Lipa
20-11-06, 11:34
Roni li tko od postovanih kolega?
|
View Full Version : Scuba dive Lipa 20-11-06, 11:34 Roni li tko od postovanih kolega? grunf 21-12-06, 10:32 A šta te interesuje o ronjenju !? Pomalo se razumem u taj sportić! :) mala_mu 15-03-07, 14:09 Ja bih bas voljela da to naucim. desert-eagle 17-03-07, 13:04 Sjajna rekreacija,vec kao profi sport tesko... Neophodno je savrseno zdravlje i neverovatna fizicka sprema. grunf 19-03-07, 08:28 Pre svega da pojasnim neke stvari oko ronjenja u osnovi razlikujemo ronjenje na dah (u apnei) i ronjenje ,,bocama,, u kojima je skladišten medijum za disanje. Zašto medijum? Zato što se do odredjenih dubina koristi komprimovan vazduh dok iznad te granice bezbednog ronjenja(zbog narkotičkog delovanja Azota) koriste se posebne ,,mešavine,, do dubinskih ronjenaja koja ste gledali na filmu gde se kao medijum koristi tečnost. Ovo zadnje je običnog lakog sportskog ronioca naučna fantastika. Pa ako koga šta interesuje pitajte ...??? Dot 26-03-07, 14:16 ja ronim samo koliko mogu dah da zadrzim i uzivam u tome... prije sam jebeno mnooogo mogao izgrzati pod vodom , nisam odvano ronio pa jbg izgubi se kondicija.... uistinu da me je malo strah kad naletim na vecu zivuljku tamo dole tipa lignje ili hobotnice ..eto ne znam zasto al jbg... grunf 26-03-07, 14:26 Kod ronjenja na dah obrati pažnju na pravilno disanje i ne preteruj sa hiper ventilacijom takodje nemoj suviše silovati sebe i zadržavati dah jer se usled hipoksije (nedostatka kiseonika) pada u nesvest sa uglavnom tragičnim posledicama.Takodje forsiranje Vasalvijevog manevra u uzjednačavanju pritiska može izazvati probleme naročito kod prehlade i neprolaznosti Eustahijeve tube... ali lepo je roniti jedan drugi svet totalno!! :) |