View Full Version : Kako posluju rent-a-car firme u CG

OCTAVIAN
25-07-08, 10:16
Juce sam trazio da iznajmim auto sa vozacem u nekoj od lokalih rent-a-car firmi. Zovem jednu, zovem drugu, nema nista slobodno. Onda se sjetim jedne koju sam prosle godine zvao (recimo da je u pitanju firma XXX), pa ih zovnem, kazu nemaju nista slobodno. Ja onda odem na net, pa pretrazujem i nadjem neku za koju nisam do sad cuo (recimo da se zove YYY). Malo vece cijene, ali ajd, kad je frka ne pita se za pare. Narucim Toyotu Avensis da me ceka ujutru. Dodjem ja ujutru ispred dogovorenog mjesta, i dok cekam, vidim da me neko cima na telefon. Ja pogledam, a ono vozac. Ajde na stranu neka je i to cimanje, mada kad nekome uvalis 150 eura u dzep, moze i nazvati, nije mu neki trosak. Na stranu i to sto je ispred mene stajala Toyota Corola, umjesto Avensisa, i to u prilicno losem stanju. Nema veze, smanjice cijenu, jer je na Avensisa kao iscurio akumulator, mali ostavio sinoc ukljucenu lampicu.

Nego, poenta price: dolazim ja do auta, kad na autu pise "XXX Rent-a-car". WTF? Dakle, auto ove prve firme koju sam zvao, dje su mi rekli da nema slobodnih auta! I skontam u cemu je fora: zapravo su samo napravili 2-3 web sajta, na kojima su kao razlicite firme, dje su i cjenovnici takodje razliciti, a zapravo je to sve jedna ista firma. I naravno, kad zovnes ovu kojoj su cijene najbolje, nikad nema nista slobodno, nego moras angazovati tu istu firmu, ali za vece pare.

Nisam do sad cuo za nesto slicno u bilo kojoj drugoj bransi, jer je to toliko neposlovno, i toliko providno. Je li potrebno reci da od sada necu vise angazovati ni jednu od ovih firmi?

Dukileus
25-07-08, 10:47
Svjetski!