Nabuko
13-07-08, 17:02
Da ne ostane nezabilježeno danas su košarkašice do 20 godina (U20) na EP "A" grupe pobjedom nad Belgijom ispunile cilj i obezbijedile opstanak u eliti i igru u najgorem slučaju 12-to mjesto.
|
View Full Version : Mlađe kategorije Nabuko 13-07-08, 17:02 Da ne ostane nezabilježeno danas su košarkašice do 20 godina (U20) na EP "A" grupe pobjedom nad Belgijom ispunile cilj i obezbijedile opstanak u eliti i igru u najgorem slučaju 12-to mjesto. Nabuko 20-07-08, 19:12 Zavrsilo se premucanja nase zenske U20 reprezentacije na evropskom prvenstvu A grupe. 2 Pobjede 6 poraza od kojih 4 za -20 i vise razlike a jedan sa -52. Konacan skor 11 mjesto do 16 reprezentacija zadrzan status A-ligasa za narednu godinu. Stos je sto je par najboljih igracica koje su izborile U20 A-status prosle godine ne moze da igra za U20 reprezentaciju a zamjene nisu toliko dobre i nece biti barem naredne 3-4 godine koliko ja pratim. E sad postoji nada da se status cuva jer ga je mnogo lakse odrzavati nego steci jer i druge reprezentacije cesto upadnu u A grupu na osnovu jedne inspirisane reprezentacije a narednih godina plac majke bozje. desert-eagle 20-07-08, 20:36 ma nema srece u zenskom sportu u CG. Moramo da nadjemo neke prioritete u razvoju sporta,ne mozemo mi svaki sport da razvijamo na ovaku logistiku i na ovaj broj ljudi u zemlji Nabuko 20-07-08, 21:39 Neka se djeca bave cime hoce. Ne mora se u svakom sportu biti sampion. U svakom malom zapadnom gradu imas klubove u kojekakvim sportovima. Ne bavi se celjad sportom samo radi titula. Ja sam za to da bude sto vise mogucnosti pa ne mora biti mnogo cak ni titula. Zenski kolektivni sport je inace u katastrofi u citavoj bivsoj YU. Potpuni haos. Cuh da ce da otkazu onu zensku kosarkasku ligu mada jos nije sigurno za ovu sezonu. A barem bikni (sad ce mi se naljutiti ;) ) za kosarku imamo. Ima slucaj sa cetinja. Imaju ako se ne varam dvije skole kosarke sa zenskim sekcijama, cak i talentovane djece a nemaju zenski klub trenutno iako su nekada imali i par dobrih kosarkasica izbacili. desert-eagle 20-07-08, 22:12 Neka se djeca bave cime hoce. Ne mora se u svakom sportu biti sampion. U svakom malom zapadnom gradu imas klubove u kojekakvim sportovima. Ne bavi se celjad sportom samo radi titula. Ja sam za to da bude sto vise mogucnosti pa ne mora biti mnogo cak ni titula. Zenski kolektivni sport je inace u katastrofi u citavoj bivsoj YU. Potpuni haos. Cuh da ce da otkazu onu zensku kosarkasku ligu mada jos nije sigurno za ovu sezonu. A barem bikni (sad ce mi se naljutiti ;) ) za kosarku imamo. Ima slucaj sa cetinja. Imaju ako se ne varam dvije skole kosarke sa zenskim sekcijama, cak i talentovane djece a nemaju zenski klub trenutno iako su nekada imali i par dobrih kosarkasica izbacili. a dobro ti pricas o rekreaciji... neka se djeca igraju kuci stoni tenisa i neka rade sklekove ako hoce... Ne mora se u svakom sportu biti sampion. ali se i ne moramo sramotit gotovo u svakom sportu i svakoj kategoriji. Ne bavi se celjad sportom samo radi titula ne samo radi toga,ali je to jedan od 3 najveca razloga. Ima tu jedan mali problem: Ne treba sportiste optececivat,ne treba traziti previse,ne treba traziti uvjek medalje,ne treba forsirati.... ok ... sta je svrha.. Da neki kreten koji nema pojma o sportu kojim se "bavi" ode i reprezentuje drzavu,samim tim i mene na neki nacin. Pa ako mene neko zastupa ocu i ja da se pitam,ja ne zelim da me prestavlja loozer,zelim pobjednika,ocu taj mentalitet,a ne odem u zemlje |zamisli| bivse nam drzave i oni meni " koji jos tim imate u kosarci osim Buducnosti?" da ti ne navodim druge primjere koji su jos tragicniji. Svako ima svoje neko misljenje,ja smatram da je bolje pobjedjivati nego gubiti. Zelim pobjednicki mentalitet! Zelim pobjedu! Nabuko 20-07-08, 22:21 Nije bitno idemo u sirinu. Ja bih vise volio da sam rodjen u Luksemburgu nego u CG ili barem da su mi djeca tamo rodjena. I sto ih briga sto gube po 5:0 od svakog u svakom sportu. I ovo sto je zenska repka U20 u kosarci uradila je super 11 mjesto. Sad sto ima +30 razlike boljih ekipa boze moj i od tih +30 ima vjerovatno neko +10 ili +20. Malo se previse kod nas izjednacava sport sa drzavom. Po definiciji sportska reprezentacija predstavlja nacionalni sportski savez a ne drzavu a na olimpijadama nacionalni olimpijski savez a ovo identifikovanje sa drzavom je jos nekako ustopano od komunizma "dres sa najdrzim grbom". Primjeti da FIFA zabranjuje direknto drzavno mjesanje u fudbal i suspenduje saveze dje ministar recimo donese neku odluku. Evo meni je strasno zao sto nisam imao priliku da se bavim macevanjem ili strelicarstvom. Zasto ne? Mozda ima neki potencijalni glavosjekovic koji bi bio i sampion a ovako ce zbog toga sto je neotrkiveni talenat da zavrsi u lokalnoj klapi i da se pjani. Prije pet sest godina sam zivio u zemlji. Veliki bazen lokalnog univerziteta mi je bio iza zgrade. Imali su nekolio medaljista sa svjetskih takmicenja. Ali ukapiram da tamo redovno trenira lokalna vaterpolo ekipa. Svi po metar i zilet ja sam ih sve mogao pod pazuho nositi. Ali momci treniraju ispunjavaju vrijeme i nekoliko reprezentativaca svoje zemlje su imali. Sto ima veze? desert-eagle 20-07-08, 22:38 Malo se previse kod nas izjednacava sport sa drzavom aha,pogotovo to Mugosa zna dobro "izjednacit" :) moramo naci malo vise razloga da se isprsimo! previse nam je tijelo u nagnutom polozaju. Mislim da je sport taj koji treba malo da povuce,tu imamo neki potencijal pa cemo mozda i ugledom na to i u drugim zivotnim segmentima pronaci ono sto su veliki davno uradili. Nabuko 01-08-08, 20:35 U20 Muska selekcija na prvenstvu evrope obrijala spaniju. 9 razlike a bilo je u pojedinim momentima i preko 20, spanci su pred kraj smanjili poslije jedne nesportske greske na 4 ali su Dejovi momci stvar priveli kraju. Nabuko 03-08-08, 22:41 I treca pobjeda veceras protiv letonije. U nastavnu u grupi sa Srbijom, Francuskom i Rusijom. Prvo dvoje idu u polufinale drugo dvoje od 5-8 mjesta a ostali od 9-12 mjesta. Trenutna tabela: FRA 2:0 MNE 2:0 SRB 1:1 ESP 1:1 RUS 0:2 LET 0:2 Djudja 05-08-08, 18:39 Omeli Ruse 81:63! zoxy 06-08-08, 20:03 Malo je falilo i ovaj put, 11 koseva smo nadoknadili u zadnjoj cetvtini i presli u vodjstvo, ali ipak -5, Dasic zbog licnih izadje kad je bio najpotrebniji. Imali smo sansi da dobijemo, ispromasivali se prilicno, ali opet su momci pokazali da su odlican tim, sa odlicnim trenerom na celu i da ginu, pa im se nista ne moze zamjeriti, naprotiv! Spanija dobila Rusiju sa 20 razlike, tako da cemo zavisno od rezultata Spanija-Rusija znati sta moramo ciniti, uz bolju kos razliku od Spanaca trebalo bi da imamo realne sanse za polufinale. Ajmo CRVENI! desert-eagle 06-08-08, 23:22 Nije mi jasno odkud ovolika razlika u kvalitetu izmedju nasih dvatesetogodisnjaka i ovih koji su mladji par god. i brukaju se po B prvenstvu evrope...izgubise od Holandije 20 razlike. zacudjujuca tolika razlika izmedju dvije generacije. to je vrlo opasno. imao si sitaciju da ovi Kadijini na B prvanstvo igraju bukvalno sa dva igraca,ostali ne znam cemu sluze... Barovic i Sutulovic|po prezimenima bih rekao da su tatini sinovi :p| ali su zaista jedini bili na nivou. Nadam se ipak da je uzrok tako lose igre trener. Djudja 07-08-08, 18:42 Kraj treće četvrtine MNE:FRA 42:38 Djudja 07-08-08, 19:13 Fra:mne 66:62 raki 07-08-08, 20:29 Nije bitno idemo u sirinu. Prije pet sest godina sam zivio u zemlji. Veliki bazen lokalnog univerziteta mi je bio iza zgrade. Ali momci treniraju ispunjavaju vrijeme i nekoliko reprezentativaca svoje zemlje su imali. Sto ima veze? Pa, moramo u sirinu. Ti tamo imaju bazen jer imaju pare. Tamo se svakim sportom mozes baviti i za svoj novac, jer ti pretekne nakon racuna za reziju i hranarine, a ovdje-ne daj Boze jos i kiriju da placas, a kredite da ne pominjem. Da skratim-materijalna baza (drzavne pare za sport) ovdje i tamo nijesu isti. kao ni mogucnosti nasih i njihovih sponzora i roditelja. Zato, tvrdim, mora dobro da se iscibri kad se gleda kome se daje iz drzavne kase (COK), jer bih radije da ono malo jada sto se od mojih prihoda na ime poreza uplati u tu svrhu da istinskim borcima-takmicarima, nego li rekreativcima koji ce za moje-tvoje-nase-ine pare da se setaju svijetom i zavrsavaju ucesce na turnirima vec u prvom krugu, pa onda u soping i razgledanje. NIjesma zivio napolju, ali mi se cini da se i tamo polazu racuni nakon takmicenja za relaciju ostvareni rezultat-ulozeni novac, pa i kada su opskurni sportovi u pitanju. Nabuko 10-08-08, 17:22 Dobro nemamo mnogo love ali jedan mali grad u njemackom od 100k stanovnika ima sportske klubove u desetinama veoma sarenih disciplina, slicno je i u drugim EU zemljama. Rezultat po svaku cijenu stvara male legije stranaca necesovih trecerazrednih argentinaca i brazilaca, te ako se sjecas one Buducnosti u kosarci prije neku godinu kada je nastupio potop a sada ja mislim da Buducnost igra fino sa budzetom barem pet puta nizim nego u ono doba. Zamisli drzavu koja nema krsten gimnasticki klub, pomorsku drzavu bez skakaca u vodu, skoro bez plivaca, bez jedrenja (u jednoj klasi smo mogli poslat rekreativca jer je jedna klas aostavljena sa 40 posada da bi sto vise zemalja semoglo kvalifikovati, itd itd itd. E sad otpor sirenju je razuman gledah neku noc predsjednika atletskog saveza QQ pa onda sve likove okupljene oko drugih saveza ali mislim da je glupo sve svesti na zenski rukomet muski vaterpolo i jos dva tri sporta. Nabuko 10-08-08, 17:24 E sad U20 5-ta na evropskom. Dasic & co +16 protiv talijana a bilo je podjekad i po 25 razlike. Nabuko 10-08-08, 17:28 Nije mi jasno odkud ovolika razlika u kvalitetu izmedju nasih dvatesetogodisnjaka i ovih koji su mladji par god. i brukaju se po B prvenstvu evrope...izgubise od Holandije 20 razlike. zacudjujuca tolika razlika izmedju dvije generacije. to je vrlo opasno. imao si sitaciju da ovi Kadijini na B prvanstvo igraju bukvalno sa dva igraca,ostali ne znam cemu sluze... Barovic i Sutulovic|po prezimenima bih rekao da su tatini sinovi :p| ali su zaista jedini bili na nivou. Nadam se ipak da je uzrok tako lose igre trener. Tesko je ekipu skupiti u maloj drzavi iz dva godista odnosno ne moze svaki put. Treba sacekati da vidimo sto radi U16. Cuo sam da Kadija kukumace da su nasi bili fizicki slabi itd. Slicno je komentarisao Tiselj kada je preuzima Buducnost veli ocekivao je jake krsne djevojke kad ono nema Olge, Zorice i Mirsade. I mlada rukometna reprezentacija zenska je sa time kuburila i nadoknadjivala na drugi nacin. Ko to zna? Smanjili se nismo a mozda ljudi koji imaju visine i snage i musko i zensko nalaze da je atraktivnije raditi nesto drugo nego se sportom baviti. Homer 10-08-08, 17:33 Crna Gora peta u Rigi Riga, (MINA) - Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Rigi. Crnogorska selekcija savladala je danas u meču za peto mjesto vršnjake iz Italije 79:63 (18:16, 29:13, 18:15 i 14:19). Duel za peto mjesto odlučen je u drugoj četvrtini u kojoj je Crna Gora stekla prednost od 18 poena. Nazaslužniji za trijumf crnogorske selekcije ponovo je bio Vladimir Dašić sa 26 poena i devet skokova. Istakli su se i Nemanja Vranješ sa 17 i Miloš Đurišić sa 11 koševa. U selekciji Italije najbolji je bio Pjetro Aradori sa 19 poena. Izabranici selektora Dejana Radonjića nastup na šampionatu završili su sa šest pobjeda i dva poraza. Crnogorski košarkaši u prvoj fazi takmičenja savladali su Španiju, Letoniju i Bugarsku, a na startu druge selekciju Rusije. Uslijedili su porazi od Francuske i Srbije koji su ih udaljili od borbe za medalju. U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesto bili su bolji od Ukrajine i Italije. Za trofej će igrati Srbija i Litvanija, dok će osvajača bronzane medalje odlučiti duel Španije i Turske. Nabuko 21-08-08, 22:27 Pobjedan nad bjelorusijom 82:80. To je šesta pobjeda u nizu na U16 prvenstvu evrope B grupe. Ima još 3 meča a u suštini jedino je bitan meč u subotu kada se bore u polufinalu za ulazak u A grupu. Kako sada stvari stoje ako pretpostavimo da će sjutra izgubiti od odličnih Njemaca u polufinalu najvjerovatnije idemo na Slovence. Nabuko 23-08-08, 22:12 Dobismo svedjane veceras deset razlike ali bilo je jako tijesno i odlijepili smo se u penal zavrsnici. Kao sto sam rekao najvazniji mec koji znaci plasman u finale i vaznije od svega plasman na A prvenstvo evrope. Sada tri od sest nasih ekipa u mladjim kategorijama je u A grupi: U20 muska (peta ove godine), U20 zenska (11-ta ove godine) a ove godine se pridala ekipa U16 muska koja ce imati vatreno krstenje sljedece godine. Cestitke za Djoka i momke. Sjutra finale koje je u sustini nebitno vec igra za prestiz sa njemcima od kojih smo sinoc sa rezervama izgubili a sjutra nema razloga da ih ne probamo dobiti mada su i oni sinoc vjerovatno kalkulisali. Nabuko 23-08-08, 22:14 Evo i agencijske potvrde: Vijesti po hronoloskom rasporedu za August 23, 2008 23 August 2008 21:59 pm SPORT - KOŠARKA - EP Crna Gora u finalu Sarajevo, (MINA) - Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale B prvenstva Evrope. Crnogorski kadeti savladali su večeras u Sarajevu, u polufinalnom meču, vršnjake iz Švedske 67:57. Izabranici selektoira Đorđa Pavićevića plasmanom u finale izborili su plasman u viši rang, odnosno A diviziju šampionata Evrope. Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mladen Novaković sa 25, Jakša Vulević je postigao 13, Andrej Pajović 12 poena. U švedskoj selekciji najbolji je bio Tuan Ngojen sa 15 koševa. Crna Gora će sjutra u finalu igrati sa Njemačkom, koja je u drugom polufinalu savladala Bugarsku 64:61. (kraj) eml |