simm
09-07-08, 13:53
Kada bi vam neko rekao da ce vas vratiti 1000 godina unazad kroz vrijeme, koje dvije stvari bi ponijeli sa sobom?
p.s. Istorijske knjige su iskljucene! :D
p.s. Istorijske knjige su iskljucene! :D
|
View Full Version : Povratak u proslost simm 09-07-08, 13:53 Kada bi vam neko rekao da ce vas vratiti 1000 godina unazad kroz vrijeme, koje dvije stvari bi ponijeli sa sobom? p.s. Istorijske knjige su iskljucene! :D Zor_djevojka 09-07-08, 13:58 sapun i kondom. shalim se (bogomi se ne shalim) hemijsku i svesku... Baron 09-07-08, 14:00 puškomitraljez i porodično pakovanje kondoma ps. ova roska će me naživjeti bar 10god :D simm 09-07-08, 14:01 a sto ce ti hemijska? za svesku mi je jasno - da pravis papirne rakete :D Ozbiljno, zasto bas to dvoje? Ja bih ponio neku knjigu tipa "lijecenje travama" i casovnik. Obama 09-07-08, 14:02 video kameru i vakcine Zor_djevojka 09-07-08, 14:03 da zapishem sve bitno, da ne bude - vecina stvari zasnovane na pretpostavkama.. a ozbljno i za sapun i kondom....kuga, raznorazne polne bolesti, chuda svakojaka... simm 09-07-08, 14:06 Polne bolesti se lako lijece usijanom zicom - samo treba zicu zavuc umjesto katetera :D Na cemu su ljudi inace pisali u to doba? Na kozi ili na drvetu? Zor_djevojka 09-07-08, 14:08 po pecina, papirusa, kozhi, drvetu... Baron 09-07-08, 14:09 Poneseš Vasu Pelagića i završena stvar. Na kozi su nešto drugo radili, sumnjam da im je služila za pisanje :D simm 09-07-08, 14:11 po pecina, papirusa, kozhi, drvetu... Ahahahaha, pa e, nosili su dzepnu pecinu da po njoj pisu :D :D :D :D :D Zor_djevojka 09-07-08, 14:13 ahahahahahahahahahahah eto vidji..i poslije ja nagrdila temu....A fino me Baron opomenuo da se ne izlijecem... Djudja 09-07-08, 14:24 Kada bi vam neko rekao da ce vas vratiti 1000 godina unazad kroz vrijeme, koje dvije stvari bi ponijeli sa sobom? p.s. Istorijske knjige su iskljucene! :D Moraš da preciziraš - ideš li na određeno vrijeme, ili po sve? simm 09-07-08, 14:27 Ides duze no sto ti bilo koje baterije mogu izdurat! :D Ajde reci za obje varijante: trajno i na par mjeseci. :xmas143: Baron 09-07-08, 14:27 Moraš da preciziraš - ideš li na određeno vrijeme, ili po sve? sad ti rijetko ko daje na neodređeno...:biggrin: znam da bi ti djudja zapalio 5-6 kredita (posebno u ovu acovu banku) i otišao 1000.god unazad :biggrin: Djudja 09-07-08, 14:39 sad ti rijetko ko daje na neodređeno...:biggrin: znam da bi ti djudja zapalio 5-6 kredita (posebno u ovu acovu banku) i otišao 1000.god unazad :biggrin: Jedino ako bi mi dali zlato - eure vele ne priznaju kod Vojisavljevića :whistling2:. Na par mjeseci: trebalo bi ponijet nešto da ti pomogne da preživiš, a bogomi i nešto što bi ti pomoglo da ućariš kad se vrneš. Ono sa kamerom zvuči dobro, mada ne vidim neke velike koristi od povratka sa snimkom. Možda neka priručna oprema za ispitivanje DNK (iz Visbadena) i laptop sa jakom baterijom sa bazom podataka DNK današnjih političara, tako da bi se malo uticalo na prirodnu selekciju u ove 1000 godina :biggrin:. Ispada da bi trebalo izvršit temeljne pripreme a ovaj put. Na po sve: obezbijedit sebe neku egzistenciju i olakšat život. Koliko god nepopularno zvučalo - neko žešće oružje ne bi bilo na odmet. Mada je i znanje je jako oružje, a najlakše se pakuje u PC (ograničenje je rok baterija). Možda PC i priručna oprema :smokeing:za pravljenje mini hidrocentrale. Slowpoke Rodriguez 09-07-08, 16:03 - Kompletna edicija Istorija svijeta od Vil Djuranta - Naocare za sunce kliko 09-07-08, 22:58 Moram li te stvari da posjedujem u sadasnjosti ili mogu da izaberem sto god mi se ćefne? wawy 09-07-08, 23:42 ponio bi kesicu cukra. ne volim grku kafu da pijem... ama nikako... :D simm 09-07-08, 23:57 Mish vara, rekli smo ne mogu knjige iz istorije :red_bandana: A kliko moze da uzme sto god mu se cefne, cak i dvije kesice cukra! :D Batboy 10-07-08, 00:01 DCR trv950e sa rezervnom baterijom uz dodatno pakovanje DV kaseta i dinamu za generisanje istosmjerne stuje za 12V... Kliko je postavio dobro pitanje.., razmišljao sam i o nekim stvarima koje nisu u mom posjedu... kliko 10-07-08, 08:51 1)- koverta sa milion dolara te bih vjerovatno bio jedan od najbogatijih ljudi tog vremena (ne znam sto bi mi to pomoglo,ali ajde) 2)-Spitzer teleskop Baron 10-07-08, 08:55 ne pomenu niko mobilni telefon :D kliko 10-07-08, 08:57 ne pomenu niko mobilni telefon :D dje bi ga punio? a i pokrivenost je bila extra u to vrijeme ;) Baron 10-07-08, 08:59 zamisli nekoj odivi pokazes N-95, odma bi ti dala :D kliko 10-07-08, 09:00 dala bi ti u ono vrijeme i za dolar :D Baron 10-07-08, 09:36 e ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da kliko ponese milion dolara:thumb_up: u sadšnje vrijeme bi imali monogoljudnu državu klikolend u srcu evrope!;) Miriam 10-07-08, 09:37 dovoljno zlata i uranijuma Angelina75 10-07-08, 16:58 ponela bih karton ulozaka (pa zamislite u to vreme da ih nije ni bilo.....ne mogu ni da zamislim u to vreme sta su stavljale zene u vreme njihove mesecnice!:toobad:)...i razne kreme za moju alergiju :redface::redface: Predator 10-07-08, 18:02 puno puno zlata i CZ 99 za puno puno metaka Batboy 10-07-08, 23:18 puno puno zlata i CZ 99 za puno puno metaka I ubiješ nekog svog manitog pretka.., i kad se vratiš ko da se nisi ni vratio... :D Miriam 10-07-08, 23:21 Dobar scenario za film! Bat kao i uvek u punom sjaju! :) Zor_djevojka 10-07-08, 23:23 e ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da kliko ponese milion dolara:thumb_up: on ka' da ce na svadbe , a ne u proshlost :D kljikkkkkkkkkkkko, care :D Predator 10-07-08, 23:46 I ubiješ nekog svog manitog pretka.., i kad se vratiš ko da se nisi ni vratio... :D ma to je da mi se niko nemoze pribliziti niti napadnut, a zlato da mogu da kupim bilo sto i da vladam :D :D :D Batboy 11-07-08, 00:12 E'o Predi a i ostalima prijedlog za one koji želi da se obogate kad se vrate... :character38542: Neka odu kod numizmatičara i zatraži katalog sa rijetkim novčićima... S tim kad bi skupljao novčiće u prošlosti.., morao bi ih zakopat na određeno mjesto koje se nije mijenjalo 1000 godina.., i otkopati kasnije... Ovo je pod obavezno jer uzorke novčića koje bi ponio sa sobom nazad ne bi prošli test starosti i bili bi lažnjaci... Pojedini rijetki novčići vrijede na desetine milona evra... :) Naravno tu je i trgovina dijamantima.., oni su se u dalekoj prošlosti mogli kupiti za malo para... Sa nekoliko zlatnih poluga.., moglo bi se nakupovati mnogo dijamanta izuzetne vrijednosti... U današnjem vremenu uz uspješnu zamjenu mogli bi dostići veliku.., zaista veliku vrijenost... Mislim da bi se moglo doći do cifre od preko nekoliko stotina miliona evra.., bez problema... :) Naravno treba obratiti pažnju na to gdje se ide u prošlost.., jer veoma je važno da sličnost sa ostatkom civilizacije bude velika... A u slučaju nužde obavezno upotrijebiti rečenicu... Ja (I) frenchman.... :D Nije mi baš najasniji Simm-ov koncept odlaska.., je l' za stalno ili samo na jedno vrijeme... :smokeing: mistique 11-07-08, 00:33 VeLki kofer i neshto jakih vreca. pokupila bih shto od umjetnina ,shto od kovanica i raznoraznih rekvizita i jednog poshtenog i radnog peasant-a i vratila se u sadashnjost,,tj u blisku buducnost od sad ( recimo $utra) i to prodala na aukciju pola dala u humanitarne svrhe ,nahranila gladne i sredila par atentata .DEcko bi mi bio vazal ,a ja njemu senior :D Blade 11-07-08, 00:38 Prvo mi pade na pamet da odem tamo nedje autom, ali se $etih da bi me 100% oni divljaci odma na lomaču stavili tj. naložili. Em to, em nemam vozačku, a neprijatno mi je da me policija zaustavlja. Pogotovo prije 1000 godina. Kao prvo, ponijela bih mp3 ili 4, nebitno, a usput bih smišljala što ću drugo da ponesem. Teke, gluplje što još ne pročitah :D simm 11-07-08, 00:43 Nije mi baš najasniji Simm-ov koncept odlaska.., je l' za stalno ili samo na jedno vrijeme... :smokeing:Obje varijante se traze :) Batboy 11-07-08, 01:58 VeLki kofer i neshto jakih vreca. pokupila bih shto od umjetnina ,shto od kovanica i raznoraznih rekvizita i jednog poshtenog i radnog peasant-a i vratila se u sadashnjost,,tj u blisku buducnost od sad ( recimo $utra) i to prodala na aukciju pola dala u humanitarne svrhe ,nahranila gladne i sredila par atentata .DEcko bi mi bio vazal ,a ja njemu senior :D Teško da bi dobila što parica od stvari koje bi donjela sa sobom (osim recimo dijamanata)... Kao što već rekoh.., ne može se proći provjera autentičnosti iz tog perioda ako predmet nije dovoljno star... :) Simm.., hvala na pojašnjenju... :) Batboy 11-07-08, 02:01 Ko je ono imao potpis ''Ladan ko taština duša''.., nešto ne mogu da se sjetim... :) Taj nek' povede taštu i pištolj i neka je ostavi tamo nekom vraču... :D Blade 11-07-08, 02:02 Simm :D Batboy 11-07-08, 02:11 Pa vidim ja nešto me njegova pojava podsjeti na situation sa taštom ili ti njegovu mother in low... :) Ko zna zašto je on pokrenuo ovu temu... :D Blade 11-07-08, 02:13 Bolje da ja ćutim. :D wawy 11-07-08, 02:16 Kada bi vam neko rekao da ce vas vratiti 1000 godina unazad kroz vrijeme, koje dvije stvari bi ponijeli sa sobom? dva bureka. ako ogladnim dok ne stignem tamo... Blade 11-07-08, 02:17 A dje mi to ustvari idemo? :D madagaskar 11-07-08, 12:12 A niđe, kako životarimo taman tapkamo u mjesto 1000 godina...a eto ponijela bi knjigu o naizmjeničnoj struji (da zeznem Teslu) a onda radio (da ne bi čekali 950 godina do izumijeća istog) :walkman: simm 11-07-08, 12:17 Rostilj i Vegetu - danas bi imali 1000 godina napredniju kuhinju :) Slowpoke Rodriguez 15-07-08, 00:38 Mish vara, rekli smo ne mogu knjige iz istorije :red_bandana: hm, onda naocare za sunce i 5 kg vijagre talkitna 15-07-08, 00:47 dvogled i upaljac wawy 15-07-08, 00:56 meni je jedna od interesantnih stvari u ovoj temi to sto su mnogi odgovorili da bi ponijeli sa sobom oruzije za odbranu, ako bi isli 1000 godina unazad. pa toliko se ponosimo svojim precima, i istorijom, i slicno, a ovamo odjednom ispade da svi mislimo da su tada bili sve sami divljaci. :) ali sto je interesntno, prema svim do sada raspolozivim dokumentima,. narod je tada bio isto toliko miroljubiv, kolko i sad, ako ne i vise domacinski raspolozen. talkitna 15-07-08, 01:00 ja bih nosila dvogled-da ih bolje mogu razgledati,a upaljac da ne palim vatru sa dva kamena..a gde ima vatre-ima svega ostalog(gooorrriii vatraaaa..sad uuu..:)) Batboy 15-07-08, 01:13 meni je jedna od interesantnih stvari u ovoj temi to sto su mnogi odgovorili da bi ponijeli sa sobom oruzije za odbranu, ako bi isli 1000 godina unazad. pa toliko se ponosimo svojim precima, i istorijom, i slicno, a ovamo odjednom ispade da svi mislimo da su tada bili sve sami divljaci. :) ali sto je interesntno, prema svim do sada raspolozivim dokumentima,. narod je tada bio isto toliko miroljubiv, kolko i sad, ako ne i vise domacinski raspolozen. Tad je sila značila moć.., onaj ko bi imao preimućstvo u oružju taj bi bio glavni frajer u ''selu''... :) Mislim da (možda griješim) ovi frajeri koji idu u prošlost žele moć i žene... Otuda toliki broj kondoma i pucaljki se velikom količinom metaka... :) talkitna 15-07-08, 01:15 Tad je sila značila moć.., onaj ko bi imao preimućstvo u oružju taj bi bio glavni frajer u ''selu''... :) Mislim da (možda griješim) ovi frajeri koji idu u prošlost žele moć i žene... Otuda toliki broj kondoma i pucaljki se velikom količinom metaka... :) hahahaaa!!Dobro receno!posebno ovo za :frajere koji idu u proslost..":thumb_up: simm 15-07-08, 01:39 Mislim da (možda griješim) ovi frajeri koji idu u prošlost žele moć i žene... Otuda toliki broj kondoma i pucaljki se velikom količinom metaka... :) Odlicno :) :) |