View Full Version : Golf VI

OCTAVIAN
05-08-08, 01:12
Posle pet godina provedenih na tržištu Golf V dobio je svog naslednika šeste generacije čija premijera je zakazana za salon automobila u Parizu.

http://www.b92.net/news/pics/2008/08/17521500074896dcd354c5d075366336_extreme.jpg

Nova generacija Golfa biće nešto veća i niža od sadašnjeg modela, dok je unutrašnjost svojim izgledom i kvalitetom upotrebljenih materijala mnogo bliža luksuznijim modelima kao što je Passat.

Najveće promene uočljive sz na prednjem delu, a Golf VI veoma jasno deli smernice dizajna sa modelom Scirocco što uključuje “nos”, prednju svetlosnu grupu i naglašene odbojnike. Bočni profil dobio je uzdižuću liniju koja je naglašena kroz oštriji zadnji deo. Masivni C stubovi naglašavaju tipičnu “golfovsku” robusnu pojavu.

http://www.b92.net/news/pics/2008/08/14956809464896dcd3919fa042196249_extreme.jpg

Sve potencijalne kupce sigurno će privući i spisak dodatne opreme na kojem se nalaze DVD plejer, hard drive za MP3 fajlove, Keyless Entry, Intelligent Light System, Lane Assist (upozorava vozača na prelazak iz trake u traku, tempomat sa automatskim držanjem razdaljine), Park Assist druge generacije sa kamerom...

Paletu motora će činiti 1,4 litarski TSI, 1,8 litarski TFSI, i po svemu sudeći 2,0 litarski TFSI, dok će se u dizel porodici naći 1,9 litarski i 2,0 litarski TDI agregati. Kada je reč o menjačima, u opticaju će biti manuelna, automatska i DSG jedinica.

http://www.b92.net/news/pics/2008/08/15415232244896dcd3a90b8344839487_extreme.jpg

Golf VI će biti dostupan u verziji sa troje i petoro vrata i praktičnoj varijanti u vidu karavana, mada potonji neće stići na tržište pre 2010. godine.

Svoju premijeru novi Golf imaće na salonu automobila u Parizu u oktobru 2008. godine.

-----------------
Izvor: Vrele Gume

OCTAVIAN
05-08-08, 01:14
Ne znam kako vi, ali meni ovo vise lici na redizajn petice, potpuno promasen auto. Sterilan dizajn, bezidejna rjesenja, zaostaje svjetlosnim godinama iza Honde, Mazde, Kie, Forda... Jos jedan dizajerski promasaj iz VW-a.

mistique
05-08-08, 01:24
Zar je vec 5 godina proslo otkad je izbacena V ??
'naslednik' mi se ,ovako na prvi pogled, ne dopada,posebno zadnji trap ..

mogli su josh malo sachekati dok osmisle neko bolje idejno reshenje ..

Dukileus
05-08-08, 01:32
sad baš liči - na MEGAN

OCTAVIAN
05-08-08, 01:40
Zar je vec 5 godina proslo otkad je izbacena V ??
'naslednik' mi se ,ovako na prvi pogled, ne dopada,posebno zadnji trap ..

mogli su josh malo sachekati dok osmisle neko bolje idejno reshenje ..

Zadnji kraj je samo smanjeni Touareg, a prednji je identican kao novi Scirocco. Petica je bila najruznije auto u klasi, ova nije ruzna, ali je bezidejna. Mada ce i dalje biti kod nas popularna, golf je to :D

kliko
05-08-08, 13:12
Toliko je jaka konkurencija medju danasnjim auto-markama da su prinudjeni mijenjati modele vec na svakih 5 godina. Za tako relativno kratko vrijeme ne stignu da naprave neke znacanje promjene u odnosu na starije modele. Pogledaj npr Peugeot 308 koji se skoro ne razlikuje od 307-mice a koja je bila sjajan auto i mogla se, "u stara dobra vremena", proizvodit bar jos koju godinu. Zbog takvog ritma proizvodnje desava se da, kao prvo novi model se ne razlikuje puno od starog, kako vec rekoh,a kao drugo, mnoge tehnicke i elektronske finese nisu dovoljno ispitane a vec moraju da se ugradjuju u nova auta. Kupci novih modela su, otprilike tokom prve godine u jednu ruku "test-driveri", pokusni kunici na cijim autima se pokazuju eventualni nedostaci. Novi modeli zbog toga imaju nizhi kvalitet nego sto su auta nekad imala (mimo nekih japanskih vozila) iako proizvodjaci nude relativno duge garancije (od 2 do 9 godina, zavisno od proizvodjaca).
Sto se tice Golfa, motor 1,4 TSI je dobio evropsku nagradu za najbolje tehnicko rjesenje. U Njemackoj se porez na auta placa u zavisnosti od zapremine motora, zato su konstruktori VW napravili "mali motor" od 1,4 litra, a iz njega uz pomoc kompresora+turba izvukli 140 KS. Kompresor radi na niskim obrtajima, dok se turbo pali na visokim. I pored 140 KS Golf trosi samo oko 7 litara na 100 km "mijesane voznje". Znas li mozda razliku izmedju TSI i TFSI jer sam mislio da je to jedno te isto, makar kod modela od 2008. pa nadalje.
Sjecas se da sam pominjao da sam prosle godine zamalo kupiJo Mondea? Odustao sam izmedju ostalog jer sam probao i kupio bas ovog Golfa 1,4 TSI. Za 10.000 EUR manju cijenu sam dobio auto koje nije puno manje po zapremini kupea i prtljaznika (govorim o karavanima, jer u mom slucaju samo oni dolaze u obzir), a koje je pruzalo super osjecaj u voznji. Ekonomicniji, kompaktniji, i opet dolazi iz fabrike koja meni licno uliva vise povjerenja nego Ford (iako se Golf Variant i Jeta ne sklapaju u Evropi nego u Mexico).
Golf je sjajno auto koje je dalo ime jednoj posebnoj klasi vozila. Ostale marke pokusavaju da se probiju i da preuzmu tron (Ford Focus, Peugeot 307, Mazda 3, Opel Astra, Honda Civic...), ali Golf i dalje drzi primat u toj klasi.

OCTAVIAN
05-08-08, 18:03
Kliko, niko ne dovodi u pitanje kvalitet motora Golfa, pricamo o dizajnu. Pomenuo si Peugeot 308 kao poredjenje. Ima jedna velika razlika izmedju 308-ice i Golfa VI. Prethodnik 308-ice, 307 je dizajnerski bio daleko ispred svoje konkurencije, tako da je njima dovoljno bilo da naprave facelifting da bi i dalje imali vizuelno dopadljivo auto. Golf V je bio najruzniji auto u klasi, i morali su novu generaciju poboljsati, a oni su uradili isto sto i Peugeot, samo sto su ovi drugi u startu bili tri koraka ispred njih. Da ne pominjem Focus, Mazdu 3, Ceed, Civic koji su od ovog Golfa miljama ispred kad je izgled u pitanju.

A sto se kvaliteta tice, svi Njemci odavno vec kaskaju za Japancima, ne vjerujem da ce se tu nesto promijeniti skorije. Mene je prije 10 dana ostavio na putu A6 star 5 godina, a kvar nije ni malo bezazlen bio, niti je izazvan vozacevom nepaznjom (probusio se karter od ulja za mjenjac, zbog korozije!). Tako nesto se ne moze desiti jednoj Tojoti.

kliko
05-08-08, 23:11
Ovaj gornji post

blagodarim :yes513:

Milosh
06-08-08, 01:09
bzvz je skroz. Unutrasnjost je katastrofa, ova na slici je neka full varijanta, obicna je mnogo ruznija. I po obicaju ce biti preskup, ali kod nas popularan, jer to je golf zaboga...

milosd77
28-08-08, 22:06
Pa ovaj Golf ima i neka tehnička rešenja iz viših klasa, multilink ogibljenje pozadi što je do skora bila rijetkost i u srednjoj klasi.

OCTAVIAN
28-08-08, 23:29
da, ali da vidis cijene. Najjeftiniji TDI ce biti oko 21000 u Njemackoj, kod nas mozda i vise, samo lud covjek moze dati toliko para za njega, i to sa najosnovnijim paketom opreme. Da ne pominjem da Golf tradicionalno u osnovnoj opremi debelo zaostaje za konkurencijom. Dobro opremljen TDI ce kostati oko 23-25.000, sto je cijena Accorda ili Mazde 6, pa ti vidi