View Full Version : problemi sa editovanjem profila
Ovako, imam dva problema, nadam se da ce neko znati da mi objasni o cemu se radi:
1. Nikako ne uspijevam da stavim avatar dimenzija 100x100 (maximalno dozvoljene). Koju god dimenziju da odredim, avatar mi se smanji na 80x80.
2. Editovanje potpisa - potpis koji sada koristim sadrzi oko 300 karaktera za dvije slike. Sad pokusam da ga promijenim i ne dozvoljava mi da stavim cak ni jednu sliku vec mi izbacuje poruku: "Your signature cannot be longer than 100 characters including BB code markup." Sta nije u redu? Ocigledno je da moze preko 100 karaktera, jer sam ranije ubacio 300 bez problema, a sad ne dozvoljava ni to
mislim da znam o cemu se radi. ako si u bruzer stavio opciju da ne osvjezava stranice automatski, onda nece nijednu opciju iz profila da promijeni, i izbaca poruke o greski. probaj kad dodjes na stranicu profila da pritisnes dugme refesh/osvjezi i onda promijenis avatar i potpis. ovo sam vec nekome objasnjava, i uspjelo je.
a i meni se dogadjalo.
nece ni tako, upravo sam pokusao vise puta. Cak pokusam da stavim ovaj isti kod koji mi sad stoji u potpisu, i kaze mi da ne moze, a ocigledno je da moze :)
Maksimalna veličina Vašeg Avatara može biti 100 x 100 pixela ili 19.5 KB (ako je i manji dimenzijama ipak ne smije preći ovu težinu).
Ako si to sve zadovoljio, posalji meni na pp taj avatar da bachim oko, pa cemo to sredit :D
avatar je 100x99, tezak je 13,4 kb. Nije previse bitno, i ovako je ok, samo me interesuje sta je problem. Sad sam pokusao da ga okacim na net, pa da ga povucem linkom, ali tako nece nikako.
avatar je 100x99, tezak je 13,4 kb. Nije previse bitno, i ovako je ok, samo me interesuje sta je problem
web browser? :D:D:D
no, upravo pokusano i iz Firefoxa i iz Opere, ista stvar
Ti oces tu sliku sto ti je u profil da stavis za avatar, tj tu istu sliku samo malko vece rezolucije....
sad cu bas da vidim sto ce meni javit :D
Ti oces tu sliku sto ti je u profil da stavis za avatar, tj tu istu sliku samo malko vece rezolucije....
sad cu bas da vidim sto ce meni javit :D
Da, ovu istu sliku da stavim, samo u dimenzijama 100x100
Postoji li mogucnost da je ovo zbog toga sto koristim Wimax, jer na jedan drugi forum ne mogu uopste da se ulogujem, ispostavilo se bas zbog wimaxa
E da, prethodni avatar je normalno isao 100x100
Postoji li mogucnost da je ovo zbog toga sto koristim Wimax, jer na jedan drugi forum ne mogu uopste da se ulogujem, ispostavilo se bas zbog wimaxa
E da, prethodni avatar je normalno isao 100x100
Nesto jes cudno kod tebe, evo sam ti ja postavio ponovo avatar, prvo ga pretvorio u jpg ali opet isti problem... bas interesantno :D
ocigledno da je u pitanju wimax, i problem do mene, jer i na drugom forumu je isto. Sad cu ih zvati da vidim znaju li oni sta.
Taj tvoj avatar djeluje ubitacno, ali pazi... ja sam ga mijenjao tako da je isto :D
Nesto jes cudno kod tebe, evo sam ti ja postavio ponovo avatar, prvo ga pretvorio u jpg ali opet isti problem... bas interesantno :D
cekaj, znaci da ni kod tebe ne moze normalno da ga stavi, nego ga smanji?
Vidis da sam ti sad promijenio cak i kontrast u avatar :D opet ga smanuje :D mozda je problem sa slicicom posto je BW
Sjutra ce ti bit problem rijesen :D problem je tehnicke prirode, ali sve se moze kad se oce. Znaci nije do wimax-a :D
ma kakvi, sad sam stavljao i neke druge, ista stvar. Znaci da nije do Wimaxa, cim ne moze ni kod tebe...
Sjutra ce ti bit problem rijesen :D problem je tehnicke prirode, ali sve se moze kad se oce. Znaci nije do wimax-a :D
ok, hvala. A sta je sa ovim drugim, vezano za slike u potpisu?
Isto kao i prethodno, problem je do setup-a foruma ;)
|
|