View Full Version : Gost Foruma: Nikoleta Orlandic - Energo Broker
Derek_Trotter 28-11-06, 14:57 U srijedu 29. Novembar u periodu od 14.30 do 15.30 gost foruma ce biti Nikoleta Orlandic iz brokerske kuce Energo broker.
Mozete postavljati pitanja o svemu sto vas zanima vezano za trziste sa hartijama od vrijednosti.
Cestitam Derek. Opet nesto novo i dobrodoslo.
Svima lep pozdrav!
Nikoleta Orlandic, ko je ona? Broker?
Derek_Trotter 28-11-06, 18:47 Bila je do skoro broker u CG brokeru a sada je glavni organizator posla u Energo brokeru
Pitanja za Nikoletu:
Kako će se odraziti segmentacija Luke Bar na cijenu njenih akcija i kakve su joj preporuke u vezi ove hartije?
Šta misli o ZEHK?
Pozdrav
boriss_com 29-11-06, 07:51 Pitanje:
Komentar najave osnivanja mirovinskih i otvorenih investicionih fondova na trziste kapitala u CG ?
Sta misli o Barskoj plovidbi i Fabrici elektroda Pluzine ?
Pitanje: molim za komentar Zavoda za izgradnju Bara - da li se isplati uložiti novce u tu akciju i procjenu koliko će vrijediti za godinu-dvije.
Kakva je buducnost pifova u CG i što misli o akciji TECG.
Puno hvala na odgovoru
Pitanje: Sta misli o Jadranskom Brodogradilistu Bijela, kad se ocekuje novi tender?
Već dugo nema nikakvih jačih informacija o TRNK? Što mislite o ovoj dionici?
Općenito kako komentirate opću netransparentnost tržišta i neobjavljivanje tekućih financijskih izvještaja poduzeća? Kako vidite daljnji razvoj u ovom važnom segmentu tržišta?
Kratak osvrt na najave novih investicionih fondova, penzijskih fondova i uopste na ukrupnjavanje kapitala u CG, kuda vodi sve ovo? Dobro bi bilo i pomenuti firme pod uticajem Atlas grupacije i Eurofonda, ukljucujuci i off-shore firme koje su prisutne ne nasem marketu.
Derek_Trotter 29-11-06, 11:31 Evo jedno pitanje koje ce interesovati pocetnike u trgovanju akcijama ili one koji do sad nisu ulagali.
Sta treba da uradi neko ko do sad nije ulagao da pocne sa trgovanjem hartijama od vrijednosti i kako tece citav proces trgovanja iz ugla brokerske kuce?
Pitanje za Nikoletu:
Sta misli o akcijama KAP-a,i Plantaza?
Hvala na odgovoru!
izec17@htnet-dsl 29-11-06, 11:38 PITANJE: BUDRa dobro poslovanje i svijetla tocka turizma ali slabo trgovanje i pad cijene
Hvala
Kada će će se počet objavljivat redovni izvještaji
o poslovanju firmi(polugodišnji, godišnji) i vlasničke
strukture.
Neka tu praksu uvedu B.Kuće jer država to očito
puno sporije radi, al onda će i njih netko pitat šta
rade u CDA i Komisiji za vrijednosne Papire kad vide
te izvještaje na Webovima B.kuća, banaka.
To je nešto što će kad tad morati uvest u praksu
pa ih je bolje malo provocirat sa "paralelnom državom"
Onda će i oni živnut jer će ih netko pitat zašto primaju
svoju plaću!
Ne govorim to napamet tako je to išlo i kod nas u HR,
to će gunuti market u sasvim drugu dimenziju!
U srijedu 29. Novembar u periodu od 14.30 do 15.30 gost foruma ce biti Nikoleta Orlandic iz brokerske kuce Energo broker.
Mozete postavljati pitanja o svemu sto vas zanima vezano za trziste sa hartijama od vrijednosti.
Za svaku pohvalu.
1.Zašto EPCG prodaje TE Pljevlja kao imovinu,
kada se zna da CG ima deficit u el energije,
kao i da je neminovan rast cena el enrgije ka postizanju
realne ekonomske cene. Time se značajno umanje vrednost EPCG.
2. Ako se EPCG prodaje kao celina koju cenu bi
smatrali za fer cenu.
3. Vaše viđenje trenutne korekcije na CG marketu
koju karakterišu mali prometi i broj transakcija,
i procenu njenog intenzite.
EL EN
Potpuno se slazem sa g. bingom, i mislim da bi vise vrijeme bilo da imamo nesto nalik sajtu Banjalucke berze ili cak bolje.
Ma kakva Banja Luka uzor treba bit HR i još bolje
zapadne burze Bosna će uvijek biti Bosna.
boriss_com 29-11-06, 12:43 prvo da se dostigne Bosna... pa za dalje lako cemo
Da smo imali i mi takav sajt, poput banjalucke berze, mislim na toliku koncentraciju informacija na jednom mjestu, dotok bi stranih investicija u CG bio u najmanju ruku 50% veci. Kad dostignemo Banjaluku, kasnije je lako i HR, pa onda dalje u svijet.
Sta ce se desavati na trzistu posle prijema CG u PzM?
Koliko očekujete rast fondova u sledeče dvije godine i koji je po vašem mišljenju najbolji?
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:37 Pozdrav svima, Nikoleta je , inace glavni broker u brokerskoj kuci Energo Broker
Evo pokusacu da vam odgovorim na pitanja
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:40 Homer
Sto se tice segmentacije LUBE , na akcije moze da se odrazi na razlicite nacine. Skupstina tome odlucuje.
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:42 Boris com
Svaki novi investitor pozitivno utice na trziste kapitala,
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:43 Boris com
PUTE i FABE mislim da su dosta dobre firme, a trenutna trzisna cijena je povoljna za kupovinu
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:44 FIrular
Tesko je reci kakva ce biti cijena bilo koje akcije, a smatram da je sad prilicno niska cijena ZZIB
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:46 TOYOTA
Sto se tice fondova, mislim da njihovo vrijeme tek predstoji sigurno je da su medju najlikvidnijim hartijama u CG, a TECG mislim da je jedna od nasih najboljih firmi i steta sto se tako lako i jeftino privatizovala, ali u svakom slucaju sigurna hartija
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:47 Backo, Fluid
Jadransko brodogradiliste je dobra firma, druge okolnosti uticu na njihovu privatizaciju, a cijena sporije raste jer je ponuda dosta velika ima puno akcionara, a trenutna cijena mislim da je povoljna
izec17@htnet-dsl 29-11-06, 14:48 kakav je polozaj sto se tice RUBN,takodjer nagli skok onda nikakvo trgovanje
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:48 Fluid
TRNK, je jedna od nasih najboljih kompanija, cijena je i vise nego povljna, s opbzirom da je isla do 100 eura, a ni to nije precijenjena cijena za ovu hartiju
FUNDAMENT-A-LISTA 29-11-06, 14:50 Sta Mislis O Hlt-u? Nema Bas Neki Portfolio Ali Postoje Spekulacije O Ponovnoj Proceni Zemljista, A Oni Ga Imaju Dosta.
Backo, Fluid
Jadransko brodogradiliste je dobra firma, druge okolnosti uticu na njihovu privatizaciju, a cijena sporije raste jer je ponuda dosta velika ima puno akcionara, a trenutna cijena mislim da je povoljna
Na koje okolnosti mislite?
boriss_com 29-11-06, 14:52 TECG, potencijal rasta na period od npr. godinu dana ?
Jadran Perast sta se sa njima desava, drzavni paket, poslije "SUMLJIVOG" odustajanja Boka fonda i Kenedija, kupio lokalni biznismen Cupic iz Budve. Prognoza ?
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:53 Anika
Sto se tice Plap-a mislim da je jedna od najboljih firmi kod nas, koja ce da bude veoma interesantna, s obzirom da jos nije privatizovana. Njihova nominala je veoma lose procijenjena. To je jedna sigurna i po meni stabilna hartija. KAPG je hartija koja sigurna sam jos dosta ce biti interesantna trzistu, sada su rusi skoro izgubili dvotrecinsku vecinu i prepustili 7 % manjinskim tako da su sad ojacali i vjerovatno ce se boriti.
Sta mislite o akcijama crnagora-puta i zeljezare u narednom periodu,uzimajuci u obzir da je prve preuzela mocna inostrana kompanija i da tek predstoji gradnja puteva u cg,a druge preuzeo takodje strani investitor koji ima vishe nego ambiciozne planove sa fabrikom?
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:55 Izet 17
generalno je mali promet u zadnje vrijeme na nasim berzama, tako da ni BUDR nije izuzetak, ljetos je ta hartija bila posebno interesantna isla je cijena skoro do 25,00 eura, tako da smatram da je ovo samo trenuto
Znaci li da prijemom u PzM, u sto kracem roku, nije glupo odigrati na kartu, pozicioniranje na favorite i vadjenje lombardnog kredita za dalje investicije?
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:57 Bingo
Sto se tice izvjestaja to je posebni problem kod nas, zato sto je to posao statistike koja nije dobro uvezana, i veliki je problem u nasoj zemlji dobiti valjane informacije, slazem se da taj problem sto prije moramo prevazici.
Mi kao brokeri trudimo se da dodjemo do tih informacija!
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 14:58 El en
Pitanje nije bas za brokere i ne mogu dati valjan odgovor, vise se tice politike . Smatram da cijena moze jos da raste
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:01 el en
normalne su oscilacije, poslije onakvog naglog i nadovanog rasta cijena mnogih akcija normalno je da dodje do pada, a sada vec i stabilizacije trzista, nasem trzistu mislim da presdstoji jos mnogo interesantnih desavanja i promjena. Posebno s osnivanjem fondova i ulaskom strangok kapitala kod nas
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:03 Fundament -A lista
Sto se tice HLTA, njegova cijena je trenutno u porastu, tacno je da imaju dosta zemiljista u svom portfoliu i to je po mei interesantno s obzirom da cijena zemljista raste
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:05 Backo
Jedna od njih je i to je jadransko mnogim investitorima interesantan u sklopu Arsenala,ali posto privatizacija ne obuhvata i arsenal do sad je i to bio jedan od razloga sto nije uspijevao tender
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:09 Borisrob
stabilizacija nase zemlje u politickom smislu svakako doprinosi pozitivnim kreranjima na trzistu HOV. A kredit je vas rizik, razmislite, akcije su najrizicnije HOV!
Kratak osvrt na najave novih investicionih fondova, penzijskih fondova i uopste na ukrupnjavanje kapitala u CG, kuda vodi sve ovo? Dobro bi bilo i pomenuti firme pod uticajem Atlas grupacije i Eurofonda, ukljucujuci i off-shore firme koje su prisutne ne nasem marketu.
Komentar?
Backo
Jedna od njih je i to je jadransko mnogim investitorima interesantan u sklopu Arsenala,ali posto privatizacija ne obuhvata i arsenal do sad je i to bio jedan od razloga sto nije uspijevao tender
Sta mislite da ce biti prioritet na novom tenderu, cijena ili investicije i kako ce se to odraziti na cijenu akcije.
Nikoleta sta mislite o JUGOPETROLU.
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:13 Derek Trotter
Prvo treba da se obrate brokeru koji ce mu sve objasniti i za njegovo ime i za njegov racun odraditi cijelu proceduru u vezi kupoprodaje HOV. Nasa adresa je Hercegovacka 57, Podgorica, tel. +381(0)81 215 230; e-mail; energobroker@cg.yu.
Treba da ponese Licnu kartu, vozacku ili pasos sa sobom.
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:15 Ljubo,
Nove investicije, vode vecoj traznji, a s obzirom da imamo plitko trziste sto se tice ponude, vrlo brzo moze da izazove rast cijene.
Sta mislite o akcijama crnagora-puta i zeljezare u narednom periodu,uzimajuci u obzir da je prve preuzela mocna inostrana kompanija i da tek predstoji gradnja puteva u cg,a druge preuzeo takodje strani investitor koji ima vishe nego ambiciozne planove sa fabrikom?
Ako moze komentar i na ovo uz dodatno pitanje,da li je LUBA akcija koju biste rado imali u vashem portfoliu u narednom periodu?
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:17 Backo
Do sad su bile investije vaznije, ali vidjet cemo, to zavisi od nacina njihovog bodovanja. Ali svakako svaka stavka pri odluci je bitna i igra vaznu ulogu
izec17@htnet-dsl 29-11-06, 15:17 Molim komentar,navodno strani ulagaci koji su usli na trziste prije referenduma su izisli sa dobrom zaradom zbog toga je nastala korekcija koja ce potrajati malo duze dok ne dodju ponovo strani ulagaci,koji su se preselili ususjedne zemlje BIH,Srbija itd...
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:18 Toyota
Jugopetrol je dobra hartija i smatram da ce biti uvijek interesantna.
boriss_com 29-11-06, 15:20 TECG, potencijal rasta na period od npr. godinu dana ?
Jadran Perast sta se sa njima desava, drzavni paket, poslije "SUMLJIVOG" odustajanja Boka fonda i Kenedija, kupio lokalni biznismen Cupic iz Budve. Prognoza ?
?! Komentar?
Molim kratak komentar o potencijalu FABE ? Hvala
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:28 Dosta sam brzo odgovarala, dan na berzi je bio vemo naporan, cijene akcija su pocele da rastu pa i interesovanje klijenata je poraslo. Izvinjavam se ako nisam svima odgovorila na pravi nacin, ako zelite mozete me kontaktirati na brojeve tel +381(0)81 215 230 i e-mail.energobroker@cg.yu ili licno u prostorijama Energo Brokera, ul. Hercegovacka 57. Na neka pitanja nisam bila u mogucnosti da odgovorim, jer mozda nisu bas iz moje oblasti i neka pitanja su suvise bila subjektivne prirode.
Hvala svima
Pozdrav
Puno hvala na odgovorima i lep pozdrav.
Hvala gosci i Dereku na organizaciji ove posjete.
boriss_com 29-11-06, 15:30 Hvala na odgovorima.
Pozdrav!
Uz svo postovanje za izdvojeno vrijeme i trud,mislim da je ovo bilo prilicno konfuzno organizovano i da bi drugi put ako ga bude moglo biti dosta bolje...u smislu da se mozda postave pitanja zakljucno sa odredjenm vremenskim intervalom pa da onda dobiju svi odgovore a ne da se na jedno pitanje odgovara vishe puta dopunski, a da na dobar dio ostalih ne bude odgovoreno.Molio bih da se shvati kao dobronamjerna sugestija.
Nikoleta-Energo Broker 29-11-06, 15:32 Nema na cemu:p
I ja bih se zahvalio Nkoleti uz zelju da ovakvih diskusija bude cesce
Hvala na odgovorima.
Pozdrav!
Slažem se za ZOXY-jem i zahvaljujem Nikoleti na uloženom trudu, sa nadom da će opet biti gost foruma i da će drugi put sve biti bolje organizovano.
(Ovo je prvi put i nije bilo loše ali može bolje. Za sledeći susret predlažem vikend da i ona bude odmornija i skoncetrisanija)
Derek_Trotter 29-11-06, 17:52 Palo je i meni na pamet da bi trebalo da se odredi termin za pitanja i da se poslije ceka na cjelokupne odgovore, nego je ovo prvi put i nisam znao hoce li biti dovoljnog interesovanja i drugog kruga pitanja. Hvala Nikoleti na ljubaznosti i vremenu izdvojenom za odgovore.
Sve pohvale za trud i novi pristup.
Mlado trziste, mlad forum i sarmantan dogadjaj.
EL EN
izec17@htnet-dsl 29-11-06, 18:28 Pridruzujem se cestitkama
Dobar početak za razvoj ovog foruma.
Hvala svima na sudjelovanju.
boriss_com 20-12-06, 15:25 Imam jedan predlog za moderatora, ako je moguce izvesti.
Uskoro treba poceti sa radom brokerska kuca SENZAL, kao podruznica istoimene kuce iz Beograda, glavni broker ce biti g-din Bojica Boskovic, cije kolumne iz oblasti ekonomije u podlistuku Vijesti cetvrtkom sa zanimanjem pratim.
Ukoliko ga neko od forumasa zna bilo bi zaniljivo i dragocjeno cuti njegovo misljenje o svemu sto se diskutuje na ovom forumu.
Slazem se.
Po meni jedan od rijetkih koji analiticki i nepristrasno pise o ekonomiji u CG.
Dakle, ako ga ko zna, lijepo bi bilo da ga kontaktira pa cak i da gostuje na forumu ako je u mogucnosti.
Derek_Trotter 20-12-06, 18:31 pokusacu da stupim sa njim u kontakt. Ako ga neko licno poznaje neka se javi.
Boriss u pravu si. Stvarno covjek sa puno hrabrosti pise o nekim
"javnim tajnama" u CG ekonomiji. Sigurno nije blizak vladi. No, politika je k.... pa ne zelim o tome.
Bilo bi i vise nego intresantno i veeeeeliki + za nas i nas forum i za moderatora Dereka, ziv nam bio.
Derek_Trotter 26-12-06, 10:53 Evo i jedna dobra vijest za danas:) Uspostavili smo kontakt sa Bojicom Boskovic i obecao nam je da ce gostovati na forumu. Posto je ovih dana u guzvi treba da se nadjemo poslije praznika da zakazemo gostovanje.
boriss_com 26-12-06, 10:59 Evo i jedna dobra vijest za danas:) Uspostavili smo kontakt sa Bojicom Boskovic i obecao nam je da ce gostovati na forumu. Posto je ovih dana u guzvi treba da se nadjemo poslije praznika da zakazemo gostovanje.
Bravo za Dereka i Bojicu, naravno.
Sa nestrpljenjem ocekujemo gostovanje.
|