View Full Version : da li je moguce....
Bas sam ovih dana bombardovana nekim ludim ljubavnim pricama,al me je zaitrigirala(citaj zaprepastila)jedna,koja se dogadja meni bliskoj osobi...da li je moguce,biti zaljubljen u osobu sa kojom nikada niste bili u vezi??sad ja kontam da je moguce da postoji neki fitilj koji se zapali kad nekog upoznas,pa te drzi neko vreme ali on dogori pre ili kasnije,ali misliti da je taj neko ljubav za tebe stvorena,i da to traje godinama unazad,uz minimalne kontakte,koji su sad vec prekinuti -malo dobija okvir sumanosti..zanima me da li imate takvih iskustva?koliko simpatija moze da traje pre no sto se ugasi?sta je vazno ostvariti(mislim na kontakt dve osobe) da bi ona trajala?da li je stih`iz daleka ljubim tvoja oka dva`zaista moguce danas doziveti ili je to samo mrtvo slovo na papiru?.
pa,moguce je odrzavati neko vreme kontakt na daljinu.Znam ljude koji su u takvim vezama..ali,izgleda da tu vazi pravilo-mozemo izdrzati do 6 meseci tako,posle to ili puca ili postaje ozbiljnije..
ali,znam i primere koji se bas dugo zaludjuju..a znaju da tu nece biti niceg..ali,valjda ih usamljenost "tera"na to...sve dok ne naidje neko u realnosti,ili neko bolji-a toga nema..pa nema...i opet nema..
Zanimljiva tema!
bas sam ovih dana bombardovana nekim ludim ljubavnim pricama,al me je zaitrigirala(citaj zaprepastila)jedna...da li je moguce,biti zaljubljen u osobu sa kojom nikada niste bili u vezi??sad ja kontam da je moguce da postoji neki fitilj koji se zapali kad nekog upoznas,pa te drzi neko vreme ali on dogori pre ili kasnije,ali misliti da je taj neko ljubav za tebe stvorena,i da to traje godinama unazad,uz minimalne kontakte,koji su sad vec prekinuti -malo dobija okvir sumanosti..zanima me da li imate takvih iskustva?koliko simpatija moze da traje pre no sto se ugasi?sta je vazno ostvariti(mislim na kontakt dve osobe) da bi ona trajala?da li je stih`iz daleka ljubim tvoja oka dva`zaista moguce danas doziveti ili je to samo mrtvo slovo na papiru?.
nisam baš najbolje razumijela ovaj tvoj post.. da li ti ovo misliš na platonsku ljubav!? :unsure:
nisam baš najbolje razumijela ovaj tvoj post.. da li ti ovo misliš na platonsku ljubav!? :unsure:
ne ne..mislim na ljubav zaljubljenost simpatiju ili kako vec trebam nazvati `nesto`sto osecas prema osobi sa kojom nisi u vezi a zelis biti,samo to se never happend....
pa po meni je to malo vise komplikovano..ima dosta nesrecnih ljubavi,a neke osobe upravo znajuci da sa nekim ne mogu biti ipak se drze tog osjecaja i ubjedjuju sebe u nesto drugo,mozda cesto iz nekog straha od razocarenja..ovako bar i do toga ne moze doci...mada se cesto zavole pogresne osobe,a i neke razdvoj situacija,ali ta ljubav ipak traje...ali ipak vrijeme sve mijenja...a samim tim cim se pojavi nova osoba,druga prica...
ne ne..mislim na ljubav zaljubljenost simpatiju ili kako vec trebam nazvati `nesto`sto osecas prema osobi sa kojom nisi u vezi a zelis biti,samo to se never happend....
pa to ti je vrlo jednostavno @medijum, samo se smuvas s njim ako ti se svidja. a ako se ti njemu ne svidjas, pa ne bi vezu, onda odustanes, i trazis drugoga...
pa to ti je vrlo jednostavno @medijum, samo se smuvas s njim ako ti se svidja. a ako se ti njemu ne svidjas, pa ne bi vezu, onda odustanes, i trazis drugoga...
e,Wawy jesi majstor za banalizaciju stvari,svaka cast!
uze mi rijec iz usta:)
pa fala ti sto me prosvetli...;)..nije to moja prica,pitam jer je meni to ludo,pa rekoh da vidim ima li ko nesto da kaze da se dogadja tako nesto....citaj uvod u temu:tongue2:
To je cisto platonska ljubav, u kojoj je prisutna velika doza idealiziranja osobe u koju si zaljubljena...bez nekog dodira sa stvarnošću, i naravno uvijek se cini da je ta osoba stvorena za nas iz razloga sto nemamo priliku da upoznamo njegove vrline i mane, pa u nasoj viziji ostaje kao neko ko je savrsen...svaka pomisao na njega, svaki susret s njim i kratkotrajna razmjena pogleda podize ti adrenalin...samo moras paziti da ti ne predje u opsesiju i moze se sve to pretvoriti u uzaludno iscekivanje i gubljenje vremena ako si mu dala dovoljno povoda a on ne reaguje onako kako bi trebao, da bi to konacno preraslo u fizicku vezu....
ee, pa to je zato sto smo mi sa marsa, a vi sa venere pa se ne razumijemo... :D
ehhh, laskanjem neces nista postici... :D
ma,vec sam postigla sto sam htela..samo sto ti to neces da priznas:biggrin::bye1:
ma,vec sam postigla sto sam htela..samo sto ti to neces da priznas:biggrin::bye1:
ako mi otkrijes o cemu se radi, mozda i priznam... ;)
nekad je bolje ziveti u neznanju...veruj mi..:biggrin:
nekad je bolje ziveti u neznanju...veruj mi..:biggrin:
eh sad...
nemoj me muciti, reci o cemu se radi... :secret:
Bas sam ovih dana bombardovana nekim ludim ljubavnim pricama,al me je zaitrigirala(citaj zaprepastila)jedna,koja se dogadja meni bliskoj osobi...da li je moguce,biti zaljubljen u osobu sa kojom nikada niste bili u vezi??sad ja kontam da je moguce da postoji neki fitilj koji se zapali kad nekog upoznas,pa te drzi neko vreme ali on dogori pre ili kasnije,ali misliti da je taj neko ljubav za tebe stvorena,i da to traje godinama unazad,uz minimalne kontakte,koji su sad vec prekinuti -malo dobija okvir sumanosti..zanima me da li imate takvih iskustva?koliko simpatija moze da traje pre no sto se ugasi?sta je vazno ostvariti(mislim na kontakt dve osobe) da bi ona trajala?da li je stih`iz daleka ljubim tvoja oka dva`zaista moguce danas doziveti ili je to samo mrtvo slovo na papiru?.
ima ovdje vec slicna tema...
meni to nije nista strashno, mada to moze da zna odnosno razumije samo neko kome se to desilo...
meni jeste, i mozda je smijesno, ali evo i sad ja tog momka volim da kazem, jeste da je to sve na neki cudan nacin..ali neka vrsta ljubavi postoji..
Evo npr to sto sam osjecala prema momku s kojim sam izlazila preko godinu ipo dana, i razisli se sve mirno i fino, i sad se cujemo, ne moze se uporediti sa ovim drugim osjecajem...
Moras da shvatis da ti ga drugarica vjerovatno dobro zna, i sve njegove mane i vrline, i vjerovatno se desilo hiljadu stvari po kojima zna da ima ono nesto izmedju njih..ine znam..ali mozda joj je i hir donekle
Simpatije me kratko drze... Nijesam bas bila u situaciji da mi se toliko dopada neko sa kim nijesam u vezi.
moguce,zasto da ne?
ah pehar ti si nepopravljivi romantik....:cheezy:kako je moguce,ja kontam da se desava al ipak mislim da ti ljudi ipak onda imaju premalo svog sopstvenog zivota....
ja mislim da je moguce, ali ne i meni. To sanjarenje nikad ne bih sebi dozvolio. Iskreno, mislim da takve osobe nisu potpuno normalne, jer se tu zapravo radi o iskrivljenim emocijama, koje nisu nastale kao plod medjusobnog odnosa vec kao plod necije pretjerane maste
pa i ja tako cenim al eto ovde kod mene svi poludeli ....;)
evo da ovdje postavim (http://www.youtube.com/watch?v=Dingn-gA3eA), iako rijeci ne razumijete odgledajte spot, e to je ljubav
angliana75 11-09-08, 00:58 evo da ovdje postavim (http://www.youtube.com/watch?v=Dingn-gA3eA), iako rijeci ne razumijete odgledajte spot, e to je ljubav
zaista jeste....:clapping:....odusevila sam se...stvarno treba skupiti hrabrosti i uciniti tako nesto iz ljubavi...samo me je iznenadila takva "njena reakcija"...ja bih ostala s tim covekom do kraja zivota da se ne daj Boze kojim slucajem meni tako nesto desi...ali ONA nije odreagovala.....cudno.....
da moguce je...
i ako nisu u jednom dijelu najjace te platonske ljubavi, ne vidjela se... :(
evo da ovdje postavim (http://www.youtube.com/watch?v=Dingn-gA3eA), iako rijeci ne razumijete odgledajte spot, e to je ljubav
Već četvrti put gledam ovo i ne mogu da poverujem. To nije moguće ni medicinski niti može da postoji takva ljubav, jedino prema detetu.
Ali je zadivljujuće. :)
|
|