View Full Version : Dje biste otputovali?
nesto sam razmislja dje bih otisa ako bi ima sansu da odem bilo dje na svijet. odma mi je pa na pamet pariz london barselona rim nju jork i drugi veliki gradovi. al bio sam u nekoliko vecih gradova na zapadu i sve mi je nesto isto. odes u poneki muzej, vidis koju poznatu skulpturu, crkvu i tvrdjavu i to ti je to. u drugi grad isto tako. malo dosadi jel.
sad bi najradije otisa u neku tamo siromasnu azijsku ili africku zemlju. siguran sam da bi mi bilo mnogo interesantnije vidjet taj totalno drugaciji zivot kulturu i obicaje nego ovaj zapadni koji je svudje isti.
a dje bi ste vi otputovali?
Ja bih otputovala u Danilovgrad. Cula sam da ima dosta prirodnih ljepota i kulturnog blaga :P
Otputovala??? U Dubai definitivno
Ruslana_24 26-07-06, 00:05 Ja bih u Hrvatsku
Poslije Dubaia na Kilimandzaro
Na neko od egzoticnih ostrva tipa Sejseli, Karibi, Havaji...
Volela bih da se ukrcam u neku podmornicu i haram okeanima, volela bih da odem na safari....volim prirodu i zivotinje i zelja mi je da mnoge zivotinj vidim u svom prirodnom okruzenju.
BlackWoman 16-08-06, 09:31 Ne patim daobilazim evropske metropole, radije bih obišla Orijent.
Zanima me takođe i Irska. Volim njihovu muziku, travnate uzvišice sa svjetionicima... valjda me još drži utisak od jednog filma.
U Muriće, na Skadarsko jezero, da lovim kljenove
Volio bih otputovati u Siriju ili Jordan, kupati se u Mrtvom moru... tj. plutati u njemu
Destinacija 23-09-06, 13:03 ah, dje ne bi putovala!!!
Da me amidza obdari neogranicenom destinacijom zvanom:idi sad i da se NIKAD nisi vratila, jer mi te je pun...onda bi povirila u SVE dijelove ove lijepe kugle nase, dje god sta dise, dje god sta zdere i sere, dje god ima i nema muzeja, kamena, pijeska i mora...SVUD!
Pred izbijanje ovih nesretnih ratova napravio sam dil sa jednim jako zanimljivim likom pomorcem koji plovi na 25 metarskom jedrenjaku sa dva jarbola da mu budem mali od palube dok traje letnji raspust. Putovao je po mediteranu a inače brod plovi pod zastavom Austarlije. I onda je izbio rat ...raspust je prošao a broda i skipera nigde na vidiku pa ako ga neko vidi neka javi 8)
neko vako hladno mjesto gdje je jako tesko prezivit, recimo volila bi se popet na mont everest :lol:
a najvise bih voljela zivjeti u rio de zanejru, to mi je nesto kao obecana zemlja: prijatna klima, plaza, more.. bila bih konobarica, radila u baru na plazi i uzivala. :\:D/ :\:D/
posljednjih mjesec dva me zainteresova tokio. vjerovatno gledajuci neke filmove.
rado otisa na godinu dana da radim tamo. mislim da bi to bilo interesantno iskustvo. bas me interesuje kako zaradjuju mesari tamo
skoknula bi malo do Italije...u posjet frendici:)
Otputovala bih u Mexico. Vec godinama me tamo nesto vuce http://www.cosgan.de/images/kao/boese/g015.gif . Nadam se da cu jednog dana i stic tamo. ;)
Pošto me privlače diktature, moj izbor je Sjeverna Koreja, Kuba i Vijetnam
Miki_from_the_block 30-01-07, 23:01 Tokio, Berlin, Venecija, Dubaj:D, Hamburg, Barcelona,...
STRINGBERG 31-01-07, 03:23 Ja bih za Crnu Goru,ipak je tamo najbolje...
Ja bih za Crnu Goru,ipak je tamo najbolje...
ja nisam glupa i znam da se salis :D njah njah
ok,po strani ovo moje "trudjenje"da budem komicar...ja bih negdje gdje ima plaza,nigdje nikog,more cisto.da ponesem samo najosnovnije stvari.jednom bih na to mjeso posla sa drugaricama,drug put sa njim.
pa ako postoji tako nesto..javite mi
inace bih posjetila:kinu,japan,afriku,novi zeland..ma sve zive zemlje gdje moze nesto da se vidi :D
ne znam sto mosh vidjet u afriku. tamo ti je sve zivo pustinja. mozda u novi zeland ima ponesto zanimljivo. mosh vidjet neke interesantne pecine, zalive, hobite, ostrva. skoro je ko ova nasa crna gora
kad bih imala para - Dubai..
ja bih u 7+2
tamo kazu da je najbolje a pristupacno je..oce neko sa mnom?
ja Bih u švajcarsku... ne znam zasto, al eto
cuo sam da se dosta zaradjuje od pranja sudja...
šala na stranu, tamo je odlican standard...
Egipat, najvjerovatnije krajem septembra...
andjela pizelli 05-04-07, 21:15 ne znam sto mosh vidjet u afriku.
Uh kakva Afrika,samo u Sudanu ima 1.500.000 zarazenih od side:eek:
svuda bih posla,nista ne bih preskocila samo jos da ima ko da me posalje:D
Evo, ja te saljem. Za pocetak dodji kod mene :D
hahhaha super evo stizem na ljeto
u tunguziju samo da je dobro drustvo
mada su mi dosadila putovanja,pogotovo ona busom
Definitivno bi to bio Prag.Stanovnici Praga za svoj grad kazu da je najljepsi grad na svijetu,mislim da mnogo ne pretjeruju kada to kazu.
http://img384.imageshack.us/img384/3223/praha1id8.jpg (http://imageshack.us)
Austrijski uticaj u arhitekturi i fasadama plus slovenski sarm.
ja bih nesto malo egzoticnije,
recimo bora-bora, mauricijus,kuba.....
Maldivi (mislim da ce mi se taj san ostvarit, a onaj prvi ne vjerujem vise) http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/boese/e065.gif
supercica04 09-08-07, 01:11 new york
Ah, snovi, snovi....
kad bih imala para - Dubai..
Bio sam ja za novu godinu,najace mjesto istice se od svega,zamisli da se skijas na +30
Ne umijem da skijam, ali mogu da zamislim..
Ja bis sad owoga trena voljela da odem na Adu. Jes da nije za kupanje, ni skidanje, ali znam da bih se genijalno provela...
a ti bas ne umijes odabrat...
Pa meni je Ada bas super... Sat i malo vise voznje do tamo, dan se moze lijepo provesti tamo, za neke male pare. Mozda odem u nedelju. Sa fotoaparatom, naravno...
Prosle subote recimo, bila sam u Buljaricu. Dan je super bio, al najljepse mi je bilo oko 7 uvece, kad nije bilo ljudi na plazi... Sad me ovaj vjetric vani podsjeti na to kako bi lijepo bilo na Adu pocji. A sto se tice nekih skupih i meni dalekih destinacija, Dubai, i London.
Mauricijus,mada krajem mjeseca idem na odmor u Egipat
o napunila si se lako ti je
Ne umijem da skijam, ali mogu da zamislim..
Ja bis sad owoga trena voljela da odem na Adu. Jes da nije za kupanje, ni skidanje, ali znam da bih se genijalno provela...
vidji malu odma da se skida
ja bih malo do sjevera kanade , koliba u sumi:yes513:
vidji malu odma da se skida
Pero procitaj malo boLe:yes513:
Derek_Trotter 08-09-07, 10:44 Negdje gdje upravo pochinje ljeto:)
ko o cemu, petar o skidanjima i slicnim temama.
ja bih isto na adu...:( ili kao troter, u australiju npr.
nešto sam tražila po netu i naletim na ovaj sajt
http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ships/home.do;jsessionid=0000GCm4-4baSXKshAL89bfu6oN:12hbiocak?cS=NAVBAR
krstarenje brodom. zar nije predivno!
BondGirl007 24-09-07, 20:00 Pa je bih definitivno posla na neko egzoticno mjesto...a po tome je Spanija poznata...Mallorka,San Salvador...ah..
Nikad nisam bio u Havani........ Pričo' Filip da su tamo ženske jeftinije od cigare, pa rekoh sebi, ajd' i to čudo da vidiš. :D :D :D :D
negdje daleko gdje ima sunca i mira
pariz,toliko toga na jednom mjestu,bila sam vec jednom,za 20 dana idem opet,tako da ce biti i slika kad se vratim...
Ja na Adu... A sto su mi se vile ukazale na nju, sto je to...
Tako blizu,a tako daleko...
Zor_djevojka 29-10-07, 17:20 Venecija (uvijek i stalno)- najljepshi grad za sada...Mislim da mi nikad ne bi bilo dosta..
Kan, Nica - takodje ubrajam u najljepshe gradove..
'Namerachila' sam se Bechu, Egiptu, Istanbulu, Milanu, Rimu, Indiji...E, sad koliko ce biti izvodljivo..vidjecemo ;)
TheTrooper 07-12-07, 18:53 Pa prvo Egipat, Irsku, Skotsku, Indiju, Firencu i Veneciju (jos jedanput), Kubu.
Kuba, Egipat, Kenija, Tajland, Nepal, Tibet, Lesoto, Swazilend.
Zor_djevojka 07-12-07, 19:38 Uran ili Venera ;)
Uran ili Venera ;)
Venera. Mogu li sa tobom?:thumb_yello:
Zor_djevojka 07-12-07, 19:41 :yes513:...a shto ako se ne vratimo..? 'Oce li ti biti zhao?
Ne. Što bi bilo? Žene su na Veneri. Samo da Bet ne locira ultrazvukom. Eto ga odma. Bar dok se ja skrasim.
Idol mi je Če tako da bih posetila Kubu i Južnu Ameriku.
Ja bih nesto ostvarivo, za pocetak. Ocu na Jahorinu!
Ja bih nesto ostvarivo, za pocetak. Ocu na Jahorinu!
Ja idem 19. Hotel Kosuta 7 dana.
Angelina75 31-01-08, 23:00 moskva
i ja imam zelju da odem tamo!mozda se dogovorimo pa zajedno:yes513:
nestasni_cipiripi 16-02-08, 13:39 Da zoru docekam u hotel Turjak
voljela bih da provedem mjesec dana na sred Tihoga okeana. u brodu, naravno :p
nestasni_cipiripi 22-02-08, 15:11 Egipat (al boze zdravlja sredinom aprila odoh)
flowerchic 22-02-08, 15:15 Veneciju,sad da mogu:).
Zor_djevojka 22-02-08, 15:39 Egipat (al boze zdravlja sredinom aprila odoh)
ada, kad sam ja govorila Egipat, ti si mi zborio da Egipcana na Konik imam i pijeska po Cemovskom koliko ocesh...
Na mjesec, u neku bazu i da posmatram planetu i zvijezde
Na mjesec, u neku bazu i da posmatram planetu i svijezde
:w00t531: idemo zajedno!
nestasni_cipiripi 22-02-08, 17:56 Al nema piramida!A jesam li sto pogrijesio?
Al nema piramida!A jesam li sto pogrijesio?
To ti je na mars
nedje na enko pusto ostrvo
15 dana,bez ikoga...
jer sam tako umorna od silnih probi i cuda raznih :)
odlučila sam. idem na put oko svijeta. i tačka. i još jedna.
kako da ne :D
nestasni_cipiripi 22-02-08, 21:50 Ima li ko od vas da je van cg?zbog slanja razglednica meni
ja bi prvo http://www4.slikomat.com/08/0222/5bf-mounta.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2359297.htm)
sa nekim malim drustvom
pa onda ovdje http://www4.slikomat.com/08/0222/kgk-photo-.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2359307.htm)
sama
Ima li ko od vas da je van cg?zbog slanja razglednica meni
haha, što misliš?
Egipat (al boze zdravlja sredinom aprila odoh)
Javi se, bit cu i ja tad opet tamo http://box2chat.de/smiley/smiley.php?bild=U3BvcnQvMS5naWY=
Kuba i Sharm El Sheikh. I Dubai.
Slowpoke Rodriguez 26-02-08, 09:58 Island, Skotska, Irska, Portugal, Sirija, kompletna pacificka obala Latinske Amerike, Tajland, Iran.
Libija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Sirija, Tajland, Maldivi, Mauricijus, Bahami...
ma nedje dje su duge pjescane plaze i dje nema guzve :)
Ovog leta, šta se mora Bora-Bora.
Ovog leta, šta se mora Bora-Bora.
bez mene preko koje agencije?
ono ostrvo je fantazija.......
bez mene preko koje agencije?
ono ostrvo je fantazija.......
Bez agencije, rodjak tamo živi, na moju sreću :)
Bez agencije, rodjak tamo živi, na moju sreću :)
blago tebi..nije fer..
ocu ja.... :(
aj me povedi. :)
blago tebi..nije fer..
ocu ja.... :(
aj me povedi. :)
Hoću :)
Zor_djevojka 15-06-08, 18:16 Albanija..opet, al' primorski dio...Egipat i Bech, Split i Rijeka..al' lijena, pa nikako da se nakanim...za sad..
|
|