View Full Version : Dimenzije....

Psihologue
24-11-06, 01:38
Gde se nalazi druga strana ili druga dimenzija?
Mozemo li se putem sna prebaciti ?
Postoje li druge dimenzije?

Psihologue
24-11-06, 01:38
DA vas vidim sta mislite o tom?

BlackWoman
27-11-06, 13:07
Gde se nalazi druga strana ili druga dimenzija?
Mozemo li se putem sna prebaciti ?
Postoje li druge dimenzije?
Odmah mi je pao S. King na pamet i njegove ''Teritorije'' i Džek Sojer iz knjige ''Crna kuća''.

Koja dimenzija? Tri dimenzije su nam poznate; visina, dužina i širina. Četvrta dimenzija je vrijeme.

Psihologue
27-11-06, 13:22
na to i mislim..vreme...

BlackWoman
27-11-06, 14:45
Hajde ti počni jer si otvorio temu, nemoj da ja uvijek nešto pametujem. ;)

Arabea
27-11-06, 22:46
Editiraj uvodni post. Iznesi potrebno razmišljanje o postavljenoj temi!

liv_tyler
28-11-06, 01:28
Pretpostavljam da mislis na paralelne svjetove i tako to.
Meni to djeluje jako interesantno i voljela bih da tako nesto postoji, a oni koji se razumiju u to pricaju da sve ono sto se pojavljuje u naucno-fantasticnim serijama i filmovima(pogotovu tako cesto kao putovanje kroz vrijeme) ima ogromne sanse da nekad u buducnosti bude zaista otkriveno, bar je takav slucaj bio do sad. Recimo, nasa profesorica fizike iz srednje, inace strastveni gledatelj Zvezdanih staza, navodila nam je primjere iz te serije, iz nekih prijasnjih epizoda, gdje su, u to vrijeme nemoguce stvari postale realnost.

batrugpa
02-01-07, 13:35
Pa da se malo opusti i da citiram djelove iz novog filma Bermudski trougao ili Triangle
kako su ga ameri nazvali, cinjenica je da ne moramo da svi egzistiramo na istom energetskom nivou,znaci da postoji mogucnost da dvije cestice ne postoje jedna za drugu, npr imate jako male cestice koje su u stanju da prodju kroz citavu planetu ne uticuci i ne interreagujuci ni sa jednom cesticom,znaci za tu cesticu ta planeta i sve na njoj ne postoji
prostiji primjer iz elektrotehnike
moguce je isitm provodnikom poslati normalan strujni signal, citaj napajati izvor,normalno pustiti struju i istovremeno pustiti visokofrekventni signal, znaci ova dva signala egzistiraju u istom prostoru i istom vremenu ne uticuci jedan na drugi.....
zasto ovo ne bi bilo moguce sa ostalim cesticama pa i vecim sistemima cestica citaj ljudi i postojanje

batrugpa
02-01-07, 13:42
p.s. odgovor na post od livce nase
putovanje kroz vrijeme mi i nije toliko zanimljivo kao putovanje kroz prostor i dimenzije, zasto
pa opet si na isto, ukoliko nesto izmjenis tvoje postojanje se moze promjeniti, sta ako u proslosti utices na nesto zbog cega nije napravljen tvoj vremeplov onda ti nema povratka, ili ako utices na zivote ljudi oko tebe, tacnije mislim na tvoju porodicu,onda je i tvoja egzistencija opasno utgozena
ovo je doduse na komican nancin u seriji Futurama nazvano Frajev paradoks a radi se o tome da je Fraj otisao u proslost i spavao sa svojom babom (kad je ova bila mlada) i ona je rodila njegovog oca,
dakle Frajev paradoks je kada je Fraj sam sebi djed..........
zar nije ovo opasno igranje sa svim.....a sta ako odes dovoljno daleko da unistis citavu egzistenciju, ako je tacna teorija o evoluciji mozes da kada je izasao iz vode prvi vodozemac da odes i ubijes ga :) sta onda to su samo neka od pitanja...ostatak ide dalje
zbog svega ovoga meni je milija ideja da putujem u druge svjetove, druge oblike zivota.postojanja......

Psihologue
05-01-07, 08:51
Editiraj uvodni post. Iznesi potrebno razmišljanje o postavljenoj temi!

Tema je poprilično široka,pa nisam dao uvodni tekst mada sam dao naznake..
SAN...

Psihologue
05-01-07, 08:54
Pretpostavljam da mislis na paralelne svjetove i tako to.
Meni to djeluje jako interesantno i voljela bih da tako nesto postoji, a oni koji se razumiju u to pricaju da sve ono sto se pojavljuje u naucno-fantasticnim serijama i filmovima(pogotovu tako cesto kao putovanje kroz vrijeme) ima ogromne sanse da nekad u buducnosti bude zaista otkriveno, bar je takav slucaj bio do sad. Recimo, nasa profesorica fizike iz srednje, inace strastveni gledatelj Zvezdanih staza, navodila nam je primjere iz te serije, iz nekih prijasnjih epizoda, gdje su, u to vrijeme nemoguce stvari postale realnost.

Moze i ovo..Temu nisam dovoljno razjasnio...
Mislio sam na DRUGU DIMENZIJU putem sna kao jednu od mogućnosti
ulaska u DRUGI tj paralelni svet..

Psihologue
05-01-07, 08:55
p.s. odgovor na post od livce nase
putovanje kroz vrijeme mi i nije toliko zanimljivo kao putovanje kroz prostor i dimenzije, zasto
pa opet si na isto, ukoliko nesto izmjenis tvoje postojanje se moze promjeniti, sta ako u proslosti utices na nesto zbog cega nije napravljen tvoj vremeplov onda ti nema povratka, ili ako utices na zivote ljudi oko tebe, tacnije mislim na tvoju porodicu,onda je i tvoja egzistencija opasno utgozena
ovo je doduse na komican nancin u seriji Futurama nazvano Frajev paradoks a radi se o tome da je Fraj otisao u proslost i spavao sa svojom babom (kad je ova bila mlada) i ona je rodila njegovog oca,
dakle Frajev paradoks je kada je Fraj sam sebi djed..........
zar nije ovo opasno igranje sa svim.....a sta ako odes dovoljno daleko da unistis citavu egzistenciju, ako je tacna teorija o evoluciji mozes da kada je izasao iz vode prvi vodozemac da odes i ubijes ga :) sta onda to su samo neka od pitanja...ostatak ide dalje
zbog svega ovoga meni je milija ideja da putujem u druge svjetove, druge oblike zivota.postojanja......

Na ovo tvoje se može samo dodati KAD BI MOGLO...
Priroda se pobrinula da vremenski kontinuum ostane ne povređen..
Drugačije rečeno da se istorija ne može menjati..

Miki_from_the_block
05-01-07, 13:10
Sjecam se jedne epizode Simsona kada je Humer potova kroz vrijeme. Humer se vratio u kameno doba i, kao i uvijek koliko je ona smotan, uradio je pi*dariju i ubio je jednog malog insekta. Da ne bi naprvio vece gluposti, dlucio je da se vrati
u svoje vrijeme. Kada se vratio u svoje vrijeme cinilo mu se da je sve ostalo isto, da se nista nije promjenilo. Kada se vratio kuci da vidi porodicu, poceo je da se smije od soka:D. Svi su postali polugmizavci...Da li ce i nas dohvatila neka slicna sudbina kad bi neki "pametnjakovic", koji je uspio da izmisli nacin kako putovati kroz vrijeme, htio da se vrati u proslost i da vrsi neke promjene?:confused: Ma, sve je to sve relativno! Ajnstajn je govorio, prema svojoj teorije relativiteta, da bi moglo putovati kroz vrijeme, ali pod uslovom da se krecemo brzinom svijetlosti. Svaka materija koja tezi da se krece brzini svjetlosti razvija beskonacnu veliku masu (sto zahtjeva beskonacnu veliku energiju koja je prosto nemoguce razviti, ostvariti)...Opet ne znam, ja cisto lupetam. Ali mozda se rodi neki lik koji ce to nama omoguciti...nikad se ne zna!
I u ono vrijeme prije 150 godina niko nije mogao zamisliti da ce se moci ostvariti prenos elektricne energije na daljinu, i da se ce moci konstruisati elektromotor bez komutatora i cetkica (Teslin asinhroni motor)...Tako da, to je cista teorija! Mada, nikad se ne zna...:rolleyes:

Psihologue
07-01-07, 00:49
U svemu ovome ima necega...
Interesantno je pitanje o dimenzijama jer izgleda da ono o cemu se prica
postoji poneka iskra da se nesto valja...

Poprilicno sam siguran da u toku snova ima mesta za jednu od dimenzija za
koju nemozemo u normalnim uslovima pojmiti...

grunf
09-01-07, 08:38
Za druge svetove i para pojave to je suviše daleko od nas i više predmet fantazije nego opipljive stvarnosti! Ali ako se misli na DRUGU POZORNOST,proširenje svesti,nove unutrašnje dimenzije ...to je onda sasvim druga priča. Predpostavljam da većina bi najpre proširila sopstvenu svest pa onda odlepršala u nove dimenzije! Recept je vrlo jednostavan za to treba samo otvoriti ,,reducirajući ventil,, a sa njim dolazi upoznavanje i vrlog novog sveta... :) Za otvaranje ventilčića ima mnogo metoda od meditacije,isposništva,raznih tehnika disanja do supstanci koji menjaju svest. izbor je na pojedincu :) !

Filip
10-01-07, 05:11
...Predpostavljam da većina bi najpre proširila sopstvenu svest pa onda odlepršala u nove dimenzije! Recept je vrlo jednostavan za to treba samo otvoriti ...raznih tehnika disanja do supstanci koji menjaju svest...

grunfe kad vec pricas o supstancama, moj striko Djoko pece taku rakiju da samo probas nekoliko casa njegove lozovace i zagarantovano prosirujes svijes. nije iskljuceno ni da neces vidjet druge dimenzije!

mislim da je kod njega to prosirivanje svijesti nekih 10 eura po boci. pa ako je neko zainteresovan mogu ga pitat za detalje.

Miki_from_the_block
10-01-07, 14:06
grunfe kad vec pricas o supstancama, moj striko Djoko pece taku rakiju da samo probas nekoliko casa njegove lozovace i zagarantovano prosirujes svijes. nije iskljuceno ni da neces vidjet druge dimenzije!

mislim da je kod njega to prosirivanje svijesti nekih 10 eura po boci. pa ako je neko zainteresovan mogu ga pitat za detalje.

Pa ako je tako, narucujem 2 litre! :D

BlackWoman
24-01-07, 09:22
U svemu ovome ima necega...
Interesantno je pitanje o dimenzijama jer izgleda da ono o cemu se prica
postoji poneka iskra da se nesto valja...

Poprilicno sam siguran da u toku snova ima mesta za jednu od dimenzija za
koju nemozemo u normalnim uslovima pojmiti...
Dobro, ti potenciraš snove.
Za mene snovi su svojevrstan restart mozga koji nema mnogo veze sa stvarnošću i drugim dimenzijama.
U snovima se slike redaju i smjenjuju bez nekog reda, nešto slično kao prilikom defragmentacije računara.

Psihologue
24-01-07, 12:10
Kad uspeš da snove iskonrolišeš shvatićeš dimenziju i veličinu ...
Kako se kaže san ili java...

FORMICA
18-02-07, 00:23
Prvo vrijeme ne postoji. Prema tome se ne može napraviti nikakva mašina da bi se putovalo kroz nešto što ne postoji. Vrijeme je ljudska izmišljotina kako bi se objasnilo nešto što se inače ne može registrovati ograničenim ljudskim čulima, niti razumjeti ograničenim ljudskim intelektualnim moćima.
Drugo svakako postoje paralelni svjetovi koji su zaista uporedni sa našim svijetom a koji zbog gore pomenutih ograničenja za nas ne postoji. Ponekad se ponekom desi da strkne tamo amo ali od toga slaba vajda jer mu niko ništa ne vjeruje.:)

Psihologue
26-03-07, 20:02
Vreme ne postoji?
Ili si mislio nešto drugo reći?

FORMICA
26-03-07, 23:30
Ne nego baš to. Vrijeme ne postoji. Vrijeme je pojam koji koristi ljudski um kako bi objasnio nešto što ne može shvatiti. Vremenu pridajemo svojstvo dimenzije i ako ga ono zapravo nema. Takođe svojstvo dimenzije možemo dodijeliti bilo čemu, temperaturi, gustini, kocentraciji, brzini i slično. U svim ovim veličinama postoji udio vremena bilo kao brzina ili ubrzanje ili promjena. Naravno ne radi se o dimenziji. Mi živimo u trodimenzionom prostoru. Zapravo je prostor 7 ili 9 dimenzion ali nama to ništa ne znači kad shvatamo samo tri. U svijetu astrala vrijeme je sasvim drugačije a u svijetu duša đe one idu poslije smrti vrijeme uopšte ne postoji.:)

BlackWoman
27-03-07, 08:40
Čudna ti je ta konstatacija u vezi vremena.
Četvrta dimenzija je vrijeme.
Koje su te ostale dimenzije?

Psihologue
27-03-07, 09:25
Ne nego baš to. Vrijeme ne postoji. Vrijeme je pojam koji koristi ljudski um kako bi objasnio nešto što ne može shvatiti. Vremenu pridajemo svojstvo dimenzije i ako ga ono zapravo nema. Takođe svojstvo dimenzije možemo dodijeliti bilo čemu, temperaturi, gustini, kocentraciji, brzini i slično. U svim ovim veličinama postoji udio vremena bilo kao brzina ili ubrzanje ili promjena. Naravno ne radi se o dimenziji. Mi živimo u trodimenzionom prostoru. Zapravo je prostor 7 ili 9 dimenzion ali nama to ništa ne znači kad shvatamo samo tri. U svijetu astrala vrijeme je sasvim drugačije a u svijetu duša đe one idu poslije smrti vrijeme uopšte ne postoji.:)

Reci ti nama cime se ti bavis kad te ovakve stvari zanimaju...

Psihologue
27-03-07, 09:26

Kako se ono kaze..Nesto je trulo u drzavi...

BlackWoman
27-03-07, 14:40
Kako se ono kaze..Nesto je trulo u drzavi...
... Danskoj? :)

frkadela
27-03-07, 15:42
Vrijeme se danas sve cesce racuna kao cetvrta dimenzija... Tako da to nije cudna konstatacija...
Nego mi se dopala tvrdnja da "vrijeme ne postoji"...
Kao sto je Zenon postavio zanimljivu teoriju da kretanje ne postoji...
Ajnstajn je, isto tako, kroz teoriju relativiteta dokazao kad se vrijeme krece brze a kad sporije...
Znaci, vrijeme postoji, cim se krece (prolazi), a samim tim je dokazano i kretanje...
To je moja teorija (izvedena iz ostalih teorija)... :cool:

FORMICA
27-03-07, 16:41

Vrijeme nije dimenzija. vrijeme je mješavina svih dimenzija koje naš um ne može shvatiti. Da ne bi bili baš toliki maloumnici naš um stvara vrijeme. Vrijeme kao dimenzija ne postoji. Prošlost sadašnjost i budućnost kako ih mi shvatamo zapravo postoje uporedo. svako od nas postoji i prije godinu dana i danas i ako Bog da za godinu dana. I to je sve.

FORMICA
27-03-07, 16:50
Vrijeme se danas sve cesce racuna kao cetvrta dimenzija... Tako da to nije cudna konstatacija...
Nego mi se dopala tvrdnja da "vrijeme ne postoji"...
Kao sto je Zenon postavio zanimljivu teoriju da kretanje ne postoji...
Ajnstajn je, isto tako, kroz teoriju relativiteta dokazao kad se vrijeme krece brze a kad sporije...
Znaci, vrijeme postoji, cim se krece (prolazi), a samim tim je dokazano i kretanje...
To je moja teorija (izvedena iz ostalih teorija)... :cool:

Dobro to je mehanizam zaštite ljudskog uma. Utvrđeno je postojanje sedam dimenzija, a neki tvrde čak devet. Koje bi one bile ne znam. Da znam ne bih bio ovđe. Brzina je prvi izvod. Ubrzanje je drugi izvod, a li sve to je opis stvari koje ne shvatamo. Može se nacrtati projekcija kocke iz četvrte dimenzije u trodimenzionalnom prostoru , pa čak i u dvodimenzionalnom, ali ne možemo shvatiti četvorodimenzionalnu kocku koja ima 20 kvadrata kao stranice. Zato se i ne opterećujemo time nego smišljamo "kretanje" u samu sebe pa se tako dobija kocka sa stranicama od 20 kvadrata. Kad se nalazimo u višem stanju svijesti sve nam bude jasno. Međutim kad se vratimo u suženo stanje svujesti sve zaboravimo. Potrebno je sjetiti se višeg stanja svijesti:)

frkadela
27-03-07, 17:11
Tu se vec gubi standardna forma, ona koju mi vidimo...
Mada, smatram da ne postoji adekvatan dokaz da ne postoji kretanje ili vrijeme...

Pa dijalektika je tu da nam pomogne... :)

FORMICA
27-03-07, 18:53
Tu se vec gubi standardna forma, ona koju mi vidimo...
Mada, smatram da ne postoji adekvatan dokaz da ne postoji kretanje ili vrijeme...

Pa dijalektika je tu da nam pomogne... :)

To si u pravu. ali se radi o dovijanju ljudskog uma. Kad oslobodiš misli i kad pređeš u viši stepen svijesti sve postaje jasnije. ali i dalje vrijeme ne posoji. postoje događaji, uzroci i posljedice i ništa više. Nažalost mi moramo ovako živjeti joiš malo:D onda prelazimo, ne baš svi samo oni koji mogu, u viši nivo i ovo danas će nam malo značiti. a oni koji ne pređu nastaviće po starom:)

Psihologue
14-04-07, 09:47
Objasni prelazak na viši stepen svesti..

FORMICA
14-04-07, 14:02
Dovoljno sazleli ljudi će tokom nailaska talasa preći u viši nivo a nezreli ostaju đe su. Talas bi trebao maksimum dostići 2012 godine po nekim proračunima. Već sada smo u talasu na početku. Otopljavanje nije posljedica ugljendioksida i freona i drugih gluposti. I na Marsu se otapaju naslage leda ispod površine. Vjeruješ li da je i tamo freon i CO2 u pitanju. Helio sfera se pojačala 1000 puta a proširila 100 puta u odnosu na prije koju godinu. sve govori o nailasku talasa energije koja treba da izvrši preobražaj ne samo na Zemlji.

Psihologue
22-04-07, 15:41
Obraduješ me svojim tekstom FORMICA..
Stvarno mislim da smo veoma daleko od višeg stepena svesti..

FORMICA
23-04-07, 16:23
Ama ne. Okle ti znaš koliko si "sazreo". Ne sazrijeva duša samo u ovom životu. Svi životi koji si živio dali su udio u sazrijevanju. Kad naiđe talas ili te ponese ili pređe preko tebe a da ne osjetiš. Što misliš đe su one silne čele od kojih nema ni traga ni glasa a nestaju na cijeloj planeti Zemlji. Isto tako će početi da nestaju i ljudi. :D

BlackWoman
24-04-07, 14:30
I tako... jednostavno mi nestane ispred očiju neko ko je ispred mene (duhovno zreliji)?
- Gdje nesta čovjek?
- Preš'o... odnio ga talas.

FORMICA
25-04-07, 00:03
Upravo tako:)

maya
25-04-07, 00:21
- odakle ti ovde covece?
- poneo me talas kad sam pricao sa blackwoman
:))))) ovo je vec visa matematika za mene priznajem

FORMICA
25-04-07, 21:27
Pa vjeruješ li zaista da je otopljavanje nastupilo zbog frižidera i paste za brijanje. Vjeruj da nije a ni zbog ljudske aktivnosti. Otopljavanje je kosmički fenomen. Pa i na Marsu se počeo otapati led. Zemlja i sunčev sistem ulaze u oblast povišene energije. To je taj talas. Tad se događaju čudne stvari a Zemlja svakih nekoliko desetina hiljada godina prolazi kroz taj energetski zrak.
Na sajtu
http://www.galaksija.com/
možeš naći literaturu o tome pa pogledaj a ima i forum tamo.

Psihologue
27-04-07, 07:34
I tu Galaksiju pisu ljudi...

BlackWoman
27-04-07, 10:51
- odakle ti ovde covece?
- poneo me talas kad sam pricao sa blackwoman
:))))) ovo je vec visa matematika za mene priznajem
Nismo mi još zrele za ''prelazak''. :biggrin: Ostaje mi samo da pjevušim ''ne ostavljaj me samu dok muzika sviiira...''

FORMICA
28-04-07, 00:38
I tu Galaksiju pisu ljudi...

jeste oni koji su viđeli:biggrin:

FORMICA
28-04-07, 00:42
Nismo mi još zrele za ''prelazak''. :biggrin: Ostaje mi samo da pjevušim ''ne ostavljaj me samu dok muzika sviiira...''

Ne budi malodušna:) Odkud znaš ko je do koliko sazrio? Sa teme vampirizam može se uopšteno reći da su energetski vampiri nezreli a oni drugi zreli. ali ne mora biti tako. Pitanje je koliko je života proživljeno i kako. Trenutno stanje u ovom životu ništa ne znači. Možda je ubogi beskućnik u prošlom životu bio truli bogataš a ni to ništa ne znači, važno je iskustvo koje ostaje:)

BlackWoman
30-04-07, 09:24
U tome je stvar što se ja ne sjećam nikakvog iskustva, niti imam bilo kakva sjećanja na neko eventualno prošlo postojanje.
I kakva je svrha navodne reinkarnacije kad se ne sjećamo ničega? Da se opametimo zbog nečega što nemamo pojma šta je. Kako da nešto ispravim ako ne znam u čemu sam pogriješila?

kliko
30-04-07, 10:26
Tvoja te sudbina (ili konkretno:Bog) vodi pravim putem da ispravis greske. Usput su ti zelje, mrznja, zavist, ljubomora tj. sve ono sto gradi tvoj ego, najveci neprijatelji i navode te na nove greske...koje kasnije trebas iznova da ispravljas.

BlackWoman
30-04-07, 11:40
Dobro to je mehanizam zaštite ljudskog uma. Utvrđeno je postojanje sedam dimenzija, a neki tvrde čak devet. Koje bi one bile ne znam. Da znam ne bih bio ovđe. Brzina je prvi izvod. Ubrzanje je drugi izvod, a li sve to je opis stvari koje ne shvatamo. Može se nacrtati projekcija kocke iz četvrte dimenzije u trodimenzionalnom prostoru , pa čak i u dvodimenzionalnom, ali ne možemo shvatiti četvorodimenzionalnu kocku koja ima 20 kvadrata kao stranice. Zato se i ne opterećujemo time nego smišljamo "kretanje" u samu sebe pa se tako dobija kocka sa stranicama od 20 kvadrata. Kad se nalazimo u višem stanju svijesti sve nam bude jasno. Međutim kad se vratimo u suženo stanje svujesti sve zaboravimo. Potrebno je sjetiti se višeg stanja svijesti:)
Paralelopipet ili neki drugi pipet? :rolleyes:
Ne, ne mogu da svarim da vrijeme ne postoji i da postojimo i juče i danas i sutra u isto ''vrijeme'' itd.

FORMICA
30-04-07, 18:19
Da to je tako što veli Kliko. Ne možemo mi shvatiti sve to. Sve bi nas teško opterećivalo u životu i ne bi stigli da odživimo život. Zato sve zaboravimo a život odživljavamo kako znamo i umijemo. Nije čovjek baš prepušten samom sebi. Uvijek je u blizini pratilac (tvoj najbolji drug sa "onoga" svijeta) koji prati tvoje ponašanje. A i inače svako veče ideš tamo da bi provjerila kako je prošao dan i kako će proći sjutrašnji. To tako ide.

BlackWoman
02-05-07, 08:41
Tvoja te sudbina (ili konkretno:Bog) vodi pravim putem da ispravis greske. Usput su ti zelje, mrznja, zavist, ljubomora tj. sve ono sto gradi tvoj ego, najveci neprijatelji i navode te na nove greske...koje kasnije trebas iznova da ispravljas.
Slažem se i ja s ovim; niske strasti ne pomažu da se osjećamo bolje i unižavaju svako ljudsko biće koje ih osjeća.

FORMICA
02-05-07, 12:39
Slažem se i ja s ovim; niske strasti ne pomažu da se osjećamo bolje i unižavaju svako ljudsko biće koje ih osjeća.

ovo ste savršeno u pravu.:)