Slowpoke Rodriguez
23-06-08, 17:53
Slobodan Vujičić, predsjednik Udruženja Crnogoraca sa Kosova, uhapšen je u noći između subote u nedjelje u Prištini. Hapšenju je, kako izvještava Republika, prethodio njegov pokušaj da sa crnogorskim nacionalnim obilježljima uđe u elitni prištinski klub Gebo koji se nalazi u centru grada.
Vujičića, koji je nosio crnogorsku kapu kao i majicu sa natpisom ''nezavisna Crna Gora-divlja ljepota'' i tašnu, obezbjeđenje je spriječilo da uđe u lokal nakon čega je sproveden u policiju.
Hapšenju Vujičića prethodilo je njegova svađa sa obezbjeđenjem kluba koji su zahtijevali da Vujičić skine crnogorsku kapu prilikom ulaska u lokal, piše podgorički dnevnik.
"Rekli su mi skini kapu! I ja sam to odbio. Onda su uslijedile prijetnje nakon čega me je policija sprovela u stanicu gdje su me zadržali čitavih tri sata", rekao je Vujičić za Republiku odmah nakon hapšenja.
On je objasnio da je u policiji u početku njegov tretman bio veoma loš.
"Rekli su mi, šta hoćeš ti Crnogorac? Priznajte (Kosovo) pa ćemo vas priznati i staviti u Ustav".
Kasnije su mu se drugi policajci izvinili i molili ga da ne podnosi prijavu.
http://www.pcnen.com/detail.php?module=15&news_id=473
Vujičića, koji je nosio crnogorsku kapu kao i majicu sa natpisom ''nezavisna Crna Gora-divlja ljepota'' i tašnu, obezbjeđenje je spriječilo da uđe u lokal nakon čega je sproveden u policiju.
Hapšenju Vujičića prethodilo je njegova svađa sa obezbjeđenjem kluba koji su zahtijevali da Vujičić skine crnogorsku kapu prilikom ulaska u lokal, piše podgorički dnevnik.
"Rekli su mi skini kapu! I ja sam to odbio. Onda su uslijedile prijetnje nakon čega me je policija sprovela u stanicu gdje su me zadržali čitavih tri sata", rekao je Vujičić za Republiku odmah nakon hapšenja.
On je objasnio da je u policiji u početku njegov tretman bio veoma loš.
"Rekli su mi, šta hoćeš ti Crnogorac? Priznajte (Kosovo) pa ćemo vas priznati i staviti u Ustav".
Kasnije su mu se drugi policajci izvinili i molili ga da ne podnosi prijavu.
http://www.pcnen.com/detail.php?module=15&news_id=473