View Full Version : zivotna opasnost
Evo postavljam moju natalnu kartu sa tranzitima, u periodu kada sam bila u zivotnoj opasnosti- ''jedva pretekla''! :-) Tesko da ce neko moci da pretpostavi sta se stvarno desilo, jer je situacija jako specificna, ali se moze vidjeti da je u pitanju nesto opasno po zivot. Krenite, a ja naravno pomazem. Postavljam i solar sa natalnim te godine!
http://img145.imageshack.us/my.php?image=anasolarnatal200203ld6.gif
http://img140.imageshack.us/my.php?image=anatranzitimaj2003lg9.gif
Zor_djevojka 16-07-08, 09:37 meni jedino u ochi upada ovo opozicija tr.Plutona i tr.Saturna na vrhu osme...u natalnoj je Uran u Shkorpiji u opoziciji sa Kironom iz sheste kuce...tr.Venera u opoziciji sa Plutonom iz jedanaeste...aj ga sad povezhi majchin sine...
jeli imalo neke veze sa tudjim novcem i orobljavanjem pljackom
jeli imalo neke veze sa tudjim novcem i orobljavanjem pljackom
to sam i ja pomislila...
da nije bila žrtva oružane pljačke?
u vezi nekog novca jest...ili naplate..UR..MA ..Ovan vladar 5.kuce...SA na ME...mozda je bomba bacena na kafic....???
Zdravstveni problem,a tranzitni Sa egzaktno na natalnom Merkuru-inace Merkur vladar mog horoskopa ima kvadrat sa Saturnom i vladar je VIII kuce. Pokrenut T-kvadrat Me 180 Ne 90 Sa u natalu.
Mogla bi biti upala pluća ili krajnika.... visoka temperatura (mars, vladar solarnog asc u VIII u raku, a prethodno prešao preko natalnog merkura u blizancima), uzrokovana jakom prehladom (mjesec u jarcu)...problemi sa disanjem, gušenje...moguca i operacija krajnika pracena jakim krvarenjem....
Zor_djevojka 18-07-08, 20:36 Mozhe biti neshto u vezi mozga..potres mozga, napukla lobanja, no ovo je vishe sad precerivanje..Mozak Merkur, lobanja Saturn..
neka povreda vezana za ruke ili ushi (lijeve) (i Merkur i Saturn + u Blizanacima)...ili kao shto je Supernova rekla neshto vezano za pluca...
najbolje da sad nabrojimo sve organe u tijelu pa će valjda biti nešto od toga..
:D
jesu li ovi problemi imali veze sa zivotinjama.
jesu li ovi problemi imali veze sa zivotinjama.
Svaka cast, jeste! Zbog cega to mislis?? U pitanju je lijeva butina
sesta kuca su domace zivotinje a vladar ti je u osam tranzitni mars iz 12 iritira ,mozda psa cuvara mada me ne bi iznenadilo ni da te je ritno konj
sesta kuca su domace zivotinje a vladar ti je u osam tranzitni mars iz 12 iritira ,mozda psa cuvara mada me ne bi iznenadilo ni da te je ritno konj
Vidis, Ma iz 12. je tu bitan- sta sve donosi kroz tu 12. kucu?? Sve sto je nepoznato, infekcije, zaraze isl,uz to Me 180 Neptun. Nije domaca zivotinja, sta bi jos moglo biti??
Zor_djevojka 19-07-08, 23:29 da se nije shto na moru - okeanu desilo? Neka alga, meduza, galeb..sve shto je pod vladavinom Neptuna?
Ajde da pomognem - insekt, a sta simbolizuje insekte???
Zor_djevojka 19-07-08, 23:32 Insekte simbolizuju Pluton i Shkorpija..S obzirom da si ti pomenula Mars, to su neki koji ubadaju...ako je tu Pluton to su otrovni insekti..
Ajde da pomognem - insekt, a sta simbolizuje insekte???
komarac.
ne- osa! ubola te osa i od alerije si jedva se izvukla.
na ruku te ubola..
a ne..sad čitam da nije...
neka zivotinja koja je nesto branila,mars u devici daje sitne ali kvadrat sunce sa jakim misicima ili otrovima kao zmija
merkur vlada osmim poljem zivotnih opasnosti pa si bila sa nekim i samo ti nisi videla tj sama sebe si dovela u opasnost i moguce da je imalo veze sa hranom
mozda i konzervom
Da, samu sebe jesam dovela u opasnost, jer nisam vidjela i tako se sve iskomplikovalo. Krpelj je u pitanju! Posle toga- ni sad ne znam- da li je trovanje krvi nekoliko dana kasnije, nakon intervencije hirurga, nastalo od krpelja ili greskom ljekara. Sta mislite ??
Trovanje je nastupilo usljed tvoje nepažnje, merkur opozicija neptun, dok je izlaz u trigonu merkura sa plutonom (hirurg).
Osma kuca mislim da govori o operacijama i intervencijama a tebi je merkur u kvadratu sa saturnom ne sme se cekati verovatno se kasno radila intervencija.
Teško da bih uspeo da sam pronađem šta se zaista desilo pa je naša draga Algol upala u životnu opasnost, ali sada kada mi je situacija poznata pokušaću da opišem kako ja to vidim iz njenog horoskopa...
I
Prvo postoji jedna tehnika koji sam otkrio da neverovatno opisuje stvari vezane za pitanja tela. A to je da se primeti gde su relevantni signifikatori (kao npr ASC, vladar ASC, vladar VIII, SO i MO) smešteni u realnim sazvežđima, t.j u kom delu konstelacije. Ima nekoliko astronomskih programa koji nam mogu ponuditi tu opciju – REDSHIFT 5 i bespaltni program koji se može skinuti STELARIJUM.
Recimo u slučaju naše drage Algol na istoku (tamo gde je ASC) izlazi sazvežđe ŠKORPIONA, a preciznije njegova GLAVA I KLJEŠTA. Škorpion je mala otrovna zver koja ubada. Škorpion ubada repom i štipka kleštima, ali ovde je naglašena glava i klešta škorpiona. Te ovo mora biti mala zver koja ima klešta na svojoj glavi, ili barem svojom glavom uzrokuje povredu. Poznato je da se konstelacija škorpiona (sa njegovim vladarom MA) povezuje sa svim vrstama KRVOPIJA.
Ajmo sada na na ME koji vlada VIII poljem opasnosti po život i kriznih situacija i smešten je na vrhu VIII polja, ali fizički još uvek smešten u VII. Kada pogledamo gde se na realnom nebu ovaj ME smestio vidimo da je to na samom VRHU MAČA ORIONA i na samom VRHU ROGA BIKA. Znači i bez gledanja u natal puno oštrih predmeta i situacija u životu osobe možemo pretpostaviti. Rog Bika nagoveštava opet neko biće iz životinjskog sveta, ali mač Oriona nagoveštava i bol nanetu ljudskom rukom i nepažnjom, jer je ME ugrožen SA i NE. A možemo reći, pošto je ipak ME taj koji vlada VIII i rušilac je života, da taj ME napada SA i NE. Ali zbog malefičnosti planeta SA i NE obostrana igra je ovde slučaj.
Kada pogledamo SA položaj na nebu, vidimo da se smestio na butinama sazvežđa lava. A zaista skroz interesantno, NE se smestio nešto malo više iznad kolena sazvežđa Ofijukusa – ZMIJONOŠE. NE uloga je vrlo značajna jer se nalazi u I polju koje simbolizuje telo osobe, a smešten je u znaku strelca koji i inače predstavlja butine. A zmijonoša nosi zmiju koja ima dvojaku ulogu; ili da otruje i ubije otrovo i infekcijom, ili da nas isceli.
Prva konjukcija natal MO i jeste sa tim NE pa je to jedna od životno važnih situacija koje osoba mora proći. I kako je u pitanju NE, infekcije ili alergije su neminovne. Ovde je u pitanju je desna butina i muških konstelacija LAVA i ZMIJONOŠA, ali kako je naša Algol ženskog pola samo obrćemo stvari i dobijamo levu butinu.
Znači imamo da SITAN NOŽIĆ ili ZVER (ME kao vladar VIII) napada levu BUTINU OSOBE nešto više iznad kolena (SA i NE).
Nekada ove zvezde zaista oduševljavaju. MO je smešten na nebu na jednoj od LEVIH NOŽICA ŠKORPIONA. Ženska je planeta i škorpion je ženski znak pa ne moramo obrtati smer. I eto opet slike LEVE NOGE I BUTINE. Inače je u svakom horoskopu MO ono senzitivno mesto gde moramo obrtiti pažnju na zdravlje. Kako je ovde u strelcu BUTINE, KRV, JETRA, HOLESTEROL, IŠIJASNI NERV, KUKOVI i sl, može biti uzorok nekih od zdravstvenih problem. A tu u bliziini nalazi se i jedna od kraljevskih i velikih zvezda ANTARES koja jednostavno gori crvenom vatrom MA energije i daje snažne upale povezana sa odgovarajućim organom.
Mislim da sam dovoljno za sada pokazao kako konstelacije nesumljivo usmeravaju na butine i to levu nogu, a ostale organe strelca ipak izostavljamo iz priče.
Voleo bih da i sami vidite kako to izgleda na slici pa ću uskoro postaviti i nekoliko slika koje sam ovde pominjao...
II
Algol ima MO u strelcu u I koji je napadnut 90 od MA i 180 od SO. Već samim kvadratom od MA možemo posumnjati i na poverede i na operacije. MA se našao na 9 stepenu device koji ima simboliku strelca, pa opet izvlačimo zaključak da se oštar predmet ili biće može zariti u tvoju butinu (MA90MO). Primetimo koliko se ovde jasno stvar odnosi na zdravlje butina i infekciju. MO na 6 stepenu strelca, koji odgovara devici u kvadratu sa MA na 9* device na stepenu strelca (9 stepen). I NE na 21 stepenu strelca koji ima simboliku znaka strelca. Znači imamo potpuno prožimanje simbolike device i strelca. Devica koja je simbolfiziologije, bolesti i higijene, ali ako je ugrožena i ako je NE u igri, ALERGIJE I INFEKCIJE su vrlo često problem (ovde je vladar device ME 180 NE i NE 90 SA u devici).
A sa druge strane MO je napadnut SO koje je smešteno na 8 stepenu blizanaca koji ima sibloliku šrorpiona. Eto i muškarca hirurga (SO i MA) koji mora malo pogrešno ili nedovoljno sterilisanim materijalom secnuti (ME 180 NE 90 SA, a ME dispozitor SO i MA). Sledi infekcija (NE u strelcu u I) i bogami ozbiljno pogoršanje (ME 90 SA), tako da dolazimo do situacije koju si mi objasnila – UMALO DA IZGUBIM NOGU!
SA u tradicionalnoj astrologiji simbolizuje sve vrste zveri. Ovde imamo devicu, najsitniji znak zodijaka. A tu je i MA koji ima 90 MO i sposoban je da ubode u tkivo. (Ovog MA i SA ja posmatram kao da su u konjukciji što ću kasnije pojasniti). Ali i bez MA, SA je postavljen na 20* stepenu device koji ima simboliku škorpiona, a rekoh ranije kako ovde smeštamo sve opasne živuljke koje nas mogu smrtno udariti (krpelj, malarični komarac, zmije, škorpije, i sl) Ovo može predstavljati opasnu, ali najsitniju zver koja vreba iz travice – KRPELJ! SA 90 NE – zver koja uzokuje infekciju, a SA 90 ME radi to na jednom od ekstremiteta ubodom i zavlačenjem (ME na rogu bika i vrhu mača oriona, a rekog ranije da je SA postavljen na butinama konstelacija LAVA)
Ali ono zašto si se ti izvukla i zašto ćeš se uvek izvlačiti jeste baš DUH JUPITERA – nebula koja je smeštena na oko 15* device, koju si dobila po rođenju kao svoj vrh neba. Astrolozi nisu upoznati sa nebulama i ne koriste ih, ali sam primetio da su nekada od presudne važnosti. Imam još 2 primera istog ASC i mC kao tvog i svuda je uključena ista priča. Osobe se uvek spase iz opasnosti...
Vredi uvek pogledati nebule, mada je potrebno vremena da se istraže.
III
Ono što sam ja primetio u trenutku kada se sve to odigralo jeste:
1. Tranzit SA 0 natal ME egzaktan aspek.
2. Tranzit PL iznad natal NE
Dešava se aktiviranje se aktiviranje teškim maleficima natalnog T-kvadrata ME180NE 90 SA.
3. Progresivni MA 0 natalni SA – egzaktan aspekt
Kako je ovaj aspekt smešten u devici i obe planete tu natalno postavljene, sledi dosta sigurna zdtavstvena kriza
4. Direktivni ASC ide ka NE
5. Direktivni ME 90 natal PL
NE donosi one predispozicije koje sam ranije naveo – infekciju i moguću grešku lekara, a direkcija ASC – telo dovodi do aktivacije toga. Već sam pomenuo da i PL tu takođe kruži, pa je sve još pojačano. A ME je vladar VIII polja i dispozitor je SO i MA vladar ASC, planeta koje su zavađene i u isto vreme daju organizmu vitalnost i snagu. Tako ME ulazi u opasni 90 PL i daje opasnost po život.
6. Progresivni MA – vladar tvog ASC – tela i karaktera 0 natalni SA
7. Progresivni MO 0 direktivni SA na 12 vage
Kako si MA i SA smešteni u devici, ja bez obzira kolika njihova udaljenost bila, posmatram ih kao da su u konjukciji. (jer je znak je nalik sobi u kojoj planete borave, te tako ako je planeta u bliskoj konjukciji daje da odnos bude snažniji i dramatičniji, ali i ako je jedna planeta na početku znaka, a druga na kraju znaka one su i dalje u istoj sobi, samo na različitim krajevima, ali tu sobu boje svojim prisustvom, i aktivacijom progresijama i direkcijama dolaze u odnos). Njihovo spajanje bilo je direkcijom u otprilike 11. godini života, ali njihova prgresija koja se dešavala baš u ovo vreme opasnosti po život, donosti krizu vezano za zdravlje, jer se i spajaju u devici. Opet ponavljam je devica kao najčistiji znak naročito osetljiva i podložna NE – alergijama i infekcijama NE. A progresivni MO na direktivnom SA samo je dodatno aktivirao SA.
8. JMČ je skoro ušao u škorpiju 29.26* škorpije
Tranzitni JMČ nas najčešće primorava da nešto izgubimo, ili da dobijemo da bi to zati izgubili. Osetljiva tačka karmičke važnosti koja nosi sasvim zaslužene gubitke, ako verujete u predhodne inkarnacije. Retki su slučajevi kada osoba ima zaista dobru postavku JMČ da donosi nasleđene dobitke. Jer ipak je JMČ Zmajev rep, a to je mesto gde izlaze prljavštine, izmet i psihički otpad, sve dok se to ne preobrazi snagom duha i samospoznajom.
Ovde je gubitak vezan za telo, jer se dešava prelazak preko ASC. Mogao to biti i pishički gubitak, ali kako smo ranije pokazali nema sumnje da će biti i telesnih posledica. Znak škorpije i MA kao vladar u devici donosi trovanje metabolčkog sistema u ugroženom delu tela, a JMČ zajedno sa ostalim pokazateljima je doneo samo pojačanu produkciju i kruženje otpadnih materija, pa organizam nije to mogao lako i normalno razgraditi i eliminisati.
IV
Hmmmm....
Naveden sam iz ovog događaja da ti rektifikujem horoskop...
Ovo je samo moj predlog, ali naravno da ćeš ti na osnovu događaja koje poznaješ ili koji će ti se tek desti biti navedena da napraviš svoju i bolju rektifikaciju... Ali evo mog predloga...
ASC bih tvoj pomerio za oko jedan stepen napred jer:
1. Tranzit JMČ će onda pasti tačno ASC i
2. Direktivni ASC će biti tačno na NE
Ali to onda menja i vladara VIII polja koja prelazi na 0* stepeni raka, direktivno i sekundarno progresivno SO je baš te godine ušlo na 0 raka, na sam vrh VIII polja. To daje vladara VIII polja MO u I polju koji ima direktne veze sa butinama. Ovo za nijansu menja priču u ona koja je meni prihvatljivija, jer direktnije pokazuje MO u strlcu kao izvor opasnosti po život.
Ali o tome ipak drugi put...
Poljubac...
Zel, puno hvala na ovako iscrpnom objasnjenju! Fascinantno!:clapping:
|
|