View Full Version : Dusho, ne mogu voleti tebe ja, jer

Zor_djevojka
23-07-08, 23:27
ti si s' druge strane zakona...
iliti jedno malo neumjesno i krajnje nezahvalno pitanje, ali koje me navodi na razmishljanje...
da li biste mogli biti u vezi (ozbiljnoj koja vodi ka braku) sa chovjekom/ zhenom koji je pochinio/la ubistvo?
Da li ga/je 'brani' chinjenica da je morao/la da tako postupi (samoodbrana i sl.)?
Koliko vam to (ne) bi smetalo, opterecivalo? Bi li vas progonilo zrnce sumnje shto pored vas lezhi nechiji ubica?

Okugata
23-07-08, 23:34
Predpostavljam da bi sve zavisilo da li se radilo o samoodrani ili cisto ubistvo iz mrznje,ludila, sta vec. Ako je bila samoodbrana onda bih ga lecila pozitivnim mislima i meditacijom, ali ako je ubica onda bih nestala iz zemlje cisto da osiguram svoju bezbednost

Miriam
23-07-08, 23:36
Sigurno ne bih zavolela takvu osobu, ne mogu 100% da tvrdim, u životi se nikad ne zna, ali moj odgovor je Ne, nikako.
Drugo bi bilo da smo u braku i da je bilo u samoodbrani, možda bih to i preživela i nastavila dalje, zajedno s njim!

OCTAVIAN
23-07-08, 23:54
Sigurno ne bih zavolela takvu osobu, ne mogu 100% da tvrdim, u životi se nikad ne zna, ali moj odgovor je Ne, nikako.
Drugo bi bilo da smo u braku i da je bilo u samoodbrani, možda bih to i preživela i nastavila dalje, zajedno s njim!

Eh, a ja se taman ponadao... Nista znaci :)

Ko zna, sve zavisi od okolnosti, ali tesko da bih bio u vezi sa osobom koja je pocinila bilo kakvo krivicno djelo, a da nije bilo iz nuzde

Miriam
23-07-08, 23:55
Eh, a ja se taman ponadao... Nista znaci :)

Ko zna, sve zavisi od okolnosti, ali tesko da bih bio u vezi sa osobom koja je pocinila bilo kakvo krivicno djelo, a da nije bilo iz nuzde

Izvini Rosso! :)

Tebi bih oprostila i Genocid! :)

Batboy
23-07-08, 23:59
Samo osobe koje mogu da kontrolišu emocije (ne samo zaljubljenost.., već i ostale vrste emotivih stanja) mogu sa određenom sigurnošću reći; ''Ne.., ne bih bio/bila s njim...''...

Svi ostali to ne mogu tvrditi.., jer malo je onih koji bi svjesno stali na put svojoj sreći...

Batboy
24-07-08, 00:01
Ova anketa mi se ne čini dobra... ne mogu se pronaći.., isklučivo zbog;
da, bez razmishljanja, ukoliko ga/je stvarno volim

:)

OCTAVIAN
24-07-08, 00:04
Izvini Rosso! :)

Tebi bih oprostila i Genocid! :)

Da me nisi pomijesala sa nekim? :D Ah, kako mi je sad toplo oko srca kad ovo znam, odoh da napunim pusku jos jednom :D

wawy
24-07-08, 00:08
Ah, kako mi je sad toplo oko srca kad ovo znam, odoh da napunim pusku jos jednom
ahahahahhhahahahaha, a ovo je poenta teme... :D :D :D

mistique
24-07-08, 00:43
ako je ubio ,a da je bilo u samoodbrani ,chini mi se da me to ne bi udaljilo od voljene osobe..
mozda se meni nekad mozhe desiti da ubijem nekoga...
nikad ne znas sto ce te snaci ..

grozno zvuci,ali stvarno neki zasluzuju da budu koknuti :D

mistique
24-07-08, 00:47
samo da dodam ,da dosta zavisi i na koji nacin je ubio osobu ..
recimo da je sluchajno kolima ubio neku osobu ,nehat- kaje se...odrobijao svoje ,shto li vec.. meni samo mozhe da ga bude zhao zbog toga shto ce to chitav zhivot na savjesti nositi ,ne mogu ga prestati voljeti zbog toga...

ako mu je neko napao porodicu i ovaj je ubio napadacha(iz pishtolja,viljuskom u vrat-bleeding to death:D,toljagom u glavu)-neka je ,i ja bih :D

nestasni_cipiripi
24-07-08, 09:05
Pa ja sam izlazio sa curom koja je ubila 3ljudi kolima,i bogami frka mi je bila.Kasnije sam jos saznao da je ubila i 2ribice zlatne...muka...nikad ne izlazite sa ljudima koji su osudjivani zbog ubojstva...A mozete zbog silovanja...Spojsis

pehar
24-07-08, 09:06
Uk tesko pitanje,ako ga zaista volim ostala bih s njim ,ako je delo izvrseno u afektu ili samoodbrani.

nestasni_cipiripi
24-07-08, 09:09
Jes no treba zaspat...
Bi li izlazili sa prof.Dabicem?hahaha

okianer
24-07-08, 09:18
...racuna li se ako je u pitanju profesionalni ubica?! :-)

lady abu bin crazy
24-07-08, 09:21
Jes no treba zaspat...
Bi li izlazili sa prof.Dabicem?hahaha

ako bi uspio kontrolisati svoj alter ego :gun_bandana: :D

maja dg
24-07-08, 13:36
cekala bih da i mene:gun_bandana::biggrin:

Temis
25-07-08, 02:10
iliti jedno malo neumjesno i krajnje nezahvalno pitanje, ali koje me navodi na razmishljanje...
da li biste mogli biti u vezi (ozbiljnoj koja vodi ka braku) sa chovjekom/ zhenom koji je pochinio/la ubistvo?
Da li ga/je 'brani' chinjenica da je morao/la da tako postupi (samoodbrana i sl.)?
Koliko vam to (ne) bi smetalo, opterecivalo? Bi li vas progonilo zrnce sumnje shto pored vas lezhi nechiji ubica?

Rosso :) Stvarno mi nikad nije palo na pamet niti sam o slicnom razmisljala pa si me malo zamislila sad. ;)
Iskreno se nadam da se necu naci sa nekim sl u vezi,bilo da je to uradio namjerno ili u samoodbrani(mada bih samoodbranu mogla lakse da podnesem kao vecina) ali recimo da sad zamislim da se nadjem u vezi sa slicnim ne znam kakva bi bila moja odluka i kako bih tad razmisljala,ovdje mogu samo da slazem,jer dosta stvari zavisi od toga koliko ga je to izmijenilo kao covjeka kao i sam njegov zivot i mogu li da se isto toliko opustim pored njega da nemam strah da ce svakog casa neko osvetiti brata,sina...Mozda uz ljubav bih a mozda i ne bih...Tesko si bar meni pitanje postavila...

Interesantno je i to sto sam cula od nekog psihologa na TV negdje,da smo svi mi u stanjima snaznog afekta sposobni da ubijemo,ma koliko to ludacki i nezamislivo izgledalo...

seka
26-07-08, 02:33

čovjek u samoodbrani ili u saobraćajnoj nesreći svojom ili tudjom krivicom ubije nekoga..nije lako nastaviti živjeti sa tim teretom na duši..težak je to teret, pretežak..to lomi čovjeka..izjeda iznutra..
i sad je pitanje da li mi možemo ostati sa tom osobom ili ne!!!???
za mene nema odgovora na ovoj anketi.. gledala bih da pomognem i olakšam svakome ako ikako mogu a pogotovo nekome do koga mi je stalo..

milenaaaa
02-08-08, 15:07
zavisi od okolnosti pod kojima je pocinio to ubistvo

mala_mu
03-08-08, 22:44
U svakom od nas lezi potencijalni ubica :)