Ceca
11-07-06, 16:45
Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose,
vi mi recite
vi mi recite
|
View Full Version : Koliko analizirate druge osobe Ceca 11-07-06, 16:45 Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose, vi mi recite Filip 12-07-06, 03:59 Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose, vi mi recite ma nije to nista lose. i ja to non-stop radim - 'vidji ovu, a vidji onu" exposure 30-07-06, 16:29 Što nedostaje tome da si pre analitična? Ja tu ne vidim problem. Ceca 31-07-06, 21:56 Što nedostaje tome da si pre analitična? Ja tu ne vidim problem. Problem je u tome sto ljudi ne vole da budu analizirani nego vole da budu jednostavno prihvaceni onakvi kakvi jesu sa svim manama i vrlinama. To je jedna velika istina :idea: Gogi 13-08-06, 23:52 Nije problem kad nekog analiziras,nadjes mu mane/vrline i prihvatiš to.Druga je stvar kad nekome njegove mane nabiješ na nos (nadam se da se nijesam pregrubo izrazio).I ja analiziram i sto treba i sto ne treba.I često me zaboli glava na kraju ni zbog čega! liv_tyler 14-08-06, 23:57 Nema nista lose u tome sto analiziras ljude. Svi mi to radimo u vecoj ili manjoj mjeri. To cak moze biti konstruktivno. Ali pazi, ljudi ne vole to da znaju, tako da je bolje da svoje zakljucke i analize zadrzis za sebe, da ne bi nekog i bez namjere povrijedila! BlackWoman 16-08-06, 09:37 Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose, vi mi recite Ni u čemu ne treba pretjerivati. Ja radije analiziram ono što mi neko govori u momentu kad negdje između redova osjetim prizvuk nečega drugog. Način skopljenih rečenica takođe mnogo više govori nego što nam se u prvi mah čini. Ne analiziram previše ljude jer ni ja ne volim da me neko posmatra "pod mikroskopom". Kroz normalnu konverzaciju dobijem jednu određenu sliku o sagovorniku i ne udubljujem se u analizu. A da li me prvu utisak prevari? Pa dešavalo se i to, naravno. Ne volim predubjeđenje, tj. ne stvaram sliku o nekome ili nečemu na osnovu nekoliko riječi ili na osnovu tuđeg iskustva. Filip 18-08-06, 06:15 Ni u čemu ne treba pretjerivati. Ja radije analiziram ono što mi neko govori u momentu kad negdje između redova osjetim prizvuk nečega drugog. Način skopljenih rečenica takođe mnogo više govori nego što nam se u prvi mah čini. Ne analiziram previše ljude jer ni ja ne volim da me neko posmatra "pod mikroskopom". Kroz normalnu konverzaciju dobijem jednu određenu sliku o sagovorniku i ne udubljujem se u analizu. A da li me prvu utisak prevari? Pa dešavalo se i to, naravno. Ne volim predubjeđenje, tj. ne stvaram sliku o nekome ili nečemu na osnovu nekoliko riječi ili na osnovu tuđeg iskustva. ja sam nesto zakljucio da su te predrasude neizbjezne. recimo da svaku osobu koju upoznajemo stavljamo u neke sablone koje smo formirali iz iskustva s drugim osobama. a u te sablone ih stavljamo zavisno od slicnosti koje u tom trenutku nadjemo - ili su to iste obrve ili neki mladez ili frizura.... tako da steknemo pozitivan ili negativan utisak koji traje odredjeno vrijeme dok malo bolje ne upoznamo tu osobu. recimo kad upoznam nekog ko me podsjeca na micuna, dodje mi sakom da ga odalamim. s druge strane kad vidim neku curu koja ima duge noge ko Ana iz medicinske, dodje mi...svasta. medjutim sve je to normalno dok je to tako, ili dok ne udaris ovoga micuna ili opa... anu ili ne daj boze udaris anu a opa... ovoga micuna. Aurora 01-09-06, 23:20 Analizirati druge je odlicno za tebe.Malo je ljudi koji zaista analizizraju druge, to navodno cine ali nema nista od toga, zato sto u sustini ne razumeju i nepoznaju dovoljno ni govor tela, ni zenicu oka, niti mnogo sto sta.Ako to radis da bi se na neki nacin zabavljala onda je O.K. i ako ti struka takvo ponasanje zahteva.Ako ti nije moranje opusti se i ne opterecuj previse. Psihologue 01-09-06, 23:29 Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose, vi mi recite Imato svojih prednosti i mana.. BlackWoman 06-09-06, 10:30 Ni u čemu ne treba pretjerivati. Ja radije analiziram ono što mi neko govori u momentu kad negdje između redova osjetim prizvuk nečega drugog. Način skopljenih rečenica takođe mnogo više govori nego što nam se u prvi mah čini. Ne analiziram previše ljude jer ni ja ne volim da me neko posmatra "pod mikroskopom". Kroz normalnu konverzaciju dobijem jednu određenu sliku o sagovorniku i ne udubljujem se u analizu. A da li me prvu utisak prevari? Pa dešavalo se i to, naravno. Ne volim predubjeđenje, tj. ne stvaram sliku o nekome ili nečemu na osnovu nekoliko riječi ili na osnovu tuđeg iskustva. ja sam nesto zakljucio da su te predrasude neizbjezne. recimo da svaku osobu koju upoznajemo stavljamo u neke sablone koje smo formirali iz iskustva s drugim osobama. a u te sablone ih stavljamo zavisno od slicnosti koje u tom trenutku nadjemo - ili su to iste obrve ili neki mladez ili frizura.... tako da steknemo pozitivan ili negativan utisak koji traje odredjeno vrijeme dok malo bolje ne upoznamo tu osobu. recimo kad upoznam nekog ko me podsjeca na micuna, dodje mi sakom da ga odalamim. s druge strane kad vidim neku curu koja ima duge noge ko Ana iz medicinske, dodje mi...svasta. medjutim sve je to normalno dok je to tako, ili dok ne udaris ovoga micuna ili opa... anu ili ne daj boze udaris anu a opa... ovoga micuna. Da, koliko god se trudili da izbjegnemo zamku predrasude ipak u nju upadamo. A to ne valja, jer obično se ne poklapa sa istinom. ikarus 27-09-06, 22:22 to je najteze kod zenski - neudatih- posle 27 kad analiziraju partnera. Toliko zasitnicare da skoro ni jedan ne dolazi u obzir. Hoce nesto izmedju Bred Pita i njihovog tate.Jadni muskarci ne mogu da konkurisu obadvojici istovremeno. Veza propada-zenske ostaju neudate. :roll: ikarus 29-09-06, 15:45 [quote=BlackWoman] recimo kad upoznam nekog ko me podsjeca na micuna, dodje mi sakom da ga odalamim. s druge strane kad vidim neku curu koja ima duge noge ko Ana iz medicinske, dodje mi...svasta. medjutim sve je to normalno dok je to tako, ili dok ne udaris ovoga micuna ili opa... anu ili ne daj boze udaris anu a opa... ovoga micuna. Filipe imam jednu pricicu za ono tvoje opa.... Tuzili zenu da je gurnula muza kroz prozor- Njena odbrana: " Gospon sudijuo ja sa njim zivim 20 godina. Svako vece kad podje da legne on plune kroz prozor i skoci na krevet. To vece neznam sta mu bi covek pljunu na krevet i baci se kroz prozor" Bila je oslobodjena jer moguce je da covek jedan put u dvadeset godina " Pobrka zivce" Zato se cuvaj da ne bi jednom stvarno opa...micuna. :wink: grunf 02-10-06, 12:31 E to sa brkanjem živaca to je zeznuto znaš već pre me neko dodirne po kosi a pače odmah skače, sad se uhvati za pače a kosa se odmah digne!!!! :lol: :lol: Užas sa tim živcima BlackWoman 06-10-06, 15:15 to je najteze kod zenski - neudatih- posle 27 kad analiziraju partnera. Toliko zasitnicare da skoro ni jedan ne dolazi u obzir. Hoce nesto izmedju Bred Pita i njihovog tate.Jadni muskarci ne mogu da konkurisu obadvojici istovremeno. Veza propada-zenske ostaju neudate. :roll: Samo se s godinama kriteriji pooštravaju, vjeruj. grunf 10-10-06, 09:22 Kod nesvesne analize ljudi u okruženju, slika o osobi stvara se u prvih par sekundi vizuelnog kontakta i tu se nesvesno analiziraju mnogi faktori:opšti izgled,reproduktivna sposobnost,miris (aroma:))... i stvoreni utisak rezltira se kao svidja mi se prihvatam osobu, ne svidja mi se ne prihvatam osobu, ravnodušan prema istoj(nemam poseban stav)! Interesanrno je da ta analiza u prvih par sekundi potvrdjuje i dalju dublju analizu koja se posle vrši na tenane studiozno sve do najsitnijih detalaj. Koliko puta ste čuli ma dovoljno je da vidim čoveka da znam ko je ili čitam ja ljude kao knjigu... :) BlackWoman 10-10-06, 13:57 Reproduktivna sposobnost? Koji u tebi ginekolog čuči! :) grunf 10-10-06, 14:15 ćami.ćući i ćeka... :) ! ikarus 17-10-06, 21:12 ćami.ćući i ćeka... :) ! Ako ti dodje i praktikujes par godina moze da ti se zgadi. Ima slucajeva ikarus 19-10-06, 00:44 Samo se s godinama kriteriji pooštravaju, vjeruj. Tacno ! Sada nebi mogla da mi se uvali neka lepo upakovana glupaca. Naravno i zene postre kriterijume.Jednostavno sada se trazi vise pozitive i iskustvo je tu.Vise udlucuje gornji deo tela. grunf 23-10-06, 13:23 Lično, i dok sam bio mladji nisam pridavao pažnju na ženski,,marketing,,! A isti se pripremao od trenutka ustajanja iz kreveta pa maska,pakovanje,garderoba...i kad se ona spremi i izadje to je svetleći lampion sa isto toliko mozga koji je sam sebi samodovoljan.Transformacija nastaje kad se svetla pozornice ugase,šminka se razlije a neke druge žene-devojke zavedu momke a ona ostane sama, gordost nestane i odjednom od lampiona pretvori se u ljudsko biće ne tako oholo...Neda nije više tako ohola...sada mnogo lakše kaže DA ... :) Zato treba sačekati da maske padnu u gluvo doba noći.... Sa protokom vremena i sedima u bradi sve mi je dosadnije da gledam isti film po hiljaditi put zato volim iskren osmeh koji ulepša lice žene više nego sve šminke ovog sveta! :) BlackWoman 23-10-06, 14:19 Kako si ikada mogao da gledaš takve šljašteće žene? :) Takva, ako se nasmije ispuca joj "fasada" i više liči na fresku, zato se i ne osmjehuje. :) grunf 23-10-06, 15:04 Ima brat naočare za sunce a i ne vidim baš najbolje pa me ,,očinji vid,, u zabludu dovede često!!!:) BlackWoman 23-10-06, 15:13 Onda ti analiziraš žene više čulom opipa? :) Evo, upravo analiziram jednu koleginicu sa posla. Ta žena je bolesna ako joj tokom dana neko ne kaže da je zgodna, divna inače sama traži da joj se to kaže. Sad je došla kod mene i traži neki dopis i kucka prstom da bih joj vidjela novi prsten. Nekad joj udovoljim želji i kažem joj: Diiiiiiivno! - a nekad je bacim na muke svojim ćutanjem. Bilo je slučajeva da mi se neko od kolega, kao nazovi, nabacuje ili se zezamo i ona mora da uskoči u tu priču jer to sve preozbiljno shvati i toliko daleko ode pa te osobe zove da izađe s njom na kafu itd. Opsesija ili prelazno doba. Ženi je skoro 50 godina. grunf 23-10-06, 15:25 Ima nas raznih pod kapom nebeskom :)! ikarus 24-10-06, 00:10 Klimaks sestro cuda stvara, nisu skromne i ako im je to jedina preokupacija ljosne o patos. Jedna skolska od moje supruge uz svaku pricu nadje da ubaci kako joj kao neko rekao " Blago tebi ti mozes da imas svakog muskarca " ili nesto ali uvek se oko toga vrti. Cak je i mene zavodila, naravno da sam eskivirao jer nisam hteo poniziti svoju suprugu. A njoj bi bila samo proba dali moze da osvoji iako joj nije stalo do te osobe. grunf 24-10-06, 11:32 @ikarus Sreća tvoja da nisi pokleknuo pred babom a da budeš baboje....c! :) Čestitam prijatelju na karakteru! BlackWoman 27-10-06, 11:47 Znači hormoni su krivi? Prelazno doba je kao pubertet. Znate li da postoji i muški klimaks? ikarus 27-10-06, 22:19 Nisam lepotan ali imam pravo da biram. Moja bakica je trinaes godina mladja,super figura, zdrava i sposobna. Stekao sam poverenje, zasto da ga izigram ? ikarus 27-10-06, 22:24 Jeli Bleky, u koliko dolazi taj muski klimavko ? Nemo sad da me uzortiras pa da izgubim samopoverenje. Issss issss BlackWoman 13-11-06, 10:15 To je individualno. Nekome prije, nekome kasnije. Evo ti interesantan link na temu muškog klimaksa http://lisa.burda.co.yu/vodic-zabava-dnevnik1.php ikarus 13-11-06, 20:32 Bleky ! Onaj clanak me razocarao pa ona opisuje neke muske cirkuzane. Da je bar jednom pomenula / Nije pravilo ali je cesta pojava/ ne, ona ocrni te dedice i cikice kao da nas nema normalnih. Sigurno da to utice na psihu ali ovo sto ona opisuje su ekstremni slucajevi a predstavlja ih kao pravilo. Ja se normalno oblacim, normalno potsisan,ne utrcavam u neke avanture, ne dokazujem se. Drago mi je kad pobedim u stonom tenisu ali to je normalno nije pobeda nad mladoscu.Znam da za neke sportove koje sam /ne ekstremno/ upraznjavao sada nisam sposoban.Svestan sam svog izgleda i mogucnosti.Ono je pisala neka musko-mrzulja. Mozda su joj se neki takvi nabacivali pa im se sad naplacuje.I sutra da se razvedem i ostanem sam trazio bih zenu prema sebi a ne da se pokazujem ili dokazujem. idealno_losa 18-01-07, 22:12 Cesto mi prebacuju da premnogo analiziram ljude. Trazim njihove mane i vrline. Ne znam da li je to lose, vi mi recite drago mi je da nisam jedina :tongue: samo sto je kod mene problem sto ja previse kritikujem i kao da trazim mane kod nekog, ponekad je to prvo sto primetim :confused: BlackWoman 24-01-07, 08:14 Bleky ! Onaj clanak me razocarao pa ona opisuje neke muske cirkuzane. Da je bar jednom pomenula / Nije pravilo ali je cesta pojava/ ne, ona ocrni te dedice i cikice kao da nas nema normalnih. Sigurno da to utice na psihu ali ovo sto ona opisuje su ekstremni slucajevi a predstavlja ih kao pravilo. Ja se normalno oblacim, normalno potsisan,ne utrcavam u neke avanture, ne dokazujem se. Drago mi je kad pobedim u stonom tenisu ali to je normalno nije pobeda nad mladoscu.Znam da za neke sportove koje sam /ne ekstremno/ upraznjavao sada nisam sposoban.Svestan sam svog izgleda i mogucnosti.Ono je pisala neka musko-mrzulja. Mozda su joj se neki takvi nabacivali pa im se sad naplacuje.I sutra da se razvedem i ostanem sam trazio bih zenu prema sebi a ne da se pokazujem ili dokazujem. Ha ha, uvijek je bilo da izuzetak potvrđuje pravilo. :) Svaki čovjek je priča za sebe i svako drugačije reaguje u raznim situacijama i ''životnim dobima''. Amelie 25-02-07, 23:15 stalno analiziram ljude..mada to vise prelazi u zajebanciju,trazeci neke njihove mane pa se njima zabavim.nikad mi niko nece savrsen bit(ok,mozda i hoce..ali ovo je zbog docaravanja moje slasti dok se zajebavam sa narodom)..inace,najvse volim sebe da ocrnim,mada,skoro nikad nisam ozbiljna :)) mary 25-02-07, 23:16 drago mi je da nisam jedina :tongue: samo sto je kod mene problem sto ja previse kritikujem i kao da trazim mane kod nekog, ponekad je to prvo sto primetim :confused: i ja isto tako:p bar nisam jedina:) Miki_from_the_block 25-02-07, 23:42 Okolnsoti su mene primorili da moram druge kritikovati i analizirati. Tesko je naci idealnu osobu ovdje. Moram druge analizirati da mi saznao skim cu da imam posla . Ma koliko sad to grubo zvucilo, mislim da u nekoliko imam pravo.:rolleyes: Dejan 26-02-07, 00:25 Otvoreno recheno, nisam na internetu da bih analizirao osobe. andjela pizelli 27-02-07, 22:54 Da mnogo razmishljam o ljudima,ali mi ne treba mnogo da ih prochitam.Rijetko omanem.Ponosna sam na svoja chula,evo stiskam sebi ruku:cool: Bon Jovi 02-03-07, 21:35 Da mnogo razmishljam o ljudima,ali mi ne treba mnogo da ih prochitam.Rijetko omanem.Ponosna sam na svoja chula,evo stiskam sebi ruku:cool: slicno razmisljamo ;) Miki_from_the_block 02-03-07, 22:10 Otvoreno recheno, nisam na internetu da bih analizirao osobe. Nisam se pravilno izrazio. nisam mislio na ovdje na forumu, nego uopste u drustvu. Ovdje na forumu i nije potrebno da se ljudi analiziraju. echinacea 14-03-07, 18:59 šta ja ima koga da analiziram nit sam narodni prosvetitelj,nit psiholog a niko me za to ne placa gledam svoja posla sEa_MeRmAiD 18-03-07, 15:34 Dobro pitanje. Mislim da pretjerujem u analiziranju drugih osoba... :p inzaghi9 16-05-07, 16:36 Ljude koje volimo gledamo po prednostima Ljude koje ne volimo gledamo po manama anon1 16-05-07, 19:42 hvala derek za reputaciju na ovom postu ali siguran sam da neki misle da je i ovo spam capricornica 16-05-07, 21:02 ja ih posmatram i odmah uocim kakvi su jednostavno pravim stalnu analizu sarita 16-05-07, 23:58 Naravno da analiziram:) A zanimljivo je to mi je dovoljan samo jedan pokret ili pogled da nesto zakljucim o toj osobi..a da ne govorim kad progovori..:wacko: BlackWoman 18-05-07, 11:21 Analiziram, kao što svi koji nisu gluvi i slijepi rade. Kad se zabuljim u računar, neko uđe, nešto mi kaže, ja ga na pola uva čujem ne gledajući i tek kasnije saznam šta se u međuvremenu desilo (da je osoba imala problem, da je plakala, bila ljuta zbog nečega) a ja ništa n isam primjetila i možda sam ispala bezosjećajna??? Dovoljan mi je jedan pogled da ustanovim kakvog je raspoloženja neko te da se u tom raspoloženju i postavim prema toj osobi, dovoljno je da čujem boju glasa preko telefona da osjetim da li se nekome žuri pa skratim priču ili se zezam kad osjetim da je trenutak. Dovoljno je da vidim nečiji pogled i shvatim da ima neki problem. A kako? Pa analiziranjem po automatizmu, ne razmišljajući previše. A mislim da to svako radi, tj. gleda i čuje. bila22vila 23-06-07, 11:01 Ćuj, u analizi nema ništa loše. Ja to stalno radim. :) i uživam u tome. Druga je stvar kada se od analize rodi zlobno ogovaranje..., a malo zdrave kritike nikoga nije ubilo :) cakana 26-10-07, 16:59 kako je zanimljivo analizirati druge ljude... sve dok oni ne pocnu analizirati tebe:wacko: Zor_djevojka 26-10-07, 19:24 Analizirati druge..to je samo znanje..a analizirati sebe..to je vec mudrost...Zato bih se radije oko sebe zabavila...:yes513:..Sebe najmanje poznajem... Perfect^girl 07-11-07, 18:03 Ja sam u analiziranju i tumachenju ljudi Expert,cak i preko ovih slova :) al to nikada ne treba raditi, uvjek treba paziti svoj posao... mozak 07-11-07, 18:08 Deep Algol 12-11-07, 01:01 Svi analiziramo i moramo to da radimo, makar u najmanjoj mjeri. Samo ne treba pretjerivati. Dosta ljudi kaze da moze dobro da procijeni ljude, medjutim, toliko cesto se desavaju ona razocarenja nakon 10 i vise godina, pa tek onda vidimo koliko toga nismo znali ni vidjeli. Ljude zaista upoznate kakvi jesu tek kada provodite sa njima 24h dnevno,a ovo drugo moze sve da bude maska za spoljnji svijet. E, onaj koji moze da provali sta je iza te maske, definitivno je dobar psiholog ili ima jaku intuiciju... To je moje misljenje. Janjičar 12-11-07, 01:14 Nisam mogo vjerovat ali kad analiziram žene u onom prvom dojmu uvijek se pokaže kao tačno, kod muškaraca uvijek pogriješim žestoko. Pogotovo što se tiče posla. Algol 19-11-07, 22:36 Koliko fizicki izgled i nacin oblacenja uticu na vas sud o nekome?? Da li imate predrasude u tom smislu? explosion 20-11-07, 11:54 Pa na moje misljenje utice bas puno. Nekako mozes dosta toga da shvatis. Posebno po oblacenju. seka 21-02-08, 14:38 čitaju ove postove sjetih se jedne priče.. Jedan mladić, slijep od rođenja, zaljubio se u jednu djevojku. Ali, kada mu je jedan prijatelj rekao da je devojka ružnjikava, on je potpuno izgubio interesovanje za nju. Šteta! Je on je nju jako dobro »vidio«. Pravi slijepac je bio njegov prijatelj. Ribica 21-02-08, 14:45 Fizički izgled ne u smislu da li je neko lijep ili ružan, već da li je simpatičan, topao, da li se pored te osobe dobro osjećam. Stisak ruke govori dosta - mrzim kada mi neko pruži ruku onako mlitavo i ne gleda u oči. Kada me neko zainteresuje, zavirim mu u horoskop:D melic 21-02-08, 14:46 Stalno nekoga analiziram, mozda i preterujem u tome.:hypocrite1: flowerchic 21-02-08, 16:53 Fizički izgled ne u smislu da li je neko lijep ili ružan, već da li je simpatičan, topao, da li se pored te osobe dobro osjećam. :D Takodje...i na pogled dobro obratim paznju....:) seka 22-02-08, 11:06 Koliko fizicki izgled i nacin oblacenja uticu na vas sud o nekome?? Da li imate predrasude u tom smislu? nikad mi nije bio važan spoljašnji izgled neke osobe..ne volim etiketiranje ljudi.. vrijednije je ono što čovjek nosi u sebi nego na sebi.. explosion 22-02-08, 15:11 Slazem se sa sekom, ali smatram da ono sto covjek nosi u sebi cesto ima i na sebi (oci, osmijesi, gestovi, mimika... nacin oblacenja, boje, drzanje...) Neko teze to procita, neko lako. Ja, nazalost, cesto omanem, pa i ne pokusavam vise, trudim se da pustim vrijeme da mi pokaze kakav je ko. seka 22-02-08, 16:48 neki ljudi dobro kriju svoje pravo ja..puno je ljudi sa maskama..teško je procjeniti kakav je ko na osnovu prvog utiska..ljude ipak treba upoznati pa o njima suditi ili ih analizirati.. vrijeme ipak pokaže kakav je ko..tu se u potpunosti slažem sa explosion!! BlackWoman 22-02-08, 17:38 U tome i jeste suština. Ono što neko ne želi da pokaže vješta analiza na osnovu nekih malih stvari otkriva i razotkriva. dekica 25-02-08, 09:59 naravno da nije presudan fizicki izgled ali meni tanka usta i shpicast nos mnogo govore o nekome...to me nikad ne prevari ;) mozak 25-02-08, 10:06 naravno da nije presudan fizicki izgled ali meni tanka usta i shpicast nos mnogo govore o nekome...to me nikad ne prevari ;) da baš tako...:yes513: Baron 25-02-08, 10:07 čuste li vi za plastičnu hirurgiju i kolagen? ispričaj im Seko onu priču za slijepca mozak 25-02-08, 10:09 a ne može me to prevarit...a đe mi i plastična hirurgija... explosion 25-02-08, 10:39 da baš tako...:yes513: Bogami se onda ja vama nikako ne svidjam, a ja uopste nisam losa! :D ;) mozak 25-02-08, 10:41 izuzetak ne potvrđuje pravilo Temis 25-02-08, 15:59 Sto se mene tice "vidim" nekog po ocima...Spicast nos i tanke usne mi nista ne govore...Pa recimo nacin kako pogleda nesto dok prica i dok cuti...Vodim se nekim svojim unutrasnjim osjecajem tj intuicijom i provalim kakav je... NETMAN 25-02-08, 18:13 mislim da tu nema neke 'taktike'.. il se rodis kao psiholog ili to nikad ne budes vjerujem svojim procjenama i nikada se nisam prevario... dovoljno je par trenutaka da se neke osnovne stvari provale pehar 25-02-08, 22:42 stalno analiziram ljude i retko pogresim Angelina75 25-02-08, 22:45 stalno analiziram ljude i retko pogresim i ja stalno analiziram ljude ....ali skoro uvek pogresim....:wacko:...taman kadpomislim da sam dobro procenila osobu ono se pokaze da je losa:mad:...a za one koje mislim da su losi...ispadnu super!...uhhhh Leptiric 01-05-08, 10:22 Stalno analiziram ljude,ne znam zbog chega,vjerovatno zbog ranijih loshih procjena.... Chak sam prije izvjesnog vremena dobila nadimak "Skener". Mnogo puta mi se desilo da znam shta neka osoba misli a da nishta nije ni progovorila,niti napravila ikakvu grimasu. Tako se neko prepao od mene...:D Uh kako mi je milo! Inache s ljudima s kojima sam stalno u kontaktu osjecam neku povezanost,pa chak i preko telefona mogu osjetiti ako postoji neki problem... Medjutim i te dobro poznate osobe i dalje procjenjujem,ne znam zashto... Stalno neshto vagam,rachunam,zivota mi to mi ide na zivce... :D A kako bi se vi osjecali da vas neko analizira cijelo vrijeme...? Recimo meni je neprijatno kad mene neko tako gleda (znate ono kad imate osjecaj da vas neko chita),ali zato ne mogu sebe natjerati nekad da skrenem pogled...:unsure: Grace 01-05-08, 19:04 Svi mi stalno analiziramo ljude. Recimo, kad nekog upoznajemo, kad se ta osoba okrene i ode, vec imamo misljenje na osnovu prvih utisaka i prvog kontakta. To misljenje je naravno rezultat analize. Sigurno vam se 100 puta desilo da vam je neko poslie petominutnog ili kraceg kontakta odvratan, simpatican, ili cak da vam se leptirici probude. Svi stalno primamo i saljemo signale koji ne moraju /i cesto nijesu/ rijeci. Izraz lica nam moze dosta reci o tome kako se osoba osjeca, da li je srecna ili ne, a i depresivne osobe razviju specifican izraz lica... Recimo, poznanik jedan, momak jedne prijateljice, meni odaje signale [po izrazu lica, stavu, kako hoda...] da ja na ivici samoubistva, i dajem mu max jos 5-6 godina da barem pokusa. U svakom slucaju je tesko depresivan, a duga nelijecena depresija vodi suicidu. Sta mi ovo scase... andjela pizelli 02-05-08, 12:20 da ,mozda mi je to mana,skeniram ljude bolje no skener za cas ih porcitama a da toga nisu ni svjesni pri prvom susretu,mogu da odglumim,cak da su mi dragi, i da ih vise nikada ne pozelim sresti.... moji su kriterijumi visoki:guitar: saky 05-05-08, 15:19 da ,mozda mi je to mana,skeniram ljude bolje no skener za cas ih porcitama a da toga nisu ni svjesni pri prvom susretu,mogu da odglumim,cak da su mi dragi, i da ih vise nikada ne pozelim sresti.... moji su kriterijumi visoki:guitar: ovo mi je jako poznato...:) i kod mene je tako i rijetko kada se prevarim, jako rijetko. mistique 05-05-08, 15:22 Bash slabo procijenjujem ljude. U pochetku mi je vecina ljudi prijatna,draga,ali sam brav po tom pitanju ,tako da sam chesto dozivjela razocharenje. Baron 05-05-08, 15:23 žene lakše procijenim ;) okianer 05-05-08, 17:22 odlicno procjenjujem ljude,mnogo ih analiziram,a to dovodi samo do toga da se brze razocaram...u sustini u kontaktu sa ljudima bolje je biti suzdrzan manje su sanse da budete brzo razocarani Okugata 06-05-08, 00:26 Obavezno mi se se desava da napocetku napravim pogresnu procenu, ali vec drugi utisak je pravi. A sto se tice analize ljudi i njihovih postupaka...ajoj pa bas se opsedam sa tim. To mi dodje kao razonoda :D Zor_djevojka 06-05-08, 00:27 a ovdje bi Frojd diplomu pocijepa iz revolta..kunem vi se... okianer 06-05-08, 11:10 zasto mislis rossonera? Zor_djevojka 06-05-08, 11:12 ne mislim, nego tvrdim...;) Batboy 06-05-08, 17:19 ne mislim, nego tvrdim...;) Je l' to zbog ovolikog broja procjenitelja... :locked: Zor_djevojka 06-05-08, 20:59 Ne...no 'nako...sa moje tachke gledishta...(lezimo na sedishta)... pehar 11-05-08, 14:14 Prestala sam da analiziram osobe,zaista im vise ne ulazim u glavu,kakva im je volja,kao su je izjavili...jednostavno polazim od toga da je svaki covek pozitivna osoba i cak pojedinci,mogu biti neprihvaceni ili lose protumaceni od sredine Angelina75 29-05-08, 00:45 u principu vodim se nekom linijom Yin-a i Yang-a...da u svakom zlu ima nesto dobro kao sto u svakom dobru ima neceg zlobnog....pa se to kod mene odnosi i na ljude prilikom analiziranja njihove licnosti.... |