View Full Version : I kuca u natalnoj karti

Pages : [1] 2

andjela pizelli
14-01-07, 02:00
Ajdemo sada svi zajedno da ucimo.....Natalna karta je podijeljena na XII kuca.

Prva kuca,pocinje Ascendentom.(AC)
Znak kojim pocinje prva kuca,zovemo podznakom.

Prva kuca se odnosi na natusov spoljasnji izgled,konstituciju,vitalnost,
karakter,temperament,moralne i intelektualne sklonosti,ponasanje,manire.

Djelovi tijela koji su podredjeni kuci su:glava i lice.

Prva kuca opisuje kako nas drugi dozivljavaju(Npr,ako je nekome Jarac podznak,to znaci da je taj znak u prvoj kuci,i da ga okolina dozivljava kao hladnu,uspjesnu osobu,konzervativnu)
Otprilike tako nekako

Planeta koja vlada I kucom, tj. planeta koja vlada znakom u kome se ona nalazi je i vladalac horoskopa.
Npr,ako je prva kuca u Jarcu,Jarcem vlada Saturn, toj osobi je vladalac horoskopa Saturn.

Pa sad gledamo gdje je ta planeta otisla u koju kucu,jer gdje nam ode vladar,tamo se najvise dajemo

Ako vladar vrha prve kuce,odnosno Ascendenta,ode u drugu kucu,tezimo novcu,ako ode u devetu tezimo ucenju i putovanju...

Prirodni znak Ovan,vladar Mars

andjela pizelli
14-01-07, 02:05
Potrebno je pogledati i koje planete imamo u prvoj kuci,jer nije svejedno da li je to Mars(ukazuje da ce se osoba vjerovatno baviti sportom u zivotu) ili
Venera,biti izuzetno lijepa,osoba sa smislom za umjetnost....:rolleyes:

Algol
14-01-07, 19:23
Ja bih ovdje dodala da je ascedent ustvari sustina horoskopa. Ono najdublje i najskrivenije u nama,nasa sustinska potreba. Ono za cim tragamo i cega cesto nismo svjesni, sto nekada krijemo,istina o nama, to je podznak. Vladar podznaka i njegovi aspekti ce nam reci sta neki covjek zeli biti, cemu stremi itd. Rekla bih da je Sunce ipak ono kako se predstavljamo drugima, bez obzira na fizicki izgleda za koji je najcesce zaduzen ascedent i planete na njemu i u prvom polju. Sunce smo mi na pozornici zivota, tako se predstavljamo i tako zelimo da nas vide.

milenaaaa
11-02-07, 19:10
Vlasdar mog horoskopa je neptun,obzirom da je u 10oj kuci--zna se cemu najvise tezim :)

...a obzirom da imam jupiter u prvoj kuci.znaci da imam urodjenu dobrotu :P
(ishvalih se ja posteno....sto bi znacilo da mi skromnost i nije bas vrlina:)

mary
11-02-07, 21:06
moj vladar I je merkur u skorpiji u III,a u prvoj mi je mars(vladar 8 polja) u vagi

mary
12-02-07, 23:43
Prva KuĆa:

Baka (muŠk.horoskop)
Djed (Žen. Horoskop)
OČeva Baka
MajČina Baka
MajČina Karijera
MajČina Profesija
Partner Drugog Djeteta
Partnerova BivŠa Žena

goga99
13-02-07, 14:50
U mojoj prvoj kući je mnoštvo planeta.Vladar moje prve kuće je škorpija,a u prvoj mi se nalaze sljedeće planete
mjesec u strijelcu na 19 stepeni
merkur u škorpiji na 23 stepena
venera u strijelcu na 20 stepeni
mars u strijelcu na 17 stepeni
Može li mi neko nešto reći o mojoj prvoj kući?
Pokušala sam sama analizirati,ali su me obasule stotine informacija i podataka pa nakraju nisam ništa shvatila.Znala sam na kraju manje,nego na početku!!!

beskrajnost
15-02-07, 18:37
moram reci da se cesto osjecam nevidljiva prema drugim ljudima, kao da nisam primjecena, moze bit razlog jer mi je skorpion u 1 kuci, dok recimo pluton mi je u 12 ... i imam isto sunce opozicija asc- pa ljudi vide vise mozda nesto drugo neg bi ja zeljela..
ne znam koji bi to razlog bio
a posto mi je mars u 7 kuci onda me nekako samo oni sto se zele zenit vide?:eek:

milenaaaa
15-02-07, 20:57
axaxaxaxa i ja imam mars u 7oj kuci...znam o cemu pricas :))))

beskrajnost
16-02-07, 06:10
axaxaxaxa i ja imam mars u 7oj kuci...znam o cemu pricas :))))
meni to glupo

:-o

zaklina
24-02-07, 01:21
meni je AC u jarcu na 28om stepenu...ali mislim da me okolina ne dozivljava kao hladnu,konzervativnu osobu:confused:

u prvoj kuci imam jos mjesec u vodoliji na 21om stepenu...sta mi to govori???

goga99
24-02-07, 01:44
[QUOTE=zaklina;23827]meni je AC u jarcu na 28om stepenu...ali mislim da me okolina ne dozivljava kao hladnu,konzervativnu osobu:confused:

u prvoj kuci imam jos mjesec u vodoliji na 21om stepenu...sta mi to govori???[/QUOT

Evo Zaklina da ti ja pokušam odgovoriti.Nemoj me ozbiljno shvatiti jer sam početnik na ovom forumu,kao i ti.Ali tu je naša Andjela i ostali moderatori pa će me oni ispraviti i dati pravo objašnjenje.

Prva kuća to si u stvari ti i kakode drugi vide,kako izgledaš.
Asc u Jarcu-Jarac je ambiciozan znak koji teži ka uspjeshu i najvišim dostignućima
28 stepen to je stepen raka,a rak je tradicionalan tip ,topal i osjećajan

Mjesec u vodoliji
Mjesec=emocije,osjećaji
Vodolija=sve što je neobično,drugačije,mimo pravila,ekscentrik
21 stepen=stepen strijelca a strijelac je optimističan ,intelektualan,voli putovanja

Kada bi smo to sada sve spojili u jedno,izgledalo bi to npr.ovako:
Ti si ambiciozna,topla,tradicionalna i emotivna osoba.Osjećaš potrebu za slobodom i inteligentni ekscentrik koji voli putovanja.

Nemoj me shvatiti za ozbiljno,nego neka to provjeri neko od iskusnijih sa foruma.

Lenora
24-02-07, 13:58
Ja bih rekla rijec, dvije, kako je to vidim. Mada sam i ja sama tek pocetnik u astrologiji.

Ljudi sa Ascendentom jarca imaju tesko djetinjstvo, koje je cesto obiljezeno nekim traumama, osjecajem nevoljenosti ( koji može biti cisto subjektivni dozivljaj), a prije svega oni odrastaju prerano. Cesto su mnogo zreliji od svoje okoline i vrsnjaka, i nerijetko se roditelji oslanjaju na njih, umjesto da budu potpora svojoj djeci. Ljudima sa Asc jarca dolazi mnogo, mnogo karme i dugova za rijesiti u ovom zivotu.

Kako je Asc slika koju nudimo okolini o sebi, ona nas cesto dozivljava mnogo krucima, hladnijima, ali i stabilnijima i jacima, nego mi to zapravo jesmo. Ovaj prividni cinizam i prezir prema svemu novom ili onom cega se bojimo, zapravo je zastitini oklop za mnogo ranjiviju i radoznaliju prirodu, koju osoba sa Asc jarca zapravo ne zeli pokazati.
Vazno je i pogledati, gdje sa nalazi Saturn koji prirodno vlada jarcem, te aspekti koje pravi sa ostalim planetima. Tamo gdje se on nalazi, osoba prirodno tezi biti i tamo se osjeca najsigurnije.

Kako se Asc nalazi na samom kraju jarca, znaci da je osoba naucila gotovo sve sto je trebalo njenoj dusi nauciti o fizicnoj prirodi postojanja sa takvim obiljezjima jarca, i da se ona vise nece trebati radjati sa takovim Asc. Zatvoren je odredjeni krug iskustva, pa su osobine jarca manje naglasene nego kod onih koji tek uce tu prividnu hladnocu.

Kako se u prvoj kuci nalazi i , pretpostavljam, gotovo citav vodenjak, osoba ima karakteristike tog znaka, koji odise orginalnoscu, zeljom za slobodom, ekscentricnoscu i individualizmom, potrebom da ga se ne gusi, i velikim altruizmom. Kako je tu i Mjesec, osoba posjeduje potrebu da se uključi u društvo, da bi se osjećala emocionalno zadovoljna, te zbog prilične doze altruizma , okolina vidi i taj drugi, emotivnije dio osobe. Jer vodenjak je onaj koji voli čitav svemir podjednako, zar ne?

Cesto jos ljudi koji imaju Asc vodenjaka, ili je on u prvoj kuci, ostavljaju dojam nezavisne, samostalne osobe, koja zna sto zeli od zivota; osobe koja je vrlo modernih nazora , ili koja je na neki nacin cudak za svoju okolinu.

abibe
20-03-07, 01:04
vrh prve kuce mi je u vagi,a tu mi je pluton u skorpiji.
moze li neko reci koju rijec za moju prvu kucu

EnSan
27-04-07, 15:04
Moje iskustvo govori da neptun u 1. kuci moze dati cugera, tj alkosa.

dersette
27-04-07, 16:18
meni je pluton u prvoj, znači li to da je on vladar u mojoj natalnoj...? nekužim, planeta koja je u prvom pokazuje koja dominira natalom...?
rekli ste, da ako je venera u prvoj da će imati smisla za umjetnost, što bi bilo onda s mojim plutonom...?
naime, moja prva kuća je u Škorpionu, na 16°stupnjeva(rak)...
tu mi se nalazi pluton, koji je sam u znaku škorpiona na 20°( na stupnju škorpiona)

pluton mi je u sekstilu s neptunom, konjukciji s Asc, kvadratu s Mc i inkonjukciji s marsom....

sneki73
04-05-07, 20:32
u mojoj prvoj kući nema planeta asc mi je lav vladar lava je Sunce ono je otišlo u 4 kuću što znači da težim dobrim među ljudskim odnosima kako među rođacima tako i među drugim lljudima ako se ne varam da čujem vaše mišljenje

frkadela
04-05-07, 21:13
Ja sam podznak Skorpion...
Pluton mi je u XII kuci...
E sad, nesta gledam karakteristike Plutona i pomenute kuce; znaci li to da cu zavrsiti u ludnici ili manastiru?

lana_sco
14-05-07, 01:38
Ja imam neptuna u 1, u konjukciji sa Ascedentom.Vladar je trece. Nisam porocna,ne pijem ne pusim, ne drogiram se.Ali da -volim da mastam.
Tu mi je i Mesec u vodoliji-mnogo volim svoj mesec:)

Vivien_Leigh
15-05-07, 15:30
Meni Ascedent pocinje na 29*20` (po nekim programima cak i 29*28`) Vage, kojom vlada Venera. Moja Venera je otisla u sedmu kucu, u Bika, ali me zanima koliko utice Skorpija, u kojoj mi je cela prva kuca, a njen vladar Mars otisao u 9.-u u Raka, a Pluton je u 11.-oj, u Vagi.

Receno mi je da sam Blizanac, podznak Vaga/Skorpija. Sta konkretno znaci ovaj dupli podznak? Vaga i Skorpija su prilicno drugacije prirode, pa me zanima kako se ovi dupli podznaci manifestuju u stvarnosti.

Bi li mi neko objasnio

Kalliopi77
25-05-07, 14:40
Asc mi se nalazi na 15 stepenu raka(egzaltacija jupitera)...negde sam procitala da je to dobar znak....zna li neko nesto vise o tome..
Vladar mesec je u 3. kuci u lavu...pravi opoziciju sa merkurom, trigon sa venerom i kvadrat sa jupiterom.

mary
31-05-07, 11:37
Asc mi se nalazi na 15 stepenu raka(egzaltacija jupitera)...negde sam procitala da je to dobar znak....zna li neko nesto vise o tome..
Vladar mesec je u 3. kuci u lavu...pravi opoziciju sa merkurom, trigon sa venerom i kvadrat sa jupiterom.

Kada je vladar I polozen u III mogu se ocekivati blagotvornosti od bliskih rodjaka,a dalje to podrazumijeva hrabrost,preduzimljivost,napore koji nailaze na uspjeh,jaku volju,istrajnost,jaku prirodu zelja

mary
31-05-07, 11:45
Ja imam neptuna u 1, u konjukciji sa Ascedentom.Vladar je trece. Nisam porocna,ne pijem ne pusim, ne drogiram se.Ali da -volim da mastam.
Tu mi je i Mesec u vodoliji-mnogo volim svoj mesec:)

Neptum u I kuci moze da pokazuje da osoba nesto krije u nekom dijelu sebe,a u drugom nosi neku vaznu tajnu(obicno vezanu za oblast kojom upravlja Neptun u horoskopu)

lana_sco
31-05-07, 12:47
Neptum u I kuci moze da pokazuje da osoba nesto krije u nekom dijelu sebe,a u drugom nosi neku vaznu tajnu(obicno vezanu za oblast kojom upravlja Neptun u horoskopu)

na sta to moze da se odnosi...neptun mi vlada trecom kucom...nemam neke tajne:)

beskrajnost
31-05-07, 14:43
3 kuca rodjaci... mene neptun uvijek podjseti na neku ovisnost il umjetnost

s_ana_dra
03-07-07, 22:14
u mojoj prvoj kuci je sunce i samo sunce. Vladalac horoskopa je u II kuci, i to znaci da tezim novcu, sto i jeste tacno. Volim da ga imam, ali on ipak ne vlada mnome.
pozdrav

andjela pizelli
06-07-07, 14:02
u mojoj prvoj kuci je sunce i samo sunce.

Sunce u 1. kućii

Sunce je izvor života. Prva kuća pokazuje našu konstituciju i dom našeg djetinjstva, stoga dobro aspektirano Sunce u 1. kući dodaje vitalnosti uzlazećeg znaka i uvećava moć oporavka. Osvjetljava život tokom djetinjstva i stabilizuje prirodu, čineći osobu veselijom i društvenijom, ambicioznom da uspije u životu, hrabrom u nadilaženju poteškoća. Pogled na život je radostan i optimističan, stoga su šanze za uspjeh veće.
Ljudi sa Sunce u ovom položaju vole voditi i pokazivati autoritet nad drugima; vrlo su ljubomorni na poštovanje zajednice, uspravni i iskreni u svojim poduzimanjima. Kad je sunce aflicirano u 1. kući, ono smanjuje vitalnost, čini osobu sjetnom i neodlučnom, nedostaje joj hrabrosti i ambicije, stoga su šanse za uspjeh male osim ako ima mnogo dobrih aspekata koji modificiraju to stanje.

s_ana_dra
06-07-07, 15:12
hvala andjo
:thumb_up:
:p

Ribica
06-07-07, 17:52
u mojoj prvoj kuci je sunce i samo sunce. Vladalac horoskopa je u II kuci, i to znaci da tezim novcu, sto i jeste tacno. Volim da ga imam, ali on ipak ne vlada mnome.
pozdrav

Da dopunim Anđelu,sve ti to znači i da pokazuješ malo osobina od Lava,velikodušnost,časnost,ponos,hrabrost,darežlji vost,superiornost,veeliko toplo srce ,..i voliš da si u centu pažnje:wink3:

s_ana_dra
06-07-07, 21:47
Da dopunim Anđelu,sve ti to znači i da pokazuješ malo osobina od Lava,velikodušnost,časnost,ponos,hrabrost,darežlji vost,superiornost,veeliko toplo srce ,..i voliš da si u centu pažnje:wink3:

Hvala puno na dopuni,
Pozdrav
:biggrin:

tinna-bg
15-07-07, 21:07
Meni je sunce na 13 stepenu u vagi, a podznak mi je 14 stepen u vagi. Znaci sunce je zvanicno u 12 kuci, ali, da li ga ja mogu racunati u prvoj. Nekako se mnogo vise pronalazim u tekstovim o suncu u 1, nego u 12. Mada je moje sunce aflicirano, tako da se odlicno pronalazim u tekstu koji je andjela stavila :

Kad je sunce aflicirano u 1. kući, ono smanjuje vitalnost, čini osobu sjetnom i neodlučnom, nedostaje joj hrabrosti i ambicije, stoga su šanse za uspjeh male osim ako ima mnogo dobrih aspekata koji modificiraju to stanje.

A pored toga sam vesela tj. vedra osoba, pa mislim da moje sunce ima vise upliva u prvoj, nego u 12 kuci.

Da li to moze tako da se racuna?

andjela pizelli
15-07-07, 21:22
Da li to moze tako da se racuna?

Ma stavi ga tamo gdje i odgovara:wacko:

Shalim se pa ti ti je skoro na vrhu I kuce,znash da planete imaju orbis:w00t531:

tinna-bg
16-07-07, 10:12
Ja sam andjela resila da mi bude u 10 -oj, na samooj liniji MC-a :))))) Bas bi mi tu pasovalo :))))

Salim se..

Ja mislim da moje sunce kod mene vise deluje u 1, nego u 12. Mada ima necega sto povezujem sa suncem u 12. U svakom slucaju ja cu da miksujem, kako mi odgovara, osh prva, osh dvanesta :))))

Algol
16-07-07, 23:48
Racunaj da je u 1. kuci. Svaka planeta koja je u tako bliskoj konj. sa ascedentom djeluje kao da je u 1. Mislim da se uopste neces pronaci u opisu Sunca u 12. sto eto i sama kazes.
Nevjerovatno koliko moze da se sazna o osobi koja ima neku planetu na ascedentu ili u 1. kuci. Skoro uvijek mi je lakse da protumacim horoskop kada tu ima nesto postavljeno, jer uvijek djeluje gotovo nepogresivo!

tinna-bg
27-07-07, 20:02
Racunaj da je u 1. kuci. Svaka planeta koja je u tako bliskoj konj. sa ascedentom djeluje kao da je u 1. Mislim da se uopste neces pronaci u opisu Sunca u 12. sto eto i sama kazes.
Nevjerovatno koliko moze da se sazna o osobi koja ima neku planetu na ascedentu ili u 1. kuci. Skoro uvijek mi je lakse da protumacim horoskop kada tu ima nesto postavljeno, jer uvijek djeluje gotovo nepogresivo!

A ja na asc imam sunce, merkur, uran, a tu je blizu i venera, koja je u konjukciji sa asc 8 stepeni. Sve mi planete skoro na asc:(

Zanima me simbolika prve kuce sto se tice npr. mesta. Dvanesta predtavlja bolnice, hotele, zatvorene prostore..itd., a prva?

mace
28-07-07, 11:47
da iskopiram sa pocetka
"Planeta koja vlada I kucom, tj. planeta koja vlada znakom u kome se ona nalazi je i vladalac horoskopa.
Npr,ako je prva kuca u Jarcu,Jarcem vlada Saturn, toj osobi je vladalac horoskopa Saturn.

Pa sad gledamo gdje je ta planeta otisla u koju kucu,jer gdje nam ode vladar,tamo se najvise dajemo

Ako vladar vrha prve kuce,odnosno Ascendenta,ode u drugu kucu,tezimo novcu,ako ode u devetu tezimo ucenju i putovanju...

Meni je AC u vagi vladalac VE se nalazi u 3 kuci na 28 s strelca, ali mi je UR u I kuci na 13 s vage, uran mi dolazi iz 5 kuce gde mi se nalazi sunce i u trigonu mi je sa uranom iz prve...sta bi mogla iz ovoga da zakljucim...
kako me vide drugi...da sam lepa (sto i jesam), privlacna, ali ne dajem mnogo na to, sto bi rekla moja drugarica ne ponassam se kao "riba" :), ponekad sam hirovita (pokusavam to da suzbije), borac za pravdu ali uvek "najebem" sorry zbog izraza, ne znam sta vise...andjela pomazi :)

lolita
11-08-07, 23:30
Ja na ascedentu imam Sunce +Merkur (u Vagi) i Pluton ( u Skorpiji) + Saturn u prvoj kuci...sta to donosi...?

milenaaaa
14-08-07, 15:04
asc mi je u ribama...sto ce reci da je vladar mog horoskopa neptun...
neptun mi je otisao u 10. kucu...e sad bi kao trebalo da se ja najvise dajem kada je karijera u pitanju :/... a plus tam imam i uran i saturn..mada za sad i nije bas tako..naravno da mi je karijera bitna,ali nisam pravi karijerista..postoje stvari koje su mi mnogoooo vaznije.
inace jupiter u ovnu u prvoj kuci......sto sam ja dobrica :) ....a trebalo bi i da me sreca prati :)

lana 81
12-09-07, 15:58
Moja prva kuća počinje u Vagi podznak Vaga, Vladar Venera je u trećoj kući, U I kući se nalaze Saturn, Merkur, Jupiter, Pluton Mesec i Sunce

pehar
01-10-07, 14:21
moja 1.kuca je prazna,
asc. je rak,
rakom vlada mesec koji je otisao u 6.kuci u strelcu,

limunada
01-10-07, 15:29
moja prva kuca na asc pluto u vagi vladar venera koja otisla u 5.kucu u ribama

Miriam
02-11-07, 08:20
I moja prva kuca pocinje na 3.44 stepenu Vage u konjukciji sa Plutonom na 2.50 stepenu Vage u XII kuci. U prvoj kuci se nalazi i Uran. Vladar Venera je u VII kuci u konjukciji sa Suncem i obe planete su u opoziciji sa Plutonom, a Sunce u opoziciji i sa Uranom.

andjela pizelli
02-11-07, 12:11
I moja prva kuca pocinje na 3.44 stepenu Vage u konjukciji sa Plutonom na 2.50 stepenu Vage u XII kuci. U prvoj kuci se nalazi i Uran. Vladar Venera je u VII kuci u konjukciji sa Suncem i obe planete su u opoziciji sa Plutonom, a Sunce u opoziciji i sa Uranom.

Pocinjemo od vladara Venere,gdje je otishla,na vrh VII,kuce,ti sebe vidish najbolje u partnerskom odnosu,tek si zadovoljna kad imash nekog pored sebe.
e sad,tvoj vladar asc,je otisao u znak svog izgona,znak,koji oznacava strasti,ali kratkog daha.Mozes imati dozu straha da cesh biti ostavljena,,a pruziti cesh toplinu,samo kad osjetis da ti je ljubav uzvracena i da osoba koju volish ima puno razumjevanja za tebe.

Ti se necesh ustrucavati da pokazesh ljubav,a moguce su ljubavi i sa osobama mladjim od tebe u jednom djelu zivota.
Vladar prve kuce u VII,moze ti donijeti polularnost,omiljenost u javnosti.Tvoj muz ce sigurno biti lijep i profinjen,ali da se vratimo prvpj kuci.

kad si se rodila,kao da si udahnula pluton,prirodnog vladara VIII kuce,kuce strasti,okultnog,regeneracije...
trebala bi posjedovati ogromnu snagu,magnetizam,demonsku volju.moguce je da cesh imati kontakata sa opasnim ljudima.
sigurno si hrabra,magneticna,privlacna,samostalna i nezavisna.

uran u prvoj kuci,doprinosi ti da tezis samostalnosti,da si hirovite volje,velikog licnog potencijala.
uvjek si okrenuta novom,modernom,vema si intuitivna.moguce je da imash dozu buntovnishtva..
kompjuteri su za tebe igracke,leze ti i tehnicke nauke
smjela si ,zaljubljenik u slobodu
uran opozicija sunce,to ti je zelja za oslobadjanjem od sputavajucih veza,doza ekcentricnosti...
pluton opozicija venar,mogucnost fatalnih ljubavi

Last_Insight
02-11-07, 12:20
Moje prvo polje je takva bljuzga...prava psihodelična bljuzga.

Neptun točno na AC podznak Jarac a Saturn otišao na vrh 12. polja i u konjukciju sa Uranom.

Kako još nisam u ludnici zahvaliti SO60SA

andjela pizelli
02-11-07, 12:34
moja prva kuca na asc pluto u vagi vladar venera koja otisla u 5.kucu u ribama

vladar asc-venera u V kuci,u ribama u konjukciji sa mjesecom
venera se nalazi u znaku svoje egzaltacije,a u konjukciji sa mjesecom,daje jako osjecajnu osobu,koja voli ljude,djecu,moguca je sklonost gojenju,velika plodnost,mislim da ce bar jedno djete biti zensko.

imash smisla za umjetnost,i trebala bi biti neobicne ljepote.venera u petom polju(vladar I kuce) daje veoma veliku emotivnost,donosi,dosa ljubavnih veza,omiljenost od suprotnog pola
al da se vratimo prvoj kuci,u kojoj je pluton,kao i kod mirjam,ti daje magneticnost,sklonost regeneraciji,neku veliku snagu,donosi ti ljude koji imaju veze sa kriminalom a ti sama posjedijesh veliku snagu

rekla bih posto je on vladar druge kuce,novca,da novac tebi dolazi,a posto je u sextilu sa neptunom,moguce je da ce biti ponekad iz nelegalnih tokova

kvadrat sunce i plutona,daje ti ogromnu snagu,sklonost riziku,obzirom da je sunce u IV kuci,da li je bilo problema sa jednim od roditelja?

jekablizanac
02-11-07, 13:16
Moja prva kuca pocinje na 23.stepenu vage i u njoj je pluton na 13.stepenu...ali imam jedan problem...to sam videla na sajtu www.astro.com ,extended chart selection pa kada se klikne na pullen/astrolog...na istom sajtu kada se klikne na circular chart je drugacije sve se pomera i na toj karti su mi merkur i sunce u 8.kuci a na ovoj drugoj i jupiter i venera??koja je tacnija:(???

Miriam
02-11-07, 13:32
Hvala Andjela.
Sto se tiče ljubavi umem da je pružim, ali stvarno jedino kada sam sigurna da će mi biti uzvraćena. Uvek su me privlačile mlađe osobe bar duhom, pomalo neozbiljne. Što se tiče Plutona ljudi me ili vole ili me se plaše, ali bukvalno plaše i nema ravnodušnih.Uran u I kući ima i moj tata i ako nista drugo odluke i reakcije su nam nagle, nekad i suviše. Često reagujem na prvu loptu pa se posle kajem. Nekad se grčevito držim za osobu, posesivno i kad je možda sve gotovo i patim, teško mi je da prekinem. Ja sam to sve pripisala Plutonu.

jekablizanac
02-11-07, 13:48
Moje prvo polje je takva bljuzga...prava psihodelična bljuzga.

Neptun točno na AC podznak Jarac a Saturn otišao na vrh 12. polja i u konjukciju sa Uranom.

Kako još nisam u ludnici zahvaliti SO60SA

"Zbog neptuna asc mozes imati potrebu za maskiranjem, tajnovitoscu, nedorecenoscu i sl. Uvek ces nesto precutati, neces iskazati dato do kraja, iskrivices sliku ili pricu, jer Neptun nece jasno sagledati zbog toga sto njegov pogled nije bistar. Namirisace on, prokljuviti, iscackati, ali lavirint i mreza uvek negde cekaju."

fish
02-11-07, 18:02
Moj Asc je na 29stepeni 57min znaka raka, a vladar asc Mesec otisao u 12. kucu na 13s 58min ima sve aplikacione aspekte trigon Sunce, trigon Merkur u 9. kuci sekstil Saturn u 10.kuci i kvadrat sa Uranom koji je na vrhu 4.kuce u Vagi. Da li bi neko hteo da mi protumaci?

Last_Insight
02-11-07, 18:12
obavezno pored mjeseca uzmi i sunce kao vladara.

lana 81
12-11-07, 15:13
Moja prva kuća počinje u Vagi podznak Vaga, Vladar Venera je u trećoj kući, U I kući se nalaze Saturn, Merkur, Jupiter, Pluton Mesec i Sunce

Kada neko bude imao vremena, neka prokomentarise....

Algol
12-11-07, 15:53
Ovo je vec malo slozenija situacija. Ovoliko planeta u 1. polju govori o osobi koja je u potpunosti okrenuta sebi. Sa Ve u 3. kuci sigurno ne izlazis iz biblioteke ili si stalno zatrpana knjigama, mozes se baviti prevodjenjem, dobra komunikacija sa strancima, jer je vjerovatno to 3. polje u znaku strijelca.Moze se desiti da se bavis nekim poslom u koji su ukljucene ruke, sivenje ili pravljenje nakita, bilo kakav zanat. Vjerovatno se najbolje osjecas u nekom prevoznom sredstvu, moze se desiti da si konstantno na nekom kracem putu.Sigurno ljubav prema citanju pisanju, lijepo izrazavanje. LJubav uvijek mozes sresti na kracem putovanju u inostranstvu, u autobusu ili nekom drugom prevoznom sredstvu, eventualno na promociji neke knjige, biblioteci, u novinskoj redakciji, radiju... Ako je Ve u Strijelcu,a Ju u 1. kuci onda obicno on nadje tebe, a ne ti njega :-) Ovo moze govoriti i o tvom fizickom izgledu- Ve u Strijelcu je obicno lijepo tijelo(ako je tu ), a u 3. kuci nema problema sa kilazom, ali se moze desiti da nikad ne sjedis za stolom i jedes, vec su to obroci s nogu, brza hrana, stalno nesto grickas, nekad problemi mogu biti zbog jela od nervoze isl. Sve ove planete u 1. kuci otezavaju situaciju kod analize tvoje licnosti, jer svaka od njih utice na neki nacin na tvoje osobine, ali i na fizicki izgled. Mozda si pretjerano okrenuta sebi, a mozda posjedujes brojne talente. Treba malo duze analize u ovakvim slucajevima i svakako treba gledati cijelu natalnu kartu.

lana 81
12-11-07, 18:35
Algol ima dosta istine.....mada ja sam ponajmanje okrenuta sebi....

explosion
19-11-07, 14:20
A objasnite mi ovo, molim vas, ako meni pise u 1. kuci jedan znak, a ko podznak mi je oznacen drugi znak, znaci li to da ja nemem pojma dje gledam :)

Algol
19-11-07, 14:33
Tamo gdje ti prolazi linija na kojoj pise asc.taj znak ti je podznak, a tu gdje je podznak pocinje 1. polje. Znaci podznak i 1. polje su isto. Nekad prvo polje moze poceti u jednom znaku, obuhvatiti citav sledeci znak i zavrsiti u 3., a nekada i poceti i zavrsiti u istom znaku. Uglavno, prvo polje pocinje linijom ascedenta a zavrsava tamo gdje pocinje 2. :cheezy:i moze da obuhvati vise znakova. U takvim slucajevima osoba moze imati karakteristike i jednog i drugog znaka,narocito ukoliko je asc. na poslednjim stepenima odredjenog znaka. Nadam se da nisam zakomplikovala ;)

explosion
20-11-07, 11:01
Jao :wacko: :) NIje mi niko radio natalnu, nego sam na astro com nasla te podatke, a ja kad vidim natalnu vidim samo neke cudne linije.:confused:
Hvala ti puno svakako.

beskrajnost
20-11-07, 13:43
Postavi ovde kartu ako znas kako.

limunada
20-11-07, 14:11
vladar asc-venera u V kuci,u ribama u konjukciji sa mjesecom
venera se nalazi u znaku svoje egzaltacije,a u konjukciji sa mjesecom,daje jako osjecajnu osobu,koja voli ljude,djecu,moguca je sklonost gojenju,velika plodnost,mislim da ce bar jedno djete biti zensko.

imash smisla za umjetnost,i trebala bi biti neobicne ljepote.venera u petom polju(vladar I kuce) daje veoma veliku emotivnost,donosi,dosa ljubavnih veza,omiljenost od suprotnog pola
al da se vratimo prvoj kuci,u kojoj je pluton,kao i kod mirjam,ti daje magneticnost,sklonost regeneraciji,neku veliku snagu,donosi ti ljude koji imaju veze sa kriminalom a ti sama posjedijesh veliku snagu

rekla bih posto je on vladar druge kuce,novca,da novac tebi dolazi,a posto je u sextilu sa neptunom,moguce je da ce biti ponekad iz nelegalnih tokova

kvadrat sunce i plutona,daje ti ogromnu snagu,sklonost riziku,obzirom da je sunce u IV kuci,da li je bilo problema sa jednim od roditelja?

hvala andjela...

morska_vila
05-12-07, 14:29
U podznaku sam škorpion, pluton je u 11. kući.

A u prvoj kući su mi Uran i Jupiter.
Što to znači?

:o

beskrajnost
05-12-07, 14:54
Ljudi te primjete lako, al si promjenjiva, no jako lijepa i zgodna, visoka. S druge strane imas jako puno prijatelja i poznanika oko sebe. Neizgledas tipicno skorpionski, mozda oci. Plava kosa bi rekla.

morska_vila
05-12-07, 21:12
Skoro sve krivo. :1002:

Izgledam tipično škorpionski,
tamna kosa i oči.

Nemam puno prijatelja,
ajmo reći da sam visoka,
ako je 173 cm visoko....

:wink3:

KikyGemini
05-12-07, 21:15
moj asc je škorpija, pa ne znam jel' mi vladar horoskopa mars ili pluton?

neurotica
06-12-07, 22:59
da li bi mi netko mogao kazati nesto o osobi kojoj je asc.u strijelcu i u 1.kuci ima uran (strijelac),neptun (jarac) i jupiter (jarac),aspekti:
jupiter sextil saturn
jupiter polusextil uran i AC
uran polukvadrat pluton
uran opozicija chiron
uran konjukcija AC
neptun sextil pluton
neptun inkonjukcija chiron
neptun kvadrat MC

capricornica
07-12-07, 00:54
so meni je prva kuca pozdznak rak
ljudi me dozivljavaju kao ljubaznu osobu (nisam toliko okrenuta domu i kuci)
isto tako me dozivljavaju kao osobo koja brine o svima
kazu da imam i taj neki majcinski instinkt [umm wow]
ne iskazujem emocije ali sam dosta emocijalna

vladar RAKA je mjesec i on mi je otisao
u SEDMU KUCU i nasao se u vodoliji

beskrajnost
07-12-07, 05:42
moj asc je škorpija, pa ne znam jel' mi vladar horoskopa mars ili pluton?

Oba suu vladari skorpiona
1.70 je visoko za zensku

capricornica
07-12-07, 06:23
heh ja sam sigurno visinu dobila od raka :D
182cm previsoko za zensku hehe

beskrajnost
07-12-07, 13:49
Ja bi rekla cap da si dobila visinu zbog stupnja vodenjaka. inace su vodenjaci visoki.

limunada
07-12-07, 13:57
Ja bi rekla cap da si dobila visinu zbog stupnja vodenjaka. inace su vodenjaci visoki.

ja sam vodolija al sam mala :biggrin: nisam bas tako mala 165...

beskrajnost
07-12-07, 14:02
Da limunado ti nisi mala al u tebe je stupanj raka, pa te ne cini bas visom.

KikyGemini
11-12-07, 17:18
Oba suu vladari skorpiona
1.70 je visoko za zensku

170?! a ja 178 :D
znam da su vladari škorpiona oba, al ne znam koji je vladar horoskopa, ili su oba? :unsure:

beskrajnost
11-12-07, 17:23
ovako za skorpion su pluton i mars

neurotica
12-12-07, 13:17
da li bi mi netko mogao kazati nesto o osobi kojoj je asc.u strijelcu i u 1.kuci ima uran (strijelac),neptun (jarac) i jupiter (jarac),aspekti:
jupiter sextil saturn
jupiter polusextil uran i AC
uran polukvadrat pluton
uran opozicija chiron
uran konjukcija AC
neptun sextil pluton
neptun inkonjukcija chiron
neptun kvadrat MC

da li je netko voljan :wink3:

Wild
20-12-07, 19:36
Ja sam podznak Skorpion...
Pluton mi je u XII kuci...
E sad, nesta gledam karakteristike Plutona i pomenute kuce; znaci li to da cu zavrsiti u ludnici ili manastiru?

Pa Frki ako ce te utesiti, mozemo biti cimeri…oboje volimo filozofiju, makar cemo imati o cemu da pricamo – pod uslovom da nam ostane dovoljno zdravog razuma za bilo kakvu pricu…..:D :D

Ista situacija….podznak skorpija, Pluton u 12oj kuci ( tacnije kraj 11-e ali je uz to I retrogradan)….cini sextil sa neptunom ( odstupanje od 0’ 02” )…..

A u prvoj kuci su mi Saturn ( imam osecaj da to nije dobro), i Uran

Blade
23-12-07, 16:29
moj podznak je škorpija, takođe i pluton mi je u XII kući

Wild
24-12-07, 19:22
Bice nas vise izgleda.....

KikyGemini
24-12-07, 20:48
da, a maloprije sam viđela da je i Algol blizanac/škorpijica :)
ima ih još, ali ne mogu da se sjetim... a tek blizanaca samo kol'ko imaaa... ihaaa :D

p.s. i ja sam isto b/š :p

melic
18-01-08, 15:20
Jupiter u skorpiji i pluton u vagi u prvoj kuci. Prva kuca u vagi, vladar prve kuce u blizancima u osmoj kuci.

Jel moze neko to malo da mi pojasni.

anon1
07-02-08, 23:45
1. kuca

Venera i Neptun obije (planete) u Strijelcu

vladari:

Mars -> Skorpija 12.kuca
Pluton -> Vaga 11.kuca

Blade
12-02-08, 20:46
moram reci da se cesto osjecam nevidljiva prema drugim ljudima, kao da nisam primjecena, moze bit razlog jer mi je skorpion u 1 kuci, dok recimo pluton mi je u 12

ja isto to imam :redface:

Ribica
10-03-08, 18:49
Zanima me ima li neko iskustva sa natalnim Jupiterom u 1 kući?

blueangel0
10-03-08, 18:59
Moja prva počinje u ribama ;) tu je moja venera na 24'56'

onda prelazi u ovna. i tu je moj mjesec na 11'59' ;)

i završava u biku...

melic
10-03-08, 19:03
Meni je jupiter u prvoj kuci u skorpiji.

Ribica
10-03-08, 19:04
I kako ga ti doživljavaš, Melic? Koje ti je osobine dao?

melic
10-03-08, 19:10
Pa, kazu, sklonost gojenju, citala sam negde da su to "zasticeni" ljudi, verovatno zavisi od aspekata. Ja imam cetiri planete na AC. Sta ti mislis o tom jupiteru?

Algol
11-03-08, 10:49
Ju u 1. kuci ima moj drug i to bas blizu asc. u Strijelcu, ja veceg srecnika nisam vidjela! On je bukvalno cijeli fakultet zavrsio u roku na blef ! To je samo trebalo pratiti kako covjek prolazi lagano, a da je kapacitet i nije, cak mislim da je promasio fax... I ne samo na faxu, nego inace , svaka situacija se zavrsi u njegovu korist... prosto nevjerovatno! Naravno, njegov Ju je super aspektovan, a uz to i Neptun, tako da nije ni cudo sto je svaka njegova prevara glat prosla...

girl from venera
11-03-08, 11:07
Meni prva počinje u ribama i prazna je, neptun mi je otišao u 10.u znak strijelca a jupiter mi je u 9.isto u strijelcu!

Ribica
11-03-08, 11:11
Podznak Strelac i bez Jupitera u 1 je srećne ruke , a mogu misliti još s Ju u sjedištu u 1:biggrin::biggrin::biggrin:

Ovaj dečko ima Ju u Lavu u 1, a asc mu je Rak. Mogao bi biti srećan s novcem i igrama na sreću s Ju u Lavu, a i Rak je materijalistički znak..

No, kakav je kao muškarac?:cheezy: S Ju u 1 - nevjeran? Šta misliš, Algol?

Algol
11-03-08, 12:30
Malo voli da se sepuri, a za igre na srecu, vidi 5. polje, sta mu vlada 5.?? Nevjeran je ili mnogo voli zene ako je Ju kako vladar 5.sto bi znacilo da je 5. u Strijelcu u 1. - mnostvo veza, vole ga zene, nikad nije sam, aflikovan bi prije znacilo da je nevjeran, a svakako voli drustveni zivot.. Kad je asc. Rak onda je sigurno malo skromniji nego da je asc.Lav
Igre na srecu - ako je Ju vladar 5. dobro aspektovan, sigurno!

Blade
22-03-08, 10:53
Par puta sam pisala na ovom topicu i nikako da napišem da mi je I kuća prazna, tj. samo je SMC u I, a vladar, Pluton, u XII u Škorpiji

Daci
23-03-08, 12:16
Blade!

- Tvoj Ascedent u Škorpiji, govori da si osoba koja deluje spokojno i jednostavno, a u suštini si izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što se pokazuješ. Zagonetna si.... Snažne si volje i stvari sagledavaš u cjelosti, do samog dna. Moraš se čuvati svog sarkastičnog jezika, kojim možeš odvratiti druge ljude.... SMČ u I kući kazuje da si u ranijim životima bila previše vezana za partnera i zbog te vezanosti izgubila si veliki stepen nezavisnosti. Da bi bilo šta postigla bila ti je neophodna podrška partnera i tek tada si postizala potrebni stepen sigurnosti. Lako si usvajala tuđe životne kriterijume i mjerila, dok svoje lične nisu dovoljno razvijala. ........
- U ovom životu moraš ublažiti takvu karmu da bi postigla zadovoljstvo življenja. Prije svega trebaš težiti samostalnosti u biranju sopstvenog životnog puta..... Stepen oslobađanja od zavisnosti koji je stečen u prethodnim životima je mjera uspjeha u sadašnjem životu. Potrebno je da sama izgradiš svoj sistem vrijednosti, da se po njemu ravnaš i da ga namećeš drugima....Vladar I k. Pluton u Škorpiji, ukazuje na to da u većini slučajeva si svoj najgori neprijatelj, jer nisi sposobna da se suočiš sa samom sobom. Moraš naučiti da se obnavljaš i to možeš postići samo zahvaljujući sopstvenim naporima..... Još da dodam tvoj pluton u 12k, koji ima dobre aspekte sa suncem i ASC ukazuje na bliska prijateljstva sa krimanalcima :rambo:...... kao i istraživanjima i ispitivanjima, kažu za osobe koje imaju pozitivno postavljen pluton, lako padaju u hipnozu....:zzsoft:

Blade
23-03-08, 12:27
Hvala Dadad! :)

Sve si dobro rekla ;)
Samo što se još uvijek nisam družila sa kriminalcima, ali ima vremena! :D

I to da djelujem jednostavno, a ustvari sam jako komplikovana :(
I sama ssvoj najveći neprijatelj. Sarkastičan jezik...ma sve :)

GiRL
10-05-08, 23:03
Kako da protumačim ovaj položaj kuća - imam 2 umetnuta znaka - Ribe (1. kuća započinje u Vodenjaku, a završava u Ovnu) i Djevica (7. kuća od Lava do Vage). Inače, 1.-3. kuća su mi potpuno prazne, ako izuzmemo Lilith, isto tako su mi prazne 6., 7. i 12. kuća.

Kako da sad to objasnim? Pitam jer mi je na 20. stupnju Riba u 1. kući "ukliještena" Lilith. Hvala!

Supernova
11-05-08, 01:15
Kako da protumačim ovaj položaj kuća - imam 2 umetnuta znaka - Ribe (1. kuća započinje u Vodenjaku, a završava u Ovnu) i Djevica (7. kuća od Lava do Vage). Inače, 1.-3. kuća su mi potpuno prazne, ako izuzmemo Lilith, isto tako su mi prazne 6., 7. i 12. kuća.

Kako da sad to objasnim? Pitam jer mi je na 20. stupnju Riba u 1. kući "ukliještena" Lilith. Hvala!

Bolje je da postaviš natalnu, ne može se na osnovu ovoga ništa reći, jer se moraju pogledati vladarti pomenutih kuća.

mistique
11-05-08, 01:27
AC strijelac na samoj granici sa jarcem
Jupiter mi je utekao u Ribe ,3 . kuca 22st.
U prvoj kuci su mi Neptun 3 stepen
i Mars 15 stepen

.. sto to znachi ?:D:D:D

GiRL
11-05-08, 13:19
OK, Supernova, postavit ću je, hvala! :)

evo moje natalne karte, ako bi netko upućeniji malo napisao što misli, bila bih vam zahvalna. najviše me brine retrogradni Uran u 10.kući u opoziciji s Merkurom, ali i retrogradni Jupiter u Jarcu...tek sam počela proučavati svoju natalnu pa možda i griješim. Hvala vam na odgovorima, zaista biste mi pomogli da malo bolje shvatim sve te apekte! :)

http://i292.photobucket.com/albums/mm37/ivana_p/natalna.gif

medijum
06-06-08, 23:35
Potrebno je pogledati i koje planete imamo u prvoj kuci,jer nije svejedno da li je to Mars(ukazuje da ce se osoba vjerovatno baviti sportom u zivotu) ili
Venera,biti izuzetno lijepa,osoba sa smislom za umjetnost....:rolleyes:

xaxa......sad nadjoh ovo:w00t531:..... mene:xmas143::pg_bubbles_h4h: zvezde ne vole pa nemam nista od ovog

Naxy
08-06-08, 00:26
Hello - od veceras cu i ja da se druzim sa vama! Astrologiju obozavam ali sam pocetnik,tek ucim polako pa vas molim da imate strpljenja samnom :-). Zanima me,posto su mi u I kuci ukljestene Ribe,da li treba da posmatram,pored Urana - vladara ASC, i Neptun i Mars kao suvladare prvog polja ili se gleda samo znak na vrhu polja i njegov vladar?Na zalost, kartu ne umem da postavim u potpis :-( .

Zor_djevojka
08-06-08, 00:31
daj podatke da ti postavimo kartu ;)..
gleda se vladar polja, njegova planeta i planeta u polju ukoliko je ima ;)

dorely91
08-06-08, 00:50
meni je prva u raku ,a mjesec mi je u 3 u lavu
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=owqfileXs8JI4-u1212165533&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=7&smon=6&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&aspc=1&ast=
jako sam osjećajna osoba,ali mi je i bitna da me drugi vole

Naxy
08-06-08, 00:51
Rossonera srce si! Evo podataka: 30.03.1983. 4:30 AM Zemun, Srbija.