View Full Version : Fobije

Bon Jovi
30-12-06, 11:34
hteo bih da vas pitam da li imate neku fobiju?koja je to?i recite nam nesto vise o njoj?;)

liv_tyler
16-01-07, 02:18
Prave fobije ne znam bas, ali imam neke izrazene strahove....
Jel moze to?

BlackWoman
16-01-07, 11:55
Patim od blagog oblika klaustofobije ili straha od uskog (zatvorenog) prostora.
Sinoć sam upravo sanjala, to često sanjam, kako moram da prođem u neku drugu prostoriju ali kroz vrlo uzak prolaz, bolje reći rupu pri dnu zida i hvata me u snu strah da ću zaglaviti ramenima i sl.

Bon Jovi
31-01-07, 09:23
moze i to,fobije su vise-manje fobije....

Arabea
31-01-07, 14:43
Akrofobija - od djetinjstva!

BlackWoman
31-01-07, 14:51
Akrofobija - od djetinjstva!
Znaš li uzrok toj fobiji?

Ja se sjećam kao klinka od 5 godina da su se jednom prilikom moj brat i sestra igrali sa mnom sakrivanja. Oboje starije od mene smislili su da ja budem ''stvar'' koju će sakrivati. U jednom momentu bratu je palo na pamet da me smjesti pod kauč (tada su bili moderni kauči sa ''skladištem'' ispod sjednog dijela). Počela sam da urlam, jer je bilo usko i mračno. Sjeo je ''na mene'' i govorio mi da ućutim. Na kraju je morao razočaran da me izvuče, ljut na mene što mu nije uspjelo da me sakrije na super mjesto.
Moguće od tada moja blaga fobija od uskog prostora.

Arabea
31-01-07, 17:48
@BlackWoman
- znam uzrok moje fobije. Pamtit' ću ga vječno. Imala sam 5 godina i teta me ponijela ljestvama na "čardak" koji joj se nalazi iznad garaže. Tamo je vješala rublje. No, sada ga je skinila i krenila dolje. Radilo se o običnim drvenim lojtricama od nekih 5 m visine. Ostala sam sama gore,a ona mi je vikala da siđem. Sada me strah kada se toga sjetim.
Onako mala, gledam prema dolje i plačem. Nisam znala kako da se uhvatim, na glavu ili na noge da krenem, imala sam osjećaj samo kako padam. Plakala sam jedno pola sata i to je preraslo u histerično vrištanje. Na kraju je došao susjed i uzeo me u naručje i tako nekako sišao dolje.
Od tada, užasavam se visine. Počne mi se vrtiti u glavi i imam osjećaj da ću se onesvjestiti od straha da ne padnem. Nimalo lijepo iskustvo, pogotovo kada se drugi koji ne znaju kako je to, podsmjehuju.:(

BlackWoman
02-02-07, 10:03
Da, ljudi ne shvataju tuđe strahove.
Moja prijateljica ima manijakalan strah od dječije maske tj. bilo kakve maske.
Jednom prilikom, kada su mažoretkinje prolazile gradom ona je počela lagano da se izmiče, a jedna od maski je krenula iz povorke pravo prema njoj, vrisnula je i izgubila se u masi svijeta ostavivši kćerku od 4 godine. Njena kćerka je uživala gledajući maske. Uzeh djevojčicu u naručje i jedva je pronađoh. Kad mi je rekla da se boji maske naravno da sam se nasmijala, misleći da pretjeruje.
Drugom prilikom, jedan mladić koji radi u samoposluzi ispod njene zgrade, s kojim se ona odlično poznaje, prestrašio ju je sa maskom da se obeznanila. Pošto je stajao na vratima nije mogla da izađe, ublijedila je, hvatala se za grlo. Pitao ju je, i dalje sa maskom na licu, šta joj je, da li je dobro a ona nije mogla da progovori.
Moram priznati da mi je i ta situacija bila smiješna, ali sam prigušila smijeh.

Ne zna ni ona otkud joj ta fobija.

nikola
05-02-07, 23:04
Prije par mjeseci sam prvi put osjetio neku nelagodnost kad sam se nasao u jednom hodniku pod zemljom koji je u tom dijelu jako nizak cca1.8m par metara u duzinu a iznad je ostalog dijela hodnika -mada nikad ni u max.skucenom prostoru nemam neku fobiju. Blacky potpuno iste snove sanjam kao i ti.

BlackWoman
06-02-07, 13:05
Prije par mjeseci sam prvi put osjetio neku nelagodnost kad sam se nasao u jednom hodniku pod zemljom koji je u tom dijelu jako nizak cca1.8m par metara u duzinu a iznad je ostalog dijela hodnika -mada nikad ni u max.skucenom prostoru nemam neku fobiju. Blacky potpuno iste snove sanjam kao i ti.
Da, zato što se radi o strahu od zatvorenog prostora.

nikola
06-02-07, 23:19
ali nikad prije ni poslije mi se to nije desilo ali taj put morao sam da izadjem odatle

BlackWoman
09-02-07, 08:36
Neke od fobija:

Agorafobija - strah od otvorenog prostora
Antofobija - strah od biljaka, mirisa cvijeta, parfema
Akrofobija - strah od visine
Akvafobija - strah od vode i utapanja
Aglofobija - strah od bola
Astrafobija - strah od grmljavine i munja
Fotofobija - strah od svjetla
Klaustofobija - strah od zatvorenog prostora
Ksenofobija - strah od nepoznatih ljudi
Mizofobija - strah od klica i zaraza
Niktofobija - strah od mraka
Nekrofobija - strah od leševa
Oralfobija - strah od zubara
Pekatifobija - strah od grijeha i sagriješenja
Homofobija - strah od ljudi
Tanatofobija - strah od smrti
Tafofobija - strah od živog sahranjivanja
Zoofobija - strah od životinja

Vjerovatno ih ima još...

frkadela
23-03-07, 20:54
Znaci, patim od mnogo (mozda i previse) strahova...
Mnogo ih je iracionalnih i ja to znam, ali ne znam kako da ih prevazidjem...

Sad sam saznao kako se zove jedan od novijih: tafofobija (strah od živog sahranjivanja)...
Jedan stari, koji me proganja od djetinjstva je strah od paukova (ne znam kako se zove)...

Sto kaze BlackWoman, ljudi ne shvataju tudje strahove...
Koliko sam puta dosao u situaciju da drugovi iz zaebancije stavljaju paukove u moju blizinu... Svaki put sam se nekako suzdrzao da nekoga ne ubijem ili da se ne onesvijestim od straha (velicina pauka je nebitna, vazno je da je pauk)... Stvarno, sledeci put ce neko platiti glavom, pa ce se smiriti...

Escalator
18-04-07, 22:28
Progooglajte malo o ekipi sa popisa nize:

Richard Bandler
Paul McKenna
Gerald Kein

Vecina fobija se moze tretirati uspjesno u kratkim seansama kombinacijom hipnoze i NLP-a, znaci nisu potrebne desetine seansi na koje samo gubite vrijeme. Fobije su mogu izlijeciti u jednom tretmanu.

Ovo je zanimljiva teorija:

There Is Only One Phobia.
That Is Simply The Fear Of Fear.
Find The Cause Of The Fear And With Simple Techniques, The Fear Can Be Eliminated!

Ja imam jednu jako uobicajenu fobiju, kada nesto radim pred vecim brojem ljudi imam fobiju da to nece ispasti savrseno dobro, makar nesto radio i prvi puta u zivotu. U biti bojim se grijesiti pred auditorijem, a uspijevaju samo oni koji se usude gijesiti i ne uzimaju si to kao grijeh nego kroz greske napreduju.

Ako usporedimo napredak nekog sportasa ili scenskog umjetnika, sigurno to ne cine savrseno prvi puta kao na konacnoj izvedbi pred publikom.

Nastojim napraviti reframe ovog samo nametnutog ograniceno vjerovanja (self limiting belief) tako da dnevno cinim stvari koje me izbacuju iz ugodne zone, npr. upisao sam skolu plesa itd.

Ako vas jos ima sa slicnim iskustvom podijelite to ovdje.

mala_mu
19-04-07, 12:53
Pa imala sam androfobiju, uspjesno izlijecena bila, ne zelim da razmisljam vise o tome... Hidrofobiju imam i dalje, i najvise volim sama da plivam nekako izdrazvam... Ne smijem vise pricat, pomislit cete da sam luda skroz...

anon1
24-04-07, 17:29
@Escalator Sto je to NLP ?

Sad da i ja kazem par rijeci o svojoj fobiji iz djetinjstva. Evo kako je CrnaZena fino dala popis nekih cescih fobija sad znam i njeno ime: Niktofobija - strah od mraka. Doduse taj strah je bio gotovo iskljucivo u zatvorenom prostoru, i mislim da je usko povezan sa mnostvom ruznih snova koje sam kao dijete cesto imao. Problem je bio toliki da sam hodnik u stanu, koji je nesto duzi, uvijek nocu pretrcavao, jer je najcesce bio u mraku... Ali vremenom ja polako doslo do potiskivanja tog straha, dok nije potpuno nesta sa povrsine... tj iz svijesti. Ali prilikom odredjenih meditacija, vjezbi koncentracije, itsl.. osjetio bih da nesto ne ide kako treba.. s tim da se nikad strah nije jasno ispoljio. Medjutim kad je umrla tetka, nekako je doslo pod tim utiskom, i do budjenja tog straha.. sad vec kao odrasle osobe. Koliko god da je strah iracionalan obuzimao bi me izuzetno jako da sam velikim naporom volje uspijevao da se kontrolisem. Par noci sam cak spavao sa upaljenim svijetlom koliko je to bilo neizdrzivo. Ali posto sam rijesio da se s tim izborim malo sam proucavao i nasao sam lijek. Od tada vise nemam problem sa strahom od mraka, mada nijesam siguran je li izlijecen u potpunosti ili je jos uvijek malecki dio ostao potisnut.

E sad posto znam da vas koji imate razne vrste strahova interesuje kako, evo pokusacu da dam kratko objasnjenje metoda. U pitanju su dvije metode.

Prva metoda je pogodnija vjernicima, ljudima koji imaju jasnu viziju Boga, odn. njegovog postojanja. Ako zamislite da je Bog, koji je inace predstavlja dobro i zastitnistvo, svuda oko nas i u nama, onda strah sam po sebi nestaje, bez obzira koliko on bio iracionalan, jer je Bog sveprisutan.

Druga metoda je vise za ljude koji su logicari i za ateiste. Tu metodu sam ja koristio jer mi je vise odgovarala iako sam i sa prvom malo pokusavao. Rijec je o autosugestiji. Ponavljanje necega sto zelimo da postignemo. Jako bitno je naglasiti da se strahu tesko suprotstaviti, tako da je negirati strah autosugestijom prakticno uzaludan posao. Zbog toga se autosugestija primjenjuje na suprotnost straha, tj na hrabrost. Jacajuci hraborost mi u stvari neutralisemo strah. Dakle potpuno treba misli skrenuti sa straha na tehniku ponavljanja pozitivnih afirmacija.. Rezultati su fantasticni, jer sto je strah veci i zelja da ga se oslobodimo je veca, a tehnika djeluje u skladu sa jacinom nase zelje i ulozenim trudom.

Zelim svima brzo oslobadjanje od svih strahova :)

maya
24-04-07, 17:36
Imam fobiju od nepoznatih ljudi sa foruma, irca, chata uopste. Kako se zove to?

anon1
24-04-07, 22:46
To bi terbalo da spada pod ksenofobiju, tj strah od nepoznatih ljudi.

BlackWoman
09-05-07, 08:58
Ako ne postoji insektofobija ja ću je izmisliti.
Gade mi se bube, pauci (ružni), crvi i ostale sitne stvari. :yuk:

kliko
09-05-07, 09:24
Ja imam akrofobiju.
Interesantno za fobije je sto su cesto vezane za bezazlene stvari koje u danasnje vrijeme nisu vise opasne po covjeka kao davno nekad: insekti, zmije, svjetlosti, mraka, biljaka... Nema nijedna fobija vezana za npr. pistolje, bombe, otrov u bocice...sve ono sto je smrtonosno u danasnje vrijeme (ako izuzmemeo strah od letenja).

BlackWoman
09-05-07, 10:15
Nema to veze sa opasnošću jednostavno imaš neopravdanu odbojnost i to je to. Zato se i naziva fobija jer je to bezrazložan strah.
Nekada davno sam ispod mikroskopa gledala muvu i mogu reći da nikad ništa užasnije nisam vidjela. Gade mi se insekti.

kliko
09-05-07, 10:23
Pa sto mislis, zasto imamo fobije ako nije vezano za opasnsot? Medicinska istrazivanja pokazuju da fobije vucemo genetski jos iz pecinskog doba (i ne samo fobije, iznenadili bi se sto sve nismo naslijedili u ponasanju), kada su insekti, zmije, grmljavina, mrak, zivotinje... predstavljali smrtonosnu opasnost po covjeka.

BlackWoman
09-05-07, 14:20
Fobija ili strah od ljudi, to je neosnovano. Strah od otvorenog prostora?? Ako se pogleda od čega može da prijeti opasnost - može od svega.

kliko
09-05-07, 14:22
Opet ti kazem: Medicinska istrazivanja pokazuju da fobije vucemo genetski jos iz pecinskog doba .

BlackWoman
09-05-07, 14:53
A zato se ljudi ne boje oružja, automobila i bomba? :lighten:

kliko
09-05-07, 15:35
Pa, po najnovijim istrazivanjima, u pecinsko doba nije bilo oruzja, bomba i automobila kako se to prije mislilo! :p

BlackWoman
10-05-07, 09:31
Neki dan u mojoj kancelariji je bila odvratna gusjenica, onako sva šarena i runjava. Polako je guzeljala po mom prozoru i odskočila sam kao da je zmija u pitanju. Uredno ju je pokupio moj kolega i provjerio da li zna da leti.
Isto tako kad vidim bijelog crva u voću (trešnje) ne jede mi se te sezone trešnja uopšte.
Odakle atavistički strah/gađenje/fobija od gusjenice? Nije ona opasna?

Zor_djevojka
26-12-07, 21:49
astrafobija (strah od grmljavine i munja)...Uh, ne mogu da opishem taj osjecaj kad pochne da grmi i sijeva...:(...i uzhasno se plashim saobracaja - konkretno, ne umijem da predjem ulicu dok se sve ne raschisti i chesto uhvatim nekog pod ruku kad treba da se 'sprovedem' preko iste...Drugima je smijeshno kad im kazhem, a meni...Iz istog razloga ne vozim, iako vozachku dozvolu imam skoro 10 godina...

jele
21-01-08, 09:53
Pa mislim da sam agorafobicna. Imam veliki strah od otvorenih prostora ili prostranstava kojima se ne vidi kraj. Znas ono, kad pogledas kroz prozorce aviona, a ono samo nebo i oblaci, nigde kopno, brrr. Isto tako na pucini, nema bega. A takodje me hvata panika u velikim guzvama, iz kojih mi se cini da ne mogu da mrdnem. Secam se kada smo cekali da udjemo na jedan koncert, bio otvoren samo jedan ulaz, a milion ljudi, svi jedni drugima na glavama, nema mrdanja. Kakav napad panike sam dobila, juuu, vrtoglavica, ne mogu da disem, preznojavam se, a nema sanse da mrdnem od silnih ljudi, totalno bespomocna...
E, da, i virusofobicna sam prilicno (sto spada u hipohondriju)...

Ribica
05-02-08, 23:24
Ne ulazim u lift ako nije neko samnom. Od kad znam za sebe ne dam da me zaključaju u stan, a da sam ja unutra bez ključa.
Ali umijem da se iskontrolišem. Osjetim strah, ali ne paničim.

Amelie
09-02-08, 11:04
* Ablutofobija - strah od pranja i kupanja
* Agateofobija - strah od ludila
* Agorafobija - strah od otvorenog prostora i javnih mjesta
* Aklufobija - strah od mraka
* Akrofobija - strah od visina
* Akustikofobija - strah od buke
* Algofobija - strah od boli
* Aliumfobija - strah od češnjaka
* Ambulofobija - strah od hodanja
* Amnezifobija - strah od amnezije
* Androfobija - strah od muškaraca
* Antrofobija - strah od ljudi
* Arahnofobija - strah od pauka
* Aritmofobija - strah od brojeva
* Asimetrifobija - strah od asimetričnih stvari
* Aurofobija - strah od zlata
* Aviofobija - strah od letenja
* Autofobija - strah od samoga sebe

* Bacilofobija - strah od mikroba
* Bakteriofobija - strah od bakterija
* Bibliofobija - strah od knjiga
* Botanofobija - strah od biljaka
* Brontofobija - strah od munja i grmljavine
* Batrahofobija - strah od žaba

* Cyberfobija - strah od računala

Amelie
09-02-08, 11:05
* Deipnofobija - strah od jedenja
* Dendrofobija - strah od drveća
* Dentofobija - strah od zubara
* Dorafobija - strah od krzna i kože životinja
* Dromofobija - strah od prelaska preko ulice

* Ekofobija - strah od doma
* Elektrofobija - strah od električne energije
* Ergofobija - strah od posla

* Fobofobija - strah od straha
* Fonofobija - strah od vlastitog glasa
* Frigofobija - strah od hladnoće

Amelie
09-02-08, 11:06
* Gamofobija - strah od braka
* Geliofobija - strah od smijeha
* Genofobija - strah od sexa
* Gimnofobija - strah od golotinje
* Glosofobija - strah od obraćanja javnosti

* Hedonofobija - strah od osjećaja ugode
* Heliofobija - strah od sunca
* Hemofobija - strah od krvi
* Homofobija - strah od homoseksualnosti
* Hidrofobija - strah od vode
* Hippopotomonstrosesquippedaliofobija - strah od dugih riječi

* Iatrofobija - strah od odlaska doktoru
* Ideofobija - strah od ideja
* Ihtiofobija - strah od riba
* Ilingofobija - strah od vrtoglavice
* Iofobija - strah od otrova
* Itifalofobija - strah od ukrućenog penisa.
* Izolofobija -strah od samoće.
* Izopterofobija - strah od termita, insekata

Amelie
09-02-08, 11:07
* Japanofobija - strah od Japanaca
* Judeofobija - strah od Židova. hahahaha e ovome sam se ismijala

* Kakofobija - strah od ružnoće
* Kaliginefobija - strah od lijepih žena
* Katoptrofobija - strah od zrcala
* Kleptofobija - strah od krađe
* Koitofobija - strah od spolnog odnosa
* Koprofobija - strah od izmeta
* Korofobija - strah od plesanja
* Kromofobija - strah od boja
* Kronofobija - strah od vremena
* Ksenofobija - strah od stranaca
* Kinofobija - strah od psa

* Latinofobija - strah od Latina i latinskog utjecaja.
* Logofobija - strah od riječi

* Megalofobija - strah od velikih stvari
* Menofobija - strah od menstruacije
* Misofobija - strah od prljavštine, stalno pranje ruku
* Monofobija - strah od samoće

explosion
09-02-08, 11:30
* Izopterofobija - strah od termita, insekata

E evo nadjoh svoju! :D

Batboy
09-02-08, 12:16
Pročitao sam negdje (idem sad po literaturu - opet) da svako mora da ima bar neku fobiju... Ja svoju još nisam otkrio... Siguran sam da postoji nešto...

Zor_djevojka
09-02-08, 12:22
Neke od fobija su zaisto precerane....Meni bar....

Amelie
09-02-08, 13:39
* Nekrofobija - strah od smrti

* Oktofobija - strah od broja osam
* Onomatofobija - strah da ćete čuti određenu riječ
* Ornitofobija - strah od ptica

* Panofobija - strah od svega
* Papafobija - strah od pape hahahha
* Patofobija - strah od bolesti
* Pedofobija - strah od djece
* Penterafobija - strah od punice hahahha
* Plutofobija - strah od bogatstva
* Pogofobija - strah od brada
* Proktofobija - strah od anusa

* Radiofobija - strah od radijacije

* Seksofobija - strah od osoba suprotnog spola
* Skotofobija - strah od mraka

* Tafefobija - strah od toga da budeš pokopan živ
* Teofobija - strah od bogova ili religije
* Testofobija - strah od testiranja
* Trihofobija - strah od kose
* Tropofobija - strah od promjena
* Tarofobija - strah od riba

Amelie
09-02-08, 13:39
* Vestifobija - strah od odjeće
* Venerofobija - strah od lijepih žena
* Vikafobija - strah od vještica i čini

* Zelofobija - strah od ljubomore
* Zemifobija - strah od golokrtičastog štakora (Heterocephalus glaber)
* Zeusofobija - strah od boga
* Zoofobija - strah od životinja

pehar
28-05-08, 20:24
Imam fobiju mraka,ne volim da sam kuci sama kada padne noc,ikuci se nikada posle grada nisam smela mracnim ulicama vracati sama

Zor_djevojka
28-05-08, 23:36
i ja...imam 'kokoshije sljepilo' :(

Syb
30-05-08, 01:48
Ne znam zasto, ne znam kako.. ali me imam nevjerovatan strah od eksplozije :)
Predmeta koji mogu da eksplodiraju pa chak i od ups-a kad pochne da zavija sve mislim GOTOVO ODOH

DYLAN DOG
30-05-08, 09:10
Arahnofobija. Od ranog djetinjstva, ne znam zašto i ne znam da li je baš fobija (mislim da jeste), ali kao dijete sam se znao igrati sa recimo mrtvom zmijom (čak i živim poskokom zatvorenim u boci) čega me ni dan danas nije strah, ali kada vidim pauka... u najmanju ruku se osjetim neprijatno.

Baron
30-05-08, 10:08
Arahnofobija. Od ranog djetinjstva, ne znam zašto i ne znam da li je baš fobija (mislim da jeste), ali kao dijete sam se znao igrati sa recimo mrtvom zmijom (čak i živim poskokom zatvorenim u boci) čega me ni dan danas nije strah, ali kada vidim pauka... u najmanju ruku se osjetim neprijatno.

strah od zmije nije urođen, već je stečen nakon rođenja, za razliku od straha od pauka, koji se sreće i kod beba.
Tako Alfe, čitaj među redovima :whistling2:

explosion
30-05-08, 10:12
Ne znam zasto, ne znam kako.. ali me imam nevjerovatan strah od eksplozije :)
Predmeta koji mogu da eksplodiraju pa chak i od ups-a kad pochne da zavija sve mislim GOTOVO ODOH

Od mene? :cheezy: Necu ti nista, ne boj se :mwah1:

explosion
30-05-08, 10:14
Ahahahahhaha sad se sjetih neke price o gmizanju pauzka po tijelu, zvuci poznato? ;) Znas kako kazu, suoci se sa strahom. Ja se suocavam, ali sve me vise pase. Svi insekti me dovedu do pred srcani udar. :shocked542:

Bibliofobija - strah od knjiga; na putu sam da steknem ovu :D

Blade
30-05-08, 10:15
Kad pomislim da bi nešto moglo da mi smrska prste sva se naježim. Nije to klasični strah nego prava fobija :zip:
Klavir je kriv :D svirala sam 7 godina...valjda sam se bojala da neću moć' više da sviram, pa nastade fobija :(

Lela 13
30-05-08, 10:24
Mene je najvise strah(bez smeha,molim) od misa....Ni od cega me nije tako strah kao od njega....Ne znam zasto?!...

Blade
30-05-08, 10:25
Ovoga od kompjutera? :D

Lela 13
30-05-08, 10:32

:tongue2::whistling2:

Syb
30-05-08, 10:33

hehe to bi vec bila moja fobija ne znash ti kako on mozhe da eksplodira :P

Syb
30-05-08, 10:36
[QUOTE=explosion;379753]Od mene? :cheezy: Necu ti nista, ne boj se :mwah1:[/QUOT

DA SAD ZNAM ODAKLE MI TRAUMA :D

Blade
30-05-08, 10:42
hehe to bi vec bila moja fobija ne znash ti kako on mozhe da eksplodira :P
Znam, znam :D

Imala sam veliki strah od mraka. Sama pomisao da ulazim u mračnu spavaću sobu me dovodila do ludila :zip: To je trajalo do prošlog ljeta, mada mi je i sad neugodno kad ulazim u mračnu prostoriju. Takođe, ne mogu da spavam tamo đe vlada mrkli mrak :D Uh, kakvom sam brzinom prelijetala preko stana kad je u hodniK izgašeno svijetlo :D

Sad je taj strah sve manje i manje izražen. Pročitah post od ranije, u kojem se pominje autosugestija kao jedna od opcija. Pomaže :)

madagaskar
30-05-08, 13:19
Bubašvabe....evo i sad dok kucam zgrožena sam...idem

Miriam
30-05-08, 13:27
Pčele, mada više ne kao ranije jednom su me spasili za dlaku šinko :) ali ne bih volela da prolazim još jednom kroz to. Imala sam noćne more godinama u kojoj je glavni akter bila ogromna pčela sa još većim zubima. :)

Baron
30-05-08, 13:32
koga bumbar ubode i meda se boji (ili pčele, sve sam pobrkao ;))

okianer
30-05-08, 21:48
pa....isto kao i black woman,godinama sam sanjala da se zaglavljujem u nekom uskom prolazu i tu umirem,onda me je jedan covjek pitao,da moja mama nije imala tezak porodjaj,ispostavilo se da sam se zaglavila na rodjenju i da je pravo cudo sto sam pretekla,to me malo umirilo ali je strah ostao,medjutim posto sam dobila svoju djecu ,jednom sam sanjala da se tako zaglavljujem ali da su one sa druge strane,borila sam se i uspjela da prodjem do njih,od tada taj san vise ne sanjam..

...i mrak,znaci..nije me strah u sred noci prelaziti sama kilometre kroz grad,ali hodnikom u rodjenoj kuci jeste..mozda zato sto u takomalom prostoru lakse osjetim da nisam sama...ha ha...

Blade
30-05-08, 22:56
Prije pola sata prođoh kroz mračni ulaz-bez straha :) napredujem :)

millica
30-05-08, 23:34
od insekata ...moja drugarica zna da kaze :Stize proljece!Priroda se budi! (avetinja jedna ) ja bijesno dodajem:I bube se bude!

bugs!!I hate bugs!!:mad:

Okugata
31-05-08, 01:59
Cek da pocnem da nabrajam: pacovi (najodvratniji su!), bube i to najgore su mi bubashvabe i gundelji, mracni hodnici i budzaci po ulicama; klanje domacih zivotinja (ubedih sebe da je meso naraslo samo :D); slepi mishevi a fala bogu ovde u gradu ih ima na svakoj banderi,oblecu kao soko da je; od kletvi i vracanja mi se dize kosa na glavi,a imala sam puno prilika da cujem istinite price...ne mogu da se setim vishe, ali sigurno ima jos :(

wawy
31-05-08, 02:16
Imala sam veliki strah od mraka. Sama pomisao da ulazim u mračnu spavaću sobu me dovodila do ludila To je trajalo do prošlog ljeta, mada mi je i sad neugodno kad ulazim u mračnu prostoriju.
jesil razmisljala da upalis svijetlo prije ulaska u mracnu prostoriju?... :)

ja inace imam fobiju od onija vjestackih materijala, neznam kako se zovu...uf kad to dotaknem - najezim se citav...

Blade
31-05-08, 08:26
WaFi, treba doć do prekidača :D

Dobiću fobiju od snova :(

explosion
02-06-08, 18:20
Meni je na prvom mjestu ona buba koj ase po razlicitim krajevima zove razlicito, a mi je zovemo UVLAZA! Odvratna je! ima nekekva klijesta, duguljasta je i crna! Bvajkasdfj

Inace je poznata po tome sto se uvlaci u ushi i pojede ti bubnu opnu (ovo je glupava prica koja mi je, najvjerovatnije, stvorila fobiju).

Blade
02-06-08, 18:22
Jes gadna, ali je lako možeš zgazit i gotova priča :) samo je teško ako je primijetiš kad počne da ti gricka bubnu opnu...:D

Zašto se toliko ljudi boji visine? :(

Predator
02-06-08, 19:43
Meni je na prvom mjestu ona buba koj ase po razlicitim krajevima zove razlicito, a mi je zovemo UVLAZA! Odvratna je! ima nekekva klijesta, duguljasta je i crna! Bvajkasdfj

Inace je poznata po tome sto se uvlaci u ushi i pojede ti bubnu opnu (ovo je glupava prica koja mi je, najvjerovatnije, stvorila fobiju).

mi je zovemo uhorac, nedaj boze da udje u uho, upalit svijecu i vosak uliti u uho. :cold:

Supernova
02-06-08, 19:47
jesil razmisljala da upalis svijetlo prije ulaska u mracnu prostoriju?... :)

ja inace imam fobiju od onija vjestackih materijala, neznam kako se zovu...uf kad to dotaknem - najezim se citav...

Hahaha, i ja ne volim sintetičke materijale koji prilikom trenja stvaraju elektricitet a one koji nose takvu odjeću fino čuješ kako pucketaju dok se kreću.:nonono:

Okugata
02-06-08, 23:34
Zašto se toliko ljudi boji visine? :(

Zato sto su u proslom zivotu pali sa neke visine i polomili vrat. To mi je pricalo par ljudi kada su otisli na regresiju

explosion
03-06-08, 10:05
Zato sto su u proslom zivotu pali sa neke visine i polomili vrat. To mi je pricalo par ljudi kada su otisli na regresiju

hahhahaha e onda su mene bube pojele zivu, a prije toga su mi gmizale po tijelu. Da, prvo mi je uvlaza pojela bubnu opnu, pa mi je pauk setao po faci...

Okugata
03-06-08, 13:19
hahhahaha e onda su mene bube pojele zivu, a prije toga su mi gmizale po tijelu. Da, prvo mi je uvlaza pojela bubnu opnu, pa mi je pauk setao po faci...

Mozda si i bila buba, pa te neko zgazio :D Salim se....moguce da je taj strah povezan sa ranim detinjstvom...ja sam se kao mala grozila buba, a ni sad nisam nista bolja. Najgori mi je perod zivota bio kada sam pravila insektarijum u osnovnoj

Daci
03-06-08, 21:39
Nemam fobiju ali kao i svako drugi se bojim nekih stvari. Vjerojatno najviše sebe i života nažalost. Zvuči pomalo stereotipno, ali je istina. Bojim se i samoće (ono, globalne) i ne volim tišinu... o ostalim stvarima kojih bi se mogla bojati uglavnom ni ne razmišljam, jer ne mogu utjecati na to hoće li me grom pogoditi, a kad prelazim cestu jedino mogu pogledati na lijevu i desnu stranu prije, ostalo je besmisleno, tako da kad sve ostalo ogolim ostaje jedino jedna osoba koje se bojim i koja ima utjecaj na moj život, a ponekad se ponaša kao najgori neprijatelj prema meni - naravno - to sam ja....

Predator
04-06-08, 11:18
Ne podnosim inekcije, iglu u venu. Ako nisam u proslom zivotu bio narkomanhttp://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020058.gif

Slowpoke Rodriguez
04-06-08, 21:55
Ne podnosim inekcije, iglu u venu. Ako nisam u proslom zivotu bio narkomanhttp://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020058.gif
Slazem se s Preddyijem. I ja imam fobiju od igle, injekcije i svih mogucih potkoznih penetracija

svetlost
13-06-08, 21:33
bube su moja nocna mora,to je strah koji mislim da nikad necu prevazici

mistique
13-06-08, 21:39
imam fobiju da necu dobiti platu ..

bebica
14-07-08, 15:46
Patim od blagog oblika klaustofobije ili straha od uskog (zatvorenog) prostora.

takodje...ne sanjam ali uzivo ne podnosim liftove, male prostore, prostorije bez prozora...sve to me gusi...u piramidu nisam usla jer bi crkla da sam morala uci pogrbljena jedno 40ak metara kroz tminu a ne mozes da se vratis jer idu ljudi za tobom...ma ne hvala ni ziva ...:toobad:

Zoran
15-07-08, 22:47
takodje...ne sanjam ali uzivo ne podnosim liftove, male prostore, prostorije bez prozora...sve to me gusi...u piramidu nisam usla jer bi crkla da sam morala uci pogrbljena jedno 40ak metara kroz tminu a ne mozes da se vratis jer idu ljudi za tobom...ma ne hvala ni ziva ...:toobad:

Hoces reci ni mrtva :yes513:

wawy
15-07-08, 23:02
imam fobiju od visine, dubine, i sirine...

OCTAVIAN
15-07-08, 23:30
ja kad vam recem kakvu fobiju imam prsnucete od smijeha :) Bojim se duboke stajace vode, mora i jezera. Rijeke obozavam (rafting manijak), ali recimo kad dodjemo na neki mirni dio rijeke meni je malo frka. U bukovima sam kao riba u vodi, ali more nikako...

maja dg
15-07-08, 23:55
ne podnosim krv...a to za sobom povlaci igle i sve ostalo:)odmah mi je muka i vrti mi se u glavi:yuk:

malo
16-07-08, 00:53
zna li neko kako se zove fobija od komsinice?

e ljudi moji vi ne znate kakvog ja monstruma imam u komsiluku, i kad ta podvikne

lijepo mi na san izadje,ziva istina...

wawy
16-07-08, 01:08
zna li neko kako se zove fobija od komsinice?...

:D :D :D

malo
16-07-08, 01:10
a ne smiji se bolan, vec ako znas reci

wawy
16-07-08, 01:20
zavisi na koji nacin ti se manifestuje i kada fobija od komsinice.
jer ako ti naprimjer komsinica popodne dodje na kafu, i kaze ti kako je kupila novi 'arijel' i kako fleke nestaju kao rukom, onda te u potpunosti razumijem, imam i ja takvija u komsiluk... :D

malo
16-07-08, 01:24
ma jok brate, ovoj nije potrebno da dolazi na vrata, kad cijela mahala od nje se trese, koliko galami na djecu, tu kolekciju psovki jos nisi cuo...
vjeruj da mi je jednom dijete probudila svojom vriskom i cikom...
eee a kad mi je jednom uletila u kucu, i danas poslijedice od tog "razgovora" imam:wallbash:

talkitna
16-07-08, 01:29
da nije idiot-o-fobija?:D

ja imam fobiju od liftova..

wawy
16-07-08, 01:30
ma, to onda i nije fobija, tj bezrazlozni stah, nego je ona debil kolko mi se cini.
mada, ima slucajeva u vezi komsinica da su vjestice. pa ako se bave crnom il bijelom magijom, onda su tu ipak prisutne fobije, i nije lose stavit dvije kruske ispod jastuka, i dva svjeza koksija jajeta u gornju ladicu u kuhinju, kako bi im se madjije upropastile...

malo
16-07-08, 01:31
da nije idiot-o-fobija?:D

more bit...

kako god da se zove , od te fobije bolujem:D

ma toj treba stavit psihijatra u kucu, jedini lijek

a kazu da se bavi svim tim carala-barala stvarima

wawy
16-07-08, 01:33

e, i ja isto. vele da je to nesto nasljedno, a bogami i jeste. mene su to imali i pradjed i cukundjed, i sve tako unazad zadnje 200 godina otkad se pamti rodoslov zacevica, svako je ima fobiju od liftova...

talkitna
16-07-08, 01:46
[QUOTE=wawy;419094]e, i ja isto. vele da je to nesto nasljedno, a bogami i jeste. mene su to imali i pradjed i cukundjed, i sve tako unazad zadnje 200 godina otkad se pamti rodoslov zacevica, svako je ima fobiju od liftova...[/QUOTE

uf...:1002:no comment..:1002::1002::1002::1002:

lavica
18-07-08, 10:53
strah me samo insekata, svi vrsta, velicina, boja...uzaaas..........pocnem vristati ako naidjem na nekog pauka il nekog dr.insekta....:1002::toobad: