Bon Jovi
30-12-06, 11:21
koji koristite?
internet explorer,mozila firefox, opera,maxthon, netscape.....
i da li ste zadovoljni s njim?
internet explorer,mozila firefox, opera,maxthon, netscape.....
i da li ste zadovoljni s njim?
|
View Full Version : Koji browser koristite? Bon Jovi 30-12-06, 11:21 koji koristite? internet explorer,mozila firefox, opera,maxthon, netscape..... i da li ste zadovoljni s njim? Miki_from_the_block 30-12-06, 17:43 Moj omiljeni browser jeste Firefox, i mislim da ce on duga da ostane. Jako me odusevio svojim mogucnostima koji on nudi, za razliku od klasicnog Internet explorera. Vidjecemo jos sta ce da pokaze novi IE 7 koji ce biti pod novi sistemom Viste. Ena 02-01-07, 02:33 Do nedavno Firefox, ali sada IE7. Dobar je. Miki, ne moras cekati Vistu za IE7. Mislim da podrzava skoro sve Microsoftove OS-e. Prepostavljam da imas, kao i vecina, piratsku verziju OS-a, tako da moras pronaci crack za IE7 prije nego ga instaliras. Jedino na XP verziji x64 za sada ne postoji crack. SpeedFreak 21-01-07, 19:58 Ja svima preporucujem Operu, mada mislim da je to sve stvar navike. Novi IE se priblizio Operi i Firefox-u, ali i dalje nije to to...previse nabudzen, vuce bespotrebno mnogo RAM-a...nisam MS hater, ali ne odgovara mi IE. mala_mu 26-01-07, 13:42 Mozilla, Avant do skoro. Mislim, dok nije poceo 500 stranica da mi otvara odjednom... Bon Jovi 27-01-07, 15:04 skinuo sam operu,i veoma sam zadovoljan :) Homer 28-01-07, 09:45 Ja, zavisno od potrebe koristim ova tri: internet explorer,mozila firefox, opera. Operu koristim za skidanje slika i filmova, explorer za neke aktivnosti monitoringe npr. berzi jer su njemu prilagođeni, a najviše koristim mozilu! Vendy 29-01-07, 15:17 Za forume i zezanciju koristim Firefox, a poslovno koristim Safari. Safari mi je bio prvi i tesko mi se rastat od njega. http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/c045.gif BlackWoman 30-01-07, 14:54 Koristim trenutno Operu. Sviđa mi se, pogotovo pregled više stranica, mada to i Mozila ima (stara nije imala). Nešto mi je Mozila ''zaglavinjala'' pa sam je reinstalirala. Gogi 10-02-07, 15:36 opera.otvaram stranice kao tabove, imam i irc,ne pamtim previse passworda.Mada imam instaliran i firefox,ponekad mi zatrebaju ono njegovi plug-inovi mary 14-02-07, 15:06 internet explorer,mozila firefox, inzaghi9 30-03-07, 00:01 Internet explorer Rodney 09-04-07, 11:26 Mozila firefox je number one po meni jer je pouzdana, pregledna i ima dobrih plugin-ona, opera je zaista brza ali je majmanje koristim, a explorer je standard koji kaska u odnosu na firefox. anon1 21-06-07, 17:44 Najcesce Firefox bez obzira na OS koji koristim ;) , trnutno Win ME :D millica 01-08-07, 14:38 Firefox,nadam se da ne spamujem(mnogo) ako zatrazim savjet kako da je ubrzam?Nesto je usporila u zadnje vrijeme:D anon1 01-08-07, 14:46 Moze se ubrzati ali zavisi i kakvu internet konekciju koristis i je li CG u pitanju :) Ja kad sa firefox ubrzao na ADSL na crnogorski t-com radilo je ocajno,zbog ko zna kakvih parametara koje oni postavljaju na svojoj opremi... millica 01-08-07, 14:54 jeste,CG je u pitanju:) i ADSL... anon1 01-08-07, 15:10 :D evo objasnjenje, pokusaj, ako ne bude valjalo vrati kako je bilo prije toga: ukucaj u address bar, tj polje dje se unose adrese: about:config pojavice se polje filter, tu ukucaj: pipe vrijednost za network.http.pipelining postavi na true vrijednost za network.http.pipelining.maxrequests na 3 ako imas adsl 512Kb/s za brzi mozes staviti vecu vrijednost vrijednost za network.http.proxy.pipelining ostavi na false Iskljuci taj prozor i pokusaj da otvoris neku stranicu koja ima puno sadrzaja, slicica recimo (www.cafemontenegro.com npr) pa ces vidjeti razliku ;) viper® 01-08-07, 19:20 Prvo sam koristio Internet explorer, pa mozilu, i sad koristim Operu i ona mi je za sad najbolja. millica 01-08-07, 21:46 Anon,hvala ti puno! :thumb_up:Pozdrav anon1 01-08-07, 21:50 I drugi put ;) nadam se da ti fino radi ;) MaYo 29-08-07, 01:10 Prvo Netscape 3.0->IE->Opera 2.0->FireFox 2->Opera 9 Sve je super u fox-u ali na operu sam se navikao. Jezim se od IE. Batboy 29-08-07, 11:12 Koristim IE-7, zaista je izuzeztna što si tiče otvaranja stranica na forumima. Često imam akriviranih preko 20-tak stranica i to u više prozora. Ove opcije ima i opera-koje je nešto bolja ako imaš slabiji rač. Takođe posjeduje izuzetne opcije u Favrites Centre, gdje jednim klikom možeš da otvori sve stranice iz jednog foldera. A i sam security je veoma dobar. ....... zato IE-7 :thumb_up: R@jko 06-01-08, 00:14 Mozilla Rules kliko 06-01-08, 10:15 Takođe posjeduje izuzetne opcije u Favrites Centre, gdje jednim klikom možeš da otvori sve stranice iz jednog foldera. i to se tacno zna kojim klikom :whistling2: sarita 06-01-08, 14:18 IE...za sad dobar Batboy 06-01-08, 23:06 i to se tacno zna kojim klikom :whistling2: Ovo je ozbiljna tema spameru jedan... :yeahright: :biggrin: Batboy 06-01-08, 23:11 Prešao sam malo na ''Operu''... Veoma mi je korisno kad možeš da je ugasiš i upališ a ono svi tabovi i posjećene stranice na mjestu gdje su zadnji put bili... Brza.., je ali je zato sigurnost na niskom nivou... Vidjećemo kakva će biti verzija 9.5 (trenutno je u opticaju Beta verzija 9.5)... :) anon1 06-01-08, 23:26 Evo u zadnje virjeme isprobavam Netscape Navigator... isti Mozzila Firefox... :) samo mi se cini da malkice brze radi :) zoxy 07-01-08, 00:54 Prešao sam malo na ''Operu''... Veoma mi je korisno kad možeš da je ugasiš i upališ a ono svi tabovi i posjećene stranice na mjestu gdje su zadnji put bili... Brza.., je ali je zato sigurnost na niskom nivou... Vidjećemo kakva će biti verzija 9.5 (trenutno je u opticaju Beta verzija 9.5)... :) Mozilla te odmah po ponovnom pokretanju pita da li zelis da se vratis na tabove koji su bili aktivirani ili od pocetka da ide, tako da nema potrebe da radi toga prelazis na Operu :) Meni Opera nije legla nekako, a najvise me nervira sto je prikaz i dalje za klasu ispod konkurencije. IE je u sedmoj verziji prilicno bolji i sigurniji, a brzina dolazi do izrazaja na Visti narocito gdje je rame uz rame sa konkurencijom, rekao bih cak i u blagoj prednosti, za razliku od Xp-a gdje i dalje zbog losije optimizacije kaska, posebno za Mozillom. Batboy 07-01-08, 19:37 Opera mi radi nešto brže od Mozilla-e, a inače koristim Operu uporedo sa IE 7... Zoxy ovo zadnje si upravu..., ali s obzirom da bježim od Viste, prepun je Bug-ova.., IE mi baš i neodgovara na XP-u toliko. Bavim se takvim poslom da mi je sigurnost na mreži veoma bitna... Čekaću još nekoliko mj. pa ću da provjerim Vistu.., ako bude sve Ok' prelazim na nju... :) Supernova 28-04-08, 19:12 Opera i Mozilla firefox. Čini mi se da opera brže otvara stranice. Blade 28-04-08, 19:19 IE, Operu i Mozillu :) Opera mi se čini kao najbolja, ali najčešće koristim Mozillu, tu su mi sve važne stranice u bookmarks ;) BlackWoman 02-05-08, 17:26 Prešao sam malo na ''Operu''... Veoma mi je korisno kad možeš da je ugasiš i upališ a ono svi tabovi i posjećene stranice na mjestu gdje su zadnji put bili... Brza.., je ali je zato sigurnost na niskom nivou... Vidjećemo kakva će biti verzija 9.5 (trenutno je u opticaju Beta verzija 9.5)... :) Pa to je kao i kod Mozile. I ja sam nekad koristila Operu, a sada koristim Mozilu. Kad isključim Mozilu mogu sve tabove kasnije da vratim. Batboy 02-05-08, 19:24 Jeste.., sa mozilom sam se igrao poodavno.., kada ta opcija nije ni postojala... Govorio sam za IE.., ali opet onu stariju i bržu verziju IE-a... Novi IE je znatno sporiji iako ima dosta dobrog alata.., a i TAB-ove... Kod opere mi se takođe sviđa što možete napravi kopiju (duplikate) TAB-ova a da ne reload-a stranicu ispočetka.., a i njihovo zaključavanje zbog slučajnog gašenja... anon1 19-05-08, 14:08 Firefox 3.. prilicno je brz :D Supernova 19-05-08, 17:31 Od skoro samo koristim mozillu i čini mi se najboljim od svih.:yes513::yes513::yes513: phenomenon 19-05-08, 19:49 Joj ja jednostavno ne mogu nista drugo osim explorera :) IVAN SRBIJA 18-06-08, 01:41 Ja sam prvo koristio IE, a onda sam uvideo koliko je IE s**nje kroz gusto granje ! Evo prostim jezikom ću objasniti zašto je to tako: Problem je u tome što IE ima dosta bezbednosnih rupa, pa je samim tim mnogo ranjiv i nesiguran. Takodje je činjenica da je IE najkorišćeniji internet čitač na svetu pa ga često napadaju. Onda sam uzeo da koristim Firefox. Firefox je dosta brz internet čitač ali mu je definitivno najveća prednost sigurnost na internetu. Zašto ? Zato što on ima veoma malo bezbednosnih rupa, te rupe često "krpe i zatvaraju" a Firefox bukvalno non-stop apdejtuju, nadogradjuju i održavaju. Evo juče je izašla najnovija verzija Firefoxa a to je FIREFOX 3 FINAL, znači konačna verzija Firefox trojke i možete je skinuti sa ovog linka: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html Ovde imate verzije Firefox-a 3 za sve operativne sisteme i na mnogo svetskih jezika a medju njima i na srpskom. Ako ne možete da apdejtujete vaš Firefox mislim da je najbolje da izbrišete Firefox i da instalirate ovaj pošto je ovo najnovija i konačna verzija Firefoxa 3. E onda kad sam prešao na Linux sam uvideo koliko Opera brže radi od Firefoxa i evidentno je da na Linux platformi Opera ipak brže otvara web strane od Firefox-a. Tako da u zadnje vreme uglavnom koristim Operu i mislim da je Opera najbrži internet čitač samo joj je mana što ima malo plug-inova. Medjutim sad kad je izašla Firefox 3 Final verzija možda se i vratim na FF, ko zna. Uglavnom moj vam je savet, ili Opera ili Firefox a Internet Explorer nikako jer je najgori i kad je u pitanju sigurnost, i kad je u pitanju brzina. I namerno sam rekao INTERNET ČITAČ zato što su INTERNET PRETRAŽIVAČI Google, Krstarica, Yahoo i slični sajtovi a programi kao što su IE, FF, Opera, Safari..., znači programi koji služe za pregledanje internet strana i sadržaja se pravilno zovu INTERNET ČITAČI (web browsers na engleskom) a "kompjuteraši" mogu da vam objasne i zašto je to tako. Toliko od mene za sada. IVAN SRBIJA 19-06-08, 00:32 Glavna mana Internet Explorera (IE) pored nesigurnosti je brzina odnosno sporost. I tu mu ne pomažu ni ove nove verzije IE 7 ili IE 8 BETA koje su isto loše po tom pitanju. Npr. uzmite da u isto vreme otvarate Hotmail poštu preko IE i preko Opere ! IE ga davi, gnjavi 2 sata dok Opšera otvori veoma veoma brzo, gotovo trenutno. Takodje mana IE je što sam izbacuje neke pop-up reklame i banere, dosadio mi je sa tim više, pogotovu IE 7. I glavna bezbednosna mana Windows-a je upravo to što je IE integrisan u njega, a IE Je glavni vulnerabilan tj ranjiv i to veoma ranjiv Windowsov program koji je potpuno neotporan na viruse. Glavne prednosti Firefox-a su sigurnost i mislim da je to najsigurniji browser, i to što ima mnoooooogo ekstenzija. Znači jednostavno to je browser u punoj fazi razvoja i uspona i stalno se razvija i unapredjuje. Firefox je default browser za Linux. Opera je, kao što rekoh, otprilike najbrža a mana može da joj bude stabilnost. Naime, posle duže upotrebe može da se desi da se Opera jednostavno "ugasi" tj. zatvori sama od sebe. I sad, kada se ponovo otvori možeš da se vratiš na ono što si već gledao ali to može da nervira. Vi ste već pomenuli ostale prednosti Opere. Safari je podrazumevani internet čitač za Mac i njega proizvodi kompanija Apple ali ne znam skoro ništa o njemu pošto ga nikad nisam koristio. Može da se koristi i na Windowsu ali mislim da za Linux nije predvidjen. Čuo sam samo da je mnogo brz i da ima interfejs sličan Firefox-u. Maxthon je browser koji je dobar za one koji ne vole IE ali im treba IE okruženje i ekstenzije pošto on upravo to ima. O Maxthonu takodje vrlo malo znam. Uglavnom, koji ćete web browser koristiti, to dosta zavisi od vaših potreba i navika, naravno. :mf_type: pehar 21-09-08, 18:28 Internet explorer Daci 21-09-08, 18:35 Opera, ona mi je najbolja... OCTAVIAN 21-09-08, 19:19 Opera, ona mi je najbolja... Opera naravno, ne bih dao speed dial ni za sta na svijetu :) |