Za sve korisnike Opere, ukoliko vas interesuje kako da povecate broj polja na Speed Dial stranici, evo uputstva, veceras sam to provalio i bas mi je dobrodoslo desetak novih polja.
pronadjete fajl speeddial.ini i editujete ga u, recimo, notepadu/kWrite-u. Na kraju fajla je potrebno samo dopisati sledece:
[Size]
Rows=X
Columns=Y
gdje su x i y brojevi redova i kolona koje zelite da imate, respektabilno. Kako pise i u samom fajlu, nije pozeljno editovati fajl dok je opera ukljucena.
speeddial.ini se u windowsu nalazi u folderu "C:\Documents And Settings\Trenutni User\Application Data\Opera\Opera" , dok se u linuxu nalazi u "/home/trenutni user/.opera/".
Uzivajte :)
hej a da te pitam,koristim operu i skoro sam nesto zeznula ali neznam sta...izgubio mi se navigation bar kad udjem u tools onje shtikliran a nema ga kad otvorim ,vec se otvori error,pa kad isljucim taj tab onda idem na speed dial....razumeste li nesto od ovog:D
ja te nista nisam razumio :D Ajde mi to malo bolje pojasni. Kapiram ovo za navigation bar, ali mi nije jasno dje ti se pojavljuje error
ja te nista nisam razumio :D Ajde mi to malo bolje pojasni. Kapiram ovo za navigation bar, ali mi nije jasno dje ti se pojavljuje error
evo ovako od pocetka;)..error se pojavi uvek kad otvorim operu kao da je podeseno da automatski bira neku stranicu i pise error kao da kad ti pokaze da biras nepostojecu stranicu i kad zatvorim taj tab onda mi se tek pojavi pocetna tj.speed dial....jesam li uspela????;)
jesi :) Pogledacu kad se zavrsi vaterpolo, pa ti javljam
ovako: kad ti otvori tu stranicu sa porukom "Error" iskljuci taj tab. Onda bi trebalo da ti ostane ukljucena prazna stranica, a u donjem desnom uglu bi trebalo da ima poruka "Show Speed Dial". Kliknes na to i ne bi trebalo da bude problema. Mada ja koristim ovu najnoviju Operu, ne znam jesu li nam iste verzije. Probaj pa javi ako ne ide da trazimo neko drugo rjesenje :)
ma nisi ti mene nista ukapirao:)..ja to radim sve vreme inace ne bi mogla da koristim,ali uvek kad otvorim browser prvo mi se pojavi taj error,ja bi to htela da sklonim jer ranije nije bilo tako nego kad otvorim pojavi se odmah spped dial strana...i da vratim navigation bar ali ne znam kako to je moj problem...a to znam i ja da isljucim tab:cheezy:....hvala ti anyway
aha, sad sam te skapirao :) Ovako:
Tools >> Preferences >> General >> Start up i odaberi na padajucoj listi opciju "Start with blank page"
A sto se tice navigation bara, ne zna m sta moze biti ako je sktrikirana ta opcija. Pokusaj da resetujes izgled browsera, pa da ponovo ukljucis navigation bar
hvala ti puno,uspela sam da maknem onu stranicu ali mi je nav.bar izgubljen...ne znam kako se to resetuje izgled ali proucicu sada valjda skapiram..:greedy:
ajde vidjecu da i to saznam, pa cu ti javiti