View Full Version : IV(chetvrta) kuca

Pages : [1] 2

andjela pizelli
14-01-07, 02:14
Četvrta kuća

Vrh četvrte kuće zove se Imum coeli (dno neba), suprotno MC(vrh neba)a njegova oznaka je IC. Označava majku u muškom horoskopu, a u ženskom oca, i obrnuto,mada se pojedini astrolozi spore,koja je kuca oca koja majke.

Milekic je govorio da je uvjek IC majka,jer Rak predstavlja prirodnu IV kucu,kojom vlada Mjesec,a MC otac.
IC predstavlja josh porodicu, kuću, nepokretnu imovinu, domovinu, privatni posao i grob. Takođe predstavlja psihološke temelje, podsvest i dušu.

Prirodna kuca Raka ,vladar Mjesec

mary
12-02-07, 23:44
4. KuĆa:

Prabaka (u Rw)
Pradjed (u Rm)
MaĆeha
Pomajka
Svekar
Punica
Brat (sestra) Od Kuma
Kako Partner Vidi VaŠu Majku
Karijera Drugog Djeteta I Stav O Autoritetnim Osobama
Seksualnost TreĆeg Djeteta
Karijera Partnera
Prihod Prve Sestre
Osobine Iz ProŠlosti
Tajne Prvog Djeteta
PamĆenje I GenetiČki Korijeni
Barometar VaŠe Porodice OpĆenito
Drugog Djeteta Svekrva
Šef VaŠeg Partnera
OČeva TreĆa Sestra
OČeve Prve Sestre Prvo Dijete
Šef VaŠeg Drugog Djeteta

mary
22-02-07, 16:17
vrh IV mi je u strijelcu,vladar jupiter je u V u vodoliji,a u IV su mi uran u strijelcu na 15st sekstil venera u vagi u II na 16 st,a tu je i neptun u jarcu na 1 st koji pravi sekstil sa suncem u skorpji u III,parvi kvadrat sa marsom u vagi u I polju

Lenora
22-02-07, 20:06
Četvrta kuća vezuje se uz naš dom i korijenje našeg postojanja. Znak u kojem se ona nalazi, kao i planeti u njoj opisuju prirodu našeg odrastanja, atmosferu u našem domu, onom u kojem smo odrasli, i kasnije onog koji stvaramo sami, kopirajući nesvjesno obrasce koje smo učili od najranije mladosti. S time da je važno napomenuti da položaj kuće i planeti u njoj pokazuju sliku roditelja onakvog kakvog ga mi subjektivno doživljavamo, a ne kakvi oni stvarno jesu. Većina astrologa slaže se da predstavlja oca u ženskom i majku u muškom horoskopu. U svakom slučaju os četvrta-deseta kuća opisuju naše roditelje. Ona opisuje naše porijeklo.
Četvrta kuća je naš unutarnji svijet, ono što mi jesmo duboko u svojoj nutrini, naša duša. Opisuje naše najdublje žalje, stremljenja, ali i strahove. U tu kuću vraćamo se uvijek kada smo uplašeni, izgubljeni, ili da se odmorimo između teških perioda našeg života.
Kada je aktivirana trannzitima, mi zapravo dobivamo impuls za djelovanje vezano uz tu kuću ( npr. tranzitom Urana selimo se, tranzitom Jupitera dobivamo poriv proširiti dom, obitelj....).

Lenora
22-02-07, 20:24
vrh IV mi je u strijelcu,vladar jupiter je u V u vodoliji,a u IV su mi uran u strijelcu na 15st sekstil venera u vagi u II na 16 st,a tu je i neptun u jarcu na 1 st koji pravi sekstil sa suncem u skorpji u III,parvi kvadrat sa marsom u vagi u I polju

Rekla bih da si odrasla u dinamičnom i razigranom domu, možda sklonom nekoj vlastitoj duhovnosti ili religioznosti, u kojem pravila nisu bila jasno definirana, niti je vladao preveliki red i prestroga disciplina. Svi ste bili pomalo ubrzani, razigrani, u stalnom kretanju i mimoilaženju. Da li ste se često selili, ili pak je Uran doprinjeo modernom okruženju tvog odrastanja, kući opremljenoj sa vrlo mnogo električnih i modernih pomagala?
Jesi li jednog od roditelja doživjela kao naglog, nepredvidljivog, nepouzdanog ili na neki način drukčijeg od društveno prihvatljivih normi ponašanja? ( vrlo moderan, alternativac, cudak, ...)
Ipak, nešto u tvom domu tebi je nedostajalo, ili jedan od roditelja, ili potrebna sigurnost, ili se nisi osjećala kao ravnopravni član te obitelji? Da li si se ponekad osjećala kao usvojeno dijete, ili dijete koje po nećem odudara od ostalih? Možda dio djetinjstva u inozemstvu ( ili ćeš jednom imati dom u inozemstvu), ili pak, na neki način, osjećaj kao da imaš dva doma?

mary
25-02-07, 00:04
ima istine u ovome,tacno je sleili smo se nekoliko puta,u nasoj kuci ima i previse tehnicki aparata svih namjena:) imamo cak i 2 doma.djetinjstvo nisam provela u inostranstvu.hvala ti puno:p

goga99
25-02-07, 00:35
Moja IV kuća je u Ribama.
Saturn se nalazi u IV kući,a takođe i Hiron.
Sve mi ovo izgleda jako loše,prvo Saturn(ne volim ga baš nešto),a i onda Hiron
Može objašnjenje za ovu moju kuću?

beskrajnost
25-02-07, 06:48
pa fino ocito imas tezak odnos sa roditeljima, il ti jedan od roditelja nije tu il su se rastali zavisi od aspekta 4 kuce
moze bit da se bas ne razumijes sa starijim osobama
meni se nalazi u 4 kuci vodenjak tj mjesec mi je u 4 kuci..... a rak mi je u 9 kuci

milenaaaa
27-02-07, 19:02
moze li meni neko da kaze...4 kuca mi je u blizancima a merkur je na sam,om kraju vage u 8oj kuci....

a inace mjesec mi je u blizancima u 4oj kuci

Maki
27-03-07, 09:21
Interesuje me kako se u natalu posmatra majka i njene bolesti...njen život?
Mesec, kako je postavljen, aspekti + dispozitor i kako je on postavljen?

beskrajnost
27-03-07, 15:09
moze bit 8 kuca il 6 kuca?

Truman
13-04-07, 21:37
Zanimljivo da vise ljudi koji su mi pogledali cetvrtu kucu prvo sto su me pitali je da li sam imao nesrecno i tesko detinjstvo a ja sam imao sasvim ok detinjstvo. Vreme rodjenja bi trebalo biti pouzdano posto mi je to majka rekla, a i slaze se sa nekim drugim stvarima ( recimo ascedent sa mojim fizickim izgledom ).

andjela pizelli
14-04-07, 00:25
Zanimljivo da vise ljudi koji su mi pogledali cetvrtu kucu prvo sto su me pitali je da li sam imao nesrecno i tesko detinjstvo a ja sam imao sasvim ok detinjstvo. Vreme rodjenja bi trebalo biti pouzdano posto mi je to majka rekla, a i slaze se sa nekim drugim stvarima ( recimo ascedent sa mojim fizickim izgledom ).

Vrh IV kuce u Jarcu,Saturn otishao na 5 st Strijelca,lijep stepen i lijep znak.(stepen Lava,koji simbolizuje V kucu-ljubavi)Strijelac,znak ,kojim vlada planeta srece -Jupiter.
Saturn 120 sa Venerom,vladara IV kuce,chuva planeta ljubavi.Dispozitor satrina Jupiter-u svom sjedishtu u Ribama 120 Venera,eto ti srece u domu:rolleyes:

p.s.Mozda su ti to prichali zbog blizine Mars IV kuci...

Truman
14-04-07, 11:57
Da, mislio sam na taj mars, plus sto pravi opoziciju sa venerom sto je dosta lose, ali to vec nema veze sa detinjstvom. Navodno ima veze sa nekom unutrasnjom podeljenoscu i problemi za zenama. Ako gresim molim te ispravi me.

dersette
27-04-07, 17:00
Zašto nije dobro imati mars u 4. ? Pitam, zato što ja imam ga u 7. , pa neka čudna logika mi kaže da u kojoj se kući nalazi, tamo je nekakav razdor...?
ja sam laik, pa se nemojte iznenaditi mojim glupavim pitanjima....
P.S, andjela, to sam ja, mermaide, ak me se sjećaš s nekog drugog foruma... :p

mary
07-05-07, 17:37
Zašto nije dobro imati mars u 4. ? Pitam, zato što ja imam ga u 7. , pa neka čudna logika mi kaže da u kojoj se kući nalazi, tamo je nekakav razdor...?
ja sam laik, pa se nemojte iznenaditi mojim glupavim pitanjima....
P.S, andjela, to sam ja, mermaide, ak me se sjećaš s nekog drugog foruma... :p

Mars u IV moze da znaci svadja izmedju roditelja osobe u njenom najranijem djetinjstvu.Razor u kuci,porodici.

dersette
11-05-07, 21:56
znači li to da će meni biti razdor u braku pošto je meni u sedmoj kući...?

EnSan
11-05-07, 23:11
verovatno zavisi kako je aspektovan mars i u kom je znaku, a i gde je vladr 7. kuce i kako se oseca tamo gde je

dersette
20-05-07, 20:04
mars(u blizancima stupnja ovna) mi je u sekstilu s venerom koja je u ovnu na stupnju škorpiona u šestoj(aspekti venere: trigon jupiter,sekstil saturn,kvadrat uran i neptun), mars opoziciji s jupiterom, a sedma kuća mi je u biku?????

Vivien_Leigh
23-05-07, 14:19
Meni je vrh cetvrte u Vodoliji. E sad, ono sto me buni je sledece: po nekim astroloskim programima (a imam WOW Astro, Solar Fire, Canopus, Astrologer for windows, Altrolog, pa cak i kartu uradjenu na astro.com), pokazuju drgacije pozicije Lilith. Po Canopusu je u 3.-oj kuci u konjukciji sa Mesecom u Jarcu, po Alstrologer for windows i astro.com Lilith u 3.-oj, ali na 2* Vodolije, a po Solar Fire Lilith mi je u 4.-oj, na 7* Vodolije.

Pisem ovo jer ako je Lilith ipak u 3.-oj, onda je IC prazna, a ako je Lilith u 4.-oj onda je u opoziciji i sa MC u Lavu i sa Marsom na 29*Raka.

Ima li neko ideju sta je najrealnije? Solar fire hvale da je medju najboljim astroloskim programima.

beskrajnost
23-05-07, 17:19
mars(u blizancima stupnja ovna) mi je u sekstilu s venerom koja je u ovnu na stupnju škorpiona u šestoj(aspekti venere: trigon jupiter,sekstil saturn,kvadrat uran i neptun), mars opoziciji s jupiterom, a sedma kuća mi je u biku?????

Kad osoba ima veneu i mars u sexstilu daje odlican aspekt za ljubav , veze i cak brak posto recimo sam blizanac je vesel a ovan pokretljiv, samo ako je venera u 6 onda to nije dobro jer je to los polozaj venere

andjela pizelli
02-07-07, 01:45
Mesec u 4 kući nije preterano povoljan za trudnoću, jer je to 12-ta kuća od pete, što znači da svaki loš aspekt Meseca može da upropasti trudnoću :wacko:
izvor (http://www.astrodule.com/)

dersette
02-07-07, 22:14
zašto je loše imati veneru u 6.....?

andjela pizelli
03-07-07, 13:32
zašto je loše imati veneru u 6.....?

VI kuca je XII od VII kuce

Venera vlada prirodnom VII kucom(znak Vage),znachi u VI kuci je iza ledja partneru

s_ana_dra
03-07-07, 22:24
u 4 kuci mesec u strelcu, uran u strelcu, neptun u strelcu
pozdrav

andjela pizelli
04-07-07, 01:24
4. kuca i Mesec vec sami po sebi pokazuju gde osoba zivi, kakvi su joj uslovi tu gde je, njeno stambeno pitanje i sl... u slucaju inostranstva ovo dvoje bi takodje moglo da pomogne ako bi pitanje bilo 'kako da obezbedim stan u inostranstvu, ili gde cu ziveti u inostranstvu - misleci ne na zemlju ili grad, vec stambeni status'

E sad, ako se radi o biranju najboljeg ambijenta, onda se ima za pravo odskociti od bazicne astrologije i osnovnog tumacenja, jer ono sto je najbolje za osobu ne znaci da dozvoljavaju eto, bas 4. kuca i Mesec.

Dakle, tada gledam vladara, tamo gde je - tamo bih ga slala (izuzev ako je u nekim zestoko losim asp), i naravno Jupitera. Tamo gde je Jupiter, sanse su dobre, kao i gde je Sunce. I to je to. A ako je to nesto sto kako rekoh, 4. kuca, Rak, Mesec, vladar cetvorke ne podrzavaju, onda se mora zaista verovati u to da covek nekad skokom moze izmeniti zivot (sudbinu ne - ali ako je prikazan kao recimo Sunce u Strelcu, pa makar imao i Mesec u 4. i 4. u Jarcu) on moze otici!
Sanja Perić

s_ana_dra
04-07-07, 08:10
hvala andjo,
pozdrav

Nella
17-07-07, 15:32
Sad sam se malo zabrinula, imam slijedeću situaciju 4. kuće:
IC mi je u biku
Ono što mene brine je to što mi se ovdje nalaze samo Chiron i Algol koji rade konjukciju....

Mada Chiron radi i trigon sa venerom i merkurom što bi me trebalo utješiti, ali me Algol brine....

Nella
17-07-07, 17:39
Da ja nastavim s ovom svojom pozicijom, moje razmišljanje je ovakvo;

Ako je Chiron ranjeni izliječitelj

i Algol ženska strast i intenzitet koja se može usmjeriti ka pozitivnom ili negativnom djelovanju (naravno, ne zaboravljajući da je najzločudnija zvijezda na nebu)

i onda se sve to lijepo strpa u 4. kuću i u konjukciju,

dali bi moglo značiti da će moje izliječenje doći upravo kroz kuću i dom i to potpomognuta Algolom ili sasvim jedna obrnuta stvar,

Da će Algol Chironu otvoriti nove rane? :bye2:

beskrajnost
18-07-07, 06:34
moj savjet je nemoj previse brinut za algol koncentriraj se bolje vezano za 4 kucu za obicne planete i aspekte

Nella
18-07-07, 10:47
moj savjet je nemoj previse brinut za algol koncentriraj se bolje vezano za 4 kucu za obicne planete i aspekte

Samo Chiron i Alogl su mi u 4. kući.... zato i brinem

mace
28-07-07, 12:02
meni je IV u jarcu a tu mi je merkur, sto bi trebalo da znaci selidbe (selila sam se mnogo puta i nemam snage, svaki put otplacem u sebi), takodje taj merkur u IV bi trebalo da znaci i da imam knjige a imam ih :), tesi me sto mi je merkur u trigonu sa SA koji se nalazi u VIII kuci u biku, u mom slucaju sa vladaocem (otac mi je iz crne gore sto bi u mom slucaju mogao da znaci IC u jarcu, zar ne !?)...a takodje mi je i merkur u trigonu sa mesecom koji se nalazi u VIII kuci na 29 s bika...da li se mogu nadati da cu jednom moci da imam svoj dom kome zudim (MC u raku) i da svoje knjige prenesem u taj dom i da se necu seliti vise ?

hipatija
19-09-07, 13:45
"Najniža tačka u horoskopu jeste IC ili 4. kuća, ona predstavlja poreklo i pošlost, a tačka nasuprot nje, predstavlja budućnost, koja je označena kao MC ili 10. kuća. Ako, pored ovih tačaka spomenemo i ASC ili 1. kuću, kao i nasuprot nje, DSC ili 7. kuću, mi ustvari nanosimo sudbinu na koordinatni sistem. Dakle, to su temelji horoskopa ili ''koordinatni sistem sudbine''.

U ovoj priči, zadržaću se na 4. kući ili IC, koja predstavlja našu prošlost, genetiku, nasleđe i pretke. Ona je kao vir, jer nas uvlači u kovitlac prošlosti, generacijama u nazad i otkriva nam, odakle mi to dolazimo. Da bi smo napredovali prema tački MC, odnosno prema 10. kući ili budućnosti, moramo se vratiti u prošlost, da bi smo spoznali sledeće: ko smo, šta smo i odakle dolazimo.

Mesec i Rak su prirodni vladari 4. kuće, a odmah do ove kuće nalazi se 5. kuća, kojom vlada Lav i Sunce. I, možemo se zapitati, da li je ovakav raspored slučajnost, jer na ovom mestu, žena (Mesec, Rak) stoji pored muškarca (Sunce, Lav). Na ovom mestu prestaje život, jer je 4. kuća kraj života, ovde su sve generacije u nazad, a odmah susednom 5. kućom su predstavljene nove generacije, jer je ovo kuća rađanja, plodnosti, dece i budućih naraštaja.

5. kuća se nadovezuje na 4. kuću, a 4. kuća uranja u 5. kuću. Sve je povezano, sve se nastavlja, traje i ne prestaje Vreme je beskonačno, radijalno i ono teče, istovremeno od juče ka sutra i od sutra ka juče. Ove dve kuće predstavljaju spiralu, pravac iz 4. kuće ka 5. kući i istovremeno iz 5. kuće ka 4. kući. Kraj života (4. kuća) u novi život (5. kuća) i istovremeno buduće generacije (5. kuća) u pošlost i generacije iza nas (4. kuća). Ovo su oči (Mesec, Sunce) horoskopa, koje su uperene kako u prošlost (4. kuća) tako isto i u budućnost (5. kuća).

Pored 4. kuće, planeta u ovoj kući, kao i vladara 4. kuće, posmatra se Mesec i Rak, ali i planeta Saturn.

Sunce u 4. kući opisuje aristokratsko poreklo, pretke koji su imali porodični (4. kuća) grb ili amblem (Sunce). Ovo su porodice gde su muškarci bili pravi i veliki domaćini (Sunce), ali i časni muškarci, zatim majke (4. kuća) koje su izrodile prave heroje (Sunce). Sunce simbolizuje vladare, kraljeve i monarhe. Ovo može biti i potomak plemića, slavnih i časnih muškaraca. U zavisnosti od toga u kojem znaku je postavljeno Sunce, oni su mogli biti slavni heroji, vojskovođe (Sunce u Ovnu), bogati muškarci, veleposednici, koji su preko svog bogatstva imali moć i ugled (Sunce u Biku) ili oni koji su bili na čelu revolucija, buna i previranja (Sunce u Vodoliji). Ako je Sunce postavljeno u Ribama, onda je postojao predak, koji je bio moreplovac, ali ne samo moreplovac već kapetan (Sunce) nekog broda (Ribe). Ako je Sunce u Ribama u aspektu sa Marsom, onda je to ratni brod. U slučaju da je Sunce u aspektu sa Merkurom, onda je to kapetan trgovačkog broda. Ribe simbolzuje tajne, intrige, pa je i mogućnost da se kroz porodicu provlači tajna, čak povezana sa poreklom (4. kuća) nekog muškog pretka (Sunce). Sunce u 4. kući u znaku Raka i u aspektu sa Saturnom opisuje neki stari (Saturn) zamak ili dvorac (Sunce) na obali jezera (Raka), a ako je Sunce u Škorpiji, onda će to biti vojno utvđenje ili dvorac na obali reke (Škorpija).

Mesec u 4. kući primarno opisuje genezu, pogotovo preko majke, odnosno preko ženske linije. Ako je Mesec u znaku Ovna, on će opisivati vojničku i ratničku (Ovan) genetiku, ali i temperamentne i jake žene koje su vaspitavane na strogim, jakim i muškim princpima. Ovan simbolizuje rat i vojsku, pa ovo mogu biti i kuće, imanja koja su uništena u ratovima, ali i ubistva, jer Ovnom vlada Mars koji simbolizuje ubistvo i smrt. Kako je Mesec ženska planeta on će u 4. kući primarno opisivati majku ili neku baku. Sa položajem Mesca u 4. kući, neko od predaka je mogao imati gostionicu, kafanu, ali i pekaru, a posebo će biti naglašeno, ako je Mesec u 4. kući u znaku Raka (hrana) ili Bika (hrana). Kako Mesec simbolizuje imanje i kuću, a ako se nalazi u Raku, onda su ovo nekada bile kuće u blizini močvarnih područja, jezera, potoka i vodenih površina. Uvek treba spajati simboliku Meseca sa znakom u kojem se nalazi, ali i sa planetama koje aspektuje. Ako je Mesec u Ovnu u 4. kući, onda je to opis nekog imanja ili kuće u blizini vojnog utvrđenja. Separacioni aspekti, prvenstveno opisuju, uslove i okolnosti naših predaka, dok se aplikacioni aspekti više odnose na naše porodične uslove i buduće događaje. Mesec u Biku, opisuje imanje i kuću u ravnici i u ravničarskim predelima, na najplodnijem zemljištu, a to su bila sva ona bogata imanja, pašnjaci, livade, voćnjaci, pune štale i ambari. Mesec u Raku u lošim aspektom sa Saturnom, govori o bolestima majke i žena u prošlosti. Mesec u Škorpiji govori o nekom pretku koji je bio skeledžija (Mesec) na reci (Škorpija), ali i o smrtnosti u prošlosti. Mesec u Jarcu jeste kuća u planini i govori o planinskom i brdskom poreklu, dok bi sa druge strane Mesec u Ribama govori o životu predaka koji su bili u blizini mora (Ribe). Mesec u Jarcu i u aspektu sa Merkurom, govori o baki (Mesec) i ženama u opšte, a koje su bile mudre (Jarac) i pismene (Merkur). Mesec u Vagi u 4. kući u aspektu sa Venerom, govori o lepoj baki i lepoti žena koja se prenosi i nasleđuje. Mesec u Vodoliji opisuje genetiku, koja je bila sklona rizicima i avanturi, a ako je Mesec i u lošem aspektu sa Merkurom, onda je bilo predaka koji su svojim pogrešnim i rizičnim odlukama, naglo menjali svoje uslove života. Ako je Mesec u Lavu u 4. kući, onda su žene u prošlosti bile otmene, aristokratskog porekla i slavne. Mesec u Strelcu u aspektu sa Jupiterom govori o precima i o porodici koja živi u inostranstvu. Ovo je putnička genetika, koja je mogla proputovati celi svet. Ako je Mesec u Devici u 4. kući, onda on opisuje vrednu i radnu genezu, a potreba za radom, nasleđuje se porodično, pa se unutrašnji mir najviše postiže u trenucima rada. Ako je Mesec aspektovan sa Merkurom onda možemo govoriti o umnom radu, a ako je aspektovan sa Marsom ili Saturnom, onda možemo govoriti o teškom i fizičkom radu.

Merkur u 4. kući prvenstveno govori da osoba nasleđuje intelekt od jednog roditelja, bilo to od oca ili majke. Ako je Merkur u znaku Raka, onda je i majka intelektualna i pametna žena, što se i nasleđuje sa njene strane, a ako je Merkur u Lavu, onda u priču ulazi otac. Ovo je učena, pismena i intelektualna geneza, kao i slika predaka koji su mogli biti pisari, učitelji, trgovci, odnosno umni i pametni ljudi, a bez obzira na to, u kojem su vremenu živeli. Genetika je putnička, promenljiva, sklona čestim promenama životnog prostora i selidbama, što je primarnije ako je Mekrur u aspektu sa Jupiterom. Ako se Merkur nalazi npr. u znaku Lava, onda ovo može biti neki pisar ili kurir kod velikog kralja. Merkur u Blizancima, opisuje učitelje i trgovce, ako je Merkur u Devici, onda će opisati pretke koji su bili vrsni majstori, ali i zanatlije. Kako je Merkur intelektualan, on u ovom znaku može govoriti i o nekom pretku koji je bio lekar, travar i koji je lečio ljude. Merkur je znatiželjan, istraživački, pa će u Ribama opisati nekog pretka koji je plovio brodom, po morima i okeanima u potrazi za nekom novom zemljom ili novim kontinentom. Merkur u Ribama i u aspektu sa Mesecom opisuje trgovačku luku ili centar na obali mora. Merkur simbolizuje decu, pa u znaku Riba govori i o tajnom rođenju nakog deteta u prošlosti. Ako je Merkur u Biku, on će opisati nekog pretka koji je bio trgovac bikovima i kravama, a kako Bik simbolizuje oranicu, blato i njivu, ovo može biti slika kuće (4. kuća) u blizini seoske (Bik) škole (Merkur). Ako je Merkur u znaku Jarca ili u Blizancima u trigonu sa Saturnom, govori će o nasleđenom intelektu od strane dede, koji je bio pametan i mudar čovek. Merkur u znaku Raka, opisuje pretke koji su prodavali hranu, a u znaku Vage, opisuje nekog pretka koji je mogao biti pisar (Merkur) u sudu (Vaga). Merkur u znaku Ovna govori o pretku koji je bio trgovac oružijem, kao i o vojnom (Ovan) kuriru (Merkur). Merkur u Škorpiji opisuje neko dete u prošlosti koje se udavilo u reci, koje je ubijeno i koje je moglo biti u nekoj velikoj i životnoj opasnosti. Ovaj položaj Merkura u Škorpiji u 4. kući govori i o smrtnosti dece u prošlosti porodice. Ako je Merkur u Škorpiji u lošem aspektu sa Saturnom, onda se radi o detetu koje je moglo umreti od neke podmukle bolesti. Merkur simbolizuje ljude i u 4. kući uvek opisuje predele koji su gusto naseljeni, posebno ako je Merkur u 4. kući u aspektu sa Mesecom. Merkur u Bliznacima, govori o precima koji su prevozili putnike konjskom zapregom, a ako je Merkur u Strelcu ili je u aspektu sa Jupiterom, onda je to slika nekog iz prošlosti koji je vozio kočije. Merkur u Strelcu i u aspektu sa Suncem, govori o kraljevskim i dvorskim kočijama. Merkur u Lavu govori i o kraljevskim astrolozima.

hipatija
19-09-07, 13:46
Venera u 4. kući govori o umetničkom talentu, koji se nasleđuje od porodice ili nekog pretka. Venera je planeta umetnosti, muzike, glume, pa su ovo i svi oni koji su bili pevači, svirači, glumci i zabavljači na dvorovima, što će biti najprimarnije ako je Venera postavljena u znaku Lava (kralj, dvor) ili ako je u konjunkciji sa Suncem. Ako je Venera npr. u znaku Bika, ona će pimarnije opisati neku kafanu, gde se služila hrana. Venera u znaku Jarca, opisuje žensku genetiku ili neku devojku ili ženu koja je imala teži život, ispunjen patnjama ili brigama, a prevashodno zbog ljubavi (Venera). Ovaj položaj takođe opisuje i sve one slikare i umetnike, koji su ukrašavali zidove starih manastira i crkvi (Jarac). Venera u Lavu, opisuje nekog slikara na kraljevskom dvoru. Ako se Venera nalazi u znaku Škorpije, onda opisuje neku devojku ili ženu, koja je ubijena u ratu ili koja se udavila u reci (Škorpija). Venera u Ovnu jeste žena sa mačem, sabljom, žena vojnik, a Venera u Strelcu u aspektu sa Marsom, jeste žena sa mačem na konju. Ako je Venera u znaku Riba, onda se može govoriti o nekoj ženi ili devojci iz prošlosti, pored i u blizini mora.

Mars u 4. kući jeste nemir, nesklad i neprijateljstvo. On primarno opisuje muškarce i nekog muškog pretka, jer je pored Sunca glavna muška planeta. Mars u Ovnu jeste vojnik, komandant, heroj, general, a u Ribama to je gusar. Ako se Mars nalazi u znaku Lava ili Ovna, opisuje nekog muškarca, pretka koji je bio gladijator u nekoj areni. Genetika je, a ako su aspekti teški, nesretna, bez mira, poklana, pobijena i u prošlosti je moralo biti ubistava. Mars u Blizancima u 4. kući opisuje čoveka iz prošlosti, koji je bio drumski (Blizanci) razbojnik (Mars). Ako je npr. Mars u lošem aspektu sa Venerom, ubistvo je moglo biti zbog neke ljubavi ili neke devojke (Venera). Mars u kvadratu sa npr. Saturnom govori o teškoj sudbini muškaraca u ovoj porodici, o tiraniji, mržnji, krvnim osvetama, prokletstvu, magiji i ubistvima. Ako je Mars u kvadratu sa Merkurom, ovaj aspekt primarnije upućuje na ubistvo (Mars) nekog deteta (Merkur), ali i na sklonost muškaraca ka intelektualnoj tiraniji. Mars u Ovnu opisuje muškarce u prošlosti sa oružijem, vojnike i hrabre ranike. Ako je Mars u Ribama, on opisuje gusarski ili ratni brod, ali isto i izdaju u porodici, odnosno izdaju zbog koje je neki muškarac ubijen. Položaj Marsa u znaku Riba, a posebno u aspektu sa Mesecom, opisuje i muškarce u prošlosti koji su bili skloni alkoholu. Ako je Mars u znaku Bika, on opisuje muškarce u prošlosti koji su bili skloni razuzdanom životu, pogotovo ako takav Mars pravi aspekt i sa Venerom. Mars u Biku opisuje i kuću ili imanje (4. kuća) u prošlosti, pored nekog vojnog (Mars) skladišta (Bik). Ako je Mars u znaku Raka, on tada opisuje opasnosti kojima su žene u prošlosti bile izložene, a isto tako i zapaljenu (Mars) kuću ili imanje od strane razbojnika, vojske ili za vreme nekog prošlog rata. Mars u Raku opisuje kuću u kojoj je bilo oružija, a ako je Mars u aspektu sa Neptunom, u kući je bilo sakriveno oružije. Mars u Devici, pogotovo u aspektu sa Saturnom ili Merkurom, opisuje muškarce u prošlosti, koji su bili kovači i gvožđari. Mars u Vagi govori da je neki muškarac u prošlosti smrtno stradao zbog sudske presude, a pogotovo ako je Mars i u kvadratu sa Jupiterom. Ako je Mars u znaku Riba i još u kvadratu sa Mesecom, onda govorimo o tajnim (Ribe), porodičnim (4. kuća, Mesec) neprijateljima iz prošlosti (Mars). Mars u Vodoliji, a pogotovo u trigonu sa Merkurom, opisuje muškarca koji je bio ratni, vojni pilot (Vodolija). Mars u Jarcu govori o muškoj genetici koja potiče i dolazi iz planinskih i brdovitih predela. Mars i Ovan ređe opisuju naseljene predele, pa se ovde može govoriti i o divljim predelima, a ako je Mars u aspektu sa Saturnom, onda je to neki predak koji je živeo u divljem, planinskom kraju.

Jupiter u 4. kući opisuje udaljene i daleke predele, inostranstvo, strane zemlje i u ovoj kući govori o stranom poreklu, a ako je Jupiter u lošem aspektu sa Saturnom, onda se može reći da je nekada davno jedan deda odbacio svoju veru i uzeo drugu veru. Ako Jupiter nije oštećen upućuje na moralne i časne pretke, koji su mogli biti sudije ili ljudi koji su sprovodili zakon, a primarno ako je Jupiter u znaku Strelca ili u znaku Vage. Ako je Jupiter oštećen onda su ovo preci koji su mogli stradati od strane zakona, a pogotovo ako je Jupiter u lošem aspektu sa Marsom ili ako se nalazi u znaku Škorpije. Jupiter loše aspektovan u znaku Bika, govori o bogatim precima koji su mogli izgubiti veliki imetak, posebno ako je Jupiter npr. u lošem aspektu sa Saturnom. Jupiter u Strelcu ili u Ribama, a ne oštećen aspektima, govori o precima koji su bili religiozni i među kojima je moglo biti popova i sveštenika. Jupiter u Ovnu opisuje moralne i časne vojnike, majore, vojvode i generale, a posebno ako je još u aspektu sa Suncem. Ako je Jupiter u znaku Blizanaca, onda on opisuje učenu genetiku, ali isto tako i putničku i trgovačku genetiku. Jupiter u znaku Raka u 4. kući govori o bogatim precima i o bogatim imanjima. Ako je Jupiter u znaku Škorpije i ako je još loše aspektovan od Marsa ili Saturna, može se reći da je u prošlosti neko ubijen zbog novca ili opljačkan. Jupiter u znaku Bika, govori o nekom muškom pretku koji je bio konjušar, ali isto tako i imanje ili kuću u kojoj je bila štala sa konjima.

Saturn u 4. kući govori o staroj genezi, primarno o muškarcima jer se radi o muškoj planeti, a posebno o dedama. Kroz ovu porodicu provlači se crta konzervativnosti i tradicionalnosti. Ako je Saturn loše aspektovan, onda postoje grehovi predaka i porodični grehovi, koji se nasleđuju sa kolena na koleno, pogotovo kada je Saturn u lošem aspektu sa Marsom. Ako je Saturn npr. u Lavu, onda ukazuje na težu sudbinu i život oca, ali opisuje i nekog dedu (Saturn) koji je bio moćan i slavan (Lav), a primarno ako je Saturn još u aspektu sa Suncem. Saturn u Raku u 4. kući opisuje teži život majke i žena u opšte, a ukazuje i na bolesne pretke, kao i na bolesti koje se prenose sa kolena na koleno. Saturn u Devici i u lošim aspektima, ukazivao bi na isto. Saturn u Jarcu ukazuje na mudru genetiku, mudrog dedu, ali i na pretke, planinske ljude koji su mogli biti travari. Ako je Saturn u Jarcu u 4. kući on opisuje staru kamenu kuću u planini, a ako je Saturn u aspektu sa Mesecom, onda je to kamena kuća u planini, pored nekog jezera. Saturn u 4. kući u Ovnu, može govoriti o dedi koji je bio u vojnom zatvoru, a Saturn u Ribama u 4. kući govori o dedi ili nekom muškom pretku, koji je bio u logoru. Ako je Saturn još u aspektu sa Marsom, onda je to i vojni logor, ali i nemački (Mars) logor. Ako je Saturn u Ribama, a posebno još u aspektu sa Mesecom, onda možemo govoriti i o precima koji su živeli na nekom golom i kamenitom ostrvu. Saturn u Blizancima, može da govori o bolestima, a posebno o nekom dedi (Saturn) koji je teško oboleo na pluća (Blizanci). Ako je Saturn u Blizancima, onda su preci živeli u blizini kamenitih (Saturn) staza (Blizanci), koje su vodile preko planina. Saturn u Raku, opisuje život predaka u mračnim i šumovitim predelima, a ako je Saturn u aspektu sa Marsom, takvi predeli su bili prepuni razbojnika. Ako je Saturn u znaku Lava, on govori o dedi ili nekom muškom pretku koji je pao i izgubio neku moćnu poziciju i položaj, a ovo je i tipična slika pada kralja. Saturn u Lavu u 4. kući govori, da je u prošlosti na imanju ili pored kuće moglo biti zakopano zlato ili blago.

Simbolika planeta, znakova i aspekata je beskrajna, pa je na ovom mestu i na ovakav način nemoguće obuhvatiti sve što se može opisati. "

http://www.astro-house.com/genetikapreci.php

limunada
19-09-07, 14:13
i meni je merkur u 4.kucu u jarcu (selila sam 2put sad ponovo planiram selit u drugi stan ako bog da :yes513:)

Ako je Merkur u znaku Jarca ili u Blizancima u trigonu sa Saturnom, govori će o nasleđenom intelektu od strane dede, koji je bio pametan i mudar čovek ja imam merkur trigon saturn...moji 2 pokojni djeda su bili mudri covjek..

i sunce mi je u 4.kucu u vodoliji neznam sta bi to moglo znaciti!?!?

lana 81
21-09-07, 15:59
Četvrta kuća u Jarcu, u njoj nema nema planeta. Saturn je u Prvoj u Vagi

Miriam
02-11-07, 17:48
Vrh IV kuce je u Jarcu, u njoj su Mars i Jupiter u konjukciji, Mars sekstil Venera i Neptun i trigon Pluton i ASC, Jupiter sekstil Sunce, Venera i Neptun i trigon Saturn, Pluton i ASC. Saturn je u Blizancima u IX kuci u sekstilu sa Suncem i Venerom, trigonu sa Jupiterom i Uranom, u opoziciji sa Neptunom i u kvadratu sa Mesecom i Merkurom?

neurotica
04-11-07, 20:00
kao i sve donje i 4.kuca mi je prazna :) inace vrh 4.je u ovnu, mars u 8.kuci u djevici, aspekti:
mars kvadrat jupiter, uran i chiron
mars sextil saturn i pluton
mars trigon neptun i ASC :helpsmilie:

Zor_djevojka
04-11-07, 20:37
IV u Ovnu govori da energija dolazi iz kuce, a opet nijesu iskljuchene i svadje u kuchi, tj.napeto raspolozhenje.Mars u osmoj kuci je znak da te ‘opasnosti’ salijecu..Tebe kao da privlachi opasnost i riskantne situacije.Naglashena seksualnost.Kazhu za Ma u osmoj – operacije.Moguce da zbog ta dva losha aspekta sa JU i Ur, zhivot ti bio 2 x ugrozhen.Ali dobri aspekti sa Sa i PL izvukuju situaciju. Ovaj MA 60 PL kao da te dizhe iz mrtvih.oava IV u Ovnu..mozhda kuca ili stan pored nekog vojnog objekta..Ne znam..90 sa JU i Ur..neshto ti se nece u ovu tehniku, a ovaj 90 sa Ur –pripaziti se pozhara..rekla bih da se stvari kvare kroz kucu..60 sa Sa i PL preovladjuju starije stvari, mislim da te zanimaju antikviteti..Ma u VIII-kao majka ce strepjeti nad mushkim djetetom..Oprezno za rukovanjem kad su nozhevi i oruzhja u pitanju!...MA 120 Ne- da li je iko bio pomorac u tvojoj genezi?...

s_ana_dra
04-11-07, 21:26
hipatija tekst je fenomenalan i jako detaljan.
jedva cekam da i ostale planete izanaliziras
pozz

neurotica
05-11-07, 00:08
IV u Ovnu govori da energija dolazi iz kuce, a opet nijesu iskljuchene i svadje u kuchi, tj.napeto raspolozhenje.Mars u osmoj kuci je znak da te ‘opasnosti’ salijecu..Tebe kao da privlachi opasnost i riskantne situacije.Naglashena seksualnost.Kazhu za Ma u osmoj – operacije.Moguce da zbog ta dva losha aspekta sa JU i Ur, zhivot ti bio 2 x ugrozhen.Ali dobri aspekti sa Sa i PL izvukuju situaciju. Ovaj MA 60 PL kao da te dizhe iz mrtvih.oava IV u Ovnu..mozhda kuca ili stan pored nekog vojnog objekta..Ne znam..90 sa JU i Ur..neshto ti se nece u ovu tehniku, a ovaj 90 sa Ur –pripaziti se pozhara..rekla bih da se stvari kvare kroz kucu..60 sa Sa i PL preovladjuju starije stvari, mislim da te zanimaju antikviteti..Ma u VIII-kao majka ce strepjeti nad mushkim djetetom..Oprezno za rukovanjem kad su nozhevi i oruzhja u pitanju!...MA 120 Ne- da li je iko bio pomorac u tvojoj genezi?...

ovo da me 'opasnosti' salijecu je pravi izbor rijeci kad sam ja u pitanju! je istina je da me privlace opasnost i riskantne situacije, a zasto ni sama ne znam :shocked542:
u kuci su stalno nekakve tenzije pogotovo sa ocem, jednostavno ne mozemo skupa!!!!! Antikviteti me definitivno zanimaju, opcinjena sam s njima :)
Genezi?!?

beskrajnost
05-11-07, 04:38
Pa ovnovi vole sve isprobat :D a nedaju nikom da ih nadvlada :p

beskrajnost
05-11-07, 04:42
i meni je merkur u 4.kucu u jarcu (selila sam 2put sad ponovo planiram selit u drugi stan ako bog da :yes513:)

Ako je Merkur u znaku Jarca ili u Blizancima u trigonu sa Saturnom, govori će o nasleđenom intelektu od strane dede, koji je bio pametan i mudar čovek ja imam merkur trigon saturn...moji 2 pokojni djeda su bili mudri covjek..

i sunce mi je u 4.kucu u vodoliji neznam sta bi to moglo znaciti!?!?

Mi mjesecevi 4 kuce se stalno selimo :) i ja isto se selim stalno.
Sunce kroz 4 kucu, osobi je vazno imat obitelj, kreirat takvu.

beskrajnost
05-11-07, 04:43
Samo Chiron i Alogl su mi u 4. kući.... zato i brinem

Ja da sam na tvom mjestu brinula bi se vise za chiron neg algol

Zor_djevojka
05-11-07, 07:20
neurotica, pomorac u genetici, daljoj ili blizhoj proshlosti :)..da li je iko bio, jes sa Ma 120 Ne ne vjerujem da nema ama bash nijednog ;)?

neurotica
05-11-07, 15:09
ja stvarno ne znam za nikoga ni sa mamine ni sa oceve strane, jedino imam jednog tetka ali on je bia u ratnoj mornarici sad...

jekablizanac
20-11-07, 23:34
..da li neko ima saturna u 4.kuci?? ne znam da li je to zato ali u vecini slucajeva osobama koje imaju ovu poziciju saturna je ili otac umro ili nije kod kuce(razvod...)

Algol
20-11-07, 23:39
Moze oznaciti tesko, siromasno djetinjstvo, a moze znaciti nedostatak jednog od roditelja. U svakom slucaju ako je Sa lose aspektovan, skoro uvijek neslaganje ili razvod roditelja, teska, mucna atmosfera u kuci.

lidija123
21-11-07, 12:18
a kad je venera u skorpiji u 4.kuci

Zor_djevojka
21-11-07, 13:15
..kuca puna zhenske djece ;)…U tvojoj kuci se dovijeka neshto sprema i pere :D..ti i ako imash obaveza (naporan dan na poslu, fakultetu), kucne poslove sama obavljash i uzhivahs u tome,…imam utisak da ti je krpa non stop u ruke :D ..Rekla bih da ti je kuca (prostor u kojem zhivish) puna slika, ukrasnih predmeta. U kuci uvijek red, a mislim da volish i gajish cvijece (eventualno neko od tvojih ukucana). Bez sumnje lijepa kuca. Radost izrazhena kroz unutrashnji zhivot, dom, porodicu..Kako je u SHkorpiji – moguce da je rijeka pored. Harmonichan odnos sa roditeljima. Srecno djetinjstvo. Ljubav svuda oko tebe ;)..Naravno uopshteno objashnjenje za Veneru u Shkorpiji u chetvrtoj kuci

lidija123
21-11-07, 13:55
e pa hvala ti na brzom odgovoru
a sto se tice krpe i ciscenja .... 10000000% si u pravu
sve sama radim i uzivam kad je sredjeno , cisto , sve na svom mjestu
topao dom

lana 81
22-11-07, 14:23
Četvrta kuća u Jarcu, u njoj nema nema planeta. Saturn je u Prvoj u Vagi

:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

Zor_djevojka
22-11-07, 14:47
IV-ta kuca u Jarcu ..neka stara kuca, eventualno starija zgrada..Rekla bih da tvoje porijeklo vodi iz kamenitijih krajeva. Moguce da je u blizini kuce crkva, grbolje, eventualno neko brdo ..Mozhe biti da je kuca od kamena (tj dominiraju takvi detalji, eventualno predmeti od slonovache)Jedan od roditelja uticajan. Saturn u Vagi ozbiljna si osoba i vjerovatno izgledash starije u odnosu na godine, ..Sigurno si bila vrlo vezana za djeda i bila njegova miljenica. Moguce da imash problema sa kozhom i bubrezima (konkretno kamen), mada ni probleme sa glavom ne iskljuchujem. Namecesh sebi dosta naporne i teshke zadatke, obaveze. Pretpostavljam se plashish insekata (buba, paukova, pacova, zmije). Jako naglashena volja, mozhe se reci i da si materijalista (opsjednuta novcem), a opet shtedljiva. Nemash izrazhen senzibilitet – potiskujesh svoja osjecanja.Jaka koncetracija i logika.. vjerna i ozbiljna

lana 81
22-11-07, 15:19
Pa ti si sjajna, bila sam jako vezana za pokojnog dedu..( zasuzial si mi oci ), kuca je pored brda, a obaveza imam skoro svakodnevno i to vecinom rodbini prijateljima koji se samo iznenada pojave, imam jako problematicnu kozu, stalno mi se pojavljuju fleke osip alergija al dobro nije nista strasno....:bye1:Puno pozdrava za tebe....

beskrajnost
30-11-07, 06:51
Posto moja je u vodenjaku, najvise volim zivjet u stanovima. Citala sam to, i istina je, jer ne volim bit privrezena za jedno mjesto pre dugo. Posto mi je mjesec u 4 pa previse i hodanja. Saturn u 12 kuci volim imat svoj mir a uran u 2 , trosenje novaca bez zaljenja, naravno kroz kucu. I da svi koji dodju kod mene u kucu , zelim i kazem da se mogu osjecat kao kod kuce, jer ne volim davat bilo kakva pravila ( osim lomljenja naravno stvari :D).

limunada
30-11-07, 08:06
Posto moja je u vodenjaku, najvise volim zivjet u stanovima. Citala sam to, i istina je, jer ne volim bit privrezena za jedno mjesto pre dugo. Posto mi je mjesec u 4 pa previse i hodanja. Saturn u 12 kuci volim imat svoj mir a uran u 2 , trosenje novaca bez zaljenja, naravno kroz kucu. I da svi koji dodju kod mene u kucu , zelim i kazem da se mogu osjecat kao kod kuce, jer ne volim davat bilo kakva pravila ( osim lomljenja naravno stvari :D).

i ja isto imam samo meni merkur u jarci a sunce u vodoliji (meni je vazno imat obitelj), u 4.kucu a saturn mi je isto u 12.kucu u djevici (kao i ja volim imat svoj mir) i uran u 2.kucu...

beskrajnost
30-11-07, 08:09
Dosta strogosti limunado i puno odgovornosti uh. Posebno zbog merkura u jarcu sto ga cini jako ozbljnim govornikom. Mada sad kad sam gledala tvoju kartu merkur ti prelazi u vodenjaka.

limunada
30-11-07, 08:19
Dosta strogosti limunado i puno odgovornosti uh. Posebno zbog merkura u jarcu sto ga cini jako ozbljnim govornikom. Mada sad kad sam gledala tvoju kartu merkur ti prelazi u vodenjaka.

hehe moji roditelji jeste su strogi pogotovo moj otac.. a i moja mama je malo a znaju i oni bit njezni :)
kad ce da udje u vodnenjak!?

beskrajnost
30-11-07, 08:28
kad ce da udje u vodnenjak!?
Mislim tvoj merkur je na 29 stupnju jarca , u biti 29 stupanj kako sam cula moze dati jaku intuiciju, mozda kad pricas? No posto je kraj stepena, ima ih do 29 onda je skoro blizu vodenjaka. Al tvoja 4 kuca je siroka dosta pa ja da imam takvu poziciju ja bi gledala oboje pomalo. Jer pluton ti pravi kvadrat sa merkurom isto, a inace vodenjak i vaga su trigon, dok recimo sunce ti je u vodenjaku stupnja nula sto u biti nije cisto sunce vodenjaka vec vise jarca, a jarac i vaga inace prave kvadrat. Ipak sve zavisi naravno od polozaja kuce, skoro. ( nadam se da ti nisam zapeljala.)

limunada
30-11-07, 09:51
Mislim tvoj merkur je na 29 stupnju jarca , u biti 29 stupanj kako sam cula moze dati jaku intuiciju, mozda kad pricas? No posto je kraj stepena, ima ih do 29 onda je skoro blizu vodenjaka. Al tvoja 4 kuca je siroka dosta pa ja da imam takvu poziciju ja bi gledala oboje pomalo. Jer pluton ti pravi kvadrat sa merkurom isto, a inace vodenjak i vaga su trigon, dok recimo sunce ti je u vodenjaku stupnja nula sto u biti nije cisto sunce vodenjaka vec vise jarca, a jarac i vaga inace prave kvadrat. Ipak sve zavisi naravno od polozaja kuce, skoro. ( nadam se da ti nisam zapeljala.)

ovo nisam razumila "moze dati jaku intuiciju, mozda kad pricas" nisam ja stroga i odgovorna

beskrajnost
30-11-07, 16:59
Bit ces kasnije.

limunada
30-11-07, 17:08
Bit ces kasnije.

nije valjda da cu bit stroga prema muzu i djeci :boxing542:

beskrajnost
30-11-07, 17:21
Da imas saturn u 4 kuci bila bi al u ovom slucaju razgovor ti je jako bitan, a posto je u jarcu onda ti ozbljno sve to shvacas, mada kazu za jarca sto stariji to pametniji. Za djecu naravno gledamo 5 kucu i kakve cemo majke bit. Al 4 kuca znaci nas dom, dal sa roditeljima il nas dom koji cemo gradit sa nekim drugim

misic
30-11-07, 18:48
ne deluje mi da ti je bas jasno zasto kuca ,sto je imati i gde.Cimi mi se da te odnose idealizujes i da si neopredeljena.Moze se desiti da se zbog mira u kuci povlacis a onda misevi kolo vode.

limunada
30-11-07, 18:53
Da imas saturn u 4 kuci bila bi al u ovom slucaju razgovor ti je jako bitan, a posto je u jarcu onda ti ozbljno sve to shvacas, mada kazu za jarca sto stariji to pametniji. Za djecu naravno gledamo 5 kucu i kakve cemo majke bit. Al 4 kuca znaci nas dom, dal sa roditeljima il nas dom koji cemo gradit sa nekim drugim

hvala beskrajnost al ja sama sebe dobro poznajem i to nebi nikad dozvolila prema djeci.. mada sam ja dosta njezna i buducu cu bit dobra majka koliko ja znam sebe..

beskrajnost
30-11-07, 18:54
Pa ne govorim da ces bit stroga
Kao sto sam prije objasnila tvoj merkur djeli vodenjaka zajedno sa jarcem pa to daje blagost
Ja nisam rekla da ces bit losa majka.

limunada
30-11-07, 18:56
Pa ne govorim da ces bit stroga
Kao sto sam prije objasnila tvoj merkur djeli vodenjaka zajedno sa jarcem pa to daje blagost
Ja nisam rekla da ces bit losa majka.

ne nisam nit na to mislila da oces da kazes da cu bit losa majka...
nego zbog govornik izgelda kao stroga mada sam tako skuzila

beskrajnost
30-11-07, 18:58
Pa u biti recimo ja sam sretala osobe sto su imale merkur u jarcu i oni su ozbljno shvacele ono sto govore , posto jarac sam moze bit ozbljan, recimo da uci druge sto je vazno u zivotu. To nije strogost, vec stojanje cvrsto na zemlji. Sorry malo me ovaj merkur zajebava pa mozda pogresno nesto kazem. No sunce i merkur u 4 kuci pokaziva komunikaciju u obiteljima, no isto tako komunikacija sa obitelji koju ces ti imat u buducnost.

limunada
30-11-07, 19:08
Pa u biti recimo ja sam sretala osobe sto su imale merkur u jarcu i oni su ozbljno shvacele ono sto govore , posto jarac sam moze bit ozbljan, recimo da uci druge sto je vazno u zivotu. To nije strogost, vec stojanje cvrsto na zemlji. Sorry malo me ovaj merkur zajebava pa mozda pogresno nesto kazem. No sunce i merkur u 4 kuci pokaziva komunikaciju u obiteljima, no isto tako komunikacija sa obitelji koju ces ti imat u buducnost.

aha pa to sam i tako mislila...:) ma nema veze svako pogrijesi kad nesto pise

beskrajnost
30-11-07, 19:53
Mislim jarac voli ucit, i razmisljat ozbljno, pa mi je to jako simpa

sto mu gromova
01-12-07, 18:11
Meni je vrh 4. kuce u blizancima...Merkur u 8. ( na kraju,pa ga osecam i u 9.kuci) Me je u strelcu i R...inace je vladar i 3. i 7 .kuce...od aspekata pravi:
Me 0 Sa
Me 0 Ve
Me 0 So
Me 72 Ju
Me 120 Mo
Me 30 Ne
Me 180 Chiron
o cemu sve ovo govori???

mary
01-12-07, 18:25

beskrajnost
01-12-07, 18:43
Ovako sto gromova blizanci u 4 kuci , ne budes puno u kuci, no kad jesi puno se prica, o raznim stvarima. Zbog =8 kuce ljudi te povjeravaju za tajne, al isto pomalo napet odnos.

KikyGemini
05-12-07, 21:23
mojoj sestri je IC u znaku riba, a u njoj nema planeta. da li je to nešto loše?

Zor_djevojka
10-12-07, 17:35
a ono uopshteno uglavnom kuca pored mora..akvarijum u kuci, bazen, bunar u dvorishtu, kuca puna fotografija...Gledash gdje su otishli vladari Jupiter i Neptun...

beskrajnost
10-12-07, 19:05
Ja mislim razlog zasto ja volim stanove, ne kuce je moj mjesec u vodenjaku>?

beskrajnost
10-12-07, 19:06
mojoj sestri je IC u znaku riba, a u njoj nema planeta. da li je to nešto loše?

Nije lose, kuca bez planeta nije prazna doista, jer ima svog planete, u slucaju riba pogleda se jupiter i neptun i kroz to se moze vidjet gdje se osjeca doma :biggrin:

Zor_djevojka
10-12-07, 19:11
Ja mislim razlog zasto ja volim stanove, ne kuce je moj mjesec u vodenjaku>?Soliteri ili vishi spratovi..potkrovlja? ;)

beskrajnost
10-12-07, 19:17
visi naravno spratovi, da me sto manje ljudi moze dohvatit :D

mary
10-12-07, 23:18
Roso,ima li meni kakvog zivota u inostranstvo?

Zor_djevojka
10-12-07, 23:43
Drugar’ce Mary :D, za vashu informaciju pokazatelji putovanja su :

Mars u ugaonoj kuci

Tachka srece u II i X kuci, pokazuju mjesto I zemlju gdje ce osoba putovati

Vladaoc 9-og polja u III ili IX kuci

Vladaoc III polja u III ili IX kuci

Mjesec u IX –oj kuci u zhenskom znaku (vodeni, zemljani)

Sunce, Mjesec, Venera u IX kuci

Vladar ASC bez aspekata sa ASC

i dolazimo do zakljuchka da ti zadovoljavash prvu stavku (ugaone kuce su I, IV, VII i X)..Mars ti je u prvoj kuci, zadovoljavash 4-tu stvaku (vladar III u III –kod tebe je to Pluton).Zatim, zadovoljavash i petu stavku Mjesec u IX kuci u Biku (zemlja), sljedecu stavku takodje, jer ti je Mo od ove tri navedene planete u kuci u koj treba da se nalazi, da bi sve to zajedno apsolvirali sa zadnjom stavkom, jer tvoj Me (vladar ASC) ne pravi aspekte sa ASC.

Znachi, sasvim sigurno idesh! E, sad..kojim poslom, vidjecemo..Ja mislim da ce to biti poslovna putovanja. Mo ti je loshe postavljen, pa ce to znachiti cheshca putovanja u inostranstvo, tvoja unutrashnja chezhnja za istim, ali i vracanje domovini, tj mjestu odakle si…Venera je vladar tvog polja putovanja, ona je u drugoj kuci..Znachi putovanja zbog posla, zarade, mada ovdje ima logike da to budu i turistichka putovanja , zato shto ti je Ve u trigonu sa Jupiterom iz V-te, putovanja iz zabave, razonode, a opet mozhe biti i zbog gore navedenog posla (VE 120 JU- mozhda neki butik, pa u nabavku robe ;) )..Mo u devetoj kuci –vjerovatno pomahe neka zhenska osoba iz daljine ili inostranstva u tome…Eto…

mary
10-12-07, 23:59
E fala ti Roso,nadam se da ce biti tako

morska_vila
11-12-07, 00:57
U 4. kući su mi sunce i mars.
4. kuća je u ribama, vladar neptun je u 2. kući.
Što to znači?

:unsure:

Angelina75
13-12-07, 01:36
U 4. kući su mi sunce i mars.
4. kuća je u ribama, vladar neptun je u 2. kući.
Što to znači?

:unsure:

koliko se meni cini ili ti zivis na obali mora ili bi trebala da uskoro zivis tamo jer tranzitni uran je sada u ribama pa sve do 2010. uran cesto donosi iznenadna brza desavanja pa bi tako mogla i ti iznenada da preselis zivot na more....a i neptun kao vladar bi mogao da ti donese novac ..nesto kao zarada preko izdavanja soba ...ali nisi rekla to sunce i mars u kom su znaku??:confused:

Clooney
21-01-08, 20:03
Mars u IV moze da znaci svadja izmedju roditelja osobe u njenom najranijem djetinjstvu.Razor u kuci,porodici.

Moja sestra ga ima,najmladja je a ponasa se kao general :king6525:

anon1
21-01-08, 20:07
Četvrta kuća

IC predstavlja josh porodicu, kuću, nepokretnu imovinu, domovinu, privatni posao i grob.

Moze li se iz ovoga znati mjesto umiranja? Meni je IV kuca prazna, evo natalna (http://img265.imageshack.us/img265/975/anon1dc5.jpg).

sladja
21-01-08, 22:50
Anone,oli mi ti pogledat' ovu IV kuću..?:D

Algol
21-01-08, 23:06
Sto je frka sa 4. kucom?? Gdje ti je natalna??

Blade
08-03-08, 17:47
Ja mislim razlog zasto ja volim stanove, ne kuce je moj mjesec u vodenjaku>?

Mjesec u vodoliji, takođe. E sad, ne znam je li slučajnost ili ne, ali mi je san da živim u potkrovlju :yumm2:

Zor_djevojka
08-03-08, 21:29
pa to je Mo u Voodliji...potkrovlje ili na visochijim spratovima - soliteri ;)...i ja volim potkrovlja, tj zhivim u istom, a Mo mi je u Ovnu..

Blade
08-03-08, 21:31
E tu sam na majku jel da? :)

Zor_djevojka
08-03-08, 21:32
apsolutno ;)

Blade
22-03-08, 09:43
Samo da dodam da mi je IV prazna, u Ribama :)

Zor_djevojka
22-03-08, 10:08
u trinaestoj kuci ti ne mozhe biti nikako, jer postoji dvanaest kuca u natalnoj karti, shceri :D..
Vladari tvoje chetvrte kuce, koja je u Ribama su Neptun u Jarcu u drugoj i Jupiter u Vagi u desetoj kuci ;)

Blade
22-03-08, 10:10
Ah meni, ja stavila XIII umjesto VIII :D:D:D

I, sve sam pomiješala :D

inja
19-06-08, 13:02
Moja 4.kuca pocinje u Ovnu .na 11 stepenu- st. Vodolije i na vrhu je Hiron - koji kao bolna tacka tj. mesto blokada pokazuje moje blokade vezane za kucu, tacnije oca... imali smo odnos pun trzavica:weeping: Vladar , Mars je otisao u 2. kucu, u ukljesteni znak Vodolije - tata je bio Vodolija. E sada verovatno to sto je vladar u Vodoliji pokazuje i moje selidbe ili gresim? Inace Mars pravi trigon sa Suncem, Merkurom, Venerom, Uranom, Lilit (sve u 10.kuci), MC-om ; pa sextile sa Hironom i Asc ; konjukciju sa SMC ; kvadrat sa Mesecom iz 5. i 135 sa Plutonom iz 9. - dakle krs aspekata... Rodjena sam u jednom gradu (tamo nismo ziveli), detinjstvo u drugom,pa odrastanje i skolovanje u trecem, pa sa upisom faxsa odlazim u cetvrti i tu se zaglavih nazalost (a tu saam takodje promenila vise stanova):angry2:,mada zivim na relaciji treci - cetvrti grad... i sada zarko zelim da se preselim u peti grad!:king6525:
To je sve sto sama uspeh povezati o mojoj 4.kuci..., a zanima pe sta ona jos govori o poreklu, korenima..., pa kako onaa valjda predstavlja i moj buduci dom... zanima me kaakav ce on biti?:guitar: I hoce li biti i te pete selidbe???Evo karte... http://img386.imageshack.us/img386/4387/jaor5.gif

mary
19-06-08, 16:12
Moze li ko reci koju za moju IV??

BlueVelvet
19-06-08, 18:33
ovako moja 4 je užas
pa da krenemo
vrh u strijelcu u njoj se nalaze mars i uran u strijelcu,saturn je praktički na ic-u isto u strijelcu pa mogu reći da je u 4,također radi opp sa mjesecom.također neptun u jarcu,znači sve malefici(sad neznam jel se mars tu broji)
a jupiter je u ribama u 6 kući
spas za moju psihu je u radu?

ellye1990
05-07-08, 13:39
Moze li ko reci koju za moju IV??

Moderan, lijepo uredjen dom, materijalno blagostanje kroz djetinjstvo...selidbe?

Asparagus
05-07-08, 19:52
Moze li mi neko reci nesto o mojoj 4. kuci-u Skorpiji je,u njoj mi se nalaze Sunce,Merkur,Mars i Pluton.Hvala unapred:)