View Full Version : Hapšen predsjednik Udruženja Crnogoraca sa Kosova

Slowpoke Rodriguez
23-06-08, 17:53
Slobodan Vujičić, predsjednik Udruženja Crnogoraca sa Kosova, uhapšen je u noći između subote u nedjelje u Prištini. Hapšenju je, kako izvještava Republika, prethodio njegov pokušaj da sa crnogorskim nacionalnim obilježljima uđe u elitni prištinski klub Gebo koji se nalazi u centru grada.

Vujičića, koji je nosio crnogorsku kapu kao i majicu sa natpisom ''nezavisna Crna Gora-divlja ljepota'' i tašnu, obezbjeđenje je spriječilo da uđe u lokal nakon čega je sproveden u policiju.

Hapšenju Vujičića prethodilo je njegova svađa sa obezbjeđenjem kluba koji su zahtijevali da Vujičić skine crnogorsku kapu prilikom ulaska u lokal, piše podgorički dnevnik.

"Rekli su mi skini kapu! I ja sam to odbio. Onda su uslijedile prijetnje nakon čega me je policija sprovela u stanicu gdje su me zadržali čitavih tri sata", rekao je Vujičić za Republiku odmah nakon hapšenja.

On je objasnio da je u policiji u početku njegov tretman bio veoma loš.

"Rekli su mi, šta hoćeš ti Crnogorac? Priznajte (Kosovo) pa ćemo vas priznati i staviti u Ustav".

Kasnije su mu se drugi policajci izvinili i molili ga da ne podnosi prijavu.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=15&news_id=473

nestasni_cipiripi
23-06-08, 20:50
Mislim da je svaki komentar suvisan...I dje je sad demokratska CG?Dje je oni nas zastitnik ljudskih prava?Dje je Franovic?Dje su NVO?
Eno ticu da kamenom fishtrish pa minimum 3 NVO se oglase...

Slowpoke Rodriguez
23-06-08, 22:06
covjek je vjerovatno zaboravio da se uclani u DPS, jer svi oni koji isticu nekompletne cg simbole (zastava. kapa, grb i clanska dps) - nisu pravi crnogori

Slowpoke Rodriguez
23-06-08, 22:09
mada... :D

Portparol kosovske policije Veton Eljšani izjavio je danas agenciji Tanjug da je policija predsjednika Udruženja Crnogoraca sa Kosova Slobodana Vujičića privela u Prištini zbog rizika remećenja javnog reda i mira, ali da protiv njega nije podnijeta krivična prijava.

Eljšani je rekao da je u noći između subote i nedelje policija u Prištini dobila informaciju da se ispred jednog lokala ("Gebo") nalazi osoba, za koju se pretpostavljalo da je "najvjerovatnije" pod uticajem alkohola i da je utvrdila da se radi o Slobodanu Vujičiću.

"On je odveden u policijsku stanicu i nakon razgovora, u hotel u kome je bio smješten. Protiv njega nije podnijeta nikakva krivična prijava, jer on nije radio ništa loše, već je postojala mogućnost remećenja javnog reda i mira", kazao je Eljšani.

On je dodao da je, prema njegovim saznanjima, Vujičić imao crnogorsku zastavu, sa kojom je htio da uđe u lokal, u čemu ga je obezjbeđenje spriječilo.

KPS se oglasio i saopštenjem u kome se navodi da se policija prema Vujičiću ponašala korektno čime je odbacio navode pojedinih medija da je Vujičić uhapšen i da se policija tom prilikom prema njemu ponašala nekorektno.

Vujičić se "osjećao na alkohol, nije se jasno izražavao, a pokreti su mu bili nekoordinisani".

U saopštenju se dodaje da je nosio natpis "Udruženje Crnogoraca Kosova" na tri jezika.

nestasni_cipiripi
24-06-08, 01:19
A kako neko rece na jednoj od tema OVU VLAST BOLI UVO I ZA NAROD U CG,A NE VAN NJE.Da je srpska policija uhapsila onoga iz Lovcenca,ja mislim da sve moguce organizacije u CG reagovale

Slowpoke Rodriguez
24-06-08, 09:41
to je tacno. ipak su oni u Lovcencu bolje politicki organizovani i imaju mogucnost uticaja na srpsku drzavnu politiku (:D), dok su ovi sa Kosova - samo neprijatni podsjetnik da se ne mogu praviti Englezima pred problemom u susjedstvu - samo zato sto od DPS zahtijeva jasnu politicku reakciju...

nestasni_cipiripi
24-06-08, 11:11
Ada evo Mali Idjosh sad je crnogrski,to je zvek što će tamo napravit.Već vidim Miomira kako tendere raspisuje za mostove i tako to...Živjeli mi braćo maloidjošani