View Full Version : III(treca)kuca
andjela pizelli 14-01-07, 02:10 Treca kuća predstavlja vaše intelektualne sposobnosti, kapacitete za učenje, komunikaciju, neposrednu okolinu, saobraćaj i saobraćajna sredstva, uključujući tu i sva kratka putovanja, odnose sa rodbinom,bracom,sestrama.
Treće polje pokazuje neposrednu okolinu u kojoj živite,nase prve komsije,automobile .
Treća kuća govori o rukama, prstima, ušima, hormonima, disanju, plućima...nadimak, ramena, ruke, sake, koordinacija pokreta ruku, pluca, nervni sistem.
Prirodni znak Blizanac (vladar Merkur).
ja u III polju imam 4 planete pluton,sunce,saturn i merkur i sve u škorpiji:confused: :confused: :confused:
3. KuĆa:
Brat
MlaĐa Sestra
MlaĐi Brat
Zdravlje Oca
Zdravlje Mog Šefa
Duhovnost Drugog Djeteta I Iskustvo S.Šk.
Duhovnost Partnera
Kako Vas Vide VaŠi Zaposlenici Ili Suradnici
Barometar VaŠeg Šestog Djeteta
Partner TreĆeg Djeteta
Prva Sestra I Sve Sestre
UČitelji U Osnovnoj I ViŠoj Školi
Svi Studenti
Kakav Ste Student
Partner Sestre VaŠeg Partnera
Prijatelji Prvog Djeteta
Posebno Prvo Dijete PojedinaČno
treca kuca mi je u strijelcu,a tu mi je saturn i uran u strijelcu i neptun u jarcu
beskrajnost 17-04-07, 16:25 moja treca kuca je prazna al nalazi mi se tamo jarac.dok saturn mi je u 12 kuci
znacid a su moja braca i rodbina dosta tog isli u bolnice
andjela pizelli 17-04-07, 19:58 moja treca kuca je prazna al nalazi mi se tamo jarac.dok saturn mi je u 12 kuci
znacid a su moja braca i rodbina dosta tog isli u bolnice
e da ti je vidjet kartu mog brata,nego ne stizem da pishem na svim temema,samo da se makne ovaj Uran sa njegovog Sunca...
vladar III mu je Merkur a u kvadartu sa Saturnom ,opozicija Plutin,a Merkur je u XII,e da ti je znati koliko je puta bio u bolnici...4 puta je imao potres mozga,u saobracajkama..
(Sunce ,Merkur i Venera su mu u XII),a Mars ,pogodi gdje,na Algolu,sam Bog ga veliki spashava...
Tranzitni Uran mu ide na Sunce ,iz XII,koje je takoodje sa divnom planetom Saturn u natalu ,u kvadartu....
Vozi ko sumanut....
Pa josh mama kad kaze,neshto joj se zali,nije mu dobro,ma mislim kako ce mu bit,od ovih silnih malefika:frown:
meni je u jarcu treća kuća....tu mi se nalazi i saturn koji je u vodenjaku i koji mi trenutno radi veliku zbrku u životu :mad: ...saturn mi je u opoziciji s jupiterom... držim fige da mi netko od vas kaže kako to nije negativan aspekt... :(
no ono što mene zanima jest, kako djeluje na mene moj sjeverni mjesečev čvor koji je u jarcu u ovoj kući?????? :)
u mojoj 3 kući je uran u vagi koji ima sikstel sa asc kakav ću biti student?
Uran i pluton na kraju 3. kuce na 15. stepenu u devici, dal to ima veze sa extra djakom u osnovnoj skoli?
Prazna treca ..u ribama..neptun u 1. u jarcu u konjukciji sa asc?i sextilu sa plutonom iz desete?
beskrajnost 29-05-07, 17:32 a jupiter?
Jupiter u 2. u vodoliji u kvadratu sa venerom i plutonom iz desete
trigon mars(9 kuca)
sextil merkur iz 12 (strelac)
ja u III polju imam 4 planete pluton,sunce,saturn i merkur i sve u škorpiji
moja III kuca je malo u skorpiji, a malo u vagi. Od planet mars u skorpiji, pluton u vagi, jupiter u skorpiji
pozdrav
sa pocetka
"3. KuĆa:
Brat
MlaĐa Sestra
MlaĐi Brat
Zdravlje Oca
Zdravlje Mog Šefa
Duhovnost Drugog Djeteta I Iskustvo S.Šk.
Duhovnost Partnera
Kako Vas Vide VaŠi Zaposlenici Ili Suradnici
Barometar VaŠeg Šestog Djeteta
Partner TreĆeg Djeteta
Prva Sestra I Sve Sestre
UČitelji U Osnovnoj I ViŠoj Školi
Svi Studenti
Kakav Ste Student
Partner Sestre VaŠeg Partnera
Prijatelji Prvog Djeteta
Posebno Prvo Dijete PojedinaČno"
kod mene je treca kuca dosta izrazena u strelcu je i tu su mi 4 planete
VE na 28 s mars na 7 s NE na 2 s JU na 3 stepenu...
sad razmisljam, imam mladju bracu sa kojim sam u dobrim odnosima ali sam uvek bila ja ta koja je davala a oni uzimali u svakom smislu, fakultete nisam zavrsila sto mi je zao, mada je ovo mislim kuca osnosvnog obrazovanja ???
imam osecaj za pricu u smislu da lepo pisem i lepo se izrazavam...
imala sa i kraca putovanja sto ova kuca oznacava...
a ovo prvi put cujem "Posebno Prvo Dijete PojedinaČno" da li to znaci da ova kuca oznacava karakteristike prvog deteta ili sta ?
Moja III kuća je u strelcu, u njoj Venera i Neptun, zavrsava se u jarcu. Vladar III kuće je u I kući u Vagi.
sta bi trebalo znaciti kod mene :shocked542: nesto u vezi sa sestrama il saobracaj...
ja imam neptun u 3.kuci u strijelci
mars kvadrat neptun
saturn kvadrat neptun
neptun sextil ASC
neptun sextil pluto
neka mi kaze slobodno..
vladar trece mi je u devetoj..
provalismo ja i mary da mi zbog toga svi bliski ljudi odose u inostranstvo....
:(
Meni je III kuca u Strelcu, u njoj je Neptun, u trigonu sa Suncem i Venerom, u sekstilu sa Marsom, Jupiterom, u opoziciji sa Saturnom i kvadratu sa Merkurom, Jupiter je u IV u trigonu sa Saturnom, Plutonom i ASC, sekstilu sa Suncem, Venerom i Neptunom i u konjukciji sa Marsom. Do sada mi niko nije analizirao samo III kucu, a interesuje me prvenstveno odnos sa sestrom?
ja u 3.kuci imam4 planete saturn,sunce,neptun i merkur i sve 4 su u jarcu.sta bi ste mi mogli reci o ovome.....:yeahright:
ja u 3.kuci imam4 planete saturn,sunce,neptun i merkur i sve 4 su u jarcu.sta bi ste mi mogli reci o ovome.....:yeahright:
SUNCE u 3. kuci
Ova pozicija daje druzeljubivost ljubav ka putovanjima,cesto daje profesiju vezanu za medije.Jaka sposobnost zapazanja.
Merkur U 3. kuci
Ovo su izuzetno inteligentne osobe,imaju dobru komunikaciju,dosta prijatelja dobre odnose sa blizom okolinom.Cesto se bave pisanjem,novinarstvom na radiju ili TV.Vole da putuju i cesto ostvaruju svoje zelje po tom pitanju.
SaturnU 3. kuci
Ovaj polozaj Saturna cesto donosi komplikovane i lose odnose sa bliznjima,suzene puteve sa dosta prepreka i tezu maldost.Opasnost u saobracaju.
NeptunU 3. kuci
ove osobe su rasejane,tesko zadrzavaju koncentraciju pa stoga im nije preporucljiva voznja.Losi odnosi sa rodbinom
hvala na tumacenju:wink3:
beskrajnost 03-11-07, 17:13 tvojoj kuci mladaju starije osobe, i jedna mladja
kao I izvinjavam se zbog spama, ali ja jednostavno moram da pozdravim beskrajnu djevojcicu :D
beskrajnost 03-11-07, 17:49 hey anon :D nemoramo spamat, analizirat cemo tvoj broj 3 :p
ajde djevojcice da te vidim opet u akciji, jer te dugo nema ;)
beskrajnost 03-11-07, 17:53 Ma akcije uvijek ima u astrologiji :D
cekam analizu... :)
i opet se izvinjavam zbog spama
beskrajnost 03-11-07, 17:57 Sad bi ti da ja trazim tvoju trecu kucu ? :D Jesi pametan :p
evo evo lijenstino:)
http://img265.imageshack.us/img265/975/anon1dc5.jpg
Tu samo mjesec odmara ;)
beskrajnost 03-11-07, 18:12 Tu samo mjesec odmara
Kasno palis ja vec nasla :tongue2:
Ovako, mali sam iz prakse izisla :D
Tvoja treca kuca je umetnuta, pak postoji
Uglavnom tamo imas mjesec u vodenjaku, bas kao ja :D Njegov vladar saturn i uran su otisli kroz 9 i 12 kucu. ( barem mislim da j12 jer je puno planeta nagurano u 12 , pa se slabije vidi).
Sto znaci da si jako vezan za bracu i sestre, al s druge strane svak uziva imat svoj kutak. Cini da namjeravas ic u inozemstvo, ako, vrsta slobode. S druge strane kako bi ja rekla zbog urana u 12 , skriveni genius , cini se da ti najbolje komunikacija ide kroz zatvoreni prostor, il starije osobe. Jedan od zatvorenih prostora je forum, pa ti komunikacija sa zenskom publikom lako ide. Isto tako odnos sa majkom je jako dobar, i mislimd a te razumije onako kako tebi odgovara. Mozda bi dobro bilo da pokazes vise talenta za slusanje, jer u biti zbog mjeseca u 3 kuci bi rekla da imas jaku intuiciju za zenske probleme :thumb_yello:. Opet ovaj saturn, daje da ti je netko od tvojih udaljen od tebe, a i problemi sa faxom, odnosno teze zavrsava. Vazan prostor, al ti ces reci sto ti je na umu cak i kad drugima ne pase, al zbog mjeseca vjerujem da pazis sto kazes, posto znamo da je mjesec zenske prirode :D
Evo malo samo
A vazda mi te milo slusat kako pricas pa cak i ako nijesi u pravu, ali u pravu si najcesce :D:D:D
Vrlo dobro 4+ :D
i hvala :)
beskrajnost 03-11-07, 18:18 Ma ja to kombiniram :D, cak i kad nije tocno, sve teorije moraju bit isprobane :p
Ipak tvoj mjesec u 3 kuci te opisiva kao da si zena vjeruj mi :D
eto ti na, postah zena.... c c c aj ti uci jos malo tu astrologiju:boxing542::brucelee:
beskrajnost 03-11-07, 18:25 Razlog jednostavan :D
zene vole puno pricat :D - tebi mjesec tamo, znaci jako vazna komunikacija, jer mjesec na nas ima jak utjecaj, bezobizra sto si musko. Al dobro mislim vezano je i sa nase bliznje :D
treca kuca mi je prazna...vrh 3.mi je u ribama, a neptun je otisao u 1.kucu na sam vrh ASC u strijelcu i radi sextil sa plutonom i MC i konjukciju sa ASC! :helpsmilie:
NeptunU 3. kuci
ove osobe su rasejane,tesko zadrzavaju koncentraciju pa stoga im nije preporucljiva voznja.Losi odnosi sa rodbinom
ja imam neptun u 3.kucu al nemam losi odnosi sa rodbinom pogotovo sa mojom sestrom mi se jako dobro slazemo (al ponekad se i svadjamo al brzo se pomirimo)
NeptunU 3. kuci
ja imam neptun u 3.kucu al nemam losi odnosi sa rodbinom pogotovo sa mojom sestrom mi se jako dobro slazemo (al ponekad se i svadjamo al brzo se pomirimo)
Isti slučaj, ja imam dve sestre sa jednom se idealno slažem (Bik), a sa drugom (Blizanaci) ima varnica ali i brzo zaboravimo zašto se prepiremo, rasejana jesam, kad je trebalo da se uči nikakva koncentracija. Ali bar mi mašta ne manjka :superman:
Moja III kuća je u strelcu, u njoj Venera i Neptun, zavrsava se u jarcu. Vladar III kuće je u I kući u Vagi.
:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:
KikyGemini 05-12-07, 21:20 što znači kada je III kuća u znaku vodolije, a u njoj se nalaze mjesec u vodoliji i satur u ribama?
o 3.kuca mi nije jasno :wallbash: strijelac vladar u 11.kucu a neptun mi je u 3.kucu koja planete da gledam moju seku!? ona je u znaku riba
a joj je u 3.kucu neptun i jupiter vladar u 3.kucu....
sve kad pogledam moje i njene seke nije mi jasno...
Pogledas cjelokupnu 3. kucu, na kom stepenu pocinje, u kom znaku, gdje je vladar, kakve aspekte ima planeta vladar i planeta u toj kuci. Eto vidis, tvoja seka je taj Neptun, mislim, moze biti neptun, ali tvoja seka nekada moze biti i Venera, brojna su znacenja...
Pogledas cjelokupnu 3. kucu, na kom stepenu pocinje, u kom znaku, gdje je vladar, kakve aspekte ima planeta vladar i planeta u toj kuci. Eto vidis, tvoja seka je taj Neptun, mislim, moze biti neptun, ali tvoja seka nekada moze biti i Venera, brojna su znacenja...
dobro si rekla da moze bit i Venera jer moja venera je u 5.kucu u ribama i mojoj seki je isto venera u 5.u ribama a ako je neptun!? 3.kuca vladar jupiter u 11.kucu a mojoj seki je 3.kuca vladar jupiter je u 3.kucu konj. sa neptunom u jarci
Neptun u strelcu u trecoj kuci, treca kuca u strelcu, a vladar trece kuce Jupiter u skorpiji u prvoj kuci u konjuk. sa plutonom u vagi u prvoj kuci.Neptun je u sextilu sa plutonom.
Pokusavam ovo da protumacim.Pretpostavljam da bi ovaj aspekt znacio obmane od strane rodjaka brace i sestara( neptun u strelcu u trecoj kuci) i to na nekom licnom nivou(jupiter u prvoj kuci), mozda i finansijskom zbog druge kuce u skorpiji, da su ovo negativni aspekti.
Posto vidim da su pozitivni kako bih to mogla da tumacim, kao pomoc rodjaka?
Pocinje mi u Skorpiji a Pluton mi je u prvoj kuci u Vagi.Ovo bi protumacio kao zavist moje okoline i rodbine na moj izgled Vaga.Uvijek sam to osjecao, neznam da li je tacno.
Od planeta tu je Neptun(veliki broj forumasa ga ima u 3 kuci,cudno) u Strijelcu.
Tacno je da donosi dekoncentraciju,cim krenem da ucim misli mi odlutaju.
Pocinje mi u Skorpiji a Pluton mi je u prvoj kuci.Ovo bi protumacio kao zavist moje okoline i rodbine.Uvijek sam to osjecao, neznam da li je tacno.
Od planeta tu je Neptun(veliki broj forumasa ga ima u 3 kuci,cudno) u Strijelcu.
Tacno je da donosi dekoncentraciju,cim krenem da ucim misli mi odlutaju.
Jeste i moj neptun je u strelcu i dekoncentrise me u ucenju
meni 3.pocinje na algolu jbt....sta bi to bilo...imam tu i kiron....koji ima puno aspekata(natal u potpisu)znaci li da trebam da se cuvam saobracaja ili stradam od njega na daj boze....ajde ako ima nekog voljnog
meni 3.pocinje na algolu jbt....sta bi to bilo...imam tu i kiron....koji ima puno aspekata(natal u potpisu)znaci li da trebam da se cuvam saobracaja ili stradam od njega na daj boze....ajde ako ima nekog voljnog
pa pripazi se malo:biggrin: Naročito brze vožnje ( Vladar Venera konjunkcija Mars) i vožnje u pijanom stanju i po magli (Kvadrat Neptun) , sa takvima ne sjedaj u kola i sve će biti OK.
Zor_djevojka 29-02-08, 23:15 a shto li zbori ova moja treca kuca...U Raku, bez planeta, sa Ceresom i Nessus-om...vladar trece u jedanaestoj u Ovnu ...?
nestasni_cipiripi 29-02-08, 23:17 Moram!brisi,al moram.ol da vi te kuce okrecim povoljno?
a shto li zbori ova moja treca kuca...U Raku, bez planeta, sa Ceresom i Nessus-om...vladar trece u jedanaestoj u Ovnu ...?
Rosso, plašiš li se ti brze vožnje i saobraćaja? Vladar Mjesec opozicija saturn.
Anyway, Saturn su kočnice na automobilu, kamioni, stari putevi itd...
Zor_djevojka 29-02-08, 23:25 bash, bash se plashim, vozachku imam 10 godina, a ne vozim uopshte...strah od vozhnje, saobracaja..totalni...Mada mislim da je 'krivac' za to ME 90 Ur....Nikad vozacha od mene...Redovno dok se s' nekim drugim vozim moja ruka na 'drzhachu' (ne znam kako se kazhe struchno :D) od vrata...
bash, bash se plashim, vozachku imam 10 godina, a ne vozim uopshte...strah od vozhnje, saobracaja..totalni...Mada mislim da je 'krivac' za to ME 90 Ur....Nikad vozacha od mene...Redovno dok se s' nekim drugim vozim moja ruka na 'drzhachu' (ne znam kako se kazhe struchno :D) od vrata...
Ne, za to je kriv Saturn u opoziciji s Mjesecom. Saturn je uvijek strah.
Zor_djevojka 29-02-08, 23:29 E, to vidish nijesam znala ;)
Meni je vladar 3. Retr. Uran u 12. konj. asc. Trebalo bi da se cuvam voznje kada su lose vremenske prilike- narocito u slucaju smanjene vidljivosti, u nekim zabacenim ulicicama. Uran 90 Ju, mozda bi to znacilo posto mi Ju vlada i 1. kucom, a Uran je konj asc. da bi bilo kakva opasna situacija u saobracaju bila moja greska, a 9. u inostranstvu?? Mada, treba gledati i Saturn, jer i on se racuna kao vladar Vodolije. Hoce li neko da iskomentarise moju 3.??? Ovaj Uran je retro. pa me zanima posto je konj.asc, sta mislite gdje bi se mogao prepoznati njegov uticaj???To je jedino za sta bas i nisam nasla odgovore???
beskrajnost 01-03-08, 16:58 Sreca da je kod mene 3 kuca prazna, iako pocinje u jarcu, saturn u 12,,, mozda zavrsim u zatvoru il bolnici :D
Sreca da je kod mene 3 kuca prazna, iako pocinje u jarcu, saturn u 12,,, mozda zavrsim u zatvoru il bolnici :D
beskrajnost, kod tebe je retro Saturn, što znači da je srž problema u duboko usađenom egoizmu i da se moraš transformirati prema višoj socijalnoj i duhovnoj svijesti.
Treća kuća mi počine u Vagi, vladar 3. kuće je Venera (Blizanci) otišla u 11. kuću.
U trećoj kući je Uran koji čini trigon s tom Venerom.
Taj Uran zna donijeti iznenadne događaje...e sad da li u prometu ili nešto vezano za sestru, bliže rođake. Tko će mi objasniti?
beskrajnost 01-03-08, 21:02 beskrajnost, kod tebe je retro Saturn, što znači da je srž problema u duboko usađenom egoizmu i da se moraš transformirati prema višoj socijalnoj i duhovnoj svijesti.
Jest, jest, trebam vise bit drustvena, ali nisam.
Meni je vladar 3. Retr. Uran u 12. konj. asc. Trebalo bi da se cuvam voznje kada su lose vremenske prilike- narocito u slucaju smanjene vidljivosti, u nekim zabacenim ulicicama. Uran 90 Ju, mozda bi to znacilo posto mi Ju vlada i 1. kucom, a Uran je konj asc. da bi bilo kakva opasna situacija u saobracaju bila moja greska, a 9. u inostranstvu?? Mada, treba gledati i Saturn, jer i on se racuna kao vladar Vodolije. Hoce li neko da iskomentarise moju 3.??? Ovaj Uran je retro. pa me zanima posto je konj.asc, sta mislite gdje bi se mogao prepoznati njegov uticaj???To je jedino za sta bas i nisam nasla odgovore???
Moraš se paziti nemarne vožnje (Uran kvadrat Jupiter) i to, da, moguće je po inostranstvu. Ju je vladar umetnute 1 i Uran je u konjunkciji sa ASC, mada ne bi rekla da si neodgovorna i dezorijentisana zbog Škorpije na asc, ipak se pazi i zbog Merkura na Algolu (merkur vlada saobraćajem takođe, pokretima, koordinacijom). Mjesec i Neptun u 1 polju u Strelcu, ne sjedaj za volan u pijanom stanju :nono2:
Moraš se paziti nemarne vožnje (Uran kvadrat Jupiter) i to, da, moguće je po inostranstvu. Ju je vladar umetnute 1 i Uran je u konjunkciji sa ASC, mada ne bi rekla da si neodgovorna i dezorijentisana zbog Škorpije na asc, ipak se pazi i zbog Merkura na Algolu (merkur vlada saobraćajem takođe, pokretima, koordinacijom). Mjesec i Neptun u 1 polju u Strelcu, ne sjedaj za volan u pijanom stanju :nono2:
Ribice, hvala samo mi Merkur nije na Algolu- nego na 26*Blizanca....A inace sto se tice moje koordinacije kriticna situacija!! Poslali su me na balet sa 6 godina ne bi li se nesto popravilo i jos uvijek sam poznata po tome da mi sve ispada iz ruku, da lomim stvari, udaram se i sve tome slicno :thumb_yello: Mozda i jesam malo dezorijentisana
haha, bože oćoravila sam :greedy:
Tebi 1 kuća obuhvata čitavog Strijelca, a tu je i Mjesec, a Strijelčevi su poznati kao brzopleti, zapinju, ispadaju im stvari, itd. A tu je i Neptun u opoziciji sa Merkurom da začini:) To je znatno uticalo na tvoju koordinaciju.
Da, a sa Me u Blizancima 180 NE mogla sam biti i vrhunski falsifikator- ili neki prevarant.. . Bar imam spretne prste ako nista drugo.Odabrah muziku, tako da mogu da kradem jedino note :-)
treca kuca mi je prazna...vrh 3.mi je u ribama, a neptun je otisao u 1.kucu na sam vrh ASC u strijelcu i radi sextil sa plutonom i MC i konjukciju sa ASC! :helpsmilie:
someone, please
Bi li neko bio ljubazan da pogleda moju III kuću? Hvala! :cheezy:
http://www.astro.com/tmpd/c8h1filekJ8bgc-u1193225742/astro_2gw_01_blade.60831.30923.gif
Zor_djevojka 09-03-08, 00:21 III u Vodoliji potvrdjuje moju sumnju da si nadasve inteligentno , slobodoumno bice, krasi te originalnost. Bice tu dosta iznenadnih i kratkih puteva, avionom posebno, jer su avioni u znaku Vodolije ;). E, sad kako su Mo i Sa u opoziciji sa Marsom iz devete kuce, kuce putovanja, pripazi se u saobracaju, jer ti ni Uran kao vladar trece nije povoljno aspektovan. Opreznija vozhnja se preporcuhuje na visokim mjestima, brdima, sve shto je stjenovito i shljunkovito, a isto ukoliko budesh vozach izbjegavaj puteve gdje ima puno kamiona, teretnih vozila (Saturn u III-oj) i pripremi se na kritiku tvoje vozhnje (kad budesh vozach), posebno od strane majke ;)…Sklona si takodje opasnim povredama, udarcima Mo 180 Ma, Sa 180 Ma, a oba 90 Pl…nije iskljuchena ni malokrvnost.
Ovaj Mjesec u Vodoliji je jako lijep, pa te krasi ekscentrichnost, pozhrtvovanost, saosjecash se sa svachijom patnjom, brigom, tragedijom, krasi te velika ljubav prema ljudima. Majka vjerovatno mnogo dobra zhena, intelektualka, pa si sve ove osobine od nje ‘pokupila’ ;)…A kako je Mo u III kuci, moguce da je neka od komshinica astrolog..tu je i Saturn, vjerovatno neka starija zhena .
Mnogo brinesh za porodicu, posebno bracu i sestre, ukoliko ih imash.Volish stihove, uvijek si okruzhena knjigama. Miljenica si u porodici, vjerovatno medju rodjacima i komshijama..ali kako je tu Saturn, moguce da oni tebe simpatishu, a ti njih neshto narochito i ne ‘mirishehs’ ;). Opushta te shetnja, izleti, druzhenja, razgovori na razlihite teme. ali jako strijepish za bracu i sestre, moguci su izvjesni problemi sa njima, kao da si puna brige za njih, pa ti vjerovatno ‘zamjeraju’ da se ponashash kao da si ti njih rodila.
Kuca/ stan u kojem zhivish je vjerovatno starija i naslijedjena(Mo 120 Sa), a moguce da je dvojna (Mo u trecoj). Ovo je isto kuca / stan u kojem su ivjek neshto radi, dogradjuje (Mo 180 Ma). I obavezno kuca u kojoj postoji kucni ljubimac – machka vjerovatno (Sa u trecoj )
Mo 180 Ma a ona 90 Pl…veoma strastvena, a i gruba u isto vrijeme.Morash da nauchish da upravljash i kanalishehs energiju, koja tin e fail. Isto zbog Mo 90 Pl posebno zhenski dio porodice pripaziti na dojke!
Saturn u Ribama nije bash povoljan, jer ispoljava svoje negativne uticaje, ali kako je trece polje polje intelekta ona daje jaku i duboku logiku, a i sklonosti ka intelektualnim znanjima u Saturnovoj simbolici.
Momci sa kojima cesh izlaziti bice uglavnom stariji od tebe, prilichno ozbiljni, moguce nekih ‘opasnijih’ zanimanja, ne mafijashi, ne boj se :D, no onih adrenalinskih..
Eto..neshto ukratko…
Ali ima ovdje da se pishe i pishe…Inspirativan ti horoskop…Nema shto
blueangel0 09-03-08, 09:41 Moj treća je u blizancima ;)
Tu je moj Mars (9˙6' ) koji radi sekstil s Mjesecom (ovan, 1.kuća) i sekstil s Jupiterom (lav, 5.kuća)...
i bojim se polagat vozački :D
Moj treća je u blizancima ;)
Tu je moj Mars (9˙6' ) koji radi sekstil s Mjesecom (ovan, 1.kuća) i sekstil s Jupiterom (lav, 5.kuća)...
i bojim se polagat vozački :D
Bojis se vozackog, jer ti je Merkur u 12. kuci, a 90 sa Plutonom iz 8. Vladar 3. u 12. je smanjena paznja i koncentracija tokom voznje, ne preporucuje se voznja kad je smanjena vidljivost, i Me u 12. je stalna zamisljenost, obuzetost sopstvenim mislima, izvjestan strah i to je pojacano ovim kvadratom sa Plutonom koji je u 8. kuci - kuci smrti i vjerovatni stalno mislis da ce se nesto dogoditi tvojom krivicom. Uz to Mars u 3.pa jos u Bliznacima donosi ljubav prema autima i brzoj voznji, ali kod tebe u kvadratu sa So u 12. pa je zato suprotno. Sama 12. kuca jeste kuca svega skrivenog, strahova i fobija... Svakao trebas biti pazljiva u saobracaju
E RoszE moja...
A ti kažeš da si tek početnik :)
Skoro sve što si napisala je živa istina...
Samo se ne slažem sa ovim da je u stanu obavezno ljubimac. Mislim, imala sam papagaja i mačku, ali više nemam.
Jao, RoszE, prestani da hraniš mog ego manijaka :D:D
blueangel0 09-03-08, 13:17 Bojis se vozackog, jer ti je Merkur u 12. kuci, a 90 sa Plutonom iz 8. Vladar 3. u 12. je smanjena paznja i koncentracija tokom voznje, ne preporucuje se voznja kad je smanjena vidljivost, i Me u 12. je stalna zamisljenost, obuzetost sopstvenim mislima, izvjestan strah i to je pojacano ovim kvadratom sa Plutonom koji je u 8. kuci - kuci smrti i vjerovatni stalno mislis da ce se nesto dogoditi tvojom krivicom. Uz to Mars u 3.pa jos u Bliznacima donosi ljubav prema autima i brzoj voznji, ali kod tebe u kvadratu sa So u 12. pa je zato suprotno. Sama 12. kuca jeste kuca svega skrivenog, strahova i fobija... Svakao trebas biti pazljiva u saobracaju
e u tome je problem ;)
ja volim auta, kamione i sl. :D (tata mi je profi vozač, u astro je strijelac) :D i tako sam ja odmalena okružena time
obožavam brzu vožnju, ali kako se bliži polaganje, sve se više bojim se :toobad:
imala sam već nekoliko prometnih (kao suvozač ofkors :D ), ali nije bilo ništ tako strašno
Ja u 3. kući u vagi, imam uran u konj. sa jupiterom. Volim brzo da vozim, a uran mi je i vladar 8. kuće. U ratu sam, za dlaku, preživjela teško ranjavanje snajperskim metkom u pluća, u automobilu na mjestu suvozača, pa mi se dio te simbolike već ispunio.:gun_bandana:
Ja u 3. kući u vagi, imam uran u konj. sa jupiterom. Volim brzo da vozim, a uran mi je i vladar 8. kuće. U ratu sam, za dlaku, preživjela teško ranjavanje snajperskim metkom u pluća, u automobilu na mjestu suvozača, pa mi se dio te simbolike već ispunio.:gun_bandana:
Sunce trigon Jupiter;)
Sunce trigon Jupiter;)
Da, živ sam primjer kako trigon između dva benefika može da donese zaštitu u opasnim situacijama!
i ja isto volim brzo vozit...zar se moram pazit kod mene saobracaja posto mi pravi neptun 90 saturn!? :toobad: u 3.kucu mi je neptun u strijelci vladar jupiter u 11.kucu a saturn mi je u 12.kuca znaci bolnica :confused:
Sreca da je kod mene 3 kuca prazna, iako pocinje u jarcu, saturn u 12,,, mozda zavrsim u zatvoru il bolnici :D
hahaha besko i ja cu modza zavrsit u bolnici :cheezy:
beskrajnost 19-03-08, 16:11 Da treba se pazit.
Moze li pomoc? Uradila sam analizu mog III polja, sve je OK, ima istine ali ne znam kako da protumacim aspekte koje pravi Venera u Biku – vladar mog III polja?
Zor_djevojka 11-06-08, 23:16 tvoja Venera ne pravi nikakve aspekte, ako ne rachunamo kvadrat sa ASC....Treca ti je u Biku, a vladar je tu smjeshten pa je jaka inteligencija naglashena (plus shto ti imash ME 120 Ur, Merkur je prirodni vladar trece kuce) ..pa bi se reklo da si stabilna osoba, pomalo krutih stavova, ne dash se tako lako pokolebati.Vesela si, pomalo djetinjasta i uvijek spremna na igru i zabavu ;).Uzhivash u dobroj hrani i picu.
Ovo je isto potencijalni pokazatelj da je brat ili neko iz rodbine prilichno imucan.U svakom sluchaju neko od njih (ukoliko imash brata ili sestru) imace bash bitnu ulogu u tvom zhivotu. Dosta cesh biti orkenuta sticanju materijalnog bogatstva. Ako budesh ikad imala automobil, bice jedan od onih vecih, komfornih i lijepih za vidjet'.
tvoja Venera ne pravi nikakve aspekte, ako ne rachunamo kvadrat sa ASC....Treca ti je u Biku, a vladar je tu smjeshten pa je jaka inteligencija naglashena (plus shto ti imash ME 120 Ur, Merkur je prirodni vladar trece kuce) ..pa bi se reklo da si stabilna osoba, pomalo krutih stavova, ne dash se tako lako pokolebati.Vesela si, pomalo djetinjasta i uvijek spremna na igru i zabavu ;).Uzhivash u dobroj hrani i picu.
Ovo je isto potencijalni pokazatelj da je brat ili neko iz rodbine prilichno imucan.U svakom sluchaju neko od njih (ukoliko imash brata ili sestru) imace bash bitnu ulogu u tvom zhivotu. Dosta cesh biti orkenuta sticanju materijalnog bogatstva. Ako budesh ikad imala automobil, bice jedan od onih vecih, komfornih i lijepih za vidjet'.
Rosso hvala na pomoci! Ja sam jedinica :D. Sve ostalo je tacno, ostaje mi jos da ispunim ovu simboliku o autu iz mog natala :D. Posto je Venera u Biku kontam da i nije lose to sto ne pravi nikakve aspekte ili gresim?
Zor_djevojka 11-06-08, 23:21 vala nije da tjeshim, po meni bolje nikakve, nego svakakve :D...
za ljude kojima je Venera neaspektovana kazhu da teshko sklapaju bliske veze, ne dopushtaju previshe bliskosti, ali zato tezhe socijalizaciji sa druge strane.
vala nije da tjeshim, po meni bolje nikakve, nego svakakve :D...
za ljude kojima je Venera neaspektovana kazhu da teshko sklapaju bliske veze, ne dopushtaju previshe bliskosti, ali zato tezhe socijalizaciji sa druge strane.
Eto, opet tacno! Tesko dozvoljavam ljudima (novim ljudima u mom zivotu) da mi se priblize ali zato kada jednom steknu moje poverenje(sto je prilicno tesko) mogu mi po glavi skakati, sve bih za njih ucinila - sto naravno nikako ne valja :-( .
isto vrijedi i za loše aspektiranu veneru.
čak i mjesec neaspektiran može prouzročiti takva stanja ..i naravno ako je u lošim aspektima.
jer te dvije planete su recimo odgovorne za druženje...
girl from venera 12-06-08, 15:40 Moja treća kuća počinje na Algolu :( u njoj Chiron i Mars, vladar Venera otišla u 4.u znak raka!
moja III kuca pocinje u raku a MO je isto u III u raku u kvadratu sa SA i SO, sextilu sa JU i UR i trigonu sa NE...
a ME je u XII...
pa ne vozim auto vec dugo a i kad sednem za volan plasim se da prolazim pored kamiona i autobusa, jel to zbog ovog kvadrata MO i SA...:wink3:
beskrajnost 12-06-08, 16:35 moja III kuca pocinje u raku a MO je isto u III u raku u kvadratu sa SA i SO, sextilu sa JU i UR i trigonu sa NE...
a ME je u XII...
pa ne vozim auto vec dugo a i kad sednem za volan plasim se da prolazim pored kamiona i autobusa, jel to zbog ovog kvadrata MO i SA...:wink3:
I mjesec sam je osjetljiv i ima fobije.
Moja treca kuca u djevici u veneri, sta bi to trebalo znaciti? HVALA!!
Moja treca kuca u djevici u trecoj kuci, sta bi to trebalo znaciti? HVALA!!
Ja ti mogu samo ovako pomoci,ako ti sto znaci-izvoli
DEVICA NA VRHU TREĆE KUĆE je rezervisan tip, analitična, kritična i naučnog uma, osoba koja stalno postavlja pitanja. Ćutolog. Govori koliko je potrebno, koncizno, teško donosi odluku, ali dobro funkcionise u kritičnim situacijama. Brzo "kapira" i dobro komunicira, ali mora da prevaziđe svoje osećanje inferiornosti, koje je sakupila u mladosti. Dar za pisanje i razmišljanje. Voli putovanja i saobraćaj, čak i posao u vezi tog. Dosta briga oko rodbine.
VENERA U DJEVICI
********************** Ovo su ozbiljne osobe koje teže moralnim vrednostima. Na osecanja uzvracaju osecanjima. Porive srca cesto potiskuju prakticnim razmatranjima i kontrolišu svoje emocije. Orijentisani su na stvaranje porodice i trude se da obezbede što sigurniju materijalnu egzistenciju. Znaju da se ponašaju kriticki i dosta su izbirljivi. Trude se da obuzdaju svoje erotske želje. Kada su zaljubljeni u potpunosti se posvecuju tom osecanju. Analiziraju sve odnose i spremni su da se koriguju kako bi što bolje uskladili svoje odnose sa partnerom. Partneru polako pristupaju sa mnogo obzira. U seksu i erotici imaju visoke standarde koje nije lako zadovoljiti. Zato im se dešava da ne pronadu životnog partnera ili da se odluce na slobodnu ljubav. Najcešce su skromni i stidljivi ljubavnici jer pomalo osecaju strah od licnog zadovoljstva. Skloni su da ljubav vezuju za posao pa mogu imati erotske veze sa kolegama odnosno koleginicama sa kojima zajedno rade.
Da, vecinom je istina. HVALA!!
Ako je moguc jos neki komentar, dobrodosao je :) :)
|
|