View Full Version : Bajka?

beskrajnost
21-08-08, 19:10
Mene zanima dali netko zna bajku o crvenobradatom? mislim dali je se tako zvala ta bajka( mozda i nije bajka bila).
Jako vazno help!

mistique
21-08-08, 19:14
Barbarosa .. gusar ?

beskrajnost
21-08-08, 19:17
Barbarosa .. gusar ?

(koliko se sjecam)
uglavnom neka zena pod imenom ana, valjda se udala za tog sa bradom- i nesto je ona nasala u zakljucanim sobama sto nije smjela nac, pa valjda ju je on tio ubit? i onda njena braca idu je spasavat.

Problem je da meni treba cjela prica, a ne ovako nagadjanje.:wub2:

Filip
24-08-08, 01:48
bio jednom jedan coek sto je ima strava kuce, kako na primorje tako i na śever, puno srebrnih i zlatnih tanjira, izgravirani namjestaj, i najnoviji mercedes S klase s pozlacenim felmama . ali ovaj coek je bio nesrecan da ima plavu bradu sto mu je stojalo strasno grdno da su sve zenske bjezale od njega

jedna od njegovih komsinka, gospdja s dobrom reputacijom, imala je dvije cerke koje su bile dobre ribe. on se zapalio da ozeni jednu od njih, reka im koja goj oce vi izaberite. ali ni jedna ni druga ga nije cela. i one su ga mrshikale kako jedna tako i druga, ne mogajuci da se pomire sa s tim da ozene coeka s plavom bradom. povrh toga jos gora stvar je da je bio ozenjen sa nekoliko zena a niko ziv pojma nema sto je bilo s njima

plavobradi da bi ih pridiobio, poveo je ove dvije ribe, njihovu staru i neku omladine iz komsiluka u jednu od njegovih kuca dje su ostali cijelu nedjelju. e tamo ti je bila ono strava zurka, plesali i uzivali, lovili, pecali. nikome nije padalo na pamet da spava i svi su se dobro zezali. to je tako dobro sve ispalo da je mladja od ove dvije stekla utisak da je ovaj brko fin coek. u stvari bradonja fin coek.

cim su se vrnuli kuci ugovorili su brak. pa nedje da te ne lazem mozda mjesec dana poslije toga plavobradi rece svojoj zeni da ide na put nekim vaznim poslom i bice odsutan na 6 nedjelja. On joj rece da ona pozove njeno drustvo i nek se malo zaebavaju tuda dok je on na put

i veli joj "eo ti kljuc od mojih soba dje je moj najbojli namjestaj. tu su srebrni i zlatni tanjiri koji jebi mi oca ako ikad koristim. ovi kljucevi otvoraju sve moje sefove s eurima, dolarima, zlatom i srebrom. ovi odje otvaraju sve moje kovcege sa nakitom. a ovo je glavni kljuc za sve moje sobe. a sto se tice ovog malog to je kljuc od ormara na kraju hodnika u prizemlje. mosh otvorit sve to, ic u svaku sobu osim u ovaj mali ormar. to ti zabranjujem i ako te ufatim da si bila tamo, nece te crna majka prepoznat sto cu ti uradit"

---------------

beskrajnost ako si dobra riba javi se na prajvat i posalji sliku. pa cemo se dogovorit da izadjemo na pice da ti ispricam kako ide dalje