View Full Version : Xtreme Makeover

mistique
07-07-08, 18:15
Jedina emisija koju redovno pratim na fox life-u ..na tv-u uopshte.
Ko nije upoznat,u pitanju je emisija ,gdje se ljudi ,koji se smatraju fizichki odbojni prijavljuju na konkurs za niz besplatnih plastichnih operacija ,koje ce im pomoci da se proljepshaju ,a sve to upakovano u drama-reality show.

Zaista svakakvih ljudi ima.
Fizicki unakazheni zbog nezgoda, nasljedno manje privlacni (da ne kazhem grdni ) ..jedan od ucesnika ovog reality show-a sam sebe naziva 'genetski shvedski sto'-sastavljen od genetskih otpadaka....
Ako sam ikad mislila za neku osobu da je grob,shto se veli,ta se mogla slobodno utjeshiti gledajuci pojedine koji su se pojavili u ovoj emisiji.
Ruku na srce,neki su se sa pravom podvrgli operacijama :whistling2:

Medjutim ,kako vrijeme prolazi i emisija dobija na popularnosti,sve se vishe javljaju ljudi koji ,zapravo,ne izgledaju nimalo strashno.

Za vecinu bih rekla da su neki prosjek ...

Malo veci nos,ushi malo klempave..trbushcic...stvarno nishta toliko alarmantno (kako se meni chini ) da bi se toliko odvratno osjecali u svom vozilu dushe i cmizdrili pred kamerama.

Upravo gledam jednog klinonosa sa 1 oziljkom na slepoochnici koji je briznuo u plach zbog svog hendikepa!:wallbash:

Shto je sa ovim umobolnim amerikancima ,pa su toliko iskomplexirani ?!:angry2:
Je li moguce da ih sredina toliko shikanira zbog klempavih ushiju da bi se istim pokrili i iz kuce ne bi od stida izlazili ?!

Svijet je krenuo nekim svojim ,chudnim tokom .. hipohondrija i uobrazilja uzimaju maha ;ljudi ne sagledavaju sushtinske probleme ,nego izvor svih problema nalaze u nesavrshenom izgledu ...:hammer5425:

I shta se deshava sjutra kad se priviknu na svoj novi izgled ?!
Hoce li zaista svi njihovi problemi nestati ?!

kliko
07-07-08, 18:18
Tesko da fizicki izgled moze da im rijesi probleme,ali moze da im ojaca samopouzdanje. Moze da im pomogne da se kroz zivot bolje i ljepse osjecaju.

mistique
07-07-08, 18:24
Apsolutno se slazhem ..
Posebno kod osoba koje su tezhi slucajevi ..npr imaju 'zechju usnu' i zaista je estetska operacija lishi velikog fizickog nedostatka...
ali ,pacijenti ,poput ovog pacijenta shto rida zbog krivog nosa (moj je grdji pa ne cmizdrim) i oziljka od 2.5 cm ... stvarno ,mislim da im u sustini nema pomoci ,dok se iznutra ne promijene .. jer je samo pitanje vremena shta ce ih sledece sputati ka njihovom samoostvarenju ...
Mozda djelujem previshe iskljuchiva ,ali stvarno pretjeruju .

malo
07-07-08, 18:26
E i ja pratim tu emisiju ponekad na fox-u, i kako vrijeme odmice sve vise mi je muka od te emisije, jer onoliko komplexa(bezpotrebnih) ne jednom mjestu nisam vidjela odavno
ne vjerujem da ce im problemi nestati, mozda na pocetku dok je to sve frisko i svjeze da se osjecaju zadovoljno, ali izvor njihovih problema se nije mogao ukloniti operacijom, a i opce je poznato da nakon izvjesnog vremena sve te estetske operacije, vrate milo za drago i sta ce onda kad ponovo budu morali zategnuti a nemaju para?

Blade
07-07-08, 18:28
Onda ću i ja da nadogradim nokte jer ne mogu da porastu (mogu no ne smiju :D), nekako operisat ravne tabane, zateć' stomak, izbijelit kosu, ubrizgat malo botoxa u lice i mislim da je to to...a ne, i nos i uši ću operisat. Ao, $edite...

OCTAVIAN
07-07-08, 18:32
Ako su punoljetni neka ih. Time ne ugrozavaju nikoga, i ne vidim zasto bi to nekome smetalo

seka
08-07-08, 14:17
negdje sam pročitala da u nekim zemljama prije nego se neko podvrgne plastičnoj operaciji ide prvo na razgovor sa psihologom..i to je po meni sasvim ispravno.. cura koja je depresivna zato što ima male sise će i kad ih "napravi" naći neki drugi razlog da bude nesretna, jer problem nije u sisama nego u glavi..jednostavno-bitnije je naučiti živjeti sa svojim nedostatcima.. niko nije savršen, imamo svi svojih mana fizičkih, a i psihičkih.. ali to je ono što nas čini jedinstvenim i posebnim, samo treba da prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo.. na žalost čini mi se da sve više spoljašnja pojava nadilazi po značaju svaku unutrašnju vrijednost koju osoba ima..
tužno je što se estetska hirurgija, jedna plemenita grana medicine, svela na jedan običan cirkus.. nešto što ljudima treba da omogući ljepšhi život je preraslo u sredstvo za stvaranje grotesknih nakaza.. kada neko napravi sise veće od glave , usta kao da ga je neko istukao ili toliko zategne lice da mu obrve dodju do šiški , stvarno mi se smuči.. nikad neću zaboraviti mladu djevojku koja je bila na Oprah show..užas šta je uradila od sebe..imala je plastičnih operacija skoro koliko i godina..a po slikama od ranije bila je sasvim prirodna i lijepa..izjavila je da planira još neku korekciju jer nije zadovoljna sobom..a ja se pitam da li će ikada i biti?!

Leptiric
08-07-08, 14:52
A brate shto lijepo ne uzmu lijepak pa zalijepe ushi,a temperama prebojaju oziljke? Mislim stvarno....:D

mala_mu
23-07-08, 21:31
A dobro, ni meni ne smetaju. Ko misli da je klempav ili debeo, neka si priusti te operacije. Al ne mogu recimo da shvatim nekoga, ko bi se operisao samo da bi licio na nekog poznatog. To mi je recimo, dno dna.. Imate to na VH1, ako se i dalje prikazuje. Posaljes im pismo, tipa na koga bi volio da licis i posaljes svoji sliku.... Bio je lik koji je godinama pio zenske hormone, i radio svakakwe operacije, da bi licio na J LO?????????????

pehar
23-07-08, 21:53
Ako im to doprinosi da se bolje osecaju,podrzavam takve operacije