tashke
01-07-08, 22:19
Ako razmisljate o kupovini novog (polovnog) automobila, ovo je pravo mesto da pitate za savet...Takodje mozete komentarisati vasu polovnu makinu...:)
|
View Full Version : Najbolji polovnjaci tashke 01-07-08, 22:19 Ako razmisljate o kupovini novog (polovnog) automobila, ovo je pravo mesto da pitate za savet...Takodje mozete komentarisati vasu polovnu makinu...:) tashke 01-07-08, 22:24 Razmislja mi se ortak da uveze nesto iz nemacke sada za desetak dana...Razmislja o a4 2002, ili bmw3 318 ili 320 takodje isto godiste...Cene su kaze slicne.. Sta mislite o tome? OCTAVIAN 01-07-08, 22:49 Odlicna tema! Sto se tice ovih navedenih modela, nisam ljubitelj niti Audija, a pogotovo ne BMWa, tako da ne bih svoje misljenje iznosio :) tashke 02-07-08, 21:50 A sto nisi ljubitelj ta dva modela?Koja kola ti preferiras Evo ja vozim golfa3 i uopste nisam zadovoljan...Niti bi ga preporucio nekom.. OCTAVIAN 02-07-08, 22:11 Ja sam isto vozio Golfa 3, i isto ga ne bih nikome preporucio :) Sledece auto ce biti iskljucivo Japanac - Toyota, Honda ili Nissan, tesko da bih uzeo ista drugo Baron 03-07-08, 08:05 Moj favorit je A4, čak i da nisi pomenuo ovdje! Siguran sam Cezare da ga nisi vozio pa i nemaš emocije prema ovoj makini plave krvi. postoji fenomen vlasnika mercedesa, vlasnici ga mijenjaju samo za novijeg jer osjećaju da bi u suprotnom bilo pasti sa konja na magarca. boris 03-07-08, 09:12 Razmislja mi se ortak da uveze nesto iz nemacke sada za desetak dana...Razmislja o a4 2002, ili bmw3 318 ili 320 takodje isto godiste...Cene su kaze slicne.. Sta mislite o tome? Mene takodje zanima, koliko bi me kostalo da uvezem iz Njemacke, bmw serije 3, model 320d ? OCTAVIAN 03-07-08, 09:25 Moj favorit je A4, čak i da nisi pomenuo ovdje! Siguran sam Cezare da ga nisi vozio pa i nemaš emocije prema ovoj makini plave krvi. postoji fenomen vlasnika mercedesa, vlasnici ga mijenjaju samo za novijeg jer osjećaju da bi u suprotnom bilo pasti sa konja na magarca. Vozio sam ga par puta, drug dobar ga ima, i to 2.4, odlicna je masina, ali na ne volim audi, jer su preskupi i dalje. Inace nemam emocije prema masinama, iskljucivo racionalno razmisljam kad su automobili u pitanju. Kad je u pitanju odnos cijena-kvalitet onda njemci moraju jos mnogo da uce od japanaca. Sto se tice ovog drugog, nisi u pravu nimalo. Prema istrazivanjima zadnjih 5 godina, najveci index ponovne kupovine imaju vlasnici Lexus auta, pa Toyote, nesto oko 80 %. Svega oko 50 % vlasnika Mercedesa ponovo kupuje Mercedes, dok je recimo interesantno na svega 40 % vlasnika BMW i Audi ponovo kupuju istu marku. To je najbolji pokazatelj koliko je ko zadovoljan svojim vozilom Baron 03-07-08, 09:35 ja sam uvjek gledao auta emocijama. svakome savjetujem da ako mu se auto ne svidi na prvi pogled nema šta da ga zagleda... priznajem da je tojota odlično auto, ali bez duše. kod auta mi je bitan i entrijer, a audi (kao i bmw) će uvjek pružiti luksuzni tapacirung, mahagonij... još ne mogu prežaili što svojevremeno ne kupih kupe 2.0 16V, a prođe od tad 5 god... OCTAVIAN 03-07-08, 09:37 srecom pa nismo svi isti :) tashke 03-07-08, 17:09 iskreno ni ja ne mogu naci neku zamerku na audi i bmw.. A sto se tice odrzavanja...Moj golf koji je devedeset peto se kvari ko nenormalan.Znam da to nije nova masina, ali ga odlicno odrzavam.Menjam ulje na pet soma, filtere svaki put, svecice na 15k...Medjutim ortak mi ima bmw3 iz 92 i menja mu tapacirunge i enterijer zato sto mema na sta da potrosi kintu koju je skupljao u slucaju da se pokvari... Elem, jesu delovi za bmw-a i audi skuplji, ali se i u mnogome manje kvari, tako da dodje bukvalno na isto.. Pre golfa sam vozio volva, u koji dve godine osim kugle nista nisam ulozio a bio je 86 (kupio sam ga 1998) Fora je sto kad se golf pokvari ja kupim lamelu koja je 100e, i platim ruke 50e, sa njom izvucem 40-50k(jer je turska).Lamela za bmw auta mog godista je 200e i ruke 50 ali predjes 100k... Sad da li ces placati u ratama i stalno ici kod majstora, ili platiti jednom a duze biti siguran, to je na svakom... To je kao kad uzmes tv na kredit koji je 400e na dve godine...Svaki mesec placas manje, ali na kraju on izadje 500e... Baron 04-07-08, 08:16 ja sam na audija dosad promijenio kliješta za zadnji disk (50E polovna) i pločice na kočnicama prednje i zadnje. i ništa više a prešao sam 60K OCTAVIAN 04-07-08, 11:31 mozete onda misliti koliko se japanci kvare kad su i audi i bmw pri kraju na listama pouzdanosti :) Baron 04-07-08, 12:42 Kad voliš Toyote evo savjet za Yarisa, koji mi se sviđa spolja ali je unutra kao igračka... model do 2000. se radio u Japanu i puno je kvalitetniji od ovoga 2001- koji počinje da se sastavlja u Francuskoj i ni pola nije kvalitetan kao stariji brat. maja dg 05-07-08, 16:48 evo sajt i uvozite kola ljudi,vise se isplati:) www.autoscaut.de nestasni_cipiripi 05-07-08, 17:20 A imate i onaj mobile.de maja dg 05-07-08, 17:41 da ima i taj...:) OCTAVIAN 05-07-08, 18:15 sad kad vidjeh ove sajtove pade mi nesto na pamet, posto planiram uskoro da kupim auto. Vidjeh da se Mazda 6, 2000 kubika dizel, karavan, odlicno ocuvana (makar naizgled), 2002-04 godiste, moze uzeti za 6-7 hiljada, sto je extra cijena. Nisam nikad nesto o tome razmisljao kako kupiti takvo auto. Ko dovozi ta auta, koliko bih recimo trebao platiti nekome ko se odlicno u auta razumije da ga kupi i dovede? maja dg 05-07-08, 23:03 pa nemoj mi bas vjerovati dok ne provjerim to...ali mislim da do hiljadu najvise...sad sto se mene licno tice,meni bi to bio covjek sa kojim se inace radi uvoz neke bravarije (mislim otac naravno,a i ja ) i preko brata...mada mislim da ni samom tebi to ne bi bio veliki trosak ako si ono bas zagrijan da kupis neka kola,mada uvjek mozes naci lako ljude za to i to ne za veliki novac... Baron 07-07-08, 08:54 nebih prepotucio nikome da se zeza sa sa uvoženjem automobila, carinjenjem, špediterima, mašinskim fakultetom, regularnim i ne papirima... bolje platiti 300E više i kupiti automobil na nekom sigurnom velikom placu. OCTAVIAN 07-07-08, 10:24 nebih prepotucio nikome da se zeza sa sa uvoženjem automobila, carinjenjem, špediterima, mašinskim fakultetom, regularnim i ne papirima... bolje platiti 300E više i kupiti automobil na nekom sigurnom velikom placu. Ne radi se o 300 eura, nego o 3-4 hiljade, koliko je recimo razlika za Mazdu 6. Drugo, auta na placevima su jako losa, vecinom su to udarana auta koja su nakon toga presminkana, imao sam priliku da licno prisustvujem dolasku kontingenta na jednom od placeva dje je bukvalno svako auto bilo udareno! maja dg 07-07-08, 11:55 pa definitvno je tako...a sve sa tim uvozenjem,carinjenjem i svim ostajes na dobitku a uz to imas bolji auto za manje pare...pa sad sta se vise isplati,mislim da je logicno... nikola_VUK 09-07-08, 17:35 Mene je malo uvoz zanimao pa sam se raspitivao, to dodje otprilike ovako, kada angazujes nekoga da ti zavrsava papire oko uvoza njegove usluge te ispadnu u zavisnosti od kola od 200-500 eura za te pare on voza auto ovamo onamo sta treba, pribavlja papire sredjuje ti sa spediterom i carinicima da te carina ispadne manje (jer uzimaju najmanju mogucu katalosku vrednost)itd... Tako da u principu on tebe nekosta tih 200-500 nego ti cak ustedi par stotina eura, naravno ako naletis na ok coveka... |