeta i aplikacione i separacione aspekte...

saky
22-08-07, 11:53
27,07 1984 supetar u 4:00 ujutro :mwah1:

saky
22-08-07, 12:09
evo jeli valja ovo sto mu gromova
http://img530.imageshack.us/my.php?image=astrow2gw01sandratrutanow2.gif

:hug432:

Nella
26-08-07, 01:05
Mozes li ostaviti svoju natalnu kartu, iz ovog opisa ne znamo gdje su ove planete sto si ih spomenula u vezi sedme kuce...

Ribica, vazi i za tebe...

Evo natalne.... hvala

http://img174.imageshack.us/img174/4563/dubravkaqt6.th.gif (http://img174.imageshack.us/my.php?image=dubravkaqt6.gif)

anabela
26-08-07, 11:41
samo jedno pitanje ,da li ste zaboravile da napomenete da li ste pre stupanja u brak imale neku vezu koja je u kontinuitetu bila oko 3 god ili ste zivele sa nekim ?u astrologiji se i takve veze racunaju kao 7 polje koliko znam ?znaci ako sam zivela sa nekim 4 god i to je puklo onda moram za sledecu vezu (brak da gledam 9 polje)

ono sto mene zanima je ako imam marsa u ribama u 6 polju a bila sam pre u braku (znaci sada gledam 9 polje )njemu je moje 6 derivatno 10 polje .i tu mars, da li to moze znaciti da je on u uniformi ?

anabela
26-08-07, 12:03
Evo natalne.... hvala

http://img174.imageshack.us/img174/4563/dubravkaqt6.th.gif (http://img174.imageshack.us/my.php?image=dubravkaqt6.gif)

ako smem i ja da dodam po koju (INACE LOSE VIDIM KARTU)
znaci ako ti je ovo 1. duza veza
trazis partnera koji je jako osecajna osoba ali koji ce umeti da ceni tvoju potrebu za slobodom ,kada kazem sloboda to ne znaci da ces odlaziti od kuce i vracati se posle mesec dana vec da te pusti da sama donosis svoje odluke sto bi rekli zargonski da te ne smara ,,emocije su ti jako vazne.. volis muskarce koji imaju osecaj za avanturu,jako sarmantne, zapravo one koji kada se pojave negde moraju da dodju do izrazaja makar cutali sve vreme.. ono sto moras da znas je da te ponekada malo povrsnije shvataju ,mesec u blizancima deluje na ljude nekako kao da se sale dok pricaju ozbiljne stvari doticnog gospodina (jer on zaista zasluzuje da se tako nazove)mozes upoznati
vezano za sport ili neku vrstu zabave po meni bi bilo dobro da ovo bude veza koja nije formalno ozvanicena mislim da bi ste se tako bolje osecali...
on je osoba jako vesta u izrazavanju ,rekla bih da je ima kontakte sa inostranstvom (vladar 9 mars u strelcu kao i vladar 4 polja isto mars i u 4 polju jupiter ima mogucnost za zivot u inostranstvu)..ono cime lupam glavu je cime bi mogao da se bavi ..nekretninama ?nekim usluznim delatnostima ...
unapred se izvinjavam na pocinjenim greskama ....ali zaista se napatih da vidim lepo kartu

saky
26-08-07, 12:52
anabela budes meni cirnula

limunada
26-08-07, 15:47
moze i meni neko reci..ako sam dobro shvatila
zanima me za njega sta je u njemu saturn u 7.kuci u djevici sa konj. mjesec i pluton a neptun u 9.kuci u strijelci
znaci da ce on bit u braku i sa osobom koja zivi u inostranstvi
a sa aspektom ne kuzim bas dobro kako...:toobad:

anabela
29-08-07, 01:16
[QUOTE=limunada;132310]moze i meni neko reci..ako sam dobro shvatila
zanima me za njega sta je u njemu saturn u 7.kuci u djevici sa konj. mjesec i pluton a neptun u 9.kuci u strijelci
znaci da ce on bit u braku i sa osobom koja zivi u inostranstvi
a sa aspektom ne kuzim bas dobro kako...:toobad:

http://tinypic.com/view.php?pic=6g38boz[/QUOTEkoja si mu ti veza po redu ova prva veza nije bas dobra..pa da budem iskrena ni postavka ove druge mi nije bas simpaticna ..daj svoju kartu...koja si ti veza po redu?,,neptun u 9 moze da oznaci da ce ta osoba imati dugu kosu voleti igrice i filmove ili da ce malo roze gledati na zivot ...
ovde kako stoji upoznace je vezano za posao

limunada
29-08-07, 09:26
anabela:hvala sto mi malo pomognes ja ne kuzim ovo bas dobro..
ne bila sam snjim pola godine,vec mjesec dana nismo vise zajedno ima novu curu pa me zanima za njega..dali ce bit on sretan..

limunada
29-08-07, 09:31
ev ti moja natalna pa viri....

carapica
29-08-07, 14:29
Inace saturn u 7 kaze da ne bi trebala da bude zenidba prije njegovog povratka... Stariji partner,ali tesko bez karte...

limunada
29-08-07, 15:07
carapica ja nista ne kuzim..samo kad citam sve o znakovima i kucama a sa aspektom ne kuzim bas..:wacko:

carapica
29-08-07, 20:42
carapica ja nista ne kuzim..samo kad citam sve o znakovima i kucama a sa aspektom ne kuzim bas..:wacko:

govorila sam o ovom tvom mladicu za kojega si pitala... mada bez karte tesko da mozemo reci nesto...

limunada
29-08-07, 21:41
bivsi momak ;) ma ev tu je njegova karta...

carapica
30-08-07, 11:38
bivsi momak ;) ma ev tu je njegova karta...

koliko sam shvatila tebe zanima ova njegova 7 kuca? S obzirom na saturna i jos ret.vjerojatno ce se kasno ozeniti,a i preporuca mu se da se ne zeni prije saturnovog povratka,a on ce ubrzo da se pocne desavati,jer evo za par dana saturn stupa u djevicu.Saturn daje razliku u godinama,starijeg partnera,ali vjernog,ovaj neptun u 9-mora da ga zanima filozofija,psihologija,dolazi iz 12 kuce,mars u konj,sa jupiterom mozda on negdje odlazi?vladar 7 u 12 dispozitor u 6,zbog posla? tako bih ja protumacila kao pocetnik....

limunada
30-08-07, 13:45
hvala carapice ne vjerujem da bi on odlazio kad ima ovde dobar poso al ko ce znati mozda za 2-3 godine.. jer cura mu zivi u inzostrastvi..

pa dobro kao pocetnik si ipak si mi malo pomogla ja kao ovde nova a jos ne kuzim o tome bas sam smontana :1002: