View Full Version : Sacha Baron Cohen fun club
Za sve ljubitelje lika i djela ovog vrhunskog komicara. Po meni osoba sa do sada nevidjenim smislom za humor i nevjerovatnom sposobnoscu transformacije u razlicite licnosti.
Saša Baron Koen (rođen 13. oktobra, 1971 u Londonu) je engleski komičar, najpoznatiji sa svoja tri komična lika „Ali G“ (Em si gangster), „Borat“ (reporter iz Kazahstana) i „Bruno“ (austrijski modni reporter homoseksualac). Saša Baron Koen je rođak profesora Univerziteta u Kembridžu Sajmona Barona Koena, a nedavno se vjerio sa Ajlon Fišer, australijskom glumicom.
Porodica
Saša Baron Koen je rođen u jevrejskoj porodici, drugi je sin od trojice sinova Džeralda Barona Koena i njegove žene Danijele. Njegov otac, Jevrejin porijeklom iz Velsa, ima prodavnicu garderobe za muškarce u Londonu, dok je Sašina majka Izraelka iranskog porekla.
Karijera
Godine 1994. britanski „Kanal 4“ (Channel 4) tražio je zamjenu za voditelja emisije "Riječ" (The Word). Koen im je poslao video kasetu na kojoj glumi izmišljeni lik TV voditelja Krista iz Albanije (koji je kasnije postao Borat iz Kazahstana) i to se svidjelo jednom od producenata emisije, koji ga je zapamtio i zaposlio čim se ukazala prilika.
Uskoro je lik „Ali Dži“ počeo da se pojavljuje na „Dnevniku u 11“ na „Kanalu 4“. Godine 2000. počinje serija „Ali Dži šou“ koja je 2001. godine osvojila BAFTA nagradu za najbolju komičnu seriju na televiziji. Godine 2002. Ali Dži je bio glavni lik filma „Ali G Indahouse“. a 2003. serija počinje da se emituje u SAD.
Trećeg novembra 2006. u bioskopima počinje da se prikazuje film „Borat: Kulturno uzdizanje u Americi za pravljenje koristi slavne nacije Kazahstana“ u kojem glavnu ulogu igra Saša Koen kao reporter iz Kazahstana.
Sacha Baron Cohen kao gay novinar Bruno opet prevario Amerikance
http://www.index.hr/thumbnail.ashx?path=/images2/brunovelka.jpg&width=662&o=a
NAORUŽANI jeftinim pivom i prospektima naslovljenih sa "vruće koke" i "hardcore borbe", tisuće građana američke savezne države Arkansas prošlog su mjeseca prevareni - dok su mislili da idu na sajam testosterona i dobrih guza, zapravo su bili samo statisti novog showa britanskog komičara Sache Barona Cohena, poznatijeg pod pseudonimom Borat, u kojem će kroz lik Austrijanca Brune ismijavati svijet mode, showbiza i, ponovno, Ameriku.
Posteri koji su mnogobrojnu publiku namamili u gradove Texarkana i Fort Smith bili su naslovljeni kao "Crveno, Bijelo i Krvavo" te "Krvava Radnička Borba". Oglasi su napominjali kako događaju mogu nazočiti samo stariji od 21. godine, te kako najbrže posjetitelje očekuje piva koja će ih stajati samo jedan dolar, dok je sam ulaz na event koštao pet dolara. Događanje u Fort Smithu privuklo je tisuću i petsto posjetitelja kojima je bilo zabranjeno unošenje kamera i mobitela, a dok je publika očekivala sukob testosterona, dobila je dvojicu muškaraca u kavezu (od kojih se jedan predstavio kao "Straight Dave") koji su si međusobno trgali odjeću i ljubili po intimnim dijelovima tijela.
http://www.index.hr/images2/bruno2932.jpg
Bruno u mrežastim majicama
Ovaj je prizor publiku na nekoliko trenutaka ostavio šokiranu i zaprepaštenu, no tada su revoltirani pojedinci, a kasnije i cijela publika, na kavez počeli bacati stolice i pivske flaše. Sve je, naravno, bilo dokumentirano kamerom, a video materijal će se upotrijebiti u novom, nadolazećem filmu Sache Barona Cohena, koji je svojevrsni nastavak njegovog kontroverznog filma Borat od prije dvije godine u kojem je Sacha glumio Borata, kazahstanskog novinara koji je krenuo u "osvajanje" Amerike. U novom filmu Cohen će glumiti Bruna, austrijskog gay novinara koji nosi mrežaste majice te sa sugovornicima radi intervjue na temu mode i zabave.
Snimanje filma o Bruni Cohen je započeo 18. ožujka na na aerodromu u američkom gradu Witchiti. Njegova snimateljska ekipa je od uprave aerodroma dobila dopuštenje za snimanje, no nitko nije očekivao da će Bruno i njegov prijatelj u pripijenim žarkim trikoima plesati, dodirivati se i ljubiti na sred prepunog aerodroma. Nekoliko dana kasnije Cohenova filmska ekipa ušla je u jednu crkvu u Kansasu pod izlikom da snimaju dokumentarac, no ubrzo su iz iste istjerani jer su se proguravali i pokušavali biti dio igrokaza koji su priredili župljani.
-------------------
Izvor: www.index.hr
Ovo je jedna od najjacih zajebancija ikad napravljenih, covjek je majstor :D
Ali G sa bracnim parom Beckham u gostima, smijeh do bola :P
http://www.youtube.com/watch?v=P842Tmi6lrc
http://www.youtube.com/watch?v=HqZKW1WEVlM
hahahahahah, kakav kralj :D Ali G o drogama
Obozhavam ga!
Dok sam gledala Borata,u jednom trenutku ,od smijeha mi je ponestalo daha ,nisam mogla ni da udahnem ni izdahnem ...zamalo ne krepah !:D
Prejak je za mene :D
Borat je remek djelo, nesto slicno nije nikad napravljeno. Mene samo cude ljudi koji nisu skapirali poentu filma, jer je vise nego ocigledno. Mada je intervju sa Bekamovima nesto naludje sto sam vidio, onakvo sprdanje je neponovljivo :D
Koliko to s Bekamovima traje ,da znam hocu li zhrtvovat MB-e ?:D:D:D
traje oko 10 minuta, ali isplati se zrtvovati vjeruj mi, svaki sekund je zlata vrijedan :D
hahhahahaahahhahahahahah kakvo priganje :D:D:D:D
Koliko to s Bekamovima traje ,da znam hocu li zhrtvovat MB-e ?:D:D:D
nisam mogla da verujem sta joj je sve u lice rekao, a Posh se nadrndalaaaa ne bi verovala...
jel si odgledala?
ma Posh je jos i zlatna bila, ali David se pogubio skroz, nije znao dje se nalazi
Ali G Terrorrorist (http://www.youtube.com/watch?v=fNfSQA6ZRsc&feature=related) uvod je prejak
U Britaniji su klinci imitirajuci one njegove bolesne pokrete prstima redovno dozivljavali povrede zgobova, a ljekarska komora je takvu povredu nazvala "BUJAKASHA" po njegovoj poznatoj uzrecici koju uglavnom izgovara dok ukrsta prste na rukama :D:D:D
Film Borat mu je bezveze jer se vidi da je sve montirano za razliku od ranijih epizoda koje su vrh.
Najbolje izjave iz filma Borat :D
1- Kazakhstan is more civilised now. Women can now travel on inside of bus, and homosexuals no longer have to wear blue hat.
2- America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
3- In U.S. and A. they treat horses like we in Kazakhstan treat our women. They feed them two times a day. They have them sleep on straw in a small box. And for entertainment, they make them jump over fences while being whipped.
4- American wine is like Kazakhstani wine, but not made from fermented horse urine.
5- Very sorry to interrupt politic. Might I make a shit in your house?
6- Yakshemash! In US of A, democracy is very different from Kazakhstan. In America, woman *can* vote, but horse - *cannot*!
7- My wife she is dead...she die in a field...she die from work, an accident, but is not important, I have a new wife.
8- Every Englishman must have a hobby. Some like to collect the stamp, some like to make the jam, but the most fun is to a kill a little animal with a shotgun or rip them up with wild dog.
9- In Kazakhstan we have many hobbies: disco dancing, archery, rape, and table tennis.
10- There are many job opportunities in the US and of A. For men, construction worker, taxi driver or accountant. For woman, prostitute.
11- High five!
12- This is Natalya. She is my sister. She is number-four prostitute in whole of Kazakhstan.
|
|