View Full Version : II(druga) kuca
andjela pizelli 14-01-07, 02:06 II kuća
Oznacava: finansije, imovinu, svijest o sopstvenoj vrijednosti, talente i potencijale
Druga kuća ukazuje na lične sposobnosti, sticanje materijalnih sredstava, borbenost, sporove, sve vrste proizvoda, poklone, sticanje i zadržavanje bogatstva, osiguranje, drage predmete, sposobnosti plaćanja. Uz to govori nam o široj porodici, članovima domaćinstva, izdržavanim ili čuvanim osobama, potčinjenima, trgovini, razmeni, promenama, berzama, državnoj blagajni i finansijama. Odredjuje oči, lice, govor, način ishrane....
Druga kuća
Objektivno, druga kuća predstavlja naše materijalno stanje, novac i pokretnu imovinu. Na psihološkom nivou – našu sposobnost za sticanje, vrednosni sistem, hedonizam i osećaj sopstvene vrednosti.
Prirodni znak bik,vladar Venera
Sunce u drugoj kući
Svi uslovi za ekonomsko blagostanje su tu. Imate povoljne okolnosti u životu koje znate da iskoristite. Sposobni ste da zaradite novac i da ga pametno valorizujete. Samo ponekad volite da trošite na luksuz i otmenost. Sunce u drugoj kući smanjuje negativne uticaje koji postoje u svačijem životu. Ako Sunce ima dobar položaj u odnosu na druge dobre planete, kao što su Mesec, Venera i naročito Jupiter, bogatstvo vam ne gine.
Mjesec u drugoj kući
Ovo je najčešće znak promenljivog materijalnog stanja. Novac dolazi od mase ljudi, pa je onda povoljno bavljenje maloprodajnom trgovinom i sličnim delatnostima u kojima učestvuje veliki broj ljudi. Kod muškaraca izvor novca može biti žena, najčešće majka ili supruga, ali i prodaja stvari koje žene masovno koriste. Sigurnost je od presudnog značaja za bilo koju vrstu veze, kako poslovnu tako i emotivnu.
Merkur u drugoj kući
Pažnja ovih osoba je usmerena na sticanje materijalnih stvari, najviše novca. U tome su sistematični, praktični i polazi im za rukom. Do prihoda dolaze najčešće intelektualnim radom, pisanjem, izdavaštvom, ali i preko trgovine. Poseduju imanje u papirima. Ponekad lako izgube novac koji su stekli, pa je njihova finansijska situacija podložna promenama. Vole da čitaju dobre knjige, a pisanje pisama je njihova najomiljenija korespondencija.
Venera u drugoj kući
Osobe sa Venerom u drugoj kući imaju sreće sa finansijama. Materijalno su zbrinuti i često zarađuju od umetnosti, prodaje umetničkih predmeta, nakita, parfema i drugih luksuznih stvari. Vole da troše novac na zadovoljstva i ugodan život. Muškarci troše na žene i često žive boemskim životom, vole igre na sreću i kockanje.
Novac im puno znači u životu i dosta su angažovani da ga što više zarade. Svoje materijalno stanje poboljšavaju ulaskom u brak. Šarmantne su i privlačne osobe. Vole erotiku i seks i znaju da uživaju u njima. Partner treba dosta da se trudi da bi ih zadovoljio. Inače, to su osobe zadovoljne sobom i svojim životom.
Mars u drugoj kući
Ovo je pokazatelj da osoba dolazi do novca i imetka uz napor i veliko zalaganje. Ali i pored toga novac se olako i brzo troši, ponekad i više nego što ga se ima. Zbog toga osoba nikad nema materijalnih rezervi.Da bi došla do novca spremna je i na rizične poduhvate. U svemu što radi postoji takmičarski duh, a ponekad i gramzivost. Tvrdokornost i nepopustljivost su naglašene osobine. U ishrani ovih osoba dominira meso i prerađevine od mesa.
Jupiter u drugoj kući
Prisustvo Jupitera u drugoj kući ukazuje na vrlo dobre finansijske aspekte. Ove osobe nemaju problema sa materijalnom stranom života. Novac se za njih prosto lepi. Ostvaruju prihode i dobitke od javnih poslova, spoljnje trgovine, izdavaštva i banaka. Često imaju sklonost ka preteranom trošenju para i potrebno je da nauče da obuzdavaju ovu osobinu jer mogu zapasti u finansijske probleme. Ali i tada se nekim čudom izvuku iz svega toga.
Saturn u drugoj kući
Ovo nije povoljan pokazatelj kada je u pitanju sticanje materijalnih vrednosti. Osoba ima problema sa materijalnom situacijom i može je razrešiti samo uz naporan rad. Istrajnost i žilava energija su prisutni. Pristup stvarima je praktičan ali, obavezno konzervativan. Često ove osobe vole antikvitete i imaju uspeha u poslu sa njima. U životu su upućene uglavnom na starije osobe od sebe.
Uran u drugoj kući
Ove osobe prate velike promene ekonomskih prilika i finansijske situacije. Ima puno uspona i padova i svi oni dolaze naglo i neočekivano.Poseduju veliki smisao da otkriju nove metode pomoću kojih bi došli do novca. Spremni su i na rizik da bi zaradili, iako to često ne zavisi od njih nego od spoljašnjih uslova. Ishitreni su u svojim reakcijama. Treba da se čuvaju finansijskog sloma i bankrota.
Neptun u drugoj kući
Ovo su pomalo ćudljive osobe ali sa sposobnošću kreativnog delovanja. Imaju dobar ukus, osećaj za oblik, formu i takt. Nemaju jasan osećaj za novac i često veoma neuobičajene izvore prihoda. Ponekad je reč o tajnom i nelegalnom novcu. Loše su sreće u špekulacijama. Mogu ostvarivati zaradu kroz poslove vezane za vodu. Nedovoljno su izdržljive i često prisežu stimulativnim sredstvima, alkoholom, nikotinom,..
Pluton u drugoj kući
Kod ovih osoba je naglašena potreba za sticanjem, ali i želja za stvaranjem. One pokazuju izuzetnu zavisnost od novca i spremne su svašta da učine da bi ga se domogle. Nisu im strani ni nezakoniti poslovi. Kroz prizmu novca i materijalnog bogatstva posmatraju svet i ljude oko sebe i može se sa pravom reći da su opsednute novcem. Žele da upotrebe novac da bi kontrolisali druge ljude i stavili ih u funkciju svog bogaćenja.
.
Severni čvor u drugoj kući - Južni čvor u osmoj kući
Ovakav položaj čvorova ukazuje da je reč o osobama koje su u prošlim životima kažnjenje jer su se bavile nedozvoljenim stvarima. Zato su ove osobe veoma oprezne u sadašnjem životu jer duboko u njihovoj podsvesti postoji uspomena na prethodne živote. Plaše se da ih i sada neko ne stavi na stub srama i zato žive po svim konvencionalnim normama. Šta više, kod njih je prisutna jaka potreba da budu priznati i cenjeni. To naročito znaju da iskazuju prema partneru, za koga su previše vezani i vrlo ljubomorni. Njihov karmički zadatak je da se oslobode osećanja krivice i potrebe za vezivanjem za drugu osobu. Treba da povrate poverenje u sebe i svoje mogućnosti. Sve što budu radile bez pomoći drugih će biti uspešno. Ovo se naročito odnosi na polje finansija u kome su ove osobe jake.
Kiron u znaku Bika ili u 2. kući
Sa Kironom u znaku Bika ili 2. kući osoba može imati osjećaj manje vrijednosti i nesigurnosti u sebe, pa će stoga pridavati veliki značaj materjalnim posjedima. Osoba sa ovakvim K može imati neku stvarnu invalidnost ili fizičku traumu s kojom se treba nositi. Tijelo može biti potreseno i pod rigoroznom kontrolom zbog intenzivnih a neprihvatljivih seksualnih i prizemnih instinkta. Bitno je prepoznati i svjesno koristiti te pokretačke motive, kako ne bi zapali pod njihovu vlast, te trošili veliku količinu energije u njihovom potiskivanju.
Treba osluškivati svoje tijelo: jesti ono što tijelo traži, spavati kada se ima potreba za tim i sl.
K u Biku ili 2. kući obično označava pitanja vezana za bogatstvo i novac. S jedne strane tu su osobe koje žele ostvariti veliko bogatstvo, ali se ne znaju nositi s odgovornostima koje dolaze s njim; s druge strane osobe mogu imati prirodnu potrebu da dijele sa drugima. U oba slučaja kontrola resursa je bitna.
S negativne strane to ukazuje na osobe koje opsesivno žele kontrolirati svoje instinktivne i seksualne potrebe ili su orjentirani ka kontroli drugih ljudi. Međutim, oni mogu biti odlični menadžeri za resurse drugih ljudi.
Tu se ponavlja K teme da se može pomoći drugima ali ne i sebi.
Pozicija K u Biku ili u 2. kući ponekad označava i materijalno siromaštvo, što često stvara preuveličan osjećaj važnosti materijalnog posjedovanja.
Također je česta značajka K u ovoj poziciji nemogućnost da se stvari vide simbolično nego se bukvalno sve shvata.
U mojoj drugoj kući nema ni jedna planeta.Znači li to siromaštvo?Vladar II kuće mi je strijelac,a jupiter se nalazi u 8 kući u znaku raka na 1 stepen.Možeš li mi nešto reći o tome?
gogi ja ti se ne razumijem toliko da bih ti mogla reci ali 100% znam da ne znaci siromastvo ako nemas ni jednu planetu u II kuci.
napisi u kakvim aspektima ti je jupiter sa ostalim planetama pa ce ti mozda neko strucniji odg.
Hvala ti mary.
Aspekti mog jupitera su sljedeći:
jupiter trigon saturn
nikakvih više nema aspekata
saturn se nalazi u ribama na 10 stepeni i u 4 kući.saturn je retrogradan.
Eto,molila bih nekoga,ko ovo zna da mi objasni šta to sve znači.
2 KuĆa:
OČeva Druga Sestra
Otac VaŠeg Voljenog
Svekrva Prvog Djeteta
Tast Četvrtog Djetata
VanbraČ. Polubrat (polusestra) Iz Preth.braka Roditelja U Rm Po Ocu
VanbraČ. Polubrat (polusestra) Iz Preth.braka Roditelja U Rw Po Majci
Profesija Prvog Djeteta
Profesija VaŠeg Dragog
MajČine Druge Sestre Partner
Tajna Prve Sestre
Šef Prvog Djeteta
MajČini Prijatelji
Auto OČeve Prve Sestre
Zdravlje TreĆeg Djeteta
Prijateljev Dom
Kumov Brat
meni je vrh II polj u vagi i tu mi je i venera koj aje u trigonu sa jupiterom sto bi mi trebalo donijeti dobro materijalno stanje pogotovo u poslu sa lijepim stvarima,finim predmetima i mozda umjetnoscu,a vjerovatno i putem braka.
venera trigon jupiter je jedan od najsretnijih aspekata koji daje sansu za srecan zivot harmoniju i blagostanje
zna li neko nesto vise da mi kaze?
e da mi je znat imam li ja sta u ovoj kuci :))
meni je druga kuca prazna i pocinje na 28. 55 stepenu Lava. Jel tu negde Regulus? pa se plasim da ne bude ono, dabogda imao pa nemao:confused: ... znaci skoro cela druga kuca je u Devici.
Nije mi jasno bas znacenje Regulusa, pa ako neko moze da mi malo ovu II kucu protumaci:rolleyes:
Cosmic_girl 23-02-07, 03:09 e da mi je znat imam li ja sta u ovoj kuci :))
postavi kartu:)
andjela pizelli 23-02-07, 11:19 postavi kartu:)
Pa mi ti imamo index karata:cool:
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=1095
Cosmic_girl 23-02-07, 19:52 ups...izvinite,ja sam mislila da je ostavljate u potpisu
andjela pizelli 23-02-07, 22:33 ups...izvinite,ja sam mislila da je ostavljate u potpisu
Tako bi bilo bolje,al svak ne umije:rolleyes:
meni niko nije odgovorio:frown:
beskrajnost 06-03-07, 05:56 imam jupiter, uran i neptun u strijelcu u 2 kuci
istina da se nekad desi da uvijek odnekle dobijem novac, al ga nikad nemam previse....
Vrh II kuce mi je u Shkorpiji a vladar Pluton,na vrhu II kuce,ovaj aspekt donosi veliko bogatstvo:cool:
meni je druga kuca u skorpiji a pluton u 1 tacnije n vrh 2 i pravi opoziciju sa jupiterom u ovnu u 7,kvadrat mjesec u lavu u 11,sekstil merkur u djevici u 11,:confused:
Moze mi ko sto reci o II kuci,karta je u indexu?
Moze mi ko sto reci o II kuci,karta je u indexu?
Lav na vrhu druge kuće govori o jakim i stabilnim finansijama. Do novca ćeš doći svojim radom i karakterom. Novac ti može doći kroz dobro organizovane sisteme. Možda te otac ili neki čovek na položaju podržava da uspeš. Druga kuća se nastavlja u devici...ona govori o trgovini i zanatstvu. Uglavnom se kroz sitne stvari dolazi do novca.
Vladar tvoje druge kuće je Sunce i ono se nalazi u trećoj kući što je odlično za trgovinu. Novac ćeš sticati kroz intelektualni rad. Sunce u trećoj kući daje intelektualne ljude i naglašenu ličnost, veoma si snažan dok pričaš.
Sunce kvadrat Mesec:neslaganje roditelja ili neslaganje sa partnerom zbog različitih karaktera i priroda što tebi stvara unutrašnju razapetost.
Sunce konjukcija Merkur: govori o tvom visokom nivou inteligencije. Dobar si govornik i naredbodavac.
Sunce trigon Mars: ti daje hrabru i borbenu prirodu, život vidiš kao borbu. Ovaj aspekt je aspekt pobednika i čuva ti život.
Sunce opozicija Jupiter nije mnogo loš aspekt jer su u pitanju 2 benefika, dve dobre planete, može ti doneti sukob sa moralom, govori o neiskorišćenim prilikama.
Sunce kvadrat Uran: sukobi sa svakim ko je iznad tebe, ne priznaješ autoritete, priznaješ samo genijalnost.Kako se slažeš sa ocem, ovo govori da je on uvek u sukobu sa tvojim idejama?
Prirodni signifikator za novac je Jupiter i nalazi se u tvom devetom polju u svom sedištu-Ribama. Retrogradan je. Ti možeš biti veoma kreativan kada ti se dozvoli da radiš na svoj način. Rekla bih da preterano sumnjaš u sebe i svoje sposobnosti - nepotrebno! Jupiter u devetoj kući je sjajan znak i veliko obećanje koje često postoji izmedju čoveka i Boga pa se ovo ne odnosi samo na pitanje putovanja i boravka u inostranstvu, već i na sve drugo opisano što se odnosi na svrhu života u ovom slučaju - novac.
Rekla bih da ne voliš da budeš na jednom mestu pa voliš da putuješ i na nekim mestim boraviš duže, takodje ne voliš da se ''vezuješ'' za bilo šta, bilo koga..
Bik na vrhu XI je pokazatelj dobrih i plodnih planova koji se obično ostvaruju, govori o velikoj penziji.
Sve u svemu, novac neće nedostajati - zaradićeš ga svojim radom :)
.
venera trigon jupiter je jedan od najsretnijih aspekata koji daje sansu za srecan zivot harmoniju i blagostanje
zna li neko nesto vise da mi kaze?
Evo pronasla sam nesto sa nekog Engleskog sajta...
venera trigon jupiter:
Ova osoba ima lep osmeh i prijatan smisao za humor.U tvojoj prirodi je da unosis humor u romansu i seksualnim trenucima.Osobe sa ovim aspektom su u poziciji da ponude mogucnost ostalima u zaposljavanju i sticanju karijere.Mogu se cesto pojaviti kao poslodavci.Njihova magicna priroda privlaci ostale osobei oni tako postaju popularni medju njima n praveci puno truda oko toga.
Aspekti mog jupitera su sljedeći:
jupiter trigon saturn
nikakvih više nema aspekata
Osoba veruje da ce teskim radom doci do uspeha.Imate dobar balans za idealizam,optimizam i vizije za buducnost u jednoj ruci,i realnog smisla sta mozete postici u drugoj ruci.Vase procenjivanje i smisao za posao su izuzetno dobri.Starije osobe mogu da odigraju neku ulogu u Vasem zivotu.
...moja 2. kuća mi nije nešto.... u strijelcu je na stupnju blizanaca, a tu mi se nalazi uran u jarcu na stupnju riba i neptun u jarcu na stupnju raka...imam i dvije asteroide, mada nemam pojma što znači-juno u jarcu na stupnju blizanca i lilithna stupnju vodenjaka....
što se tiče aspekata, isto sve nešto čudno....
uran sekstil sunce i merkur (u ribama) i ascedant u škorpionu...
uran trigon mjesec
uran konjukcija neptun
tu je još i kvadrat venera i inkonjukcija mars....
neptun mi je u sekstilu s plutonom i ascedentom;inkonjukciji s marsom...
jupiter mi je u opoziciji sa saturnom...
jupiter je u lavu na stupnju raka u devetoj kući
u mojoj drugoj kući je pluton u vagi,vrh druge kuće je devici tu se nalazi još i vesta u vagi u konjugaciji sa plutonom
Kalliopi77 27-05-07, 15:51 Vladar 2 kuce u 1. - Osoba je okrenuta ka sticanju i materiji.Ovo je veoma dobar polozaj za vladara 2. kuce i ukazuje na dobru sposobnost osobe za sticanje.
Vladar 2. u 2.- Ovim je jako naglasena druga kuca i ako je ova planeta dobro postavljena, covek ce biti finansijiski stabilan i uspesan, narocito preko oblasti i proizvoda pod vladavinom ove planete.
Vladar 2. u 3. - Sposobnost zaradjivanja je povezana sa intelektom, idejama i sposobnoscu komunikacije.Ukazuje i na profit od knjiga, automobila, novina i svih usluga vezanih za transport i komunikaciju.Ovo je odlicno za trgovinu.
Vladar 2. u 4.- Mogucnost sticanja i novac su povezani sa porodicom, pa ova osoba moze naslediti kucu ili porodicni biznis, ali ovo moze ukazati i da osoba finansijski pomaze svoje roditelje ili familiju.Novac dolazi kroz poslove povezane sa hranom, zemljom, nekretninama, restoranima.Ovo ukazuje i da je
za osobu dobar privatan biznis ili posao koji radi kod kuce.
Vladar 2 u 5.- Novac ovde dolazi od stvari koje su povezane sa mladima, mestima za uzivanje i zabavu(kafici, restorani, kockarnice, nocni klubovi, saloni lepote), kao i mestima i produktima za rekreaciju i sport.Ovo je i kuca ucenika, pa se novac stice poducavanjem.Takodje, novac ovde dolazi od svih umetnina i dragocenih metala.A kako je ovo i kuca spekulacija, ovo je jedna od kombinacija za dobitak novca na igrama na srecu.
Vladar 2. u 6.- Novac ovde dolazi od proizvoda i usluga povezanih sa zdravljem, zdravom ishranom i brigom o drugima.Kako je ovo 3. kuca od 4., ovde novac dolazi od trgovine nekretninama, trgovinom proizvodima za opremanje kuca, kao i opremom za restorane.Ovde su profitabilne sve usluzne delatnosti, a koje usluzne delatnosti su u pitanju daje odgovor spajanje znacenja planete(vladar 2. kuce) i znaka u kom se nalazi, kao i od kojih planeta prima najbolje aspekte.Ovo ukazuje i na novac od plate.
Vladar 2. u 7.- Ovde novac dolazi preko bracnog partnera ili preko partnerskog rada uopste.Osoba stice novac kroz institucije pravosudja ili radom sa klijentima kao savetnik, konsultant, ili posrednik.Ovde su profitabilne sve agencije za savetovanje i posredovanje(npr. bracno).
Vladar 2. u 8.- Ovo je jak pokazatelj za dobijanje novca od nasledstva, osiguranja, sponzorstva, razvoda, investicija, banke.Ovde novac dolazi od smrti, rata, istrazivanja(psiholozi, detektivi) i analiziranja(hemicari, naucnici) i svih poslova sa novcem drugih ljudi(brokeri, bankari).
Vladar 2. u 9.- Ovde sticanje i novac su povezani sa znanjem i obrazovanjem pa osoba stice novac kao predavac ili profesor.Novac se stice u inostranstvu, kao i od proizvoda ili poslova povezanih sa inostranstvom, strancima i uvozom i izvozom.Novac ovde dolazi i od izdavastva, reklamnih agencija, svih vrsta promoterskog rada i od medija.
Vladar 2. u 10.- Mogucnost za sticanje novca je ovde povezana sa profesijom, vaznim osobama ili institucijama.Ovo daje vlasnike i sefove.Svakako, ako je planeta dobro postavljena, ovo je siguran znak izuzetnog finansijskog uspeha(posebno ako se planeta nalazi u zemljanom znaku).Ovo daje i profesije povezane sa finansijama, novcem, pa je osoba uspesan ekonomista ili biznismen.Ovde i uspesan otac ili majka moze pomoci natusu.
Vladar 2. u 11.- Ovde se moze profitirati od svih novih i originalnih stvari.Osobi novac dolazi kroz rad sa prijateljima, u nevladinim organizacijama ili na specijalnim projektima.Ovde se moze steci novac preko interneta, mreznog marketinga ili fransiza.Ako je planeta dobro postavljena, osoba profitira i od ideja, igara na srecu, kao i od karijere, jer je ovo 2. kuca od 10. Ovo je profit kroz stranacke delatnosti(politicke stranke).
Vladar 2. u 12.- Ovde je sticanje novca povezano sa radom u bolnici ili klinici, dobrotvornim organizacijama, istrazivackim centrima ili labaratorijama.Moze da ukaze i na nelegalne poslove.Ova pozicija je ili prilicno losa ili ako je vladar 2 dobro postavljen, izuzetno blagotvorna, jer daje osobi uvek podrsku i novcane dobiti(npr.veliko nasledstvo).
-Astroloski kodovi-
:notworthy: u mojoj drugoj kući je pluton u vagi,vrh druge kuće je devici tu se nalazi još i vesta u vagi u konjugaciji sa plutonom
:notworthy:
Vrh II kuce u djevici je znak za trgovinu i zanastvo.Uglavnom sitne stvari
Pluton u drugoj kući
Kod ovih osoba je naglašena potreba za sticanjem, ali i želja za stvaranjem. One pokazuju izuzetnu zavisnost od novca i spremne su svašta da učine da bi ga se domogle. Nisu im strani ni nezakoniti poslovi. Kroz prizmu novca i materijalnog bogatstva posmatraju svet i ljude oko sebe i može se sa pravom reći da su opsednute novcem. Žele da upotrebe novac da bi kontrolisali druge ljude i stavili ih u funkciju svog bogaćenja.
[QUOTE]Sunce u drugoj kući
Svi uslovi za ekonomsko blagostanje su tu. Imate povoljne okolnosti u životu koje znate da iskoristite. Sposobni ste da zaradite novac i da ga pametno valorizujete. Samo ponekad volite da trošite na luksuz i otmenost. Sunce u drugoj kući smanjuje negativne uticaje koji postoje u svačijem životu. Ako Sunce ima dobar položaj u odnosu na druge dobre planete, kao što su Mesec, Venera i naročito Jupiter, bogatstvo vam ne gine.
Mjesec u drugoj kući
Ovo je najčešće znak promenljivog materijalnog stanja. Novac dolazi od mase ljudi, pa je onda povoljno bavljenje maloprodajnom trgovinom i sličnim delatnostima u kojima učestvuje veliki broj ljudi. Kod muškaraca izvor novca može biti žena, najčešće majka ili supruga, ali i prodaja stvari koje žene masovno koriste. Sigurnost je od presudnog značaja za bilo koju vrstu veze, kako poslovnu tako i emotivnu. Mozes li naci i za druge kuce,polozaj planeta i njihovo znacenje
Za sve ako mozes da nadjes ,jer imamo samo za 2 kucu
moja II kuca je u znaku vage, od planeta je tu saturn i merkur. Merkur je inace moj vladaoc horoskopa, s obzirom da sam devica. Interesantna kombinacija, cini mi se
pozdrav
moze meni neko reci..
ja imam uran u 2.kuci u skorpijoni..
Sunce sextil uranus
Merkur sextil uranus
Saturn sextil uranus
Uranus trigon MC
hvala
moja II. kuca je prazna,
vladar II.kuce je lav,
sunce otislo u IX.kuci u ribama,
moze li mi neko protumaciti:mf_type:
moja II. kuca je prazna,
vladar II.kuce je lav,
sunce otislo u IX.kuci u ribama,
moze li mi neko protumaciti:mf_type:
koliko ja znam da ako je vrh prazna da to nije vazno..(mislim da se ne treba to gledat)
neznam sta kazu drugi....
Uran u Strelcu u drugoj kuci, druga kuca u skorpiji, a vladar druge kuce Pluton u prvoj kuci u vagi.
Jel moze neko da pojasni kakve su mi finansijske mogucnosti u zivotu?
beskrajnost 18-01-08, 15:30 Ha zavisno od aspekata za urana. Moze da ti novac doce neocekivano, al i ode, ako imas aspekte bilo kakve to ce pokazat na koji nacin mozes ti novac sebi napravit.
koliko ja znam da ako je vrh prazna da to nije vazno..(mislim da se ne treba to gledat)
neznam sta kazu drugi....
Svaka kuca je vazna, samo recimo planeti u kucama imaju prednosti, no svaka kuca je bitna. Jer svaka kuca ima svog vladara.
2 u Ovnu vladalac Mars u 8 u Vagi u kvadratu sa Jupiterom u 6...šta kažete na Kardinalni T kvadrat?
Pare...nema pojmahttp://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/a025.gif
Ha zavisno od aspekata za urana. Moze da ti novac doce neocekivano, al i ode, ako imas aspekte bilo kakve to ce pokazat na koji nacin mozes ti novac sebi napravit.
Imam uran trigon MC koji je u raku.
2.kuca prazna u vodenjaku, vladar uran otisao u 11.u strijelcu, aspekti:
uran opozicija chiron
uran polukvadrat MC
2.kuca prazna u vodenjaku, vladar uran otisao u 11.u strijelcu, aspekti:
uran opozicija chiron
uran polukvadrat MC
Molim te stavi natalnu u potpis
Evo uputstva:
http://www.madeinmontenegro.com/vbfo...ead.php?t=1095
Molim te stavi natalnu u potpis
Evo uputstva:
http://www.madeinmontenegro.com/vbfo...ead.php?t=1095
Uran i Neptun u II, a vladar II, Jupiter, u Vagi u X :)
Blagos, blagos :D
Uran ovde individualnost ispoljava kroz čudan ukus i specijalno okruženje. Možda prezireš materijalne vrednosti, a možda i puštaš da sve ide svojim tokom, a onda čudom stekneš nešto. Ono što dobijaš ne moraju biti samo pare, mogu biti i interesi, jer te nervira vezivanje za bilo šta. Što se tiče para, e tu će biti sve poput ping-pong loptice, gore-dole, imam-nemam. To je zato što nisi opterećena sigurnošću, ni da li ćeš izgubiti ili dobiti.....
Uran je vrlo neugodan za finansijsku stabilnost jer su prisutne drastične promene finansijskog stanja. Kako dobitci, tako i gubitci; neočekivano veliki ili karastrofa, dok Neptun u 2k. neće baš prihvatiti tezu da novac ne donosi sreću. Materijalni gubitci u nekoj tačci života rezultovaće da ćeš mrziti sebe što si prodavala zarad materijalnih vrednosti. Sanjaćeš bogatstvo, pa uspjeh u ovoj oblasti neće izostati.... Pare lako možeš i izgubiti ukoliko se osloniš na nešto bez osnova. Imaš sklonost da živiš na marginama, bez para i spremna da to podneseš... Neptun u drugoj kući je jako loš za novac. Koliko možeš dobiti, isti toliko možeš i izgubiti novaca... nikada ne znaš koliko imaš para. Bilo šta da bude u životu, ti se mučiš puno jer ovaj položaj može da ukaže na mogućnost da se uz minimalni trud i prevaru dobije šta se želi.
Uran u konjukciji sa Neptunom , naglašava stavralačku volju.... Vladar 2k. u 10k. ukazuje na uspjeh u poslu... i bez određenog osjećaja uspješnosti, teško ćeš se probijati i sumnjati ćeš u spostvene vrijednosti... U sticanju prihoda, možda će vam pomoći jedan od roditelja, češće je to otac...Ostvarivanje prihoda moguć od rada u svojoj profesiji...
http://img84.imageshack.us/img84/8899/neno3.gif
VODOLIJA NA VRHU DRUGE KUĆE donosi nekontrolisani tok događaja doprinosi iznenadnim finansijskim usponima i padovima koje je lako prebroditi, jer uvek spremno iznova počinješ. Dosta si nepraktična sa materijalnim vrijednostima, ne haješ mnogo... Uživaš u posjedovanju neobičnih stvari....Talenat da zaradiš je prije svega u nauci i tehnici.
Vladar druge u 11k. ukazuje na tvoje vrijednosti, koje su često tijesno povezane sa vrijednostima tvojih prijatelja i zavisi od tvog uspjeha ili neuspjeha u odnosima sa drugima. Za tvoj osjećaj sopstvene vrijednosti veoma je važno koliko te drugi vole. Tvoj prihod možda će se ostvariti posredstvom tvojih prijatelja i poznanika ili u privatnom poslu koji bi sama osnovala. Sve dok ti ne budu jasne tvoje nade i želje, teško ćete shvatiti svoje unutrašnje sposobnosti ili način kako da ih iskoristiš.
Individualno aspekt Chiron/Uran može da proizvede sjajna genijalna djela... Mnogo češće, predlažaš ideje koje su van pameti, a za koje tvrdiš da su genijalne.
Ljudi sa Uran/Chiron aspektima su potpuno “uranijanski”, stalno iznose šokirajuća mišljenja, ili mogu da idu potpuno suprotno i da budu protiv svega novog. Ako izbegavaju da budu u kontaktu sa realnošću i svojim osjećanjima njihova istinska sposobnost će nestati. Uran polukvadrat Mc je disharmonični aspekt. tj. stresni aspekt koji može donijeti napetost...
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=cyffileenIKke-u1170418394&lang=e&gm=a1&nhor=427844&nho2=427844&btyp=2&mth=gw&sday=12&smon=5&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=7066&ast=
može meni netko napisat u vezi financija
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=owqfileXs8JI4-u1212165533&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=7&smon=6&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&aspc=1&ast=
Zor_djevojka 08-06-08, 00:14 dorely, sa Rakom na vrhu druge kuce mozhesh imati promjenljivo imovinsko stanje..Mislim da cesh do novca najcheshce dolaziti preko zhenskih osoba na polozhaju (Mo vladar druge u Lavu u konjukciji sa Ve u Lavu), a vjerovatno cesh i ti tokom zhivota imati visok polozhaj u karijeri..Kako je tebi vladar druge postavljen u trecoj kuci eto ti zaradu kroz simboliku trece kuce, a to mozhe biti trgovina, pisanje, knjige ili putem bilo kakvog intelektualnog posla(tu ti je Merkur), nije iskljuchen rad u shkoli, sa bracom i sestrama (vrlo je moguce da cesh ih i materijalno finansirati), komshijama..Kako ti je treca kuca u znaku Lava, a tu je tvoja Venera i tvoj Mjesec, ne iskljuchujem mogucnost ni spikerke - voditeljke, a kako je tu i Merkur a svi medjusobno u konjukciji ovo mozhe biti prevodioc, novinar..
dorely, sa Rakom na vrhu druge kuce mozhesh imati promjenljivo imovinsko stanje..Mislim da cesh do novca najcheshce dolaziti preko zhenskih osoba na polozhaju (Mo vladar druge u Lavu u konjukciji sa Ve u Lavu), a vjerovatno cesh i ti tokom zhivota imati visok polozhaj u karijeri..Kako je tebi vladar druge postavljen u trecoj kuci eto ti zaradu kroz simboliku trece kuce, a to mozhe biti trgovina, pisanje, knjige ili putem bilo kakvog intelektualnog posla(tu ti je Merkur), nije iskljuchen rad u shkoli, sa bracom i sestrama (vrlo je moguce da cesh ih i materijalno finansirati), komshijama..Kako ti je treca kuca u znaku Lava, a tu je tvoja Venera i tvoj Mjesec, ne iskljuchujem mogucnost ni spikerke - voditeljke, a kako je tu i Merkur a svi medjusobno u konjukciji ovo mozhe biti prevodioc, novinar..
Hvala na odgovoru =),da tako nekakvu preporuku sam dobila ,ali pisanje mi nikako ne ide,i ne privlači me zanimanje novinara,voditeljice ...pa sam zato htjela vidjet što mi još astrološki odgovara
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=cyffileenIKke-u1170418394&lang=e&gm=a1&nhor=427844&nho2=427844&btyp=2&mth=gw&sday=12&smon=5&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=7066&ast=
Što se tiče II kuće, sa ovim Marsom voliš ljutkasto i začinjeno, ali i egzotičnu hranu, toplu više nego neke specijalitete s nogu. Imaš Marsa na čvoru, po nekima je to pokazatelj karme, u prevodu s vremena na vrijeme mogla bi malo da izbaciš meso da pročistiš organizam ali i karmu:) Brzo trošiš novac, naročito na skupe ali kvalitetne stvari.
Mars u II polju ukazuje na naporan rad I velike troskove, trosenje vise nego sto se zaradi, opasnost da neko otme novac… Jel sve ovo vazi I kada je Mars vladar II polja pa jos I u II?
ja nemam nista u drugoj.
i bas me briga za tu kucu....
vala nikad nisam bila materijalista...
nemam nista u biku, cak ni u zemljanim znakovima... a i druga kuca mi je ovnu...
Cosmic_girl 01-08-08, 17:59 Mars u II polju ukazuje na naporan rad I velike troskove, trosenje vise nego sto se zaradi, opasnost da neko otme novac… Jel sve ovo vazi I kada je Mars vladar II polja pa jos I u II?
Znaci da je paznja usmerena na sticanje novca i novac uopste.Kod tebe je mars egzaltiran sto znaci da volis da trosis novac,ali nikada nisi bez njega.:)
BlueVelvet 01-08-08, 18:17 jel može neko da mi objasni moje drugo polje
vaga,venera u 8,šta cu u banci da radim:-)?
Ako može neko da pogleda moju II kuću....
http://img60.imageshack.us/img60/255/astrow2gw01lana81radovaiu7.th.gif (http://img60.imageshack.us/my.php?image=astrow2gw01lana81radovaiu7.gif)
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_dejan_hp.58742.16106.gif&res=63&va=&cid=1lhfilem7HJs7-u1213289576
Unaprijed hvala, ako neko moze da protumaci moju drugu kucu i moju desetu kucu, i uopste da mi malo objasni sta to znaci. Veoma se puno borim za paru, ali nikad da ih zaradim, dal cu ikada biti u stanju da se izborim sa ovim, i da li cu ih ikada zaraditi. Stvarno bi volio, da mi neko objasni dal je kiron toliko razoran u drugoj kuci, i dali znaci da cu biti siromah. Moj prvi post, nadam se da ce neko da mi pomogne.
http://http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_dejan_hp.58742.16106.gif&res=63&va=&cid=1lhfilem7HJs7-u1213289576
posto neznam kako da postavim natalnu kartu evo moje info, pa ako neko moze malo da mi objasni vezano za finansije, nadam se da ima dobrih ljudi pa ce priskociti malo u pomoc
3.jan.1982 u 10:00 grad Gradacac BiH
Zor_djevojka 16-08-08, 14:44 Dejane, evo link tvoje natalne karte (http://img235.imageshack.us/my.php?image=dejanb3wy5.jpg)
Zor_djevojka 16-08-08, 15:04 Sami Ovan na vrhu tvoje druge kuce govori mi da je sva tvoja energija usmjerena na sticanje, ali i troshenje novca.Jako si uasmjeren na sticasnje, ali taj novac se i furiozno troshi..Sa Ovnom na vrhu druge kuce nika se do novca nije doshlo lako, vec je sve to obichno bio znak napornog radi da bi se steklo to materijalno blagostanje..Tvoja druga kuce se nastavlja u Biku koji je takodje sinonim za bogastvo, materijalizam..Ali ovdje sve zavisi od Venre i Marsa kao vladara ovog Bika..Venera je u kvadratu sa Jupiterom (inache dobar kontakt ove dvije planete donosi neku vrstu bogatstva, blagostanja).Ali su i Mars i Venera u dobrom aspektu kao i sekstilu sa Uranom, a znamo da Uran donosi neshto iznenadno, neochekivano, neshto kad se najmanje nadash..Vladar tvoje druge kuce je Mars u Vagi koji je otishao u sedmu kucu pa cemo laichki zakljuchiti da novac dolazi kroz brak..Ali sedma kuca je i kuca partnerstva bilo koje vrste, shto ce reci da se do novca dolazi putem poslova sa partnerima..mada nije iskljuchen ni partnerstvo u poslu sa brachnim drugom.Sedma kuca je kuca javnosti , ovdje se isto mozhe zaradjivati kroz javne poslove i sve u simbolu Vage, jer je tvoj Mars u Vagi..Hmm..ima li tvoj posao veze sa sredjivanjem (konkretno frizer), uredjivanjem..u svakom sluchaju Vaga je dekorater, zanatlija (poslastichar, krojach, shminker, frizer), prodavac - butik...Ima li ikakvog smisla?
Rosso, ajde molim te meni vidi oli..???
ja koliko znam druga mi pocinje na 25-om stepenu ovna, a jupiter mi je na 22-om ovna, pa dodje kao u prvoj kuci..
a na hrvatski neki sajt
horoskop.hr mi izbaci kao jupiter u drugoj...
Rossonera, hvala na pomoci. Od nedavno sam poceo sa prodajom, gradjevinske masine, ali ko neki vid virtualne prodaje, po porudjbi, toliko sam dosad promjenio poslova, i raznih stvari probao samo da se nadje prava formula za zaradu. Jedino sto me je malo uplasilo je kiron u drugoj kuci, pa pomisli zar poslje toliko mog napora i svega, da na kraju ne ostvarim nista, pa me je malo to zabrinulo. Mozes li mi objasniti malo taj kiron, citao sam da je jako nepovoljan u drugoj kuci i jos posebno u Biku kao sto je meni.
Puno hvala
Rossonera, hvala na pomoci. Od nedavno sam poceo sa prodajom, gradjevinske masine, ali ko neki vid virtualne prodaje, po porudjbi, toliko sam dosad promjenio poslova, i raznih stvari probao samo da se nadje prava formula za zaradu. Jedino sto me je malo uplasilo je kiron u drugoj kuci, pa pomisli zar poslje toliko mog napora i svega, da na kraju ne ostvarim nista, pa me je malo to zabrinulo. Mozes li mi objasniti malo taj kiron, citao sam da je jako nepovoljan u drugoj kuci i jos posebno u Biku kao sto je meni.
Puno hvala
Ja ću se samo malo nadovezati: tvoja II kuća u ovnu kojim vlada mars, govori da si ti jako nestrpljiv i nemaš istrajnosti u onome čega se prihvatiš. Formula je 'strpljenje', a kiron je ranjeni izlječitelj, dakle on sam po sebi predstavlja ranu na polju vrijednosti i novca, koja će sama sebe da zacijeli onog trenutka kada u sebi pronadješ potencijal za takvo nešto. Dispozitor kirona, ujedno i suvladar II kuće je venera koja je otišla u XII kuću u znak vodolije i daje trigon prema marsu, dakle ovdje izlaz postoji u simbolici XII kuće koja ima višestruko značenje, ali prije svega kroz izolaciju i osamljivanje da razumiješ svoju unutrašnju snagu i slabosti. Ova kuća takodje predstavlja nevidljivi svijet pa se može odnositi i na internet, odnosno zaradjivanje novca kroz rad iza 'scene', što naravno nekad može predstavljati i sukob sa zakonom, na šta moraš obratiti pažnju zbog kvadrata jupitera iz VIII kuće. Medjutim, ovaj kvadrat jupitera prema veneri može biti okidač za pokretanje nekog biznisa, s obzirom da je vladar X kuće, što govori da podrška dolazi spolja, novac od drugih ljudi, nasljedstvo, kredit, pozajmica ili pak novac od partnera. Ono što je najvjerovatnije je to da ćeš kroz svoju partnerku doći do novčane podrške, s obzirom da je i vladar II kuće, mars, otišao u VII kuću u znak vage.Takodje, XII kuća predstavlja VI kuću - posao od partnera, pa je moguće da će to biti izvor tvojih prihoda, odnosno da ćeš na neki način biti uključen u njen posao i na taj način sticati novac.
Dosta toga mi je jasnije, odlicno objasnjenje, zahvaljujem puno Supernova, dosta govori o meni i sta bi trebao da promjenim. I ono sa zakonom sto posto u pravu. Za partnera, ne bi rekao dosad jos nista, al nikad se ne zna. Sve u svemu Hvala.
BlueVelvet 17-08-08, 15:20 može li tko moju 2 da iskomentira?
Meni je druga kuca u lavu, moze li mi neko kazati sta znaci, jeli dobro/lose itd :)
I sta znaci ako nemas nijedne planete u drugoj kuci, jer koliko ja vidim nemam? Ili ako je vladar lava sunce, znaci da je u mom slucaju u skorpiji? Sta bi to trebalo znaciti, dali cu se snaci u poslovima....ili sam sve pobrkala:toobad:
Meni je druga kuca u lavu, moze li mi neko kazati sta znaci, jeli dobro/lose itd :)
I sta znaci ako nemas nijedne planete u drugoj kuci, jer koliko ja vidim nemam? Ili ako je vladar lava sunce, znaci da je u mom slucaju u skorpiji? Sta bi to trebalo znaciti, dali cu se snaci u poslovima....ili sam sve pobrkala:toobad:
VLADAR DRUGE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje na sposobnost da zaradi radeći u svojoj KUĆI, ili nekretnine ili unutrašnja dekoracija. Ti talenti su nadsledni ili formirani u mladosti. Identifikuje se sa potrebom da ima svoj dom.
VLADAR DRUGE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje na sposobnost da zaradi radeći u svojoj KUĆI, ili nekretnine ili unutrašnja dekoracija. Ti talenti su nadsledni ili formirani u mladosti. Identifikuje se sa potrebom da ima svoj dom.
Sto se tice potrebe za domom, pogodjeno!!
HVALA!! :) :)
andjela pizelli 16-10-08, 01:04 @dragana
Što se tiče II kuće, sa ovim Marsom voliš ljutkasto i začinjeno, ali i egzotičnu hranu, toplu više nego neke specijalitete s nogu. Imaš Marsa na čvoru, po nekima je to pokazatelj karme, u prevodu s vremena na vrijeme mogla bi malo da izbaciš meso da pročistiš organizam ali i karmu:) Brzo trošiš novac, naročito na skupe ali kvalitetne stvari.
dodala bih josh da ovaj mars u II kuci,nedozvoljava novcu bas mnogo da se zadrzava kod tebe,kako dodje tako prodje...
inace imas recepciju ove dvije planete marsa i sunca,a mars je vladar X kuce a sunce II,pa sunce poprima osobine marsa i obrnuto,to je trosenje novca na luksuzne stvari,obziorm da se radi o lavu...pare se trose na sjaj...
u II kuci je i jupiter,koji bi trebao malo kasnije u zivotu da obezbijedi lijepe prihode i to vezano za inostranstvo
Ja imam veneru u II kuci.
To polje mi je jako cudno. Veoma uzivam u umjetnosti. Imala sam neke talente(koje sam izgubila jer sam ih zapostavila).
Sa novcem ne znam da rukujem od kada sam pocela da ga sama zaradjujem.
Finansije su mi vrlo promenljive ali sam zadovoljna.
Aspekti su:
Venus Square Uranus
Venus Trine Midheaven
Venus Trine Pluto
Venus Trine Jupiter
Venus Sextile Neptune
Inace ovo mi je jedna od ukljestenih kuca(vodolija-ribe-ovan)
|
|