View Full Version : Privlacnost odbojnog

simm
14-07-08, 07:20
Na koje karaktere prvo obracate paznju: na one koji su vam privlacni, simpaticni i koji su nalik vama, ili na one koji su vam suprotnost, odbojni i neprijatni?

ginger
14-07-08, 12:27
:D

teško za odgovorit..

ajmo ovako- prvo primjetim osobe koje su markantne i izdvajaju se iz mase..po nečemu..bilo čemu, najčešće je to vanjski izgled jer to prvo upada u oko

aha sad čitam da si napisao karaktere..

neznam kakav je tko karakter dok ga ne upoznam.

joj šta si htio s ovime-ne kužim pitanje?!!

misliš li na to s kime ću ić u nekakav jači kontakt nakon što ga upoznam?
dal radije komuniciram sa sličnima meni ili sa suprotnostima?

bebica
14-07-08, 15:09
uhh tesko pitanje...primetila sam da mnogi ljudi nisu laki za analizirat jer su jedno u u kafeu a jedno kuci...a na prvu loptu nije lako videti karakter..mada mene "hoce" sve teski ko crna zemlja :)

wawy
15-07-08, 03:37
eo pokusavam da skontam temu, al ne mogu. kako mogu ikoga da privlace oni karakteri koji su mu odbojni? ne kontam, mosi to malo pojasnit, mozda je nesto zanimljivo...

explosion
15-07-08, 12:41
wawi, sta znaci ovo mosi to malo pojasnit?

Prvo mi upadaju u oci oni odbojni.Valjda zatos to su odbojni. Mislim da uocavamo prvo ono sto nam je strano. U masi u kojoj smo okruzeni necim bliskim ne registrujemo nista neobicno, a cim je nesto po nama uzasno upada nam u oci. makar je kod mene tako.

majne
15-07-08, 21:34
Obracam paznju na ono sto mi je interesantno i sto osjecam da me moze ispuniti; ponekad je to nesto sto mi je slicno, ponekad nesto razlicito sto osjecam da trebam usvojiti kao novu vrijednost koju mogu pridodati svom karakteru i dusi..

Mislim da se rijetko sta ad hoc moze proglasiti dobrim ili losim; i slicno nama moze biti lose i dobro, privlacno ili odbojno, i razlicito od nas moze biti dobro ili lose, privlacno ili odbojno...
(zavisi da li je rijec o manama koje imamo ili vrlinama koje jos nismo usvojili :D ;) )

wawy
15-07-08, 21:43
wawi, sta znaci ovo ?
mosi to malo pojasnit

hehe, a kako se zove ta pojava kad neko pita nesto na cem zna odgovor? :)

isto pitanje za simm-a, ne kontam kako se nekom mogu svidjat osbojni karakteri, tj kako mogu bit privlacni. valjda su ti privlacni oni karakteri koji ti se svidjaju? ako mos pojasnit...

Supernova
15-07-08, 22:04
Varate se ako mislite da vas ne privlače odbojni ljudi...upravo vas privlače sve dotle dok ne postanete ravnodušni....zbog magnezitma koji emitujemo prema takvim osobama obično i mi njih privučemo....ja sam neke od takvih osoba s vremenom počela prihvatati jer su uspjele da slome mentalne barijere koje sam stvorila, a ja sam samo mislila da me odbijaju...

Prema nekim psiholozima, odbojni su nam oni ljudi u kojima prepoznamo osobine koje kod sebe mrzimo...

Zor_djevojka
15-07-08, 22:08
Prema nekim psiholozima, odbojni su nam oni ljudi u kojima prepoznamo osobine koje kod sebe mrzimo...

da, to sam i ja negdje prochitala i nasmijala se ...pokazalo se ispravnim u dosta sluchajeva...

ali uvijek nekako primijetim osobine koje ja posjedujem..nekako se 'nadjemo' odmah..mada,
nemali broj x se dogadjalo da bash sa onima koji su mi odbojni kasnije ostvarim dobar kontakt , a sa ovima koje 'mirisah' na pochetku se totalno razdvojim i razidjem - svako svojim putem...

wawy
15-07-08, 22:10
Varate se ako mislite da vas ne privlače odbojni ljudi...upravo vas privlače sve dotle dok ne postanete ravnodušni....
ne slazem se :).
kako ce mi se svidjat neko ko mi je odbojan, zar nije to apsurdno? na kraju krajeva, ako se neko veze za osobu koja mu je u sustini odbojna, em sto mi je vise nego cudno, em sto mi izgleda kao neka vrsta mazohizma. ka da na primjer, glasam za dps, a ne svidjaju mi se... :D

Miriam
15-07-08, 22:18
Ja ne mogu precizno da kažem šta me privlači ili odbija od drugih ljudi, ali sa sigurnošću mogu da kažem da mi se to jednostavno desi prilikom upoznavanja. Ili mi se neko dopadne ili sasvim suprotno, ako ne mogu sa nekim da razmenim ni par rečenica tu onda nema pomoći.
Ako su u pitanju osobine onda me uvek privuku inteligentni ljudi sa kojima mogu da razgovaram, koji nisu bučni, svađalice..itd.

Supernova
15-07-08, 22:25
ne slazem se :).
kako ce mi se svidjat neko ko mi je odbojan, zar nije to apsurdno? na kraju krajeva, ako se neko veze za osobu koja mu je u sustini odbojna, em sto mi je vise nego cudno, em sto mi izgleda kao neka vrsta mazohizma. ka da na primjer, glasam za dps, a ne svidjaju mi se... :D

Ne mora ti se svidjati neko odbojan...ali snaga emocije ili naboja koji se osjeca, stvara vibraciju izmedju vas dvoje i zadrzava ga u tvom energetskom polju kao nekoga prema kome nisi ravnodusan...

Supernova
15-07-08, 22:25
da, to sam i ja negdje prochitala i nasmijala se ...pokazalo se ispravnim u dosta sluchajeva...

ali uvijek nekako primijetim osobine koje ja posjedujem..nekako se 'nadjemo' odmah..mada,
nemali broj x se dogadjalo da bash sa onima koji su mi odbojni kasnije ostvarim dobar kontakt , a sa ovima koje 'mirisah' na pochetku se totalno razdvojim i razidjem - svako svojim putem...

E bas tako sam i ja dosta puta napravila losu procjenu, nekako sam cijenila ljude po 'halo-efektu' jer sam po prirodi nestrpljiva, medjutim oni koji su posjedovali prave kvalitete, nevidljive golim okom, tek nakon duzeg vremena izbijali bi u prvi plan...i duze su se zadrzali u mom zivotu...Nekada sam sve posmatrala sa vizuelne strane, medjutim, s godinama sam naucila da 'nije zlato sve sto sija' i potpuno promijenila kriterije kada su u pitanju osobine koje me privlace...

wawy
15-07-08, 22:35
Ne mora ti se svidjati neko odbojan...ali snaga emocije ili naboja koji se osjeca, stvara vibraciju izmedju vas dvoje i zadrzava ga u tvom energetskom polju kao nekoga prema kome nisi ravnodusan...

pa, ne bih mogas sa sigurnoscu da kazem, ali mi se sve cini da ja to energetsko polje nemam (bar ga ne vidjeh do sad:)), pa zbog toga moguce da nema ni te vibracije s ljudima koji su mi odbojni...

Supernova
15-07-08, 22:38
pa, ne bih mogas sa sigurnoscu da kazem, ali mi se sve cini da ja to energetsko polje nemam (bar ga ne vidjeh do sad:)), pa zbog toga moguce da nema ni te vibracije s ljudima koji su mi odbojni...

Hehe, cuj nemas energetsko polje.:D..ali priznaj bar da ti se desilo da zavolis nekoga koga nisi mogao smisliti....:hug432:

wawy
15-07-08, 22:46
Hehe, cuj nemas energetsko polje.:D..ali priznaj bar da ti se desilo da zavolis nekoga koga nisi mogao smisliti....:hug432:

izvinjavam se ako sam lupio ovo da nemam energetsko polje, to je samo zato sto sam dosta bjeza sa casova fizike pa nisam upucen, al naravno da mi se desilo da ne procjenim osobu kako valja na prvi pogled, pa je poslje zgotivim... ma cak se i ljubavi radjale... :D
nego cini mi se da to nema veze s temom, da se odje ipak radi o tome da je moguce da ti se svidi osoba koju ne gotivis, sto mi je nesvatljivo zaista...

Zor_djevojka
15-07-08, 22:57
evo prvi nestashni cipiripi...vidjet' ga nijesam mogla ('nashli' smo se preko drugog foruma) dok nas nije lichno upoznao moj brat od tetke..tj. njih dvojica su zajedno doshli kod mene doma i sve ostalo je istorija..samo cu vi rec da mi je u tel. memorisan kao 'ogrijeshih se' :D

simm
15-07-08, 22:58
Ako je neko privlacan, ne znaci da nam se svidja. Jednostavno nam privuce paznju sobom.

Slazem se sa explosion, prvo mi paznju privuku neprijatni, arogantni, nametljivi i iskompleksirani karakteri (u zivotu, u literaturi, na forumah) valjda zato sto ove koji su slicni meni (zlato majino! :D) ne primjecujem na pocetku u istoj mjeri. Jednom sam nasao zanimljiv tekst o ovom problemu u nekom magazinu, ne sjecam se ko ga je pisao, u kojem se postavlja hipoteza da ako prvo primjecujemo sebi slicne znaci da se osjecamo nesigurno i pokusavamo da stvorimo veze sa njima, da bi u kasnijim izazovima imali "backup".

Ne znam koliko je ova teorija tacna, jednako je moguca, po meni, kao i neke druge.

U svakom slucaju, i magneti istih polova se odbijaju :)

maja dg
15-07-08, 23:57
pa dobro,prvi pogled na nekog ne moze puno reci,zato ne volim da donosim zakljucke ni komentarisem nekog dok ga licno ne upoznam,jer koliko sam grijesila i dobro i lose,odustala sam od toga..jer cesto mi je neko bio odbojan i fuj,a kada sam ga upoznala,znaci prvi kontakt,razgovor otkrije pravu stranu osobe a ne onu nasu predpostavljenu...mada sreca,pa ipak jako dobro procjenjujem ljude,bar sam u poslednje vrijeme naucila i rijetko grijesim,ali ipak ostavim da upoznam i uvjerim se

bebica
16-07-08, 10:12

slazem se...samo ja sad to znam, u smislu da prepoznajem ono sto ne volim kod sebe pa lakse uocavam to kod drugih i onda se smejem u sebi kako sam luda bila dok nisam shvatila koliko sebe nisam volela a samim tim sam prezirala te iste osobine kod drugih ...hehhe..zapravo spoznah sebe kroz druge :whistling2:

lavica
18-07-08, 10:27
:thumb_up:

lavica
18-07-08, 10:28
hm....teska tema za ovako jutro:P:D cesto sam cula price, da mi se moze desiti da zavolim nekoga koga nisam mogla nikad smisliti....i desavalo mi se par puta da tamo leta oko mene neka osoba, koju stvarno ne mogu, al srecom ja nisam nikad zavrsila s njim:D jer takve osobe jednostavno ne mogu....mada opet desavalo se da pricam s osobom, al da kednostavno svaka nasa tema i konverzacija zavrsi sa svadjom:S al et iako nismo imali nsta zajednicko i slicno taj momak me bas bas privlacio....al naravno kad je vrijeme potrage za momkom, onda ugl gledam da je po karakteru i ponasanju slican meni, mada se uvijek kaze da djevojkama nisu zanimljivi muskarci koji su fini, al ono bas bas divni da malte ne nemaju manu:D tako da ne volim ni one klosare, koje glume mangupe i tak dalje....zato uvijek tezim ka umjerenosti u svemu i ZLATNOJ SREDINI :thumb_up:

paloma
22-07-08, 11:43
Varate se ako mislite da vas ne privlače odbojni ljudi...upravo vas privlače sve dotle dok ne postanete ravnodušni....zbog magnezitma koji emitujemo prema takvim osobama obično i mi njih privučemo....ja sam neke od takvih osoba s vremenom počela prihvatati jer su uspjele da slome mentalne barijere koje sam stvorila, a ja sam samo mislila da me odbijaju...

Da,to je istina.:annoyed_h4h: