View Full Version : Ko o chemu

Zor_djevojka
12-08-08, 15:20
qrva o pohtenju, bolesnik o ozdravljenju, vojnik o skracenju, a ja o jelu :D...
no dobro manje vishe svi cemo se prepoznat u nechemu iznad ;), pa mi pade na pamet..jeste li imali prilike da chujete ili konzumirate jela, poslastice, salate, supe sa neobichnim - smijeshnim nazivima...?
Ja sam jela 'Prste od gospodina' - neshto slichno baklavi, samo je duguljasto i kore se 'rolaju')...Pitu gologuzu je redovno pravila pokojna majka moje kume (to je valjda samo kora i nidje nishta u pitu) i znam da smo kao lude u konzumirale istu :)

mistique
12-08-08, 15:25
ja sam davno sa drugaricom od gustina i jaja pravila puding ,koji sam nazvala Bljucavac ..
drob da ti se prevrne :D

Inache vecini przhenih jela ,tipa shnicle,paprike itd .. dodajem prefix -ugljenisane ..

Okugata
12-08-08, 16:14
Slatka, mala izvrnuta torta, vrh je na dnu stoji :D:D
Ujna je pravila za svoj rodjus neku izvrnutu tortu i posle 20 min objasnjavala uz nekontrolisano smejanje okoline :D posumnjala sam da je stavila nesto za opustanje u nju :D

liv_tyler
13-08-08, 09:46
Ratni kolac, Embargo pita...:D To su oni kolaci koji su se pravili u ratu i gledalo se da budu sto jeftiniji.
A moja mama ima obicaj da daje kolacima imena po ljudima od kojih je dobila recepte, pa ima Ljiljin kolac, kolac ujne Ljube, Ksenijine ormasice i sl. :)
A da, Vasina torta mi je uvijek bilo smijesno ime za tortu :D

kliko
13-08-08, 09:49
kurati sendvichi, kad je Mimi Mediterantrade poceo da prodaje one sendviche -bagete.

Zor_djevojka
13-08-08, 09:57
znam da je moja majka nazvala jedno jelo Fuka', pa much' ...svashta neshto od povrce tisne u expres lonac i onda nas je sve cerala da jedemo jer je to jako zdravo i fenomenalno za nashu krvnu sliku...Samo ime mu govori kakvog je ukusa i kakve su nashe face bile dok smo ga jeli..a bio nam je obavezan na meniju jednom nedjeljno...

liv_tyler
13-08-08, 10:18
znam da je moja majka nazvala jedno jelo Fuka', pa much' ...svashta neshto od povrce tisne u expres lonac i onda nas je sve cerala da jedemo jer je to jako zdravo i fenomenalno za nashu krvnu sliku...Samo ime mu govori kakvog je ukusa i kakve su nashe face bile dok smo ga jeli..a bio nam je obavezan na meniju jednom nedjeljno...

To kod nas zovu Bosanski lonac :biggrin:

Masja
13-08-08, 10:27
Eh, kad se sjetim vojnickih dana. Salama "dugmetara" i kobasice "kurtonke".

Zor_djevojka
13-08-08, 12:36
znate za kozachke kape (moj otac ima obichaj da kazhe shljemovi :D), chupavce ili kosmurane kako ih moj brat zove...

Masja
13-08-08, 12:41
Moja mama priča kako je u djetinjstvu ponekad jela "maništru na rokete". To je kada se pašta bez išta ubaci u vruće ulje, pa sve pršti.

Okugata
13-08-08, 12:50
znate za kozachke kape (moj otac ima obichaj da kazhe shljemovi :D), chupavce ili kosmurane kako ih moj brat zove...

jel su to kolaci? mi ih zovemo shubarice

boris
13-08-08, 12:51
Eh, kad se sjetim vojnickih dana. Salama "dugmetara" i kobasice "kurtonke".

A rizi-bizi, pasulj sa mesom(konjskim) i one pastete u konzervama sto su proizvedene 1948 kad smo rekli istorijsko NE Informbirou ?

Eeee, lijepi vojnicki dani :)

Zor_djevojka
13-08-08, 12:58
jel su to kolaci? mi ih zovemo shubarice
jesu, kolachi :):yes513:

aahahahaha, borise, istorijsko 'ne'....

Ribica
13-08-08, 16:28
Pi*kin dim :D

Kolač od nekog tijesta i višanja (može bilo koje voće). Ime dobilo po tome što se lako sprema. :D