View Full Version : Da li je ON - onaj pravi?


andjela pizelli
14-12-08, 21:32
Piše Milan Šašić

Ako želite da saznate kakve su vam perpektive u nekom odnosu, prvo pogledajte planete koje se u vašoj natalnoj karti “bave” ljubavno – bračnim odnosom (one koje vladaju 5. i 7. poljem), uz posmatranje vladara 8. polja, (koji je neizostavan, jer se odnosi na strast i seks).
Peto polje predstavlja predbračne ljubavi i odnose a 7. polje bračne odnose i presudno je za ostvarivanje partnerskog odnosa (o ovome smo već pisali podrobnije). Tek tada se pristupa upoređivanju horoskopa i određivanju uporednih odnosa planeta.
Posmatra se pozicija i uticaj planeta i polja iz jednog horoskopa na planete i polja drugog horoskopa. Potrebno je više obraćati pažnju na egzaktne aspekte i posmatrati samo nekoliko najvažnijih i najjačih, jer ako bi se uzimali svi uporedni aspekti dobilo bi se previše kombinacija i slika bi se iskomplikovala. S obzirom da se bavimo ljubavlju i brakom, potrebno je posmatrati uporedne aspekte samo ličnih planeta: kakav je odnos vladara 1. polja jednog sa vladarima 5, 7. i 8. kuće drugog horoskopa.

Da bi jedan odnos bio kvalitetan, u dobrom aspektu moraju biti planete koje se odnose na emotivno, mentalno i seksualno – kada se ustanovi seksualna kompatibilnost kao najvažnija, prelazi se na emotivnu i mentalnu. Planete koje se odnose na nabrojano su Mesec, Sunce, Venera i Mars.
Da podsetimo, u dobre aspekte padaju sekstil i trigon, najčešće i konjunkcija, u loše – kvadrat i opozicija.

ASPEKTI MESECA
Mesec se odnosi na emocije i njegov položaj u horoskopu partnera i aspekti biće pokazatelj kako ćemo se osećati u određenoj vezi.

Mesec i Sunce u dobrim uporednim aspektima obećavaju kvalitetan zajednički život. I Konjunkcija je dobra, jer nagoveštava da je ova veza postojala i u prethodnoj inkarnaciji i da partneri u potpunosti pripadaju jedno drugom. Loš aspekt ukazuje na nemogućnost da se veza ostvari, a ako se i ostvari - dolazi do razvoda.

Mesec i Mesec govore o potpunom duševnom slaganju i bliskosti. Kada se nađu u lošim aspektima, dolazi do potpune disharmonije. Često se partneri razlikuju u svemu i dolazi do svađe i razilaženja. Konjunkcija je dobar aspekt koji obećava sklad.

Mesec i Merkur u dobrom aspektu obezbeđuju dobru komunikaciju i harmoniju, pa veza i brak dugo traju. Loš aspekt donosi nerazumevanje, svađu i ružne reči, uvrede, nesporazume, a osećanja je nemoguće pravilno definisati i pokazati. Razum Merkura i emocije Meseca u potpunom su neskladu. Konjunkcija je dobar aspekt, ali donosi odnose koji više liče na bratsko-sestrinske, nego na ljubavne.

Mesec i Venera, kada su u dobrom aspektu, a pogotovo u konjunkciji, predstavljaju jedan od najboljih pokazatelja da se ljubav i bliskost u potpunosti ostvaruju. Često je dobar uporedni aspekt Meseca i Venere znak da je osoba pronašla upravo ono o čemu je maštala i sanjala (Mesec) dok je bila devojka (Venera). Loš aspekt je takođe u stanju da privuče i veže, ali brzo dolazi do razočaranja, jer osoba brzo shvata da to nije ono šta je tražila. S obzirom da se radi o dobrim planetama, koje ne iniciraju razilaženje, ostanak u vezi ili braku svodi se na neispunjenost i nezadovoljstvo.

Mesec i Mars u dobrom aspektu naglašavaju su strast i seksualnost ono što je vezalo dve osobe. Kada se radi o lošim aspektima ili konjunkciji, ovakvu vezi najbolje je izbeći. Grubost, svađa, nasilje, povrede, strah - sve je prisutno. Teško je u startu prepoznati ovaj loš odnos, jer partneri bivaju privučeni strašću.

Mesečevi aspekti sa Jupiterom, Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom nemaju važnost za početak odnosa, niti ga mogu inicirati, već deluju mnogo kasnije, ali ipak ću napomenuti da odnos Mesec – Jupiter, ako je dobar, obećava sigurnost, kako materijalnu tako i emotivnu, dok loš aspekt dovodi do razočaranja, jer ono što je obećavano u početku veze ne biva ispunjeno niti ostvareno. Mesec i Saturn u dobrom aspektu obezbeđuju dobru starost i stabilnost, dok loša kombinacija govori o bolestima jednog od partnera u kasnijem životnom dobu i o nesrećnoj starosti. Konjunkcija je karmički zabranjena veza i takav odnos treba izbegavati, jer vodi u nesreću.

Mesec i Uran, ako se radi o dobrom aspektu, govore o prijateljskom odnosu, dok u lošem - vremenom u vezi zavlada nemir i skoro redovno dolazi do razvoda.

u dobrom aspektu obezbeđuju jak duševni kontakt i trajnost, jer je partner idealizovan, dok loš aspekt uvek donese nepoverenje, nesigurnost, preljubu, alkoholizam i slične probleme koji vode u razdvajanje.

Mesec i Pluton u dobrom uporednom aspektu ukazuju na seksualnu privlačnost do duboko u starost, koja, kako vreme odmiče, biva sve jača i baca u zasenak eventualne probleme. Loš aspekt za posledicu ima mržnju, ali i osvetu, koja ume da bude i sa fatalnim ishodom.
Poželjno je da se Mesec jedne osobe nalazi u 1, 4, 5,7, 8 i 12. kući partnera, jer se tada ostvaruje bliskost i dobar porodični život.
Izvor :Trece oko

andjela pizelli
14-12-08, 21:33
ASPEKTI SUNCA

Sunce govori o slaganju karaktera dve osobe.

Sunce i Sunce u dobrom aspektu ukazuju na sklad i na slogu u vezi i braku, dok u lošem - imaju suprotno značenje, dovode do neslaganja, kao i do rušenja autoriteta u odnosu, što dovodi do problema, a neretko i do razdvajanja.

Sunce i Merkur obično naglašavaju da će Sunce vladati nad Merkurom, ali i da se radi o dobrom mentalnom odnosu, punom razumevanja i poštovanja. Loš aspekt - zbog loše komunikacije tu su svađe, uvrede i razdvajanje.

Sunce i Jupiter u dobrom aspektu najsrećniji su pokazatelj za dobar, udoban i bogat život, dok loši aspekti za posledicu imaju neostvarene živote i neispunjena obećanja. Jednom rečju - razočaranje.

Sunce i Saturn u dobrom aspektu garant su trajnosti i stabilnosti, dok je njihov loš odnos znak nesrećne veze, nemogućnosti ili nesposobnosti muža da obezbedi potrebnu sigurnost i stabilnost. Brak postaje mučenje i trpljenje.

Kao i kod Meseca, aspekti sa sporijim planetama nisu previše važni, ali je bitno napomenuti da će dobar uporedni aspekt Sunca i Urana uzrokovati prijateljske odnose i veze koje dozvoljavaju sve slobode, dok će loš aspekt biti siguran znak za razvod, naročito ako je egzaktan.
Sunce i Neptun, bilo da su u dobrom ili lošem aspektu, uvek donose tajne veze, samo što ih je u dobrom aspektu jako teško otkriti.
Sunce i Pluton su znak da će privlačnost biti magnetna. Loš aspekt je uzrok velikih sukoba i nevolja, ali je vezu veoma teško prekinuti.

Položaj Sunca jedne osobe u poljima druge ima važnosti jedino ako se radi o 1. polju. Muškarcu je vrlo udobno ako se Sunce žene nađe u njegovom 1. polju, jer to u njemu budi sve muške osobine i osećaj pripadnosti.
Povoljno je da se Sunce nađe i u 4. polju, jer to obezbeđuje dobar porodični život. Sunce prirodno vlada 5. poljem, što daje potrebnu toplinu u odnosu, a 7. polje je dobar znak ukoliko se radi o dobrim aspektima - tada će osoba kojoj se partnerovo Sunce nađe u 7. polju doživeti onog drugog kao nešto sudbinsko i neodvojivo.

andjela pizelli
14-12-08, 21:35
ASPEKTI VENERE
Planete koje igraju jednu od najvažnijih uloga u međusobnim odnosima bez presedana su Venera i Mars. Venera ima najznačajniju ulogu kada su ljubavni odnosi u pitanju – pruža nam mogućnost da volimo i budemo voljeni i to i u fizičkom i čulnom smislu.
Venera, inače, predstavlja period devojaštva, a Mesec - period kada se postaje žena i majka. Stoga je bitno da se u ženskom natalnom horoskopu pogleda kako su aspektovana ova dva tela. Ista je situacija i sa muškim horoskopom, ali se umesto Venere posmatraju Mars i Sunce. A da li uporedni aspekti mogu nešto da poprave? Ne mnogo, ali da pogledamo...
Venera i Sunce u dobrom aspektu i u konjunkciji znak su prave ljubavi i jake fizičke privlačnosti. Ovi aspekti umeju da sačuvaju odnos, čak i ako su Mesec i Sunce loše aspektirani. Nepovoljni aspekti donose ljubav koju često nije moguće ostvariti. Ukoliko ipak dođe do braka, zavlada netrpeljivost i sve se urušava, dok se ne sruši do kraja.
Venera i Merkur u dobrom aspektu znak su dinamične veze i odnosa sa puno romantike i ljubavnih priča, zabave, razmene lepih reči, ljubavnih poruka, ali ne i strastvene ljubavi. U lošem aspektu odnosi se remete lošim rečima, česte su uvrede, ali to ne mora da znači raskid, jer se preko teških reči lako prelazi.
Venera i Mars su okosnica ljubavi u natalnom, pa i u uporednom horoskopu. Dobri aspekti ova dva tela ukazuju na privlačnost, strast i dobre i skladne odnose, pogotovo ako se radi o konjunkciji, kada je strast najjače naglašena. Loš aspekt je veoma nepovoljan - bez obzira što i on donosi telesnu privlačnosti, “krivac” je i za svađe, sukobe, ljubomoru, pa i za fizičke obračune. Jedino umirujući aspekt Saturna može da ukaže da će se situacija vremenom stabilizovati.
Venera i Jupiter su najbolji znak za brak kada se nađu u dobrom uporednom aspektu. Ovaj aspekt ne nagoveštava strast i retko je “okidač” koji stvara vezu, ali, ako je prisutan između ostalih aspekata, obezbeđuje sreću i bogatstvo. Loš aspekt pravi probleme moralne vrste: vrlo često se dešavaju tajne veze i prevare.
Venera i Saturn u dobrom uporednom odnosu garantuju vernost i trajnost, a ljubav se nikada ne gasi. Nema tog problema koji Venera i Saturn u ime ljubavi neće prevazići i, na kraju, pobediti. Kada imamo dobar uporedni odnos Venere i Saturna, možemo govoriti o sudbinskim i karmičkim vezama. Loš aspekt donosi velike smetnje i ograničenja. Često je velika razlika u godinama među partnerima, ili verske ili rasne razlike bivaju nepremostiva prepreka za ostvarivanje veze. Ako se odnosi i ostvari, previše je stradanja i nevolja.
Venera i Uran pokazuju da se ljubav desi iznenada i na najneobičniji način. Odnosi su više prijateljski i oboje insistiraju na individualnosti, a takvi stavovi obično ne vode u brak. Kada se desi razvod, a dobar je uporedni aspekt Venere i Urana, uvek se ostaje prijatelj sa osobom sa kojom se bilo u braku, pa čak i sa povremenim seksualnim odnosima. Loš aspekt je siguran kraj braka ili veze ili stalnih i iznenadnih razdvajanja i spajanja. U savremeno doba, aspekti Venera i Urana su glavni pokazatelji sklapanja veza i brakova preko interneta.
Venera i Neptun u dobrom uporednom odnosu znak su čiste romantike i opčinjenosti partnerom. Loš aspekt donosi neverstvo, laž i prevaru, koju obično pravi “vlasnik” Neptuna. Konjunkcija: prelazi iz dobrog u loše i početna očaranost obično se završi razočaranjem.
Venera i Pluton u dobrom aspektu govore o jakoj strasti i još jačoj privrženosti. Ovo je najbolji seksualni par u uporednim horoskopima. Loš aspekt ljubav često pretvori u mržnju, kada se dešavaju i neprijatne scene fizičkih obračuna, gde je “vlasnik” Plutona bez milosti. Nepovoljan aspekt daje perverzije koje podrazumevaju nasilje i bol, kao i sadistički i mazohistički odnos prema partneru.
Položaj Venere jedne osobe u poljima druge osobe mnogo je značajniji nego što je to slučaj sa Suncem i Mesecom. Tako Venera na tački podznaka ili u 1. polju druge osobe održava redovan fizički kontakt kao i večnu zaljubljenost. U 2. polju govori o darovima koje vlasnik ili vlasnica Venere dobija. Venera u 3. polju nije jaka, ali obezbeđuje stalnu dobru komunikaciju. Venera u 4. polju partnera presudna je za lepotu i sklad, kao i mir u domu i porodici i donosi toplinu, ljubav i bliskost. U 5. polju Venera je čista obostrana ljubav, gde su sva interesovanja zajednička, seksualna privlačnost večna i gde se deca stvaraju i podižu u ljubavi. Jedini nepovoljan položaj jeste Venera u 6. polju partnera, jer je Venera u poziciji Pepeljuge, sluškinje koju pretovare obavezama. Venera u 7. polju jeste nešto najlepše što se u ljubavi može desiti - čista obostrana ljubav koja se ne gasi. Venera u 8. polju druge osobe nije dobar znak za vezu i brak – dobar je samo seksualni kontakt. U 9. polju Venera ide iz krajnosti u krajnost - partneri se bezgranično vole, da bi već u sledećem trenutku izgubili moralne kodekse i odlutali u preljubu. Venera u 10. polju partnera pojačava status vlasnika Venere, i znak je trajnosti odnosa, ali i poštovanja. Ako se planeta ljubavi nađe u 11. polju, odnosi su uvek na granici – jesu li ili nisu, jer nikada nije sigurno da li se radi u prijateljima ili ljubavnicima, a Veneri u 12. polju partnera nedostaje ljubav. Ne ostvari se ili se to desi vrlo retko, ume i da daje sklonost tajnim ljubavima, što nije dobro za stabilnost veze.

andjela pizelli
14-12-08, 21:35
ASPEKTI MARSA
Mars se mahom odnosi seksualnost u odnosu. Da pogledamo kako izgleda u u uporednim aspektima.
Mars i Sunce u dobrim aspektima garancija su za kvalitetan seksualni život. Ova kombinacija zna da održi vezu i kada se nađe pred problemom. Loš aspekt, a naročito konjunkcija ova dva tela, donosi raskid uz svađu i sukob. Moguć je sukob sa ocem partnera.
Mars i Merkur daju napet odnos, ali ako su u dobrom uporednom aspektu, rasprave i razgovori su konstruktivni. Ipak, tu ima premalo akcije, pa se o seksu uglavnom samo priča, bez konkretnih dešavanja. Ako i dođe do ostvarenja, priča se i u toku seksualnog odnosa. Loš aspekt je - čista svađa, netrpeljivost, stalno kritikovanje i nervoza. Brak se ne preporučuje. Svađa sa braćom i sestrama partnera.
Mars i Mars utiču samo na seksualnost. Ovaj odnos se retko posmatra, osam ako se radi o lošem aspektu koji inicira neprijateljstvo među partnerima, kada je pitanje dana kada će doći do razilaženja.
Mars i Jupiter takođe nemaju prevelikog uticaja. Ipak, ovaj aspekt može vremenom popraviti odnose, a dobar je i za finansije. Loša kombinacija troši i rasipa, što je razlog svađe.
Mars i Saturn u dobrom aspektu obećavaju dobar seksualni život do duboko u starost, dok loš ima sasvim suprotno dejstvo - vremenom se gubi interes i za seks i za odnos uopšte, što za posledicu ima rađanje besa i mržnje.
Mars i Uran ne utiču previše, ali dobar uporedni aspekt može inicirati simpatične ludorije i ekscentričnosti, koje veoma pozitivno deluju na intimni život. Loš aspekt ima mnogo jači uticaj i vrlo često izaziva svađu i nezainteresovanost.
Mars i Neptun jesu nešto što daje mašti na volju, što je za erotski život veoma bitno. Ipak, Neptun često odvuče u porok i inicira upotrebu hemijskih sredstava, opijata i alkohola, kako bi se pojačao doživljaj. Ovo nekako i može da prođe u dobrom aspektu, ali u lošim uporednim aspektima ove dve planete - sve nabrojano je uzrok problema, bolesti i razvoda. Gubi se seksualna moć i osoba se sklanja i beži, jer oseća gubitak energije u prisustvu partnera. Ponegde se to naziva energetski vampirizam.
Mars i Pluton u dobrom aspektu najjača su strast koja može da postoji između dve osobe, i ovo je garancija dobrog odnosa i trajno dobrog seksualnog života. Loš aspekt je jedan od najopasnijih, jer se vremenom pojačava ljubomora, što neminovno dovodi do fizičkih obračuna i povreda, ali ne uvek i do razvoda (što je još gora varijanta, koja je ništa drugo do - večno trpljenje i strah).
Marsov položaj u poljima druge osobe dodatni je pokazatelj kakav odnos se može očekivati. Tako Mars jedne osobe u 1. polju druge jeste znak privlačnosti, ali i svađe.
Mars u 2. polju takođe je agresivan, a razlog za svađu redovno je novac i imovina, kao i preterana potreba za seksom jedne od strana (obično vlasnika Marsa).
Mars u 3. polju je nervoza, nemir, rasprave, svađe, trošenje na automobile koji bivaju tretirani bolje od dece i partnera zajedno.
Mars u 4. polju donosi svađe i porodične probleme. Mars u 5. polju omogućava dobro slaganje na svim planovima, dok u 6. polju nema uticaja na seksualni život i emocije: sve se odrađuje i posmatra nekako poslovno. Ovo je ponekad i položaj papučara. Najgora je pozicija Marsa u 7. polju, jer svađe ne prestaju. Marsovo suvladarstvo nad 8. poljem daje mogućnosti da odnos bude dobar i da ga strast održava, ali ipak je potrebno još dobrih aspekata da bi veza opstala.
Marsov boravak u 9. polju partnera može biti dobar, jer je ovo polje ipak promiskuitetno, ali je češća slika sukoba intelekta. Mars u 10. polju partnera je loš: osoba čiji je Mars loše se oseća u prisustvu partnera, a posebno na njegovom “terenu”, što za posledicu ima napad na egzistenciju i rušenje ugleda. Ovaj Mars neće birati mesto za sukob i svađu. Jedan od boljih položaja je Mars u 11. polju - daje solidne emotivne odnose, a eventualne svađe mogu izazvati prijatelji.
Mars u 12. polju umanjuje ili potpuno neutrališe seksualnost, što je već dovoljna nevolja, a tu su i tajne veze i ljubavi.

ginger
14-12-08, 21:53
Peto polje predstavlja predbračne ljubavi i odnose a 7. polje bračne odnose i presudno je za ostvarivanje partnerskog odnosa (o ovome smo već pisali podrobnije).


uvijek nailazim u kartama partnere kroz 7 polje.
a te veze nisu nužno rezultirale brakom.
nikad nisam primjetila neku poveznicu preko 5 polja. npr. vladar 5. je partner...

uvijek su sve veze kod ljudi kojima sam gledala bile prikazane 7 poljem.:frown::annoyed_h4h:

Okugata
15-12-08, 20:46
Andjela, hvala sto si postavila text:thumb_up:

s_ana_dra
16-12-08, 16:05
moj bivsi je jarac u podznaku, a moja 5 kuca je u jarcu, on je vaga-jarac, pa vladar moje 5 jesaturn u vagi, njegovo sunce je na mom saturnu, a i moja 7 kuca dosta njega opisuje, on se uklapa u tu pricu, ali opet sve je relativno. mada moji predhodni momci nisu imali toliko slicnosti, cak mislim da nisu imali uopste, ali to vec nisam analizirala, jer je sve to proslo. ali ipak nisu imali osobine koju moja 7 kuca daje, nisu bili iz inostranstva i td.

Zor_djevojka
16-12-08, 20:15
nemaju aspekti puno veze...po meni..milion je primjera koji su potvrdili, ali i opovrgli da neshto ne mozhe da traje i nije vjechno..znam katastrofalne sinastrije sa buljuk crvenih linija (po tome znam da su loshi aspekti) pa se vole ka' maniti, a znam i one pune plavih sekstila i trigona, pa nema ni 'lj' od ljubavi...

ZNam po teoriji da je dobro kad se neshto njegovo ugnijezdi u moju povoljnu kucu :D, ali me praksa malo zeza...

ja kad osjetim probadanje u stomaku, kad ustuknem (potrudim se da to bude svedeno na najmanju mogucu mjeru da se ne primijeti) i shirenje zenica (a da nema veze sa shmrkanjem)..znam da je to to...ma koliko me drzhalo...i mene i njega...
a to mi se desilo 2 x do sad...ali chinjenica je da me privlache mushkarci sa Ma i So u Strijelcu (Moja sedma kuca), Blizancima (na mom ASC), Vodoliji (moj znak)..pa chak i Mo...

ginger
16-12-08, 20:47
konjunkcije su najjače djelovale koliko ja znam...
i to važne planete u konjunkcijama..moralo je doć do kemije između to dvoje..

ali loši aspekti su isto zanimljivi za to.

a što se tiče samog vezivanja..to neznam baš dali igra kakvu ulogu..gleda se uglavnom preko polja.. ko kome metne šta u koje polje i vladari di su i dispozitori...

iako znam jedan par gdje je on njezin mars a ona njegova venera.. i oni su cijeli život vezani jedan za drugog ko pupčanom vrpcom...

milenaaaa
17-12-08, 00:13
Mesec i Sunce u dobrim uporednim aspektima obećavaju kvalitetan zajednički život. I Konjunkcija je dobra, jer nagoveštava da je ova veza postojala i u prethodnoj inkarnaciji i da partneri u potpunosti pripadaju jedno drugom.

Mesec i Venera, kada su u dobrom aspektu, a pogotovo u konjunkciji, predstavljaju jedan od najboljih pokazatelja da se ljubav i bliskost u potpunosti ostvaruju. Često je dobar uporedni aspekt Meseca i Venere znak da je osoba pronašla upravo ono o čemu je maštala i sanjala (Mesec) dok je bila devojka (Venera).

Mesec i Uran, dokk u lošem - vremenom u vezi zavlada nemir i skoro redovno dolazi do razvoda.

Sunce i Pluton su znak da će privlačnost biti magnetna.


Venera i Uran pokazuju da se ljubav desi iznenada i na najneobičniji način. Odnosi su više prijateljski i oboje insistiraju na individualnosti, a takvi stavovi obično ne vode u brak. Kada se desi razvod, a dobar je uporedni aspekt Venere i Urana, uvek se ostaje prijatelj sa osobom sa kojom se bilo u braku, pa čak i sa povremenim seksualnim odnosima

njegov mjesc na moj asc, moj mjesec u njegovu osmu..po ovome to je divno
ako se Sunce žene nađe u njegovom 1. polju, jer to u njemu budi sve muške osobine i osećaj pripadnosti.
Povoljno je da se Sunce nađe i u 4. polju, jer to obezbeđuje dobar porodični život.. njegovo, u moju cetvrtu...
Venera u 4. polju partnera presudna je za lepotu i sklad, kao i mir u domu i porodici i donosi toplinu, ljubav i bliskost.
U 2. polju govori o darovima koje vlasnik ili vlasnica Venere dobija. - on bi meni poklanjao??? cudno...
Mars u 5. polju omogućava dobro slaganje na svim planovima
Mars u 12. polju umanjuje ili potpuno neutrališe seksualnost, što je već dovoljna nevolja, a tu su i tajne veze i ljubavi. - MOJ U NJEGOVU 12tu...

E sve ovo... donese meni 5 godina platonske ljubav...divno... :(

capricornica
17-12-08, 01:16
jeli moguce biti zaludjen nekim. mislim ne zaludjen ali ono .. ne da je ljubav nego tolika privlacnost a znas da nije dobro. meni je lilith u raku, hehe i strasno sam zaludjena jednim rakom. mislim da mi je andja govorila i o mom marsu koji je u ribama u 9 kuci.. nesto kao inostranstvo.. stariji muskarac. on je iz brazila.. stariji od mene.. no isto tako me privlace jarcevi... dc mi je u jarcu ali tamo se nasao mesec to jest u 7 kuci jeel... uglavnom ne osecam se ispunjeno :) ..

Okugata
21-12-08, 22:53
da li se veza moze odrzati ako je Verena u losem aspektu sa Saturnom?

Zor_djevojka
21-12-08, 23:02
da li se veza moze odrzati ako je Verena u losem aspektu sa Saturnom?

chak i kad bi ta veza trajala bila bi ispunjena sumnjom u svoje vrijednosti, pa se vrlo lako mozhe desiti da budesh podozriva i skeptichna, a znamo chemu to vodi.Ovo je osoba koja u vezu ide samo njoj znanim redom i nachinom.Ovaj aspekt ne voli pohvale, ne izrazhava emocije, posebno ne na javnom mjestu, ne voli spontanosti..ali jedno je sigurno..i dobar i losh aspekt Ve i Sa uopshte nijesu laki za posmatranje, jer nemaju uvijek isto djelovanje, i ukoliko su neki drugi aspekti jaki, ovi se aspekti manje manifestuju ili se primjecuju tek kao privremeni neuspjesi..ovdje treba krvnichkog rada na sopstvenoj lichnosti da bi se ove tendencije prevazishle...

Okugata
21-12-08, 23:04
hvala :)

Zor_djevojka
21-12-08, 23:06
a kako ga ti vidish?

Okugata
21-12-08, 23:08
gledam drugaricinu sinastriju, a sve dobro, osim ovog....

Zor_djevojka
21-12-08, 23:15
pazi nije isti kvadrat Sa koji potiskuje primjera radi Ve u Blizancima, Strijelcu, Vodoliju..tu taj Sa pokushava da je smiri, ukroti, pripitomi, jer su te Venere 'radosne'...shto bi se reklo za njeno dobro...
a ako imash primjera radi Sa 90 180 Ve koje 'zhivi za ljubav' u Ribama, Shkopriji, Raku, Biku koja je onda imamo muku...;) + loshi polozhaj Venere i Mo...to zna da bude zeznuto

Okugata
21-12-08, 23:18
pazi nije isti kvadrat Sa koji potiskuje primjera radi Ve u Blizancima, Strijelcu, Vodoliju..tu taj Sa pokushava da je smiri, ukroti, pripitomi, jer su te Venere 'radosne'...shto bi se reklo za njeno dobro...
a ako imash primjera radi Sa 90 180 Ve koje 'zhivi za ljubav' u Ribama, Shkopriji, Raku, Biku koja je onda imamo muku...;) + loshi polozhaj Venere i Mo...to zna da bude zeznuto

jel imas neku literaturu da iscitam o tome malo?

Zor_djevojka
21-12-08, 23:20
ne mogu ti pomoci u vezi sa tim, tj.ne znam bash konkretno koju literaturu da ti preporuchim...:toobad:

Okugata
21-12-08, 23:21
hvala ti za ovo, nema veze, nacicu vec nesto ;)

MirIam
21-12-08, 23:22
jel imas neku literaturu da iscitam o tome malo?

Imaš Sinastriju od Ronalda Dejvisona, ako našem link poslaću ti, tu piše o aspektima, i planetama po kućama partnera. :)

Okugata
21-12-08, 23:23
Imaš Sinastriju od Ronalda Dejvisona, ako našem link poslaću ti, tu piše o aspektima, i planetama po kućama partnera. :)

hvala ti Mirka :)

sto mu gromova
24-12-08, 22:06
nemaju aspekti puno veze...po meni..milion je primjera koji su potvrdili, ali i opovrgli da neshto ne mozhe da traje i nije vjechno..znam katastrofalne sinastrije sa buljuk crvenih linija (po tome znam da su loshi aspekti) pa se vole ka' maniti, a znam i one pune plavih sekstila i trigona, pa nema ni 'lj' od ljubavi...

ZNam po teoriji da je dobro kad se neshto njegovo ugnijezdi u moju povoljnu kucu :D, ali me praksa malo zeza...

ja kad osjetim probadanje u stomaku, kad ustuknem (potrudim se da to bude svedeno na najmanju mogucu mjeru da se ne primijeti) i shirenje zenica (a da nema veze sa shmrkanjem)..znam da je to to...ma koliko me drzhalo...i mene i njega...
a to mi se desilo 2 x do sad...ali chinjenica je da me privlache mushkarci sa Ma i So u Strijelcu (Moja sedma kuca), Blizancima (na mom ASC), Vodoliji (moj znak)..pa chak i Mo...


slozila bi se sa ovim...i ja znam puno sinastrija sa puno kvadratica,pa se ljudi vole ko manijaci....mislim da ipak sve treba poceti sa natalnom,hocu reci mozda je nekome u natalnoj prosto zapisano da mora imati naporne i teske veze,pa ce takva i sinastrija biti...


mene,mnogo privlace lavovi u poslednje vreme,iako me s druge strane bas nerviraju....svidjaju mi se sto su psihicki jaki,ali nikako ne mogu s njima izaci na kraj...moja 5. kuca u raku,a mesec u lavu...i sad bas ima jedan lepi lavic,na koga bas izbalavim kad ga vidim,a ja retko za kim balavim....

ginger
25-12-08, 21:23
Imaš Sinastriju od Ronalda Dejvisona, ako našem link poslaću ti, tu piše o aspektima, i planetama po kućama partnera. :)

bi mogla i meni poslati taj link?
unaprijed hvala ;)

Okugata
27-12-08, 22:09
Imam jedno pitanje za sve:da li ste ikada naisli na sinastriju u kojoj je Venera loshe aspektovana sa Uranom, a da veza i dalje funkcionishe? (osim kada je Uran u Vodoliji)

Nella
29-12-08, 23:33
Čovječe, s mojim mužem sve sami neki sekstili....... mora da sam sretna :icecream:

Ne, ozbiljno, sekstili sunce- venera-mjesec...... sa marsom trigoni.... jedino je jupiter u kvadratima.......

a mars u 11. polju..... da, najčešće svađe između nas dvoje uzrokuju prijatelji (ali njegovi "prijatelji")

ginger
05-01-09, 15:14
e ovako:

najčešće pravilo za posmatranje partnera je 7. polje.
varijante su slijedeće:

znak u koje pada 7 polje
vladar 7 polja
dispozitor

astrološka nauka predstavlja veneru kao prirodnog vladara 7 polja
venera u karti pokazuje ono što volimo- tko nam u sinastriji poklopi sunce,asc,mars,mjesec sa našom venerom..trebali bi se zaljubiti u tu osobu..dakle-ljubav ide preko venere

no ako bi preko venere tražili u karti partnera došli bi do zaključka da ona u biti ne predstavlja ništa bitno (ne predstavlja odnos koji će se ostvariti) dok vladar 7 (koji god da on jeste:merkur..saturn...nije ni bitno)pokazuje vrlo precizno našeg partnera.
osim u dva slučaja: ukoliko je neka osoba asc ovan onda joj 7 ide u vagu i po toj logici joj je venera vladar 7 polja
drugi slučaj je i sa asc škorpijom- dsc je bik i opet imamo vladara 7 veneru

prema tome dolazim do zaključka da su najsretnije kombinacije osobe sa asc ovan ili scorpio


šta mislite o ovome?

dakle- bazirano na veneri kao planeti ljubavi...

Red-Hot-Chili
05-01-09, 16:21
e ovako:

najčešće pravilo za posmatranje partnera je 7. polje.
varijante su slijedeće:

znak u koje pada 7 polje
vladar 7 polja
dispozitor

astrološka nauka predstavlja veneru kao prirodnog vladara 7 polja
venera u karti pokazuje ono što volimo- tko nam u sinastriji poklopi sunce,asc,mars,mjesec sa našom venerom..trebali bi se zaljubiti u tu osobu..dakle-ljubav ide preko venere

no ako bi preko venere tražili u karti partnera došli bi do zaključka da ona u biti ne predstavlja ništa bitno (ne predstavlja odnos koji će se ostvariti) dok vladar 7 (koji god da on jeste:merkur..saturn...nije ni bitno)pokazuje vrlo precizno našeg partnera.
osim u dva slučaja: ukoliko je neka osoba asc ovan onda joj 7 ide u vagu i po toj logici joj je venera vladar 7 polja
drugi slučaj je i sa asc škorpijom- dsc je bik i opet imamo vladara 7 veneru

prema tome dolazim do zaključka da su najsretnije kombinacije osobe sa asc ovan ili scorpio


šta mislite o ovome?

dakle- bazirano na veneri kao planeti ljubavi...
Venera je vrlo i jednako bitna u svakoj karti...

Vladar VII.polja, kao i njegov dispozitor, opisuju partnera (ne nužno bračnog-tj. zajednice na papiru, već i onog s kojim smo imali neku vrstu zajednice u vidu zajedničkog života... ; za muškarca : ženu još opisuje i planeta koji čini najmanji aplikacioni aspekt s Mjesecom, za ženu : muža opisuje planeta koja čini najmanji aplikacioni aspekt sa Suncem), dok je Venera, kad je riječ o partnerskim odnosima,indikator braka (Vaga=zajednica dvoje ljudi) i uopće nečijeg poimanja te vrednovanja ljubavi ,što se reflektira na partnerske odnose.

Npr.,Venera u lošem aspektu sa :

-Suncem : osjećaj da se nikad ne dobiva dovoljno ljubavi, primarno od strane oca ili muža (Sunce), problemi sa samopoštovanjem ; očevo protivljenje braku, pad vitalnosti i energije ulaskom u brak, sukobi s mužem

-Mjesecom : emocionalna konfuzija, melankoličnost, nedostatak majčine ljubavi ; majčino protivljenje braku

-Merkurom : loši odnosi sa braćom i sestrama te susjedima, teškoće u pokazivaju ljubavi, pogrešno tumačenje tuđih znakova ljubavi ; problemi s vjenčanim listom (dobivanje, zagubljenost-ako je upleten znak Riba...)

-Marsom : nekontrolirano i agresivno iskazivanje ljubavi, sukobi s dečkom (ne mužem,ako je Mars vladar VII.polja) ; brak pun iskrica i trzavica, ali i s mnogo strasti

-Jupiterom : neiskrenost u ljubavi i nemoral (prevare, izdaja) ; brak ''iz računa'' ; brak nije legitiman (krivotvoren vjenčani list) ; ljubav sa osobom druge kulture ili nacionalnosti

-Saturnom : otežano iskazivanje i primanje ljubavi, svaki odnos je težak i osobu prati osjećaj nesreće u ljubavi i braku ; ljubavni odnosi sa znatno starijim ili znatno mlađim osobama, nemogućnost prekinuća loše veze ili braka

-Uranom : iznenadne zaljubljensti i veze, nagli ulasci u veze i jednako tako nagli prekidi ; uzbudljive i rizične veze, šokantne ; brak neprestano na ivici rastave, osim ako je partner uranovski tip

-Neptunom : ako partner nije neptunovski tip, veze su izvor razočarenja i tuge, a brak pruža osjećaj potpune izolacije, osoba se u braku može razboljeti ; ako je sama osoba neptunovski tip, brak joj može biti izvor kreativnosti ; prevara ili laži u braku

-Plutonom : intenzivne, pogubne i traumatične veze, opsjednutost partnerom, gušenje partnera ili od strane partnera ; udovištvo

... Slobodno dodajte svoje ideje ili zapažanja.

ginger
05-01-09, 17:10
[COLOR="DarkRed"][SIZE="3"][FONT="Book Antiqua"]

Venera je vrlo i jednako bitna u svakoj karti...

Vladar VII.polja, kao i njegov dispozitor, opisuju partnera (ne nužno bračnog-tj. zajednice na papiru, već i onog s kojim smo imali neku vrstu zajednice u vidu zajedničkog života... ; za muškarca : ženu još opisuje i planeta koji čini najmanji aplikacioni aspekt s Mjesecom, za ženu : muža opisuje planeta koja čini najmanji aplikacioni aspekt sa Suncem), dok je Venera, kad je riječ o partnerskim odnosima,indikator braka (Vaga=zajednica dvoje ljudi) i uopće nečijeg poimanja te vrednovanja ljubavi ,što se reflektira na partnerske odnose.


misliš li na planetu koja radi najbliži aspekat (npr postoje u muškoj karti sljedeći aspekti na mjesec):
mo 0° ju (orbis 3°),
mo 90° sa (orbis 1,5°), - ovo će biti najmjerodavniji aspekt zbog najmanjeg orbisa
mo 30° ve (orbis 6°)

ja nisam dosad naišla na sinastriju u kojoj je bilo sljedeće: venera 0° sunce npr. a vladari 7 netaknuti (dakle nema poveznice preko 7 polja) niti nije sunce u 7 polju u sinastriji

ja smatram da da bi uopće došlo do ljubavnog odnosa bilo kakvog (veza ili brak)mora biti naznaka preko relacije 7.
mora biti:

nečije sunce u 7 polju ovog drugog (može i obostrano ..jošbolje)
ili poklopljeni asc i desc
ili sunce ili asc jednog iznad vladara 7polja druge osobe
ili sunce ili asc iznad dispozitora vladara 7 polja
ili više kombinacija nečeg od navedenog
ako je to zadovoljeno, onda se ide gledati kakvi su aspekti sa venerom, mjesecom i ostalim...


šta ti misliš o ovome?
koja su tvoja iskustva ?
i naravno, šta ostali misle??

Red-Hot-Chili
05-01-09, 17:36
Aspekt mora zadovoljavati uvjete :najmanji i aplikacioni (jer ovaj najmanji aspekt koji si navela može biti i separacioni,pa tražiš drugi aspekt koji je,uz to da je najmanji,ujedno i aplikacioni).

Za vezu dvije osobe jako je važno promatrati I.(karakter),V.(sklonosti,davanje),VIII.(seksualno st) i XI.(prijateljstvo,primanje)polje,te ta polja moraju biti na neki način povezana,bilo preko vladara ili dipozitora. Bez tih faktora,ne može biti govora o zajednici (VII.),osobe se trebaju nadopunjavati.
VII.polje govori nam kakvog partnera tražimo,a njegov vladar,te dispozitor,kakvog dobivamo. Ne postoji recept za neki odnos,samo indikatori odnosa,pa tako VII.polje nije odvojeno od ostalih polja i ne djeluje po nekom svom pravilu.Često se dešava situacija da osoba kaže : ''on/ona nije uopće moj tip,ali me oborio/oborila s nogu,udajemo se'' ili slično...Svaka karta priča svoju priču,često ima neka svoja pravila i iznimke od pravila.

Red-Hot-Chili
05-01-09, 17:47
Planeta mora uspunjavati uvjete :najmanji i aplikacioni aspekt (ovaj najmanji koji si navela može ujedno biti i separacioni,pa tražiš drugi aspekt koji je,uz to da je najmanji,također aplikacioni).

Da bi dvije osobe ušle u vezu, jako su bitne dodirne točke između polja : I.(karakter),V.(sklonosti,davanje),VIII.(seksualno st),XI.(prijateljstvo,primanje).Tek kad su ispunjeni ti uslovi (kontakt preko vladara polja,njihovih dispozitora...),možemo govoriti o zajednici-VII.polje.Jer,VII.polje nam govori o partneru kakvog trebamo,a njegov vladar,uz dispozitora,o partneru kakvog dobivamo.Koliko osoba zna reći :''On/ona uopće nije moj tip(VII.polje),ali me oborio/oborila s nogu(ostala polja i njihovi vladari su tome pridonijeli),udajemo se!'' i slično...VII. polje nije izolirano od ostalih polja. Karta svakog od nas može imati neka svoja pravila i iznimke od pravila,ne postoji univerzalan recept.Često ta pravila više ne vrijede kad upoznamo određenu osobu,jer tada se stvara ''nova karta''-Davison chart,i ona vuče u svom smjeru,neovisno o planovima,željama i potrebama.

ginger
05-01-09, 18:00
Aspekt mora zadovoljavati uvjete :najmanji i aplikacioni (jer ovaj najmanji aspekt koji si navela može biti i separacioni,pa tražiš drugi aspekt koji je,uz to da je najmanji,ujedno i aplikacioni).

Za vezu dvije osobe jako je važno promatrati I.(karakter),V.(sklonosti,davanje),VIII.(seksualno st) i XI.(prijateljstvo,primanje)polje,te ta polja moraju biti na neki način povezana,bilo preko vladara ili dipozitora. Bez tih faktora,ne može biti govora o zajednici (VII.),osobe se trebaju nadopunjavati.
VII.polje govori nam kakvog partnera tražimo,a njegov vladar,te dispozitor,kakvog dobivamo. Ne postoji recept za neki odnos,samo indikatori odnosa,pa tako VII.polje nije odvojeno od ostalih polja i ne djeluje po nekom svom pravilu.Često se dešava situacija da osoba kaže : ''on/ona nije uopće moj tip,ali me oborio/oborila s nogu,udajemo se'' ili slično...Svaka karta priča svoju priču,često ima neka svoja pravila i iznimke od pravila.

znači tvoja iskustva su takva da 7 polje i vladar nisu presduni za izbor partnera.

zašto onda ja nailazim na to da se sve vrti oko 7 polja?
ja bi isto željela da nije sve samo preko 7. polja, nego da je i ovako kako ti veliš.

evo recimo dva tipa se lijepe na jednu ženu:

1.tip ima poveznicu s njom preko 7 polja
2. tip ima preko venere (nema preko 7 ništa)

tko ima više šanse da se spetlja s tom ženom?

po mom iskustvu ovaj sa 7 poljem...

Red-Hot-Chili
05-01-09, 19:27
Samo sam mišljenja da astrologija po recepturi nije pouzdana,a moje iskustvo je premaleno da bih davala neka pravila...Također,ovi primjeri što ih navodiš,tj. informacije su šture i nemaju veze sa kompletnim odnosom dviju osoba.No,ako baš tjeraš mak na konac,Venera je prirodni vladar VII.kuće.

Okugata
05-01-09, 20:44
znači tvoja iskustva su takva da 7 polje i vladar nisu presduni za izbor partnera.

zašto onda ja nailazim na to da se sve vrti oko 7 polja?
ja bi isto željela da nije sve samo preko 7. polja, nego da je i ovako kako ti veliš.

evo recimo dva tipa se lijepe na jednu ženu:

1.tip ima poveznicu s njom preko 7 polja
2. tip ima preko venere (nema preko 7 ništa)

tko ima više šanse da se spetlja s tom ženom?

po mom iskustvu ovaj sa 7 poljem...


tip sa poveznicom preko 7 polja :) moja iskustva....osim ako je karmicki brak

ginger
05-01-09, 22:45
tip sa poveznicom preko 7 polja :) moja iskustva....osim ako je karmicki brak

jelda?

kako misliš -karmički brak????
šta ti upućuje na to???

Okugata
05-01-09, 22:48
jelda?

kako misliš -karmički brak????
šta ti upućuje na to???

Vertex, Karma (3811 ukucas u onu tabelu sa asteroidima)...
videh kod jednih davno, da je njegovo Sunce na njenoj Karmi...u braku su vec 15 godina, a drugih aspekata za brak nema...

ginger
05-01-09, 22:54
Vertex, Karma (3811 ukucas u onu tabelu sa asteroidima)...
videh kod jednih davno, da je njegovo Sunce na njenoj Karmi...u braku su vec 15 godina, a drugih aspekata za brak nema...

sigurna da je to za karmu?
prvi put čujem?

ajde dobro-pokušat ću...aha..vidi stvarno- dođe Karma..

Okugata
05-01-09, 22:56
sigurna da je to za karmu?
prvi put čujem?

ajde dobro-pokušat ću...

procitah o tome na jednom drugom forumu...mislim da se moja Karma poklopila sa Arapskom tackom Karma ;)

Okugata
05-01-09, 23:00
sta mislite o aspetkima sa SMC? ako je povoljan aspekt sa Suncem ili vladarem 7, da li dolazi do braka?
inace, primetila sam da svi momci koji su hteli ili bili samom imaju veneru ili Per Fortunu ili SMC na mojoj Karmi ;)

ginger
05-01-09, 23:07
nemam pojma sa tim čvorovima...
i chiron i ostalo me ne interesira previše...

samo osobne planete..i s njima je dovoljno komplicirano i složeno...


sve u svemu- zanimljiv zaključak na temelju tvojih promatranja...
uvijek se nađe nešto interesantno

ginger
05-01-09, 23:12
šta ako uglovi jedne osobe padaju na karmu druge?

Okugata
05-01-09, 23:18
šta ako uglovi jedne osobe padaju na karmu druge?

u svakom slucaju odradjivanje karme :) sad sve zavisi sta pada i u kom aspetku

ginger
05-01-09, 23:19
u svakom slucaju odradjivanje karme :) sad sve zavisi sta pada i u kom aspetku

4 polje pada na karmu druge osobe
konjunkcija egzaktna

Okugata
05-01-09, 23:27
4 polje pada na karmu druge osobe
konjunkcija egzaktna

moguce je da imaju neki porodicni odnos ili dugovi iz proslog zivota u tom polju

ginger
05-01-09, 23:29
moguce je da imaju neki porodicni odnos ili dugovi iz proslog zivota u tom polju

braća u prošlom životu?

Okugata
05-01-09, 23:33
braća u prošlom životu?

moguce :)

Naxy
06-01-09, 01:59
Devojke, asteroid Karma nema puno veze sa karmom i proslim zivotom pa tako ni sa partnerskim odnosim avezanim za karmu :).

Nego Chili da li koristis derivatne kuce kada opisujes partnera neke osobe? Kakvo iskustvo imas s tim?

NSX
06-01-09, 09:51
Ne zanosite se time da ce vam datum rodjenja odredit je li on onaj pravi ili nije...

Okugata
06-01-09, 11:40
Ne zanosite se time da ce vam datum rodjenja odredit je li on onaj pravi ili nije...

hahahahahaha pa nece datum rodjenja sigurno :D:D:D

Red-Hot-Chili
06-01-09, 15:20
Devojke, asteroid Karma nema puno veze sa karmom i proslim zivotom pa tako ni sa partnerskim odnosim avezanim za karmu :).

Nego Chili da li koristis derivatne kuce kada opisujes partnera neke osobe? Kakvo iskustvo imas s tim?

Hej,Naxy :hug432:

Da,koristim derivatne kuće pri opisima bračnog partnera - VII. naše polje daje nam tek njegov fizički opis i temeljnu boju karaktera,ali ako nas zanima npr.,kakvo mu je financijsko stanje i apetit te glas (naša VIII. =njegova II. i vladar ),kakve je inteliegencije i govora (naša IX-=njegova treća,i vladar),njegov rodni dom i nedominantan roditelj-kod muškaraca se majka najčešće vidi kroz njihovu IV.,te kraj njegova života(naša X.,vladar),voli li djecu i koliko će ih imati (naša XI.,vladar),kakve su mu radne navike,kako se odijeva,voli li životinje (naša XII..vladar), njegov bračni partner smo,logično,mi (njegova VII. je naš ASC),a vladar njegove VII.,tj. našeg ASC-a,i planete na ASC-u,odaju njegovo viđenje zajedničkog braka, i koliko će brakova partner imati., pa seksualne sklonosti i opasnosti (naša II.-=njegova VIII.) itd. ...
Deriviranje može biti i kompleksnije, kad izvodimo podatke na temelju deriviranja preko više kuća,ali važno je samo dobro poznavati osnovnu astrološku simboliku.
Većina nas brzo prijeđe preko osnova i ide na kompleksnije stvari,što si jedan profesionalac nikako ne može prisuštiti,dok mi amateri,hajde,možemo,ali onda se stalno vraćamo na početak...Ja se tako često vraćam na osnove kod deriviranja,jer shvatiš da je astrosimbolika ogromna i trebaš što više toga savladati da bi bio donekle precizan u tumačenju.

Naxy
07-01-09, 18:40
Hej,Naxy :hug432:

Da,koristim derivatne kuće pri opisima bračnog partnera - VII. naše polje daje nam tek njegov fizički opis i temeljnu boju karaktera,ali ako nas zanima npr.,kakvo mu je financijsko stanje i apetit te glas (naša VIII. =njegova II. i vladar ),kakve je inteliegencije i govora (naša IX-=njegova treća,i vladar),njegov rodni dom i nedominantan roditelj-kod muškaraca se majka najčešće vidi kroz njihovu IV.,te kraj njegova života(naša X.,vladar),voli li djecu i koliko će ih imati (naša XI.,vladar),kakve su mu radne navike,kako se odijeva,voli li životinje (naša XII..vladar), njegov bračni partner smo,logično,mi (njegova VII. je naš ASC),a vladar njegove VII.,tj. našeg ASC-a,i planete na ASC-u,odaju njegovo viđenje zajedničkog braka, i koliko će brakova partner imati., pa seksualne sklonosti i opasnosti (naša II.-=njegova VIII.) itd. ...
Deriviranje može biti i kompleksnije, kad izvodimo podatke na temelju deriviranja preko više kuća,ali važno je samo dobro poznavati osnovnu astrološku simboliku.
Većina nas brzo prijeđe preko osnova i ide na kompleksnije stvari,što si jedan profesionalac nikako ne može prisuštiti,dok mi amateri,hajde,možemo,ali onda se stalno vraćamo na početak...Ja se tako često vraćam na osnove kod deriviranja,jer shvatiš da je astrosimbolika ogromna i trebaš što više toga savladati da bi bio donekle precizan u tumačenju.

HVALA na odgovoru :throb:!
ja bih ovde nakuckala vidjenje tog nekog mog po derivatnim, cisto da provezbam a i iz radoznalosti jesam li u pravu :D, al` necu da budem off a tema o derivatnim ne postoji ili je ja ne mogu naci :redface:!
:hug432: i

Okugata
07-01-09, 20:22
HVALA na odgovoru :throb:!
ja bih ovde nakuckala vidjenje tog nekog mog po derivatnim, cisto da provezbam a i iz radoznalosti jesam li u pravu :D, al` necu da budem off a tema o derivatnim ne postoji ili je ja ne mogu naci :redface:!
:hug432: i

postoji ta tema na 8-9 strani ;)

NSX
08-01-09, 10:42
hahahahahaha pa nece datum rodjenja sigurno :D:D:D

Nego...mjesto? :D

Okugata
08-01-09, 13:12
Nego...mjesto? :D

NSX, nemoj da se ljutish, ali astrologija je mnogo slozenija nego sto ti mislish ;)

ginger
10-01-09, 17:14
nastavit ću malo o partnerima u karti:


uzmimo evo, tu relaciju sa 7 poljem:

znači postoje opcije: partner prikazan znakom koji se nalazi na vrhu 7 polja, vladarem 7 i dispozitorom vladar 7 polja

partner koji je znak 7 polja je donekle "najvažniji" partner (jer je simbolika 7 venera a preko nje se zaljubljujemo)

i sad uzimajući u obzir one fore- da se "prva ljubav nikada ne zaboravlja"... "samo jednom se ljubi" itd.. pripisujem sve to nekako 7 polju i veneri

često se dešava da osoba ostane u životu sa partnerom koji je vladar 7 ili dispozitor
ipak ne smatra tog partnera za svoju najveću ljubav..zapravo nezna ni sama jer je trenutno u svemu tome i on joj je sve na svijetu..no i dalje joj srce poskakuje kada sretne svog prvog (nije uopće bitno prvi ili drugi) koji joj je znak 7 polja, ili asc 7 polja.

što mislite o svemu tome?
kakva su vaša iskustva?

partner u životu (vladar 7 ili dispozitor) (više njih) nije najidealnija osoba za nas ali mi smo svejedno s njime i volimo ga, a uvijek ćemo pamtiti onog koji je naš "7. polje-znak" ili naša venera.
:throb::throb::unsure::kiss1:

NSX
11-01-09, 12:29
NSX, nemoj da se ljutish, ali astrologija je mnogo slozenija nego sto ti mislish ;)

Pa i tarot je isto jako slozen :D Zna to Milan najbolje :D