View Full Version : Omiljeni domaći rok bendovi
Koji su vaši omiljeni domaći rok bendovi? Što vam se svidja kod njih, koje su to pjesme koje su vam najdraže? Da li ste bili na nekom njihovom koncertu?
evo nekih od mojih omiljenih:
partibrejkers,
azra,
majke,
zabranjeno pusenje,
hladno pivo,
kud idijoti,
ekv,
psihomodopop,
goblini,
deca losih muzicara,
rambo amadeus, itd, itd...
na ovim nabrojanim sam bio na svim koncertima, osim azre i ekv, nazalost...
(kad se sjetim jos ponekoga benda, ce ga dodam...)
Da, izbor ti je ok. Jedini je problem sto vecina ovih vise ne postoji, ili se ja varam?
Dodao bih jos pokojnu riblju corbu.
Zor_djevojka 27-06-08, 09:24 Alisa, Bolero...
dje vam je lokal patriotizam-
niko da pomene Društvo skrivenih talenata DST ;)
nestasni_cipiripi 27-06-08, 09:36 A Krivi toranj?
Z.pusenje/haustor/r.corba/yu grupa/ekv/playboy/el.orgazam...
YU grupa.Van Gog..
Koliko znam,Riblja Corba jos postoji?
Azra i Ekv dijele prvo mjesto :)
"Filigranski plocnici,boje baruta.."
Slazem se!:D
---------------------moze malo i punk-a :D
Azra
Haustor
Van Gogh
Partibrejkersi
Psihomodo pop
Disciplin a kitchme
Riblja Corba
EKV
Zabranjeno pushenje (otpushak:D)
Obojeni program
hladno pivo me veoma pozitivno iznenadilo .. :D:D ( i grupa ,a i ovo iz frizhidera:D) ..nisu loshi !
bijelo dugme ima neshto u rock fazonu ( ako nisam poludjela) :D
Senza_Guerra 27-06-08, 15:45 EKV, Van Gogh, Perper, Parni Valjak, Prljavo Kazaliste, Bolero..
koje bijelo dugme?! vecina njihovih pjesama su kopije deep purple-a...
1. Azra
onda 99 praznih mjesta
101. Riblja Corba
pa jos 99 praznih mjesta
201. Bijelo Dugme
koje bijelo dugme?! vecina njihovih pjesama su kopije deep purple-a...
Sve sto je Goran Bregovic radio u svojoj bijednoj karijeri je plagijat. Ali ja ih ipak volim slusati, imaju sjajnih stvari :)
Sve sto je Goran Bregovic radio u svojoj bijednoj karijeri je plagijat. Ali ja ih ipak volim slusati, imaju sjajnih stvari :)
htjedoh to napiskarati,ali mi je bilo teshko pomijerati prste :bye1:
e, zaboravih jos par omiljenih, corba, dugme, van gog i el. orgazam, c.c.c,, kako to zaboravih...
Da, izbor ti je ok. Jedini je problem sto vecina ovih vise ne postoji, ili se ja varam?
Dodao bih jos pokojnu riblju corbu.
jest @simm, problem nevidjen, no neka samo ta muka, cuo sam da se javlja i u druge pravce muzike: kad sam cuo da je marija kalas pokojnja, a da betoven i mocart vise ne nastupaju, bash mi zao nesto bilo... no ipak ih cojek poslusha ponekad... ;)
Azra, Psihomodopop, ali kako wawy da zaboraviš Riblju čorbu?
e neznam :), a corba ima bas dobrih pjesama... ;) pogotovo recimo album 'buvlja pijaca' je po meni jedan od najboljih domacih, medju top 10...
e neznam :), a corba ima bas dobrih pjesama... ;) pogotovo recimo album 'buvlja pijaca' je po meni jedan od najboljih domacih, medju top 10...
Ma tebi uvek ;)
Senza_Guerra 27-06-08, 21:49 Partibrejkers.
Partibrejkers.
:guitar: brao! a bio sam par puta na njihove svirke, i stvarno su me odushevili, svaki put su drugaciji, i ne otaljavaju posa. bukvalno od prvog do zadnjegh albuma ne gube kvalitet, s tim sto je naravno 'julia i romeo' bila i bice numero uno! :)
a rambo amadeus? njega niko ne pominje? a lik ne samo sto je shoumen i ima sjajne tekstove pune ironije i brutalnog sprdanja sa svakodnevnim politicko-drustvenim idiotarijama, nego je more i gitarista nevidjeni! kako plete po onim zicama, ono je nevidjeno...
laboratorija zvuka, indexi, parni valjak itd.
Senza_Guerra 27-06-08, 23:21 :guitar: brao! a bio sam par puta na njihove svirke, i stvarno su me odushevili, svaki put su drugaciji, i ne otaljavaju posa. bukvalno od prvog do zadnjegh albuma ne gube kvalitet, s tim sto je naravno 'julia i romeo' bila i bice numero uno! :)
a rambo amadeus? njega niko ne pominje? a lik ne samo sto je shoumen i ima sjajne tekstove pune ironije i brutalnog sprdanja sa svakodnevnim politicko-drustvenim idiotarijama, nego je more i gitarista nevidjeni! kako plete po onim zicama, ono je nevidjeno...
Nikada od njega nisam cuo takvu pjesmu. Samo one koje propratim osmjehom.
kakvu pjesmu? u vezi sprdanja sa dnevno-politickim temama? a @senza, konerti su mu prepuni toga, i to da krepas osmijeha... cobaneeeeee, vrati seeeee... :D
partibrejkersi- moje prvo pijanstvo, IIIgim. :D
partibrejkersi, 2. srednje, moje 78. pijanstvo... :D :D
qq pa ti si metuzalem :D -sto se pijanchenja tiche :D
hahaha, bilo nekad... :D
e zaboravih totalno disciplinu kicme, kraljeve domaceg rok end roula...
pa fino pogledaj moj post za bendove,sigurna sam da ces se sjetiti svih zaboravljenih :D
Sjeca li se ko Vampira?:D (onaj svashta-neshto pravac .. :D:D)
meni su oni preludi :D
o da,u pravu si, citavi 'andjeli' prvi dio su ispunjeni njihovim rokabilijem...legende, za zuraja do jaja:D, al raspali su se, al svako je poceo da svira u nekom drugom bendu...
Piloti !:D
Bajaga droga :D
prljavo kazaliste, na pocetku... ono je bilo fenomenalno...
i naravno - haustor...
i prljavi inspektor blaza i kljunovi... ;)
Piloti !:D
Bajaga droga :D
to prvo da...od bajage samo TISHINA!
A moj omiljeni..HLADNO PIVO, PERPER I LETU SHTUKE :D
Leb i sol
Haustor
Bolero
Prljavo kazaliste
Parni valjak
Film
Bijelo Dugme
Kerber
Alisa...
a elvis dzi kurtovic? sad se sjetih sarajevske scene, ekstra album jedan ima...
'atomsko skloniste'... fenomenalne pjesme...
jest @simm, problem nevidjen, no neka samo ta muka, cuo sam da se javlja i u druge pravce muzike: kad sam cuo da je marija kalas pokojnja, a da betoven i mocart vise ne nastupaju, bash mi zao nesto bilo... no ipak ih cojek poslusha ponekad... ;)
Ti se mozes sprdat koliko oces, ali se bojim da na koncert Azre vise ici neces. :nonono:
A IZgleda... nazalost... stulic je nesto prica, ima neke nerasciscene racune sa nekim izdavackim kucama odjen, pa su mu i ogadili muziku, i politika ga je uzjebala... tako da imas pravo, ne vrce se iz holandije. sto mi je najvise zao. a i za ekv isto...
Pa o tome se radi, mi smo uz njih bili mali, pa srednji, sad i veliki, i nema vise ni njihovih koncerata ni dobre muzike koju su pravili. Betoven je Betoven, ko god ga svira, a Usne vrele visnje nece niko moci da pjeva kako treba. Ili Ostani djubre do kraja.
ma corba jos pomalo nastupa, pushenje isto sa kusturicom, bregovic isto, svi nesto ipak sviruckaju al azra i ekv nema teorije nikad vishe da se cuju... bas zalosno.... mada sam slusa neke bendove da odlicno izvode ekv, prepostavljam da je original ipak bio original...
mada, mozemo ih slushat i ovako, na cd, al nije to to, ipak treba dozivjet sve te svirke...
e da, sad se sjetih ortodox keltsa, 'domacih iraca'.. kakvu oni energiju nose to je zvek... ma neznam sto bi da nam nije onoga exita, dje bi isli na tolke dobre svirke :)...
madagaskar 01-07-08, 11:47 Pored navedenih, obožavala sam i grupu Kerber
madagaskar 01-07-08, 11:54 :throb::throb::throb::throb::throb:
|
|